בגלל התקנון אז הנה בדיחה : מי שמכיר את השיר "אילו יהודי היה יודע..."אז:"אילו יהודי היה יודע מה זה, מה זה פופקורן,היה שמלח, שמלח ואוכל, שמלח ואוכל את כל הארוחה
אני הולנדי ושומר שעה בן בשר לחלב
בגלל התקנון אז הנה בדיחה : מי שמכיר את השיר "אילו יהודי היה יודע..."אז:"אילו יהודי היה יודע מה זה, מה זה פופקורן,היה שמלח, שמלח ואוכל, שמלח ואוכל את כל הארוחה
אני הולנדי ושומר שעה בן בשר לחלב
טוניסאי
לא עולה לי משו לראש..אולי בהמשך
אני יהודיה ואני נוהגת לפי התורה...
אממ אני מרוקאית אשכנזית אפגנית ארגנטינאית (זה לא עדה זה מקור) ואם נלך יותר רחוק אז אני גם רוסית וגרמנית... ומנהג מיוחד אממ לא עולה לי בראש מנהג שהוא מיוחד.... חוץ מזה שאני אוכלת אוכל מרוקאי או אפגני בלי קטניות בפסח... שזה לא מנהג, רק סיטואציה מצחיקה....
אין לנו מנהג מיוחד...
בעצם, אנחנו מתפללים בנוסח אשכנז, למרות שרוב הדת"לים האשכנזים נוטשים את מסורת אבותיהם ועוברים לספרד... אבל זה לא מיוחד.
ואנחנו לא אוכלים קטניות בפסח, אבל כן מוצרי קטניות. (אז אנחנו יכולים לאכול במבה, קורנפלקס וכו'
)
יש הרבה דת"לים שהתפללו בנוסח אשכנז ועברו לספרד בגלל שבמסיבות סידור בחמ"ד מחלקים סידורים בנוסח ספרד...
חשבתי תמיד שאנחנו היחידים!! אני אשכנזייה וירושלמית אנחנו בליל הסד יוצאים החוצה וצועקים "שופך חמתך על הגויים.." וגם בשביעי של פסח קופצים מעל גיגית ויש לנו מלא מנהגים שאני לא זוכרת!
ניק כמעט בלי ראשוואו, מנהגים מעניינים..
מנהג מעניין- אני לפעמים מתפללת בנוסח ספרד ולפעמים בעדות המזרח (תלוי בבית כנסת שאלך אליו, אין לי מנהג קבוע).
וצאצאים של התוספות יום טוב (יש הרבה כאלה..)
ואנחנו עושים סעודה בערב ראש חודש אדר כי אז הוא הוא הגיע למקום מבטחים אחרי המון רדיפות והוא אפילו נידון למוות ובערב והוא התקין שכל צאצאיו יעשו סעודה ביום זה
טוב זה מוזר אני כעיקרון חצי אנגלי (מצד אבא) חצי קנדי (מצד אמא) אבל בסטיגמא כולם אומרים לי שאני אמריקאי...
את האמת שבמקור סבא וסבתא שלי היגרו לקנדה מאוקראינה כשהם היו קטנים עם משפוחתיהם אבל בסדר...
יש לנו מנהגים יקים כי לפני איזה 200 שנה לא היו רבנים באנגליה אז הביאו קבוצה של רבנים מגרמניה והם שינו את המנהגים באנגליה.
לנו🤔 כאילו נראלי רגיל כזה
סתם אשכנזי בהיר וטפל, יאמי
אממ אם אנחנו אצל סבתא שלי אז עושים סעודת יתרו, אממ יש נראלי עוד דברים אבלל אנחנו לא עושיםם
ההורים שלי עלו מרוסיה.
מנהג מעניין- בשמחת תורה בהקפות בבית הכנסת שרים גם שירים ברוסית.
אחד שהכי זכור לי-
"נט, נט ני קאבו, קרומי בוגה אנדבו אי"
בעברית "אין, אין, אף אחד חוץ מ-ה' האחד"

בבית כנסת שלנו עושים הקפות מסביב לשכונה, הולכים על הכביש וזה שיא המרגש להפריע למכוניות (יש בערך רק אחת או שתיים) ויש שיר מיוחד לכל מקום בסיבוב שמגיעים אליו.
את השיר הזה שרים ליד הפסל שהוא גם מגלשה (העירייה הוציאה את הסולמות בגלל בטיחות מעפנה, אז פשוט מרימים את הילדים שיגיעו למגלשה בלי הסולם) מיד אחר עם ישראל חי בתיפופים איטיים על המדרכה ואז בקפיצות.
הכי כיף בזה שכל הסיבוב בחוץ רק הבנים רוקדים, ואז בסוף כשחוזרים לסיבוב אחרון בתוך בית הכנסת אז רק הבנות מתחילות לרקוד בעזרת נשים כשכל הבנים גמורים.
מצאתי סרטון של השיר הזה (נראה לי מי ששר אותו סוג של רפורמי, אבל סתם שתבינו את המנגינה)
איך שלא כותבים את זה..זה קוסקוס כזה עם חלב וקינמון, זה אולי נשמע מגעיל אבל אני אוהבת, כדאי לנסות
וואלה ניראה לי כולם מכירים את המנהגים של המרוקאים..
פשוטים וטובים
אממ חח וניראה לי הרבה מהם קשורים לאוכל
כי אין כמו אוכל של סבתאאאא
חח טוב אין קשר אבל נו נו מרוקו זה מרוקו
וזה מסתכם בזה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים