זהו! אחרון לשבוע הזה!  ;)אח..
יש סיכום למטה למי שרוצה.
ו - יש גם מסר למטה. מאוד חזק.

וְעַתָּה יֵרֶא פַרְעה אִישׁ נָבוֹן וְחָכָם; וִישִׁיתֵהוּ עַל אֶרֶץ מִצְרָיִם

כולנו שמענו מהגגנת ש: פרעה חלם חלום. יוסף פותר אותו. ועכשיו אומר יוסף לפרשה - (זה הפסוק למעלה)
'יהיה בארץ שנות רעב אחרי שנות השבע האלו, לכן תשים - 'איש נבון וחכם' שידע לחסוך אוכל לשנות השובע'.

בואנה, למה צריך 'נבון וחכם'?! אדם רגיל לא יכול לאסוף מלא אוכל?! פועל טוב מספיק! בשביל מה 'חכם ונבון'??

עכשיו שנות שובע - חושב יוסף. מי מסוגל לדמיין את שנות הרעב שיהיו - בזמן שעכשיו הכל מוצף אוכל?
רק אדם שרואה את הנולד. רק הוא מסוגל לדמיין את האמא שמאכילה את בנה חצי פרוסת לחם יבש מלפני חודש.
רק אדם שמסתכל על העתיד יכול לדמיין את הגופות המתות מרעב שזרוקות ברחובות.
את האמא והתינוק בוכים לפני המוות.
מהצד הטכני של 'לאסוף אוכל' - כולם יכולים. גם האדם הפשוט.
הבעיה היא: הרי יש שפע אוכל עכשיו!  מי יעשה את זה - לאסוף אוכל - בפועל בזמן שהכל הארץ מוצפת באוכל?
ר-ק אדם שרואה את הנולד. רק, החכם. הנבון. שידמיין את העתיד וכך יציל את כולם מהרעב.

המסר:
העולם הזה = שנות השובע. העולם הבא = שנות הרעב.

בעולם הזה, אפשר לחטוף מצוות בקלות! יש שובע! הנה, עוד תורה, עוד גמ"ח, עוד עזרה לחבר. עוד הצלה של אח/ות.
בעולם הבא, נהיה מוכנים לשלם 1,000,000$ בשביל לענות 'אמן יהיה שמיה רבא'. בשביל לעזור לחבר. בשביל לימוד הלכה. אבל...זהו, אי אפשר כבר! שם זה כבר רעב! שם א"א יותר לאסוף כלום!

מי יגיע לעולם הבא לא רעב? מי יצליח לעבור את העולם הזה הכי טוב שאפשר?
החכם. זה שרואה את הנולד. רק זה שיכין לעצמו 'מזון רוחני' - עכשיו, שיש אוכל בשפע - לשנות הרעב.
ר-ק הוא, יגיע לעולם הבא - לרעב, מוכן.
אבל חלילה מי שלא יאסוף כאן > אין. שם כבר זה רעב. לתמיד.

------------

סיכום:
יוסף אומר לפרעה שיקח 'איש נבון וחכם' לאסוף אוכל לשנות הרעב.למה צריך איש נבון וחכם בשביל לאסוף לחם לשנות הרעב? הרי כל אדם יכול! אפילו הפשוט ביותר! מספיק פועל רגיל שיודע לעבוד!
התשובה: 'איזהו חכם? הרואה את הנולד' - רק מי שיכול לדמיין מה היה בעתיד, רק הוא יצליח בפועל לאסוף את האוכל עכשיו כשנראה כאילו בחיים לא יהיה רעב, כשנראה שיש תמיד אוכל. רק הוא יצליח לדמיין את האמא שזועקת לפרוסת לחם לעשרת ילדיה. מסר? העולם הזה הוא השובע. עולם הבא רעב. בואו נחטוף כאן כמה שיותר מצוות, כמה שיותר 'אוכל רוחני' לנשמה, בכדי שלא נגיע לשנות רעב חלילה רעבים... 

-----------

אח שלי, אחותי  -  
בואו נהיה כולנו חכמים. בואו נאסוף כאן בשביל שיהיה לנו אח"כ. שנות הרעב יהיו ארוכות מאוד. מאוד.
קשה לאסוף? צריך להתגבר? נכון. אבל זה שווה. שווה להכין אוכל למסע הארוך שאח"כ יש לנו, שבו, א"א להכין כלום...

מי שיוכל לכתוב תגובה, אפילו '.' - זה טוב. בכדי שזה יקפוץ. ועוד כמה אחים שלנו יראו את זה.

שנזכה. זה כח הרצון שיהיה בנו. אצל חלקינו מגולה. ו - אצל חלקינו נסתר. אבל נמצא!
שבת שלום ומבורכת! חנוכה שמח ומלא אורות בעזרת ה'.
א-מ-ן!

י-פ-ה-!שיראל.
יישר כח ענק!
מהמם כרגיל!!רננוש!
ממש יפה!!נעמהה
תודה!
קפיץ.שיראל.
אח-אני רוצה להשתמש בזה ליום הולדת של סבתי.לוחמת תמורות
בס"ד!

אממ... "כל המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם" (אולי זה לא הציטוט המדויק. תתקנו אותי...)

בשם מי להביא את הד"ת???
בהחלט.אח..
הרב יהודה יוספי שליט"א אמר את זה.
כמדומני שהוא הביא את זה בשם הרב לופיאן.
[משו כזה. אבל לא בטוח. חלק מהדברים הוא מביא בשמו, ככה שיש מצב שזה גם בשמו.]

הכי טוב לעניות דעתי להגיד שזה מהדרשה של הרב יוספי, ולהזכיר שה - 'בשם' זה לא בטוח.

יישר כח. תודה על ההארה.
חנוכה שמח. ו - 'מזל טוב'. עד 120. רק טוב בחיים בעז"ה.
שבת שלום ומבורכת!

[שלא יעלם ח"ו!]הסנה-בוער
ח"ו. אח..
קפיצקפוץץ..*חזרזיר*
לפני שבת...אח..

קריאה מהנה!

חנוכה שמח.
שבת שלום ומבורכת!
ממש יפה...<אריאל>
מדהיייים!!יישר כח!אור-ה'
מהמם!!!*חזרזיר*אחרונה
רק עכשיו היה לי זמן לקרוא--אחרי שבת
אבל מהמם מהמם..מ ה מ ם!!!!
יישר כוח!!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך