יאוו שמעוו חשבתי על משהו מגניבהכול לטובה!

כול אחד יספר משהו מילדות שלו יאללה זורם? 

אני יתחיל אז ככה עד תחילת הגן לא הוצאתי מילה!! ברוך ה' מודה לה' אני מדברת!!! ועד בערך כיתה ו\ה לא קראתי ולא כתבתי!! בכול זאת דיסליצאית 

חח וואושדות של אהבה

טוב אז..

בכיתה ג' הכתרתי אני וכיתתי 

את חברתנו , חח שמיסכנה, בכל לא הבינה מה אנחנו רוצים מחייה

ל..............

'חברתנו הטובה'

חח אוי זה היה הורג מצחוק

היינו סרוטות של החיים

פשוט היא הייתה באמת נשמה טובה

וכולם אהבו אותה

והיא פשוט הייתה כול כך מאמי, צנועה כזאת

לא הבינה שכולם נמסות ממנה..

עד היום.

כפרע עלייה

ואווו איזה מתוקות!!!הכול לטובה!

לנו היה את השנואה... שכולם שנאו לא הכיתרו אבל השורות כולם ידעו שאותה לא אוהבים

במחשבה לאחור זה לא היה בסדרסודי ביותר

אבל היה לנו ילד שרצה צומי והוא היה הולך אומר שהוא התאבד מישהי מהבית ספר הלכה קנתה לו ממתק או משחק קטן והוא היה יורד מלא פעמים ככה

אז היינו קצת מחכים אותו וקצת משתמשים בזה כמו שנגיד חבר היה אומר משהו שאתה יודע שהוא לא יעשה היינו אומרים לו מה אתה הוא

יאוו לא נעים...הכול לטובה!

הייתי אמור לחזור מהגןפיקאר

ההורים שלי אמרו לי לא לחצות כביש לבד

כשחזרתי שאלו אותי עם מי חציתי ואמרתי שפגשתי עוד ילד שגם לו אמרו לא לחצות לבד וחצינו ביחד...

חמודים!!הכול לטובה!

...לעזאזאל

כשהייתי בן שנה נשענתי על קמין (תנור גז) ונישרף לי המכנס והחצי התחתון של החולצה

...תגל הארץ
בגיל 4 בערך אני ועוד ילד אחד(שהיה בגילי) הסתובבו ביישוב וראינו פיצוץ בצינור והיינו בטוחים שיש שריפה( כי המים היו נראים כמו עשן) והלחצנו את כולם שיש שריפה עד שמישהו בא(נראלי זה היה אבא שלי) ואמר שזה רק מים😅

עוד אחד, קרה באותו יישוב גם בסיבובית גיל 4 כמעט בטוחה שעם אותו ילד...
ראינו כדור רובה על הרצפה והלכנו לחיילים להביא להם אתזה...
ואוו , לנו תמיד היינו הולכיםהכול לטובה!

לחיילים לבקש ממתקים , כדורים, כדורי גומי, סטקליטטים , מכסה לשעון מללא דברים!!

תמיד אבל תמיד יש לחיילים ממתקים תמיד!!!ישנים , חדשים אבל תמיד יש להם!

פעם אחת ריאתי ילד קטן משחק אם חייל והחייל כזה אתה אוהב סמי הכבאי? והילד  אתה יודע שמשה רבנו היה חזק!! והיה ככה וכו...והחייל שוב אתה אוהב את סמי הכבאי ... וילד לא מבין חח בסוף הוא כזה שואל מי זה סמי הכבאי וממשיך לספר לו כמה משה ריבנו צדיק וחזק שהרים את הידים וכו... ואני מצד מתפאקת לא לצוחק

יאווו חמודיםםכתום עולה????
יש לי המון סיפורים מהיסודיחושבת בקופסא

זה שאני מספרת הכי הרבה פעמים הוא לא נחמד אז קצת יהרוס את האווירה:

במשמרות זה"ב בכיתה ו' אני הייתי המפקדת ולא ממש הסתדרתי עם החוליה שלי.

לא היה מה לעשות שם, הילדים שהלכו דרך הכניסה מהכביש באו ברכב ואף אחד לא חצה את הכביש הזה חוץ ממורות מבית הספר החרדי שליד שפשוט חצו בלי לשים עלינו קצוץ.

אז היה מאוד משעמם, ותנקנו לעשות כל מיני דברים מטופשים כמו לצעוק בהתרגשות סיום משמרת כאילו זאת זכות מיוחדת ולסובב ביד את תמרור העצור.

אז בתור מפקדת לא היה לי תמרור ועוד יותר השתעממתי לשבת ולא לעשות כלום, והרגשתי הפרה של המעמד המיוחד שלי כשבנות אחרות צעקו סיום משמרת במקומי, ועוד כל מיני דברים קטנוניים.

אז ביום רביעי מתוך השבוע שבו המשרת שלנו אמורה להיות, פשוט לא הגעתי.

הגעתי ללימודים ישר ולא למעבר החציה.

בסוף היום נאלצתי ללכת כי כל הבנות של המשמרות משתחררות 10 דקות מוקדם יותר.

ביום חמישי גם כן הלכתי ישר ללימודים, ובנות  דיברו על זה שהייתה תאונה.

מתברר שאחת הבנות בחוליה חצתה את הכביש ההוא כדי להגיע לציוד, ורכב התנגש בה.

לא דרס אותה התנגש בה כמו שאנשים מתנגשים זה בזה, וכל מה שיצא לה זה סימנים כחולים.

(אבל בכל זאת היא לא הגיעה לבית ספר שבוע או שבועיים)

המורה שאחראית על משמרות הזה"ב שמעה על התאונה ועל כך שהמפקדת הבריזה.

אז היא עשתה שיחה לכל הכיתה ודברה על כמה שהמפקדת הזאת חסרת אחריות ואיך זה התאונה באשמתה.

לזכותה אומר שאני לא חושבת שהיא ידעה בכלל מי המפקדת הנוראית הזאת, אבל לא היה אמור להיות קשה לנחש כי כל העיניים היו עליי ובכיתי רק מהרעיון שמורה מעבירה שיעור לכיתה על כמה שאני נוראית.

אין סוף שמח- הורידו אותי מדרגת המפקדת ובפעם הבאה (והיחידה) שהיה לי עוד משמרת שמו אותי עם בנות אחרות.

בביקור הכיתתי שעשו לבית של הילדה שנפגעה בתאונה באמת שוכנעתי שהתאונה הזאת באשמתי ובקשתי מנה סליחה בכמעט דמעות והתביישתי ממש.

המורה הזאת גם מלמדת את העולים החדשים, ובבת מצווה של חברה שלי שהיא גם עולה חדשה, היא הזמינה את המורה הזאת ואפילו אמרה לה תודה מיוחדת מול כולם, ואני ממש התעצבנתי שמכבדים בן אדם שפגע בי כ"כ.

...כתום עולה????
ואוו קשוחח
ונראלי מזה לא פסדר מצד המורה ככה לעשות...
וואו... איזה מורה, ממש לא יפה מצידה ככה להתנהג(לא) סתם ילדה

בכלל....היא הייתה צריכה לחושב שוואלה המפקדת פו מה עוברהכול לטובה!

אני מנסה להבין למה את אשמה ולא ממש מצליחה..האקונה מאטטה:)
לא יודעת סתם ילדה מסכנה ... שגרמה לי להירגש ככה...הכול לטובה!

...ב"ש

וואיי אני עדד כיתה ה הייתי ביישניתת של החייםםם!!

וועכשיוו אני מדברתת בליי הפסקהההבוכה/צוחק

.....ב"ש

חח אני זוכרתת שכשאמאא שלי ילדה אתת אחשליי אזז אבא שליי כזהה בבוקרר התקשרר והודיע שנולדד בן, מזל טובב

ואני כזהה מהההה????? והתחלתייי לבכות תחייםצוחק

{הייתיי בת 4} חחיחיחייחיח

חחח טוב אז אעמ(לא) סתם ילדה

כשהייתי קטנה אני ובת דודה שלי זרקנו על האחים שלי ושלה בלוני מים והם חשבו שיורד גשם של בלוני מים זה היה ממש מצחיק.🤣

ליטפתי נמר תינוק 😂 ההוא בתנכ"י עם 3 רגלייםאמרלד

כשהייתי קטןחומש תחילהאחרונה

חזרתי עם בן דוד שלי מהגן  בצד השני של המדרכה עבר סיני תור אני עוד לא הכרתי אותו בן דוד שלי הכיר אותו אז שמעתי את בן דוד שלי  קורא לו "סיניי" ועשה לו שלום  ואני גם עשיתי לו שלום וקראתי לו טחינה( מחוסר ידיעה) חחחחחחחחחחחחחח 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך