תראה, אגלה לך סוד קטן: גם אני ממש ממש לא חסיד של ביבי. ממש לא.
אבל מה, אני מכיר במגבלות הכח שלי, וביכולת לשנות את זה.
לצערי, כמות הביביסטים שיש במדינה היא הזויה, ככה אין באמת יכולת להעמיד ראש ממשלה אחר מהימין לעת עתה.
עכשיו השאלה היא - מה יותר חשוב בעיני: להעיף את ביבי, שבאמת נמאס ממנו, או לדאוג שתהיה ממשלת ימין.
כי אין גם וגם. זה או או. או שאתה מעיף את ביבי - אבל מקבל את מירה מיכאלי, ניצן הורוביץ, ויאיר לפיד - בעסקת חבילה.
או שאתה בוחר שלא להכניס את החבר'ה האלו לעמדת השפעה בממשלה, ובולע את הצפרדע של ביבי.
אני חושב, שכל אדם ערכי שלא מזוהה אידאולוגית עם השמאל הרדיקלי - אמורה להיות לו ברורה התשובה (מי שמזדהה איתם אידאולוגית - אז ברור שמבחינה ערכית הוא אמור להצביע להם, אבל מי שלא מזדהה איתם אידאולוגית - אז לתת להם את המושכות רק כדי לזרוק את ביבי? השתגעתם?)
למעשה יש כאן שתי נקודות:
הראשונה - אין לבנט שום סיכוי נורמלי להרכיב לבדו ממשלה, ולמרות כל ההצהרות שלו - די ברור שהוא כן יצטרך לשבת בממשלה בראשות יאיר לפיד. וא-לל'ה יסטור מה שיהיה בממשלה כזו.
והשניה - גם אם תיאורטית הוא היה אמור להקים - הוא יצטרך להקים אותה עם כל אלו שהזכרנו לעיל...
אתה מעוניין במירב מיכאלי שרת חינוך וניצן הורוביץ שר משפטים?
אתה מוכן לשלם את המחיר הזה כדי להעיף לביבי?
ואגב, או שלא אגב, גם אני מעריך את בנט, מעריך את פועלו בתור שר וחושב שהוא בהחלט יכול לקדם את עם ישראל, אבל מה לעשות - שבמצב הנתון - בחירה בו היא לא ממש קידום של עם ישראל.. היא יותר קידום של מרץ והפרוגרסיביים של העבודה.
ולכן, אם אתה לא מעוניין בממשלה כזו, של מירב מיכאלי-יאיר לפיד-ניצן הורוביץ - התשובה לתהייתך אמורה להיות ברורה. להצביע לסמוטריץ', ולבלוע את כל הצפרדעים שיש בזה. הצבעה אסטרטגית, כדי להציל את עם ישראל מהורוביץ ומיכאלי.