בגיל 4 חודשים לא נותנים מוצקים. ההנחיה בעבר הייתה רק להתחיל טעימות בגיל זה, ברמה של כפית אחת כל פעם- אבל הורים לא הקשיבו להנחיות, העמיסו על הקטנטנים והתחילו לתת להם הרבה לפני הזמן פירות ומרק, מה שגרם להם לכאבי בטן נוראיים..
לכן, ההנחיה השתנתה, וכיום מומלץ להתחיל טעימות מגיל 6 חודשים בלבד.
אך האמת היא, שאין גיל מסוים שבו מתחילים.. מוקדם מידי- זה כמובן שלא, כי זה באמת מזיק להם וכואב.. אבל באופן כללי, יש לחכות לסימני התעניינות מהילדים..
אם כשאתם אוכלים משהו היא מושיטה ידיים, מתעניינת ונראה שהיא ממש רוצה לטעום- בשלב כזה הייתי מביאה להם לטעום קצת.. בהתחלה ברמת הללקק קצת מהרוטב, למעוך חתיכה קטנה של חביתה בפה שלהם וכד'.
אבל זה ממש תלוי ילד.. הבת (השניה) שלי התעניינה במוצקים רק כשהייתה בת 9 חודשים!! לפני זה היא פשוט לא רצתה.. לעומת זאת, הבן שלי (שלישי) ממש התעניין והיה נראה שהוא רוצה, ולכן התחלתי לתת לו טעימות כבר בגיל 5 וחצי חודשים.
אם היא לא מתעניינת- חכי.. אין מה לדחוף בכוח.. ואם היא מתעניינת מאוד- חכי לפחות חודש, וזכרי שבגיל 4 חודשים את יכולה לתת כמות קטנה- כפית כל פעם- לא להעמיס!
לגבי הדייסה- לעניות דעתי, הדייסה היחידה שמתאימה מגיל 4 חודשים היא דייסת קונפלור.
יכול להיות שהיה להם חסר או שזה היה במקום אחר, אבל זה עדיין קיים.
ב"הצלחה והמון נחת 😍😘