ברפואה ההודית (אאורוודה) מדברים הרבה על האיזון בגוף ובנפש אצל אדם.על פיהם, לאיזון מערכת ההורמונלית אצל אישה נדרשים מאכלים המחממים והמשמנים את הגוף. גם לשימון הגוף מבחוץ יש חשיבות רבה לאיזון ההורמונלי.
כשקראתי ולמדתי ייסדתי לעצמי כמה כללים שהרגשתי שהם עובדים אצלי. השתמשתי בהם כשהייתי בהריון. אבל גם עכשיו כשמניקה אני מרגישה הרבה פעמים שצריכה לאזן את עצמי וזה עובד. בעצם אני חושבת שזה עצות טובות לכל אישה. שמחה לחלוק איתכן מהידע שלי.
עצות לשמור על האיזון:
*ללכת לישון מוקדם ולקום מוקדם. אידיאלי ללכת לישון ב21-22. השעות בין 21 ל 00 בלילה זה השעות שהגוף והמערכת העצבית נחים בהם הכי טוב.
*לא לשתות קפה (לפחות בחצי השני של היום ) ולהעדיף תה צמחים כגון לבנדר, קמומיל, מליסה.
*לשתות חלב חם בתוספת דבש בערב.
*להמנע מחטיפים יבשים
*לא לאכול אוכל קר, לאכול אוכל בטמפרטורת החדר
*בזמן הארוחה להמנע מלשתות משקאות קרים ולהעדיף מים חמימים.
*שמן שומשום -דיברתי כבר עליו באחד הפוסטים, מחמם את הגוף ומאזן מאוד. מומלץ לעסות איתו את כפות הרגליים.
#שמןאתרי גרניום שמן עם ריח משגע שעוד לא הספקתי לדבר עליו,אבל הוא אפילו נקרא השמן הנשי בגלל הסגולות שלו לאזן ולהרגיע את ההורמונים בגוף האישה. הכנסתי אותו לשמן בסיס וגם משתמשת בו..
*לאכול יותר שקדים, אגוזים, אבוקדו, טחינה. יש בהם שומנים בריאים לגוף האישה.
*דברים מתוקים (הבריאים מביניהם כמו פירות, דבש, פירות מיובשים) דווקא טובים למערכת ההורמונלית של האישה ועדיף לאכול אותם בחצי
הראשן של היום. מדברים שהם מרים וחריפים עדיף להמנע.
*מקלחת עם מים חמים.
*למצוא את הדרך שלך להורדת המתח והדאגה. זה יכול להיות ע״י ספורט, ע״י יוגה, דמיון מודרך, מדיטציות וכו׳..
באהבה♥️
תודה מהממת
)