יפה בן דוד תופסת מדינה שלמה בעיגולים בעוד 3....2....1....די שרוט
יפה בן דוד היא לא הסיפור כאןמרדכי
ואם אתה מוכן לעבוד שעות נוספות בחינם, תפנה לשלטון המקומי, שר החינוך אמר שהם יעזרו להביא כוח אדם במידת הצורך. יהיה להם זול.
היא לא הסיפור - ארגון הפשע שבראשו היא עומדת, הוא הסיפור.ספק חדש
כנראה שלא הייתה על יד מורה בשנה האחרונהמרדכי
בס"ד
הלימוד מרחוק שואב לך את כל היום. ביום זומים, בערב הקלטות שיעורים פונטאלים, ובין לבין צריך לענות לתלמידים עם שאלות. כל זה שאין את המגע היום יומי והמעקב אחרי התלמיד הרבה יותר קשה. הם עושים עבודת קודש, ואני ממש לא מגזים, עבודה שסחטה אותם לחלוטין. שלא נדבר על מנהלי בתי הספר שנאלצים לשנות מערכת כל כמה שבועות, ולהתאים אותה לפי הנחיות ולפי המורים, וכמובן שגם המורים סובלים מכך.
לכן טוב שיש להם ארגון מורים חזק שדואג לזכויות שלהם. כל הכבוד ליפה בן דוד שנשכבת עבורם על הגדר ולא נותנת שיפגעו בזכויות שלהם.
זה לא משנה. מדובר על ארגון מושחת ומסואבספק חדש
שמחליט עבור כלל המורים כמה שעות הם יעבדו, כמה שכר הם יקבלו ובאילו תנאים - במקום שהמורים יחליטו זאת בעצמם.
ארגון שדואג רק לעצמו ולכן הוא מחלק כסף לפי ותק ומבריח צעירים מוכשרים מהתחום - ואת התוצאות, כולנו רואים. (במקומות האחרונים בעולם המערבי בהישגי התלמידים וכישורי המורים - אגב, אחרינו ביכולות המורים יש רק את צ'ילה, טורקיה, מקסיקו, פרו ואקוודור - וכן, זה בגלל אותם ארגוני פשע והסיבות שציינתי לעיל).
את האופן שבו המערכת צריכה להתנהל צריכים להחליט המורים וההורים עצמם. לנהל ביניהם את המו"מ.
אני לא נגד המורים - אני נגד ארגון הפשע שלקח אותם כבני ערובה.
הסיפור כאן הוא ראש ממשלה, ששוב מבטיח הבטחות, שהוא לא יקיים!הסטורי
גם רשימת האשמים כבר מוכנה. את הראשונה כבר הזכרת. אני בכלל לא חסיד של האגודות העות'מניות והשליטה שלהן על חיינו. אבל מי שבכל ארבע עשרה שנותיו כרה"מ, לא עשה צעד אחד להחלשתן - שלא יספר סיפורים.
אם הוא מתכוון ברצינות - למה לחכות לחודש יולי?!
כיתות ז'-י', שלפי התכנון שנקבע כבר לפני כמה שבועות, אמורים לחזור ב'שביעי במרץ' שבתרגום פשוט לעברית זה כ"ג באדר, יחזרו לבדיוק שבועיים, עד שיצאו לחופשת 'שבוע וחצי לפני פסח' המיותרת מאז ומעולם.
מה יותר פשוט מלהודיע, שבמקום לחזור לשבועיים - הם חוזרים לשלושה וילמדו עד יום חמישי י"ב בניסן?!
התשובה פשוטה מאוד - אם הוא יבטיח את זה, ההבטחה תצטרך להתקיים לפני הבחירות, כשהוא מבטיח 'חודש יולי', בבחירות הספין עוד יהיה באוויר.
כשבעוד כארבע חודשים הספין יתפוגג, למרות כל מי שעיניו בראשו ידע מהרגע הראשון שזה מה שיהיה - @@איתן גיל ושאר הביביסטים כאן, יסבירו לך באותות ומופתים שנתניהו באמת התכוון, אבל יפה בן דוד/רן ארז/גנץ/לפיד/בנט/סער וכו' תקעו אותו - תזכור שאני כתבתי את זה הערב.
אתה שקרןאיתן גיל
ראשית אי אפשר להאריך את הלימודים עד י"ב ניסן כי הבחירות נקבעו ל-י' בניסן, והקלפיות ממוקמות בדרך כלל בבתי הספר. השנה בגלל הקורונה תתחיל ההערכות בבתי הספר בט' בניסן. מצד שני בתי הספר שלנו הם גם, ואולי בעיקר, בייבי סיטרים כדי שההורים יוכלו לצאת לעבודה, אבל לגביך המאור הגדול נפתלי בנט אמר, אז כזה ראה וקדש.
שנית, הממשלה הפריטטית שמלווה אותנו בגלל שגעון גדלות של בנט תוקעת כל מה זז, וכל מה שיכול שיזוז. העצמאים ובעלי עסקים קטנים רוצים כסף כדי להמשיך להתגלגל אבל אין אישור כי גנץ 4 מנדטים בסקרים לא מסכים... בהקשר זה סיפר המגלומן בנט בראיון מחלל שבת אצל אופירה וברקו שנתניהו הציע לו להצטרף לקואליציה תמורת כמה שרים וביניהם תיק הבטחון, אלא שהוא, בנט, דחה על הסף. ברי שבזמן שהציע לבנט את הבטחון היתה לנתניהו תכנית סדורה לסלק את גנץ, ולחלץ את המדינה מאסון הפריטטית. בנט יכל לדרוש ולקבל את סילוק חאן אל אחמר, אבל חאן אל אחמר מעניינת אותו כמו נתיב האבות, בתי דריינוף, ומצפה כרמים.
שלישית, איילת שקד ישבה במשך 4 שנים במשרד המשפטים היו לה כל הסמכויות שבעולם להחליש את האגודות העות'מניות. במקום זאת נתנה יד להתנהגות המופקרת של אפי נוה. לפי רכילויות שמתרוצצות ברשתות החברתיות היא לא בדיוק צדיק יסוד עולם.
רביעית, שום דבר לא ניתן לעשות כאן אלא בהסכמה. המורים נחושים לטרפד את הארכת שנת הלימודים ומסתמן שכך יהיה. יפה בן דוד נעדרה אמש מהכרזת ראש הממשלה על הארכת שנת הלימודים, ולא בכדי, כי אנחנו לא סין. מורה בסין שיעשה דין לעצמו ימצא את איבריו הפנימיים מפוזרים בבתי חולים ברחבי העולם כולל בישראל.
אף אחד לא שקרן. שניכם צודקיםספק חדש
כולם יודעים שבמקרה הטוב, יהיה "בית הספר של החופש הגדול" שיעלה איזה מליארד או שניים למשלם המסים ושכל הסיפור הזה הוא הבטחת בחירות של ביבי.
מצד שני, בנט היה שר חינוך במשך ארבע שנים ואיילת שקד היתה שרת משפטים - כשהם מהווים מרכיב חיוני בקואליציה - והם היו יכולים לעשות הרבה מאוד שינויים כדי שלא נגיע למצב בו אנחנו נמצאים היום.
מה שעצוב כאן הוא שאותם אנשים בדיוק ימשיכו לנהל לנו כאן את החיים ושום דבר לא ישתנה לטובה.
מערכת החינוך הישראלית תמשיך להיות אחת הגרועות בעולם המערבים וככל הנראה המצב רק יילך ויתדרדר עד שלמישהו יהיה האומץ לאפשר להורים להקים בתי ספר עצמאיים שבהם לא תהיה דריסת רגל לארגוני המורים.
ספולייר - זה לא יהיה ביבי וזה לא יהיה בנט.
אתה קורא לי 'שקרן', אבל מאשר לגמרי את טענותי...הסטורי
יפה בן דוד נעדרה אתמול, כי היא לא הוזמנה. אני ממש לא חסיד שלה, או של האגודה העות'מנית שבראשה היא עומדת. אבל מי שבארבע עשרה שנות שלטונו, לא נקף אצבע לשנות כאן משהו מהכח של האירגונים הללו - חייב לדעת שאם הוא ברצינות רוצה להוביל מהלך, הוא צריך לתאם איתם. העובדה שהוא לא עשה כך והם, כמו אנשי המקצוע שהוא עצמו מינה, שמעו על שינויי התכניות מהתקשורת - מעידה כאלף עדים, שאין לו שום כוונה באמת לבצע, כל מסיבת העיתונאים של אתמול, היא תעמולת בחירות מזוקקת.
אני לא חוזר ביאיתן גיל
ראש הממשלה יצא בהכרזה בומבסטית שיחזיר את השמאלנית עבריינית הסמים יפה יששכר. אמרו שזה ספין בחירות, אז אמרו, והיא חזרה הביתה כי זה לא היה כרוך ברגולציה, ומשפטיזציה.
ראש הממשלה יצא בהכרזה בומבסטית שיביא חיסונים לכל דיכפין. אמרו שזה ספין בחירות ויהיו חמישה חיסונים בקופסה קטנה, אז אמרו, והחיסונים הגיעו כי לא היה כרוך ברגולציה ומשפטיזציה.
גם ראש הממשלה מקדיש 95% מזמנו לענייני בטחון, חוץ, וכלכלה, לאו דווקא בסדר הזה. בעוד ענייני פנים: משפטים, בריאות, שיכון, רווחה, חקלאות, כלכלה, דתות, ועוד, נתונים בדרך כלל לשותפים קואליציוניים, והתוצאות הן בהתאם. הממשלה כקולקטיב, וראש הממשלה בפרט, נושאים באחריות על כל פעולותיה מכל סוג, והגיע הזמן לעדכן שהשר הסורר לבדו ישלם מחיר פוליטי, וילך הביתה.
מחדלי המשילות הם פועל יוצא של התנהלות שרת משפטים צינית וכושלת, שלא עשתה דבר וחצי דבר בסוגיות שהיו נתונות לאחריותה. אכן ראש המשלה הצהיר פעם אחר פעם על מחוייבותו למערכת המשפט, כי מתוקף תפקידו מצופה ממנו להפגין ממלכתיות ולו מן השפה ולחוץ. כך למשל, שקד טרפדה את חוק היועמ"שים כדי לשמר כח אין סופי לחבר שלה מנדלבליט, ולמצב אותו כנציב עליון בפועל.
ראש הממשלה הזכיר בהצהרתו אמש את יפה בן דוד. לא מסתבר שלא הוזמנה אחרת היה מתעלם לחלוטין. אשר לתעמולת בחירות, אכן ראש הממשלה מתכונן 24/7, ובמשך 4 שנים, בניגוד לאחרים שמפזרים סיסמאות ומצפים שיבחרו בהם שוב.
כרגיל - זריקת אחריותהסטורי
אני מרגיש ממש מגוחך לנהל שוב את הדיון האם איילת שקד (שאני לא תומך בה) הועילה או הזיקה למשילות.
נתניהו ראש ממשלה כבר ארבע עשרה שנה במצטבר, מתוכן עשר ברצף ועוד תקופה משמעותית היה שר אוצר, שזה התפקיד הכי קריטי בעבודה מול האגודות העות'מניות. בכל התקופה הזאת, הוא לא עשה שום צעד להחליש אותן, או לפחות להכניס בהן מעט כללי מנהל תקין שיגרמו שלחברים תהיה איזשהי השפעה על ההנהגה. גורנישט.
אלא שכרגיל אצל ביביסטים (אני ממש נביא, צפיתי במדויק אתמול, את מה שהגבת היום) ההצלחות - של נתניהו, הכשלונות - בגלל {השלם את החסר (מנדלבליט/כחלון/בנט/ליברמן/גנץ/שקד/ברק וכו')}.
דיבורים כמו חולאיתן גיל
האגודות העות'מניות נמצאות תחת אחריות משרד המשפטים. נקודה. הקשר שלהן לאוצר הוא שולי ועקיף. שקד לא טיפלה בהן כי לאפי נווה לא היה עניין בהן.
גם היום הן לא מעניינות את בנט ושקד, או כפי שהם עצמם טבעו: לא קורונה- לא מעניין (לא רוטציה- לא מעניין).
האגודות העותמניות לא היו תחת משרד המשפטים - שקד העבירה אותןספק חדש
לאחריות משרדה.
יחד עם זאת, אני מתקשה להאמין שהיא סיימה להכין את התקנות הרלבנטיות, היתה כבר עם העט ביד ופתאום התפזרה הכנסת והיא פוטרה...
או שהיא לא התכוונה לחתום לעולם על התקנות, או שהיא בכוונה לא חתמה לפני פיזור הכנסת כדי שיהיה לה מה להבטיח בקמפיין הבחירות.
כך או כך, זה מהלך פוליטי מכוער מצידה.
ראש הממשלה כבר מכריז 20 שנה שהוא בעד כלכלה חופשיתספק חדש
לפני כל בחירות הוא מספר את הסיפור הזה.
מה קורה בפועל?
כלום.
לפני כל מערכת בחירות יש לו איזה סיפור אחר למכור לנו - ב-2009 הוא עמד למוטט את החמאס, ב-2019, הוא עמד להחיל ריבונות.
המון המון סיפורים יש לו - קורה שבטעות הוא גם מקיים איזו הבטחה פעם בחמש שנים.
ב- 2009 הוא רצה למוטט את החמאסאיתן גיל
אחר כך עשה חושבים והגיע למסקנה כי אם למוטט, אז את הרשות הפלשתינית של אבו מאזן בדווקא, כי לא ניתן להחיל ריבונות ביו"ש כאשר הרשות הפלשתינית שולטת בכיפה.
עוד לעניין ריבונות, טרפדו אותה המטורפים של ימינה ומועצת יש"ע. שאל את סמוטריץ' שאינו חשוד לביביסט.
אח"כ הוא עשה חושבים... לפני הבחירות הוא לא חשב?ספק חדש
תמיד יש לו הבטחות בחירות והבטחות רגילות - 99% מהן, לא מתקיימות. תמיד יש תירוצים.
אין דבר קל בעולם מלייצר תירוצים.
שורה תחתונה: ביבי מבטיח הבטחות באופן כללי - לקחת בע"מ.
ביבי מבטיח משהו לפני הבחירות? שכח מזה.
זה הכל.
נ.ב.
ואני אפילו לא מדבר על מה שהוא עשה כאן לכלכלה.
ה' ירחם...
אל תצביע לו. תן את הפתק שלך ללפיד כי בלעדיו אין ממשלה.איתן גיל
////עבד ה'.
אם אפשר לשאול אתה תצביע ללפיד?
אני יותר בכיוון של ליברמן. אולי גנץ.ספק חדש
שיקולים אסטרטגיים.
...עבד ה'.
אפשר לשאול מה מצאת בהם? כאילו הלכת על האלה עם הכי פחות הגיון, והחלטת לבחור בם?
משהו כזה...ספק חדש
ליברמן לא יישב עם ביבי בודאות וגנץ, בסבירות גבוהה.
אם גנץ לא יעבור את אחוז החסימה, אז הסיכוי של ביבי להקים ממשלה קופץ - וזה רע.
מצד שני, כדי להכניס לדרעי ולליצמן אצבע לעין, ליברמן הוא הבחירה הראשונה.
בחירה קשה. לפני הבחירות אראה מה המצב של גנץ ואחליט.
אגב, אני לא אוהב לא את ליברמן ולא את גנץ.
כמו שכתבתי, זו החלטה אסטרטגית.
...עבד ה'.
קיצור אתה לא רוצה את ביבי בשלטון?
למה להכניס להם? בגלל היותם בובות ביבי?
לא נראה לי שיש כאלה...
בהחלט. אני לא רוצה את ביבי בשלטון.ספק חדש
המטרה שלי היא למזער את הסיכוי שהוא יצליח להרכיב ממשלה.
...עבד ה'.
הבנתי, אבל אתה שונא חרדים?? בגלל זה לתת לגיטמציה לליברמן? אני חושב אם כבר אתה ממש שונא את ביבי ולא רוצה אותו בשלטון, מרצ כי כל השאר סתם פקה פקה...
למרות שגם הציונות הדתית זו אפשרות כי בן גביר לא ייכנס בקלות, והוא גם יכול להפיל הכל לעוד בחירות מה שהשאר לו...
לא שונא אבל נמאס לי מהיחסים בינם לבין המדינהספק חדש
זה מצב מטורף והזוי שחייב להסתיים ויש בי הרבה מאוד כעס עליהם.
אז להכניס להם אצבע לעין ייתן לי תחושת סיפוק כלשהי.
אם סמוטריץ' יעבור, זה לפחות 3 מתוך 4 לביבי.
אני מעדיף שהוא לא יעבור וזה יגור את הסיפור.
...עבד ה'.
בפוליטקה (לדעתי) צריך לחשוב מעבר לרק הרצון האישי, כמובן שצריך אותו אבל במידה...
וגם אני כועס עליהם והרבה מאוד, אבל עד לתת לגיטמציה למישהו שרץ רק בגלל שנאתם, אין לו שום דבר אחר...
אם לא יעבור זה יהיה כמו שגנץ לא יעבור...
ואם אפשר לשאול מה דעתך על ממשלת שמאל בארץ??
אני לא חושב שכל מי שמבקר אותםספק חדש
ואת ההתנהלות שלהם, שונא אותם.
הכי קל זה למסגר הכל כשנאה ואפילו "אנטישמיות" - זה כאילו מבטל כל דיון ענייני בטענות.
ליברמן? אנטישמי.
מי שלא רוצה את ביבי? חמוצים.
אני מאמין שליברמן יעבור. גנץ בסכנה.
דעתי על ממשלת השמאל שקיימת בארץ מאז 2009 היא שהיא גרועה מאוד, מתעללת באזרחים שלה, כישלון בטחוני וכלכלי מזעזע ואני לא מבין איך אנשים ממשיכים להצביע לאיש העומד בראשה שוב ושוב.
זו בדיוק הסיבה שבגללה אני רוצה להחליף אותו.
...עבד ה'.
מה שליברמן עושה זה אנטישמיות, מציאות שנאת יהודי רק בגלל היותו חרדי זה אנטישמיות...
זה לא כיבוס של המילים להגיד אנטישמיות..
ליברמן? מציאות.
מי שלא רוצה את ביבי? זאת שטות, כי מי שלא רוצה אותו, (ע"פ הוכחות, ולא זריקת סיסמאות לאוויר(כמו מה שקורה שמאל)) הוא צודק, כי באמת הגיע הזמן להעביר אותו!!
ליברמן לצערנו יעבור אלא אם יקרה משהו מוזר מאד, וגם גנץ כנראה...(נקווה שלא)
זה האמת הממשלה שלו מאז 2009 לא קמה יותר שמאל מזה, הקפאת בנייה, פינוים, וכו'... ולכן הגיע הזמן להעבירו...
אבל מעבר לזה אני דיברתי על ממשלה של אנשי שמאל במהותם... מה דעתך??
מאוד קל להימנע מכל דיון ענייני עם סיסמאותספק חדש
נסה עם להקשיב לטענות שלו במקום לשנוא אותו רק בגלל שיש לו מבטא רוסי... הרי בגלל זה אתה שונא אותו, לא?
אולי צורת ההתבטאות שלו לא הכי נעימה, אבל הוא מעלה נקודות מאוד חשובות.
ולא, הוא לא שונא אף אחד בגלל שהוא חרדי כמו שאתה לא שונא אותו כי הוא רוסי.
אני לא יודע מה זה "אנשי שמאל במהותם" כמו שאני לא יודע מהי "דמוקרטיה מהותית".
אני יודע מה אנשים עושים.
ביבי הפך את הליכוד למפא"י.
///עבד ה'.
ניסתי, ולא מצאתי כלום מלבד החרדים שולטים בהכל וכו'... מצטער לאכזב אבל זה ממש לא הסיבה...
לא אולי הוא מתבטא בצורה גועלית, כי הוא רואה שכלל שמטיף לחרדים יש לו יותר קולות...
נראה לי שאתה טועה בקטע הראשון של המשפט...
אנשי שמאל, שתי המדינות, ללא התנחלויות וכו'... ע"ע מרצ וחבריהם... ואם ממש לא הצלחת לדעת, אז נשאל ככה מה דעתך על זה שיקום פה עוד ממשל בסגנון רבין, העבודה בראש עם מרצ וכו' + הרשימה המשותפת...
ממש לא, להרבה יותר גרוע מהם...
עכשיו אתה סתם מעמיד פנים.ספק חדש
אתה לא יודע שבגלל המפלגות החרדיות למצביעים שלו בת"א אין אוטובוסים בשבת?
שהמגזר החרדי חי למעשה על חשבון המגזר הלא-יהודי במדינת ישראל מבחינה כלכלית? (כל תקציב שניתן לפי מספר ילדים, מעביר למעשה כספים מהמגזר היהודי הלא-חרדי למגזר החרדי - חינוך, טיפולי שינים "חינם" לילדים, קצבאות ילדים. זה שהחרדים רוצים שכל תקציב יהיה מותנה במספר ילדים זה לא בגלל שלהם אכפת במיוחד מילדים -אלא בגלל שזו הדרך שלהם להזרים לעצמם כספים).
שבזמן שכל אזרח ישראלי אחר אמור לשרת 3 שנים בצבא, לחרדים יש פטור?
שהמצביעים שלו - אפילו אם הם לא יהודים - לא יכולים להתחתן בחתונות אזרחיות בגלל המפלגות החרדיות?
הרשימה עוד ארוכה מאוד.
אתה יודע מצוין שאני צודק. החרדים הרוויחו כל גרם של שנאה, כעס ובוז כלפיהם.
תבין, כשאנשים מנסים לכפות על אנשים אחרים איך לחיות את החיים הפרטיים שלהם, תיווצר שנאה.
ככה זה עובד.
אגב, זה עובד גם הפוך - היהודים שנאו את היוונים שניסו ליוון אותם בכח. למעשה, יצאנו למלחמה בגלל זה.
ביבי הצהיר על תמיכתו ב-2 מדינות, ביבי הקפיא את ההתנחלויות יותר ממה שהקפיאו ברק ואולמרט ולא ברור לי מה ה"וכו'" שלך אמור להביע - אבל סביר להניח שביבי עשה גם את זה...
אני לא רואה הבדל בין ממשלת רבין ומרצ לממשלת נתניהו.
גם ביבי היה חותם על אוסלו.
במקרה, לא הוא היה בשלטון באותה תקופה.
...עבד ה'.
נכון, ולא אמור להיות אנחנו מדינה יהודית!!!
ומה עם הבדווים? יש בעיה עם זה שיש לחרדים הרבה ילדים?
אין להם פטור גורף, ואם יש אז למה יש הפגנות של הפלג וכו'? חוץ מזה שאני מכיר (והרבה) חרדים שעושים צבא... ומה עם הערבים? הם כולם עושים צבא נכון? (תצביע לבן גביר כי זה גם יתן להם בעין)
שוב פעם קוראים לזה מדינה יהודית!!!
מוזמן להוסיף.....
הם מנסים (כמו כל יהודי נורמלי) ליצור מדינה יהודית!!! בבית תעשה מה שאתה רוצה, אבל אתה לא תפגע במדינה...
עיין למעלה, אמרתי שצריך להחליפו בגלל זה... אבל עצם הרעיון שהשמאל שולט, זאת שאלתי...
נכון, ואצל ביבי המצב יותר גרוע אפילו...
סיימתי לכתוב וראיתי את זה, הייתי חייב לערוך... "רוצים לתת למדינה": נכדיהם של בכירי הרבנים החרדים שמתגייסים לפיקוד העורף
עכשיו אתה סתם מחפש תירוצים ומקום לברוח אליו;ספק חדש
העמדת פנים שאתה לא מבין מאיפה מגיעים השנאה והכעס כלפיי החרדים.
עכשיו אתה מבין.
מה עם הבדואים? אתה שואל... ומה עם ההתחממות הגלובלית?...
מה זה משנה? העובדה שיש גם הרבה כעס ושנאה כלפיי הבדואים לא משנה את העובדה שהכעס והשנאה כלפיי החרדים הם מוצדקים למדי.
זה שתכתוב ש"קוראים לזה מדינה יהודית" לא יגרום לאף חילוני או לא-חרדי להגיד: "וואלה, צודק... הנה, בא, קח את הארנק שלי ותן אותו לחרדי הראשון שאתה רואה...".
אגב, לפי ההלכה היהודית, אסור לאדם להתפרנס מלימוד תורה, אם אתה כבר רוצה להתפלפל - כך שכל נושא קצבאות תלמידי הישיבות, מנוגד לשולחן ערוך...
הם מנסים ליצור פרה חולבת שבה הם לא יצטרכו לעשות כלום והם יוכלו לחלוב את כל שאר האזרחים כדי לחיות באמצעות סחטנות פוליטית.
המדינה ממש לא מעניינת אותם. רובם אפילו לא מגדירים עצמם כ"ציונים".
זה המצב ולכן יש שנאה ויש כעס.
כפיה מובילה לשנאה וכעס - במיוחד כשנוספת לזה תאוות בצע.
וזה תמיד ובלי יוצא מן הכלל.
///עבד ה'.
לא העמדתי פנים, נכון שכועסים וזה נובע מזה אבל זה לא כעס נכון...
מי בדיוק כועס על הבדווים?
זה שקשה להם להבין את זה, זה בעיה שלי? לא אמרתי לתת להם ת'ארנק... אבל במרחב הציבורי יתנהגו כמדינה יהודית וודאי!! קשה להם עם זה? שיצאו מהארץ, מה הקשר שלהם לארץ אם לא היהדות?
דא"ג הקומץ שלא מחבב חרדים, זה מיעוט... הבעיה שרוב המיעוט הזה שולט בתשקורת...
לא תלמידי ישיבות, אברכים... אבל מה זה קשור?
הם לא יעשו כלום? כמה אנשים הם הצילו? (איחוד הצלה) כמה כבוד המת הם מקיימים? מי מגלף גופות מהרצפה לאחר פיגועים? מרצ או אולי המשותפת?? (זק"א) מי נותן ייעוץ חינם לחולים וכו'?? חאלס לא עושים כלום...
לא מנסים לכפות ולא בטיח, תאוות בצע? רוצים לחיות נורמלי... לא שקל יותר...
עכשיו אתה מחליט לאנשים על מה נכון לכעוס?ספק חדש
יפה לך.
אני אודיע לתקשורת שמונית לשר לענייני כעסים נכונים.
אם זה שגונבים לך מהארנק כסף לא מכעיס אותך, אז אתה אדם מאוד מיוחד.
אם זה שמישהו אומר לך איך לחיות את החיים הפרטיים שלך - אז אתה פתית שלג ייחודי לחלוטין.
אז אתה אומר להם לעוף מהארץ - שהם בנו לא פחות ממך - וחושב שזה לא יכעיס אותם?
בבקשה, תמשיך...
רוב הציבור הלא-חרדי כועס\שונא את החרדים.
בצדק גמור, אגב.
זה מאוד יפה שחלק קטן מהם מקימים עמותות - אבל לפני שהם דואגים ליח"צ, קודם שיעשו את מה שהם חייבים.
אם היתה לך מזכירה והיית אומר לה לשלוח מסמכים חשובים עד סוף היום ולמחרת היית מגיע והיית רואה שהמשרד מצוחצח, היא התקינה לך מערכת משרד חכם, בישלה לך ארוחת צהריים והזמינה לך מסאז' - אבל את המסמכים היא לא שלחה, היית מטיס אותה על טיל.
לפני שעושים את כל ה"אקסטרות" קודם כל, שיעשו את הבסיס - אחרת, ל"אקסטרות" אין שום משמעות והם לא מעניינים אף אחד.
שוב, אגב, בצדק.
הם רוצים לחיות על חשבון אחרים - זו תאוות בצע.
הם רוצים לכפות על אחרים את תפיסת עולמם.
מדהים שכ"כ הרבה אנשים שונאים אותם... באמת, תעלומה...
////עבד ה'.
לא אמרתי על מה נכון, אמרתי שזו טעות...
הם לא אומרים איך לחיות את החיים הפרטים, אלא במרחב הציבורי (שבת וכו') והם צודקים...
מי מהם בנה יותר? מה זה החרטא הזאת? הם הרסו יותר ממני התכוונת?
ממש לא זה קומץ (לא קטן אבל בכל זאת קומץ) ששולט בנקודות מפתח ומשם מנסה/מצליח להחדיר את השנאה הבזויה הזאת... איזה בצדק? עדיין לא הבאת דבר אחד שהם עושים שלא בצדק...
מה ההגדרה שלך לבסיס? צבא זה בסיס? שירות לאומי זה לא בסדר?
מי רוצה לחיות על חשבון אחרים? למה להמציא דברים?? ממש לא, הם רוצים שבמרחב הציבורי יהיה מדינה יהודית, כמו כל יהודי נורמלי...
ממש לא הרבה, ואם נעשה פילוח ע"פ נתוני בחירות לגבי החרדים, נגלה שלפחות חצי מדינה משום מה לא שונאת אותם....
לא אמרתי לא, אמרתי "לא כן".ספק חדש
הם אומרים לאנשים איך להתחתן, איך להיקבר וכן, גם לנסוע לחוף הים בשבת זה החיים הפרטיים של אנשים.
אתה יכול להתווכח על זה עד מחר - שורה תחתונה, שונאים אותם בגלל זה.
באמת מפתיע ששונאים אנשים שכופים את תפיסת עולמם על אחרים... שוקינג...
רוב האנשים שבנו את המדינה, לא היו חרדים. אני יודע, זה הא לך בהפתעה גמורה, אבל עובדה.
גם רוב לוחמי תש"ח לא היו חרדים.
רוב האנשים ששילמו ומשלמים עד היום מסים - הם לא חרדים.
החרדים בנו פחות - אבל תאמין או לא - זו לא הסיבה ששונאים אותם פשוט בגלל שיש סיבות הרבה הרבה יותר טובות...
זה לא קומץ ואף אחד לא מחדיר שום דבר לשום מקום - אם כבר להיפך - ביביסטים מנסים לסתום את הפה לכל מי שמוציא מילה נגד החרדים בגלל שביבי צריך אותם לכל קואליציה עתידית שהוא ירצה להקים.
הרוב רואה בציבור הזה ציבור של פרזיטים שחי על חשבון אחרים - ובמידה רבה מאוד של צדק.
לגנוב כסף מאחרים כדי לממן את עצמם זה גזל דאורייתא. גם אם הם עושים את זה באמצעות סחטנות קואליציונית.
החרדים ברובם רוצה וחי על חשבון אחרים.
ואולי אתה חושב שאתה יכול להחליט מיהו יהודי נורמלי - אבל קח בחשבון שהרבה מאוד אנשים ישנאו אותך בגלל זה.
למעשה, רוב האנשים ישנאו אותך בגלל זה.
אתה יכול לראות כמה מצביעים יש ללפיד, ליברמן, מרצ, העבודה, כחול לבן וכו'
אתה יכול להעמיד פנים שלא שונאים אותם - למרות שלפני שניה וחצי התבכיינת ששונאים אותם בגלל אנטישמיות.
נראה לי שאתה צריך להחליט אם שונאים אותם או לא...
כך או כך - הם הרוויחו את השנאה הזאת ביושר.
התירוצים שלך אולי משכנעים אותך - אבל לא אף אחד אחר שמסתכל על תלוש המשכורת שלו בכל חודש ורואה כמה גנבו ממנו כדי לממן אותם.
....עבד ה'.
השוואה לא במקום לצערי, כי אין לי בעיה שיכעסו אבל על משהו נכון...
בסה"כ כל מה שכתבת זה במרחב הציבורי, מה לעשות??
זה לא סותר, בהתחלה בנו ועכשיו לא מה זה קשור? ודא"ג לגבי בניה 2 הערים הגדולות מעבר לקו זה חרדים...
אז למה לא תופסים אותם? למה? מי שתפסו אותו שישלם, אבל למה לא תופסים אם זה כזה הרבה?? זה יכול להיות רווחי לקופ"צ...
אבל מה לעשות שזה מגיע מהתקשורת? הם מחדרים את זה... זה מציאות, רוב האנשים שנפגשו עם חרדים גילו שהם אנשים אינטלינטים שלא מחפשים "לגנוב" את המדינה ועוד...
כניסה להסכם קואליצוני זה גזל? טוב לדעת, אז אל תצביע כי אז יוצא שאתה חלק מהגזל...
ממש לא, אני מנסה לדעת ע"פ מי אתה מביא את הדברים האלה, ולא מצליח אולי תועיל בטובך להראות לי משהו כזה?
למי יש יותר מלפיד ליברמן מרצ העבודה? למי שבעד החרדים אוייש...
יש אנטישמיות זה לא סותר, אבל זה לא הרוב זה מה שבאתי להגיד... בעיה היא שהאנטשמיות הזו מחלחלת ומזה צריך להזהר...
ממש לא צר לי לאכזב, חחח כמה גנבו ממנו, ומה עם הקאמרי שהוא מכס"צ? זה לא גניבה? יותר מזה החרדים הם לא הגנבים, שאם כן מדוע זה עובר בכנסת? למה לא חושפים שם שחיתות אם יש שם גניבות בכאלה הייקפים?
אני לא מתרץ אני עונה... שתירוץ (כיום) זה דבר שקשה להפריכו שלרוב מתבסס ע"ד לא מבוסס...
תראהספק חדש
החרדים הם קבוצת האוכלוסיה שמשלמת כמעט הכי מעט מסים ומקבלת כמעט הכי הרבה שירותים וכספים מאותם מסים.
לכן, הרבה אנשים רואים זאת כגניבה - ובצדק.
אנשים שונאים גנבים.
כמו כן, אנשים שונאים כשכופים עליהם אורח חיים שהם לא רוצים.
גם את זה החרדים עושים.
לכן, אנשים שונאים את החרדים גם מסיבה זו.
אף אחד לא צריך לפמפם או לשכנע אנשים ב-2 העובדות הללו.
לכן, יש הרבה שנאה כלפיי החרדים והשנאה הזאת מוצדקת במידה רבה מאוד.
לא טוב לך ששונאים את החרדים?
שכנע אותם להשתנות.
להתבכיין על זה, לא יעזור לך.
גם לנסות לספק תירוצים לא יעזור לך - כיוון שהם לא משכנעים אף אחד.
כשהחרדים ישתנו, ישנאו אותם פחות.
זה הכל.
////עבד ה'.
על סמך מה זה? מאיפה המקבלים הכי הרבה??
נכון, אבל אם באמת גונבים.. ולא רק מספרים סיפורים... ולמה לא שומעים את זה כלפי בדווים?
החרדים לא כופים, בבית תעשה מה שאה רוצה... בחוץ זו מדינה יהודית!!! גילוי נאות לא רק החרדים אומרים זאת...
זו הסיבה, אבל לא סיבה נכונה... יותר אפשר להגיד זה ההאחזות היחידה להם ללמה הם שונאים את החרדים...
כי קשה להם לקבל זאת, בכל זאת זה קשה לקבל את האמת בפרצוף...
אני מדבר עם מי שמעוניין, מי שלא הוא לא מעניין אותי כל עוד הוא לא פוגע...
אני לא מתבכיין, אני מראה מציאות...
זה לא יעזור מה שהם יעשו, תמיד ימצאו תירוץ...
אני רואה ומקווה שבס"ד הצלחתי להעביר איזה משהו...
והייתי חייב להוסיף את זה: השר גלנט הכריז: פרס ישראל ליהודה משי זהב ויוסף צ
תבדוק ותראה - רב ההטבות והקצבאות נקבעות לפי מספר ילדיםספק חדש
החרדים תמיד מתעקשים על כך.
אתה יכול לכתוב עוד 3000 פעם שזו מדינה יהודית - עם הדגשות או בלי - אתה עדיין לא משכנע אף אחד חוץ מאת עצמך.
אנשים שונאים כפיה.
איפה אתה מתקשה?
אנשים שונאים כשגונבים מהם כסף ואנשים שונאים כשכופים עליהם.
שתי סיבות לכך שאנשים שונאים חרדים.
המציאות היא שאתה מתבכיין ושאנשים שונאים את החברה החרדית - הרי כל השרשור הזה התחיל בגלל ההתבכיינות שלך על כך ששונאים חרדים ושזה לא מוצדק...
אתה לא תצליח להעביר שום דבר לאף אחד כל זמן שתישאר בקונכיה שלך ותתכחש למציאות.
מצטער.
////עבד ה'.
ואז מה זה קשור? זה גניבה? המצאת מושג חדש...
לא משכנע אף לא אחד, קשה לך לקבל את זה שזה מדינה יהודית? אתה מוזמן לעזוב, נראה לי שכבר כתבתי זאת...
אני לא המתקשה כאן, מי שלא מצליח להבין שזו מדינה יהודית זה לא אני... (ובבקשה תיהיה ענייני, ואל תרד לאישי)
עדיין לא הוכחות שחרדים גונבים, אתה נטו נותן דעה אישית בלתי מבוססת...
וזה למה החרדים שונאים ת'צבא כי הוא כופה עליהם לשרת בו...(ע"פ דבריך - אינני בהכרח מסכים עם זאת)
אני מתבכיין? אני מביא פה את הצד הנורמלי, זה לא אומר אם אני בעדם או נגדם...
חחח לבנתיים אחרי כל תשובה שלי, פוחתות כמויות השאלות, אם זה לא הוכחה שהצלחתי להעביר משהו אז....
גניבה זה לקחת מאדם את רכושו בעל כורחוספק חדש
זה בדיוק מה שהחרדים עושים.
אתה יכול לספר אלף סיפורים ותירוצים - שורה תחתונה, אף אחד לא קונה את הלוקש הזה.
ושוב, אתה מדגים נהדר למה אנשים שונאים אותך ושכמותך.
"לא טוב לך שכופים עליך וגונבים ממך? לך מפה".
וואו, מעניין למה שונאים אתכם... מפתיע...
אתה יכול לבדוק לפי כל נתוני הלמ"ס מי בקושי משלם מסים ומי מקבל הכי הרבה קצבאות והטבות.
זה לא סוד.
אתה מתבכיין ששונאים את מי שגונב מאחרים ואת מי שכופה על אחרים את אמונותיו ואורח חייו.
אתה מביא פה את הצד ההזוי ואתה כ"כ סגור בקונכיה שלך, שאתה לא מבין כמה אתה הזוי.
אז כן, שונאים את החרדים. כועסים על החרדים וזה לגמרי מוצדק.
זה לא אמור להפתיע אף אחד.
אה, וגם:
יהודה משי זהב ל"כל העיר": "היו כאלה שהגיעו לנחם את המשפחה ודילגו עלי. אני בז להם" | כל העיר
...עבד ה'.
מה הקשר? שוב פעם אתה לא עונה עניינית, אלא רק אף לא אחד יקנה ת'לוקש הזה ועוד ועוד..
דמגוגיה והוצאת משפט מהקשרו בצורה הנמוכה ביותר, מדובר פה על מצב שע"פ הקימו את המדינה הזאת...
מוזמן להביא, חובת ההוכחה עלייך...
חחח ממש אבל ממש לא נשמה, אני כמו שכתבתי מסביר את הצד הנורמלי... וכנראה קשה לך לקבל את זה, אז אתה יורד לאישי...
אני הסגור? מי שאומר לך פה תביא הוכחות ונראה, זה אני... אני כאן מי שמוכן לשמוע מעבר ולא רק להגיד לשני שהוא מתבצר...
נכון, אבל כמו שכבר כתבתי ונימקתי והוכחתי זה לא מוצדק, ואתה ע"פ דעה אישית כותב שזה מוצדק... אז עם מי הצדק?
אמור להפתיע ועד איך, כי כאשר אתה שוחר שלום צדק ואמת, מדוע לשנוא סתם אדם ללא שום הוכחה? רק בגלל היותו חרדי??
אין לי שום דבר נגד לבקר, ואם לא אמרתי אז אגיד גם לי יש ביקורת... אבל אני לא סתם שונא...
נ.ב אני מבקש סליחה אם דיברתי בצורה שאינה מכובדת ואם נפגעת...
אתה זה שלא עונה ענייניתספק חדש
אתה כביכול לא מבין איך זה יכול להיות שכמעט מגזר שלם חי על חשבון כספם של אחרים - לא גונב מהם בגלל שהוא סחט את זה כ"דרישה קואליציונית".
כאילו שאם ליצמן אומר לביבי: "רוצה שאצביע איתך בכנסת? תן לי כמה מאות מליונים מכספי המסים של אחרים" - אז זה לא גזל.
אתה מסביר את הצד ההזוי שחי בבועה ולא מבין איך סמוטריץ' מקבל רק ארבעה מנדטים ולמה רוב העם שונא או כועס על החרדים.
תעלומה מאיפה ליברמן מביא בכל פעם 7-8 מנדטים ומי מצביע ליאיר לפיד...
שוב, בפעם המליון - אנשים שונאים את מי שגונב מהם.
אנשים שונאים את מי שכופה עליהם.
רוצה לנסות להביא תירוצים למה הגזל והכפיה מוצדקים?
אחלה.
זה משכנע בעיקר את עצמך ולא אף אחד אחר.
השאר ממשיכים לכעוס ולשנוא ובצדק.
הייתי מצפה מאנשים כמוך להבין את זה אחרי שהחרדים אפשרו את חורבן גוש קטיף בגלל בצע כסף.
מדהים איך יש אנשים שפשוט לא לומדים שום דבר.
כמה שטויות.. נראה שאתה זה שגר בקונכיהמבקש אמונה
רוב הציבור החילוני שאני מכיר, ואני מכיר המון
בכלל לא שונאים חרדים וגם תורמים בעצמם לישיבות ורבנים.
הם בכלל לא טוענים על גניבת כספים ולא נעליים, והם מסכימים שזו מדינה יהודית ושמחים שהחרדים נלחמים על שבת וכדומה.
רוב החוזרים בתשובה זה בעיקר דרך החרדים.
סך הכל בסיס הטענה שלך זה תירוץ לשנוא שאתה אומר שהם אוהבים כסף ולא בגלל הילדים... טענה דמיונית.
תמיד טענו מתוך שנאה שיהודים אוהבים כסף.. לא חדש
אבל אם תטעה בעודף לחרדי הוא ירדוף אחריך עד שיחזיר לך את ה10 אגורות.
כן, אתה מכיר המון. את כולם...ספק חדש
בגלל זה ליד מקבל כמעט 20 מנדטים וליברמן עם עוד 8 מנדטים, והעבודה ומרצ עם עוד עשרה.
בגלל שאף אחד לא שונא את החרדים ולא כועס עליהם.
מעניין מאיפה כל המנדטים האלה מגיעים...
יש לי תחושה שהמגם שלך הוא לא הכי מייצג בעולם ושהוא קצת מוטה...
אני לא צריך תירוץ לשום דבר - אנשים שונאים כפיה ואנשים שונאים גניבה.
אני לא מאמין שאני אשכרה מחדש לכם משהו.
כשהחרדי יחזיר את הקצבאות שלו ואת התקציבים שהם מקבלים לפי מספר הילדים שיש לו - תעדכן.
על 10 אגורות הוא יוותר - על כמה עשרות אלפי שקלים בחודש? פחות...
כן, מכיר הרבה.מבקש אמונה
אתה רואה שאתה חי בקונכיה..? כאילו רק אתה מכיר חח
ידוע שהרוב שלו זה רוסים גוים.
ואמנם לא כולם אבל גם אני מכיר מישהו שמצביע ליברמן ובכל זאת הוא תורם לחרדים - למי שהוא חושב שלומד באמת תורה. איזה קטע הא?
וואלה גם לי יש הרגשה שהמדגם שלך עקום ביותר.
אתה אוהב לדבר ברבים כדי לעשות רעש ולהפחיד, אבל מה לעשות שזה לא המציאות והרוב רוצים מדינה יהודית.
הוא לא יחזיר כי הוא יודע שהרוב כן רוצה שהכסף ילך לילודה ותורה. ובינתיים המיסים הולכים לכדורגל, תרבות (עלק) וערוצים שיצחקו על היהדות (יש לי חבר שאוכל ביום כיפור והוא מזועזע מ"היהודים באים"). אז אל תדאג הכסף שלך מן הסתם הולך לזבל הזה תבקש מהם שיחזירו לך.
מצחיק, אני מתאר לעצמי אותך בזמן בית המקדש מסית נגד הלויים שחיים על חשבון היהודים המסכנים. לא היית עושה את זה? ת'אמת עכשיו.. ואם לא מה ההבדל?
אני בטוח...ספק חדש
אני לא צריך להכיר (למרות שסביר להניח שאני מכיר קצת יותר ממך).
אני לא מסתמך על מדגם אלא על תוצאות בחירות וקמפיינים.
עובדתית, קמפיין נגד החרדים מביא קולות והרבה.
יכול להיות שיש כאלה שרוצים שהכסף שלהם יילך לחרדים - אבל מי שלא, והם הרוב - רואים בזה גזל לכל דבר וענין ובצדק.
כשאדם גוזל ממך, אתה כועס עליו ושונא אותו.
ככה זה עובד.
אני מתאר לעצמי אותך בעל עבדים בתקופת חורבן בית ראשון. אחד מאלה שדרשו ממתניה שלא לשחרר את העבדים עד שהוא התקפל... מה ההבדל?
דווקא לא. ולא ענית מה ההבדל מהלוויםמבקש אמונה
מה ההבדל בינך לבין בעלי העבדים?ספק חדש
שאלתי קודם, תענה.מבקש אמונה
הבדל גדול אגב.. אבל תענה אתה קודם
שאלתי אח"כ, תענה.ספק חדש
אין תשובה. מצוין!
מבקש אמונה
תמשיך להתעקש לשנוא... תהיה בריא.
עם ישראל התמודד תמיד עם אנשים שניסו למצוא רע במי שקרוב לאלוקים עם איומים הפחדות וכו'
הכלבים נובחים והשיירה עוברת
אין לך תשובה. מעולה
ספק חדש
השאלה שלי היא התשובה לשאלה שלך.. שחמט
מבקש אמונה
והחילונים אותם אתה עושק הם בדיוק כמו העבדים. שחמט
ספק חדש
העיקר שנהנת להגיד את המילה האחרונהמבקש אמונה
תמידספק חדש
אני עובדמבקש אמונה
רק הוכחת שאתה מחפש את מי לשנוא בלי לחשוב שניה.
מי שעושק אותי זה הבימה ואנשי תרבות שלא שייכת לעם ישראל..
אבל יש מס שמגיע לאנשי תרבות.
תרצה או לא, אברכים זה אנשי תרבות.. זה התרבות של היהודים.
לפחות חלק קטן מגיע אליהם כמה שתשנא את זה הרבה רוצים את זה.
על מי אתה עובד?ספק חדש
גם אם אתה עובד, זה לא אומר שאתה גם לא גוזל מאחרים.
כמחצית מהעובדים במדינת ישראל לא משלמים כלל מס הכנסה ומעט מאוד מסים אחרים.
הם חיים על חשבון אחרים וגוזלים אותם.
בדיוק כמו בעלי עבדים שמכריחים אחרים לעבוד עבורם.
זה שיש עוד גזלנים לא הופך אותך לפחות גזלן.
אני לא אומר שזו טעות - אברכים הם אנשים תרבות וגם להם וגם להבימה צריכים לסגור את מערכת הגזל המשומנת שעובדת עבורם.
הענין הוא שיש הרבה יותר חרדים שחקנים בהבימה.
חחח אז עכשיו כולם גזלניםמבקש אמונה
מאיפה אתה יודע אם אני משלם מס או לא?
וכל אחד רשאי לעבוד כמה שהוא צריך.. אולי אתה קומוניסט אבל אף חילוני לא חושב שצריך לעבוד בשביל מיסים 
מכריחים אנשים לעבוד בשבילם חח אוי זה טוב
מי שחושב ככה כשהוא הולך לעבודה הוא חולה נפש.
המדינה לוקחת מיסים מוגזמים ומי שלא משלם אותם הוא גזלן חחח
רק אנשים שחיים על חשבון אחרים וסוחטים אותםספק חדש
כדי לקבל תקציבים.
איכשהו, זה נראה לך הגיוני שליצמן יגיד לביבי שהוא יצביע אתו בכנסת בעד מה שהוא רוצה אם ביבי ייתן לו כמה מאות מליונים מכספי משלם המסים.
מדהים.
לפי האיכות והתוכן של מה שאתה כותב, אני אקח ניחוש פרוע ואניח שאתה לא מנתח מח או מהנדס טילים...
אף אחד לא צריך לעבוד בשביל מסים - הקומוניסטים הם אלה שרוצים לקחת מאחרים לכיס של עצמם.
כן, כמו חברי כנסת ובימה וכו'מבקש אמונה
ואסירים בטחוניים ועוד.
מזל שיש חרדים שלפחות לוקחים את הכסף לדברים טובים.
לילדים בכלל מצוין, חרדים או לא...
אנשים שטחיים לא מבינים מה זה ילדים 
יש הרבה גזלנים בעולםספק חדש
בהחלט.
הרבה יותר קל ללחוץ על פוליטיקאי שייתן לך כסף של אחרים מאשר לעבוד.
החרדים לוקחים את הכסף לכיס של עצמם - בדיוק כמו כל השאר.
לא יותר טובים מאף גזלן אחר.
לילדים זה לא לכיס של עצמם.מבקש אמונה
ולמה לא שונאים את הבימה בתקשורת?
למה לא מדברים על אסירים בטחוניים?
לא אמורים לשנוא את מי שגוזל?
זו אמת לאמיתה.ספק חדש
לא מעניין אותי מה התקשורת עושה.
שאל אותם.
זה לא משנה שום דבר ממה שכתבתי.
לא מעניין כי זה מפיל לך את הטענהמבקש אמונה
מסתבר שהשנאה לא קשורה לגזל ועושק ומיסים
המציאות היא עדיין אותה מציאות.ספק חדש
שבחורים את מי לשנוא.. נכוןמבקש אמונה
אתה לפחות.
חילונים שאני מכיר, לא.
ששונאים את מי שמגיע לו.ספק חדש
הרגע סתרתי את זהמבקש אמונה
הדיון מיצא את עצמו..
אתה מדבר רק על שנאה ואני מנסה פה לשאול שאלות ואתה לא אוהב לענות. הכיוון ברור.
אם תרצה תפתח שרשור חדש מסודר על הנקודות
למי אמורים להגיע המיסים שגם ככה לקחו ממנו?
האם אתה נגד ילודה בעם ישראל?
מה עמדתך לגבי החזקת אנשי תרבות שלומדים תורה... נדון בזה בכבוד בלי איומים על שנאה ושאר ירקות ואם יש נקודה ששכחתי מוזמן להעלות.
רוצה?
לא סתרת כלום.ספק חדש
אפילו טיעון ראוי לשמו לא העלית.
אני לא מתעקש לשנוא אף אחד.
אם אני לא אצטרף לפרנס משפחה חרדית מכספי המסים שלי, אני לא אכעס ולא אשנא אף אחד.
כמוני עוד הרבה מאוד אחרים.
ככה זה עובד.
אנשים שונאים וכועסים על מי שגונב מהם את פרות עמלם ואת מי שכופה עליהם את תפיסת עולמם.
אם אני אשדוד ממך את הארנק שלך, אתה תכעס עליי.
אם אני אעשה את זה כל יום, אתה תשנא אותי.
זה באמת לא כ"כ מסובך להבין.
ושל מי אותם ילדים? שלהם.ספק חדש
של עם ישראלמבקש אמונה
לא. שלהם.ספק חדש
לא רק. והם של עם ישראלמבקש אמונה
כמו שכל יהודי שנרצח כואב לי כל יהודי שנולד אני שמח.
בעיקר שלהםספק חדש
הם לא מתנים כל קצבה או הטבה במספר ילדים בגלל שילדי ישראל כ"כ חשובים להם - אלא בגלל שהם יודעים שלהם יש יותר ילדים.
זו הדרך שלהם לגנוב עוד ועוד.
אני שמח על כל יהודי שנולד.
עדיין, יש לו אבא ואמא ואין להם זכות לגנוב ממני כדי לפרנס אותו.
אנשי תרבות נשמה..מבקש אמונה
כמה כאלה יש?ספק חדש
וגם להם אין זכות לגזול אחרים.
הם גזלנים והם גזלנים.
אז זה הקו שלך?
כולם גונבים אז אני אגנוב יותר?
שמח שהבהרנו את זה.
אין מקום. דיון או לא?מבקש אמונה
די מיותר איתךספק חדשאחרונה
ועל הדרך הם גם אפשרו את חורבן גוש קטיףספק חדש
בעבור בצע כסף עבור "דברים טובים".
כדאי לזכור את זה.
לא אמרתי שהם מושלמים.. אין קשרמבקש אמונה
בין מושלמים לבין החרבת גושי קטיףספק חדש
יש מרחק די גדול, הייתי אומר...
הנקודה היא שהם ימכרו גם אותך וגם את יו"ש וגם את ירושלים וכל דבר אחר בשביל כסף.
לזה אנשים כמוך הרגילו אותם.
ופה ניסית לעשות מכולם עבדיםמבקש אמונה
אין עליך אתה גדול.
לפני רגע העליתי טיעון ראוי לשמו עד כדי כך שלא היה לך מה לענות. עם התחמקות די עלובה יש לומר
אז אתה רוצה לפתוח דיון או לא?
אתה זה שרוצה שהלא-חרדים יהיו עבדיםספק חדש
אתה הזיה.
דיון או לא?מבקש אמונה
אתה מפחד?
ברגע שתהיה מסוגל לכתוב לענין פעם אחת.ספק חדש
פחדן.מבקש אמונה
יפה שאתה יודע שאתה קשקשן.
הדיון נגמר
אני יודע שאתה פחדן.ספק חדש
...עבד ה'.
וואי נשמה, תודה על הגיבוי...
מפתיע שבפורום הזה יש עוד אנשים שחושבים שלגנוב זה סבבה...ספק חדש
רק אתקן שיפה בן דוד כן הוזמנה בדיוק כמו רן ארזמרדכי
בס"ד
כך נראתה ההזמנה לתקשורת שיצאה אתמול מלשכת ראש הממשלה

השאלה אם השם שלה הופיעה בהודעה לתקשורת אינה רלוונטיתהסטורי
השאלה היא למה מסיבת עיתונאים בומבסטית כזאת, מתקיימת לפני שישבו עם כל הגורמים הרלוונטיים וסיכמו את כל הפרטים עד האחרון שבהם?!
רק נזכיר שוב, בנוסף לנושא המדובר כאן, הוכרז על הקדמת פתיחת כיתות ז'-י'. לא רק שזה עדיין לא אושר בממשלה (למחר, רק מזכיר) אלא אנשי 'מגן ישראל' (=הצוות המקצועי שמלווה את הממשלה), שמעו על זה בתקשורת.
מלכתחילה זאת הייתה התוכניתמרדכי
בס"ד
מדובר על תוכנית 'בית הספר של החופש הגדול' שהשנה פשוט יורחב גם לכיתות ד-יא. אין כאן שום דבר חדש. מורה שרוצה מלמד תמורת שכר נוסף, ומורה שלא רוצה, לא מלמד. זה הכל.
או במילים אחרות - הכותרת ממשיכים את הלימודים, היא שקרהסטורי
זה כלל לא מדוייקמרדכי
בס"ד
זה לא שמביאים את תלמידי כיתה י' לקפוץ על הג'ימבורי יחד עם ילדי הגן הקרוב, וזה לא שתלמיד כיתה ח' נוסעים לספארי יחד עם תלמידי כיתה א'. מדובר על תוכנית המשך ללימודים, אלא שזה לא יראה כמו יום לימודים רגיל וישימו דגש על מקצועות נוספים.
בתי הספר הממלכתיים מזמן הפכו למתקני בייבי סיטראיתן גיל
המטרה העיקרית היא לשחרר את ההורים מן הצורך לשמור על ילדיהם. זהו.
התלמידים לא למדו השנה כמו שצריך, מסיבות אוביקטיביותאיתן גיל
את זה צריך להשלים גם באמצעות הקדמת פתיחת כיתות הלימוד, וגם באמצעות הארכת שנת הלימודים. אבל מה שמובן לכל הורה עומד בסתירה לאינטרס הפוליטי של אנשי האופוזיציה, וזה כל הסיפור. אפשר להוסיף כאן שארגון המורים עושה שרירים כדרך של משא ומתן על תשלום שכר גבוה יותר בגין שעות אקסטרא.
סקר- הציונות הדתית עם וינטר בראש- 6 מנדטיםאיתן גיל
וינטר מפקד מצטיין ושם שמים שגור על פיו אבל פוליטיקאי הוא לא, או למצער הוא חסר ניסיון להובלת מפלגה.
מהן עמדותיו, מה יש לו להציע ארגונית, אם בכלל, כדי לרפא את המפלגה הפצועה והכושלת הזו, אין אנו יודעים.
בטרם יעשה את שטות חייו ויסכים להוביל את המפלגה, נזכיר לו את קודמיו שהוצנחו מבחוץ: הרשקוביץ, איתם, הרב רפי, ולהבדיל בנט.
איפה הם היום.
מסתבר שיותר משהציבור סומך על וינטר, הוא פשוט דוחה את סמוטריץ', אין הסבר אחר.
אבל סמוטריץ' לא הולך להעלם, הוא ימוקם במקום השני ויחתור תחת העומד בראש, כי בחתרנות אין שני לו אחר ששמעון פרס נעלם מחיינו.
או במילים אחרות אומר הציבור הד"לי שלושה דברים: לא לפלגנות, כן לסדר יום יהודי, ואי אמון אישי בבצלאל נפתלי סמוטריץ'.
מצד שני מה שטוב לציבור הד"לי לא בהכרח יהיה טוב לוינטר.
קטע.
בערימת הקישקושים שהעמסת כאן, יש נקודת אמת אחתהסטורי
איני מכיר את וינטר ואיני יודע מה תכניותיו לחיים ובמה חוץ מפיקוד הוא מוכשר. אם וינטר באמת חושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל, היא השפעה דרך המסדרונות הפוליטיים - שיתכבד ויכנס כמספר 4/5 ברשימה, שילמד איך נראת הכנסת מבפנים, איך עובדים בוועדות, איך נראים דוחות של מרכז המחקר, יכיר מבפנים את יחסי הכנסת-ממשלה וכד'. אם הקדנציה תהיה מוצלחת, בקדנציה הבאה יוכל להיות ראש וועדה או סגן שר וכו'.
https://traffic.outbrain.com/network/redir?p=mor03zpLbHPE28H8v_I-jQBrSoRk-p5Rd2s5xP2ohFZiBbTv5JNDTzpJhZx6oD9vcKhoXIcvmyzYy_KH5vIbdb9S6GBs38j8q9Tz4euaUfO-hi63DxNubnyUyFD1wcZywN7Yr8twdGnfLQeKlm6FvZpBk2kL3l_3htcCEyAVcoJvZHQjCKY3zfn7L8Y-ko_RG4drApKs94MJ8TWrz8J1VW4q4BIxZ9YUVCKO7z1PkQv_i5n6Q6Q9rXIwWDHU0SJLMyjHMFHn-Upg-PRLWFyh6lXJUxOsU0qy1FrBtE4d7WvF6YOW-yFNREWZPpTu5dJ0zGkkqUqVSk67jmetnmD5mcypYzgDojPkmLXbP1Z-gr9EGUUarGdD9N_6eQC8nLhQuiJo_1bahz3ykByCXEWvuhwbwWXbRxS5L9NK2mmlv5wPEgcDK4-gcm01qIifKeLdjxP4NHr9dfkLOcj9BOGJanr0MDqjTRXsgRfxVqquZf3R1hxdcOqH4FikyJlHunlUEjnJlxud5ZamIgGboxUwmLdHP15NO77yKaVKMzxbhJErbryXvGFVsdJiA25s8x1YWt39TFSeY1b5Ez0wwqJCrq33VAZy1Fms1qw3pFW46sskF4HbgdpxroO1hsRt7fo0mPtbLBM9M01rSiwcQv6ZYNiuJsmMG5E0nrE7hycj0j8KizGg3Np_l3YVIWIoQAzF3Jg-5872N_dx1QqDY3KgYz7qBHRqjjBCrzWkztaTIddTPEIIHovpbOKDZXCxpQzC0EiOsft5vkI-Vi7FOrHTCKzhF9vQiPLbKNKsFHP5PsK0e3C3MCvhvADRC5VQ8QyRq0YGCKEk1U1z3GNaMD4DqsM8VXQk9Dirm0tnKUHCovxjH2ndhjnw7_WheTfbBR5OlkKI2SMdiXWm6zECiwbJ2O9Aa9DTgazrDw_3DEcNZgtCg1cjC1F2sB53q58T4LZFH24kG0nYQH_4lPgWv-hWs9nhZ0qYq5BhPBate89WIMfu8Zpabe-f1PDOhgSFLSj-hSJ3JoJhOKiOgiwMk9iLoQEkV7wMFBxvOH0UZUTp54Ph9vf7kwfxAyIymdeCABWi&c=1d201d22&v=4&ucid=PQL2yZvt
נגעתי בציפור נפשך סמוטריץ', אויאיתן גיל
קישרת עם מאמר שאומר בערך כמוני, רק ששניכם מתעלמים באופן מביך מהשאלה לשם מה ולמה מציפים את שמו של וינטר אל מול הפוליטיקאי הדגול בעיני עצמו- סמוטריץ'.
נראה לך שמישהו בליכוד יציע להחליף את נתניהו.
כך או אחרת, בעוד תשעה חודשים- גג, יתקיימו בחירות לכנסת. השאלה שצריכה להשאל כאן ועכשו היא לא מי האיש שיכול להציל את המפלגה מסכנת טביעה והכחדה, אלא מי הוא האמיץ שמסוגל לשכנע את המגזר שתם זמנה של הציונות הדתית כמפלגה עצמאית על כרעי תרנגולת.
כשבקפלן בודקים כל מיני גרסאות של חיבורים פוליטיים כדי למקסם את כוחם, במחנה האמוני- הפוך, לא פחות מחמש מפלגות מתמודדות כל אחת בנפרד על 3.5 מנדטים בסך הכל.
אציע לך לישון על זה לילה, ומחר תחזור לכאן עם תשובה.
בקיצור, דוברות הליכוד עובדת שעות נוספותהסטורי
לולי מפלגת הציונות הדתית, לא כנראה שלא היינו חוזרים להלחם אחרי הפסקת האש הראשונה ובוודאי שלא אחרי השניה. מוסדות החינוך היו קורסים ומפת ההתיישבות היתה של בלונים על חוטים בתוך מדינה פלסטינית.
מי שלא מבין את זה שיצביע ליכוד, ויתחיל להתאמן מעכשיו על מקהלת 'תפילה לעני'...
אבל אני אכן מסכים אתך בדבר אחדהסטורי
מתוך ההבנה הזאת חפשו מי הכי קרוב ליכולת לממש את ענייני הליבה בתפישת עולמכם.
זה לא רק הציבור שמחזר, אלא גם הפוליטקיאיםמרדכי
ממה שאני מכיר (ממקורות אמיניים בעיניי, אבל לא מקור ראשון), סמוטריץ' עבד מאוד מאוד קשה לנסות לגייס את וינטר מספר שתיים, וכמו שכתב @איתן גיל, הוא אכן דחה אותו. זאת אומרת שגם הפוליטקאים עצמם, וזה נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, מחפשים כוכבים לקשט בהם את הרשימה שלהם, ובמקומות גבוהים, ממש לא בשוליים-עד לא רייאלי.
בינתיים, זה בכל מקרה נראה שהכיוון שלו זה בכלל ללכת לבד ולא להתחבר למפלגה קיימת.
אז בזה אני לא מסכים איתו...הסטורי
האמת שהתווכחנו על עניין דומה, כשאתה תמכת במהלך של סמוטריץ' להחלפת אורי אריאל ואני טענתי שעם כל הכבוד לשיאן הכנסת, הוא רק אחרי קדנציה אחת ויש לו מה ללמוד...
מאז המציאות הפוליטית עברה טלטלות שהמציאות בהן עלתה על כל דמיון - שלוש מערכות רצופות, שתי ממשלות פרטיטיות שלא משלימות את ימיהן ומה לא...
עכשיו, אני מבין, בסופו של דבר הסנטימנט הצבאי חזק בציבור שלנו, תמיד ובמיוחד אחרי השנתיים האחרונות. מפלגה שאין לה אף אחד עם הסטוריה צבאית משמעותית, תהיה בבעיה, למרות שמצד האמת אלו שני תפקידים שונים לגמרי.
ברור שלא תסכים כמו שלא תסכים שסמוטריץ' הוא הבעיהאיתן גיל
הוא ביצועיסט מעולה, אבל מנהיג מפלגה הוא לא, ולא יהיה.
הוא בטוח שאם יקיף את עצמו בכוכבים, מצבו הפוליטי ישתפר, אבל הציבור חושב הפוך, ולראיה- גם אם יציבו מטאטא בראשות הרשימה הוא יביא מספר קולות כפול בקלפי.
לגבי וינטר, כפי שכתבתי קודם, הוא בחור טוב וכריזמתי, אבל לא אפוי פוליטית. מן המעט המצופה ממנו הוא צריך לדלג בין אולפני הרדיו והטלויזיה ולהתראיין בכל נושא רלוונטי, כדי שנדע מה הן עמדותיו, ומהו כושרו הריטורי.
חזרה לסמוטריץ', שילמד ממפלגת העבודה שהצליחה להכנס לכנסת הנוכחית על חודם של קולות בודדים, מה שהביא למסקנה מתבקשת שלמרות עברה המפואר באמת, תם זמנה. ראש המפלגה הודיעה שלא תתמודד שוב, וכל השאר חברו למסגרת פוליטית אחרת בראשות יאיר גולן.
כאמור, סמוטריץ' הוא הבעיה ולא הפתרון. בזמן שהוא מחזר אחר כוכבי קישוט למפלגתו, חברו שמחה רוטמן בורח מן הספינה הטובעת, וזו רק ההתחלה.
הוא לא יכול למכור לנו מפלגה דתית (עלאק) כאשר הנרטיב הדתי נמצא במקום 6 או 8 בסדרי העדיפות, וחבוי בפרשנות עקלתון תחת מצוות ישוב ארץ ישראל. בכל הכבוד, הציבור לא קונה...
למרות התמיכה הרחבה שיש לו בפורום זה, הוא צריך לעשות מירב מיכאלי ולזוז הצידה, ולאפשר לאחרים לפנות את ההריסות שהוא הרס בשתי ידיו השמאליות. אחריו יבוא מיזוג טכני או ממשי עם גוף פוליטי שאינו אקדח צעצוע.
המשך יבוא.
להתראיין זה ממש לא הדבר העיקרי שוינטר צריך לעשותהסטוריאחרונה
השאלה המשמעותית היא מה יכולות הביצוע שלו בשדה הפוליטי. מי שרוצה להיות בכיר במפלגה ובוודאי מנהיג מפלגה (כמו שרחש השמועות טוען שוינטר רוצה) - צריך להוכיח יכולות בשדה הפוליטי. להוכיח שהוא מסוגל להעביר חוקים, להוכיח שהוא יכול לנהל סדר יום בוועדות. להוכיח שהוא מסוגל לנהל מו"מ פוליטי ולהגיע בו להישגים, אפילו שהרבה פעמים במגזר יעקמו את האף (לדוגמא - התמיכה בהסכם החטופים הראשון, תמורת הכנסת מנגנון אוטומטי של חזרה ללחימה ברגע שהעסקה קורסת). להוכיח שהוא מסוגל להתנהל עם חבריו למפלגה במנהיגות משתפת.
אגב, הנקודה האחרונה היא עקב אכילס משמעותי של הרבה גנרלים או מנכ"לי חברות, במעבר לפוליטיקה. מפקד (ובדומה מנכ"ל) רגיל לסדר הררכי שאפשר אולי לשמוע דעות אבל בסופו של דבר אם הוא הבכיר - הוא נותן פקודה והיא מתבצעת ואם יש בכיר ממנו - הוא מקבל פקודה ומבצע. המעבר למערכת פוליטית שבה גם אם הוא ראש מפלגה או אפילו ראש ממשלה - יש משמעות להחלטותיו, אבל גם לאחרים יש מילה, צריך לשכנע את הרוב וגם המיעוט במחיר לא כבד מידי יכול לפעול אחרת או אפילו סתם לגרור רגליים - קשה מאוד להרבה גנרלים.
יש הרבה פוטנציאל לוינטר, אבל יש לו הרבה מה להוכיח לפני שקופץ בראש.
כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19
אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.
פשוט לא הגיוני!!!
מה אתם מציעים לעשות?
מטורףזיויק
בתקווה שזה יביא להפסקת חסימת כבישיםזמירות
נשמע שאת מצדיקה את הרצחרקאני
גם לא נורמלי שכל יום מישהו אחר חוסם כאן כבישיםברגוע
זה לא מישהו אחר. זה השמאל והחרדים שלמדו מהם. זהוקעלעברימבאר
היום הלומי קרב חסמוברגוע
וגם הנערי גבעות חוסמים מדי פעם
מתי בפעם האחרונה הנערי גבעות חסמו את איילוןקעלעברימבאר
נא להשוות עם הקפלניסטים והחרדים
ברור שפחות מאחריםברגוע
אבל הם כן חוסמים פעם בכמה שבועות את גשר המיתרים.
אתה אולי פחות שומע על זה כי מפנים אותם יחסית מהר.
אין צה להשוות לחסימת הקפלניסטים אתקעלעברימבאר
גהה ואיילון, במיוחד בשנת תשפג שזה היה מאה פעמים. ועל ימי שיבוש לאומיים.
וגם חסימת החרדים את גהה שהיתה לפחות 5 פעמים בשנה וחצי האחרונות
לא נכוןשלג דאשתקד
החרדים כבר מזמן חוסמים כבישים.
וגם בהפגנות על פינוי התנחלויות חסמו כבישים.
נו באמת. בגירוש מגוש קטיף חסמוקעלעברימבאר
אולי 3 פעמים את הכבישים. וגם על זה השבכ הכניס לכלא לכמה חדשים נערות בנות 15, כמו באחרונת המדינות הדיקטטוריות. (וגם זה על גירוש בכפיה של 10000 איש מבתיהם).
אני מדבר על חסימת איילון וגהה, לא על חסימת הכביש למעלה נפצוצים.
הקפלניסטים חסמו על השטות של הרפורמה המשפטית , או היועמשית, או על כל שטות אחרת שבאה להוד מלכותם לא טוב בעין, את הכבישים איזה מאה פעמים ב3 שנים האחרונות.
ברור שב3 שנים האחרונות אירועי חסימות גדולות נהיו פי אלף יותר נפוצות. והכל בגלל הקפלניסטים. והחרדים למדו מהם. מתי בדיוק בפעם האחרונה הימין חסם את כביש גהה או איילון או את הכניסה לירושלים?
אני מציע לתת פרס לכל מי שדורס אדם שחוסם כבישספק
מהר מאוד, הרעה החולה הזאת תהיה מאחורינו.
מזל ששאר בני האדם לא חושבים כמוך. כותב זאתקעלעברימבאר
אני דווקא חושב שהרבה חושבים כמוניספק
פשוט כרגע, הם מפחדים מענישה.
מבחינתי, כל מי שחוסם כביש הוא רוצח. חד וחלק.
וואו. מסקנה עם הרבה הקשר.אונמר
למה הוא רוצח?קעלעברימבאר
אותו חלאה יודע את מי הוא חוסם?ספק
הוא יודע אם יש מישהו בדרך לאשפוז? אולי מישהו שמחכה להשתלת כבד כמה חודשים וסוף סוף קיבל טלפון להגיע מיד לבית החולים?
הוא יודע אם יש איזה זקן שעושה על עצמו פיפי בזמן שהוא תקוע 3 שעות בכביש?
הוא יודע אם יש איזה ילד אוטיסט שדופק את הראש שלו בחלון בזמן שהאוטו לא זז?
כן. כל חלאה כזאת, מבחינתי הוא רוצח.
לא פחות.
וואלהרקאני
הוא רוצח כי בא לך לעוף הביתה?
אז הוא רצח את הזמן שלך שרצית לשתות קפה?
כי הוא לא יודע את מי הוא תוקע ואת מי הוא הורגספק
כשאתה תהיה עם הילד שלך בדרך למיון ותתקע שלוש שעות בגלל אותו חלאה, תזכור את התגובה המטומטמת שלך.
או שאולי סתם תסיע את אמא שלך לתור לרופא שהיא חיכתה לו חצי שנה ועכשיו היא משתינה על עצמה באוטו - ואז תיזכר בתגובה המטומטת שלך.
כך או כך, התגובה שלך מטומטת.
מעניין איזו תגובהרקאני
בשרשור הזה מטומטמת
שלך.ספק
שמח לעזור.
🫡🫡🫡רקאני
כשיהרגו לך מישהו קרוב כי הוא הכעיס מישהו אחראונמר
תיזכר בתגובה המטומטמת שלך.
בעז"ה תיזכר בה לפני ולכל קרוביך יהיה שלום וברכה.
אם הוא הכעיס אותו בכך שהוא סיכן את חייו?ספק
זה מקובל לחלוטין.
אין לי קרובי משפחה כאלה מטומטמים - אני מניח שלך יש לפי התגובות שלך...
אין נמוך מלרדת לעלבון אישי בשרשור כללי.אונמר
שיהיה לך יום טוב.
כל כך לא מעניין אותי מה אתה חושב עלי שלא ממש משקיעה עליך זמן.
יום מוצלח
את ירדת לפסים אישיים קודם... רק אומר...ספקאחרונה
לדעתי אתה מגזיםנפשי תערוג
אני כן בעד לעצור את מארגני חסימות הכבישים ולהטיל עליהם עונש כספי השווה לאובדן הכנסות שהם גורמים לנהגים הנחסמים (וגם אובדן הכנסות למדינה)
זה יהיה מיליוני שקלים לשעה.
זה גם יכול למגר את ההפגנות
למה? הם עוברים נהג-נהג שהם חוסמים ובודקיםספק
את מי הם חוסמים ובדרך לאן הם?
לא נראה לי.
ואם יש חולה סכרת שנדפקה לו משאבת האינסולין והוא ממהר הביתה כדי להזריק כדי לא להגיע למצב של חמצת ולמות?
זה קורה לא מעט.
תוך 3 שעות אפשר להגיע למצב של חמצת - ואנשים נתעו בגלל אותן חלאות גם יותר.
וזו רק דוגמא אחת.
כן, רוצחים.
אני בטוח שאם זה היה פרקטי,נפשי תערוג
הם לא היו מתכוונים לחסום אנשים בעלי מצב בריאותי מסכן חיים.
אבל זה בלתי אפשרי, לכן עושים את לא בכוונה תחילה להרוג או לפצוע מישהו.
אתה מציע להרוג (או אפילו לרצוח) מישהו בכוונה תחילה.
וזה ההבדל
שיכוונו בתפילה. גם מי שנוהג אחרי 6 מנות ויסקיספק
לא מתכוון לרצוח אף אחד - אבל הוא רוצח.
אין לי בעיה גם שתהיה משאית שתאתר נהגים שיכורים ותעיך אותם מהכביש - רק שזה לא פרקטי.
הקם להרגך - השכם להורגו.
ואגב, למה להרוג? אני לא "מתכוון" להרוג. רק לדרוס. מה שיקרה, יקרה.
לאנשים האלה יש דין רודף. מה עושים לרודף?
לא אתה זה שתחליט למי יש דין רודף נשמה שלי.אונמר
אז לנשום עמוק וללכת לשבת בפקק.
מדינה דמוקרטית מאפשרת להפגין.
לא אתה מחליט מה החוקים ואת מי להרוג.
נוחבות מה7 באוקטובר לא הרגו.
אז מפגינים?
מה נשמע.
זו ההגדרה של רודף - אדם שמסכן חיי אחריםספק
בין אם הוא הוא מתכוון לכך ובין אם לא.
זו ההגדרה של רודף.
לא מעניין אותי מה אתה חושב ש"במדינה דמוקרטית".
להפגין? כן.
לסכן חיי אדם? לא.
לחסום כביש זה לסכן חיי אדם.
חוץ מוואטאבאוטיזם מטופש - יש לך מה לתרום לדיון?
בג"ץ עוד לא קבע שחרדים הם בני אדםאיתן גיל
כשבקפלן מפגינים המשטרה סוגרת את האזור, כדי להגן עליהם, כי אין מחאה (קפלניסטית) אפקטיבית ללא הפרעה לסדר הציבורי.
ולא רק בקפלן.
החריג הוא כמובן המגזר החרדי, או כפי שכבר התקבע בתודעה: דרוס כל דוס... וזה עובד.
כי וודאי. הם כבר אמרו בעצמם. נמות ולא נתגייס.אונמר
מה יש לעולם כבר לעשות? הרי זה הם ביקשו.
<צ>
אני מציע לא להכנס לנהגים מתחת לגלגליםנפשי תערוג
אני נגד חסימת כבישים וזה משנה מאיזה צד פוליטי זה מגיע
אבל אם כבר חוסמים כביש.
לעשות את זה בצורה הכי ברורה שיש
לעמוד עם שלט גדול וברור כדי שיראו אותך
סיכוי טוב שזה יפחית את התופעה
אבל מראש. עדיף לא לחסום כבישים
זה לא באמת עוזר
לדרוס בחזרהאני:)))))
??זיויק
שתי הערות על הניסיון להקים מחדש את הרשימה המשותפת:מרדכי
1. מאז ההכרזה אתמול, הטענה הרווחת היא שהאיחוד בין המפלגות הערביות הוא מהלך שיטיב עם השמאל ויפגע בימין. האמת היא הפוכה: להכשיר את רע"מ זה משהו אחד, אבל מכאן ועד להכשיר גם את חדש-תעל ובעיקר את בל"ד, הדרך ארוכה וכמעט לא אפשרית. זאת אומרת שמהלך שכזה רק מרחיק את האופוזיציה מחהקים ממשלה. על הדרך נראה גם ירידה אצל אותו יאיר גולן שרק אתמול הצהיר שמנסור עבאס יותר ציוני מסמוטריץ' ובן גביר.
מנגד, המהלך הזה יוציא את מצביעי ימין מהבית. א. אלו שמרגישים שאין להם למי להצביע או אפילו חשבו להצביע למפלגות מרכז. מול מפלגה ערבית משותפת עם מספר מנדטים דו ספרתי הם יריגשו מאויימים, וסביר להניח שיחזרו לימין.
2. למרות כל האווירה החגיגית אתמול בסחנין, אנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מחתימה סופית. מנסור עבאס כבר הוכיח את כוחו הפוליטי לבד, ואין לו לא את הצורך ולא את הרצון להיות אחד מארבעה ראשי מפלגות. מנפתלי בנט הוא למד כמה שווה החתימה על מסמכים מסוג זה.
לכן, אפשר להעריך שהסיכוי של איחוד שכזה לצאת אל הפועל עומד על לא יותר מ-10%.
אל תדאג, הם יגידו שהם משתמשים רק בקולות של רעמ...קורא נלהב לשעבר
וזה רע בעיקר אם בלד תהיה בפנים כי הם שרפו להם קולות. משאר הבחינות זה לא כזה דרמטי.
אפשר לקוות שזה ידרבן את הימין להצביע ואולי גם להתאחד גם כדי לשמור על הקולות.
בשאר מסכים איתך. ש"ש
ובכל זאת, יהיה קשה הרבה יותר להכשיר את השרץמרדכיאחרונה
אני לא מדבר עכשיו על מצביעי הדמוקרטים, וגם לא יש עתיד, אלא בעיקר אל אנשי ימין שמצד אחד לא מזוהים עם הממשלה ומצד שני הם עבר נבגדו כבר פעם אחת כשהצביעו לבנט ולימין הממלכתי. כשהם יעמדו בצומת הזו, האם לסתום את האף או לקחת את הסיכון שבממשלה שהם בוחרים תהיה מפלגה שנכנסה לכנסת גם בעזרת מבציעי בל"ד וחדש-תעל, אז הם יבחרו באופציה הראשונה.
הם יתפצלו אחרי הבחירותאיתן גיל
לאופוציזיה אין סיכוי ריאלי להרכיב את הממשלה הבאה, אבל בלוק חוסם הוא לא בלתי אפשרי ועל זה הם עובדים חזק.
ומנגד בימין ישנים על האף. בקליפת אגוז, מסתמח שבין 4 ל- 6 לא יעברו את אחוז החסימה.
אני מודאגקעלעברימבאר
אני מרגיש כמו מישהו שאיגלו אותו מארצו
הלו, איפה היית ביומיים האחרונים?פ.א.
מה החידוש? טילים בגרינלנד לא היו כבר במלחמה הקרה?קעלעברימבאר
החידוש - הסרת האיום לספח את גרינלנד לארה"בפ.א.אחרונה
כנראה טראמפ השיג, באיומים והלחץ שיצר, הסכמים מסחריים לטובת ניצול משאבי הטבע של גרינלנד.
מה שמלכתחילה היה מעוניין.
איך מעיזים לבלבל את הציבור בעניין ארץ ישראל?נ א
ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?
מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!
הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.
ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.
ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!
צודק. בסוף שליין וחבריו הם מיעוט קולניקעלעברימבאר
תאמין לי עוד כמה חודשים\שנים הוא בימין מרכז. בדוק.פתית שלג
נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.
רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.
בעזרת ה', אבל אל תבנה על זה שזה יקרה בקרוב..נ א
לא מספיק להכריז על שליטה ישראלית צריך גם לגרש אתנ א
כל הערבים מארץ ישראל
הוא לא מגיע ללמוד ולהבין הוא בא להשפיע מעצמואני:)))))
מתוך התנשאות ומקובעות.
במסגרת השליחות הזאת הוא מוכרח להקשיב לקולות בשטחפתית שלג
ומטבע הדברים הוא גילה זוויות חדשות שהוא לא הכיר.
יש שיטה כזאת לא להיות מושפעים מהסביבהאני:)))))אחרונה
וואלה, אף לא חשבתי שבן גביר כל כך משמעותי...שלג דאשתקד
יכול להיות שייך גם לאקטואליה וגם לבית המדרשפ.א.
אם מי שהיכה את רום ברסלבסקי היה חרדי -חרדיתאחת
כל הציבור החרדי היה עכשיו נאשם באלימות.
זאת אומרת, התכנים ברשת היו מתקיפים, לא את הבן אדם, אלא את המגזר
שטיפת מוח נגד המגזר הייתה מקבלת עוד צידוק.
סתם כך נקודה למחשבה.
למי שרוצה לחשוב.
ולמי שלא רק אומר לעצמו שהוא שייך למגזר הכי אוהב ישראל, אלא שיש לו קצת מהמוצר הזה.
אפשר להוסיף עוד נקודה למחשבה:
מה קורה כל פעם שמגלים גננת מתעללת / מטפלת מתעללת, בציבור הכללי, כמו שקרה כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות.
ומה קורה כשיש טרגדיה במעון חרדי, טרגדיה שאפילו עוד לא ברור מה גרם לה.
אולי גם הזנחה פושעת, אני באמת לא יודעת, למרות שמדובר שם בגננות מוערכות ונורמטיביות.
אבל נניח שכן, איזו הכללה מסיפור אחד לציבור שלם.
ומה לא היה קורה, אם זה היה סתם כך מעון לא מאושר בראשון לציון.
איך השיח היה אחר.
,
את צודקת באופן חלקינקדימון
אין ספק שאנשים מיהרו לשפוט, לקטלג, ולהשתמש בזה לקמפיין שלהם - בהחלט על רקע של עוינות.
העובדות עוד לא התבררו, יש כנראה גם קצת פייק שמעורב פה, ואנשים שמחו לפזר מלח בפצע הטרי הזה.
בזה אני מסכים איתך באופן מלא. ההכללה אהובה על היהודים כאשר לא מדובר באויב האמיתי.
יחד עם זאת, היות ויש תפיסות התנהגותיות וצורת מדיניות שמאפיינת את הציבור החרדי (כמו למשל סוגית ילדי החצבת המתים, או סוגיית הבנייה הפיראטית שמאפיינת את הערים החרדיות, או ההתנהגות בכבישים בבני ברק, וכדומה), ומאפיינת כעמדה חברתית מקובלת ולא כאפיזודה חולפת, אז כשקורה אסון הוא נמדד לאור אותה התנהגות כללית.
הנה בדיוק היום פורסם על מחדל באחד מהמעונות של ויצו על כך שתינוקות הצליחו לצאת ולהסתובב ליד כביש סואן. ההתייחסות של הציבור היא אחרת לזה כי המדיניות של ויצו (כחלק מהחברה הכללית במקרה הזה) היא כן לעבוד לפי החוק, בפיקוח, עם נהלים ברורים, עם ענישה במקרה הצורך, אפילו עם שיימינג, וכן הלאה. המחדל הוא מחדל והאחראים יצטרכו לתת הסברים, אבל כתופעה זה לא דבר שאפשר להשליך ממנו על הברה כולה. בדיוק מהסיבה שהם עושים הכל כדי שמחדלים כאלה לא יקרו בכלל.
אותו כנ"ל בדיוק בנוגע לגננות המתעללות שהתגלו בשנים האחרונות. הציבור אכן מזדעזע מזה ונלחם בזה, ושואל את עצמו "מה אפשר לעשות כדי לבער את זה". כלומר, למרות העלייה במקרים כאלה, זה מצב שהוא מנוגד לכל ההתנהגות הכללית שם ולכן יוצא דופן ולא משמש כמקרה מייצג.
מסכיםזיויק
לכל חכה יש שתי קצוותשלג דאשתקד
והנה מתברר שלא השכיבו תינוקות בשרותיםחרדיתאחת
ולא בארונות
שמו מזרנים בשרותים רק בשעת חירום, כשהגיע צוות רפואי לטפל בתינוקות שנפגעו (ועדיין לא יודעים ממה)
ולא היו חמישים תינוקות בדירה, אלא בשלש דירות.
כל אלה שכל כך ששו לפרסם ולהשמיץ אנשם ישרים וטובים שגם ככה חרב עליהם עולמם, ולא באשמתם. איפה הם?
חלק מהדברים שכתבת, נקדימון, יש בהם אמת.
חלק פחות
וקבוצות מיעוט עושות המון נזק בציבור החרדי. גם בפנים, עוד לפני התדמית בחוץ.
לגבי הקישור ששמו פה - אפשר לשים קישורים לכל מיני דברים מטומטמים שאנשים במגזרים אחרים כותבים, כולל כאן באתר.
זו בחירה במה לראות מייצג ובמה לא.
אולי האמא הנפלאה, שאבדה עכשיו תינוקת באסון, ובאה בשנתיים וחצי האחרונות לאלפי משפחות ששכלו ילד במלחמה, עם תכשיט אישי שעיצבה במיוחד בשבילן, היא זו שמייצגת רוח שיש בציבור החרדי, ולא מגיעה לתקשורת?
בענין מעונות מאושרים - אני אישית העדפתי גם בשנים שהיה סבסוד רגיל לחרדים לשלוח למטפלות פרטיות. למרות שזה היה הרבה יותר יקר.
כי לפי מה שראיתי וחוויתי ושמעתי מסביב - במעונות יש מטפלות מתחלפות, שזה חסרון משמעותי לכלשעצמו לתינוקות שצריכים יציבות ודמות קבועה.
ובעיקר - הן בדרך כלל נשים עייפות מהחיים, שנאלצות לעבוד בשכר נמוך, ומנוצלות עד למעלה מהכוח שלהן.
שום פיקוח לא פותר את הבעיה הזו. שום פיקוח לא יכול לגרום למטפלת לחבק תינוק באהבה.
בבתים - שלחתי לנשים שאני מכירה אישית, שלקחו קבוצת תינוקות לא מדי גדולה למשך שנה, ובאמת אהבו את התינוקות.
בעיני זו מסגרת הרבה יותר נכונה לתינוק.
אוכל זה דבר שהייתי רוצה שיהיה עליו פיקוח, אבל אצל מטפלת פרטית אני זו ששולחת את האוכל.
אפשר להתווכח על התפיסה, אבל הזנחה לא קשורה לענין, אלא הפוך.
וחזרה לכותרת - אין ספק שאם חרדי היה תוקף את רום ברסלבסקי כל הציבור החרדי היה עכשיו על ספסל הנאשמים, וגם כאן, היו נכתבות הודעות אינטלגנטיות לרוב שמנתחות את האלימות במגזר.
אני אגיד לך משהומשה
1. בחברה החרדית יש תופעות שמזלזלות בחיי אדם וחסרי אחריות
2. כשקורה משהו, רצים להאשים את החרדים גם כשהם לא אשמים.
אני לא התרשמתי שהצוות של הפעוטון הזה התרשל. אם פרופסור (!) בשני בתי חולים לא יודעים למה הילדים מתו ודורשים נתיחה, מי אני שאגיד משהו.
3. מה שכתבת על המטפלות זה כמובן נכון. אגב בכל המגזרים.
לא באתי להיכנס לדיון הזהשלג דאשתקד
בזמנו, אחרי "שומר חומות", עיתון הארץ רצה להמחיש כמה המבצעים האלה רעים וכואבים ושם תמונה של ילדים - עשרות!! - שנהרגו במבצע. אבל איכשהו הוא שם רק את הילדים הערבים (וגם בין הערבים היו נערים שהתברר שהם מחבלים).
אז היו הרבה קריאות נגד הארץ, שחשוב לו רק הילדים הערבים ולא חשוב לו הילדים היהודים וכו וכו. ויובי ביילין כתב אז כל כך מדויק, בטור הקבוע שלו בישראל היום: הרי גם ככה הייתם מדברים נגדינו ואומרים שאנחנו בוגדים, אז מה זה משנה?!
וואו כמה שהוא צדק!!! ברגע שאתה מרגיש מסכן וטוען שכולם נגדך, אז מותר לך לעשות הכל ולאף אחד אין שום זכות לדבר ולבדוק כלום. כי אתה הרי סתם מואשם אוטומטית. אז יאללה תהנה.
לגופו של עניין, אני לא יודע מה היה שם ולא עוקב. מהניסיון היחצנים משני הצדדים מטייחים ומרמים ואי אפשר לדעת איזה נתון נכון ואיזה לא. כשהילדים שלי היו במעון, שלחנו אותם בדווקא למעון החרדי כי הוא היה מפוקח ובאמת מקסים. את חלק מהילדים שלי שלנו גם לגן חרדי אבל די מהר הטסתי אותם משם על טיל כשהתברר לי איזה זועות יש שם, תצילנה אוזניים.
מבחינתי אין שום סיבה להכליל כלום, כולם יכולים להיות טובים או לא טובים, ולמען האמת אני יכול להבין הורים ששולחים ילדים גם למעונות שלא נראים טוב חיצונית. יש להורים כל מיני שיקולים.
לגבי פרסום שלילי בלבד על המגזר החרדי, זה נראה לי לא נכון. שי גראוכר מקהל המון פרסום (למרות שהוא חרדי כמו סבתא שלי), ואותו דבר משי זהב קיבל חיבוק מאוד חזק מהציבור (וגם החזיר עם ריבית והצמדה 😉). כנל "מתנת חיים", "יד שרה" ועוד ועוד. יש הרבה שיווק למגזר החרדי.
ולתשומת ליבך, אתר "בחדרי חרדים" הוא של המגזר ה...? - וגם ב"פורום עצור כאן חושבים", להערכתי רוב הכותבים (ובוודאי מיימוני) הם חרדים.
בעניין המעונות המאושריםנקדימוןאחרונה
את עשית סלט קטן בנושא. זה לא או ציבורי ופיקוח או פרטי ולא חוקי. מעון פרטי יכול גם הוא להיות בפיקוח. החוק מסדיר את זה.
הטענה כאן אינה על כך שאלה גננות פרטיות, זה דווקא סבבה לגמרי.
אשמח לשמוע ממך על הדברים שיש בהם פחות אמת במה שכתבתי.
שדה תעופה ונמל ימירועישםטוב
זה מה שהעזתים יקבלו
החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל
רק ביבי יכול -
צבא של מאות אלפי אנשים, מתוכם עשרות אלפים ביחידות קומנדו מיוחדות
מעל 1000 מטוסי קרב
אלפי טנקים ותותחים
ספינות חיל ים
מאות אלפי על גבי מאות אלפי של פצצות חכמות
מיליונים רבים של חימושים רגילים
מאות מיליארדי שקלים למלחמה
ומה התוצאות?
בעזה - נצחון חמאס
לבנון - הכיזבלה עדיין שם
סוריה - יותר גרוע
חותים - לא השתנה כלום, מתחמשים ומתחמשים ומתכוננים, נמל אילת סגור
איראן - הכל אותו דבר ועכשיו יש להם את כל הלקחים לפעם הבאה
יהודה ושומרון - לא השתנה כלום
גורמים עויינים בתוך ישראל - יותר גרוע
אם היה מגיע חייזר לכדור הארץ והיה שואל -
מי יכול עם כל העוצמה הפוטנציאלית להפסיד ככה בכל החזיתות?
איך אפשר עם כזה צבא ועם מאות מיליארדי שקלים השקעה להפסיד כך ולא לנצח אפילו חזית אחת?
איך כזה דבר יכול להיות אפשרי?
זה התשובה - רק ביבי יכול.
תוצאות המלחמהרועישםטובאחרונה
שיפוץ כללי לעזה
החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל

על זה נהרגו מאות רבות של חיילים, נפצעו עשרות אלפים, הלכו מאות מיליארדי שקלים, שם ישראל ניזוק בצורה
קשה מאד בעולם ועוד אינספור נזקים עקיפים - בשביל לשפץ את עזה???
רק ביבי יכול!!!!!