*לכותל..
מה אומרים בת יכולה ללכת בבוקר לבד דרך השוק ?משרד החיוך(:
אני הולכת , אבל מה שאת מריגשההכול לטובה!
בעיניי לא, ובכל שעות היום לא!היום יהיה שמח✨
למה?הכול לטובה!
זה מסוכן..היום יהיה שמח✨
בפעמים שכן הלכתי שם זה היה עם ליווי
אני פשוט חושבת שזה סכנה ואנחנו לא אמורים להכניס את עצמנו למקום של סכנה כשיש לנו תחלופה שבסהכ קצת יותר ארוכה
לנסוע בכביש זה יותר סיכוןבחור נאה
יש יותר סיכוי שתפגעי בתאונת דרכים. אז מה את תלכי ברגל לכל מקום... כנראה שלא, אותו דבר.
וגםהכול לטובה!
אם לא נלך איפה שמוסכן הערבים ישתלטו חייב נוכחת יהודית בכול מוקם!! גם במוקם הכי מוסכן!!
אל תגזים זה השוואה לא קשורההיום יהיה שמח✨
ממש לא כל מקום, דיברנו על הרובע המוסלמי שבמקרה יש שם הרבה ערבים שחולמים בלילה איך הם הורגים יהודים.
אפילו הרב אבינר מקפיד ללכת שם עם ליווי כדי שמי שגר שם יקפיד גם.
אולי כי הרב אבינר בן שבעים ומשהובחור נאה
ואם משהו מתחיל איתו הוא לא בדיוק יכול לברוח.
חחח לא האמת שזה לא קשורהיום יהיה שמח✨
אני יודעת בוודאות שזה כדי להשפיע על התושבים שם ללכת עם ליווי.
אני חושבת!! שזההכול לטובה!
הארץ שלנו ואוסר לנו ללכת עם לווי לשום מוקם!!! אם צריכים לפחד לא אני!
אני מקווה שיישאר ממנו משהו אם נעשה את מה שאת מציעה..היום יהיה שמח✨
למה?הכול לטובה!
למה שלא יישאר, אני גרה בין ערבים!! אני רק אם בדיוק כמו כלבים מראים להם פחד לווי וכו... הם קופצים מנסים להראות תשומות לב אבל אם אני ילך לבד ויראה שאני לא מפחדת והם לא מעניינם אותי הם לא יעזו להתקרב אלי!!
םעם אחת חברה שלי פחדה וביקשנו מחייל וואלה הערבים ניסו אותנו, כשחזרנו אמרנו אנחנו הולכים בלי פחד בלי חיל וואלה לא היה כולם!! אני לא מתחברת לגישה שצריך לפחד מהם , הם צריכים לפחד ממנו!!!!!!!!!!
טוב, עם הגישה הזאת זה קצת מסוכןבחור נאה
עם הערבים יראו שעושים להם דווקא זה מרתיח אותם וזה יכול להיגמר לא טוב, אני לומד קרוב לערבים ולא מעט פעמים כשעשיתילערבים דווקא זה נגמר שהם זורקים עלי אבנים ומכות.
לאוו דווקא לעשות להם בכוונההכול לטובה!
התכוונתי להראות להם שהם לא מעניינים לא להתחיל איתם!! בשום ואופן לא להתחיל איתם! אבל לא להראות פחד!!
צודקת..הָיוֹ הָיָה
ו@היום יהיה שמח✨, ככל שנראה להם שאנחנו פחות מפחדים - הם יפחדו מאיתנו...
דווקא אם נאמץ את הגישה שלה - יישאר מאיתנו הכי הרבה.
בדוק ומנוסה, ברצינות....
ובאמת אסור לנו להשאיר להם את הארץ שלנו, אם כל מקום שיציקו לנו נברח ממנו - יציקו לנו בכל מקום עד שנברח מכל מקום.. אנחנו צריכים קצת אומץ ונאמנות לאידיאל...
על הגרי"ח זוננפלד מסופר שאחרי פרעות תרפ"ט הזמינו אותו לברית - והוא הלך דווקא דרך שער שכם והסביר: "שלא יחשבו עכשיו שאנחנו נוותר להם על איזה חלק"....
אוי אני רואה שלא הסברתי את עצמי מספיקהיום יהיה שמח✨
אני מאוד מאמינה בהתיישבות בכל חלקי הארץ. מאוד. אומנם עכשיו אני זוכה ליישב את ירושלים במקום לא ככ מעניין אבל כשאגדל בעז"ה רוצה לגור במקום יותר משמעותי
ובאמת שלא ככ יצא לי לפגוש ערבים בחיי אז אני באופן טבעי יותר מפחדת מהם..
לעניין הזה, אני חושבת שצריך למצוא את האיזון הדק בין ללכת במקומות מאוד מסוכנים (ברור לכולם שלא נכנסים לשכם בלי צבא, נכון?) לבין לשבת בבית ולפחד.
השאלה המקורית פה הייתה האם בת יכולה ללכת לבד דרך השוק. ולי זה נראה קצת מסוכן.. אולי זה קשור לזה שכשאני הולכת לחברה שלי שגרה ברובע המוסלמי אמא שלי לא מסכימה בלי ליווי ותתקשרי כשאת מגיעה ויוצאת ובלה בלה..
אז כן יצא לי ללכת בלי ליווי אבל זה היה בשעות המוניות כאלה ועם חברות ושקצת לא היה ברירה..
ושכל אחת תעשה את מה שמתאים לה ולהורים שלה!
צר לי להגיד אבל ככל הנראה אם יתנפלו כמה גברתים על בחורה גםהאקונה מאטטה:)
היא תתקשה להגן על עצמה
אני גרההכול לטובה!
במוקם שיש גם מלאא ערבים ולא מקפידה!! לא מסכימה שערבים יראו אותי כמסכנה הם צריכים לפחד ממני ולא אני מהם!
חוץ מזה את האמת שאת טועהבחור נאה
לפני איזה שנה וחצי שנתיים הלכתי ברחוב הגיא לבית של חבר וראיתי את הרב אבינר הולך שם לבד.
פסדר לא להתקטנן על קטנות ומקרים בודדים, על העיקרוןהיום יהיה שמח✨
למה?הכול לטובה!
את אומרת שעיקורנית צריך לפחד וללכת עם לווי , הבנתי אותך נכון, סליחה שאני תוקפת , פושט זה באמת נושא שבוער בי ריאתי כמה וכמה פעמים מה קרה שהתקפלנו והראנו פחד וביקשנו לוואי , טוב מאוד!!
חלילה לא אומרת שצריך לפחדהיום יהיה שמח✨
אלא אומרת שאנחנו צריכים לשמור על החיים שלנו, ולא אני אומרת את זה אלא התורה.
גם התורה אומרת!!הכול לטובה!
זה נכון!!! אבל וואלה עם הערבים זה לא עובד ככה זה הופך על הופך אז וואלה נעשה בכוונה שהם יפגעו בנו!! וכן שאני מראה טיפה ממש חשש ומבקשת מחיל עזרה הם קופצים על זה!
הרב אבינר לא הולך עם ליווי בשוק ולמיטב ידיעתי לא בכלל.חצילוש
הולכת חופשי.שפרינצא בוזגלו
הבעיה מתחילה כשהלכתי עם חברה בלילה לבד והיא התחילה לצבוט אותי כי היו ערבים מאחורינו שדיברו עלינו.
לבד הייתי ממשיכה כרגיל ועושה כאילו אני מדברת בטלפון, אבל היא הכריחה אותי להתקשר למישהו ולהתחיל לרוץ...
חבל, עד ששכנעתי אותה ללכת דרך השוק, עכשיו היא תפחד.
אמאלה גם אמשלי הלכנו באיזה בוקר וכולה רעדה מפחדמשרד החיוך(:
אבל זה היה אחרי שהיה שם פיגוע..
אבל בחיאת עם ההאנשים האלה רק בריאות..
אחרי פיגוי זה האמת מלחיץLove the world
יש לי טראומות מפיגועים
בהההההה
מסכן המישו.... בטח לא הבין מה נפלת פתאום...הָיוֹ הָיָה
לא נראלי שהוא היה מסכן, הוא פשוט לא הבין את הסיטואציה.שפרינצא בוזגלו
הוא ניסה להרגיע אותי, אבל לא היה צורך, הייתי נותנת לו את חברה שלי ששיקשקה...
נו, אז הוא היה מסכן...הָיוֹ הָיָה
היית נותנת את חברה שלך באמת..
בטח שכן! כאילו אני חושבת שזה אחלהLove the world
אבל אני חושבת שבבוקר האנשים עדיין לא התחממו אז זה בסדר
*רק להבהיר אני בעד ללכת רק עקב שיחה עם חברהמשרד החיוך(:
שסיפרתי לה שהלכתי באיזה שמונה ומשו בבוקר שם ולא היה אפחד והיא צרחה עלי שאני משוגעת רציתי לשמוע עם היא המשוגעת והיא עם הדעה המוזרה או אני..
זה גם את וגם היא. הכי כייף- שתכם צודקותLove the world
אמממ אני הולכת...עצמי החביבה
אני בעיקרון הולכת..-אני :)
אבל אחרי שאמא שלי קלטה פעם מתי אני הולכת (בדרך כלל ב6-7 בבוקר/בחושך) היא נחלצה ואמרה לי לשלוח לה הודעה כל פעם כשאני נכנסת וכשאני יוצאת מהשוק אז אני הולכת פחות כי היא מפחדת... ועם ליווי של חיילים בחיים לא הלכתי (בדר"כ יש חיילים באיזור אבל לא ממש ליווי...)
עם אמשלי הייתה שומעת שאני הולכת שם בבוקר לבד היא הייתהמשרד החיוך(:
אממ לא מסכימה לי לצאת מהבית כילו אני אומרת לה שאני עם חברה או משהו אינמצב שהיא תסכים לי לבד ההורים שלי שיא הלחצנים
בחיים לא אצליחהכול לטובה!
להבין איך, אפשר להסתדר כשהורים לא מסכמים ללכת לאנשהוא, באמת שקשה לי להבין זה לא נקלט לי!!
איך אתם שורדים? אני לא זוכרת שאיי פעם ההורים שלי אמרו לי שהם מפחדים ממשהו, אני לא מצליחה להבין איך אפשר לחיות שהורים מפחדים? באמת חברות שלי מנסות להסבר לי וכולם.... ואני לא מצליחה...
אממ לא שורדים😉משרד החיוך(:
טוייב אז בעיקרון ההורים שלי תמיד היו כאלה לחצנים לא מסכימים כלום לאט לאט הפשרתי אותם אבל עדיין הם כמו איזה ..
נגיד אני נוסעת לאנשו תתקשרי שאת עולה יורדת מגיעה תשלחי הודעה חירפון..
אממ אני אישית לא כל כך מסתדרת, עם הם לא מסכימים אני עושה מאחורי הגב (אל תלמדו מימני אבל אני מרדנית מתי שיותר מידי חונקים ולא מסכימים זה מותח תיצר יותר מידי עד שהוא חייב להשתחרר..)
זה באמת סבל..
אבל גם נראלי שיש תקטע הזה יותר בבתים עם קצת ילדים שההורים מודאגים עובר .. ככה ממבט שלי יכול להיות שזה סתם קישקוש.. אבל ככה אני רואה ישילי חברה שהם קצת ואמא שלה לא משחררת ..
קיצור שה' יעזור
האמת מתרגלים לז וזה לא כזה נורא..האקונה מאטטה:)
יש לי מיליון איסורים, (הורידן דאגנים בצורה קיצונית) אבל זה לא כזה נורא..
ואווו כול מי שאמר לי שמתרגליםהכול לטובה!
אני יותר חושבת בראש שלי ואווו אני ממש מעריכה!! לא יודעת זה קשה לי כול כך שהורים שלי אומרים לא ללכת , אני בוכה , אני לא ריגלה שהם לא מסכמים לי ובאמת מעריצה!! אני לא חושבת והייתי שורדת,
אני הולכת חופשי גם באמצע הלילהטונה(לא דג)אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.