תגידוו, אנחנו הנוער ואנחנו מכירים מהכי קרוב את מה שהולך בנוער של הציבור הד''ל, וגם הנתונים מראים שזה בעייתי, הרבה בסוף נהיים או לייט או בכלל לא.
איך אנחנו הציבור הכי צודק והכי נכון ( מבחינת המדינה...) יכול להיות כזה מזרוחניק?! מה עושים עם זה?!
תגידוו, אנחנו הנוער ואנחנו מכירים מהכי קרוב את מה שהולך בנוער של הציבור הד''ל, וגם הנתונים מראים שזה בעייתי, הרבה בסוף נהיים או לייט או בכלל לא.
איך אנחנו הציבור הכי צודק והכי נכון ( מבחינת המדינה...) יכול להיות כזה מזרוחניק?! מה עושים עם זה?!
לדוגמא באולפנה שלי עכשיו בלמידה מרחוק יש רק 8(!) שיעורי קודש בשבוע, ובימי רביעי אין בכלל שיעורי קודש. כשיש יותר שיעורי מתמטיקה, אנגלית ומדעים מאשר שיעורי קודש, זה מחלחל לתודעה. אני יודעת שלרוב האנשים פה בפורום יש יותר מזה, אבל במיינסטרים של האולפנות זה ככה, ולפי מה שהבנתי מאח שלי בישיבות יש פחות דגש על תנ"ך, ולומדים בעיקר גמרא, וזה יכול להיות טריגר לחזרה בשאלה של בחורים שגמרא יותר קשה להם, ומשכנעים אותם שזה כל היהדות...
זה קשור בעיקר לחברה... והחברה היום כבר דפוקה...
מזה שלא שמרנו מרחק מהחילונים ואז נכווינו
לדעתי זה קשור בעיקר לעניין אם הם אידיאליסטים או לא, יש ישובים שחילונים לא מתקרבים אליהם ובכל זאת אף אחד שם לא שומר נגיעה
באמת צריך להתחבר ולהיות חלק אינטגרלי דווקא מהאגף התורני שבצה"ד, אכן.

באופן כללי: בציבור התורני ילדים ממשיכים את החינוך שהם קיבלו, ב"ה.
ולכן אמרתי שצריך להתחבר לציבור היותר תורני.
שממשיכים בדרכם
ההתקדמות העצומה של העולם התורני ממה שהוא היה לפני עשרים שנה, היא מדהימה.
ולעומת מה שהיה לפני חמישים שנה - היא פשוט נס.
ויש ב"ה משפחות רבות רבות מספור, שהן בשלמותן הולכות בדרכי תורת חיינו כראוי.
אתה מדבר כנוער של הציבור החרדי?The Lionחחח יצא לי מתרעם מדי סליחהה![]()
יוצא משם מבולבל ולא שומר על המקור
דבר שני, זה קורה כי השילוב של קודש וחול הוא לא פשוט, וגורם לרבים לרדוף אחרי החול בלי לקדש אותו כמו לפי תורת הרב קוק
זה ככה כי הציבור שלנו סוג של מגשר בין שני עולמות היול והקודש, אנחנו מהלכים על חבל דק מאוד ולכן כשלא עושים את זה טיוב אז גולשים יותר מדי לצד השני
דבר אחד תמיד תמיד צריך להתפלל!! גם על עצמך! וגם על הסביבה...
פעם אבא שלי אמר לי משהו יפה שמבוגרים רבים הרבה ולא אייתנים בדעתם!
זה יותר יוכל לקורת, וואלה שאני רואה אנשים לידי(מבוגרים גיל 40+) מתנהגים בצדיקות אבל וואלה כול כך הרבה רבים עם השכנים וכו... וכן וגם יש כזה עין הרע על כול המייצאות הנוער מבולבל מכך מאוד!!!
וגם הנוער היום הוא אחר!! הרב קוק אומר את זה!!! הרצון הכול כך גדול צמא!! וואלה אני לא יודעת מה אתיכם אבל מוסדות שמצליחים למלא!!! זה כול כך מעט!!
ולא כי המורות לא טובות וכו...( חולה על המורה שלי
) פושט כמה שהם ינסו להתחבר עלינו ולהיות איתנו!! הם בתוקפה אחרת בחיים...
וגם באמת באמת הסיבה הכי גודלה!!! כי יש יצר הרע!! וכן תיגידו עכשיו אז למה בחרדים זה פוחתת..
אז הסיבה היא אצל חרדים מפחדים אותם והגיוני מאוד שהם בפנים כבר מזמן לא פו...(ישלי חברות חרדיות... יוכל להיות שזה רק אצלם ככה סליחה עם זה מיכלל...)
וגם צריך לזוכר שבפנים בפנים כולם נשמות כול כך קודשת!! (וכון ישלי גם חברות כיאלו...)
וכן העולם שלנו חיצוני , לצערנו..
ושנזכה לראות את האור את הגאולה , יושעה!!! בית המקדש השלישי!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים