מה פירוש "תורם"?
אם תורם פירושו להרגיש "גבר" וגיבור...(בבחינת: "דוד'שלי חייל! ירביץ'ך"...) אז שירות צבאי נותן את התחושה הזו יותר...(מדים מישהו הזכיר?)
אבל אם תורם פירושו באמת לתרום, מה שצריך, מה שמועיל. אז כן - השירות המשמעותי ביותר שבת יכולה לעשות זה בשירות לאומי.
הדברים שאכתוב כעת לא מכוונים אלייך חלילה, אלא אל מובילות האג'נדה שבגללן כנראה קצת התבלבלת. אני מאמין שאחרי שתקראי את דבריי - תביני כמה הן מגוחכות ושוב לא תחשבי לרגע שיש ממש בטענותיהן:
שיסלחו לי כל הפמיניסטיות מהסוג הזה, אבל הן פשוט מגעילות כשהן צוחקות על "לגזור בריסטולים".
הרי מה זה לגזור בריסטולים? זה חלק מהעבודה של חינוך, בין אם זה נוער, בין אם זה ילדים מוגבלים, מה שזה לא יהיה - יש כאן נשמות שהבת שירות יכולה לבנות את עולמן! מאיפה התעוזה לבוז לזה? זה פשוט מגעיל.
אני רוצה לראות איזה פעילה פמיניסטית שליהגה על "לגזור בריסטולים", כשיוולד לה ילד מוגבל, שיישב באיזה מוסד, ותהיה שם בת שירות מהממת שתגזור איתו בריסטולים, שתקדם אותו לאט לאט.. תחזק אצלו את המוטוריקה העדינה, תתן לו תחושה שהוא יכול, תתן לו משמעות לחיים...תקווה לחיים.... הבה ונראה את אותה "אידיאליסטית" ממשיכה ללעוג.
אבל כל עוד שאין להן ילדים כאלו, אז מ'כפת להן ללעוג. הן יודעות כמה זה מושחת ורע, אבל הן לא בוחלות להשתמש בזה שימוש ציני ואפל כדי לקדם את האג'נדה שלהן.
עד כאן מה שכתבתי שאני מפנה למובילות האג'נדה שבילבלו אותך.
ולהמשך עצם העניין:
חכמה גדולה להגיד "צבא צבא", אבל בפועל - יותר מידי, הרבה יותר מידי, חיילות - עושות בצבא דברים פחותים בהרבה מלגזור בריסטולים...
מה יותר חשוב? להיות המזכירה של מפקד הבסיס או להיות קומונרית שבונה נפשות?
מה יותר חשוב? לקלף תפוחי אדמה לגדוד או להאכיל ילד מוגבל וללמד אותו להחזיק את הכפית לבד?
מי בדיוק חושבת שבצבא היא לא "תגזור בריסטולים"??
ומעבר לזה, הרי אפילו בת שתתגייס לקרבי - היא רק מורידה את הרמה של צה"ל, פוגעת בכשירותו המבצעית, וכו' וכו'. האם זו תרומה משמעותית בעיני מישהו? זה בעיקר תרומה לאף שלה, שיעלה מעלה מעלה במעלות הגאווה.. לצה"ל ולעמ"י זה רק נזק.
ושלא לדבר על זה שהיא בעצם פוגעת בטוהר המחנה - וגורמת להבטחה האלוקית "וסר מאחריך". ואיזה נזק יותר גדול אפשר לחולל לצבא יותר מלגרום לקב"ה לנטוש אותו ואת ההגנה עליו? מי שחושבת שה"תרומה" שהיא תתרום בשירותה, היא מספיקה כדי להחליף את הקב"ה שינטוש - שתצביע.
ולסיום - המשמעות שיש בשירות לאומי
כמוש כבר הזכרתי דוגמאות מסויימות, יש עוד המון. הכלל הוא פשוט: השירות הוא דברים שצריכים להעשות - וכשמישהי עושה את זה - היא תורמת. זו עובדה.
כמובן, ישנם תקני שירות שהמדינה החליטה שהם נצרכים, ואנחנו, וכל בת לעצמה, יכולה לומר שלטעמה זה לא דבר נצרך, ואז כמובן - שלא תיגש לשירות כזה.
אבל כשמדובר בדבר שנצרך בוודאי, שמועיל, שמקדם, אז רק בגלל שזה לא נוצץ ומלא "שואו" נגיד שזה לא משמעותי? שזה לא תורם?
את יודעת כמה אפשר להאיר את העולם בשירות לאומי?
כמה נשמות את יכולה לבנות? שכל העולם שלהם, לנצח, יהיה נזקף לזכותך?
כמה חסד את יכולה לעשות, כמה שמחה את יכולה להביא לעולם?
אני מסתכל ימינה ושמאלה, ורואה אינסוף תקני שירות מקסימים, מלאי אידיאל וטוב. מלאי תרומה ומשמעות. אדרבה!
לכי בכוחך זה והושעת את ישראל!