מה דעתכם - ממ"ד או חינוך פרטי?golani

את דעתי אכתוב מחר בבוקר ב"ה. (זה בסדר הרועה, אני ידאג שהיא תהיה פרובוקטיבית עד כמה שאפשר)

תלוי.הסנה-בוער
בס"ד
ממ"ד- אם יש לילד לפחות 5 חברים ברמה דתית טובה.

חינוך פרטי.ii
יש דברים שלא מתפשרים עליהם.
ולא - לא צריך להגיד שאני רוצה להיות מעורב בעמ"י וכו'.. - ילד זה דבר מאוד מושפע, ולא מסתכנים.

אחרי שילמד טוב 12 שנה - אפשר להתחיל לצאת החוצה.
תסבירו לי מושגיםשמחה ואמונה
מה ההבדל בין ממ"ד לבין חינוך פרטי?
ככה:ii
ממ"ד - בי"ס שממומן כולו ע"י משרד החינוך, ומחוייב לקבל כל תלמיד שרוצה ללמוד בו [אם הוא באזור שלו]
פרטי - בי"ס שממומן גם ע"י משרד החינוך וגם ע"י ההורים, יש בו בד"כ תוספת שעות של קודש, ויכול לקבוע קריטריונים לקבלה ע"פ ראות עיניו ושיקוליו.
כמובן, עד שבית המשפט טוען שזו גזענותאלישע בן אבויה
בס"ד

ומחייב אותו לקבל ילדים בקושי מסורתיים רק כי הם שחורים..
חח..כמובן..ii
עזוב מסורתיים..במקרה הטוב הם יהודים...
אני בשוק מהזלזול!!!!!ז'וז'ואית
אלו אנשים שיכולים ללמד אתכם דבר או שניים על התורה... זה שקוראים לך אלישע בן אבויה או שיש לך פסוקים בחתימה שלך, זה לא מראה על הרמה הדתית שלכם, עם כל הכבוד!
 מדובר פה באנשים שסיכנו את חייהם כדי ללמוד תורה, כדי לעלות לארץ בתנאים שלא הייתם מסוגלים לחשוב עליהם!!!
אז בבקשה, קצת כבוד. לא חייבים להסכים עם כל מה שמשרד החינוך קובע, אבל אתם בטח יודעים שהגאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם...
דברו אליהם ועליהם בכבוד שהם ראויים לו!!!
אכןgolani
האמירה "במקרה הטוב הם יהודים" היא אמירה מתנשאת ולא ראויה. אם הם דתיים או לא זה שאלה אחרת.
הבעיה היא-הסנה-בוער
בס"ד
שבאידיאל הפרטי נשמע נורא יפה, לימודי קודש וכו', סביבה תורנית-
אבל בפועל זה יוצא בי"ס להורים שנקראים דתיים ושיש להם כסף...
בפרטי בד"כ יבדקו איפה ההורים למדו וכו', או אם יש להם קשרים עם המנהל, או אם יש להם הרבה כסף/ השפעה.
זה עצוב, אבל ברוב הפרטיים זה ככה.
אני מעדיף שהם יהיו דתיים וסנוביםאלישע בן אבויה
בס"ד

כמו אלה שלמדו בפרטי ועכשיו איתי בישיבה, ולא יושבים במוסד לנוער עבריין כמו אלה שלמדו איתי בממלכתי 'דתי'. זאת אומרת, בסדר, המורים דתיים, אבל זה לא מספיק..
בכלל בכלל לא..צחקן
איזה פרטי?? תלמוד תורה???שרית..
ממ"ד תורניפעימה
בס"ד

למדתי בכזה ונראלי האידיאלי..
עדיף פרטישמחה ואמונה
אני גם למדתי בממ"ד ו90% מהחברות שלי.. אנא ערף איפה הן עכשיו..
ממ"דאוסנת
מי שיש לו כוחות נפש ואומץ להתמודד - שילך לממ"ד.
מי שתכונותיו לא מאפשרות לו לצאת מהבועה כדי לקדם את העם, שישאר צפון בביתו כל חייו.
אבל אדם שמאמין בכך, ויודע שיש לו את היכולת הבסיסית (הוא לא אחד שנסחף בקלות בזרם, או חסר אישיות) - שילך לפתח את האישיות שלו בממ"ד, באמצעות התמודדות קשה אך מחשלת.

עדיף מוקדם, מאשר אחרי תיכון.

אז נכון "על חינוך לא מתפשרים"... אבל האם ממ"ד נקרא התפשרות?
אם הילד שלך יגדל בבית מלא אמונה בצדקת הדרך, מלא שליחות ואידיאלים - גם אם באופן זמני הוא יוריד את הכיפה בעקבות החברים שלו, כשהוא יחזור (והוא יחזור), הוא יהיה עובד ה' בצורה יותר גדולה ומלאה מאשר אנשים שהבועתיות גורמת להם לקיים מצוות מכח האינרציה.
אבל בכל מקרה, מעטים הם הדתל"שים, ולא יותר מאשר בבית ספר פרטי.
לעומת זאת, רבים הם המנהיגים והחבר'ה הרציניים, האידיאליסטים, העקרוניים, הבוגרים, שיוצאים ממציאויות מורכבות כגון הממ"ד.

אני באה מהיסודי ממורשהנעמה...
כו,כן,"הפתח תקווה האלה,מפלים את כולם חוץ מהפסלים שלהם".
וכשהייתי בכיתה ו היתה את השביתה.ודווקא חשבתי על זה ששני הצדדים היו גזענים....
עכשיו ישללי אח בנועם ו2 אחיות במורשה........ כל אחד מהילדים למה שמתאים לו...
וד"א אבא שלי חבר מאוד טוב של המנהל של נועם פ"ת (לא שזוכרת איך קוראים לו) ובסוכות היה להם מפגש שבט אצלינו,וזה היה  ממש מעניין לשמוע את המנהל של נועם מהצד שלו,ואת ההורים ששולחים לממ"ד.
ורק שתדעו-מורששה הוא בי"ס ממש טוב. זה רק תלוי באופי של הילד אם זה מתאים לו.
פרטי הודי'ה
אני חושבת שזה שיא התלוי במלא דברים!!לביאה...
דבר ראשון האופי של הילד!!

וזה שיא התלוי בבצפר הפרטי אם יהיו יות שעות לימודי קודש..וגם יש חיסרון בפרטי שיש הרבה פחות מגמות!

בכל מקום הרמה הדתית בממ"ד נקבעת לפי הרמה הדתית באיזור!!(כמובן!)
אני אישית ביסודי למדתי בממ"ד ועכשיו אני באולפנא פרטית..ואני חושבת שבאולפנא זהחשוב ללכת למקום חזק מבחינה תורנית כי התיכון זה הזמן שמתחילים לשאול שאלות ולחפש את דרך החיים(חח אני נשמעצת כמו איזה פילוסופית ) וגם אם תיהיה נפילה הוא לא יפול לתחתית.

וביסודי זה ברוב הבתים ההורים הם אלה שמחליטים על הילדים ודואגים לרמה הדתית ובצפר ממ"ד זה האיזור וההורים מכירים את הילדים בבצפר ואת המשפחות אז זה גם עוזר להשגיח על הילד..ואני לא בעד שילד מגיל צעיר יסע באוטובוסים וכאלה..זה נחמד שילד ילך ברגל!כי עם הגיל הילדים נעשים עצלנים.. מניסיון

וואי סורי על החפירה
וואי אוסנת אני איתך לגמרי..אנונימי (פותח)
ואני מוסיפה עוד משהו:
יש גם המון חבר'ה שגדלו בבועה של ישוב דוסי ובצפר פרטי הכי דוסי ובסוף זרקו תכיפה ונהיו חילונים... ואני מכירה המון כאלה!!! בקיצור זה לא באמת אומר....
האופי של הבית קובע מלא, וגם האוירה במתוכה הילד מגיע לבצפר הזה- אם זה מתוך השלמה וחוסר ברירה או מתוך שליחות...
וזה שאתם אומרים "כל החבר'ה מהממ"ד מי יודע איפה הם עכשיו.." אז אולי אם גם דוסים היו לומדים שם ומעלים את הרמה ולא בורחים כולם לפרטי, המצב היה נראה אחרת!!! (למה אולי? ברור...)

ואם אנחנו ממשיכים להסתגר בבועות שלנו כמו ....  (אנלא אגיד) אז שלא נתפלא אח"כ איפה כל העם ומאיפה כל הניתוק והניכור הזה כמו שהיה בפינוי בגוש... "פנים אל פנים" זה לא מספיק מה לעשות...זה צריך להיות אמיתי!
הממ..שיראל.
לדעתי זה ממש תלוי לאיזה ממ"ד הולכים-עד כמה האיזור תורני (לדוג' בישוב שלי היה ממ"ד נפרד עם יותר שעות תורניות),מאיזה בית מגיעים ובאיזו תחושה הולכים לממ"ד (אחרי הגירוש הלכתי לממ"ד..לא עלינו..ובגלל שבאנו בתחושת שליחות  גם לביה"ס ולא רק בעיר [אנחנו גרעין עכשיו] יצאנו ממש חזקים).

וזה בקיצור לדעתי השילוב ל"מתכון" המוצלח-לגדול בבועה מאוד תורנית עד לפני גיל ההתבגרות () ואז לצאת לעולם לאיזה גרעין או האפשרות הקצת פחות טובה-לגדול ממהתחלה בגרעין בתחושת שליחות.
התחברתי קשות לתגובתך..נפשי ישובב
חזק.. למרות שקשה מאד ליישם את זה.
מיועד לאסנת.. מילים כדרבנותנפשי ישובב
פרטי...זכוכית מגדלת
הם יכולים לסנן..
על חינוך תורני לא מתפשרים.לוטמניה
האידיאל- שיהיה בה"ס תורני שמסנן עפ"י רמתו של הילד ולא עפ"י רמת הכיסוי ראש של אמו(וד"ל), ובנוסף המדינה מתקצבת אותו והוא לא עולה מאות שקלים בחודש.
נו, באמת..אלישע בן אבויה
בס"ד

אי אפשר לקבל ילד לכיתה א בבית ספר כשההורים שלו לא שומרים על ההלכה. כיסוי ראש הוא הלכה לכל דבר, מדרבנן. ושאשה נשואה תל עם שיער פזור - זה איסור דאורייתא. אי אפשר להגדיר ילד בן חמש כ'דתי' אם הוא גר בבית שלא שומרים בו מצוות, אלא אם כן הוא מאוד מיוחד.
צודק. זה נכון רק לגבי תיכון.לוטמניה
אפשר לקחת דוגמה מחב"ד- לגנים הם מקבלים את כולם אבל מכיתה א' יש להם את המוסדות שלהם..
אלישע-אורושקוש
אני באה מבי"ס ממ"ד שרוב הבנות שם האמהות שלהן הולכות בלי כסוי ראש. ואחרי צהרים הן הולכות עם מכנסיים ועוד כל מני דברים כאלה. ויש לי גם חברה שבאה מבית חילוני לגמרי.
נכון שזה קשה למי שכן יותר חזק להשאר ככה אבל זה אפשרי. ומי שלא הצליח אז יש הרבה סכויים שגם אם הוא היה הולך לבי"ס פרטי הוא היה נשבר מתי שהו..
ואני חושבת שהתפקיד של הבי"ס הוא לחזק את הילדים החזקים כדי שלא יפלו.
ושוב-אני לא אומרת שזה קל לילד בן 5 להיות חזק ככה אבל חשוב בכל זאת לעשות את זה ולחזק את הילד בבית. כי בסופו של דבר עיקר החינוך הוא בבית.

לוטמניה-לביאה...
דווקא תתפלאי הוא עולה יותר ממאות שקלים!!!ואני מסכימה עם הקטע של האידיאל!
האידאל הוא שלא יהיו יהודים חילוניםאלישע בן אבויה
בס"ד

ושלא יקחו כסף על לימוד תורה בכלל. נראה לי שהנושא פה הוא לא מה האידאל, אלא מה עדיף במצב הנתון.
אני חושבgolani
שאסור שתלמודי התורה/הממ"דים התורניים יהפכו לאליטיסטים ומתנשאים נוסח הדיבורים "אנחנו מלח הארץ, החיילים הכי טובים" של ישיבות ההסדר. ברגע שהכל מתוך ענווה וחיבור לעם ישראל אז כבר פחות משנה לאיזה בית ספר בדיוק ילכו וכל הורה יחליט למה הוא רוצה לחנך את בנו.
אתה מוזמן לשלוח את בנך בן החמש לבית ספר כזהאלישע בן אבויה
בס"ד

שיש בו 50% מסורתיים (במקרה הטוב), ונראה כמה דתי הוא יישאר. אני לא מתכוון לנסות ככה ילדים קטנים.
אני לא אמרתיgolani
שאשלח את ילדי (ב"ה) לבית ספר כזה. אמרתי  שחשוב שבית הספר לא יהיה אליטיסטי ומתנשא, אתה לא חושב ככה? אבל ברמת העיקרון אתה צודק, לא הופכים ילדים לקורבנות שאיפותינו לאחדות בעם ולהשפעה עליו, לזה יהיה לו ב"ה מספיק זמן כשיגדל.
תתפלאאנונימי (פותח)

אויש קפץץאנונימי (פותח)
קיצר, מה שרציתי להגיד:
תתפלא, יש אנשים ששולחים ילדים בני חמש לבתי ספר ש-50% מתוכם מסורתיים...
וכן, יש לזה חשיבות עצומה וגם השפעה מטורפתתת!!!
ואני מכירה אישית משפחות כאלה!
והילדים שלהם נשארו צדיקים וחמודיםם!
ברור שזה קשה, אבל אם באים מתוך שליחות אמיתית, אז לא רק שמשפיעים, אלא גם מקבלים מזה לחיים!!
וזה בכלל לא אומר שדווקא הילדים האלה יורידו אח"כ תכיפה. אם כבר יש פחות סיכוי שהם יורידו את הכיפה מאשר כל ילד דוס אחר....

ואני ממש מסכימה עם גולני בקטע של ההתנשאות!!
הציבור שלנו כ"כ התרגש מארץ ישראל שהוא שכח את עמישראל!! המשולש של א"י עמ"י ותורת ישראל הוא משולש שווה צלעות, וזה מגוחך שמזניחים אחת מהצלעות ככה ומתייחסים אל חצי מהעם בהתנשאות כזאת, זה מגעיללל!

יש לבחון כל ילד לגופוRUNEN
חיוך תורני כמה שיותר

לרוב .
אסביר , אין להסתקל על החינוך אם הוא פרטי או ממלכץי אלא מה החינוך נותן
לדעתי החינוך הפרטי לרוב הוא טוב יותר לאין ערוך מהחינוך הממלכתי גם הממלכתי דתי

כלאמר תלמודי התורה נותנים יותר תורה

אבל לא לכל אחד מתאים ללמוד בכל תלמוד תורה או בת"ת בכלל במקרה כזה יהיה עוול להשים ילד במסגרת שאינה

תואמת לו

לכן יש לשקול מה טוב לכ ילד.
אני למדתי בבי"ס פרטי הכי טוב שישshimi11
ובכיתה שלי יצאו דתלש"ים.
וגם בממ"ד יצאו דתלש"ים.
ההבדל שבפרטי הדתלשים באו מבתים טובים ובממד הדתלשים יצאו מבתים מסורתיים...
נכון שיש פניות לכאן ולכאן, אבל הפרטי מעולם לא הוכיח את עצמו.
הבעיה בממ"ד שהם מתעקשים להיות ניאו רפורמים ומתעקשים משום מה להשאיר כיתות מוערבות ומורים ומרות מבולבלים.. רק לאחרונה התחילו לאפס את המערכת ולמי שמעוניין יש חינוך תורני טוב במסגרת הממ"ד כגון בי"ס שלום והרא"ה בר"ג ומוריה בת"א.
אני לא בטוחה שכל בתי הספר הם כאלה...ד"ר אריק
בס"ד
בכיתה א' היו לי שתי בנות חילוניות(מהישוב השכן...), והן באו ללמוד בבית ספר דתי כי שמה יש חינוך נורמאלי, עם שכל, והגיון, בבתי ספר חילוניים יש אלימות (אני לא אומרת שבבתי ספר דתיים אין, רק שיש שם הרבה, אבל הרבה יותר אלימות).מה תגיד על זה??????????...לאבא של אחת הבנות האלה היה עגיל בגבה, ואני זוכרת שביום ההולדת שלה הוא בא...וכל הכיתה ריכלה עליה, והסתכלו והתהגו עליה מאותו יום בזלזול, זה היה נורא! מה בסה"כ ההורים שלה רצו? שהבת שלהם תלמד בחינוך טוב?????? (לא שאני אומרת שהבית ספר שבו למדתי הוא טוב, אבל לא משנה...)
ובקשר לאתיופים, מה שאמרת הוא לא בסדר, א' יש פה אתיופים, והם דתיים, אתה לא יכול להכילל!
זה ממש מזעזע! אם אתה, בתור דתי!, מכליל אתיופים ככה, שהם כולם לא טובים ואני לא יודעת מה, איך אתה רוצה שהסתכלו עליך האיתיופים עצמם?????????החילונים????????החרדים???העולים?????????? הדתיים האחרים??????????
הבעיה היא לא בתלמידיםshimi11
הבעיה היא בתוכניות הלימודים ובמורים.
אם יש תוכנית חינוך טובה ומורים טובים אין שום בעיה..
הבעיה היא שהמורים בעייתיים, שמה חושב מי שמכניס מורות לבושות לא צנוע לכיתה י"ב?
בקשר לאטיופיםלוטמניה
חשוב מאוד לבחין בין סוגי האטיופים.
ילידי הארץ שהם ישראלים לכל דבר, ודתיים 'סטנדרטים' [לא מצאתי מילה יותר טובה]
העולים החדשים-הפלשמורה שהיו גויים גמורים וכולם עברו גיור, וכל הבעיות הם היאת.
גולני..הצלת אותם!<אריאל>
האמירות פה הורידו את החיוך הקבוע מפני. התכוננתי לכתוב תגובה וראיתי שאני מסכים איתך בכל מילה ואין צורך. רק איומים אני... אבל מתי שהוא אני יוריד את החיוך ויתחיל להתווכח.

תודה רבה... די נדיר שמישהו מסכים איתי פה..golani
דעתי.<אריאל>
טוב הקדמה קטנה.
אני חי עם הרבה סוגים של אנשים. חילונים, מסורתיים, דתיים, דתל"שים, חרדים ואפילו כופרים.
כל סוג במסגרת שונה. מד"א, ישיבה, יישוב שרובו חרדי. בנ"ע ועוד..
אני,לא יודע איך נראתי לכם, אבל באתי ממשפחה מסורתית, הלכתי ביסודי לממ"ד, והנה, התחזקתי וחיזקתי אחרים בייסודי
אני ועוד שניים, דווקא ממשפחות דתיות המשכנו לישיבה ה"טובה והיקרה באזור"  ישיבה חצי פרטית.
 ישיבה שהסטנדרטים שלה היו ועדיין גבוהים. ושם. הילדים הדתיים שביסודי היו מוקפים במסורתים, והחזיקו מעמד. התקלקלו.
היום הם אחד דתל"ש והשני מתנדנד, ולא, הם כבר לא בישיבה שלי.

מה שאני אומר זה כך. אם נדגול בשיטה של להתחמק מניסיונות, או להבריח את ילדינו מה"רוע" שבעולם, לא נגיע לשום מקום.
במיוחד לא מבחינה רוחנית. הכל, אבל הכל תלוי בחינוך. הורי העבירו לי תמיד ללכת עד הסוף במה שאני מאמין. וזו הסיבה ש"התחזקתי"
וזו הסיבה שאני בישיבה. שמעתי דברים בממ"ד שחיזקו אותי והבנתי מה נכון לעשות בחיים. (כן, בגיל היסודי..).
הורה טוב, צריך להכין את ילדיו לעמוד בניסיונות שהחיים בהכרח מציבים. תסמכו על הקב"ה שיציב לילדיכם ניסיונות שהוא יוכל לעמוד בהם.
ותכינו את ילדיכם אליהם.
בגדול, אם אתם מפחדים שהילד שלכם יתקלקל מסיבה חיצונית כלשהיא, כנראה שאתם חושבים שלא הצלחתם במשימה שהקב"ה הביא.
וניסיונות, לא נעלמים, רק נדחים, וצריך להיות מוכן. כי מתי שהוא, ניתקל בניסיון שמחכה לנו.

חוץ מזה...לא תשלחו את הילד לשחק בחוץ, במגרשים? לא תשלחו אותו למתנ"סים? חוגים? א אפשר למנוע את ההתקלות עם החילוניים/מסורתיים/או כל ציבור אחר. צריך לחנך את הילדים שישארו עצמם, כי זה הכי טוב 
וכמובן- החינוך הכי טוב הוא...נפשי ישובבאחרונה
בבית!!!!!!!!!!!!!!

ההשפעה של הבית
הקדושה של הבית
הרצון וההשתוקקות של הבית
השמחה של הבית
האמונה של הבית
האהבה של הבית..

כל אלו (ועוד ועוד..) משפיעים על הילד יותר מהכל, לטוב ולמוטב.. ולכן:
א. ככלל- ללמוד בבתי ספר ממ"ד תורניים שמקבלים כל מיני ילדים אליהם בשמחה (מכח האינטגרציה..- הערבוב בין השכונות ובכלל- בין עמישראל) ע"מ להשפיע ולהתקרב ולהאיר לעמישראל..
ב. כפרט- כל ילד במה שמתאים לו- לא כל אחד יכול להשפיע בכל גיל, ולכן ממש לבדוק כל ילד ואישיותו המיוחדת.. ולגדל ולהגדיל אותו בהתאם..

וה' יהיה בעזרנו שנגיע לגשר..
בבשורות טובות..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך