מאמר מ"בשביל הנשמה" על למה שמחים בפורים ואיך לשמוח באמתקורא ממעמקים

למה שמחים?

"מה כל כך שמח בפורים? בסדר, הבנתי שהמן רצה להרוג אותנו וניצלנו. אנחנו מודים לקב"ה על כל העזרה. אבל למה צריך את כל השתייה הזאת, ומה הקשר למתנות לאביונים ולמשלוח מנות?" כרמית אחותי 'הפציצה' אותי בשאלות כשהיינו בדרך לחלוקת מתנות לאביונים ביישוב.

"אני אסביר בשתי מילים את העניין של החג הזה", אמרתי, תוך כדי הדפיקה בדלת של משפחת חיון. "אנו שמחים כאשר אנו מביאים את עמנו לידי ביטוי. כאשר הצלחנו לגלות את עצמנו, את נשמתנו. למשל, את שמחה אם קיבלת 100, כי אז מתברר לך שהצלחת לבטא את עצמך בצורה מושלמת במבחן.

לפני שהתרחש נס פורים עם ישראל לא היה מה שהוא באמת. נהנינו מסעודתו של אחשוורוש והתערבבנו בין האומות. שכחנו מי אנחנו, מה הייעוד שלנו. נוסף על כך היינו מפוזרים ומפורדים, וזה הדבר שהכי מנוגד לעם ישראל. בעקבות הגזרה הקשה של המן עם ישראל התכנס כולו. התאחד. כמו כן, עם ישראל הרבה בתפילות לה' יתברך וחזר בתשובה. בעקבות כל המעשים הללו ה' סייע ביד אסתר ומרדכי ועם ישראל ניצל. לזכר אותו מאורע אנו שמחים. אנו עושים מעשים שמגלים מי אנחנו. אנחנו שולחים מתנות לאביונים, כי הנתינה היא הגילוי הכי עמוק של הנשמה שלנו שתמיד רוצה להעניק ולתת. תמיד מחפשת לעשות טוב; אנחנו שולחים משלוחי מנות כדי להגביר את האחדות בעם; ואנו קוראים מגילה כדי לפרסם את נסיו של הקב"ה ולהתחבר אליו. כל הדברים הללו מגלים מי אנחנו. עם קדוש ונפלא, עם מאוחד ומאוגד. לכן היום הזה מלא שמחה. שמחה אמתית. פורים הוא יום שבו אנו מגלים את עצמנו מחדש. זו הסיבה לכך שיש מצווה להתבסם ביין ביום הזה (לא להשתכר!)".

"איך זה קשור לשתיית יין?"

"היין שאנו שותים עוזר לנו לגלות דבר פנימי יותר. אפשר לחשוב שיהודי קדוש רק משום שהוא עובד את ה', שהוא חושב מחשבות קדושות, עוסק בתורה ובמצוות. היין שאנו שותים מסלק לנו את השכל ומגלה שלא רק הנשמה שלנו קדושה, אלא גם הגוף שלנו קדוש. אחרי ידיעה כזאת מרעישה, איך אפשר שלא לרקוד ולשמוח כל הפורים?!..."

טיפים קטנים

טיפים קטנים לקניית מידת השמחה:

1. התרחק מכל מה שגורם לך עצבות ועצבנות. מאדם שמוציא ממך כוחות שליליים, ממקום שעושה לך לא טוב. סור מרע. אין רע יותר גדול מהעצבות.

2. עשה טוב. אין דבר שגורם יותר טוב לאדם מאשר לעשות טוב לאחרים. המידה הכי יסודית שלנו היא החסד, מידתו של אברהם אבינו. כאשר אנו עושים טוב לאנשים אחרים אנו מגלים את הנקודה הכי עמוקה בנשמה שלנו, לכן זה ממלא אותנו שמחה. חשוב על האחר. הלווה כסף למי שנתקע. כבד את החבר'ה בשוקולד שאימא נתנה לך לבית הספר. תן את הנשמה ואת הלב, ותרגיש איך החיוך מאיר בך דרך קבע.

נסו לשלוח משלוח מנות למישהו שאינו חלק ממעגל החברים הקרוב שלכם. סגולה בדוקה לקירוב לבבות וליצירת חברות חדשה!

3. עשה לעצמך 'ערב כישרונות צעירים'. קח איזה כישרון שיש בך שלא מספיק השקעת בו, ותתחיל לקבוע זמן שבו תנסה לפתח אותו ולהוציא אותו אל הפועל. למשל, אתה נמשך לנגינה? תתחיל ללמוד לנגן!

4. אין כמו לימוד תורה בשביל לשמח את האדם. "פִּקּוּדֵי ה' יְשָׁרִים מְשַׂמְּחֵי לֵב". חשוב על איזה נושא שמעניין אותך בעולם התורה, על איזה ספר שרצית ללמוד ולא היה לך זמן. ותתחיל. כל יום כמה דקות. רק אתה, הספר וריבונו של עולם. אם יש לך חברותא זה יכול להוסיף שמחה וחדוות לימוד. העיקר, ללמוד מעצמך, מה שלבך חפץ. אז תגלה שאין מתוק יותר מלימוד התורה.

וואו יה אלוף ממש תודה ששמת אתזה פה אני יקרא אחכ כי צכה ללכתפצלשית~אחרונה

אבל ממש שכוייח !

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך