בס''ד
ועדיין, לא בטוחה שיש רק אמת אחת...
מקדימה וכותבת שאני לא מכירה את אורית לייזרסון
. את הפוסט המדהים של ערב שבת כבר פגשתי בעבר, אבל מעבר לזה אני לא מכירה כאמור. בטוחה-בטוחה שהיא מדהימה. רק רוצה להסביר למה בעיניי זה לא כזה פשוט, או לפחות למה זאת גישה שלאו דווקא יכולה לעבוד ל*כל* אחת, לפחות בברמה שהיא מתארת.
אתן לך דוגמאות של מה שהיה לי לקראת שבת ופורים השנה ודרכן אנסה להסביר את הנקודה שאני מרגישה:
* בישולים לשבת - לדוגמה אני באופן אישי מאד מתקשה עם כל מיני מאכלים. בגדול אוהבת רק תבשילים מורכבים שדורשים די הרבה עבודה... אם אכניס תבנית של עוף + תפו''א לתנור, אני פשוט לא אגע בזה ולא יהיה לי מה לאכול בשבת... אז כן, העונג של שבת (ועל הדרך העונג להיות פטורה מבישולים לעוד כמה ארוחות בתחילת השבוע) מצריכה עבודה מקדימה.
* משלוחי מנות - אני לא בתחרות עם אף אחת, באמת. אנחנו הולכים על משהו סמלי מהלב, כל שנה. כן שולחים לדי הרבה אנשים. זה מסורת שפיתחנו עם השנים, אנחנו מסתובבים עם התחפושות שלנו ומביאים לחברים ושכנים וכו' שלנו. זה אחד השיאים של הפורים שלנו. אז שוב, העונג של פורים מצריך עבודה מקדימה.
* משלוחי מנות לגננות - נכון, זאת לא חובה. אבל בשבילי חשוב ונחמד ונכון לשלוח להן משהו קטן סמלי וכך לבטא את הערכתנו. ב''ה הן ממש ממש שמחו והתרגשו. העונג הזה של הבעת תודה ויחסים טובים עם נשות המקצוע שמטפלות בילדים שלי מצריך עבודה מקדימה.
* תחפושות - שאלתי את הילדים למה הם רוצים להתחפש. כל אחד רצה משהו מסוים. בדקנו בחנויות אצלנו וגם שמנו פוסט בפייסבוק בקבוצה של השכונה כדי לדעת האם מישהו יכול להביא לנו. לא עזר. אז הכנתי. שזה אומר הליכה לקניית החומרים + הכנת התחפושות בפועל. [יכולתי להזמין מעלי אקספרס אבל זאת נקודה שעדיין קצת חלשה אצלי (לא הכי יודעת לעשות את זה עדיין, וגם לא הספקתי לחשוב על זה מספיק מזמן). בינתיים ב''ה התחשופות משמשות חזק את הילדים כבר הרבה ימים (מימי התחפושות במסגרות דרך היומיים הראשונים של פורים המשולש שלנו). הילדים ממש שמחים ומרגישים מאד טוב עם התחפושות שלהם ב''ה. אבל העונג הזה שלהם (שהוא גם שלי - כשאני רואה אותם קורנים ונהינים כל-כך) הצריך עבודה מקדימה.
* כביסות - בגלל השבוע הזה של פורים, הגענו לכמויות מטורפות של כביסה שלא טופלה. אז חמישי ושישי עשיתי מרתון עם מלא כביסות. בזכות זה נכנסנו לשבת עם חדר שירותים (שהוא גם חדר כביסה) במצב טוב וחדר שינה שלנו (שם ישבה ערימת הכביסה הנקייה) במצב נעים. אגב אני כמעט אף פעם לא מקפלת כביסה אלא ממיינת בסלי כביסה לפי בני המשפחה, וזה מה שעשיתי גם אתמול. אז להיכנס לבית נורמלי לשבת (לא מוזיאון... רק נורמלי) ולקבל מזה תחושה של שלווה ועונג מצריך עבודה מקדימה.
* כלים - כנ''ל, הגענו לסוף השבוע עם כיורים מלאים. ב''ה השתלטנו עד שבת וזכינו לשבת עם שיש מפונה וכיורים נקיים. זה פשוט משרה שלווה. כמו שכתוב ''אשה נאה ודירה נאה וכלים נעים מרחיבים דעתו של אדם''. העונג הזה הצריך עבודה מקדימה.
ב''ה זכינו ליום ראשון של פורים ולשבת טובים ושמחים. חמישי בלילה היה ממש כיף ב''ה. שישי כן היה יום עם הרבה עבודה. לא היה סיוט אבל באמת שזה לא היה כיף. שבת היתה שמחה וטובה ב''ה והיינו לגמרי פנויים לילדים ולמשפחה לאורך כל היממה. ב''ה, ב''ה, ב''ה. אז אצלנו שמחת הפורים ועונג השבת לא נפגמו מכל העבודה, אלא להיפך ממש. מתפללת שגם מחר יהיה טוב בע''ה..... 🙏🏼
איך שאני מבינה את הפוסט של אורית, הבחירה היא בין ''עבודה רבה ושבת פגומה מרוב לחץ'' ל''כמעט בלי עבודה ושבת של עונג''. כנ''ל עם פורים. זה או ''המון עבודה שפוגמת בשמחת הפורים'' או ''כמעט בלי עבודה ופורים שמח ומשמעותי''. ואני לא בטוחה שזה כזה דיכוטומי.
היא מציאה כפתרון אולטימטיבי לשחרר איפה שרק אפשר. אני בטוחה שזה עובד מצויין למשפחות מסוימות, ובשבילן הפוסט הזה הוא מתכון מצויין. אבל למשפחות אחרות, זה לאו דווקא מה שיביא שמחה ועונג. ככה אני מרגישה לפחות. (לא פוסלת שאולי בעוד X שנים אחשוב אחרת). אצלי לדוגמה, עוזר יותר לחלק את העבודה ולפרוס אותה מתחילת השבוע. לא לשחרר את הכל, אלא לעבוד במנות...
עוד נקודה שעולה לי היא שפוסט כזה יכול לגרום לאנשים שבוחרים להשקיע (בוחרים, מכל מיני סיבות ושיקולים, כמו שאני פירטתי למעלה) להצטער על הבחירות שלהם ברגע שהם יחשו עייפות או עצבים מסוימים. לפחות זה מה שזה גורם לי להרגיש. זה כאילו אומר לי ''אם רק לא תעשי X, Y, Z, את לא תהיי עייפה ולא תתעצבני על אף אחד''. והאמת היא שאני לא לגמרי מאמינה שעם ילדים אפשר להגיע למצב שאין עייפות ואין עצבים בכלל. משתדלים שלא יהיו, לומדים להתמודד, מפתחים כלים, בוחרים בחירות חדשות ומשנים את סדרי העדיפויות, אבל עייפות ועצבים ברמה מסוימת, זה חלק מהחיים, ביחד עם כל השמחה, האור, הטוב, הצחוק, הנחת, הסיפוק והכיף שמציאות של משפחה מביאה.
זהו... היה לי צורך לשחרר את זה... אולי זאת תשובה לעצמי למה בחרתי את הבחירות הספציפיות שלי בשבוע האחרון. ובאופן כללי, למה אני מתנהלת כמו שאני מתנהלת ולא כמו שאורית אומרת שכדאי להתנהל. דרך בשבלי להרגיש טוב עם ההחלטות שאני קיבלתי לקראת שבת ופורים 
שבוע טוב / פורים שמח ❤
נב: אגב עד הקורונה (=כל עוד הילדים היו במסגרות בימי שישי) בעלי ואני היינו מנצלים כל יום שישי בבוקר ליציאה זוגית מטעינה וכייפית. את ההכנות היינו מסיימים עד חמישי בלילה.