שבוע טוב! יש לי שאלהשירה 333

אני מרגישה ממש שאני לא מספיק מצפה לגאולה... אני לא מרגישה כל הזמן שבית המקדש חסר לי....גם שמעתי שהרמב"ם אומר שגם אחרי הגאולה יהיה מוות אז אני לא מבינה מה שווה תחית המתים? וגם אני לא יודעת מה יהיה בגאולה אז ממש קשה לי לצפות לדבר שאני לא יודעת מהו.... כאילו אני חיה את חיי ולא ממש חושבת על המטרה הסופית והציפייה לגילוי ה' בעולם בגאולה וכל זה

חוץ מזה שזה נשמע אישהו משהו רחוק ומסתורי שההסתברות שיקרה בתקופת חיים שלי נמוכה....

אני באמת רוצה להרגיש ציפייה אמיתית לגאולה ולבית המקדש! יש למישהו רעיון איך לצפות יותר לגאולה או יודע דעות על מה שיהיה בה?

עד שלא למדתי את הלכות בית הבחירה והעליה להר הבית-שפרינצא בוזגלו

לא הבנתי למה אני בכלל צריכה לחכות.

למדתי ועברתי תהליך של כיסופים, תהליך מרגש ומומלץ.
לאחר מכן פשוט התחלתי לבקר את הכותל (שהוא המקום שהכי קרוב להר הבית שאני לאחר בירורים רבים הבנתי שאני יכולה להגיע) מידי שבוע לפחות.
יש לי טקס קבוע, אני מגיעה ברגל דרך השוק הערבי וחושבת על מה שיהיה שלנו כשהמשיח יגיע ובית המקדש יבנה,
מכינה את עצמי בכובד ראש, מגיעה למדרגות היורדות לכותל, משקיפה אל עבר הר הבית וכואבת את הריחוק שלי ממנו.

ויורדת לכותל עצמו, |לא יודעת לתאר את התחושה|
אומרת במילים שלי את מה שיש לי להגיד לה', וצועקת לעצמי ולה' כמה אני רוצה גאולה...

יש לי מבט כזה מהחלק התחתון של הכותל כלפי מעלה המלווה בכאב- 'ה' מתי אוכל להגיע אליך ללמעלה, קרוב?'

את לא יודעת למה לחכות, וגם אני לא- אבל אני לפחות למדתי משהו שנותן לי לדמיין.
והדמיון הוא כלי כ"כ חשוב כשמדובר בכיסופים לדבר שאין לך מושג מהו, אז אני ממליצה לך ללמוד לעומק הלכות בית הבחירה.

נ"ב
ראיתי את השרשור בדיוק אחרי שערכתי את תמונת הפרופיל שלי והחתימה- איזה סימן נהדר מה'!

וואו מדהים!שירה 333

האמת שאני גרה רחוק מירושלים אז זה קצת בעייתי לי להגיע לשם הרבה אבל אולי אנסה ללמוד איכשהוא הלכות בית הבחירה בלי נדר....תמונות מהממות, תודה רבה על התגובה המחזקת ונ"ב על מה שרשמת בנ"ב- ממש מגניב!

תודה!שפרינצא בוזגלו

זה קצת אישי- אז שמחה שחיזקתי!

אני לא יודעת איך זה קרה ומה...הכול לטובה!

אבל אני מרגישה שאני מאוד רוצה ומצפה!!! בכול ליבי!!!

מאז שאני זוכרת את עצמי!!!

וכן יש פעמים שפחות... 

אבל בכללי יש בי רצון מאוד בוער!

ואני לא יודעת להסבר למה ומודע...ואיך...

אבל באמת מבינה את אילו שקשה להם להתחבר...

ואני לא אחת כזאת צידקה

(תמיד שאני אומרת לאנשים שזה החולם שלי!! אנשים מסתכלים הופך... ובוטחים שאני צידקה תמימה... לכן היה לי חושב להוסיף את זה...)

אם את רוצה אשלח לך משהו שכתבתי יחד עם חברה עלזה....וזה באמת חלום שלי ממש כמו כול חלום...

באמת קשה להביןנעה ונדה

נכון שהרמב"ם אומר ש"עולם כמנהגו נוהג", זאת אומרת שחוקי הטבע לא ישתנו, אבל חוץ מזה שום דבר לא יהיה כמו שהכרנו! אין לנו מושג מה זה להיות טהורים, זה נשמע כזה נו פסדר לא כזה מגניב.. אבל זה רק בגלל שאנחנו לא יודעים מה זה!! אם נדע נבכה על כל הזמן שבו חיינו במציאות כ"כ חסרה ולא הבנו מה הפסדנו!

באיזשהו מקום זה נראה שמה אנחנו כבר צריכים את הקורבנות? סתם טקס פרימיטיבי שעבר זמנו.. וואי אין לי מילים לתאר, במיוחד בגלל שאני לא באמת יודעת כי אף פעם לא הקרבתי😅, מה זה הקורבנות!!! כמה כח שנותנת התפילה (ואני מתכוונת לתפילה רצינית. הדוגמה הכי טובה היא תפילה בשעת משבר כי אז היא הכי אמיתית, אבל כמובן שעדיף שלא להגיע למשבר), הקורבנות נותנים פי אינסוף!

ומה ההסתברות שזה יקרה דווקא בתקופה הזאת? דבר ראשון ככל שאנחנו מתקרבים לשנת ה6,000 ההסתברות שזה יקרה בקרוב גדלה (שביעיסטית שכמוני...) ודבר שני כתוב שהגאולה מגיעה קמעה קמעה ואת לא רואה איך היא כבר מתחילה? מתי הייתה הפעם האחרונה שבה רוב העם היה בארץ? מתי הייתה הפעם האחרונה שבו היה שלטון יהודי בארץ (שמחכה כמובן להשלמה הרוחנית)?

...אני ועצמי:)

אהבתי מה שכתבת

רק ש, נראה לי לא כדאי לחשב, למה לפי החישובים יש לנו עוד איזה 200 שנה 😶

יש עוד להתיישב בכל ארץ ישראל, כל עמישראל, להיות מאוחדים וכו' 

בעיניין של האמונה אם אני לא טועה זה שה' יכול להחליט לבנות את בית המקדש לפני הזמן ("זכו – אחישנה" "לא זכו – בעיתה") 

זה מעודד לדעת שאנחנו בהתקדמות כמו שכתבת..

(ו, אם אני לא טועה רובנו לא בא''י.. , כמובן שהרבה יותר מבעבר אבל לא הרוב.. )

תודהנעה ונדה

תאמת שזה עניין של דעות, אח שלי נגיד אמר לי שאם לא נגאל עד השנה ה6,000 העולם יחזור לתוהו ובוהו..

ואני שמחה לבשר לך שרוב העם בא"י, ככה כתוב בספר של הרב שמואל אליהו (פירסמו את זה גם השבת בעולם קטן)

יוו באמתת?אני ועצמי:)

יששששש

אנחנו 48 אוחז בארץהכול לטובה!

עלתי על טרמפ ואמרו ברדיו שלאט לאט היהודים בחול יורדין ונהיה פוחת פוחת בגלל התיבלולת , לעומת זאת  בארץ רק גדל וגדל יותר ויותר

ולדעתו חמש שש שנים נעקוף את חול... והוא אמר שהגיוני שאיפלו עכשיו אנחנו עוקפים בגלל שיש מלא יהודים שמזדהים כיהודים שהם לא באמת... קיצרז עוד קת ואחישנה ה' מביא גואלה!!

חייב גואלה...!!!

דחוף!!!

וחץ מזה קראתם את הספר הנובאה של הרב שומאל אליהו? 

(ישמלא שיגאות ואנילי כוח לתקן...)

וואי כןןאני ועצמי:)

לא קראתי, זה הספר עם הנבואות בתנ''ך שמתגשמות היום?

ו.. בפניני הלכה בקשר למצוות התלויות בארץ כתוב שרוב עמי לא בארצו אבל זה נכתב די מזמן נראה לי..

תראי בספר של הרב שמואל אליהונעה ונדה

וגם נראלי בלמ"ס - יש למעלה מ50 אחוזים מהיהודים בארץ (אלא אם כן את מחשבת גם את מי שנחשב יהודי לפי הרפורמים)

הספר הזה אדיר!!הכול לטובה!

אבל אנחנו 48 ...

קראת בשבת עולם קטן?נעה ונדה

..ניק כמעט בלי ראש

השבוע היה בעולם קטן מאמר של הרב אליהו שכתב ש-53% מהיהודים בעולם נמצאים בארץ ישראל.

לפי ההגדרות של המהר"ל לגאולה, אנחנו כבר בגאולה!

בגמרא כתוב על אנשים שמחשבים מתי תגיע הגאולה "תיפח רוחם של מחשבי קיצים".

ואוו באמת,הכול לטובה!

איך זה הגינו נפני איזה שלושה חודשים פרופסור לסטיטיקה ברדיו אמר ש48 אוחז , קיצר יש מצב שהוא חישב בחול גם את אילו שלא באמת יהודים אבל אדיר!!

כמובן...ניק כמעט בלי ראש

בחו"ל מחשיבים כיהודי את כל מי שאומר שהוא יהודי, אפילו אם הוא לא עבר גיור אורתודוקסי.

אולי בקרוב זה יהיה גם המצב בארץ בגלל בג"ץ... עצוב

מאתר הידברות-אני ועצמי:)

"והנה הגאון מלבי"ם, חישב את הקץ בספרו, וכאשר נשאל על כך מדברי רבי שמואל בר נחמני, השיב, כי אין איסור בחישוב הקץ, אלא כאשר הקץ רחוק, כמו בזמן חז"ל, שמתוך כך שיחשבו את הקץ, היו האנשים מתייאשים מפני אורך הזמן, אבל עתה, שאנו בעזרת ה' קרובים לביאת משיח צדקינו, מותר לחשב את הקץ, ואין בכך איסור. והביא את כל זה מרן רבינו זצ"ל בדרשותיו."

אם כול החישובים והכול...הכול לטובה!

אנחנו צריכים כול יום להיאמן ולעשות את השתדלות הכי גודלה כדי שזה יקרה!

ולא להיגד שבגלל חישוב כזה או אחר לא נתאמץ להביא את הגאולה , אם באלכם אשלח משהו אורך ממש שכתבתי עלזה

כןכן תשלחי;)אני ועצמי:)

זה ארוך... מאוד אז קבלו!!כתבתי אתזה לפני הקורנה...הכול לטובה!

בס"ד תמיד בשמחה!! גואלה  תגיע בקרוב  בית במקדש! צדק! ב' שבט שלישי ערב תש"פ

אני מסתכלת מסביב ורואה כן רואה זה קורה זה קורה , קורה באמת הגאולה מיגעה 

כן כן, וזה גם אומר במידה מסיומת כאב אך

גם שגואלה קרבה אבל פו בכול הכוח בכול הרגשה היא פו,

אנשים לא רוצים להבין, מפחדים אבל היא פו בכול העוצמה 

שבזה, יהיה מלחמה יגיע הגאולה העולם יהיה הרבה יותר מותקן 

איך שזה נשמע אבל הכאב הוא כואב אל האנשים שטועים

וממשיכם לטעות בכול הכוח שלהם, ואתה רוצה לצועק הגאולה פו

בעוצמה בלב , בחוזק בכוח , במי שאני, באיך שאני, שאנשים יבנו וירצו 

בה, אנשים לא רוצים , פוחדים , ולך זה כואב בכול הלב שלך הלב

לא חושב , הוא מרגיש כאב , אנשים חשובים מזלזלים בך, אבל בתוכם 

הם יודעים , טוב מאוד , אתה צודק. הם מפחדים יורדת לי דמעה אתה רוצה

גאולה כן, כן באיך שזה נשמע , מה כולם חושבים שאני הוזיה 

אבל לא, כי אני באמת רוצה, ואתם פושט פוחדים מתחמקים מעיינים

מחפשים תירוצים  לעצמכם למה החיים עכשיו יותר "טובים" לא רוצים להקשיב 

לעצמכם, מפחדים , אבל אתה יודע בפנים בפנים שכן הגאולה תגיע

בכול העוצמה וכול האנשים שאני רואה עכשיו שפוחדים ,לא מקשבים

לעצמם, ישמחו , וירקדו ,כן כי כול אדם באשר הוא יראה את הכוח 

הגודל של ה' בעולם וידע טוב מאוד שאנחנו , אני האנשים שמאמנים 

באמת , צדקנו ולנו יהיה חיוך על הפנים ולכול האנשים בעולם כי

הגאולה תגיע ואנשים שהופכים את האנשים שמאמנים  "למוזרים"

הם יקרו "מוזרים" האנשים שיחשבו שאנחנו איזה צדיקות עליונות שאנחנו

מאמינים יבנו שאנחנו פושט מקשבים לעצמנו , והם לא , האמת תלך

ברחובות , אנשים לא ירגשו מקופחים , אנשים יאהבו אחד את השני 

עד בלי סוף , חלום של 2000 שנה יתגשם בית המקש נבנה ואנחנו 

נרגיש שכן אנחנו אמתיים ויודעים שלהיאמן זה כוח נדע 

נחייך, אחד לשני , נאוהב  , נרצה אנחנו מבקשים ממך ה' תן

כבר גאולה , כבר קשה לנו במי שאנחנו , ה' אתה מבין אותנו 

הכי הרבה בעולם , יותר מכול אדם בעולם ,יותר מעצמנו , תן לנו את 

הכוח להימשך להיאמן ושנדע שאנחנו מייחודים והם שלא מאמינים

זה מסיבה אחת פושטה כי הם לא מקשיבים לעצמם , עד הסוף.

העתקתי אתזה ממחברת שלי וזה כמו השורות ממחברת וכתבתי לפני הקורנה עם חברה לכן כותב אנחנו מלא... וגם זה היה בזמן שאמרנו את זה אנשים היסתכלו עילנו הופך היום ברוך ה' זה לא ממש כך... ותיגדו תודה זה לא פושט ביכלל להרואת משהו מהלב ככה יאאלה תהנו מזה

יפה כל הכבוד לך!שירה 333

כל הכבוד שאת כל כך מצפה

הלוואי עלי!

שכוייעח.ניק כמעט בלי ראש

בד"כ אי אפשר לסמוך על הידברות, אבל זה משיעור של הרב עובדיה:  תיפח רוחם של מחשבי קיצים : הלכה יומית על פי פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל

וכתוב שם גם: "אולם יש להתנהג עם הדברים בשום שכל, ולא בכל יום מחדש לצאת בגילויים חדשים על קרבת ביאת המשיח, שאדרבא, מתוך כך הציבור מאבד את האמון בדברים אלה, ויש בכך הפסד גדול.

אבל יש לנו לצפות מאד לגאולה הקרובה, שתהיה במהרה בימינו, ותלויים הדברים במעשינו, שאם יתרבו הרבה הרבה בעלי תשובה בישראל, והיינו, בין בעלי תשובה ממש, מאותם שלא שמרו מצוות מקדם, ובין מאותם הנקראים דתיים או חרדים, שגם הם צריכים לעשות תשובה כל אחד באופן פרטי, אזי ימהר ה' יתברך לגאול אותנו. ותלויים הדברים גם במדת צערינו על חורבן בית המקדש, ועל גלותינו הרוחנית והגשמית, שבעוונות הרבים החושך יכסה ארץ בדורינו, ואין לך יום שאין קללתו מרובה משל חבירו, ונתמעטו השקדנים בתורה, ופוסקי ההלכות, ודאי עלינו להרבות בזעקה לאל עליון, שימהר לגאול אותנו, בחסד וברחמים, במהרה בימינו אמן."

למה אי אפשר לסמוך על הידברות בד''כ?אני ועצמי:)

כי לפעמים יש שם הקרצות...הכול לטובה!

למשל שאם לא תלבשי גרבים אז בגיהינום ישרפו אותך... ולא יודעת כמו שבערוץ 7 צריך הכול בעירבון מוגבל כך שם וגם בכול אתר בכללי

אני מבינה אותך לגמריטונה(לא דג)

ותדעי שאת לא היחידה.

כשאני הולכת עם חברות לכותל אני ממש מרגישה שרק אני כואבת את החורבן

חברות שלי מרגישות בבית כנסת...

דיברתי על זה עם חברה שלי והגענו למסקנה שזה קשור לחינוך.

אצלנו בבית יש הרבה מודעות לחוסר הזה בבית המקדש...

אצל חברות שלי פחות.

אני בטוחה שאפשר לעבוד על זה.

תקראי מלא על החורבן, על מה שהיה פעם, ומה שיהיה....

תחפי לדעת על זה.

כשתדעי, אוטומטית תחכי יותר...

על משמעות הגאולה...שמינייייייסט

אמנם נכון שודאי שהעיקר זה הגאולה הכללית, בית המקדש וכו' אבל חשוב לזכור הגאולה הכללית משמעותה גם גאולה פרטית של כל אחד מהבעיות האישיות שלו. אסביר.

לכל אחד יש בעיה. רבי נחמן מסביר שכל בעיה קטנה שלנו היא רק סעיף מהבעיה הכללית שהיא- ניתוק מה'. משל למה הדבר דומה לאחד שנכנס לחדר בלי חמצן ומתחיל לחוש סחרחורת. הטיפש יחשוב שהסחרחורת היא בגלל שחסר לו אוכל או משהו, אולם החכם עיניו בראשו יבין שמה שחסר לו זה אויר! כך בנמשל, נדמה לנו שחסר לנו משהו אמנם באמת עיקר החסרון הוא הקשר עם ה'.

בגאולה הכללית יקרה דבר נפלא- שינוי בתאורה. כלומר כולנו נראה עין בעין התגלות כבוד ה' בכל דבר בכל שניה.

אך כמקדמה נפלאה לאותה גאולה הקדים לנו ה' רפואה ושלח לנו מורה דרך נפלא שעל ידו נוכל לשרוד ולא להתייאש עד אותו זמן מופלא הלא הוא רבי נחמן מברסלב. 

רבינו מלמד אותנו שכל אחד יכול להגיע לגאולה פרטית, ואדרבה- רק מתוך כך תתקדם גם הגאולה הכללית. עד כדי כך שתלמידו המסור ביותר העיד מפורשות- "מיין משיח איז שוין דא" כלומר "המשיח שלי כבר הגיע". עצותיו ודרכיו של רבי נחמן סובבות סביב הנקודה האחת הזאת- איך ליצור קשר עם ה' בכל מקרה ובכל מצב.

אם כן אם בא לך להתאמץ בכיוון שודאי יביא אותך לכסוף לגאולה (ותוך כדי הכיסופין גם קצת אפילו להרגיש מהי) אז נא להתחיל ליישם את עצותיו של רבי נחמן ובפרט את המרכזית שבהם שהיא- ההתבודדות.

פרישה זמנית מהבלי העולם על מנת ליצור שיחה בינינו ובין רבונו של עולם...

בהצלחה!

זה מפחיד אותי ללכת לבד...שירה 333
במיוחד בתור בת, אבל 'להתבודד' אפילו בבית יכול להועיל גם לדעתי ותודה על הרעיון של הגאולה הפרטית
תודה על העצה, אנסה בלי נדר בעזרת ה'🙂
תודה רבה! מחזק לקרוא את מה שאתה כותב!שפרינצא בוזגלו

תודה לכל המגיבים! כתבתי אישהו משהו אשמח שתקראושירה 333

תודה על כל העצות, בעז"ה בלי נדר אשתדל ליישם

הגעתי למסקנה שדווקא ההבנה של חשכת הגלות גורמת לי לכסוף לאור הגאולה

לפני כמה זמן רשמתי אישהו משהו שקשור לזה:

הולכים לעד בדרך הנצח

גופינו מותש ממשא הכאב

נושאים צלקות עמוקות

אש בוערת בלב

יש כאלה שעינם רעה

אורבים בצדדים בשנאה

צועדים בדממה באופל

כל הדרכים בחזקת סכנה

והסוף נראה באופק

ואז נמוג כמו לא היה

ומלאכים כבני אדם

לא נכנעים לזיעה ולדם

ממשיכים ללכת

וסוחבים על גבם

את צרורות הצרות

של מי שלידם

מזילים דמעות איתם

דמעות של מלאכים

מלאכים כבני אדם

גם הסבל והפחד

לא מכניע אף אחד

למרות הכל ממשיכים הלאה

הולכים יד ביד

ואויב אכזר משקיף

ניתנה הרשות למשחית להשחית

והא להוט להשמיד בלי להותיר פליט

שוב כמים דמם נשפך

מתערבב עם הדמעות

שנופלות על פניו, פני המלאך

של הבן שנעקד ונטבח

נטמן בדממה בצדי הדרך

והשתיקה אומרת הכל

הלב רועד או אולי כבר אטום

מרוב כאב חד כבר לא מרגישים כלום

ובשמיים מלאכים בוכים

אל הים נופלות דמעותיו של אלוקים

ומלאכים כבני אדם

לא נכנעים לזיעה ולדם

ממשיכים ללכת לעבר יעדם

עושים באהבה רצון קונם

במסירות נפש שיש רק אצלם

קמעא קמעא עולה האור

ומרחוק כבר אפשר לראות את הר המוריה

הלבבות השבורים

מתמלאים ציפיה

ומטר ניתך ארצה

או אולי אלו דמעות

דמעות של מלאכים

וואו!אני ועצמי:)

התוכן והמסרים שאת כותבת ברמה..!

תודה! הכל סיעתא דשמיאשירה 333אחרונה

פרח

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך