בעלי אוהב להתקרב אליי כשאני מסריחה (סליחה על הביטוי)יהודיה_חושבת
כשאני אחרי מקלחת, ושלא לדבר על מגולחת מטופחת (רגיל לא משהו מיוחד), אז התגובה נעה בין שום דבר להתעלמות מרמיזות מצידי.
אבל, דווקא בימים המוזנחים שלי מישום מה הוא מתקרב ולי בראש עולה הביטוי להידבק, כי אני מרגישה דביקה.
אם אני קמה למקלחת זריזה (10 דקות) הוא כבר לא בעניין.

ולי לא נעים להיות יחד בלי מקלחת.
אני מרגישה מלוכלכת, מזיעה, עצלנית ולא גאה בעצמי.

אל תכתבו לי דברי איתו, תודה.
אם את לא רוצה לדבר אתומופאסה
אז אין מה לעשות.
בני אנוש פותרים בעיות ע''י דיבור אחד עם השני.
אנחנו פשוט הזוג הכי מדבר בעולםיהודיה_חושבת
וזה כזה אובייס שרציתי לחסוך את העצה הצדקנית הזו שכולם אוהבים לכתוב בפורום הזה, כאילו מי ישמע הבנאדם לא חשב על זה לבד.

אבל טוב
אולי אני לא בת אנוש.
רגע, אם דיברת איתו אז מה הוא אמר?אנונימית בהו"ל

שהוא מבין אבל אוהב אותי ככהיהודיה_חושבת
בפועל ממשיך לנסות את מזלו
למזלו לרוב עובד לו
בבקשה להגיב מהניק הזה רק בפורום הו"לחצילוש
ולא בפורומים אחרים. זה ניק לשאלות אישיות ולא תחליף לניק האישי
הבנתימופאסה
זה אובייס שצריך לדבר אבל
את רוצה שננחש את הבעיה של האדם שהכי קרוב אליך כאשר את לא מצליחה להבין אותה.
היה יכול להיות משחק מעניין אבל אעדיף סודוקו ששם לפחות יש לי קצה חוט...
אם הוא מתקרב אלייך כנראה שאת לא באמת מסריחהחולת שוקולד
בן אדם לא מסריח אם המקלחת האחרונה שלו לא היתה לפני שניה, זאת תחושה שלך
אז או שתנסי להתגבר עליה או שתתקלחי בכל זמן שנראה לך שיש פוטנציאל לקרבה או שתחליטו על זמנים קבועים
תודה על התגובהיהודיה_חושבת
החלטנו על זמנים קבועים לא מחזיק מעמד הוא קבוע מפשל.
רוב הפעמים אני אכן, "מתגברת" עליה. אבל, זה בפירוש לא נעים לי.
הפוטנציאל לקרבה- זאת הנקודה. מישום מה בימים האלה שלא התקלחתי מאתמול ואני שוכבת במיטה עם אותו בגד בית שהסתובבתי איתו במשך היום- אז, אני לא יודעת למה הוא אוהב להתקרב.

אני אדם שמזיע קצת יותר מהרגיל אז אני כן דביקה ומריחה לא נעים, והוא אפילו העיר לי על זה, בקטע טוב, אבל העיר.
זאת אומרת לא רק תחושה שלי, אלא זה משהו שגם הוא שם לב ואכפת לו.

כי אולי הוא אוהב ספונטיסיה
והרבע שעה או עשר דקות שאת הולכת למקלחת זה קוטע לו את הספונטניות
לכן אם זה מפריע לך מראש אל תגיעי למצב שלא תתקלחי נגיד כל בוקר
זה כמו שפתאום נכנסים לאיזה מצב ויש שיחת טלפון על ההתחלה של רבע שעה זה יכול להוציא חשק
זהו שהוא אוהב ספונטנייהודיה_חושבת
דווקא כשאני לא נקיה
מנסה כיוון אחרחגהבגה
אולי הוא נמשך יותר לדברים פשוטים וזרוקים?
אותי יותר כיף לו כשאת פשוטה, בבגדי בית עם קוקו מרושל?
באותו רגע זה מושך אותו, ובא לו להמשיך?

בכל אופן, למרות שאת טוענת שאתם מדברים, נשמע לי מוזר,
שגבר שרוצה, אחרי שאשתו מתקלחת, דווקא לא רוצה, או דווקא בזמנים קבועים לא רוצה..
תתקלחי בבוקרסיה
או מיד אחרי העבודה כשאת חוזרת
כך שיעבור כמה שעות מהמקלחת והוא לא אמור לדעת מתי התקלחת

כמובןיהודיה_חושבת
אני מדברת על זה שכשאני *לא* עושה את זה הוא מתקרב.
תחליפי שמפו/ סבוןruthi
יכול להיות שהריח שלהם לא נעים לי מאיזו סיבה לא ידועה
רעיוןיהודיה_חושבת

אבל אין לי סבון קבוע בכלל
יש מצב שה 10 דקות האלה קצת "מקררות" אותו?די שרוט
יש לו אולי קצת בעיות קשב וריכוז?
הרבה פעמים אנשים פשוט נכנסים "לקטע" ורוצים להספיק "לתפוס" את הרגע לפני שהם יאבדו את קו המחשבה ויתקררו בעקבות כך.

כן יש כאלה שצריכים ריכוז גם בשביל הדברים האלה.

(מעולם לא יצא לי לכתוב כל כך הרבה "מרכאות" )
"וואלה"יהודיה_חושבת
יופי ולכן מה?
בשביל שלא יתקרר תמשיכי את מה שאת עושה- שזה ממש לא נעים לך, כי מגרד לך בכל הגוף.
חח לא. אבל ידיעת הבעיה מהווה חצי מהפיתרון לא?די שרוט
ככה אומרים
קודם כל..פרש בודד
כנראה שרק הוא יכול לתת את התשובה מה גורם לזה. כי אני מניח שהוא לא נמשך לריח רע או לזיעה.

מצד שני יכול להיות שברגע שהוא מנסה ואת בורחת למקלחת הוא מרגיש דחייה. דחייה מובילה לתסכול. תסכול מוביל לחוסר חשק.

אולי זה תלוי באיך שאת מציגה את זה. במקום "אני חייבת להתקלח" לומר "אני הולכת להתארגן לכבודך וללבוש את ה... ". כלומר להציג את זה כחלק מהתהליך.

והכי טוב לדעתי- אם כבר את צריכה להתקלח. קחי אותו איתך לשם. כולם יצאו מרוצים.
ענית טוב חוץ מזה שכבר שמעתי על בעל שאוהבכוחה של מילה
להריח את הבית שחי המיוזע של אשתו.
זאת כברפרש בודד
רמה אחרת של סטייה. 🤢
למה ככה?? ואם זה בעלה??די שרוט

תקשיבי, זאת לא סטיה כל עוד אתם אוהבים את זה.

אני הייתי פעם עם מישהי שאהבה להשתמש בחומוס במקום קצפת.

אמרתי לה "היי, מה שעושה לך טוב נשמה, אבל ברגע שאת מביאה חרדל אני קם ועוזב".

סטייהפרש בודד
זה לאו דווקא רע.

זה פשוט סוטה מהנורמה. יש סטייה קלה ויש סטייה קשה.
כל עוד זה לא פוגע באף אחד אין בעיה לסטות..
כשאומרים סטייה זה נתפס כעלבון נראה לידי שרוט

זה לא בנורמהחגהבגה
אז זה מעליב?
גם גאון, הוא לא בנורמה של רוב בני האדם וזה לא מעליב...
הדיון ביני לבין הפרש היה ממקום הומוריסטי אבל אם כבר שאלתדי שרוט

כשאומרים למישהו "אתה סוטה" ברור שלא מתכוונים "אהה אחי אתה פשוט לא בנורמה" אלא מתכוונים לעלבון.

משתמשים בנוסח הזה לעלוב בקהילה הלהט"בית למשל. קוראים להם "סוטים" וברור שמי שקורא להם ככה לא מתכוון לומר שהם סך הכל לא בנורמה.

אם יגידו לגאון "אתה סוטה" הוא יעלב. לא ככה?

מבינה. מקבלתחגהבגה
לא התכוונתי לכאלה דברים....כוחה של מילה
היינו בחנוכה בערב זוגות ונפלט לו שהבית שחי המסריח של אשתו זה הריח הכי טוב.
היא התפדחה ברמות ובטוח הרגה אותו בבית.
חחחחח הזיהחגהבגה
הזעה יותר נכון 😂מופאסה
שמע ישראל 🤦‍♀חגהבגה
😱😱😱😱סמיילי12
יאללה שרשור סטיות 🤣מופאסה
אוקיי. .. אני אוהב ללכת עם געטקסדי שרוט

חחח יא רוסיחגהבגה
ואני גם אוהב בורשטדי שרוט
טוב זו לא שריטהחגהבגה
זה החיים
הלוואי, לצערי הוא לא אוהב.יהודיה_חושבת
כן בדיוק משהו במתארגנת לכבודך, לא עובד לו כנראה.
לא רק בזמן כזה, בכלל, ממש פחות בעניין.
חוויתי את הצד השניספלנדיג
רק אחרי מקלחת, והכל חייב להיות נקי ומתוקתק ולפעמים בא לך כאן ועכשיו ולא משנה הסיטואציה. והכל נורא מכני ככה... אצלי לא עזר שהייתי מתקלחת בבוקר או בצהריים ( ולא כי הייתי מסריחה זה רק בגללו). יכול להיות שיש לו פנטזיה לא מוסברת ושהוא לא מדבר עליה.
בכל אופן מנסיון מר שלי תקשורת זה הבסיס לפתירת בעיות. ואולי כדאי להתייעץ עם יועץ/ת מיני על הנושא.
בהצלחה.
מה בדיוק את מתכוונת תקשורת?יהודיה_חושבת
אם יש משהו שהוא לא מדבר עליו, איך יעזור שנדבר שוב?
יש לך יועץ מיני שאת ממליצה עליו?
אם מתאים לך אשמח שתרחיבי אם פתרתם אצלכם ואם כן איך?
אנחנו מתגרשים אז לא מצאנו איך לטפל בעניין התקשורתספלנדיג
אבל תנסי דווקא ממקום אחר. אולי מאיזה משחק קלפים זוגי יש שם שאלות על מה הפנטזיה שלך וכו... לא לבוא ממקום מבקר אלא ממקום התעניינות. יכולה להגיד לך שיש אנשים שהריח גוף שלהם נעים לאחרים ( בעוונתי היה לי קשר עם גבר שלא היה חשובה לו המקלחת לפני ולי כן כדי להוריד את כל היום שהיה לי והוא הצטרף למקלחת) עשינו מזה משהו חוויתי. ושוב אני מאמינה שזה יושב על משהו שאפשר לפתור אותו. כן גבר רוצה כאן ועכשיו ולגרום לך להרגיש מלכה ואם יש לכם תקשורת טובה תדברו על זה. ואם הוא לא מכבד אותך בעניין האינטימי הזה שלך אז יש כאן בעיה גדולה.

יש בפייסבוק את לגעת לאהוב קבוצה מדהימה. מנהלת הקבוצה היא יועצת מינית שיודעת שעזרה לאנשים רבים. בהצלחה❤
ולא פתרנו את העניין המיניספלנדיג
הוא לא ראה את הצרכים שלי ואותי. שוב הכל מכני. לילות של מקווה חוזר מאוחר אין התרגשות הכל היה קר. עזרתי אומץ והחלטתי שדי לוותר על עצמי בכל ההיבטים של הזוגיות איתו. ( שלא הייתה באמת זוגיות)
גיבורה!מופאסה
לא גיבורה... חושבים בדיוק ההפך. יעבור להם😉ספלנדיג
כן גיבורהמופאסה
שיש לך אומץ לעשות את המהלך הזה
ושיש לך אומץ לנסות עוד פעם.
לפחות בעיני את גיבורה
תודה😊ספלנדיג
תודה ששיתפתיהודיה_חושבת
עזרת לי עוד קצת בבירור שלי עם עצמי.
חיבוק
שמחה שהצלחתי לעזור מרגש אותי😅ספלנדיג
את כן גיבורה!ה' אלוקינו

לדעת לקום וללכת זה לא פשוט בשום כיוון 
אחרים יגידו לך דברים שיגידו , איזה אומץ יש לך לעשות דברים נגד הדעה הרווחת
הם לא חוו את מה שאת חווה , הם לא יודעים איפה זה שם אותך 
ואם החלטת לפרק את הבית , כנראה שהייתה לך סיבה... 
הלוואי שתבני בית חדש מתוך תשוקה אהבה אמת ושמחה.

תודה רבהספלנדיג
הייתי עם האמת שלי כל הזמן ובסוף כולם רואים את מה שסבלתי כל השנים. ומכאן אני קוראת לבנות אחרות תשתפו... לפחות את אמא
מהממת שאת, צודקת מאוד. לשתף זה חשוב!ה' אלוקינו

תנסי להתקלח כשאת מגיעה הביתהכוחה של מילה
ככה תיהי מוכנה באופן ספונטני לספונטניות שלו
אני חושב, אם זה היה אני בגלל ש..היועץ למלך
הוא ראה את אותה דמות עם הבגדים האלה יומיים אז הוא התחבר לדמות
החלפת בגדים אז זה כבר דמות טיפה שונה
פתרון:
להתקלח וללבוש את אותם בגדים
ואגב, יש לזה שם. "סלירופיליה".די שרוט

יש אנשים שאוהבים את זה.

not that there is anything wrong with that.......(seinfeld)

רק אומרנחשון מהרחברון

הרבה פעמים מה שעושה לגבר את זה הוא הספונטניות.

ההרגשה שהוא רצוי בכל מצב גם כשהוא מסריח ןגם כשהוא מעצבן.

מאד מבין איך הסיטואציה של עצור אני רוצה להתקלח יכולה להוריד חשק לגמרי.

ומכיוון אחר. הוא אולי רוצה את השלווה וכשיש לך כוחות להיות מתוקתקת את מלאה באנרגיה ודווקא באפית כוחות שוכבת במיטה בלי כוח זה זמןשהוא מרגיש שלווה

יש בזה משהויהודיה_חושבת
זה דווקא לא כזה מוזר שהוא נמשך יותר לריח גוף מאשר לסבוןמיקי מאוס
יש כאלה, הוא לא הזוי בכלל.
אם זה לא נעים *לך* אז כדאי לפתוח את הנושא ולחשוב על רעיונות, אולי להתקלח רחוק יותר מהמפגש המיני. אבל אם זה רק כי את חושבת עליו אז תקבלי את זה שהוא שונה ממך, וזו ההעדפה שלו

בינינו- מיניות כוללת בתוכה הרבה מפגש עם הלא נעים ולא אסטתי של הגוף. אבל בהקשר הזוגי האינטימי זה דווקא מושך ומקרב. אז גם ריח גוף- יש מי שנמשך דווקא אליו ויש מי שנמשך יותר לריחות סינטתיים. (שייך כמובן לשני המינים)
מנחשת שאת לא באמת מסריחה כמו אחרי טיול שבוע בחום. אלא סתם ריח גוף
תודה מיקי מאוסיהודיה_חושבת
כמו שכתבתי זה לא נעים לי, פיזית מגרד לי, העור שלי לא נעים ונפשית אני מרגישה רע עם עצמי.
הוא יודע את זה, אבל לא יודעת אולי זה גורם לו להרגיש "כובש" שאני זורמת איתו בשבילו, על אף שידוע שאני לא אוהבת ככה.
וכן את צודקת הוא באמת נמשך לריח גוף, הוא אומר לי את זה, אבל הוא כן אומר גם שאני צריכה מקלחת, לא בשבילו כי הוא אוהב אותי ככה, אלא כי אובייקטיבית.. זה ככה.
קשה לי עם האמירה הזאת שלךנחשון מהרחברון

בלי להכיר אותו.

להרגיש כובש? ככה את מסתכלת על בעלך? אם זה ככה אז זה שהוא נמשך לריח גוף זה הקטנה בבעיותיכם.

תסתכלי על זה ההיפך. הוא יודע שאמרת שזה לא נעים לך הגירוד הזה. קשה לו עם זה שאת מרגישה עם זה לא נעים נפשית. אולי הוא חושב שלא נעים לך ממנו ולכן הוא מנסה 'להוכיח' לך שהוא אוהב אותך אז איז, איך שאת. גבר מרגיש צורך שיקבלו אותו איך שהוא. גם אם הוא לא נקי במיוחד. והוא היה מרגיש קשה אם היית נרתעת ממנו כשהוא לא נקי והיה מרגיש אהוב אם היית מתגברת על זה ורוצה אותו איך שהוא. ואולי הוא חושב שגם את ככה. פוחדת להרגיש דחיה ולכן את רצה להתקלח. והוא מנסה להוכיח לך שהוא מקבל אותך ככה ולא מפריע לו הלכלוך. ואז את רצה להתקלח, מבחינתו (אולי) את לא מאמינה לו. חושבת שהוא מאולץ, לא מקבלת את האהבה שלו אלייך איך שאת וזה מרחיק אותו.

יצא לי קצת מבולגןנחשון מהרחברון

אם לא הבנת אנסה לכתוב יותר ברור

הבנתי וזה ממש נכון.יהודיה_חושבת
שמח שעזרתינחשון מהרחברון

בהצלחה לכם

באמת עזרתיהודיה_חושבת
תודה רבה!
אני רק רוצה להוסיף משהו קטןהרוזן!
כתבת שאתם הזוג הכי מדבר בעולם - איזה יופי, ברוך ה'!
ועם זאת, הפעם למשל, כנראה שכן יש כאן איזשהו פער של שיח.
כלומר, אמרת לו את הנקודה הזאת, של הגירוד והתחושה הלא נעימה - והוא עדיין ממשיך. לא רק ממשיך, אלא גם באופן שאת מרגישה שבעצם הוא "לא רואה" אותך בנושא הזה...
סימן שהוא לא מספיק מודע. הוא הרי אוהב אותך ורוצה בטובתך, נכון? הוא רוצה שתהני, שתרגישי טוב, נכון? אז למה הוא לא מוצא יחד איתך איזה פתרון, איזו דרך להתחשב גם בתחושה שלך של "לא נעים לי עם עצמי"?
אולי הוא קולט ממך שדר כללי שבו זה לא עניין נורא כ"כ, ואפשר לזרום על זה. אולי הוא לא קולט מה המשמעות של זה בעינייך. פשוט כי לא מספיק דיברת את זה, והשדר הכללי שלך הוא זרימה...

מקווה מאוד שאני יוצא מובן ושאני לא יוצא ביקורתי חלילה, מנסה רק להסב את תשומת לבך לנקודה שאולי התפספסה
יפה!! תודה!!!יהודיה_חושבת
עבר עריכה על ידי יהודיה_חושבת בתאריך י"ח באדר תשפ"א 23:25
ושוב תודה
אה שכחתי משהו שלא אמרתי מפורשותנחשון מהרחברון

אולי הוא חושב שהגירוד זה התירוץ שלך. אבל באמת את פשוט לא מאמינה לו שהוא רוצה אותך ככה.

ולכן הוא ממשיך עד שתאמיני לו ותפסיקי עם 'התירוץ' שזה מגרד לך.

אמרת והיה מובן גם קודםיהודיה_חושבת
יש לך עין ממש חדה, ואתה קורא ממש טוב את בין השורות.
אתה עוסק בטיפול זוגי?
איזה, אני צריך טיפול זוגינחשון מהרחברון

ועכשיו ברצינות. אני גבר. יודע איך אני הייתי מרגיש בסיטואציה דומה.

..כוחה של מילה
להבין את עצמך זה כבר חצי עבודה ובאמת לא הרבה מבינים את עצמם.
השאלה היא, האם אתה מבין איך אשתך היתה מרגישה בסיטואציה דומה, והאם היית יכול לצאת מעצמך ולהיות אמפתי אליה.
אמרתי אני צריך טיפול זוגינחשון מהרחברון

אני מבין אותי. וכאן היא הציגה סיטואציה שהרגשתי שאני מבין מה בעלה אולי מרגיש

יש לי תשובה קצת לא שגרתיתיהודה224
אבל אחד הדברים הדומיננטיים אצלי זה הריח הוא מעורר בי זכרונות ועוד הרבה דברים טובים.
עד היום אני זוכר את הריח של סבא שלי ז"ל
של הטלית שלו...
וכן גם של הבית שחי שלו שהוא היה מחבק אותי עד היום אני יכול להריח את הארון מצעים בבית של סבא וסבתא ואני ממש נזכר בריח שלהם...
זה אחד הדברים שאהבתי ממש להריח את סבא שלי...
(אציין שהוא היה קשור אלי מאד)....
אולי גם הוא כך
נקודה טובה!ספלנדיג
אתה צודק זה באמת ככה גם אצלויהודיה_חושבת
הוא אומר לי את זה הרבה.
שהריח שלך מזכיר לו את סבא שלו?🤔ספלנדיג
חח לא. שריח תמיד מזכיר לו דבריםיהודיה_חושבת
זה מאוד דומיננטי אצלו
ובקשר אלי אז חוויות טובות ונעימות
אצלי זה הפוךמדייק
אני לא מסוגל להיות איתה אם היא לא נקייה. בלי גילוח זה הכי גרוע.
כבר חודשיים לא היינו ביחד. גם לפני לא היה לה ממש חשק אבל עכשיו גם לי לא מתחשק כי זה מגעיל אותי.
מבאסיהודיה_חושבת
דייבאארתם על זה?
(טון מהורהר, מבט חוקר)

סתם, אין לי מה להגיד
מה צריך לעשות?
מה עושים בתכל'ס?
לדעתי לחכות לזמן הנכוןמדייק
אני לא יודע איך אצלך אבל אני לא מפחד ממריבות וכאסח.
לפעמים זה בלתי נמנע ואפילו טוב
מה יש לריב על זה?יהודיה_חושבת
יוצאת מנקודת הנחה ששניכם רוצים שיהיה לכם טוב ונעים אחד בחברת השני.
אם היא כבר חודשיים לא רוצה - בטח יש משהו שמפריע לה (מן הסתם אתה יודע, לפחות בערך, מה).
ברגע שתפתרו את זה די מאמינה שהיא תחזור לטפל בעצמה.
לא?
מה דעתך?
יש לה בעיה בבלוטת התריסמדייק
זה הורס לה כל חשק
האמת גם אצלי החשק לא ממש. פשוט לא חסר לי.
אז פה זה בריאותי ואולי גם הדדי🤷‍♀️ספלנדיג
רגע, רגע, אז זה סיפור אחר לגמרי!ק"ש
עבר עריכה על ידי ק"ש בתאריך כ' באדר תשפ"א 20:43
אם יש לה דלקת/בעיית תפקוד בבלוטת התריס, זה משבש את כל האיזון של הגוף. סביר מאוד שאין לה כח וחשק לשום דבר ושהיא חווה תופעות של דיכאון (גם אם פסיכיאטר יגדיר שזה לא 'דיכאון', כי מבחינתו בעיה נפשית, זה רק כשאין סיבה גופנית שגורמת לזה).

בדיוק כמו שאם אשתך היתה עם חום גבוה, היית מבין שאין לה כח להשקיע עכשיו בגילוח - ככה ועוד יותר, כשהיא עם בעיה עם בלוטת התריס.

חשוב מאוד למצוא אנדרניקולג טוב (זה תחום שדורש הרבה דיוק וסבלנות לעקוב) שיעזור לה להגיע לאיזון וגם לשמור עליו בהמשך. בנוסף חייבים למצוא מקסימום תמיכה לה ולך, הן מעשית - להוריד מטלות טכניות בבית וכד' והן נפשית - אוזן קשבת לכל אחד מכם.

סביר שלאשתך אין מספיק סבלנות להקשיב לך ולהכיל אותך - זו לא בעיה במידות, זו בעיה רפואית לכל דבר(!). סביר שגם העומס הנפשי עליך גדול מאוד - כדאי למצוא מישהו לשתף.

בהצלחה רבה (כן, אני יודע כמה צריך את האיחול הזה), בעז"ה והשתדלות היכולות הרפואיות היום (שיש כמה בפורום, שמאוד אוהבים להשמיץ) - עוד יהיו לכם חיים טובים ואוהבים לאורך ימים ושנים.
אם זה מפריע לך תעשה מעשה!!!!ספלנדיג
אל תיתן לזה ליצור מרחק ביניכם. תיתן לה את המקום שלה שתרגיש נאהבת אם אתה אוהב אותה תילחם על הזוגיות שלכם. חיי אישות הם לא הכל בנישואים אבל הם יכולים לפרק כי זה משפיע על שאר החיים בבית. אני באמת חושבת שלהכל יש פתרון. אם אתה לא רוצה להילחם וחודשיים לא הייתם ביחד בגלל זה זה לא תקין. אם סבבה לכם שזה ככה , בעיניי זה לא טוב. סליחה אם נשמעתי שיפוטית
בתכלס את צודקתמדייק
אני אוהב אותה ובשבילי היא האחת עד 120
יש לה כמה בעיות בעיקר בקבלה העצמית. אם היא הייתה אוהבת את עצמה כמו שאני אוהב אותה המצב שלה היה הרבה יותר טוב
(לא יודע אם זה קשור אבל אני צריך לפרוק)
לפרוק זה תמיד טוב וחשוב.ספלנדיג
בתור אחת שהדימוי העצמי שלה היה מאוד מאוד נמוך ( גם היום לא 100) חשוב שיהיה גבר שיתן לך להרגיש טוב עם עצמך. שיהיה שיח על זה ואיפה שקשה לה , תרים לה!
למעלה כתבת הפוךסיה
שאתה לא מקבל אותה איך שהיא
אתה רוצה שהכל יהיה משולם מבחינת נקיון וכו
אני מקבל אותה כמו שהיאמדייק
עם החסרונות והיתרונות.
זה שלא נמשך אליה בגלל הסיבה הזאת זה משהו אחר
אם היא תתקלח ותתגלח המשיכה המינית תחזור
משיכה זה חלק רציניסיה
מה זה עוזר שאתה אוהב אם יש בעיה במשיכה
הלואי וכל הבעיות היו נפתרות עם כמה דקות. היא יודעת שכמה דקות של מקלחת וגילוח מפרידים ביניכם?
שאלה טובה, מורכבת מכמה נושאיםדוד10

שלום.

השאלה מורכבת מכמה נושאים, נפריד ונחכים.

קודם כל כדי להתקדם הבה נכבד אחד את השניה, אחד את העדפותיה של השניה. רצונו של אדם - כבודו. את מקבלת מודל מסויים כנשיות, זכותך ורשותך, בעוד הוא זכאי ורשאי לאהוב מודל שונה. 

בעלך מעדיף להתקרב אלייך בריח מסויים ובמצב מסויים. הבה נקבל את זה כנתון ונכבד את רצונו. אפשר לנסות להבין ואפשר לקבל ככה, אבל כדי להתקדם כדאי לכבד.  

את מעדיפה להתקרב אליו בעיקר כאשר את אחרי מקלחת. הבה נקבל את זה כנתון ונכבד את רצונך. אפשר לנסות להבין ואפשר לקבל ככה, אבל כדי להתקדם כדאי לכבד.  

התחום השלישי הוא התקשורת ביניכם. כנראה כאן האתגר, ממילא כאן הפיתרון. ניתן להגיע לפשרה, שחלק מהפעמים כאשר את לפני מקלחת ותגלחת וחלק אחרי, או כאשר את מספר שעות אחרי מקלחת ולא יום שלם אחריה וכדומה. ניתן להציע שהוא יריח את בגדייך עם הריח המועדף עליו אולם את עצמך תהיי אחרי מקלחת, ניתן לקלח רק חלק מגופך, וכדומה. אבל הבסיס תמיד יהיה ששני האנשים מכבדים ומכובדים. 

גם כשהוא מעדיף משהו שונה ממה שאת מעדיפה, בכל מקרה כבוד הדדי רק יעשה טוב ביניכם.

אולי בעתיד נפרט יותר

סליחה על הציניותיהודיה_חושבת
אסביר לך מה כתבת:
1) קבלו זה את זה בלי לשנות דבר
2) תוותרו, לפעמים כמו שאת רוצה ולפעמים כמו שהוא רוצה.

אז
אסביר שוב מה הייתה השאלה-
למה הוא נמשך אליי כשאני לא במצב
מה אנחנו עושים ב*פועל*?
את העצה שלך.
אבל היא לא טובה
מבין למה?

התשובה ברורה, אבל קחי אותה רק בקטע טובדוד10

התשובה לשאלה שלך די ברורה: השאלה שלך היתה "למה הוא נמשך אליי כשאני לא במצב?", קחי את התשובה רק לכיוון טוב, מיד אסביר.

ייתכן שבצעירותו בעלך נחשף לדמויות נשיות עם ריח גוף מסוים וכדומה. לכן תפישת המודל המיני שלו כיום מבקשת את מה שבשעתו נחזה בעיניו כדמות נשית מבוקשת, או בלתי מושגת. כמו שיש אנשים שמבקשים דווקא אשה מלאה וכדומה.

מה הכוונה שתקחי את התשובה לכיוון טוב? שתמשיכי להרגיש שהוא רוצה אותך, כן, בדיוק אותך. לא חושב על אחרת.  שורש הסיבה שהוא רוצה אותך בריח מסויים או עם שיער גוף היא אולי בגלל מישהי בעבר, אבל כשהוא איתך אז הוא איתך, לא חולם על אחרת.   

יש עוד תשובה פשוטה, אולי בהמשך. 

הסבר נוסף להעדפה שלו כשאת פחות נקיהדוד10

שלום.

הסבר פשטני למדי: ייתכן שבעלך פשוט לא מספיק מפרגן לעצמו. כלומר אולי חש לא מספיק ראוי לאשה נקיה ומטופחת, מרגיש נחות ביחס למצב כזה. אולי לכן הוא נמשך יותר או בעיקר לזמנים שאת פחות נקיה. 

משל קיצוני לזה הם דרי הרחוב הומלסים. האתגר של רבים מהם הוא נפשי. לא כלכלי. הם מרגישים בלתי ראויים למגורים בתוך מבנה. פעם, לפני שלג כבד, מלונות בירושלים תרמו לינה במאות חדרים לטובת ההומלסים. אנשי הרווחה אצו למתגוררים על ספסלי רחובות, להזמין את ההומלסים להתגונן בתוך מלון. אבל רבים מהם סירבו, פשוט: הפחד מפני הרגשת הדחיה העצמית והזרות הפנימית שתהיה להם בתוך מלון, גרם להם להעדיף את הקור הנורא. זה מקרה קיצון שבקיצון. אולי גם בעלך טיפה לא מפרגן לעצמו קירבה לרעיה נקיה? 

האם בשאר תחומי החיים הוא כן מפרגן לעצמו סדר וניקיון? 

נדייק הפיתרון שניסיתי להציע:דוד10אחרונה

א. מספיק האתגר עצמו, של הפער בתפיסה ביניכם.

ב. לכן הומלץ לכבד האחד את העדפת השני. לא לכנות אותה סטיה, כמו שמגיבים אחרים הציעו. ההמלצה היא כבוד הדדי, לא רק שאת מכבדת את העדפת בעלך ולא רק הוא את שלך. יש מתאים ויותר מתאים, אין נכון ולא נכון.

ג. למצוא פתרון שמקובל על שניכם, או פשרה כלשהי. 

ד. מה שעכשיו ניתן להוסיף, שאם מתאים לכם נסו תהליך של גמילה הדרגתית. כלומר בהתחלה התקרבות תוך 22 שעות מהמקלחת האחרונה. בהמשך התקרבות תוך 20 שעות מהמקלחת האחרונה, 18, 16, וכדומה.  

ה. כן. אני מבין ומרגיש למה העצה להמשיך במצב הקיים אינה טובה. 

ו. בהצלחה. 

זה דווקא חמוד בעיני.סופי123
אדם קדמון כזה
מאמינה שאת לא באמת מסריחה... שיער גוף זה טבעי
ריח גוף עד רמה מסויימת כנל. זה מצב שיש לו הרבה יתרונות (נניח הפוך בעל שמתעניין רק כשאת מטופחת ומתוקתקת נשמע לי הרבה יותר מעליב ומבאס)
הוא הסביר לעומק מה הוא מחפש בלכלוך שלך?היום הוא היום
נראה לי שזה המפתח להסתדר. הבנתי שהוא הסביר שככה זה יותר נחמד אבל אפשר להעמיק פה ולראות מה חשוב לו באמת ואז למצוא משהו שיתן לו את מה שהוא רוצה בצורה שלא תסבלי.

נתנו פה כל מיני רעיונות מעניינים ותוכלי להעלות לו כל מיני רעיונות נוספים ולשמוע מתי הוא מבסוט עד שתעלו על הנקודה העמוקה.

בהצלחה!
המממאלעד

דברי איתו?

אתם נשואים, לא? מה יותר פשוט ונכון מלדבר על זה?

ואם זה לא כ"כ פשוט, אז קיימת פה בעיה עמוקה יותר ממקלחת

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוטאחרונה

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מיתאחרונה

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוטאחרונה
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך