בת של מלך????
יש איזה מישהי שהייתה ממש דוגמא אישית שלי בהרבה דברים ובניהם צניעות תפילה וכדומה..
היא הייתה ממש מהבנות הדוסיות האלה שגם מתנדבות וגם מתפללות בכוונה וגם לומדות וקיצר הבנתם..לי ספציפית בקשר הזה השפיע לטובה ממש וגרם אפילו יותר להתחזק וכד
עכשיו אחרי שעבר כמה זמן היא סוג של חזרה בשאלה..ועכשיו היא עושה דברים ומתלבשת כמו שהיא בעצמה כמה שנים לפני זה אמרה לי כמה זה לא טוב..
אז זה פתאום" כאפה" כזאת לפרצוף שזאת שהסבירה וכזה התחילה להיות בעצמה כזאת..
מקווה שלא יצא מבולבל כזה..
בכל מקרה, זה כאילו ממש מאכזב כזה..אם היא שהייתה ככה וככה עכשיו ככה אז מה אני יגיד? ואולי היא לא באמת כזאת דוגמה אישית? ואולי ואולי ואולי ואוףףףףף
מן הסתם האישיות שלה ושאר הדברים בה לא השתנו (מקווה לפחות.) אבל עדיין, זה ממש מערער כזה..
אוףף עצות מישהוא?
אין לי כל כך עצה אבל אולי תנסי לא לחשוב על מה שהיא אלה מהסודי ביותר

שהיא הייתה

אבל זה כאילו לאבת של מלך????
ככה באמת..אז זה לא סוג של הכחשה?
יכול להיות שבתוך הלב היא באמת ככה פשוט חיצוני היא השתנתהמשרד החיוך(:

את לא יכולה לדעת באמת מה עובר לה בלב ..

כן..צודקתבת של מלך????
וואי גם לי קרה משהו ממש דומה..-אני :)

מישהי שממש הערכתי ואז גיליתי שהיא הייתה בנאדם אחר לגמרי..

תנסי אולי למצוא מישהי אחרת שתחליף אותה ושתלמדי ממנה

כן..אוף אין לי ככ מישהי כזאת בנתיים😬בת של מלך????
כואב...הָיוֹ הָיָה

זה באמת כואב, ממש לחטוף "מכה".. "זפתה לפנים"...

אבל האמת היא, שבדיוק לכן חז"ל אמרו "אל תאמין בעצמך עד יום מותך", הם הכירו דוגמה אפילו יותר נוראית - "שכן יוחנן כהן גדול שימש בכהונה גדולה 80 שנה ולבסוף נעשה צדוקי", מן הסתם הוא היה דוס יותר מהחברה הזו, והנה מה שקרה... לאף אחד אין עירבון.

מציע לך לקרוא מה שכתבתי כאן על שאלה ממש דומה: לגבי הקונפליקט שהזכרת... - נוער וגיל ההתבגרות

...בת של מלך????
כן ותודה רבהה(:
..משרד החיוך(:

יו נשמה דבר ראשון חיבוק

זה באמת דבר לא נעים..

לראות מישהי שהייתה נורא חזקה וחיזקה ופתאום בום נפילה..

אמ אז אינלי כל כך עצות אבל הרבה מה להגיד..

תראי זה נפילה שלה לא בטוח שהיא תשאר במקום הזה 

אני מכירה מקרים כאלה לפעמים בנות נורא מתחזקות ועולות ומחזקות כזה את כולם ובתוך תוכן את לא יודעת מה עובר..

איזה מחשבות ..בדיוק ההפך ממה שהן מקרינות החוצה.. כן זה קשה וכואב,

אבל את חייבת להבין שלפעמים בנות עוברות דברים קצת הרבה קשים וקשה להם להתמודד ואז נופלים 

ויכול להיות שהיא באמת עדיין מאמינה בכל מה שהיא אמרה לך והיא רק נופלת..

זה כמו שיש סרט מסוים ויש מישהו שיודע שהסרט לא צנוע ולא טוב אבל הוא בכל זאת רואה 

הוא יכול לדבר עם חברים כמה זה גרוע לראות דברים לא צנועים ובאמת לאמין בזה אבל בזמן המסוים הזה היצר התגבר

עליו והוא נפל בע"ה הוא יקום אבל כרגע הוא בנפילה וזה לא סותר שהוא לא מאמין בצניעות וכו..

זהו שתדעי שהחברה הזאת כנראה עוברת ממש משבר וקשה ללה.. ותתפללי עליה חזק חזק

ותערכי כי את לא באמת יודעת כמה זמן היא נלחמה עם עצמה בשביל לא ליפול..

ותחשבי עלזה שאפחד לא באמת יודע מה היה איתו בעתיד..

יש רבנים מאוד גדולים שנפלו מאד חזק

ואפילו "חזרו בשאלה" וזה טבעי יש יצר בעולם ואנחנו פה כדי להילחם בו ולפעמים יש תקופות קשות

והוא מצליח להתגבר .. אנלא אומרת שעכשיו זה ככה צריך להיות 

אבל צריך לדעת שכל אדם שאתה מתחזק מימנו ומקבל מימנו תורה אתה לא יכול לדעת עם הוא ישאר באותו מקום או יפול..

זהו מחילה על האורך ..

אנלא יודעת כמה זה עזר אבל שויין ...

ואולי תדברי עם זה עם חברה או מדריכה תמיד אומרים שדיבור טוב ..

ועם את כותבת תכתבי עלזה..

ועם בא לך אני זמינה באישי..

וזהו ממש בהצלוחה

....בת של מלך????
ואיי תודה רבהה
וממש עזרת לי❤❤
וואי עכשיו ראיתי שחזרתי על דברים מתגובות אחרות אז כתבתי אתזהמשרד החיוך(:

שעדיין לא היו תגובות ..

וואי ממש כואבבנעה ונדה

אבל נראלי שהאמונה לא צריכה להיות קשורה לאדם כלשהו, כאילו אפשר להתחזק ממישהו אבל האמונה של כל אחד היא משהו עצמאי

אני יגיד לך מה שתיאת הזכיר לי את עצמי...מתולתלתת

בתור החברה שהייתה ממש דוסית וזה ופתאום...

אבל זה לא אומר שהיא כבר לא מסכימה עם מה שהיא אמרה... בפנים היא יודעת שזה נכון פשוט היא 

השתנתה כי היה לה קשה או לא יודעת מה כל אחת והסיבות שלה... אבל זה לא אומר שהילדה הזו חושבת שמה שהיא אמרה כבר לא נכון או לא רלוונתי מבינה?....

....בת של מלך????
כן, מבינה ממש ואני שיא המכבדת פשוט זה סתםמקשה ומבלבל כזה...
וואו קרה גמלי, פשוט צריך להביןאודך☺
שאי אפשר לשפוט אותה, ובאיזשהוא מקום גם לסלוח לה
...בת של מלך????
כע נכון, וברור אני בחיים לא ישפוט אותה על מה שהיא עושה, זה החיים שלה ואין לי זכות לשפוט מישהי אחרת..
מכירה מקרה דומה ובסוף היא חזרה בתשובהשירה 333

מכירה קרובת משפחה שלי שהייתה בשבילי סמל לצניעות ואיך צריך להיות ובאה ממשפחה ממש חרדלית ואז "התקלקלה" ואחר כך שוב חזרה ללכת צנוע ומכירה הרבה כמו לדוגמא שכנה שלי שחזרה בנערות בשאלה ואז חזרה בתשובה.. זה קורה בגיל הזה ולא צריך להתרגש כי זה תקופה שאתה רוצה למצוא את האמת והדרך שלך ויש בדרך הזו הרבה נפילות.... צריך לברר את האמונה ולמה אתה מאמין כדי שלא כל מקרה כזה יפיל אותך. אני אישית כבר מגיל 9 בערך או 10 התחלתי לחקור את העניין ופחדתי לשאול את ההורים ולחקור כי פחדתי שאין תשובות, וגם התשובות הם ממש עמוקות ולפעמים קשות להבנה והכי נוח להתייאש או להחליט שהכל שקר, אבל האמת שלרוב המוחלט מצאתי בספרים שקראתי תשובות ותשובות מאוד מאוד טובות. לצערי שהייתי קטנה נחשפתי גם ל"תשובות" של המיסיון ו"ביררתי" גם על הנצרות (נחשפתי לתוכן מיסיונרי אבל לא ממש חקרי את התיאולוגיה שלהם לעומק), ואין מה להשוות את התשובות שלהם לשלנו.... אבל עד הגאולה תמיד יהיה עוד מקום לספק ועוד מקום לחשוב שאולי אני טועה וזה באמת לא נגמר, לכן לדעתי אם יש שאלה ספציפית חשוב לברר אותה אבל אם יש ספק כללי שלא עוזב צריך לזכור  שהשכל שלנו מוגבל ובחיים לא נוכל להאמין במשהו בשכל ב100% ואת החלל הזה צריך למלא ברגש של אמונה ואמונה תמימה בלב. ההסתר פנים של ה' הוא כדי שנאמין בו ונעבוד אותו דווקא מתוך ההסתר שלא הכל ברור, וגם לבוא ממקום של הבנה ולהבין שאם אני לא מבין משהו זה לא אומר שהוא לא נכון ושהשכל שלנו מוגבל ולא יכול להבין את כל דרכי הנהגת ה' בעולם, והלוואי שתבוא הגאולה במהרה וכל הספיקות יפתרו וה'יהיה בגילוי ולא בהסתר." אין שמחה כהתרת ספיקות" וסליחה על החפירות

....בת של מלך????
כן תאמת ששמעתי גם על כמה כאלה..נקווה שגם היא ככה
ותודה
בשמחהשירה 333

בשמחה

אולי נסי לדבר איתה גם כמו שהיא דיברה איתךסנובול

ווואי אבל זה ממש עצוב

מזאת אומרת?בת של מלך????
לא כזה הבנתי🙈
היא עזרה לך שהית במצבה(לפי מה שהבנתי)אז אולי תנסי לעזור להסנובול

גם...

לא ממש..בת של מלך????
כאילו נגיד היא עשתה לנו פעולות בסניף אז בין היתר זה היה גם על הקב"ה וזה..אנחנו פשוט ראינו אותה ואיך היא מתנהגת ומתייחסת לאחרים וגם מתלבשת וזה וסתם החלטתי אני שאני רוצה להיות בנאדם כמוה..היא תא באה אלי ושכנענה למה להתפלל...(ממה שאני זוכרת היא כן דיברה על זה ואמרה למה זה חשוב *לה* ולמה *לדעתה* זה מה שנכון לעשות..היא לא דיברה עלינו היא דיברה עליה ובגלל זה נראלי זה עבד..כי היא לא אמרה תעשו ככה וככה..
וואו... כואב ממש..דשדשית

יכול להיות שמה שהיא אמרה היו סוגשל תירוצים לעצמה...? אם היא באמת הייתה כזאת  -  אנחנו צריכים לקוות שזה תקופה זמנית..

את לא יכולה לדעת מה עובר עליה...

....בת של מלך????
יכול להיות...אבל זה כאילו באמת היה אמיתי..לפחות איך שזה הרגיש
היא ממש לא הדגישה ואמרה את זה כל הזמן,היא פשוט עשתה מה שצריך לעשות בלי לדבר על זה ולהראות וואי פשוט אני לפחות, הסתכלתי מהצד ופשוט החלטתי להיות כמוה..וואי יצא כבד😅
....ב"ש

וואיי ממש מבלבל

את יודעת שבגיל הזה דברים משתנים;)

(ישלי הרבה חברות מהכיתה שהיו דוסות ממש ועכשיו כילוו את לאא תזהיי אותם)

היא בעז"ה תחזור לעצמהה

את רק צכה להחזיק תעצמך ולא ללכת אחריה גם עכשיוו

ואוליי עכשיו אפילו את יכולה לחזקק אותה

....בת של מלך????
כן זהו..תודה❤❤
כמה התחזקויות...שמינייייייסט

רשב"י גילה כבר ש"אין שום רצון טוב שנאבד" ודאי שכל תנועה קטנה לה' יתברך פועלת הרבה ועושה נחת רוח עצום בשמיים גם אם אחרי זה נופלים...

ועוד מגלה רבי נחמן מברסלב שהאור של המשיח הוא התחדשות. מה הכוונה? שלא יעניין אותי שום דבר חוץ מהשנייה הזאת. איך מקרבים את הרגע הנוכחי לה'. בלי עבר ובלי עתיד ובעיקר בלי חכמות. כל העולם הזה בנוי על העבר. כל הזמן מנסים להתקדם. אבל רבנו מגלה דעת משיחית שהשנייה הזאת- אם תחבר אותה לנצח, לתורה, תפילה ועבודת ה'- היא נצחית!

ואם כן מה שחיזק אותי אתמול לא חייב להיות מה שיחזק אותי היום ואין גם שום סיבה להתבאס מהאתמול. מה הבעיה? בא נתחבר לנצח! (אגב נצח גימטריא נחמן ובאמת סגולה בדוקה להתחדשות היא לשיר את שיר שמו של רבי נחמן בצורה של שיר פשוט כפול משולש מרובע דהיינו נ נח נחמ נחמן מאומן כמו שידוע מפורשות מרבנו ש"ברגע שנזכרים בי נהיים כתינוק שנולד" ומסבירים שרבי נחמן היה חידוש דהיינו שהיה כל רגע ורגע מתחדש ואכמ"ל)

בהצלחה רבה! (אמממ כדאי כמובן גם להתפלל על אותה המסכנה שכנראה יצאה בשאלה בגלל שלא גילו לה את אור ההתחדשות, ובאמת בלי התחדשות כמה זמן אפשר כבר לשרוד עם כל המנהגים וההקפדות... שזה אגב כל הסוד של עם ישראל ששורד עם אותה תורה כבר אלפיים שנה!)

תודה רבה!😊בת של מלך????
וואו, ממש כואב...תות"ח!

קודם כל, את צריכה להפריד...
בדיוק השבת הרב יוני לביא כתב על זה, שצריך להפריד בין הדרך לבין האנשים.
יש דרך מסויימת שאנחנו מאמינים שהיא הדרך הטובה והיא מה שהקב"ה רוצה שנעשה, אבל מצד שני, יש אחוז גבוה של דתלשי"ם והרבה אנשים לייטים שמקיימים מצוות רק מבחינה חיצונית וכו'...
אך לזכור שאנחנו מדברים על הדרך, לא על האנשים...
וזה שיש אנשים שנפלו או שהם לא טובים, זה לא מעיד על הדרך...
ולצערינו, מכיוון שהרבה חילונים/מסורתיים לא עושים את החילוק הזה, אז כשהם רואים איזה מישהו עם כיפה על הראש מתנהג לא בסדר, הם משליכים על הדרך ואומרים שהיא לא נכונה, וזו לא האמת...
אז שתדעי, אסור להעריץ בן אדם.
גם בן אדם גדול מאוד, יש לו פגמים מכיוון שהוא בן אדם, ולדוגמא רבנים גדולים, הם הצליחו להגיע לרמה מאוד גבוהה וכו'.. והפגם שלהם בנושא מסויים(כל אחד ועניינו הוא...)הוא מאוד קטן ומזערי, אבל כשבן אדם יעשה: "copy" לחיים שלו הפגם הזה יהיה הרבה יותר גדול, ולכן לא צריך להעריץ אף בן אדם, גדול ככל שיהיה. מה שכן, בתור טבע האדם, האדם מחפש את מי להעריץ, למי להידמות וממי לשאוב השראה, ולכן בן אדם לא צריך להעריץ שחקני כדורסל או אפילו אנשי תרבות(הוא יכול ללכת למשחקי כדורסל או לאהוב אמנות או תרבות וכו'...לא להעריץ. זה לא אמור להיות "אישו" של אף אחד, זה לא העיקר בכלל),  אלא רבנים או אנשים גדולים שילמד מהם וישאב מהם השראה איך להתנהג בחיים, אך לא לשכוח לא להעריץ אותם, לכל בן אדם יש פגמים ויש יצר הרע, ולכן להשתדל לא להעריץ ולזכור שמדובר בבן אדם שיכול לחטוא(ועייני בדברי @נשמה כללית...)
כל מה שאמרתי היה מאוד עוזר לך לפני ש"הערצת"(או שלא הערצת, לא יודע...) אותה, אך גם עכשיו, אם את מבינה את העניין הזה, את יכולה להבין שהיא גם בן אדם ואת לא צריכה להיבהל, למרות שזה מאוד קשה וכואב...
תזכרי שזו הדרך הנכונה, לא איש ספציפי...
מה שצריך לזכור הוא שהיחיד שאת יכולה להעריץ הוא ה': "ואת ה' תעריצי"("לכה דודי")

בהצלחה ממש...!!!
מקווה שעזרתי...

...בת של מלך????
תודה רבה
וכן, עזרת ממש
ואפשר לשאול איפה קראת את מה שהרב יוני לביא כתב?🙈
בשמחה....!!תות"ח!

שמח לשמוע...
ב"גילוי דעת", אבל הוא דיבר על הקשר אחר...
לשלוח לך קישור...?

אממ כן אשמח🙂בת של מלך????
הנה:תות"ח!

גילוי דעת

הנה הקישור, תדפדפי לווטאסאפ של הרב יוני לביא...
שמח לעזור...!!

בשמחה..!!תות"ח!

יפה כתבת, כדאי לציין:הָיוֹ הָיָה

שמה שכתבת שלא להעריץ גדולים וכו' - זה מדברי הרב זצ"ל.

הרב כותב ביקורת על מה שהחסידות (בפרט ברסלב, כיום גם חב"ד, אבל לא רק) מקדשות את ה"להידבק בצדיק"

הרב כותב על זה - שגם לצדיק הכי גדול - שי פגמים. ולהידבק פירושו - לקחת גם פגמים.

לכן ה"להידבק, האמיתי צריך להיות ב"כנסת ישראל", שאמנם שלכל פרט ופרט בעם ישראל יש פגמים וחסרונות, אבל לכנסת ישראל, השלמה, אין פגמים, "כולך יפה רעייתי ומום אין בך"

הביטחון לעבודת ה' של האדם הוא דביקות בקב"ה- דרך "כנסת ישראל", אל דרך צדיק מסויים כזה או אחר.

שכוייח על החידוד...!!תות"ח!אחרונה

ואכן, כפי שכתבת בעבר וממש הוחמאתי, אני קוקניק...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך