מתלבט למי להצביעמאן_דהו

אמל"ק: ימינה או הציונות הדתית

הסבר:

ימינה

מאוד מעריך את בנט וחושב שהוא יכול לקדם את עם ישראל למקום טוב. מאוד מאוד התרשמתי ממנו כשהיה שר.

אבל, הוא לא מייצג ממש את הציונות הדתית וכנראה פחות ידאג להם. ומרגיש לי לא הכי נעים 'לבגוד' במגזר שלי.

הוא גם לא בטוח ילך עם ביבי, שממש נמאס לי מהיותו כראש ממשלה.

הציונות הדתית

מנגד, יש את הציונות הדתית של סמוטריץ' שאני לא הכי מזדהה איתם. בעיקר לא עם בן גביר. אבל בסופו של דבר זה הציבור שלי.

וסמוטריץ' כנראה הראשון אחרי החרדים שירוץ עם ביבי, אז זה גם מינוס.

שכנעו אותי

הבעיהבעקבי הצאן
זה שבנט אמר שהם שמים את כל הערכים כרגע בצד ורוצים לשקם את הכלכלה מהקורונה
זה אומר דרשני. בקורונה אין פיגועים? אין בדואים שאונסים ילדות? אין פינויים? השאלה זה האם הערכים מספיק לא חשובים לו כדי לשים אותם בצד.
....הָיוֹ הָיָה

תראה, אגלה לך סוד קטן: גם אני ממש ממש לא חסיד של ביבי. ממש לא.

אבל מה, אני מכיר במגבלות הכח שלי, וביכולת לשנות את זה.

לצערי, כמות הביביסטים שיש במדינה היא הזויה, ככה אין באמת יכולת להעמיד ראש ממשלה אחר מהימין לעת עתה. 

עכשיו השאלה היא - מה יותר חשוב בעיני: להעיף את ביבי, שבאמת נמאס ממנו, או לדאוג שתהיה ממשלת ימין.

כי אין גם וגם. זה או או. או שאתה מעיף את ביבי - אבל מקבל את מירה מיכאלי, ניצן הורוביץ, ויאיר לפיד - בעסקת חבילה.

או שאתה בוחר שלא להכניס את החבר'ה האלו לעמדת השפעה בממשלה, ובולע את הצפרדע של ביבי.

אני חושב, שכל אדם ערכי שלא מזוהה אידאולוגית עם השמאל הרדיקלי - אמורה להיות לו ברורה התשובה (מי שמזדהה איתם אידאולוגית - אז ברור שמבחינה ערכית הוא אמור להצביע להם, אבל מי שלא מזדהה איתם אידאולוגית - אז לתת להם את המושכות רק כדי לזרוק את ביבי? השתגעתם?)

למעשה יש כאן שתי נקודות: 

הראשונה - אין לבנט שום סיכוי נורמלי להרכיב לבדו ממשלה, ולמרות כל ההצהרות שלו - די ברור שהוא כן יצטרך לשבת בממשלה בראשות יאיר לפיד. וא-לל'ה יסטור מה שיהיה בממשלה כזו.

והשניה - גם אם תיאורטית הוא היה אמור להקים - הוא יצטרך להקים אותה עם כל אלו שהזכרנו לעיל...

אתה מעוניין במירב מיכאלי שרת חינוך וניצן הורוביץ שר משפטים?

אתה מוכן לשלם את המחיר הזה כדי להעיף לביבי?

ואגב, או שלא אגב, גם אני מעריך את בנט, מעריך את פועלו בתור שר וחושב שהוא בהחלט יכול לקדם את עם ישראל, אבל מה לעשות - שבמצב הנתון - בחירה בו היא לא ממש קידום של עם ישראל.. היא יותר קידום של מרץ והפרוגרסיביים של העבודה.

ולכן, אם אתה לא מעוניין בממשלה כזו, של מירב מיכאלי-יאיר לפיד-ניצן הורוביץ   - התשובה לתהייתך אמורה להיות ברורה. להצביע לסמוטריץ', ולבלוע את כל הצפרדעים שיש בזה. הצבעה אסטרטגית, כדי להציל את עם ישראל מהורוביץ ומיכאלי.

תשמעסוורוס סנייפ

אומנם בנט אמר שהוא לא ידאג, אבל יש לו ברשימה ממש בהתחלה הרבה מהציונות הדתית (אלון דוידי, מתן כהנא שבכל זאת דתי, ניר אורבך, ועוד)

אומנם ברור שבזמן קורונה הדבר הכי חשוב זה הכלכלה המתרסקת והמצב הבריאותי.

אבל לערכי הציונות הדתית הוא לא ממש ידאג, הוא לא אבל אחרים במפלגתו כן, (למרות שאני מאוד מקווה שסמוטריץ' יעבור כי הוא ידאג לערכי הציונות הדתית טוב יותר), גם אני בהתלבטות הזאת 

אבל בסופו של דבר מה יותר חשוב להיות סנוב שדואג רק למגזר שלך או לדאוג לכולם לצאת מהקורונה?

אני אשאיר את השאלה פתוחה ותקח בחשבון את הנושאים האמורים לעיל (אומנם הצגתי  את זה בצורה כזאת אבל ערכי הציונות ההדתית חשובים מאוד)

למה לדאוג למגזר קשור לסנוביות?מיכאלצ

הדגל של הציונות הדתית אינו השתלבות מוחלטת בחברה החילונית, אלא קידוש עצמנו בתוך המגזר שלנו, ומתוך כך גם קידוש כל עם ישראל והעולם כולו.

באותו האופן, אפשר לדאוג למגזר שלנו, ומתוך כך לדאוג גם לשאר החברה. מערך השירות הלאומי הוא דוגמה נהדרת למערכת שלא קיימת במדינות מערביות אחרות ונוצרה בעיקר מתוך צורך מגזרי, אבל החברה כולה מרוויחה ממנה.

אני הצגתי את הדברים בסנוביותסוורוס סנייפ

פחות או יותר מה שסמוטריץ' אומר זה שהוא ידאג לציונות הדתית

לא לכל המדינה

אבל בנט אמר שהוא ידאג לכלכלה ולקורונה-לכל המדינה

וגם כמובן ידאג לציונות הדתית...

זה לא מה שסמוטריץ' אומרהסטורי
הוא אומר שלדאוג לערכי הציונות הדתית, על כל המשתע מכך, זה לא פחות לדאוג למדינה מלדאוג למצב המיסוי וקלות העסקים.
תתפלא אבל אם המדינה תהרס, לא יעזור לסמוריץ' איך לדאוגסוורוס סנייפ

לציונות הדתית....

אבל זה כן מאוד חשוב..

ולהפך - אם לא תהיה כאן מדינה יהודיתהסטורי
לא יעזור שיהיה כאן שגשוג כלכלי.

בזמן שנפתלי בנט מכריז ש'לא קורונה לא מעניין' - בג"ץ ממשיך להשתולל לכל הכיוונים, בכנסת עוברים חוקים שאוסרים על פסיכולוגים לעזור לאנשים שמעוניינים להתאים בין מינם לתחושותיהם, במשרדי ממשלה מוחקים את המשפחה היהודית, מוסדות החינוך על סף קריסה, להמשיך?

אני חושב שכל מי שעקב אחרי פועלו של בצלאל במשרד התחבורה, לא חושד שהוא מזניח את המדינה ודואג רק למגזר...
רוב המגזר מזדהה לא איתואיתן גיל
נעשה הכל כדי שיעבור את אחוז החסימה, אבל בינתיים הוא מדשדש על 4 מנדטים בסקרים, ויש מי שנותן לו 5 לפני שנתניהו שלף את הקשית.
זה דיון אחר לגמריהסטורי
ואגב, אני מניח שנתניהו יכוון את הקשית לכיוון בנט
אורית סטרוק עשתה אתמול פיגוע פוליטי לסמוטריץ'איתן גיל

נצטרף לממשלת ימין גם אם סער ובנט יקימו אותה- כך אמרה. 

בצדק שאלו אותה: אם בנט ימין, ואתם רוצים לשבת בממשלתו, למה נפרדתם?

לגבי כוונון קשית, נתניהו יהדהד שכל קול שאינו ישיר לליכוד הוא קול עקיף ליאיר לפיד. הוא לא יזכיר בשמם לא את בנט ולא את סמוטריץ'. זו דעתי.

שטויות, גם סמוטריץ' אמר את זה יותר מפעםהסטורי
וגם הקושיא שלך אינה קושיא. סמוטריץ' לא חלק על זה שבנט עצמו ימין. סמוטריץ' טען שהיות שבנט מוכן להקים ממשלה שבה הימין יהיה מנוטרל, בדיוק כמו שהיתה ממשלת האחדות הנוכחית - אין לו מה לעשות שם.

אבל אם בנט/סער יוכלו להקים ממשלה בשותפות המפלגות החרדיות והימין - העניין הפרסונלי לא חשוב בכלל.
חשבון פשוט מבוסס על סקרים אחרוניםאיתן גיל
ימינה 10
סער 11
סמוטריץ 4
חרדיות 15
ס''ה 40 ח''כים
מוסכם שהליכוד לא ישב בממשלה שאינה בראשותו, אז בוא ספר לנו מאיפה יבואו עוד 21 ח''כים ימניים.
א קיצר, קשקוש מקושקש.
במקום זאת צריכים סער ובנט להודיע שהאינטרס הלאומי גובר על האישי. גם ברמה ציבורית מוסרית ודמוקרטית יש לשלול על הסף את עצם המחשבה שבראשות ממשלה יעמוד מתמודד שקיבל פחות מעשירית מקולות המצביעים
ואו פינקת את ימינהסוורוס סנייפ

6-7 זה כבר ואו

נדייק יותרהסטורי
לא שמעתי בעצמי את דבריה של סטרוק. אם הם נאמרו בפן העקרוני - אני חושב שהם נכונים לגמרי וגם סמוטריץ' אמר זאת יותר מפעם אחת.

מצד עצמם גם בנט וגם סער לא פחות לאומיים ולא פחות קרובים לערכי המסורת, מנתניהו. גם הרכב הרשימות שלהם - לא פחות ימני ולא פחות קרוב לערכי המסורת, מהרכב הרשימה של הליכוד.

מציאותית, אני מסכים שהסיכוי שבאמת אחד מהם יצליח להרכיב ממשלה, שאין בה ווטו לשמאל - נמוך מאוד. אבל ביננו, לנתניהו אולי יש יותר מהם, אבל גם הסיכוי שלו, לממשלת ימין אמתית נמוך. מה גם שככל שזה היה באפשרותו - הוא דאג לתלות בשמאל, גם כשהיתה אפשרות לממשלת ימין.

נ.ב. אני לא בטוח שברגע האמת, כשהליכודניקים יבינו שהמחיר של נאמנות לנתניהו זה להישאר באופוזיציה - הם באמת לא יצטרפו לממשלה, בראשות ליכודניקים לכל דבר ועניין, שפרשו רק כי הם לא הסתדרו עם משפחת נתניהו.
אין לי שום ספק, שביום שאחרי נתניהו - כל תקווה חדשה וקרוב לוודאי שגם רוב ככל אנשי הימין החדש - יחזרו לליכוד.

איפה הבעיהאיתן גילאחרונה
מנחש שסטרוק הפריחה בלון ניסוי בהוראת סמוטריץ' כדי לאותת לנתניהו... התוצאה תהיה הפוכה, תמכו בו ליכודניקים רבים כי הוא ''משלהם'', ועכשו כבר לא בטוח. גם חרדים תומכים בו כי לדעתם אין מצב שיחבור ללפיד וליברמן. התמיכה החרדית היא ביטוי של מחאה נגד ליצמן וגפני, אבל סטרוק שכנעה אותם שצריך לחשוב עוד פעם.
השאלה על מה הדגשמיכאלצ

סמוטריץ' כמובן שם את הדגש על המגזר, אבל מתוך כך הוא מטפל בנושאים שפוגעים בכל המגזרים: מערכת המשפט, הפשיעה הבדואית בנגב והערבית בגליל, ביטחון, אלימות המשטרה, חסינות חברי כנסת, חינוך, רווחה, זהות יהודית וכן על זו הדרך. וכן, גם לנושאים מגזריים מובהקים הוא ידאג, כמו הפחתת שכר הלימוד במוסדות החינוך הדתיים.

לעומת זה, בנט שם את הדגש על הציבור החילוני, ומזניח את רוב הנושאים המגזריים הדתיים. אמנם בנט וחביריו לסיעה נותנים בתקשורת ראיונות סותרים, אבל בגדול נראה שאלה הנושאים שבנט ישים עליהם דגש בכנסת הקרובה: קורונה, כלכלה, אבטלה. לא נראה שבנט יטפל בחדירת ארגוני השמאל הקיצוני למערכת החינוך, בזהות היהודית של מדינת ישראל וכדומה.

אז בסופו של דבר שניהם ידאגו למגזר הכללי, אבל השאלה מה הבסיס. האם אנחנו מתכחשים למגזריות ופועלים אך ורק מול הציבור הכללי, או שאנחנו מכירים ואף גאים במגזריותנו, ופועלים גם מול המגזר וגם מול הציבור הכללי.

במקומך, לא הייתי מצביע וזהו... הסתלק מן הספק...ספק חדש

אסור, בסוף הוא יצביע לשונא הציונות הדתית ביביסוורוס סנייפ

בחירה לא לוגית בעלילמיכאלצ

לכנסת הקרובה יתמודדו 39 רשימות. מי שלא מצביע, שקול (פחות או יותר) למי שנותן 1/39 קולות לכל רשימה. אם אתה מעדיף שתי רשימות על פני כל האחרות, אבל לא מעדיף אף אחת מהן על פני השנייה, הבחירה הלוגית היא לבחור ביניהן בהטלת מטבע, כי אז אתה מחזק את אחת מהרשימות שאתה מעדיף, ולא את 37 הרשימות האחרות.

אני לא מדבר כרגע מלוגיקה, אלא מפוזיציה...ספק חדש

נתת בערך רק יתרונות לבנט וחסרונות לסמוטריץנעה ונדה

אני חושבת שבסופו של דבר מה שחשוב באמת זה הזהות היהודית של המדינה (ועזוב עכשיו נועם, אני מדברת על סמוטריץ), זתומרת תחליט מה חשוב לך יותר, שביבי לא יהיה ראש ממשלה או שהבג"ץ ימשיך להתערב בסטטוס קוו, שבנט יהיה שר או שלציונות הדתית תהיה מילה בכנסת

הדיון הוא לא על 'המגזר שלך' אלא על הערכים שלךהסטורי
הבגידה ב'מגזר' לא רלוונטית. השאלה היא השאלה הערכית. בנט, שאין חולק על כשרונו ורצונו הטוב, מכוון למקומות מאוד ספציפיים, שכוללים הורדה של הרבה מהדגלים לחצי התורן ומטה.

המפלגה היחידה שערכי הציונות הדתית, במובנם הרחב ביותר נישאים על ידה ברמה כרגע - זאת 'הציונות הדתית'.

אגב, גם דאגה לתקציבי המוסדות, זו לא דאגה למגזר. המוסדות שכולנו התחנכנו בהם, הישיבות, הישובים, הגרעינים התורניים, תנועות הנוער ועוד - הם הביצוע של שלל הערכים של הציונות הדתית ומעמידי הדור הבא. דאגה לתקציב שלהם - זה דאגה ממשית לכלל ישראל ולמדינת ישראל, לא פחות ממי שדואג להורדת נטל הבירוקרטיה מעסקים (לא שאני מזלזל בזה).
יש למישהו מהפורום מילה טובה על גדי אינקוט או….סיעתא דשמייא1
…שגם הוא שמאלן, בוגד, קפלניסט, לא ראוי.
יש מורכבות בחיים? יכול להיות שיש מילים טובותהסטורי
ובכל זאת התנגדות להצבתו של האיש במוקדי קבלת ההחלטות?

יש עליו הרבה מילים טובות, בעיקר הערכה על שנים רבות של מסירות נפש קבועה למען עם ישראל כחייל וכקצין זוטר.

יחד עם זאת יש ביקורת רבה על שורת החלטות משמעותיות שקיבל, מאז שנהיה גנרל ועד היום - מאי חיסול נסראלה במלחמת לבנון השניה והשיא כמובן: 'תר"ש גדעון' שבגללו לצה"ל לא היו מספיק כחות מוכשרים ומצויידים בפרוץ המלחמה. החלטות הללו ורבות נוספות, שהוא אישית חתום עליהן, עלו לנו בהרבה מאוד דם ודמעות. ההחלטות הללו לא הגיעו בחלל ריק, אלא בגלל היותו מאמין אדוק בדת הפרוגרסיבית.

אם הוא היה מתכבד ויושב בביתו, היה אפשר להגיד שהוא שילם את המחיר הכבד ביותר במלחמה ולהניח לו - העובדה שהוא עדיין באותן תפיסות הרות אסון, מכריחה להלחם להרחיק אותו מכל עמדה בכירה ובוודאי עמדה של קבלת החלטות.

כן, עופר וינטר זה משהו אחר . נכון?סיעתא דשמייא1
מה הקשר? מה השאלה?הסטורי
הוא בהחלט אחר מאייזנקוט וככל הידוע לי, לא הוא האחראי העיקרי לזה שצה"ל לא היה עם מספיק כחות בפרוץ המלחמה.

(זה לא אומר שהוא מתאים לפוליטיקה)

משהאחרונה
כשם שלא ממנים רב טוראי לרמטכ"לאיתן גיל

כך לא בוחרים פוליטיקאי מתחיל לראש ממשלה.

ואני הקטן לא מכיר אפילו רמטכ"ל אחד שגיליון הציונים שלו מראה על פוליטיקאי מצליח.

משה דיין כשלון.

יגאל ידין כשלון.

רבין היה כשלון, ואלמלא כדורי האקדח של יגאל עמיר, אף אחד לא היה יודע מיהו.

אהוד ברק כשלון.

בני גנץ כשלון.

גדי אייזנקוט הוא מהזן של כל קודמיו, ותקופתו הקצרה בקבינט המלחמה הוכיחה בבירור שגם הוא כלומניק פוליטי מהלך על שתיים. יאמר לזכותו שבהשוואה לבני גנץ הוא אכן פחות גרוע. 

שום בשורה פוליטית לא צמחה, לא צומחת, ולא תצמח מהם. ההתלהבות של חלק מאיתנו מגנראלים היא פאתטית, וחלק בלתי נפרד מהקונספציה הידועה שהביאה אותנו לעברי פי פחת.

וכל הפוליטיקאים סיפור הצלחה. נכון?סיעתא דשמייא1
דיברנו על רמטכ"לים.איתן גיל

ואפשר להוסיף: רוב אנשי הצבא הבכירים. לא כולם.

יש מי שיוסיף. אני אהיה בארץ ושוקל להשתתף בבחירות.סיעתא דשמייא1
אני ממליץ להצביע לבנטאיתן גיל

הוא הכי קרוב בעמדותיו לחסל את מדינת ישראל, מה שירגיש לך בנוח לשבת בארץ נוכרית.

אומר את האמת - חוקית זו זכותךהסטורי
אבל מאוד לא הגון, שמי שלא מתכוון לחיות בארץ בארבע השנים שאחרי הבחירות, יצביע וישפיע על מי תהיה הממשלה שהחלטותיה ישפיעו עלינו ולא עליך.
האמן לי השפיע עלי מאוד מאודסיעתא דשמייא1
הוא שמאל, קפלן, שתקן כטקטיקה, הוא גרבייםנקדימון
רמטכל לא מוצלח שהתוכניות שלו הזיקו לישראל.

עוד גנרל שהוזה שבגלל שהיה לו הכי הרבה טסטוסטרון מבין כל המועמדים במטכל אז הוא פוליטיקאי מתוחכם ומנוסה.

הוא לא ראוי, אבל הוא ה"לפיד" של הבחירות האלה. שותק ולא מתבטא בכלום כדי להיות ברירת מחדל של עדר מפגר. זה יצליח כנראה בפעם הראשונה, ואחר כך יזרקו אותו - השמאל יודע להחליף גרביים מהר מאוד.

טוב . קבלתי....סיעתא דשמייא1

...תמונה כללית מהצוות המייצג את הפורום הנכבד.

הבנתי. תודה

תמיד שמחים...נקדימון

...לעזור למבולבלים.

אולי יום אחד יתקנו דרכיהם הנלוזות.

הפוסל, במומוהסטורי
הזחיחות היא שלך. אתה פותח כאן שרשור מבקר, תוך 0 ידע הסטורי והבנה מהותית. האבות המיסדים של ארה"ב באמת ראו בבני ישראל ובעם ישראל את הדגם המבני והמוסרי שלהם. נכון שהפרוגרסבים זנחו את הערכים הללו, אבל רבים בארה"ב (בעיקר בחוגי המפלגה הרפובליקנית), חיים בתודעה כזאת עד היום.

לא שאנחנו חותמים על כל ערך שלהם. הרבה מתפיסת 'בני ישראל' שלהם, עברה דרך התרגום של הנצרות-הפרוטסטנטית על עיוותיה.

אני לא שגריר ארצות הברית בישראל…סיעתא דשמייא1

….  מתי תבינו שאנחנו מתגרים במעצמה שבראשה עומד הפכפך שלא חושב פעמיים לפני שהוא מחליט לעשות מעשה.

אתם עוד תביאו עלינו את החורבן ומרד בר כוכבא ביחד. אתם סכנה לכל יהדות העולם כולל העם בישראל.

ימי בין המיצרים הבאים עלינו לרעה רק מחזקים בליבי את גודל הסכנה .

בעזרת השם אני אהיה בחגים בארץ . רק שלא יבטלו לי את הכרטיס בגלל השטויות שהמנהיגים שלך עושים.

ודרך אגב אני מכיר ההסטוריה שאתה מנסה ללמד.

רוב האמריקאים לא יודעים או לא רוצים לדעת את זה.

אתה קורא את עצמך?!הסטורי
מי שאמר את הדברים, הראויים כשלעצמם, אינו שגריר ישראל בארה"ב, אלא שגריר ארה"ב בישראל. הוא יסתדר עם מי ששלח אותו ואשריו שמוכן להגיד את האמת, גם כשמסתכן בפיטורים.

את החורבן הביאו ברי-קמצא כמוך, שהעדיפו להיות נגד אחייהם ולרקוד מה יפית מול הגויים. אנחנו גמרנו עם הגלותיות.

מה אתה רוצהברגוע
מי מתגרה?? שגריר ארה"ב החליט לבד לומר את זה
הוא גם אבגליסט. כשהיה...סיעתא דשמייא1

.... מוסלמי נשיא ארצות הברית עשו מזה מטעמים לגבי נאמנות.

מספיק להתמם ולגלגל עניים.

??ברגוע

כתבת כאן על זחיחות והתגרות באומות, על מי דיברת??

זה התגרות בפירוש.סיעתא דשמייא1
שהאקבי התגרה בטראמפ?ברגוע

זה חדש.. לצאת נגד התגרות של נוצרים בנוצרים..

אבל מה אתה רוצה מחברי הפורום??

כלום. פשוט...סיעתא דשמייא1

... הפורום בו נאמרו הדברים שם אותנו יחד איתו.

זה בדיוק כמו השמועה שביבי דחף את טרמפ לצאת למלחמה וזה גרם לטרמפ להתרחק מביבי בלשון המעטה.

מי יודע איך יגיב לזה טרמפ. כיום הוא שומע לקטרים יותר ויותר.

אתה חייב למצוא לך תחביבברגוע

במקום לחפש כל הזמן איך להוציא את המתיישבים הצדיקים ביו"ש רע

יש מתיישבים ויש מתיישבים.....סיעתא דשמייא1

... באופן כללי התיישבות מנקרת בתוך אוכלוסיה עויינת לא תורמת לעניות דעתי לשלמות ארץ ישראל. זה רק מבעיר אש.

בעבר עשינו את זה יותר בחוכמה.

האוסטרלים מעולם לא עשו זאת בחכמההסטורי

אולי אם כוונתך שעל המתיישבים לפעול נגד הפולשים מערב, כמו שהאירופאים שפלשו לאוסטרליה נהגו בילידים שבאמת חיו שם אלפי שנים - זאת באמת תהיה חכמה.

אבל בחכמה הם יודעים לפייס את הצצאים....סיעתא דשמייא1

1. בכל מוסד כולל בתי ספר נוסף על דגל המדינה גם הדגל של הילידים.

2. בכל טופס ממשלתי יש שאלה ספציפית אם אתה יליד כדי לתת הפליה מתקנת.

3. שבטים שעל אדמתם יש מחצבים מקבלים תמלוגים.

....ועוד הרבה זכויות .

הכל כדי להמעיט להבות.

כמובן שזה לא דומה אבל מה לעשות  השם שם את הישמעלים בארץ ישראל 

כדי להצדיק את הדברים בפרקי דרבי אליעזר:

"ולמה נקרא שמו ישמעאל? שעתיד הקדוש ברוך הוא לשמוע באנקת העם ממה שעתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים"

בפרק ל"ב, המדרש מתאר תיאור נבואי (הנמסר על ידי רבי ישמעאל) ובו חמישה עשר דברים שעתידים בני ישמעאל לעשות בארץ ישראל באחרית הימים. אירועים אלו מתארים בעיקר תקופות קשות של שלטון ומלחמות, כגון: [1, 2]

• מדידת הארץ בחבלים.
  • הפיכת מקומות קדושים לאתרים עבורם.
  • מלחמות שונות, חרפת רעב ואי-שקט בארץ ישראל לפני בוא המשיח

בקיצור הערבים בארץ ישראל זה גזרה משמים שהציונות צריכה לחיות אותה בחכמה דבר שהפסקנו לעשות מאז 1977.

אין לך מושג איך לומדים מדרש אגדההסטורי
ואיך מוציאים ממנו מסקנות (בעיקר איך לא).

אגב, אני בהחלט בעד שנחזור לטפל באויב הערבי בשיטות של בן גוריון:

כיבוש-גירוש-התישבות שמוחקת את שרידי הערבים שישבו שם.

בלי אגב כל ישראלי…סיעתא דשמייא1
… היה בעד הפנטזיה הזאת אבל זה ילדותי לחשוב שמהשהיה אפשר לעשות ב48 אפשר לעשות עכשיו. הטרגדיה היא שבממשלה יושבים אנשים מכובדים שמאמינים שאפשר וגורמים לנו לכל היהודים  צרות בהתבטאויות שלהם כשהם יודעים שזה לא ראלי לבצע את הדברים ועושים זאת כדי לשמר קולות בוחרים בלבד.
גם בתש"ח, היו שטענו שילדותי לחשוב שנצליח להקיםהסטוריאחרונה

מדינה. האמת - זה היה הרבה פחות סביר, שש מאות אלף איש, רגע אחרי שואה, כשכל העולם הערבי מאיים לעלות עלינו וכל המדינות ה"נאורות" מטילות אמברגו.

לפני שנה וחצי קיבלנו לגיטימציה מנשיא המעצה הגדולה בעולם להגירה של הפולשים בעזה. מנהלת ההגירה לא קמה, רק כי הגורמים ה'משפטיים' עאלק, תקעו מקלות בגלגלים.

בעז"ה, ובהשתדלותנו לקיים מצוות ירושת הארץ, זה יגיע ומהר משחושבים.

סיבה מצוינת לכך שתשתוקנקדימון
השגריר צודקאיתן גיל

האבות המייסדים של ארצות הברית שאבו מן היסוד היהודי התנכ"י, ועלה רעיון לאמץ את השפה העברית, שירד מן הפרק בשל דלילותה של השפה העברית באותם הימים. כנגדה עלתה הצעה להפריד את המדינה מהדת, מכל דת, והיא התקבלה בסופו של יום.

כך ואחרת, לארצות הברית של אמריקה אין שפה רישמית, ונכון להיום האנגלית אינה שפה רשמית. העברית נפסלה כאמור, והיא אולי עוד תשוב.

שטרות הכסף בארצות הברית נושאים עד היום שם שמיים, ולא בכדי.

הבעיה בארצות הברית היא נחילי הארבה הפרוגרסיבי שמשתלטים עליה 24/7, ואם לא די בכך הם מקבלים חיזוק מן השרץ הקפלניסטי המקומי שמכסה את עין הארץ, ומתפשט במהירות האור אל מעבר לאוקיינוס.

אם מטרת הגעתך ארצה היא בהשראת המרגלים מפרשת שלח, אז במטותא, השאר במקומך. לא מעוקצך ולא מדובשך.

כן בעל הבית . סליחה שלא בקשתי ראשות.סיעתא דשמייא1
רשות ולא ראשותאיתן גיל

אתה לא מקורי, כל הדר בחו"ל מרשה לעצמו לירוק עלינו, ואין שום סיבה שתנהג בשונה מדף המסרים של קפלן 

תתבייש....סיעתא דשמייא1

....כאחד שעדין חי את הטראומה של בונדי ביץ  ששניים נהרגו חצי מטר משמאלו  ואחד נפצע חצי מטר מימינו

כדאי שתבין שיש שותפות גורל לכולנו!!!!

אחרי כשלון מרד בר כוכבא כל היהודים בעולם סבלו.

כאן בארץ נרצחו יותר אנשיםאיתן גיל
ועדיין זו ארצנו, וכאן נהיה, ולא בארץ נוכרית
היא ארצם של כל היהודים בעולם.סיעתא דשמייא1
Interbeingנקדימון
בלי היסוד היהודי אכן לא היתה אמריקה, כיקעלעברימבאר
אמריקה נוסדה בגלל ההומניזם של עידן האורות. שקיבל השראה מהתנך.

לא יודע מה היה קורה אם האמריקאים לא היו מורדים בבריטים. איזו מדינה היתה כיום שם

זה ממש לא מעניין את רוב האמריקאים ולכן...סיעתא דשמייא1

...להתנצח אתם על זה ממש זה לא מועיל.

את אוהבי ישראל בארהב, כןקעלעברימבאר
וגם את האוונגליסטים.

הם יודעים שלעם ישראל יש בשורה לעולם

ברור. אני פוגש אותם יום יום כאן גם כן…..סיעתא דשמייא1

….זה מחמם את הלב , מעודד ומביא תקווה . אבל לצערינו הם לא הרוב האלקטורלי. בנינו גם בישראל הימין האמיתי אין לו רוב אלקטורלי . זה שהליכוד תאב שלטון וחיבר אותם אליו יחד עם הדתיים ונתן להם להיות דומיננטיים עשה את ההבדל.

אז כמו שהדתיים בגלל הליכתם עם הליכוד קבלו לאחר השביעי באוקטובר את המכה על ידי כך שהם כרגע בפוקוס לגבי הגיוס ימין מקבל בממשלת הליכוד חוסר בטחון בכל הגזרות וצונמי מדיני בכל העולם.

תקציבים ומשרות אמנם יש אבל

השגים אמיתיים אין ממש.

זאת המציאות לצערי.

למה טראמפ התהפך מול אירןאיתן גיל

הוא טעה?

הטעו אותו?

כולי האי ואולינקדימון
מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

אבל, בהנחה ש, כלומר אם, ואני מתכוון להתנות את הדברים שלי באופן ברור, אכן ייחתם הסכם כניעה ללא אף שפן בכובע או טריק בשרוול אזי הייתי אומר שמישהו שם עוד כמה דברים במטוס הקטארי שטראמפ קיבל במתנה.

העובדות לגבי איראן לא השתנו, ההשלכות של כניעה לאיראן הן הרות גורל על המערב כולו, על אמריקה, על ישראל, על המחשבה האילאסמית, על המסקנות של סין ושל רוסיה (וגם של צפון קוריאה), על העולם הערבי - הכל נשאר זהה, אז מה קרה לטראמפ? המישור הרוחני "לב מלך ביד ה'" אבל במישור הארצי זה נראה לי דבר פרסונלי לחלוטין כלומר שתלוי במשהו שקשור בטראמפ עצמו.

אבל כמו שפתחתי ואמרתי: מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

הוא לא חשב שיסגרו את מיצרי הורמוזברגוע
איפה כל הגנרלים שלו.איתן גיל

אם היה מפציץ אותם 24/7 עד שיתחייבו לשמור על מיצרים פתוחים, האמינות שלו היתה מרקיעה לשחקים במקום יורדת לטמיון

הוא אוכל עכשו את מה שבישל, וגם אנחנו.

ובעיקר אנחנו.

שאלה טובהברגוע

לא בטוח שהיה עוזר להפציץ אותם בלי הפסקה כי הם עקשניים, אבל כן היה צריך להתכונן יותר טוב לאפשרות שהם ינסו לחסום את הורמוז

אי אפשר היה להפציץ אותם 24/7 כי הם כבר הצליחוכמו🐌תמס

להבעיר את שדה הנפט של אחת המפרציות ואיימו להבעיר את כולם.

הוא היה צריך במכת הפתיחה להשמיד את הגרעין עם הרבה אמהות של כל הפצצות ולא עם כמה בודדות. ואז מההלם הם היו יורדים על ארבע. אבל הוא פחד. הם איימו לפגוע במתקני ההתפלה של המפרציות ושכולם ימותו מצמא. אי אפשר לנהל מלחמה כשאתה מפחד מהאויב ולא מוריד לו את האאש. והראש פה זה הגרעין, לא הנפט.

אפשר היה לייצר שטח סטרילי ברדיוס 500 ק"מ מהמיצריםאיתן גיל

אבל טראמפ ההפכפך התהפך פעם נוספת.

כמו סטייק.

אולי הוא חשב על זהכמו🐌תמס

אבל האמין שמאורע כזה ייצר קואליציה של המערב, דהיינו נאטו תצטרף, והמפרציות יואילו לעזור.

נאטו לא רצתה לשלוח אפילו שולות מוקשים שלא לדבר על לאבטח ספינות.

והמפרציות, עצרו אותו מתלקוף והתחיחו לשלם מליארדים פרוטקשיין לאיראן. זה הרס את הסנקציות והסגר שהוא יצר.

לא נותרו לו הרבה ברירות לפתוח את הורמוז. אם היה מפציץ את האי חארג האיראנים כבר הודיעו שיפציצו את שדות הנפט של המפרציות. והוא נבהל - הוא מצא את עצמו בעמדת הדביל שהרס את כלכלת המערב, ורצה להחלץ מזה בכל מחיר. והאיראנים גבו את כל המחיר.

קודם כל - המילה האחרונה עוד לא נאמרההסטורי
בנתיים, כל הסיפור הוא הארכת הפסקת האש לצורך מו"מ, אמנם בתנאים שפחות מחזיקים את הרגל על הצאוור שלהם וחבל שכך - אבל האפשרות לחזור ללחימה, קיימת. אני מצטרף ל @נקדימון, בזה שטראמפ כבר כמה פעמים היה נראה שהוא הולך למו"מ גרוע, כשבפועל התכונן ללחימה.

אחרי שאמרנו את זה, מסכים שאיך שהדברים נראים נכון לכרגע - טראמפ נשבר וויתר על כל מה שהציג כקווים אדומים בוהקים.

הרושם הוא שהוא עם כל זה שאינו פוליטילקלי-קורקט כמו יריביו במפלגתו ומחוצה לה, הוא עדיין חושב בראש מערבי-חילוני-מודרני, ולא העריך נכונה את כח העמידה של אומה בת שלושת אלפים שנה ועם אמונה דתית פונדמטליסטית. כמי שכבר עשה כמה עסקאות מוצלחות בחיים - היה ברור לו שאחרי שערפנו את רוב ההנהגה ופגענו להם קשה בכלכלה, הם יבינו שהצעד ה'הגיוני', הוא להסכים ל'עיסקה' בתנאים שלו. ממילא, אין צורך והצדקה לגרום שם הרג מיותר והרס שיגרום לאזרחים התמימים לרעוב.

בגלל זה הוא עצר, פעמיים, את המתקפה כשהם היו קרובים לקריסה במחשבה שעכשיו הם יסכימו לעסקה, מה שיותר אלגנטי מבחינתו מלהשמיד מדינה (אגב, בדיוק כמו שעיסקת החטופים הראשונה הגיעה כשחמאס היו על סף קריסה ולוחמים שלהם סירבו להלחם. לולי הלחץ הציבורי המטורף בנושא - הנצחון המוחלט בעזה היה מגיע בסביבות חנוכה תשפ"ד). הוא רק לא לקח בחשבון את כח העמידה שלהם. יותר מזה, המצור על הורמוז היה גאוני - הם כל יום דיממו מאות מליוני דולרים, עוד כמה שבועות היו קורסים כלכלית. רק ששוב מתברר שהמערב השבע פחות מסוגל לעמוד בעליית מחירי הדלק, מאנשי האמונה (המעוותת) כשהם רעבים ללחם.

מתי באמת נדע שהופקרנו לגורלנו?נקדימון

ביום שתרד הפקודה להסיג את הכוחות בחזרה לאמריקה.

אבל אם נהיה כנים, אחרי 39 פעמים שהוא איים בחודשיים האחרונות ולא עשה כלום, אני כבר נוטה להאמין שטראמפ הגדול הוא הרבה יותר קטן ממה שיש בחלון הראווה.

אבל גמו שאכן כבר אמרתי, קל לפטפט. מניסיון העבר אי אפשר ללמוד כלום, מהכתבלבים השונים אפשר ללמוד פחות ממה שאפשר ללמוד מהניסיון, ולכן נותרנו רק עם תחושות ומשאלות לב. 

זה לא המערב השבעסודית
בשבוע האחרון המפרציות עלו לרגל לאיראן לשלם פרוטקשיין. כל הסגר הכלכלי שלו ירד לטימיון. הוא מצא את עצמו ללא שום מנוף.לחץ מולם. אלא אם היה מתגבר על הפחד להפציץ אץ האי חאג. אבל כל הזמן הם איימו שישרפו את כל המפרץ ו אמין להם
השאלה היאזיויק
איך הוא לא צפה את חסימת מיצרי הורמוז
הורמוז שבר אותוזיויק
כסף (מהקטארים?)סודית

לעניות דעתי

כי הייתה אפשרות להמשיך עם המצור עוד חודשיים. הכלכלה העולמית הייתה נקלעת למיתון? היה יכול להפציץ גשרים כמו שאיים והכל היה נראה אחרת.

ברור שרק הורמוז מעניין אותו, אבל היה יכול להלחם קצת יותר. בלי מגפיים על הקרקע. 

אבל אז היינו מודים לטראמפ המשיח ואמריקה הגדולה שהצילו אותו

בקיצור, זאת הסיבה:

"אשור לא יושיענו, על סוס לא נרכב, ולא נאמר עוד אלוהינו למעשה ידנו, אשר בך ירוחם יתום". 

כה אמר ה' למשיחו לכורשנקדימון

לא ברור לי למה את מחליטה בשביל עם שלם איך הוא תופס את המהלכים בעולם. תחליטי בשביל עצמך בלבד. את כנראה היית אומרת שאלוקים לא שותף להצלחה ולניצחון.

אל תדברי בשמנו.

את מחליטה בשביל נציגי הציבור הדתיים והחרדיים שיש בממשלה.

את מחליטה בשביל המוני חוזרי בתשובה ומתחזקים במהלך 3 השנים האחרונות.

את מחליטה בשביל אלפי חיילים שמבקשים ציציות לפני שיוצאים לקרבות.

את מחליטה בשביל ציבור דתי וחרדי ענק.

על סמך מה את מחליטה את הקביעות ההבליות האלה?!

מה?סודית

לא הבנת אותי בכלל.

אם טראמפ היה פותר לנו את בעיית איראן ברור שהיינו אומרים שהוא שליח ה'.

אבל הוא בגד בנו.

במה ההתחזקות ולבוש הציצית סותר את מה שכתבתי? ערב הגאולה יש שיבה אל ה'. וכן. אנחנו במצב שאין לנו על מי להישען חוץ מהקב"ה. הוא מזריח מאות מליארדים לאויב הכי חזק חזק שלנו שמקיף אותנו סביב עם הפרוקסי שלו, והם כולם צוהלים ושמחים, רק אנחנו שואלים להיכן נלך ונבוא. 

באמת לא הבנתינקדימון
בתגובה עליה הגבתי כתבת שהיינו אומרים שטראמפ ואמריקה הם אלה שהצילו אותנו. את באת שם לקטרג על עם ישראל.
אני בחיים לא מקטרגת על עם ישראלכמו🐌תמס
תסתכל בעיניים טובות ותראה בעצמך
הוא מתכוון אליסודית
הוא חושב שאם אמרתי שהיינו רואים בטראמפ מושיע זה אומר ששכחנו את הקב"ה. וזה לא מה שאמרתי. אני אמרתי שהקב"ה רצה שנרים עיניים רק אליו. לא דרך שליח. אולי לא כתבתי מספיק ברור
יש פה מהלכים גאונייםש.א.צ

איך זה שכל פעם אנחנו שוב פעם אוכלים את מה שטראמפ וביבי מספרים לנו דרך התקשורת בכזאת תמימות?

כמה פעמים האמנו שהם רבו והם בכאסח ואז פתאום תקיפה מטורפת באיראן עם שיתוף פעולה מדהים בין טראמפ לביבי?

כמה פעמים היינו עוד שנייה בהסכם ואז קרה משהו מפתיע ובלתי צפוי?

עובדים עלינו ומסובבים אותנו דרך התקשורת

כל מה שיש בתקשורת קחו בערבון מוגבל

נחיה ונראהכְּקֶדֶם
גם הגירוש מעזה והבריחה מלבנון היו גאונייםאיתן גילאחרונה
איזו בושהרועישםטוב

איזו בושה, להיות חתום על אותו מסמך עם ארכי רוצח מרושע. 

איפה הימים שלא עושים משא ומתן עם טרורטיסטים.

אז למה הוא התהפך עלינו.איתן גיל

לא. הוא לא התהפך. בקדנציה הקודמת הוא היה הנשיא ה- 45, ועכשו הוא ה- 47.

לנשיא ה- 47 יש עוזר יהודי אוטואנטישמי ששיכנע את הבוס למסור את התווך בעזה למצרים ולקטאר, שתי אוהבות ישראל ידועות, ועכשו מול אירן הוחלפה מצרים בפקיסטן שאין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל.

כל כך פשוט.  

חדשות לא טובות, למי שלא מעודכןסביר11

קשבנו המוערך על ידי כל דרגי השטח ,בעל חמ"ל המתנדבים הדרוזים ועוד,

מסביר לנו האם אנו קרובים להפסקת תמרוני ההתאבדות המיותרים (לדעתי ולדעת אחרים ).

😡😮‍💨הוא מספר שיש להתכונן  ש יותר  היום לפרסום לגבי פעולת רחפנים .

אני שמעתי במהירות 1.25 .

עצוב שהחיילים התמימים 🐣🐣כולל ממשפחתי,משתפים פעולה בהמוניהם,

במקום תוכנית האלופים ומצור

אשמנו, בגדנו, קונספרצנו...איתן גיל

הזהרתי מפני הג'ינג'י האמריקאי אבל לא הקשיבו.

אמרו לי שהוא איש עסקים מצליח, ועניתי שהמצליח הזה, בעיני עצמו, פשט רגל 4 פעמים.

נחמה פורתא, שהוא פחות גרוע עשרות מונים מהאנטישמית השחורה קמלה שחולקת את חייה עם יהודי מתבולל.

הוא לא מקורי, וקדם לו שארל דה גול הצרפתי שברח כמו שפן מאלג'יריה אחרי התקוות הגדולות שתלו בו הבוחרים הצרפתיים.

קדם לו גם אהוד ברק, החייל המעוטר ביותר בצ.ה.ל, וחברו הקרוב ושותפו של ג'פרי אפשטיין, שברח מלבנון.

קדם לו גם אריאל שרון שברח מגוש קטיף אחרי שגירש משם עשרת אלפים מתיישבים פטריוטים.

המסקנה הראשונה היא: ארור הגבר אשר יבטח באדם... 

המסקנה השניה שמשתלבת עם הראשונה: ולא תקיא הארץ אתכם... 

ב- 29 בנובמבר קיבלנו מנדט מהאומות המאוחדות להקים מדינה יהודית! בארץ ישראל. מדינה יהודית, ולא דמוקרטית, ולא מדינת כל אזרחיה, ולא מדינת פרוגרס קפלניסטית. 

בשנותיה הראשונות של המדינה נפנפנו כל הזמן בקלף: המדינה היהודית היחידה בעולם, וזה עבד. אבל מאז זרמו מים רבים, וההגדרה יהודית נשארה במסמכים הרישמיים למראית עין בלבד.

זקני צפת מתקשים לזכור מתי פסק בג"ץ שמדינה יהודית היא ערך בפני עצמו, כאשר ערכים אחרים נסוגים ממנו.

אולי הגיע הזמן להכריז איסטרטגית שמערכת הבחירות הקרבה תוקדש לביצור יהדותה של המדינה, ולא לקידום אג'נדות להטביות, ובתי זימה על זחלי טנקים.

ומי שמתעקש לחיות במדינה חילונית דמוקרטית בדווקא, מוזמן להתחפף מכאן, ולתקוע יתד בצרפת או באיטליה, או בכל דמוקרטיה אחרת, וכאלה לא חסרות בעולם. הרחב. 

המשךאיתן גיל

מומחי הבטחון שלנו הסבירו שישראל היא מעצמה אזורית שבמידת הצורך תגן על המפרציות מפני איומיה של אירן.

מסתבר שלא דובים ולא זבובים, תכלית ההתחמשות שלהם היתה ועודנה כדי לתקוף את ישראל מתי שהוא. 

גורמי הבטחון שלנו האמינו ועודם מאמינים שהיריבות בין הסונים לשיעים יכולה לשרת את ישראל, ועתה הוכח שלא כן הדבר. 

האם יופקו אצלנו לקחים? חליווה כבר לא יסע לאילת על חשבון בטחוננו, אבל מחליפיו ימשיכו לנסוע.

כל מילהכְּקֶדֶםאחרונה
נתניהו וטראמפ - שתי אפשרויות, שתיהן לטובתינוהסטורי
העובדות כרגע, טראמפ מדליף לברק רביד שהוא נזף בנתניהו, במקביל שר המלחמה שלו משבח את התגובה הישראלית.

להערכתי, נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם עד הפרומיל האחרון, כולל מה בדיוק טראמפ ידליף לברק רביד. אבל אם כשיטת @איתן גיל שמאמין שהאמת היא מה שמפרסם רביד - עוד יותר טוב, נתניהו והממשלה הבהירו שהם דואגים עצמאית לבטחון ישראל ולא מקבלים הכתבות מהבית הלבן.

בין אם כאפשרות הראשונה - משחקי 'השוטר הטוב והשוטר הרע' מול אירן עובדים. אבל גם אם האפשרות השניה, כרגע התוצאה היא שטראמפ דורש מאירן לא להגיב.

אם לא יגיבו, שברנו את משוואת הדחיאה=תקיפה מאירן, אם כן יגיבו - הפרו את הוראת טראמפ.

יש גם עוד אפשרותברגוע

איראן כן יגיבו וטראמפ יגיד להם סבבה עכשיו תחזרו למו"מ, ובמקביל טראמפ יתקשר לנתניהו וידרוש לא לתקוף בחזרה

ואז נתניהו כן יתקוף בחזרההסטורי
בדיוק כמו שהוא תקף בדחיאה.

בסופו של יום -עם טראמפ, או בלעדיו- האחריות על בטחון ישראל, מוטלת רק על ממשלת ישראל.

לא בטוחברגוע

היו כבר תקיפות שנתניהו ביטל לדרישת טראמפ

הנה, שברנו את המשוואההסטורי
אנחנו תקפנו בדחיאה, אירן לא תקפה אותנו.
הם השיגו בתמורה הפסקת אש מלאה בלבנוןברגוע
בעז"ה ובהשתדלותנו - לא תהיה. ובזאת תבחן ממשלתהסטורי
ישראל.

מודה, בשונה מהערכותי עד לרגע זה - הרושם הוא שטראמפ אכן נשבר ונכנע (עדיין מקווה שזה חלק מתרגיל הונאה מתוחכם וכבר היו תקדימים משמעותיים בשנה וחצי האחרונות, אבל קשה לראות זאת).

אבל בזאת תבחן ממשלת ישראל! בסופו של יום, מי שאחראי לשלום ובטחון ישראל - זו רק ממשלת ישראל, שצריכה לשקול מה נכון לישראל. ייחסי חוץ הם אחד השיקולים, אבל לא השיקול היחיד וממש לא השיקול המכריע.

ההכרזה של שר הביטחון מהבוקר - חשובה ומאוד וכדאי מאוד שגם רה"מ עצמו יגיד בקולו דברים דומים. מדינת ישראל אינה חלק מההסכמות והיא צריכה, עם או בלי נשיא ארה"ב, להלחם על שלומה, בטחונה ושגשוגה.

"אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים"shaulreznik

לממשלת ישראל קוראים בנימין נתניהו. ומה לעשות שהוא די זקן, אבל מאז שהיה לפוליטיקאי, לא הצטיין בכישורי משילות. אז יהיה עוד סבב, עוד שיחה טלפונית לקקנית עם טראמפ, ואז בבחירות השמאל חלילה יגרוף את כל הקופה.

רק עניין של זמן שהחיזבאללונים יתגרו בישראלאיתן גיל

ולו כדי להביך את השלטון "המרכזי" (עלאק) בלבנון.

או אז ישראל תחזור לתקוף מכוח הזכות להגנה עצמית.

וגם, לא פוסל אפשרות שטראמפ החדש יארגן פגישה בין נתניהו לנשיא לבנון, כדי להסיט את דעת הקהל מהזגזגנות המופקרת שלו.

אמןברגוע

כרגע נראה שעצרו את הפעילות, מקווה שלפחות לא ניסוג מהכפרים שצה"ל נמצא בהם

טראמפ היה יכול להיכתב בהסטוריה כמנהיג האמיץנוגע, לא נוגע

ששינה את פני המאבק ברוע העולמי (ונצואלה, איראן וכו'. שנפילתן גם תחליש את סין) והביא לשלום אזורי נרחב, אבל במקום זה הוא בחר בפוליטיקה קטנה ובלבזות את ראש ממשלת השותפה העיקרית של ארה"ב במאבק מול הרוע הזה. כרגע נראה שמה שיזכרו ממנו זה הרבה דיבורים, התקפלות מפוארת, מזרח תיכון ישן והסכם שאפילו עד סוף הקדנציה שלו לא החזיק מעמד.

שיטת איתן גיל חחחה.איתן גיל

העובדות הן שטראמפ החדש נמצא בריצת אמוק להסכם עם אירן בתנאי אירן. אמת, הייתי רוצה שהאמריקאים יכתיבו הסכם כניעה וההנהגה האירנית תחתום עליו ותעזוב את המדינה או תוצא להורג.

האירנים כנגדם מבינים דבר או שניים, ומפעילים את חיזבאללה נגד ישראל, כדי לסכסך בין ישראל לאמריקה שכאמור מתחננת להסכם.

מה צפוי לנו, האירנים יגיבו על התקיפה בדאחיה, וישראל תגיב באירן אחרי חתימת "הסכם" עם טראמפ החדש. או אז אירן תבטל את חתימתה, ומדינת ישראל תהיה הכבש שיעלה לעולה.

לגבי משחקי השוטר הטוב והרע, זה ריאלי בפוליטיקה הפנימית שלנו, אבל לא מול טראמפ החדש והטיפש.

המשך יבוא.

אנחנו לא נעלה לעולה כי יש לנו את הקב"הסודית

אבל מה שכתבת על טראמפ מדויק למרבה הצער.

בגד בנו ומסכן את קיומינו כאן ומזרים לאוייבים שלנו מאות מליארדים, בשעה שאנחנו תלויים בארה"ב לאספקת מיירטים ונשק. מי שלא מבין את עוצמת הבגידה חי בחלום

הזהרתי מפני טראמפ החדש אבל לא הקשיבו.איתן גיל

במובן מסויים דונאלד טראמפ הוא אריאל שרון. אם תרצי, דונאלד שרון ואריק טראמפ. שניהם שווקו כתקוותו הגדולה של הימין הישראלי ושניהם אכזבו כל אחד בדרכו.

השמאל הקפלניסטי רוכב על מבוכת הימין, ורגע השיא שלו יהיה אם יוכרז על חיסול מדינת ישראל. הילת. 

אני סקרן אם איתן גיל הוא אדם אמיתינקדימון

לפעמים הוא ממש מרגיש כמו טרול מיומן.

זה לא דף מסרים, זה כאילו ספר מסרים.

אני יכול לדמיין אותו מכתיב לאחרים את המתקפה היומית ברשתות החברתיות.

חחחחח...הסטורי
האמת שלפני שנים שאלתי אותו למה אף פעם לא רואים אותו בצמ"ע, בלנ"ו/נשו"ט, בביהמ"ד, או בעוד תחום עניין כל שהוא חוץ מאקטואליה...
אם תחפש- תמצאאיתן גיל

אבל בארגז הכלים שלך נמצא רק מוצר אחד- סמוטריץ', וגם אותו תפסיד בחודשים הקרובים

מוזמן לבדוק בכ.א. שלי, כמה הודעות שלי בכלל לאהסטורי
קשורות לאו"ח...
למה תחומי העניין שלך ושלי אמורים לעניין מאן דהואיתן גיל

כתבתי כמה פעמים בפורומים אחרים. האם עובדה חשובה זו מוסיפה לי ניקוד בעיניך.

ספרתי כשלושים פורומים, כן ירבו. אז מה? האם אני חייב להוכיח נוכחות בכולם.

ולמה הריון ולידה, או בישולים ומתכונים, ושאר ירקות, אמורים לעניין אותי, ומה אני יכול להוסיף לשיח שמתנהל שם.

תכל'ס, עשה טובה. הנח לי.

אויש. תנוחאיתן גיל

לך תמכור פיתות עירקיות...

ותמיד, תמיד, תתעסק במה שאתה מבין בו באמת.

וסיג לחכמה שתיקה.

גם אויל מחריש, חכם יחשב.

אם היית מחריש, היית נחשב לחכםנקדימון
זה נכון. 
Wishful thinkingshaulreznik

טראמפ הוא עסקן גס רוח וכסיל שאת אבחנותיו הרפואיות נדע אחרי שיעזוב את הבית הלבן. קרבות כלובים במסיבת יום ההולדת שלו מעידים על האיש יותר מכול. נתניהו הוא סתם ימין חלש המפטפט את עצמו לדעת, מאז 1996. לא צריך לחפש הגיון בשיגעון ובחוסר משילות. יהיה הסכם עם איראן, ביבי יפסיד בבחירות, וטראמפ ישמח לקדם "הסכמי שלום" עם הפלסטינאצים כדי לקושש את פרס נובל לשלום.

אני חושב שכולם משחקים בשטויות כדי להחביא את החשובמשה

והחשוב זה הזרבוב. כלומר ההרס היסודי שמבצעים עכשיו קבלני עבודות עפר. גם בדרום לבנון וגם בעזה. כל יום שעובר והורסים להם כפר, זה עוד מקום שהם לא יכולים לחזור אליו ונזק אמיתי.

אנחנו מכירים את הצבא שלנו שיכול ליסוג תחת פקודה פוליטית מממשלה פחדנית. אבל כפר שכבר נדרס ונהרס יהיה יותר קשה לשקם.

שיקום תשתיות זה אחד הדברים המהירים ביותרנקדימון
שמעתי הרצאה של גיא אביעד על עזה (חוקר חמאס וותיק) והוא סיפר שאחרי אחד המבצעים שנעשו בעזה לא רק שבתוך פחות משנה שיקמו את ההריסות אלא גם מה שנבנה היה פי כמה וכמה ממה שנהרס.

אז מה זה כפר בלבנון? בתוך שנה למפלצת שחתכת את ראשה יהיו שני ראשים.

לא כל כך מהר. גם לפנות הריסות לוקח זמןמשה

(וגם להרוס)

אז יקח 3 או 5 או 10 שנים, אז מה?איתן גיל
לקיחת אדמה זה כואב ועם כל השאר אפשר להסתדר
זה לא אותו דבר, אז רק פוצצוהסטורי
כעת, גם בעזה וגם בלבנון, משמידים להם לחלוטין
אז רק הרסו בתים ששימשו באופן ישיר ללחימהמשה

היום פשוט הרסו את כל הכפר. כפרים כפרים. 3/4 מעזה כבר לא קיים היום. וכל כפרי קו המגע בדרום לבנון גם לא.

כמה זמן לוקח להקים גבעה או חווה?נקדימון
אז תחשוב עכשיו בערבית מוסלמית עם ים של כסף ותמיכה וגב פוליטי ומנהלי. 
גבעה זה לא כמו שכונה עירונית צפופה.משה
כנראה שכחת איך נראיתנקדימון
ההשתלטות הערבית בשטחי c
שקופלה יפה יפהמשהאחרונה

אולי יעניין אותך