אני מתארת לעצמי שכבר פתחו שרשור על זהנעה ונדה

אבל לא יזיק עוד אחד...

טרמפים. לדעתי זה לא בסדר שההסתמכות על חסדים הופכת לנורמה. פעם ב- ברור שאין בעיה, אבל כשזאת נהית דרך חיים יש בזה סוג של ניצול... כמובן שאני אעצור לטרמפים בעז"ה, כי זאת מצווה בשבילי ולא קשור אלי השיקולים שלהם, אבל לא בשמחה. כן, כי זה מעצבן.

עזבי את הפן של הניצול והסתמכות על ניסים- מדובר בסכנת נפשות!שפרינצא בוזגלו

את יודעת כמה חטיפות היו, כמה זה חמור ומסוכן?

..נעה ונדה

כמות האסונות שקרו בעקבות טרמפים, יחסית לכמות הטרמפים שנעשים ביום, היא אפסית...

נכון זה קורה, ונכון שלא צריך להכניס את עצמך לידי סכנה, אבל עדיין אני מעדיפה להתמקד בניצול כי על הסכנה אפשר להתווכח

כמה חטיפות היו?ניק כמעט בלי ראש
בשבע השנים האחרונות (ואולי גם לפני כן, אני לא זוכר..) היתה חטיפה אחת שנרצחו בה אנשים.
בשנה יש בערך 350 מתים בתאונות דרכים. כלומר, הסיכוי למות בתאונות דרכים גדול פי 2450 מלהיחטף בטרמפ (וזה בהנחה שהיתה חטיפה אחת בשבע השנים האחרונות. נראה לי שכבר כמה שנים לפני כן לא היו חטופים.)
צודק, לא חטיפות- אבל הטרדות בהחלט היו.שפרינצא בוזגלו

הטרדות יש גם כשנוסעים באוטובוס.Love the world
הטרדות יש הרבה יותר באוטובס!הכול לטובה!

וגם באמת לא צריך להסתמך על טרמפים אבל נהיה מצב שככה אתה חי אין לך אפשרות אחרת... כי בכול זאת האוטובוסים הפ באים  פעם ב... וגם באמת שלא נעים להיות באוטובוס לבד עם נהג ערבי 

עד שאחרי איזה 4 תחנות יעלו משהו... וכן זה הרבה יותר מלחיץ אוטובוס!! כי וואלה זה ערבי!

וכן לא צריך להסתמך 

אני עושה ככה מה שמיגע ראשון ויש פעמים שסומכת על טרמפים כן  

בדיוק היום חברה שלי שאלה אותי למה... ואין לי תשובה פושט באמת זה סיוט אוטובוס!!

גם בטרמפים יש חוקים בסיסיים. אבל זה הרבה יותר נחמדLove the world
מסתם אוטובוס
יאייי נפש תאומה 🥰Love the world
טרמפיסטים ונהניםbnosh

צודק!!!  אתה בא לקחת אותי טרמפ? לאילת..

נחטפתי....bnoshאחרונה

ואיי לא תאמיני אבל קרה לי משהו דומה...

פעם אחת אני לקחתי טרמפ ונחטפית ועברנו תאונת דרכים וזה ממשיך לקרות לי כול שנה באותו היום...אני רואה שאת טובה בסטטיסטיקה אז את יכולה לעזור לי ולגלות מה הסיכויים שזה יקרה לי גם שנה הבאה?

....באולפנה...

בכול דבר יש סכנות, חשוב מאוד להזהר ולהישמר פשוט. 
וללא לעלות על כול נהג. בכול דבר יש סכנות. 

יש אנשים שזו הדרך שלהם להגיע הביתההיום יהיה שמח✨
מה לעשות שיש מקומות בלי אוטובוסים..
חטיפות לא היו הרבה בכלל בכלל, וכמובן שצריך להיזהר ולא לתפוס טרמפים בכל מקום ולא לנסוע עם כל אחד.
זה לא ניצולבן מכיר

זה יחסי גומלין בחברה בריאה שרוצה לעזור לעצמה.

גם לתת לשכן שקית חלב זה ניצול?

אתה אומר כאילו שכשנגדל נעלה גם אנחנו טרמפים?נעה ונדה

יש בזה היגיון...

ותאמת שגם עם הקטע של תרבות ההלוואות משכנים אני לא ממש אוהבת... כאילו זה בסדר ללוות כשחסר, אבל לא להתחיל עוגה שהמצרך היחיד שיש לך מכל הרשימת מצרכים זה קמח...

חח נכון צודקת...הכול לטובה!

אבל זה כזה שהילדים מחלטים להכין עוגה ולכן זה קורה...

אמא שלי תמיד שואלת כזה אמא מבקשת קיצר חח יוצא מלא שהם סתם ילדים בגן שרוצים לעשות הפתעהחצי חיוך

כזה כיתה א, ב... 

טוב על ילדים קטנים אין לי טענות 😘נעה ונדה

ברור...תות"ח!

ואני גרתי פעם ביישוב, ותמיד עשינו את השיקול וביקשנו מהשכנים רק כשהיינו צריכים ולא הספקנו לקנות או משהו כזה והיינו תקועים, ובכוונה ביקשנו חבילה שלימה ולא חצי או משהו כזה, ואחרי זה היינו מחזירים להם...
ו@בן מכיר צודק, מדובר בתרבות מבורכת ביותר שקיימת בעיקר בארץ ישראל, שבן אדם מעלה נוסעים לאוטו שלו ועושה מצווה כי הם בלי אוטו, או קטנים מדי בשביל רשיון/אין להם מספיק כסף לקנות אוטו וכל הסיבות שיכולות להיות בעולם, ואפילו מבוגרים יכולים לעלות על טרמפים מכל מיני שיקולים, ולכן הגישה היא: "יש לי, למה שלא אתן לאחרים גם ליהנות?" הרי בכל מקרה הרכב לא יקח יותר דלק אם יהיו יותר נוסעים...
אגב, אני ממש לא מהאלה שעוצרים טרמפים ואז מתלוננים על אנשים שלא עוצרים, זה פשוט לא נכון, מי שעבר פה עם הרכב שלו לא חייב לך כלום ויכול להיות שהוא אפילו רצה להעלות אותך ולא יכל מכל מיני סיבות, או אפילו בכללי הוא מעלה כל הזמן, פשוט עכשיו עבר עליו יום קשה ואין לו כוח לטרמפיסטים... בכל מקרה, אסור לשפוט אנשים שלא מעלים לטרמפים, אבל באופן כללי זה דבר מבורך מאוד שמראה כמה עם ישראל הם עם של גומלי חסדים.

אם ככה אז אני איתךנעה ונדה

כשמבקשים טובה צריך להבין שאף אחד לא חייב לך כלום

תות"ח!

ברור, מסכים לגמרי....

.......באולפנה...

זה נהיה פשוט תרבות כזאת של אנשים, וכן תמיד שאני עולה על טרמפים אני מודה מעומק לבי לנהג או נהגת.

שעשו איתי חסד. ובאמת זה ממש חסד של אנשים!

אני חברה של אחותו של איל יפרח הי"דשירה 333
נוא מחטף בטרמפ לפני כשש שנים ונרצח. אל תסעו בטרמפים!!!!!! נקודה. מסוכן במיוחד לבנות
השנה חטפו מישהי והיא הצליחה לצאת מהרכב תוך כדי נסיעה בנס.
אני מכירה את המשפחה הזו יותר מדי מקרובנועה גבריאל
זה באמת מלחיץ..
לא מזמן נאלצתי לקחת טרמפ ואמא שלי לא יודעת מזה עד לרגע זה, אחרת היא תהיה בחרדות..
חברה אל תגזימוהיום יהיה שמח✨
נשמה, אני עירוניסטית, מה ציפית..נועה גבריאל
חח אני גם עירוניסטית ולקח לי הרבה זמן להתרגל לרעיון..היום יהיה שמח✨
וואלה...אנחנוו של פרנקל.ב"ש

אפשר פשוט ליסוע רק על נשים...

יש כאלהה שזה הדרך שלהם להגיע הביתה

מה הבעיה?!yes123

זה נהנה וזה לא חסר

נכוןנעה ונדה

אבל מכאן ועד להסתמך על החסדים באופן קבוע?

למה להסתמך?yes123

אם הוא לא רוצה לעצור שלא יעצור

נכון, אבל זה עושה מצפון..נעה ונדה

דווקא ראיתי את זה יותר כמו:טונה(לא דג)

אין כמו עם ישראל!

איפה עוד תראו כזאת תרבות של חסד?

למה ניצול?אפרת????
אם הוא לא רוצה, שלא יעצור.... וחוץ מזה שבדרך כלל עוצרים טרמפ כי אין דרך אחרת.... אני לדוגמא גרה באזור שאין אוטובוסים אז באופן קבוע אני נאלצת לעצור טרמפים. לא כי אני אוהבת את זה אלא כי אין לי ברירה
מה שאמרתיyes123

אה חח לא קראתי את התגובותאפרת????
טוייב אז אנלא מסתמכת על טרמפים אבל יש הרבה פעמים שאין בררה..פצלשית~

וישלי חברות שבכלל אין להם איך להגיע הביתה אין אוטובוס לאיפה שהם גרות אז אין בררה פשוט מסנננים או לא עולים על בנים..

ובמקרה שלי יש שעות מסוימות שאין אוטובוסים ופשוט אין בררה וזה הרבה זמן וצריך להגיע לאולפנה אז מנסים אינמלעשות

ושלי היה אוטו אני יעלה בנות וגם יאריך תדרך בישבילן עם יוכל בע"ה

ולפעמים בנות נתקעות בטרמפיאדה כמה שעות טובות קיצור לא לכל מקום יש תחבורה..

כנראה את גרה במקום עם אוטובוסים תחשבי שמי שגר במושבים ובכל מיני חורים שיש אוטובוס פעם בכמה שעות אינלו בררה וזהו פשוט צריך להיזהר לא עולים על כל אחד קיצור לא צריך להגזים "הסתמכות על חסדים" זה נטו ממוגבלות..  

ביישובים מאד קשה בלי זההיום הוא היום
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך