כאילו זה יכול בשניות לעשות התקף לב לקשיש בקומה האחרונה בבניין הסמוך בלי שאתה בכלל יודע..
מה דעתכם?
כל פעם שמתפוצץ נפץ גם יש את הרעש שלו וגם את הרעש של הבכיות של הקטנים.
זה מבהיל ילדים!
וחוצמיזה ששנה שעברה התפוצץ לחבר של אח שלי נפץ ביד.
באושר עד יש נפצים???
(אני לא מדבר על פיקות, נפצים ממש)
ככלל -או שזה חוקי ולכן זה יחסית בטיחותי (היו אומנם מקרים גם עם פיקות אבל הרוב זה מהנפצים הרציניים)
או שזה חנויות קטנות שפחות חוששות לעבור על החוק
מי שרוצה יכול להשיג אבל ממש לא בפומבי
זה לא חוקי למכור
זה כמו שתשאלי למה לא מפסיקים את המכירות של הסמים
מי שמוכר ויודעים על זה- נעצר
אני דברתי על כוורות, מקלות סבא, קקטוסים וכו'
לא על שומים ופיקות
ליהנות מבהלה של אנשים זה רוע לב, אין לי הגדרה אחרת.
אחים שלי חולמים להחזיק רובה- ופעם בשנה החלום הזה מתגשם, זה לא רוע לב כי אין להם מטרה שאחרים יבהלו, הם נהנים מהכוחניות שהבומים וה'נשק' נותנים להם.
וגם אחים שלך אולי נהנים מזה, אבל נתקלתי כמה וכמה פעמים בילדים שזרקו רק כדי להפחיד. דוגמה מאתמול - ילד עם חיוך לא נעים, אם נגדיר את זה ככה, זרק עלי שום. אולי בקטנה, אבל לא בטעות. בכוונה. להבהיל.
אלא אם כן הוא באמת לא מודע ועושה הכל בתום לב - יעשה את זה רחוק מאנשים אחרים
שיתבגרו.
כמה זה מוסכן בענק!! והגרלות הכי שוות בעולם למי שלא משתמש וכול העיר מכוסה אתה מרגיש שאתה מיגעה לעיר וואלה יש באה ממש מודעת (יש מצב שזה רק האזור של דודים שלי...
) כשאני שם בערך הדבר היחיד שיש בשלטים זה הסכנה ותמונה של איזה ילד מסכן
וואי טוב תשמעו לאדעת מה אחרים אני דווקא די אוהבת לפוצץ נפצים, אבל ברור שלא כדי להפחיד וכל זה וגם כשאני מפוצצת זה רק כשאני לא לייד אנשים, ככה ש...
אבל ברור שיש תאלה שאוהבים להפחיד ולהבהיל אנשים וזה באמת טמטום...
א גם שאת לא "ליד" - אנשים שומעים, אני מניח שאת לא עושה את זה באיזה מטווח מבודד של צה"ל.
ב. זה גם מסוכן מאוד, מאוד, מאוד. גם לך - וגם לחברות וכדו' שנמצאות לידך כשאת עושה את זה.
ג. עצם ההנאה מזה היא מגוחכת, שלא לומר חולנית. מה הכיף בלשחק בחומר נפץ? למה לעשות את השטות הזו?
לא בקטע להיעלב , פוטש כולם עושים את זה כשהם קטנים זה לא אומר שזה טןב אבל כן , ואני יוכלה להיבן אותה למה יהא ננהית לא יודעת זה כיף לזורק לשומע בום כן טיפשי אבל יש בזה משהו נחמד
אולי פעם אחת מצאתי ברחוב איזו פיקה מפונצ'רת וניסיתי לדפוק עליה עם אבן, מתוך הסקרנות..
לא שום דבר מעבר.
אמא שלי מיסכמה אבל תאמת שלא שמנו עליה חח ההכול לטובה!היינו ילדים מופרעים נראלי לא שמנו עליה על כולם חח מסכנה
נכון יש את הרובה הזה עם הכאלה האדומים לא זוכרת את שמו הוא יותר מפחיד!! וזיקוקים ואוו פי מליו יותר מפחיד!! באמת חושבת שזה מוסכן אבל מבינה את מי שנהנה!!
אני אגיד לך למי אין ילדות:
למי שמשחק בזה ואומר "לי זה לא יקרה"
ואז הוא מוציא לעצמו עין
או קוטע לחבר שלו אצבע
או שורף לאח שלו רגל
אוהו, אוהו, לו אין ילדות
לא ילדות ולא בגרות, אין לו חיים
כל החיים הוא אוכל את הלב
אבל את הנעשה אין להשיב.
אז אולי, סוף מעשה במחשבה תחילה,
תעזבו את השטות הזו לפני שתגיעו למצב שתתייסרו עליו כל החיים.
חשבת "סוף מעשה במחשבה תחילה"
אני באמת חושבת שזה סכנה!!!!! ומיבנה למה אמא שלי כול כך לא הסכימה!!!
אבל באמת בתור ילדה לא קלטתי הלכתי לכיתה חברה הביאה אז לקחתי ועישנו יחד , המורה כעסה אז ברחנו ועישנו בחוץ
הלכנו למערה לקריאת מגילה ועישנו וכמה שהסברו לנו שזה מוסכן אמא שלי , סבתא שלי, אבא שלי
והחרימו!! לא הבנתי מה רוצים ממני (יש מצב שהייתי מרדנית... אני באמת לא יודעת..)
חושבת שילד לא מספיק מבין , פושט צריך להפסיק לייצר את זה
כן, גם ילד, אם הוא כבר מעל גיל ארבע - חמש אמור להבין שלא מתעסקים בדברים מסוכנים,
כן, לדעת שסוף מעשה במחשה תחילה, ושעדיף לוותר על התענוג העילאי של משחק בחומר נפץ - בשביל אל לזכות אחר כך לחודשיים של החלפת תחבושות צורבות..
זה לא דבר כל כך קשה להבנה....
אאמ בוא תגזים זה לא איזה פצצה אפשר לחשוב מה הווליום שלזה
ולאדעת זה פשוט כיף כזה לזרוק...
ואפשר לחשוב אני מפוצצת פעם בשנה באיזה יום אחד וגם בקושי... אז לא צריך לעשות מזה ביג דיל
אבל יש תאלה שקונים תדברים המסוכנים האלה, לא זוכרת איך קוראים לזה...
זה כבר אני לא זורקת, אני מבינה שזה מסוכן וזה...
אבל הנפצים הרגילים האלה לא יכולים לעשות כלום חוץ מלעשות איזה בום קטנצ'יק. אז מתאומר שזה כזה מסוכן...
היה תוקפה שלא הבנתי איך לחברה שלי היה ילדות אם היא לא יצאה לבד והלכה לאן שבאלה כשהייתה קטנה, כיאלו זה ממש מובן מאליו שחוזרים מגן הולכים החוצה מי נשאר בבית ואז הבנתי זה היה ילדות שלי!!! לכול אחד יש ילדות אחרת !!
הלוואי, הלוואי שזו היתה הגזמה. הלוואי.
המציאות מראה, בכל שנה מחדש, את כמות הנזק העצומה שהמשחק המטופש הזה מביא.
כן כן, "הדברים הקטנים האלו", כן. אני בהחלט אומר שזה מסוכן.
כי אני יודע, על ילדים שהתעוורו, ועל זקנים שקיבלו התקפי לב, ועל ילדים שקטעו אצבעות ושרפו ידיים. כן.
בשביל מה? בשביל שטות דבילית שאין בה שום תועלת?
בשביל זה לסכן את הידיים שלך?
את העיניים שלך?
את הבריאות של השכנים המבוגרים שלך?
למה?
למה???
משתמשתתת, אני מודעת לזה שהם מסוכנים...
אני מכיר ילד שהלכה לו הרגל "פייפן", מפיקות, כן, כולה חבילת פיקות תמימה ועדינה, שאת (@CHAYA
) חושבת שהיא לא מסוכנת...
תערכי מהר נפני שיקפצו עליך! חח
תעשי מה שבאלך!
לא מזמן צעקתי עליהם, שיעפו מהשכונה.. הם סתם מפחידים ומבהילים ילדים!
וזה מיותר כול כך, גם בהפגנות עושים את זה, ואין לזה עניין.
וגם בפורים אין לזה תועלת.. לי הלך הלב שעושים את זה.
תמיד קוראים לי שאני יעיף אותם
אולי כי אני גר בישוב ששם זה לא מפריע לאף אחד
ומאיפה לך שזה לא מפריע לאנשים?
אבל אם אתה מתרחק מספיק זה כבר לא מפחיד
כשאח שלי היה בן 10 בערך הוא סידר נפצים בתוך קופסה ודחס יותר מדי, פתאום כולם התפוצצו בבת אחת וגרמו לו לכוויות ממש קשות בידיים ובפנים. אז דעתי על נפצים היא ממש לא חיובית.
ברור שנגד!!!
אני גרה במקום עם טילים - בקיצור, כל נפץ קטנטן גורם לפחד של ילדים!! ולחץ!! ולפוסט טראומתים - ובכל מקרה, מי אוהב את הרעש הזה בכלל?! מי חשב על ההיכ הזה? ולמה לא אוסרים את זה??
אבל השוק השחור פורח בפורים
דשדשיתגם הלא רצניים. חלאס
זה גורם לאנשים לשנוא את החג שאמור להיות הכי כיף
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים