חלק מהזמן היו בי חששות על מה
שרציתי להגיד ולא אמרתי אולי כבר לא אומר
בחלון קטן מולי בוהה בפנסי הרחוב
איך ביום הם בודדים ואיך בלילה הם שבים לחיות
אז גיליתי אותך, הריון קטן ומפתיע, בשבוע 7, לקח לי שבועיים עד לדופק בגלל בידוד.. והיו בי חששות, כי לא הרגשתי שום תופעות של הריון. רציתי להביע את החשש אבל הדחקתי, ואמרתי שזה כלום והכל תקין, ובאמת בבדיקת דופק הכל תקין.. ואני יוצאת בלילה בשבוע 9 לבדיקת דופק, ואני שומעת אותך חי, רואה אותך כל כך קטני ומושלם. צורה אמיתית של עובר. אפילו עשיתי בדיקה בטנית.
ולפעמים זה גם קורה לי בלילות
לחשוב על כל מה שרציתי להיות
ולפעמים זה מן חיוך כזה מוכר
שעוזר לי להשלים עם שנגמר
לפעמים כשסתם צופה על הבנות
כל כך קשה לי להחזיק את הדמעות
כל אלה בגווני סגול ירוק
מזכירים לי שהטוב כבר לא רחוק
הוא כבר לא רחוק ...
ואז דימום, והוא נספג, ושוב דימום, והפלה שלמה שמתחילה עם קרישי דם ענקיים, מרגישה בדיוק כמו לידה, עם צירים לא מהעולם, ולחץ מטורף, ועובר קטן שמונח לי בכף היד, מושלם כל כך, זעיר, אמיתי. פלא הבריאה.
ואני מוצאת את עצמי 4 שבועות אחרי, עוד חושבת על מה שהיה יכול להיות, על התינוקי שכל כך חיכיתי לו, על הפער /שהיה אמור להיות בינו לבין הקטנה, ועל ההרכב המשפחתי שהיה מושלם כל כך, ועל התזמון של התל"מ שהיה הכי טוב, ופתאום כלום, הכל התפוגג.. ולפעמים אני מצליחה להשלים עם זה, שזה עבר ונגמר, ויש חיוך על השפתיים ואני מצליחה להודות לה' על הטוב שיש בחיי, ומבינה ששום דבר לא מובן מאליו..
ואז אני יוצאת החוצה, ומביטה על הבנות. ועוד אחת בהריון, ועוד אחת, והייתי אמורה להיות שם!!!! כבר באמצע רביעי.. ובמקום זה הכל ריק. ואז קשה לי כל כך להחזיק את הדמעות. והן חונקות אותי.
ורק הילדים שלי שפה, מזכירים לי את הטוב, והאמצעי שהגיע אחרי הפלה כואבת במיוחד מזכיר לי שהיה שווה לחכות בשבילו, והטוב... הוא יגיע. בזמן שלו.
חלק מהזמן היו בי החלטות ברורות
שאני מתחילה לשמוח להרפות מכל מה שכבר לא
בחלון קטן מולי בוהה בעיר הישנה
שאהבתי לאהוב היא אהבה אותי בחזרה
ואני שוקעת בכאב, ואז מחליטה שאני שמה את זה מאחור, שיש לי עוד ילדים בבית שזקוקים שלי וכמה זה לא מובן מאליו, שאני מרפה, את כל התכניות, את כל הרצונות והשאיפות שנגמרו בבת אחת, כשהוא והרחם התרוקן ואיתו התרוקנו עוד כמה דברים..
אני מחליטה לאהוב, לאהוב את מי שכאן, ולקבל את האהבה הזו בחזרה.
ולפעמים זה עוד קורה לי בלילות
לחשוב על כל מה שרציתי להיות
ולפעמים זה מן חיוך כזה מוכר
שעוזר לי להשלים עם שנגמר
לפעמים כשסתם צופה על הבנות
כל כך קשה לי להחזיק את הדמעות
כל אלה בגווני סגול ירוק
מזכירים לי שהטוב כבר לא רחוק
הוא כבר לא רחוק ..
אז כן, יש רגעים שאני עוד נזכרת ובוכה,
וכנראה זה חלק מהאבל.. והתהליך הזה.. של ההשלמה.
והוא בוודאי ארוך.
ויום אחד, זה יהיה מאחוריי.
והילד שכל כך חיכיתי לו יגיע.
מוקדש לכל מי שעברה הפלה/לידה שקטה.
מתפללת גם עליכן.

תודה על התגובה!