בל"חיותקורא ממעמקים

בחור שממש לחוץ על העתיד שלו ולא מפסיק לחשוב על החתונה שלו, אבל בו זמנית בטוח שהוא לא רוצה להתחתן עד שהוא יהיה בשל לגמרי, נחשב בל"ח או לא?

אנערף יאללה אז למה תמחכה תתחתן אנשים בגיל שלושים לא בשליםפצלשית~

לגמרי..

עם אתה לא בוגר וזה כבר בעיה אחרת

,

אבל לא בשבל זה חרטות ראיתי הרבה אנשים שלא היו בשלים וחיכו יותר מידי זה סתם לדפוק תצמך

קיצור 18 לחופה!

כול אדם הוא בל"חהכול לטובה!

לדעתי כול אדם רוצה להתחתן גם עם בלחץ וגם לא כולם רוצים!!!

אי אפשר לפני צבא...קורא ממעמקים

מזה השטויס הזה ?פצלשית~

עובדתיתקורא ממעמקים

גבר לא מסיים את תהליך פיתוח האישיות שלו עד סוף ההסדר

יש כאלה שלא עושים צבא..לא מתאים להם ..פצלשית~

רגע זה פורום של ערוץ שבע?קורא ממעמקים

של ציונים דתיים? מה זה לא מתאים להם

שטויותבן מכיר
חרדים לא מתבגרים?
חילונים לא מתבגרים?
מי שהולך למכינה, לא מתבגר?
מי שהולך ישר לצבא לא מתבגר?
בת, שלא עושה הסדר, לא מתבגרת?
ובכלל, מה זו ההנחה הזו שחייבים צבא כדי "להתבגר"?! צריך צבא כדי לשמור עלינו בחיים, וכמו כל תהליך אחר בחיים, האדם מקבל ממנו משהו, לטוב ולרע.
וואי וואי כמה שאלות לאמצע הלילהקורא ממעמקים

בעיקרון חילונים גם מעדיפים לחכות כמה שנים עד שהם מרגישים בשלים, זוגיות של חרדים היא רחוקה ממושלמת, לנשים יש בינה מובנית, ומכינה זה גם אחלה, זה בייסיקלי הסדר "לייט"

יותר מדי הנחות לא נכונותבן מכיר
איך אתה מודד חיי נישואין תקינים?
לפי מדד הגירושים? חילונים מתחתנים בממוצע הכי מאוחר ויש אצלם הכי הרבה, חרדים הכי מוקדם ויש אצלם הכי פחות.
חילונים מתחתנים מאוחר כי זו הנורמה בציבור שלהם.
לטעון "לנשים יש דעה מובנית" זו דמגוגיה מוחלטת, ובכל מקרה מצריך הסבר הוכחה מפורטים איך זה בא לידי ביטוי. גם אם נגיד שאתה צודק, אתה בא לטעון שמה שבן עושה ב5 שנות הסדר אישה עושה ב0 זמן?! (אל תביא לי שירות לאומי, כי שירות לאומי לא נועד "לבגר" את הבת, אלא לכפר על רגשי נחיתות של בנות בציבור הדתי לאומי על זה שהם לא משרתות בצבא).
לטינית על הטיעון הכי בסיסי (שהופיעה בסאבטקסט) במשך אלפי שנים (למרות שנים מתקופת הנאורות), הסתדר כל העם היהודי עם חיי נישואין ללא התנדבות צבאית לפני. ב70 השנים האחרונות כחצי מהעם מסתדר בלי, למעבר חרוב העולם מסתדר בלי שירות צבאי, ומתחתן ללא בעיות.
צבא לא מיועד כדי לסדר את האדם, לא היינו מבזבזים על דבר כזה וּ0 מליארד שקל. צבא נועד להגן על עם ישראל. זהו.
ישיבת הסדר זהו מסלול שנוצר על מנת להתמודד עם האתגרים הדתיים שמציב הצבא, לא להכין את בחורי הציבור הדתי לחיי הנישואין.
כל עירוב של מטרה אחרת מעיד על (סלח לי על הביטוי החריף) בורות מוחלטת.
מסכימה והכלהממממממממ
אבל שירות לאומי בא לכפר על רגשי נחיתות של בנות דתיות שהן לא בצבא??
אולי מלכתחילה חשבו ככה, אבל בדיעבד לרוב הבנות שעשו שירות לאומי השירות היה מאוד משמעותי עבורן וחוויה מאוד בונה. הצבא זה מה שנותן חלק בבניה של הגברים, ושירות זה מה שנותן חלק בבניה של הנשים. זה פשוט מותאם. אז אין פה מה להשוות

וכן, יש בנות שעבורן השירות היה הרבה יותר משמעותי ובונה מאשר לבן שעשה מסלול הסדר
פיתוח של האישיותבן מכיר
יכול להתבצע גם בלימודים אקדמיים, אין שום סיבה לממן את הדבר הזה רק כדי "לקדם את בנות הציונות הדתית" שלב נוסף בחיים, אם הן רוצות הן יכולות לממן דבר כזה בעצמן.
אני לא מצליח להבין את הטעות המחשבתית שאנשים עושים: מקימים ארגון על מנת לקדם מצב x. אחרי כמה זמן קם ערעור על הצורך בארגון. טוענים:אי אפשר לפרק את הארגון כי הוא מקדם בצורה אופטימלית את y. נסי להחליף את x העוגת שוקולד ואת y ברמקול ותביני שאותה מידה לטעון את זה על שירות לאומי זה (סליחה על הביטוי) מפגר.
ניסית לחשוב מה הסיכוי בכלל שהשירות לאומי שנוצר על מנת לכפר על רגשי נחיתות יהיה באורח פלא גם בדיוק מה שבנות צריכות כדי "להתפתח" בחיים? שקלת את העובדה שאולי זה סתם שמרנות מטופשת, אינטרסים והבנה לוקה בחסר של המציאות
סליחה אבלהממממממממ
עבר עריכה על ידי הממממממממ בתאריך ט' באדר תשפ"א 10:58
בלי העבודה של בנות השירות הלאומי היה מאוד קשה להסתדר
אתה רואה את זה אולי במבט מאוד כללי ולא מבין, אבל התקנים הם מה שמחזיקים המון תחומים כאן בארץ וגם בחו"ל. חינוך, תנועות נוער, עמותות, רפואה, ביטחון, הדרכות למינהן, כל מה שנראה לך שולי ומיותר בקיצור. הרבה בנות עומדות מאחורי הדברים שנראים לך קלים ופשוטים. אבל בתכלס הם ממש לא.
ולא, זה לא שפתאום קם ערעור על מצב איקס כי הוא כבר לא רלוונטי. פשוט המצב איקס הזה מצליח, אז מחפשים מה עוד אפשר לקדם. זה לא בא במקום.
וכמו שצבא לא בא בדיוק לבנות כל בן ובן, ככה שירות לאומי לא בא לבנות בצורה הכי מלאה כל בת ובת. כמו בנים בצבא, יש בנות שהשירות יותר משמעותי להן ויש כאלו שפחות.
ואין לך מה להשוות בכלל לימודים אקדמיים עם שירות לאומי. שירות בא בשביל הבנייה הנפשית והחברתית. לימודים באים בשביל הבנייה וההתפתחות השכלית.
בבקשה ממך אל תזלזל, סבבה? אנחנו לא מזלזלות באלו שקיבלו תפקיד לא משהו בצבא, אז גם אתה אל תזלזל בבנות שמחזיקות כאן הרבה על הכתפיים שלהן. בסוף על אחד ואחת מחליטים על הדרך שלו, אבל אם הרבה בנות הולכות לעשות שירות במקום להתחיל ישר ללמוד זה אומר שזה משהו משמעותי ולא עוד סתם שנה בשביל לסמן עליה וי.
אני מציע לפתוח שרשור חדש, זה הופך לניצל"ושבן מכיר

הצבא לא בא לבנות אף בן, הוא בא לשמור עלינו בחיים. גם אם הצבא היה הורס מכל בחינה את רמת הבחורים במדינת ישראל, היינו ממשיכים להתגייס כדי לא למות.

ההשוואה בין שירות לאומי לצבא חסרת כל הגיון.

לא ראיתי שאמריקה קורסת כי אין לה שירות לאומי.

ממליץ לעיין במאמר כדי לקבל פרופורציות

שירות לאומי, השכלה ונישואין - רביבים

בכיףהממממממממ
-ברור, גם שירות לאומי לא בא בשביל המתנדבות. קודם כל הוא בא לשם המטרה שלו.
- זה מה שאמרתי כבר מההתחלה
-אי אפשר להשוות את אמריקה לישראל כי באמריקה הכל עובד על שכר. חוץ מזה שהתחומים השונים שם עובדים אחרת לגמרי מאשר כאן בישראל.
גם בישראל שוק העבודה עובד על שכרבן מכיר

השירות נלאומי לא ממש את מטרתו (תרומה למדינה), כפי שאפשר לראות במאמר המצורף.

לא התכוונתי לשוק העבודההממממממממ
אלא שבארה"ב כל מה שהבנות שירות עושות כאן בהתנדבות, שם זה בשכר

איפה כתוב שם שהשירות הלאומי לא מימש את מטרתו?
בפועל הוא לא תורם למדינהבן מכיר
אלא פוגע בבנות שעושות שירות לאומי, וכתוצאה מכך במדינה.
הוא מראה איך שהשירות הלאומי רק מבזבז כסף למדינה במאמר אחר שכרגע אני לא מצליח למצוא, את יכולה לחפש, המאמר פורסם באותה תקופה.
כמו הצבא...עצמי החביבה

לפחות מבחינת הבזבוז כסף...

אתה אומר כאן 2 דברים:הממממממממ
1. בפועל הוא לא תורם למדינה- חוזרים למה שכבר דיברנו..תראה מה כתבתי למעלה.
2. פוגע בבנות שעושות שירות לאומי וכתוצאה בכך במדינה-במה בדיוק השירות יכול להזיק גם למדינה וגם לבנות?
אתה מתמקד רק בחסרונות, שהם קטנים יותר מהיתרונות. עזוב את המאמר הספציפי שרצית להביא, לא צריך להתאמץ בכלל כדי לראות עד כמה השירות הלאומי מועיל ומשפיע בכל התחומים. בגלל שזה כל כך טבעי אתה אפילו לא שם לב.
וכאילו שבצבא כל הכסף מנוצל על הצד הטוב ביותר..
כל המאמר ששלחתיבן מכיר

עסק במה הוא פוגע במדינה ובבנות.

הנה המאמר המשלים:

השכלה מקצועית כשירות לאומי - רביבים

...הממממממממ
המאמר מביא נימוקים למה עדיף להתחיל ללמוד או להתחתן מאשר לעשות שירות לאומי, הוא לא אומר שם שהשירות פוגע במדינה ובבנות.
את לא רואה את הסתירה החוקית בדברייך?בן מכיר
פחות טוב לעשות שירות לאומי = שירות לאומי פוגע בי שעושה אותו.
מלבד זה שהשירות פוגע באזרחים וזה פוגע במדינה (המדינה נמדדת לפי ממוצע האזרחים), הוא מראה איך השירות הלאומי לא כלכלי למדינה = השירות הלאומי פוגע במדינה.
לא, כי אין סתירה.הממממממממ
הרב בעצמו אמר שם שהוא לא מתנגד לשירות, אלא שהוא רוצה לתת כיוון מחשבה חדש.
הוא בכלל לא כתב שם שהשירות פוגע במדינה או בבנות. הוא פשוט אומר שעדיף!! ללמוד או להתחתן.
לא מבינה למה זה ככ קשה..
אתה מתעקש להיצמד לייעוד של מסגרותקורא ממעמקים

אתה יכול להגיד את זה על כל דבר, אבל אלה החיים, עושים את הדברים שצריכים לעשות ועל הדרך מרוויחים התפתחות אישית, זה לא "תופעת לוואי"

מסכים איתךבן מכיר
שמכם דבר בחיים מקבלים משהו. סיום מסלול ההסדר עד הסוף ודאי מוסיף משהו לאדם.
באותה מידה גם לימודים, עבודה, פעילות חברתית מוסיפה משהו לאדם.
אני רק שולל את זה שבאורח פלא מסלול ההסדר שנועד על מנת לאפשר לחייל דתי לשרת בצורה מיטבית בצבא יהיה גם המסלול שיכין אותו לחיי הנישואין, בלי שאף אחד יכוון שזה מה שיצא ממנו
ממליץ לך לקרוא את המאמר "הסדר לכתחילה"קורא ממעמקים

של הרב שמואל הבר

כרגע אין לי זמן, אקרא בהזדמנותבן מכיר

רק שאלה - מה הוא מוכיח שם?

שעל אף שמסלול ההסדר מכוון כדי לאפשר שירות מיטבי בצה"ל הוא גם - בדרך נס - המסלול האופטימלי כהכנה לחיי הנישואין? הוא מסביר איך חרדים מתגרשים פחות מדתיים על אף שהם מתחתנים מוקדם יותר, או איך זה שחילונים מתגרשים יותר על אף שהם מתחתנים בגיל מאוחר יותר, ואמורים להיות בוגרים יותר?

חוץ מזה שאני בהחלט חושב שבאורח פלא כל קושי מפתח את האדםקורא ממעמקים

בסופו של דבר האדם צריך לעבור את זה, ועדיף שהוא יעבור את זה לפני שהוא מתחייב לאשתו שככה הוא וככה וככה הם האידיאלים שלו, כי אלו דברים שמשתנים ומתפתחים בצבא, וחבל שאדם יחליט החלטות בנוגע להמשך החיים שלו בלי שיש לו את כל הנתונים העיקריים כמו איך הוא יהיה אחרי הצבא

לעניין החרדים -קורא ממעמקים

מדד הגירושין הוא לא בהכרח מדד האושר, יש הרבה גורמים שבהיעדרם הזוג יחליט להתגרש אבל מכורח הנסיבות הם לא עושים את זה

אז איזה מדד אתה רוצה לתת?בן מכיר

גם אושר לא יהיה מדד מספק מבחינתך, שהרי החילוניים מאושרים יותר בחיי הזוגיות שלהם - ברגע שיש בעיה הם נפרדים, ואילו אצל הדתיים יש תהליך ארוך של גירושים.

...קורא ממעמקים

אני חושב שאפשר לתת הערכה על בריאות הקשר, שבסך הכל הדתלים יותר שמחים ויותר נאמנים מזוגות במגזרים אחרים

תצטרך להוכיח דבר כזהבן מכיר

בעיקר על השמחים.

לפני שנה יצא מחקר שסקר נישואין וגירושין בקרב מחזורי 1973,1983. בני מחזורים אלו הם כיום בני 38, 48, וניתן ללמוד ממחקר זה לענייננו:

https://s3.eu-west-1.amazonaws.com/cdnmedia.toravoda.org.il/wp-content/uploads/2015/11/%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8-14.5.pdf

בעמוד 22 הוא דן בשיעור הגירושין בציבור הדתי לפי גיל החתונה. הגיל שמי שמתחתן בו מתגרש הכי פחות זהו גיל 20 ואין הבדל משמעותי בין גיל 21 - 25לפי איך שאתה מתאר היינו אמורים לראות איזושהי ירידה מאזור גיל 23 - 24, ובטח שלא לראות שגיל 20 הוא האופטימלי לנישואין.

אתה מדבר על שנים מאוד שונותקורא ממעמקים

בתקופה ההיא המציאות הכריחה את הצעירים להתבגר הרבה יותר מהר לעומת הצעירים של היום

אתה באמת מאמין למה שאתה כותב?בן מכיר

תנסה לחשוב על זה עוד פעם. לכל דור יש את הניסיונות שלו.

(מעניין מה יטענו על הדור שלנו: "היו לו ניסיונות קשים עם הופעת הטכנולוגיה והפריצות ברשת, אז היו חייבים להתחתן כדי שלא להתגרות ביצר הרע", או "הטראומות של אינתיפאדת הסכינים הרסה אותם, והם הוכרחו לעבור שלבי התבגרות מהירים", אופציה נוספת - "כאחרונים שראו את ניצולי השואה, נוצר מן דחף תת הכרתי להתחתן בגילאים צעירים כדי להראות שניצחנו את הנאצים").

טענות לגיטימיותקורא ממעמקים

למה שהן לא יהיו נכונות?

יכול להיות שכחלק מתהליך הגאולה הדורות הולכים ומתעדנים...קורא ממעמקים

הטענה הזו היא דמגוגיתבן מכיר
מאז נוצר האדם לכל דור יש אירוע חד פעמי לחלוטין שרק בגללו הדור היה צריך להיות... אבל בצורה רגילה...
נתחיל מקום המדינה:
מלחמת העצמאות.
כעבור 8 שנים - מבצע קדש.
כעבור 4-5 שנים - תפיסת אייכמן, סגירת מעגל עם הצורר הנאצי וחשיפת המעשים הנוראיים שהיו בשואה.
כעבור 6 שנים - מלחמת ששת הימים.
כעבור 0-3 שנים - מלחמת ההתשה.
כעבור 3 שנים - מלחמת יום כיפור.
כעבור 4 שנים - מהפך דרמטי בשלטון.
מיד אחר כך - הסכם שלום עם מצרים.
מיד אחר כך - מלחמת שלום הגליל.
מיד אחר כך - אינפלציה וירידה כלכלית בעוצמות שלא היו מעולם.
כעבור 2-5 שנים (1987-90) - האינתיפאדה הראשונה.
כעבור 1 שנים - מלחמת המפרץ.
כעבור 2-5 שנים - תחילת הסכמי אוסלו, הפיגועים ורצח רבין.
כעבור 2 שנים - הסכם חברון.
כעבור 3 שנים - יציאת צה"ל מלבנון.
כעבור 3 שנים - מחרוזות ענק כתוצאה מהמדיניות הכלכלית של שר החוץ.
כעבור שנתיים (תכלס פחות, ההפגנות התחילו הרבה קודם) - הגירוש.
כעבור שנה - מלחמת לבנון השניה.
מכאן מתחיל רצף של מבצעים כל כמה שנים בעזה, וירי מסיבי של טילים מעזה על העוטף.
כעבור 5 שנים מחאת האוהלים ועסקת שליט.
הגענו כבר לדור שלנו. יש עוד המון אירועים שעד היום משפיעים עלינו ולא הזכרתי אותם (הסכם השילומים למשל), מכאן ההסטוריה תשפוט אילו אירועים חריגים גרמו להתגברות החריגה של הדור הזה, ולסיבה שהוא ...
ואווהכול לטובה!

זה מטרוף אני חושבת שבעתיד כול הותקפה הזו תקרא , מלחמה אחת גודלה!

אחי באמת שזה בסדר😅קורא ממעמקים

אתה לא צריך להשקיע כל כך בלשכנע אותי, אני סתם תלמיד כיתה יא שחושב מחשבות, לא התכוונתי לפתוח חוג דיבייטצוחק

בהחלט יש לך כישרון בהתדיינות, יישר כח

אני רק חייב לצייןקורא ממעמקים

שבאמת יש לך יכולת ניסוח וידע מאוד מרשימים, אני עדיין חושב שהצבא הוא שלב משמעותי בחיים וכדאי מאוד להתחתן רק אחרי שמסיימים אותו, אני חושב שסיכמתי את דעתי בצורה ברורה כאן, אבל מאוד נהנתי לקרוא את מה שכתבת, עלה והצלח!

נ.ב. קטונתי מלתת ציון למישהו על משהו, אבל כאמור, הייתי חייב לציין את זה...

אתה צודק,-אני :)

אבל אני לא מסכימה ששירות לאומי בא "לכפר על רגשי נחיתות של בנות בציבור הדתי לאומי על זה שהם לא משרתות בצבא". זה לא נכון. שירות לאומי בא כי היו בנות שלא יכלו לשרת בצבא מטעמים דתיים והחליטו שהן עדיין רוצות לעזור למדינה. אני ורוב הבנות שאני מכירה לא מרגישות "רגשי נחיתות" שאנחנו לא הולכות לצבא. פשוט מצאנו דרך אחרת לעזור למדינה, לא מ"רגשי נחיתות" אלא מרצון לעזור.

מוזמנת ללמוד את ההסטוריהבן מכיר
על הקמת מערך השירות הלאומי
לא בקיא בחומרקורא ממעמקים

אבל תהיה שם עובדה שתוכיח בבירור שלא מדובר ברצון לעזור אלא ברגשי נחיתות?

כרגע מצאתי רק אנקטודותבן מכיר

קשה למצוא חומר כי זה לפני המצאת האינטרנט.

השירות הלאומי בפועל (כהתנדבות פרטית) החל אחרי מלחמת ששת הימים. אם בנות דתיות רצו רק לתרום, למה הן לא התנדבו לפני כן? אלא שאחרי ההצלחה הכבירה והכבוד שצהל קיבל, הבנות הרגישו שהן גם רוצות לתרום "כי הן לא עושות כלום" בשונה מהחילוניות. אם יש לך מסקנה שונה מהנתון הזה (כמובן שאני לא מסתמך רק עליו) מוזמן לשתף.

האמתהיום יהיה שמח✨

אני לא חושבת שיש בעיה להגיד את זה, דווקא גאווה לדעתי. גם בנות דתיות רוצות לתרום למדינה! 

והן רוצות לעשות זאת במסגרת המדינה ולהקדיש לזה שנה שלמה מחייהן.

מה הבעיה?

היום בנות שירות תורמות המון. המון. צריך ממש להיות עיוור כדי להתעלם מהעובדה הזאת.

מוזמנת להחכיםבן מכיר

רק מציין שזה חלק מסדרת מאמרים בנושא

שירות לאומי, השכלה ונישואין - רביבים

היי, קראתי את המאמרהיום יהיה שמח✨

דבר ראשון שחשוב להגיד זה שהרב אליעזר מלמד הוא די דעת מיעוט בנושא. אין עוד הרבה רבנים שתומכים בדעתו לפי מה שאני יודעת. (אם יש עוד דעות כאלה אני אשמח לשמוע)

מהמציאות בשטח רוב הבנות שמסיימות שמינית עדיין לא מוכנות נפשית כדי להתחיל בלימודים, מה לעשות🤷🏻‍♀️

השירות לאומי הוא אופציה לדחות בשנה את ההתלבטות הזאת.

אני רוצה לספר לך סיפור שקרה אצלנו באולפנה לפני שנים- הרב אליעזר מלמד הגיע להעביר שיחה לשמיניסטיות. הוא צייר על הלוח טבלה וחישב את הסיכוי שיהיו לך כמות מסוימת של ילדים ונכדים בהתחשב בגיל שבו תתחתני.

המסקנה: ככל שתתחתני יותר מוקדם, כלומר, בגיל 18 יהיו לך יותר ילדים.

אחת הבנות לקחה ברצינות את ההמלצה הזו והחליטה לא לעשות שירות ולהתחתן בסוף שמינית. זה לא כ"כ צלח ובסופו של דבר היא התחתנה בגיל 24.

כמובן שמאז המקרה הזה האולפנה לא הביאה את הרב יותר.

האם לעשות שירות/לא לעשות שירות/להתחתן בסוף שמינית או לא זה עניין אינדיבידואלי לכל אחת!

בפועל, רוב הבנות כן צריכות את השנה הזו כדי לפתח את עצמן. אין הרבה שמסוגלות ישר לפנות ללימודים. אפשר לומר אפילו שההתנדבות הזו תורמת בעיקר לבנות עצמן.

לגבי התרומה שלהן- אם הן לא היו אין ספק שהיו תפקידים חסרים. למה לא מביאים לגן לחינוך מיוחד עוד עובדת? יש דברים שרק בנות שירות יכולות לעשות! הן נותנות מאה אחוז בתקן. אצלנו באולפנה לדוגמה אם לא היו מדריכות בשירות אני לא חושבת שהיו מצליחים למצוא מדריכות בשכר שישקיעו ויתנו את כל כולן למשימה.

מה העניין של דעת מיעוט?בן מכיר

תתייחסי לעניין, האם הוא טועה בנתונים? בניתוח שלהם? בפרשנות?

מה המקרה שהבאת משפיע על הטיעונים?

לטוב ולרע, אי אפשר ללמוד ממקרה אחד (כולל המקרים שהבאתי לטובתי).

מוזמנת לקרוא על היעילות של השירות הלאומי, אם יש לך טענות, תדברי לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.

השכלה מקצועית כשירות לאומי - רביבים

..היום יהיה שמח✨אחרונה

העניין של דעת מיעוט זה שאין עוד הרבה שחושבים כמותו! מה זה אומר?חושב תחשוב בעצמך.

אני את דעתי ונימוקי אמרתי, אין לי שום מטרה לנסות לשכנע אותך היות ואתה לא מעוניין לשמוע משהו שמנוגד לדעותיך.

סלח לי שאני טיפה בור אבלכיפת ברזל-סרוגה
מסלול ההסדר לא נועד בשביל לשלב צבא ולימוד תורה בדרך הכי טובה?
אתה צודק שאכן מכינים את הצעירים יותר לקראת הצבא והאתגרים שיש בו
לא רואה כל כך הבדל בין מהבן מכיר

שכתבת למה שאני כתבתי, בכל מקרה זה לא משפיעה על הדיון

עובדתיתחצילוש
הכללה לא נכונה. ולא כולם עושים מסלול "הסדר".
עדיף להתחתן אחרי צבאכיפת ברזל-סרוגה
אדם שמתחתן לפני/תוך כדי צבא מזיק גם לעצמו, גם לצבא וגם לאשתו... (כמובן שמדובר פה בקרביים)
יש נשים שמעדיפות את זה.שפרינצא בוזגלו

שמעדיפות?קורא ממעמקים

יש נשים שמעדיפות גבר שמגיע הביתה פעם ב... ויכול להיות שתשתנה תפיסתו בצורה משמעותית מאוד בנוגע להרבה דברים?

אני למשל לא בטוחה מה עדיף לי.שפרינצא בוזגלו

גבר רווק שנתקל בנסיונות בצבא, או גבר נשוי שפת בסלו ומשרת לא בקרבי.

נכון תלוי מי (שלא תחשבו שהגעתי לגיל ..)פצלשית~

בטח שאפשר אני מכירה רבותה רבותה זוגות כאלהפצלשית~

וגם יש לי בשוכנה בסיסהכול לטובה!

ומלאא בנות באות לשבת לבסיס כי הן נשואות , וגם באים לבקר עם מטפחת וכו.... צערים כאלה חומדים

אפשר גם אפשרבן מכיר
מה אכפת לך למה אתה נחשב בעיני אחרים?שפרינצא בוזגלו

ולא שהתווית 'בל"ח' היא תווית מחמיאה במיוחד...

זה סתם עניין של מתל"צים...שפרינצא בוזגלו

*מתלהבים צעירים.

לא רואה בעיה בלהיות מתלהבת (אולי אלה היבשים שמגלגלים עינייםפצלשית~

מכל שטות של ילדון מתבגר אלא המעצבנים וחוצמיזה למה את חושבת שהקטע של הבלחיות זה מתלצים?

אני חושבת שממש לא בקטע הזה

(כן יש תאלה שעדיין לא התבגרו בחמישית באות אלייך נו עם את מכירה מישו.. ל הכוונה לזה..)

בקטע יותר שלשמור על עצמך לנצל תזמן יש אנשים שמתאים להם מוקדם אז למה לא..

😂קורא ממעמקים

יכול להיות שבסאבטקסט קצת רציתי לפתוח דיון על הנושא

וואי שונאת תדיבורים האלהפצלשית~

דיברתי עם מישהי והיא עושה לי כזה ממש לא בלחץ של לצאת (בת 19) כיאלו נגעלה מעצם הרעיון שלהתחיל לצאת עכשיו לא בקטע שהיא לא מוכנה בקטע שזה מוזר וכזה לא קטע לצאת מוקדם.. קודם לחיות ובלה בלה..

מה לעשות...קורא ממעמקים

יש דברים שאדם צריך לחוות בשביל שהוא יוכל לחיות עם בן/בת זוגו באופן הכי בריא

כול אדם הוא שונה!!!הכול לטובה!

ובל"ח ועדין לא הבנתי מה בעיה לחושב על חתונה ולהיות בל"ח בלחית 

...קורא ממעמקים

אני שבת שלמה רק חושב על פגישות וכמה שזה מפחידמטורלל

סתם שאלה-האקונה מאטטה:)

אתה מודע לזה שאתה שביעיסט?! (עפ מה שכתבת למעלה..)

תן לעצמך לחוות את הנעורים ולהנות מהם, אל תיכנס לכל הלחצים והפחדים מעכשיו.. יש לך עוד כמה שנים;)

מודע בוודאיקורא ממעמקים

לא רואה מה יש לחוות בנעורים, סתם מלא מבחנים

וואו.האקונה מאטטה:)

עצוב בעיני שכאן מסתכמת לך חווית הנעורים.

זו תקופה קשה ומדהימה!!

כן, יש את הצד הלימודי שהוא מאוד חזק ודומיננטי אבל אפשר תוך כדי לשלב: תחביבים, מיזמים, עשייה, הגשמת חלומות, התפתחות והתבגרות, לימוד בנושאים שמעניינים אותך, כיף והמווןן שמחה

לשאול שאלות שמציקות- למצוא תשובות.

למצוא חברויות אמיתיות שיתקדמו איתך בהמשך-

לנסות למצוא בדרך הנכונה את הצורה המדויקת לך.

לא חסר מה לעשות בתקופה המדהימה הזו במקום לחשוב על דייטים;)

כן אבל את כל אלה אפשר לעשות גם בהסדר ובצבא...קורא ממעמקים

מבחינתי אני ממש יכול לסיים את התיכון, סתם תקופה מבוזבזת

בכלל, אני עד כדי כך גדול בשנתוןקורא ממעמקים

שאני אתחיל את כיתה יב בגיל 18, אז במילא אני מרגיש לא שייך

אוו, באסה.. מובן קצת יותר התחושות שלך, אבל עדיין- תמיד אפשרהאקונה מאטטה:)

להשתלב ולמצוא את המקום שמתאים לנו

אז להפך- תתמקד בדברים האלו כרגע ובהסדר ובצבאהאקונה מאטטה:)

תתמקד בזוגיות

יותר הגיוני לא?

כנראה...קורא ממעמקים

חוכמת נשים וכוליצוחק

ב"הצלחה לך;)האקונה מאטטה:)

אין לי בעיה כי אני לא כזו, יש לבל"חים בעיה.שפרינצא בוזגלו

לא התכוונתי שהיא התכוונה בקטע של רצינות להיות מוכנה..יותרפצלשית~

בקטע שכולם כזה עושות שנתיים ואז מדרשה ומורחות תזמן וטיולים וזה כזה לא בסטייל מוקדם ככה זה היה נשמע..

גם לזה יש מקוםקורא ממעמקים

אם כי זה באמת קצת יותר מיותר

וואלה לא יודעת , אני לא רוצה למורח את החיים שליהכול לטובה!

אבל עם ה' ירצה כך אז סבבי , אבל אני מצידי עד שנה אפשרי  אני באמת מאימנה שאני רוצה לנצל את החיים עד הסוף!! ולא למורח 

לא צריך למרוח בשביל להתאזן ולתפוס כיוון בחיים.שפרינצא בוזגלו

אני חושבת שזה אופיהכול לטובה!

ברור, את יודעת כמה דברים לא תוכלי לעשות עם ילדים ובעל?שפרינצא בוזגלו

אין לי בעיה עם אנשים שיוצאים מוקדם- זו זכותם להרוס לעצמם.
יש לי בעיה על אנשים שכל היום מדברים על חתונה בלי לחשוב על מחויבויות.
אני כבר חצי שנה עובדת ומנהלת תקציב בשביל עצמי, אני יודעת איך החיים האלו עובדים ואני עוד יודעת שאנשים שמתלהבים מהעולם של הגדולים אלו אנשים שעדיין לא הבינו את המורכבות שבאחריות, הם לא לוקחים את העסק ברצינות.

תשמעי , אנשים חייבים להתנהל ברצינות!!!הכול לטובה!

ולחושב עלזה רציני ולא סתם! אבל את יודעת זה אופי ואני שיא רצינית וחושבת על עבודה וכו... ולא סתם כבר רוצה בלי שום רקע וגם אם אני רוצה בלי שום רקע לפרנסה ה' יעזור! אני מאמינה שמתי שה' ירצה אני יתחתן ואני צריכה לעשות הישתדולת מגיל 18!!

זה לא להרוס אני מכירה הרבה זוגות שהתחתנו מוקדם ונהנו מיזה..פצלשית~

וואי תנו לחיות לחיות מבעיה להתלהב ..

ובקשר לזה פעם ראית מישהי שכל היום מדברת על חתונה וכמו שאת מתארת ..? 

אני ראית ילדה קטנה אולי 15 שמתלהבת מהקטע בלי לחשוב באמת במה זה כרוך..אבל לזה לא צריך להתיחס זה טבעי ונורמאילי שבת תרצה להתחתן או חבר בגיל הזה..

נכון מאוד!!הכול לטובה!

חבר זה מובן, אבל חתונה בגיל 15- לא.שפרינצא בוזגלו

למה?הכול לטובה!

ומה עם זה טוב לה וגם לו , אני מכירה אנשים כאלה שעד היום ביחד!! נפני 20 שנה התחתנו  איזה גי לדעתך נורמאלי לכול אדם יש אופי שוני וגיל שמתאים לו שונה

לא הבנתי אותי מחשבות רצונות .. היא לא תלך ותישם אתזה סתםפצלשית~

מדברת כי רשמת מתצי"ם זה עלה לי לראש כל האלא שמתלהבות אבל בתאכלס יש להם עוד כמה שנים טובות..

וחבר רצוי שלא מגיל הזה כן זה קשה אבל לא (משתדלים ) אני יותר התכוונתי בקטע מחשבתי..

וואי שאת קצת בבועה תצעי מיזה כי יש אנשים שמתחתנים מוקדםפצלשית~

ולא הורסים לעצמם תחיים אולי מצילים זה ממש תלוי אופי ..

למה?הכול לטובה!

יש אנשים!! שטוב להם!!זה אופי וזה לא בועה באמת 

עלמה למה? (הגבתי לשפרינצא..)פצלשית~

יש כאלו שמצליחים, ויש כאלו שלא.שפרינצא בוזגלו

נישואי בוסר זה דבר נורא, ואנשים שלא למדו לנהל תקציב ולעבוד עם בנק מימיהם- איך ידעו לעשות את זה אחרי החתונה כשיצטרכו להתחשב בשתי דעות?

אז למה להיות נגדהכול לטובה!

לחלק זה טוב ואיפלו טוב מאוד!!

תמיד שאני אומרת ואווו עוד לא פתחתי חשבון בנק!!הכול לטובה!

אני חייבת דחוף!! 

אני אומרת לעצמי למה יש בנים שמבנים דברים וחכמים! אז בעלי יעשה את זה כמו בית שלי שאבא שלי אחראי על זה וזהו... אמא שלי לא היבנה בזה ולאט לאט הבינה

אני ממש לא טובה בחשבון ברמה של 5 +9 אני מחשבת עם האצבעות.... כול דבריםם עם האצבעות ולוקח לי שנים! אבל בדברים אחרים אני מוכנה !!, פסדר חשבון ואני לא מסתדרים....יש בנות שכן! אבל דברים של ילדים לטפל וכו אני מוכנה! אז מי יודע מה הכוונה להיות מוכנה?

למה את אומרת ככה?😳היום יהיה שמח✨

אני חושבת שאצלינו זה די מחמיא אפילו

בעיני זה לא מחמיא- אם בעיניך כן אז אולי כדאי לך להתבל"ח?שפרינצא בוזגלו

תראיהיום יהיה שמח✨

אני חושבת שמדובר בסוג של בדיחה פנימית כזאת שלא הבנת כי את לא לומדת באולפנה.

אצלנו מאוד מקובל וזורם ונחמד להיות בלחית, מי לא קשרה מטפחת באולפנה? ודיברה עם חברות על מה היא רוצה שיהיה בבעלה? והסתכלה על שמלות ותסרוקות של כלות? וכו וכו

והכל די בצחוק כמובן.

אני פשוט חושבת שלא הבנת.. זה לא רציני יותר מידי.. 

אוי לאקורא ממעמקים

רגע רק בנות מגיבות פה כי זה נראה כאילו כתבתי "בחורות לחוצות חתונה"? התכוונתי בל"חיות בשורוק, נושא לחיצות החתונהבוכה/צוחק

בדיוק הרגע חשבתי לכתוב לך שבטח התכוונת למושג בלחיות בשורוק😂לראות בטוב
בל''ח בהכחשה?אני ועצמי:)

נשמע כמו תיאור מתאיםקורא ממעמקים

אפחד לא מלאךאחד ששורד
כל נשמה מחפשת תחצי השני שלה
בלח לא בלח...זה לא באמת ישנה משו ההגדרה הזאת
כמו שאמרתי לשפרינצאקורא ממעמקים

באמת יכול להיות שבסאבטקסט קצת רציתי להתבאס על האבסורד הזה

לא, כי הוא לא לחוץ חתונה עכשיונעה ונדה

הוא בטח לחוץ חתונהקורא ממעמקים

אבל לא רודף אחרי זה, כי הוא יודע שהוא צריך לחכות

נו, אז הוא פשוט ריאלי, לא בל"חנעה ונדה

ריאלי עם אובססיה...קורא ממעמקים

נכון... אבל זאת לא ההגדרה של בל"חנעה ונדה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך