וכמובן שהמחזור הזה אף פעם לא יאחר.אנונימית(:
נמאס לי, באמת
וזה לא שציפיתי להריון החודש, כן?
באמת באמת שהייתי רגועה ולא נכנסתי לציפיות מיותרות
אבל כל חודש מחדש שאני רואה את האדום הזה אני מתרסקת
כמה אפשר????
ולאן התפילות שלי הולכות??
ומה עושים עם ההרגשה הזאת שבורא עולם מתעלם ממני?
הנסיון הזה גדול עליי יותר מדיי. באמת.
בעזרת השם בקרוב מאוד תבשרי בשרות טובות ו...רויטל.

והתפילות שלך עולות למעלה ועם קצת סבלנות יקרה את תראי ניסים גלויים 

והשם כן אוהב את התפילות שלך,אומרים ''הסבלנות היא מרה, אבל פירותיה מתוקים''

הכל יתהפך לך רק לטובה אמן.

חיבוק גדולבימבה אדומה
עצה כשתיהי יותר רגועה...

להתעסק בחיים שלך שלא קשורים לזה. את לא רק פוטנציאל לאמא/אמא לעוד ילדים. את עוד הרבה דברים אחרים בחיים פוריים שבך עם המון כישרונות שיכולים לצאת החוצה... נסי לחשוב על משהו שיכול להתרקם בתוכך ולצאת...
ציור, ריקמה, תפירה, שירה, נגינה, עיצוב במחשב, לימודים מעניינים....

מקווה שהנקודה הועברה...
בהצלחה ושוב, חיבוק
אוף אהובה..באפיק
בבקשה אל תשברי ❤
תתפרקי, תבכי, תכעסי..
אבל אל תשברי.
חיבוק גדול גדול גדול..

אהובה כל כך מבינה אותך!!שנה טובה ומתוקה
הציפייה הזאת יכולה לחרפן ולייאש. ומרגיש כאילו כלום לא מעניין חוץ מזה. וגם כשאת רגועה זה לא באמת עוזב את התת מודע... אל תתיאשי!! בעזרת השם זה יגיע!! התפילות שלך לא שבות ריקם. תחזיקי חזק ותדברי עם השם, תגידי לו שאת מודה על כל הטוב שהוא נתן לך עד עכשיו...
אני רק חיבוקציפצופית
ומזדהה עם התחושות.
לאן הולכות התפילות? בורא עולם מתעלם ממני?
אם את מוצאת תשובות, שתפי אותי 😘
❤❤ליאל 24
איזה קשה זה לקרוא את הדברים שאת כותבת כשאני יודעת בדיוק את הכאב שאת מרגישה 😭
זה לא משנה כמה אנחנו מכינים את עצמנו למחזור שיגיע עדין לראות אותו בפועל מוריד את הלב לרצפה וזה מרגיש כאילו הנפש יורדת איתו
בא לי לחבק אותך אהובה ❤
מתפללת עליך מלא ומקווה שבעה יהיה טוב ושברגע שתתחילו את הבדיקות את תרגישי יותר טוב ולא את התסכול והכאב שאת מרגישה עכשיו
פה בשבילך תמיד 🙏
תודה לכולן❤אנונימית(:אחרונה
לבטים על מעבר מהמרכז לדרוםעם ישראל חי🇮🇱

היי, גרים בפתח תקווה כבר מעל 11 שנים, בעלי נולד כאן, ההורים שלו ,אמא שלי ואחותי גרים כאן גם .

אחרי המון המון חיפושים אחרי דירה שאנחנו יכולים לעמוד בה מבחינת החזרים,מצאנו שבנתיבות הכי כדאי, גם מבחינת חינוך וגם תקציב. מה גם שיש לי עוד אחות שמאוד רוצה לעבור לשם גם ויש להם כל מיני עניינים לפתור לפני ,אבל זה כרגע לא שם.

ההורים של בעלי עזרו לנו כל השנים המון מכל מיני בחינות. כרגע מאריכה את חופשת הלידה לשנה פלוס ככל הנראה.

כל הזמן הייתי עובדת מצאת החמה עד צאת הנשמה ועם הגעת התאומים שהצטרפו למשפחה,אני לא רואה איך המתכונת ממשיכה עם עוד ארבעה . אז כנראה שלא אחזור לעבודה במשרה מלאה או שאחפש משהו לאו דווקא במקצועי. הפחדים שלי הם שנהיה רחוקים מהיתכנות אפשרית לעזרה-בזמן המלחמה בעלי היה עד מאוחר בצבא כל יום וההורים שלו לקחו אליהם לפעמים 2-4 ילדים וזה מאוד עזר. ובמדינה שלנו בשלוש שנים האחרונות מלחמה זה לא משהו חריג, זה קורה הרבה. אמא שלי גרה לבד וכואב לי עליה שהיא תהיה בצער מהעזיבה שלנו וגם יהיה לי קשה רגשית להיות רחוקה ממנה. לא קשור לעזרה. ההורים שלו עושים לנו בייביסיטר איזה פעם בשבוע. מעבר לזה בלי קשר אני כל יום לבד עד שהילדים לאט לאט חוזרים וגם הוא אחר צהריים. מתלבטת אם שווה לעבור כי זה איכות אחרת של חיים. הבדל של עשרות אלפי שקלים בחודש, נוכל לאפשר לעצמנו ולילדים הרבה יותר. אבל המרחק מציק לי בלב. יש עוד מישהי שעשתה מעבר ויכולה לתת טיפים או עצות ? לכאן או לכאן ... סליחה על האורך ותודה לעונות 🙂

כמה מחשבות שליכבתחילה

לרוב, אין דירה מושלמת ואין איזור מושלם.

לפעמים צריך לוותר על קרבה למשפחה ולהרוויח מגורים זולים ואיכות חיים, ולפעמים ההיפך.

הכל עניין גם של תקופות בחיים, נגיד כשהילדים קטנים צריך יותר עזרה, או שמחליטים מראש שנעזרים בבייביסיטר.

נשמע שההורים מאד דומיננטיים אצלכם. גם רגשית, וגם טכנית - עזרה עם הילדים.

בטוחה שעם תאומים קטנטנים צריך הרבה עזרה, ועם בעל בצבא עוד יותר ..

לכן, אני אישית לא הייתי עוברת כרגע, כי זה שנים קריטיות לעזרה, גם על חשבון חיים בצמצום.

ובהמשך, כשהילדים יגדלו, תוכלו לגור ברווח ולהרשות לעצמכם יותר.

אנחנו תמיד גרנו רחוק מההורים ונעזרים בבייביסיטר, אין מה לעשות🤷 

בגדולעם ישראל חי🇮🇱

כמו שכתבתי כרגע אני מסתדרת לבד בלי עזרה ,אין לי מנקה או מטפלת או אחות לילה וכל אלה. אמא שלי באה פעם פעמיים בשבוע לבקר לקפל כביסה וזהו..

העזרה היחידה שיש לי זה בייביסיטר פעם בשבוע שאני ובעלי יוצאים,ואת זה נראה לי שאפשר להחליף ,לא?

כאילו מרגיש לי שאין היתכנות לחיות במרכז הארץ בכבוד ובלי לרוץ אחרי הזנב ולהיות עם הלשון בחוץ. וזה מלווה בפרידה מההורים שזה מאוד מאוד קשה

אבל אנשים מסתדרים לפי מה ששמעתי... 

בעיקרון בהודעה קודם כן פירטת כל מיני עזרות שאתקופצת רגע

מקבלת מהמשפחה.

אמא שלך שבאה פעם בשבוע וההורים שלו שלוקחים ילדים פעם בשבוע, זו עזרה פעמיים בשבוע וזה משמעותי.

חוץ מזה, משמעותי גם התחושה שאם קורה משהו המשפחה קרובה, וזה גם מפגש חברתי שאם את רגילה אליו, לפחות בהתחלה יהיה לך חסר.

אני ממש לא אומרת לא לעבור, אבל תשימי לב לכל הדברים שאת כן מקבלת ותחשיבי אותם, אחרת יהיה לך קשה לחשב מראש את המחירים.

אם את נעזרת בהורים, אפילו עזרה קטנה בעינייך, ואפילו רק בשביל סתם לדבר, פעמיים בשבוע, זה משהו שכרגע יש לך ולא יהיה לך במקום רחוק. 

ברורעם ישראל חי🇮🇱

מעבר לכשעצמו זה לא דבר קל ,בטח שלא לעיר מרוחקת.

וזה נכון כל מה שאת אומרת .

יהיה לי קשה ועצוב . אתמול שיצאתי עם בעלי ופתחנו את זה אפילו ירדו לי דמעות של עצבות רק המחשבה שאמא שלי לא תוכל לבוא לראות את הילדים ,היא כן ניידת אבל מאוד פחדנית לנסוע למקומות שהיא לא מכירה והיא גם לא יודעת להשתמש בוויז. זה קשוח.

מנסה לחשב יתרונות מול חסרונות.

אבל בשורה התחתונה בסוף, אם אני עובדת מצאת החמה עד צאת הנשמה כדי שבסוף לא אוכל להוציא שקל כי הכל יקר ויש מלא הוצאות יקרות כמו משכנתא, ואני לא חיה את החיים שרציתי לי ולילדים ולבעלי . מה זה שווה בעצם?

כל החיים יעברו בחוסר, בריבים על מה קניתי ומה הוצאתי , בזה שאני מפחדת להחסיר שעות כדי שלא ירד כסף ולא נסגור את החודש. מי מדבר על חוגים וחופשות ובלתמים שאנחנו לא מסתדרים כי אין לנו חסכונות... 

האמתרקאני

אני חושבת שיעשה לכם טוב לעבור

להיות עצמאיים לגמרי ולהתמקד במשפחה האישית שלכם

זכור לי משרשורים אחרים שלך שהקשר עם אמא שלך לא פשוט 

ואז המלצתי לך לגמרי לתפוס קצת מרחק

מאמינה שבהתחלה לא יהיה קל בלי עזרה 

אבל מתרגלים ולומדים להסתדר

וזה מאוד בריא בעיניי

בתור מישהי שהיתה גרה גם קרוב וגם רחוק מההוריםכורסא ירוקה

וגם רואה מסביבי. מגורים קרוב להורים, בטח להורים שעוזרים, זה דבר ממש ממש משמעותי. ממש.

ברמה הרגשית ברור, אבל גם ברמת הלוז והרמה הכלכלית.

מבחינת לוז - הכל קרוב לך עכשיו. שבתות חגים אתם נמצאים קרוב, הכל קל.

תחשבי מה זה נסיעה עם 4 ילדים קטנים של שעה שעה וחצי לכל כיוון פעם פעמיים בחודש רק כדי לבקר את ההורים. יכןלה לספר לך שזה סיוט. ההוא צריך לאכול, היא צריכה פיפי, הם רבים, לה יש כאב ראש, הוא צורח... ולחזור על זה כל הזמן נשמע לי קשה ממש. אנחנו כשהיינו רחוקים הפחתנו נסיעות ברמה של נסענו פעם בכמה חודשים. פשוט לא ראינו את ההורים רק בגלל הטירוף של הנסיעות.

לא יודעת איפה בעלך עובד אבל אם יגרום לו לנסוע יותר זה גם כן דבר משמעותי - בן אדם שנמצא כל יום שעה שעתיים יותר על הכביש זה מצטבר והוא יהיה יותר עייף, פחות זמין.

בלתמים אם יש - עכשיו תמיד יש לך מישהו באזור. אם גרים רחוק לבד אין דבר כזה להיתקע. וזה ממש קשה.  

ברמה הכלכלית-

יש לך בייביסיטר פעם בשבוע של כמה שעות מההורים שלו בקבוע? זה מאות שקלים בחודש..

בתקופות מלחמה וכשאין שגרה שזה כבר פעמיים בשנה קורה, יש לך עזרה? זה עוד מאות שקלים אם לא אלפים.

נסיעות להורים - הדלק עולה הרבה. לא יודעת אם תצטרכו להחליף רכב או עוד אחד זה גם יקר.

נתיבות זה מקום יחסית גדול מבחינת כמות אוכלוסיה אז מניחה שיש סופרים מסודרים והכל אבל זה גם משהו לבדוק. לפעמים דוקא במקומות המרוחקים לא זול כי הם לקוחות שבויים, לעומת פתח תקווה שיש לך מליון סופרים אז המחירים תחרותיים.

בקיצור מהנסיון שלי אם חוסכים כסף ממעבר למגורים רחוק, הוא יוצא בצורה אחרת..

אבל אצל כל משפחה זה שונה כי הצרכים הם אחרים.

תנסי עכשיו שבוע שבועיים לא להיעזר בכלל, להביא בייביסיטר להכל ותראי איך זה הולך וכמה זה משמעותי או לא

זה נסיעה של 6עם ישראל חי🇮🇱

נצטרך להוציא 2 רכבים כדי לנסוע למשפחה

זה נשמע באמת ממש קאדר ..

מצד שני איזה היתכנות יש להמשיך לגור כאן אם מעל 10 אלף ש"ח משכנתא בלי המסביב ?

הוצאות רכב, בתי ספר גנים טלפונים אינטרנט ביטוח רכב אשראי הוצאות של בלתמים . מי מדבר על חוגים וחופשות שאנחנו לא יכולים לאפשר לילדים . אני ובעלי מרוויחים יחד מעל הממוצע ולא סוגרים את החודש כאן במרכז.  זה לא משמעותי מבחינת איכות חיים?

פה דירה בשכונה דתית ישנה יחסית (14 שנה) שצריכה שיפוץ עולה 2.6 בלי שיפוץ ... להוסיף עוד 100-200 לשיפוץ וכל מיני מיסים של המדינה של הרכישה ועו"ד זה מגיע כמעט ל3 מיליון. זה לא נורמלי .. לא רוצה לחיות בתחושה של החמצה . לגדל את הילדים כשאני רוב היום לא בבית וכשאני מגיעה אני סמרטוט ואין לי חשק לכלום רק להזרק לישון. לא להחסיר שעות כדי שלא ירד השכר. לצאת יותר מוקדם כדי להספיק מהר מהר כי הילדה בוכה שהיא לבד או שאין מה לאכול כי אמא כל הזמן בעבודה.  לא יודעת איך הסכמתי לחיות ככה . בשביל שוב , לא לגמור את החודש בגלל הוצאות מטורפות של משכנתא והלוואות. עם כל הכאב שבדבר , מרגיש לי יתרון מאשר חיסרון כי בסוף בייביסיטר אפשר למצוא . להורים אפשר לנסוע ,זה קשוח אבל אפשרי. ומה עם החיים שלי והקן שלי שנבנה עם בעלי? לשלם 10 פלוס אלף בחודש רק על משכנתא כדי להינוך מבייביסיטר פעם בשבוע ולהגיד הנה אני גרה במרכז הארץ ליד ההורים ויש לי אפשרות להיעזר ולהיתלות בהם .. לא יודעת . 

חושבת שהייתי עוברת לדרוםאמונה :)

נשמע שחשבתם טוב טוב ובדקתם מכל הכיוונים...

ורוגע כלכלי זה שיקול משמעותי. מבחינת איכות חיים וגם מבחינת הרוגע שלך

במיוחד שנשמע ששם תוכלי להוריד פרופיל מבחינת עבודה

נשמע שגם את בכיוון הזה ופשוט חוששת מלהתרחק... אני צודקת? אם כן אולי הייתי מנסה לגור שם כמה חודשים לפני שקונים דירה. כדי להרגיש איך לכם שם ולהירגע. בד"כ כשמנסים בפועל הדברים נראים הרבה יותר טוב מאשר החשש של ההתחלה

צודקת מאה אחוזעם ישראל חי🇮🇱
אני רגילה לגור כל החיים במרכז,לא מכירה משהו אחר ... אני גם מודעת שלא יהיה לי שם עזרה מהמשפחה לפחות. אבל גם עכשיו זה לא שאמא שלי באה כל יום או ההורים של בעלי . אנחנו גם לא באים לשבתות לאף אחד ..רק להורים של בעלי פעם בכמה חודשים כי הבית שלהם קטן יחסית וצפוף עוד יותר עם התאומים . אני פשוט מפחדת . צריכה דרייב 
מבינה מה את אומרתכורסא ירוקה

זה באמת משמעותי מאד.

אצלנו הפער קטן יותר - קרוב להורים עלה לנו 1000-1500 שח יותר מבחינת הוצאות, וחסך בעיקר המון זמן ונץן קצת יותר שלווה.

במצב שאת מתארת, נשמע הגיוני שמעבר יקל מאד על הארנק ועל הנפש, ואז גם לקחת בייביסיטר זה לא אסון.

וכמובן צריך לחשוב מה האלטרנטיבה, כלומר עכשיו את משלמת 10 בחודש משכנתא אבל גם שם זה לא יהיה בחינם - תשלמו 4-5 משכנתא? חסכתם 5-6 אלף.

אבל את אומרת שאת תעבדי במקצוע אחר, אז בכמה תרדי בשכר?

אני לא אומרת שלא כדאי, אבל חושבת שכדאי ממש לפרט לעצמכם מה יעלה יותר ומה פחות ואת הסכומים כדי להבין שזה משתלם ולא תרגישו שגם עברתם ואתם גם נחנקים עדיין.

אם תראו שסהכ זה לא ממש יחסוך לכם אולי תחשבו אם יעזור כלכלית להרחיק אבל פחות, נגיד באריאל יש את קהילת נצרים, קהילה חרדלית עם תת וביס לבנות. אז זה גם זול משמעותית מפתח תקוה וגם יאפשר לך להישאר בעבודה הנוכחית. לא יודעת אם יוש רלוונטי לגם אבל זה דוגמא (גם יוש זו מילה מאד כללית. יש מקומות מאד בטוחים, יש פחות, יש אפילו ישובים שנמצאים לפני המחסומים ככה שאפילו לא נוסעים באזור מסוכן). גם בתוך הקו הירוק, מזרחה בראש העין או צפון-דרום מנתניה עד יבנה יש אופציות. המחירים שם גם לא מאד זולים, מצד שני באותו המחיר יש תמורה טובה יותר. אפשר למצוא בנינים יותר חדשים שלא צריכים שיפוץ וזה תקופה שהרבה מוכרים יסכימו להתפשר על סכום.

בנוסף אני חושבת שהרבה זה ענין של סטנדרט ורמת חיים. לדוגמא מה זה אומר דירה שצריכה שיפוץ, האם אפשר להוריד הוצאות או להפחית אותן, בין אם עכשיו ובין אם כשתעברו. זה דברים שלפעמים נראים לנו חובה אבל הם לא, והרבה כספים חומקים ככה מבין האצבעות שלנו.

לא שיש לי משהו נגד נתיבות חחחח אבל לפעמים אנחנו חושבים ששינוי גדול יפתור לנו בעיות בזמן שהוא לא, או שהן מתחלפות בבעיות אחרות, או שסתם יכלנו לעשות שינוי קטן יותר ולא לוותר על דברים כמו מסלול קריירה

אם נעבורעם ישראל חי🇮🇱

לנתיבות ,המשכנתא תהיה פחות או יותר בין 4000-5000 . זה פער משמעותי ל10 , וזה רק הולך ועולה...

גם אם אבחר בדירה כאן בלי שיפוץ, המשכנתא תעלה לי בין 8 לעשר .

זה לא משתלם כלכלית ...

לגבי להישאר בעבודה הנוכחית, זה לא רלוונטי כי אני אמא ל6 ילדים ב"ה,אני רוצה להיות נוכחת כשהילדים חוזרים ..  

נשמע שלגמרי החלטת כורסא ירוקה

זו לא חתונה קתולית, אז לכו על זה. תמיד אפשר לשנות..

שיהיה בהצלחה! 🧡

מציעה רעיון אחר(אהבת עולם)

מה עם לקנות דירה בדרום, בינתיים להשכיר אותה ולעבור שהילדים קצת יגדלו?

אני חושבת שבגילאים הקטנים עזרה חיצונית מאוד משמעותית ובהמשך, כשיש ילדים גדולים, הרבה פעמים העזרה שלהם מחליפה עזרה מבחוץ.

הילדים שלי בגילאי 11,9,6,4עם ישראל חי🇮🇱

הגדולים עוזרים מאודדדד

היחידים בוא נגיד

הם מוציאים את הקטנים מהגנים ,עוזרים להאכיל את התינוקות ...

אני לא מקבלת עזרה מההורים שלנו ביום יום

וגם הבייביסיטר שהם עושים זה לא כל שבוע

עם גילאים כאלו אתם קרובים מאודאמאשוני

לעצמאות משפחתית אז שווה לקפוץ למים.

עוד שנתיים תהיו עם 11, 13 כגדולים.

אצלי הגדולים בני 12, 14 ואני לא זוכרת מתי הפעם האחרונה שנעזרתי בבייביסיטר. (במונח של שנים)

(אין לי תינוקות, אבל גם אם צריך פתרון נקודתי בתשלום לעזרה עם תינוקות, אפשר להתמודד עם זה)

לא חייב דווקא הורים.

זה לא כמו שיש רק קטנטנים וכל יציאה פשוטה צריך בייביסיטר.

תודה,מעודד ממש🙏עם ישראל חי🇮🇱
אני הייתי עוברתפה לקצת

אבל לשכירות, לא מיד לקנות בית.

מנסה לגור שם תקופה ולראות איך הולך ואז מחליטים אם מתאים להישאר או שחוזרים.

ראיתי שכתבו לך על הנסיעות, אני עושים נסיעה בערך פעם בחודש-חודש וחצי להורים של בעלי. שעה וחצי נסיעה עם 5 ילדים.

לא סיוט לנו בכלל, הילדים נהנים מהדרך, חלקם ישנים חלקם מרותקים למראות בחוץ, מתארגנים מראש עם בקבוק מים לכל אחד, חטיף, שלוק או משהו קטן שיאכלו בדרך ועובר לנו לגמרי בסדר.

אז לא בטוח שהנסיעות יהיו כל כך נוראיות....

מצטרפת להצעהואני שר

אנחנו עברנו בקיץ האחרון למקום אחר לגמרי מאיפה שהיינו, והתחלנו בשכירות.

מחכים שנה-שנתיים ואם נראה שמתאים לנו להשתקע - נתקדם עם קנית דירה.

מחכים מאוד לקנות ולדעת שאנחנו ברשות עצמינו, אבל גם רוצים לדעת יותר בוודאות שזה המקום שאנחנו רוצים לחיות בו לאורך זמן...

אז להתחיל בשכירות כבדיקה נשמע לי טוב,

(אם כי קחו בחשבון שכל ההתחלות קשות וכנראה שלא מיד תמצאו את עצמכם)

אלא אם לא מפריע לכם גם לקנות ולהשכיר בהמשך אם תרצו לעבור ואז זה אופציה לקנות כבר עכשו..

החלטות טובות!

מה עם לעבור לדרום הרחוק?ראשונית

קרית גת, קרית מלאכי, אשקלון?

התכוונתי הקרוב;)ראשונית
המחירים בקריית גתעם ישראל חי🇮🇱

מתחילים להיות כמו בפתח תקווה

וזה לא רלוונטי

בדקנו את קריית מלאכי, פחות מתאים

אשקלון זה לא רחוק מנתיבות 

לי נשמע ששווה לעבורשלומית.

חיים על הקצה מבחינה כלכלית זה קשוח ממש. עבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה גם נשמע לי מטורף לגמרי.

מה שכן הייתי מבררת על מקום עם קהילה בסגנון שלכם שתוכלו להצטרף אליה שלא תרגישו מדי בודדים...

בהצלחה!

🙏עם ישראל חי🇮🇱

תודה רבה

מעודד מאוד 

מוסיפה עוד שיקול אחד על מה שכתבו לךירושלמית במקור
אם יש ילד עם צרכים מיוחדים, או בעיה מסויימת שמצריכה הרבה בדיקות או טיפולים וכאלה, אז רק תבררי מה המענים שם לעומת מה שהתרגלת עד היום, כי שירותי בריאות (ומשרות) הם בין התחומים עם הפערים הכי בולטים בין המרכז ללא מרכז.
למה חייב לקנות דירה? מה יקרה אם לא תקנו?מרגול

לא הייתי לוקחת משכנתא של 10 אלף כי זה חונק ומפחיד.

אבל אפשר לגור בשכירות בדירה נעימה. לא יודעת מה המחירים בפתח תקווה, אבל יכול להיות שהשכירות תהיה משמעותית פחות ממשכנתא.

ואז תגורו ליד ההורים עם עזרה וכו, וכלכלית תוכלי להפחית עומס בעבודה.

(ואת ההון העצמי להשקיע כמובן, שלא ישב בעו"ש)

שיקול נוסף- השיקול החברתי. איך לכם ולילדים חברתית בפתח תקווה? כמה אתם אנשים שקל להם להשתלב במקומות חדשים? (את לא צריכה לענות לי, אני רק מעלה למחשבה)

השכירותעם ישראל חי🇮🇱

השכירות פה היא כמו המשכנתא שלי וזה שוב לא משתלם.  גם לשכור וגם לקנות זה היינו הך.

להפחית עומס בעבודה זה לא, במקצועי קשה מאוד להשיג חצי משרה בטח שלא במרכז .

אני רוצה להיות בבית שהילדים חוזרים

ופה זה לא אפשרי

למשפחה אין מחירדרשתי קרבתךך

ואומרת את זה כאחת שגרה רחוק מההורים .. ואצלך המרחק יהיה עוד יותר גדול.

במצב כזה אולי כדאי לשקול קנית דירה להשקעה במקום קצת יותר זול ומגורים בשכירות במרכז ..

מאוד קשה לגור לבד, במיוחד כשכן חווית תמיכה משפחתית ופעם בשבוע של בייביסטר ועוד עזרה מאמא שלך זה אמנם נשמע קצת אבל זה הרבה מאוד כשצריך לעשות הכל הכל הכל לבד. וכשיש פתאום בלתם אין למי לפנות .. ועוד 

שמעתי שיש קהילות שםעם ישראל חי🇮🇱

אמנם זה לא מחליף משפחה אבל זה לגמרי עוזר

העזרה היא לא משמעותית וניתנת להחלפה

העניין כאן הוא יותר רגשי

כי אמא שלי גרה לבד והיא לא צעירה וגם הקשר שלנו עם ההורים של בעלי הוא טוב אבל אנחנו לא נפגשים כל יום ממילא ולא מקבלים עזרה יומיומית

אם הייתי נעזרת כל יום,הסיפור היה אחרת לגמרי

אנחנו עברנו לאילת😊צלולהאחרונה

גם המשפחה שלי בפתח תקווה.

אבל נשמע לי שזה היה אצלנו יותר הדרגתי (גם לפני כן לא גרנו ממש קרוב להורים).

לא קראתי את כל השרשור אבל ראיתי שכתבת שנסיעה למרכז תאלץ להוציא שני רכבים- הייתי מחליפה רכב אחד לרכב שבעה מקומות וככה הנסיעות הן ממש אחלה. אצלנו הנסיעות הן 3.5-4.5 שעות ±, ומהנסיון שלנו לגמרי מתרגלים אליהן וזה נהיה בכלל לא נורא.

גם לנפרדות מההורים מתרגלים ויש בה יתרון. אפילו אספר שילדתי פה, ולמרות החששות את מי נביא ללידה וכו' הסתדרנו עם שכנים ובייביסיטריות והיה ממש בסדר ב"ה.

מוסיפה כי ראיתי שכתבת על קהילה- גם לנו יש קהילה, והעוצמה שלה זה פשוט מדהים. נכון שזה לא מחליף משפחה, ולא מתיימר להחליף, אבל נותן מלא מלא עזרה ושייכות (יותר ממה שהיה במקומות מרכזיים יותר שגרנו בהם, אולי דווקא בגלל המרחק). לגבי המשפחה- מדברים יותר בטלפון, גם שיחות וידאו עם הילדים, ואישית אנחנו עולים בערך פעם בחודש (לפעמים אפילו יותר- כמו שכתבתי הנסיעות לא מרגשות אותנו יותר מדי). לאירועים מתאמצים ומשתדלים להגיע גם, הרבה פעמים אפשר להצליח. 

לדעתי השיפור באיכות החיים לגמרי שווה את זה.

החלטות טובות🫶🏼

רק רוצה להניח כאן, כדי לא להיות לגמרי לבדאוזן הפיל

לא שמתי לב לשעון. הכנתי את הילדים לצפירה אבל איבדתי את הזמן

וקפץ לי הלב ולא חזר

אני בבית, עם הקטנה ששיחקה יפה ולא שמה לב בכלל

רצו לי אלף מחשבות

רצתי לכיוון הממד לרגע עד שתפסתי את עצמי

ומאז אני בוכה על הספה.

מעורערת כולי.

ולא בא לי לשתף אפילו כי זה מרגיש פתטי, אני הכי לא כזאת. או יותר נכון, לא הייתי. עכשיו אני כבר לא יודעת מה אני ואם אפשר בכלל לשקם את החוסן שנשחק עד תום

את בנאדם עם חוסן שהכין ילדים.ירושלמית במקור
אין עלייך בעולם.

זה מי שאת! בתוספת מה שאת מכירה מהעבר.

בעיני זה להתפתח, זה לא ללכת אחורה.

חיבוק חזקהשקט הזה

את ממש לא פתטית. זוכרת שגם שנה שעברה נשים שיתפו שהן רצו לממד בטעות וזה לא היה בסמיכות כזו לאירוע כמו שהיה לנו עכשיו עפ איראן.

עזבי עכשיו מחשבות על חוסן לא חוסן ותני לעצמך חיבוק חזק.

אנסה, תודה🩷אוזן הפיל
זה הכי מובן והכי לגיטימי בעולם התחושות שלך!עם ישראל חי🇮🇱

עברנו המון באופן כללי ובפרט בחודש וחצי האחרונים.

אזעקות כמה פעמים באמצע הלילה ,בבוקר,בצהריים ובערב. ריצה לממדים /מדרגות/מקלט ציבורי.  

לחץ ,פחד,חרדה,דיכאון,עצבנות ועוד עטפו אותנו מכל כיוון. והאזעקה הזו, גם אם ידענו על בואה

לא מנעה מאיתנו להילחץ ברגעים ראשונים כאילו שוב אנחנו חוזרים לאותו הסרט.

מה גם שבחדשות לא מפסיקים להלחיץ ולהזהיר שהמלחמה לא הסתיימה ויכולה להתחדש כל יום.

את לא לבד.

התחושות האלה לא באו משום מקום ואל תחשבי לרגע שאת פתטית.

את אדם רגיש והגיוני שעבר כמו כולנו הרבה.

בתקווה לימים שלווים ורגועים

🌸

תודה על הנירמול 🙏אוזן הפיל
רק אומרתניגון של הלב
שאני התכוננתי מראש, הייתי עם עין על השעון כמה דקות קודם ועדיין קפצתי
כנ"ל. יותר מזה. יצאתי לרחוב וכבר עמדתי וחיכיתי.קמה ש.
בס"ד

ועדיין קפצתי.

גם אני התכוונתי וקפצתי ממשטרכיאדהאחרונה

ובעיני בכזאת שנה היה ממש ראוי ונכון לוותר לחלוטין על הצפירה. (לא יודעת להגיד מה לגבי יום הזיכרון, ביום השואה ודאי)

את קשה מדי על עצמךאן אליוט

ברור שזה הדבר הראשון שתחשבי. גם אצלי, אפילו שידעתי שיש צפירה ונעמדתי, הלב שלי קפץ בהתחלה ולקח לי שניה לקלוט שזו לא אזעקה.

זה לא פתטי בכלל. הגוף שלנו עדיין מתוכנת למוד מלחמה וזה ממש טבעי!

חיבוק גדול ❤️

תודה, זה ממש מעודד שאני לא היחידהאוזן הפיל
לא יודעת למה חשבתי שרק אני ככה, אולי כשנמצאים בחוץ יש יותר כח להחזיק
חיבוק גדול!אוהבת את השבת

קחי דבר ראשון זמן לנשימה. ולהזכיר לעצמך ששיפוטיות כלפי עצמנו והלקאה זה הדברים שהכי מפריעים לנו לצמוח..

זה עולה לנו באינסטינקט אבל ככ לא בריא..

הכי הגיוני שיש מה שקרה לך ומראה שאת רגישה ומחוברת ...

והכי הכי - חיבוק ענק ענק ענק!! הלוואי שתרגישי אותו ממש פיזית.. זה מה שצריך עכשיו..

ואלופה שהכנת את הילדים! אני שכחתי.. זרקתי להם מילה קטנקטנה..

תודה, באמת הרגשתי והתרגשתיאוזן הפיל
קרה גם לי. הילדים במסגרות ישר חשבתימפלצתקטנה

האם זה הפסקה או שיעור

ואמרתי לבעלי אולי תזדרז לרדת למקלט

ובראשונה חשבתי זה בטח מלבנון כי לא היה התרעה.

כל זה כשחצי שעה לפני דברתי עם בעלי על הצפירה ואמרנו אחד לשני שלא נילחץ

אז אני עם הכנה מראש, וגן דקה לפנימקרמה

תזכרתי שעוד מעט זה מגיע

ועדיין הצליל הזה טריגרי

והפער הזה בין צפירה שבה עצורים ומקשי בים מול האזעקה שבה האדרנלין בשיא ורצים ופעילים היה לי ממש קשה

זה מכריח אותי להיכנס לטראומה ולא להעביר אותה בתעסוקה

מה פתטי בזה?ואני שר

הגוף מגיב עוד לפני הראש

זה הכי טבעי

אני הסתכלתי בשעון כמה דקות לפני והזכרתי לעצמי שתהיה צפירה ועדיין ברגע שהתחיל קפצתי בבהלה

כולנו בסטרס מתמשך

אני עדיין נדרכת מרוחות שורקות ואופנועים ברחוב, גם בתקופות שהן לא דקה אחרי איראן וכל הטרלול האחרון

תני לעצמך חיבוק גדול!

את בדיוק מי שאת, עם השריטות של התקופה

כמו כולנו

זה מערער ממש ממש❤️‍🩹❤️‍🩹טארקו
ומאוד מובן שאת מגיבה ככה..

פרקטית, שימי עכשיו שעון ל5 דקות לפני שתי הצפירות הבאות(שני ערב ושלישי בוצר)

מקווה שכבר התאוששת...

קודם כל וכמו שכתבו לךוהרי החדשה

זה תגובה מאוד נורמלית וטבעית

גם לי זה קרה..

ולגבי ההצפה שזה עורר

יש משהו בהפסקת האש שמציף את כל הסטרס שהחזקנו עד עכשיו.

פתאום הגוף מגיב הרבה יותר חזק

אנחנו כאילו אחרי אבל דווקא אז הגוף והנפש מרשים לעצמם את הפירוק

פתאום מרגישים כמה הגוף דרוך כל הזמן

את הקפיצות הזאת של זמן מלחמה

גם מה שנראה לנו שאנחנו עוברות בטוב בסוף הגוף שלנו חווה וזה נרשם בו

אז עכשיו זה הזמן הכי מערער

תהיי איתך בחמלה על ההתפרקויות והקושי

ואני לגוף הזנה של טוב כמה שאת יכולה

אם זה בית קפה או אוכל בריא נעים

או מסאז' או כל דבר שמביא איתו הרפיה

וואי ממש ככה. גם אצל הילדים..אוהבת את השבת
יכול להיות שבגלל זה אני ממש מותשת השבוע?וואלה באלה
יותר מהרגיל
בטח. אני הייתי ככה שבוע שעברהמקורית
וואי זה מטורףוואלה באלה

נשמע שעבר לך, זה מעודד

נבהלתי שמשהו קרה לי

לא לא, את לגמרי בסדר♥️המקורית

זו תגובה סופר נורמלית למצב לא נורמלי

צריך רגע לעבד ולהתאפס על השינוי. מקווה שתראי גם את שיפור מהיר

בוודאי שאפשר לשקםoo

וגם צריך

כי יהיו עוד מלחמות

אלה הם החיים פה

הפחד מאזעקה לא פרופורציונלי לסיטואציה

רק מודעות לזה ועבודה בנושא יכולים להחזיר את החוסן

כי הגוף לא שוכח וצובר סטרס ממלחמה למלחמה 

כל כך מבינה!!חרות
אני חיכיתי במתח עם השעון, ומשהו בי נרגע רק אחרי שהצפירה התחילה
אני בעבר רצתי למקלט למרות שידעתי מראשואז את תראי

שיהיה תרגיל...

באותו רגע לא זכרתי את זה ולא הבנתי למה כולם אדישים, עד שמישהו אמר לי 🤭

כל כך הגיונירקלתשוהנ

אני בכיתי בכי כזה ביום הראשון של הפסקת אש. אני לא חושבת בכלל שזה קשור לחוסן,  ממש לא, אלא לפריקה של הגוף.

המוח היה כל הזמן במצב סכנה, מחשב ברקעכל הזמן לאן לצאת לאן לא, אפם יהיה אזעקה בחוץ בנסיעה במקלט, וזה מאמץ גדול להחזיק ככה.

ואז יש הפסקת אש, אבל לא חוזרים תוך רגע לרוגע, זה לא הולך ככה.

אז צליל שידעת עליו מראש מקפיץ אותך ומעלה לך את כל כל המתח הענק הזה, בטח כאמא שמנסה לרפד לילדים ולחבק ולהרגיע, וחושבת מראש מה יקל עליהם, ונמצאת שם בשבילם.

איך לא תבכי ותתפרקי, כשניבהלת באמת, ואת לבד בלי ילדים להחזיק בשבילם, ובעצם לא קרה כלום?

תחבקי את עצמך חזק, אני שוב כותבת שזה בעיניי בכלל לא חייב להיות קשור לחוסן.

חוסן מדבר על תקופה ארוכה. אם מישהו עושה לך בו ואת נבהלת זה לא אומר שאין לך כוח אלא שנבהלת, ואם כל הפעמים האחרונות שעשו לך בו היתה סכנה שיפול טיל מהשמיים, אז ברור כפליים שתיבהלי

תודה על כל מילה🩷אוזן הפיל
ממש הבנת והסברת לי את עצמי
ווי תודה. באהבה.רקלתשוהנ
גם אני נבהלתי ממשעדינה אבל בשטח
אבל אחרי שניה נזכרתי, ונשמתי. אין מה לעשות. זה מבהיל. אנחנו בתוך מלחמה, מי שלא נבהל בכלל מהאזעקה ולא זז לו כלום בלב, אני מצדיעה לו.
אני עמדתיבאתי מפעם

עם התלמידים שלי, ממתינים לצפירה

מדברת על הצפירה

מתכוננת לצפירה

דיברנו על השואה, מה עושים בצפירה

ואיך שהיא התחילה, הלב שלי ניתר בבהלה, כאילו זו אזעקה,

והילדים הצעירים קפצו מיד לכיוון המקלט, מיד הרגעתי אותם והזכרתי שזו לא אזעקה, אבל הם היו מבוהלים

וכל הצפירה היו לי דמעות בעיניים מלהיזכר במבט המבולבל והמבוהל שהיה להם. איזה הזיה.

חיבוק גדול! 

דחוף לשנות את הצליל....שיפור
ממש! זה סתם מנהג של גויים. שישימו שיר ברקע או כל דבת מלך =)

דבר אחר.

אני בדיוק כמו הפותחת. חפרתי לילדים, וידאתי שגם הגננות והמורים דיברו איתם על זה.

וברגע שהתחילה התפירה קפץ לי הלב! הייתי בטוחה שזה מלבנון😐

תמיד עיניין אותיגפן36

למה אומרים שזה מנהג של גוים?

איזה גוים עושים דבר כזה? 

תקראי, זה התחיל אחרי מלחמת העולם הראשונה.בת מלך =)

כדי לזכור בצורה לא דתית.. ואז יוכלו לקחת בזה חלק הרבה אנשים.

(דקת דומייה יחד עם צפירה כסמל לאבל לאומי)

מה שמצחיק הוא שעם השנים, במקומות ששלטו הנוצרים, הם החליפו את הצפייה לצלצול פעמוני כנסייה.

כך שהעניין להימנע ממהשו דתי, חזר בצורה הפוכה.

תינוק בחברהקו אדום

תינוק בן שנה וחצי לא מדבר בכלל

אבא,  אמא

כן מביע את עצמו מצוין ממש בכל מיני דרכים

אוהב מאוד שירים

ומזמזם לעצמו

מחקה תנועות 

לא נענה בכלל לקרבת מבוגרים

וגם ילדים מהמשפחה נענה והולך רק את מי שהוא בוחר

מהתמונות מהמשפחתון נראה שבזמני פעילות הוא מעדיף להיות בעמדת צופה

ולא להשתתף עם כולם בהכל

נשמע חריג??

קצת חריגכורסא ירוקה

כשסופרים מילים לא סופרים רק מילים שלמןת אלא גם הברות שיש להן משמעות ספציפית. אם מא זה מים אז זה נחשב מילה. קולות של חיות זה מילה וכו. אז תבדקי. אני חושבת שצריך בגיל הזה 20-30 מילים ולצרף שתי מילים (אבא בוא)

יש ילדים שפחות אוהבים פעילות של הרבה אנשים. איך הוא במשחק אחד על אחד עם ילדים בקבוצה שלו? זה גיל שיש בדכ חבר אחד או שניים. לא ממש משחקים יחד אלא אחד ליד השני אבל אמורה להיות ביניהם תקשורת

לגבי הדיבור מבינה שזה חריגקו אדום

אם כי 2 בנים שגדולים ממנו היו אצלי ככה אותו הדבר

\ובגיל שנתיים נפתח הברז...

בגלל שראיתי שמבחינה חברתית הוא מאוד בורר וחושד חשבתי אולי קשור יחד...

כשהיינו בחג הרבה עם המשפחה המורחבת ראיתי שגם שם הוא בוחר עם מי לשחק

כן התחבר לאחד במיוחד ואחרים דחה או ברח...

זא רואים שהוא מבין מה בא ומתאים לו

אבל מאוד מאוד חשדן

זב בסדרכורסא ירוקה

יש ילדים יותר רגישים, יותר מופנמים. לא חייב שיהיה לו כימיה עם כל אחד.. נורמלי שיברור ויפחד אם זה אנשעם שהוא פוגש לעיתים רחוקות. אבל אין הוא במעון? משחק? עם ילדים אחרים? מביע את עצמו?

יש משפחות שילדים מדברים מאוחר ולפעמים גם בתוך המשפחה יש מנעד, זה כשלעצמו לא בהכרח מצביע על בעיה. כן הייתי בודקת אם נגיד בגן הוא נמנע מחברת ילדים

אם את דואגתאיזמרגד1
אפשר לפנות להתפתחות הילד ולבקש אבחון רופא התפתחותי...
זה דרך הקופה?? רופא משפחה?קו אדום
תלכי לרופא ילדיםשלומית.

ותבקשי הפנייה להתפתחות הילד.

זה תהליך קצת מייגע, צריך למלא כל מיני טפסים, ולהמתין לתורים וכו'וכו' אבל זה שווה את זה.

אם את רוצה אפשר ללכת גם בפרטי ולשלם בהתאם...

אפילו אפשר בינתיים רק לקלינאית תקשורת בתור התחלה 

דרך הקופהאיזמרגד1אחרונה
בדרך כלל צריך הפניה מרופא ילדים ושאלונים. את יכולה יצור קשר עם התפתחות הילד באזור שלך ולבדוק מה התהליך...
אז התאומים כבר בני ארבעה חודשים ב"העם ישראל חי🇮🇱

אני כבר לא זוכרת 🙈מתי מתחילים טעימות?

ומה נותנים? 

אפשר להתחילרקאני

ממש בקטנה מרק טחון

או פירות טחונים

מידי פעם כפית פה ושם

ובגיל חצי שנה לתת יותר

היום מנחים להתחיל טעימות בגיל חצי שנהיעל מהדרום

לק"י

אפשר לתת כמה דברים ביחד (חוץ מאלרגניים).

אלרגניים (דגים, חלבי, שומשום, בוטנים, שקדים, אגוזים, בוטנים, ביצים)- לתת בנפרד למשך כמה ימים.

לתת את האוכל הרגיל של הבית, עם התבלינים שלכם.

ולתת כמויות לפי הצורך והרצון של הילד.

בפועל אני כן מתחילה לפני, כדי שבגיל חצי שנה נוכל כבר לתת ארוחות. והבן שלי ממש מתלהב לנשנש כל מיני.

תודה 😊עם ישראל חי🇮🇱
פירות לתת טחון בכפית או את הדבר הזה שמכניסים בננה וזה יוצא מרשת כזאת צפופה שנותנים להם להחזיק ?
איך שבא לך. אני נותנת בשלב הראשון עם האצבע שלייעל מהדרום
ההמלצה לגיל חצי שנהניגון של הלב
כדי שלא יתחילו לתת ארוחות לפני זה אלא רק טעימות קטנות ממש )לפחות ככה אחות טיפת חלב הסבירה לי)
זה גם מה ששמעתי. ולכן נותנת לפני....יעל מהדרוםאחרונה
אשמח לעזרה עם זמני שינה ואוכל של בן 7 חודשיםפה לקצת

מרגישה שאני קצת הולכת לאיבוד

אתחיל מהשינה,

היא השתבשה מאז המלחמה עם איראן.

לא היינו בבית בשבוע הראשון וזה גרם שהוא ישן מאוחר ומאז זה לא הסתדר לו, הוא הולך לישון ב9-10 במקום ב7 כמו שהיה רגיל.

זה היה פחות מפריע לי אם הוא לא היה רוצה להיות בידיים מ7 בערך ועד שהולך לישון...

כמה הוא אמור לישון ביום? וכמה בלילה?

אם בכלל יש שעות...

ואיך אפשר לסדר לו את השעות שישן יותר בלילה?

ולגבי האוכל,

הוא יונק הנקה מלאה.

לאחרונה הוספתי לו אוכל וכבר בערך שבועיים הוא אוכל א.בוקר וא.צהריים.

1. אני צריכה לתת לו בזמנים קבועים בגלל ההנקה?

זה אומר שבשעןת האלה לא יהיה לי יותר חלב?

2. זה מספיק לגיל הזה או שלהוסיף עוד ארוחה?

3. אפשר להביא לו דברים לא מרוסקים? נגיד מלפפון ביד? אין לו שיניים.

תודה לכל מי שתקרא ולכל מי שתענה

מקפיצה. שרשור שמעניין גם אותייעל מהדרום
לגבי אוכלאיזמרגד1

אני חושבת שכדאי בזמנים קבועים פחות או יותר, לא דווקא בשעות קבועות אלא בזמן קבוע מבחינת הסדר יום שלו- לדוגמא קצת לפני שהולך לישון שנת בוקר.

בגיל הזה אצלי זה היה בנוסף להנקה ולא במקום...

דברים לא מרוסקים אפשר להביא או בטעימון או בצורה שהוא לא יוכל לחתול ממנו חתיכות קטנות, מלפפון לדוגמה עם קליפה זה בסדר אבל בלי הוא יכול לחתוך חתיכות קטנות של סוכנות לו. ולהביא רק בהשגחה כמובן...

הבן שלי חותך גם עם קליפה, אז צריך לשים לביעל מהדרום

לק"י

בן 5.5 חודשים, ובלי שיניים.

אני מביאה לו רצועות מלפפון וגמבה.

ואז את מוציאה לו?פה לקצת
אז מה הטעם להביא לו לאכול לבד?
כן. זה יותר בגדר נשנוש והתנסות (ותעסוקה) אצלינויעל מהדרום

לק"י

הוא עוד קטן.

חוץ מזה, שחלק כנראה כן נאכל. כי אני כן רואה שהוא מכרסם את הרך של המלפפון (חלק הוא גם מוציא מהפה, לפי איך שהחולצה נראית).

תודה! אז נראה לי שבינתיים אוותר על דברים לא חתוכיםפה לקצת
מנסה לענות..אנונימית בהו"ל

בגיל הזה מצופה לישון בערך 14 שעות ביממה.

בדיוק בשלב הזה הם מתחילים לעבור מ3 שנות יום ל2 שנות יום..

אז אצלנו (בשאיפה, כן?) - הולכת לישון ב7, קמה ב6-7, תלוי אם היתה ערה קצת בלילה או לא..

במהלך היום ישנה 3 שינות (היא בת 6.5 חודשים), משתדלים שבמצטבר זה יצא לפחות שעתיים וחצי. אם ישנה בוקר וצהריים ממש ארוך, אפשר לוותר על שנת ערב. אצלנו עדיין זקוקה לזה, אפילו קצר.

משתדלים להעיר אם ישנה מעבר ל17:30.

נהוג לאמר ששינה מביאה שינה, ככה שאם הוא ישן כמו שצריך ביום, הוא ישן טוב בלילה, ולא מורידים מהשינה ביום כדי שישן בלילה.

טקס שינה זה ממש חשוב, אנחנו גם מאוד מקפידים להפריד אוכל משינה והרדמות עצמאיות (בלי בכי).

לגבי האוכל, זה לא צריך להיות כזה קשוח..

אני כן משתדלת שזה יהיה 2 ארוחות בשלב הזה, אצלנו בוקר פרות וערב ירקות, מניחה שעוד מעט אוסיף בצהריים משהו יותר רציני. זה לא מחליף הנקה אלא דוחה אותה, לפי הקצב שהם מעלים את הכמויות.. עד שאת שמה לב שהוא כבר ממש שבע ולא רוצה לאכול עד הזמן של ההנקה הבאה..

אגב,  אני אוהבת בגיל הזה להוסיף דייסת קוואקר של bd כמעט לכל דבר, זה ממש מזין ומשביע.

בהצלחה!!

הוא ישן כמה שבאלו מתי שבאלופה לקצת

אני לא מונעת ממנו לישון בשביל שישן בלילה אבל אולי כדאי שאנסה להזיז לו את שעות השינה.

ביומיים האחרונים הלך לישון ב6 וחצי-7 וקם בשמונה לשעתיים-שעתיים וחצי ואז חזר לישון.

אני התחלתי טעימות לפני גיל חצי שנה אז עכשיו הוא כבר בשלב שאוכל ארוחה מלאה.

בבוקר לחם עם משהו

ובצהריים בשרי

ואז זה כן דוחה את ההנקה ויכול גם לדלג עליה.

זה לא טוב שהוא מדלג? מתי האוכל מחליף הנקה?

@ניגון של הלב

כשזו מנה מלאה והוא שבעיעל מהדרום
לק"י

יכול להיות שהוא עוד ירצה לינוק אחרי.

האמת שאפילו לא חשבתי להציעפה לקצת
עכשיו בזכותכן הצעתי אחרי א.בוקר והוא באמת רצה
והוא ינק הרבה?יעל מהדרום
לק"י

אולי זה צמא. או פינוק (בקטע טוב).

לא, סתם פינוק לדעתיפה לקצת
כי גם שתה מים אחרי

אבל עכשיו אני דואגת אולי זה לא טוב שהאוכל מחליף הנקה

למה לא טוב? עד גיל שנה צריך גם הנקה/ בקבוקיעל מהדרום

לק"י

אבל אך פעם לא שמעתי על כמות ספציפית שצריך לתת.

פשוט בנוסף לאוכל.

אם הוא שבע מהאוכל מעולהניגון של הלבאחרונה
רק חשוב לשים לב שבגיל הזה קשה להם לשבוע מהאוכל, והם הרבה פעמים צריכים השלמה אח"כ של הנקה

לא חייב להיות הרבה או תמיד, רק כדאי לנסות, לפעמים מגלים שהם עדיין מורעבים גם אם אכלו ארוחה גדולה, ולפעמים שבעים ולא באמת צריכים עוד

על האוכלניגון של הלב
לפי מה שאני יודעת בגיל הזה האוכל לא מחליף הנקה, אולי מעכב אותה קצת אבל הוא עדיין צריך לינוק
לפעמים אני רוצה להיות גברהריון ולידה

שיהיה לי שלוש פעמים ביום 'חובה' לברוח לזמן שבו אני עם עצמי ואסור להפריע לי

ושזה יהיה מובן מאליו

ממני שמוותרת על כל כך הרבה

ולא מגיעה לטפל בעצמי

ושילדתי בתחילת המלחמה ומאז אין לי רגע לעצמי

ז"א יש זמן , אמנם מועט, אבל 'עצמי' תמיד כולל בתוכו תינוק צרחן

העולם לפעמים מרגיש לי אכזר שהוא ככה

רק רציתי לפרוק אחרי יום מורכב תודה על המקום

וואי מזדההכורסא ירוקה
וואי ממשאפרסקה

לפעמים כשאין לי כח ובעלי אומר שהוא ישאר לשיעור בין מנחה לערבית, אני אומרת לו שאולי אני אלך לשיעור במקומו 😁

ובנימה אחרת, אולי תמצאי לך איזו חצי שעה/ שעה שבעלך יהיה עם התינוק (ועם השאר?) ואת תעשי משהו לעצמך? אפילו לא חייבים לצאת מהבית אם אין כח העיקר לסגור את הדלת של החדר... רק צריך להכניס את זה ללוז. ומה שנכנס ללוז מוצאים לו זמן

וזה גם בשעות הכי דפוקות ביוםא.ק.צ

לנו אין עדיין ילדים, אבל ממה שאני יודעת זה יוצא על האירגון בבוקר ועל ההשכבות בערב.

בעלי עוד רוצה שאני אתן לו ללמוד דף יומי לפני מנחה.(עכשיו יש לי פחות בעיה, אבל כשיגיעו הילדים זה משהו אחר)

בבוקר זה לא מחייברקאני

אפשר לחשב את זה שיצא לתפילה אחרי/ לפני שמתארגנים

בערב זה לפעמים בעייתי כששקיעה יוצאת בדיוק בזמן של ההשכבות (נגיד בתקופה הזאת ששקיעה ב7)

אבל נגיד בחורף כשששקיעה ב5 אפשר איכשהו להיות בבית ב7....

אצלינו זה חייב להיות בזמן ההתארגנותשומשומונית

כי הוא צריך להגיע לעבודה. הוא לא יכול להתפלל מאוחר...

(ומניין מאוחר יש פה רק בראשון,שישי וחופשים). אבל באמת לא רלוונטי לנו.

6.15בתפילה. אבל יאמר לזכותו שהוא לומד דך יומי ב5.30 לפני התפילה כדי שלא יהיה בערב\בזמן עם הילדים.

ברוררקאני

כל אחד מה שמסתדר לו

גם אצלנו לא תמיד זה אפשרי

רק אמרתי שזה לא מחייב...

לבעלי הייתה תקופה שקם בנץ וכשחזר ארגן את הילדה

ועכשיו קם ומוציא אותה וממשיך מהגן לתפילה...

אפשר להתפלל ערבית גם יותר מאוחרהמקורית
נכון אבל מנחהרקאני

בדרך כלל סמוך לשקיעה ואז הרבה פעמים נשארים לערבית

לא יודעת אם בדרכ. אפשר גם יותר מוקדםהמקורית
אשמח בבקשה לא לדון בזה כרגע אם אפשרהריון ולידה
על זה נאמר 'תפילות אבות תקנום' 😉קופצת רגע
רק שיצחק ויעקב תיקנו את התפילות בתור רווקיםא.ק.צאחרונה
כנראה רצו להקדים תרופה למכה
זהoo

לא בהכרח התפילות עוזרות לגבר לצאת מהבית

ולא בהכרח תינוק קטן מונע מהאישה לצאת ממנו

אלא סקאלה של דאגה עצמית

גברים נמצאים בחלק שיותר דואגים לעצמם מאשר לאחרים ונשים להיפך (בהכללה גסה אבל ככה זה עובד לרוב)

אם יש לך רצון לעשות שינוי

תדעי שזה אפשרי

כי המובן מאליו הוא שלך ולא של גורם חיצוני

אם תפסיקי להאמין בזה תוכלי ליצור שינוי

ממש ככהאפרסקה

הנשים לרוב שמות את עצמן בתחתית שרשרת המזון, ולגברים לרוב זה טבעי שקודם הם צריכים לדאוג לעצמם כדי שיוכלו לדאוג למישהו אחר אח"כ.

וזה לחלוטין בר שינוי, גם אם לא נראה ככה על פניו, רק צריך לחשוב מחוץ לקופסא שהכנסנו אליה את הראש

וואי החובה הזאתרקאני

לפעמים היא עול גדול וקשה

דווקא מכל הדברים אני שמחה שאנחנו לא חייבות במניין

אמאלה לצאת באמצע כל דבר שאת עושה וללכת לבית כנסת לא משנה מה המזג אוויר

ולהיות לבושה בזמן הזה

לא בשבילי

מותר לבקש רק חיבוקים?הריון ולידה
שולחת חיבוק ענק!ואילו פינו
מבינה אותך ממש! 
תודה💝 אני ממש עם גוש בגרוןהריון ולידה
זה באמת בזמנים קשוחים ממש! ועוד אחרי לידהואילו פינו
עם תינוק קטן שפתאום משבית אותך בגלל הנקה גזים או סתם בכי
חיבוק גדול♥️♥️♥️ תקופה מאתגרת בהחלטהמקורית
בטחח 🫂🫂🫂רקאני

באמת קשוח שאין זמן לעצמנו

יש תקופות של עומס שנראה שאין תקווה באופק

תקופה קשה מאד להיות אחרי לידהרקלתשוהנ

אמאלה כתבתי תוגבה ארוכההה והכל נמחק

אשתדל שוב בהמשך

וואי תודה רבההריון ולידה

מעריכה

ואשמח אם יתאים לך שוב אני מרגישה ממש צמאה 

אני משתגעת!!!!!!!הריון ולידה

אני לא יודעת אם זה קצר בתקשורת או שאני כבר מדמיינת דברים

אבל זה לא הגיוני שכל כך הרבה דברים שאני מדברת עליהם עם בעלי הוא אח"כ אומר שלא היה ולא נברא

או שהוא לא שומע או שהוא לא זוכר או שאני מדמיינת שקרו דברים

אבל זה כבר לא מאפשר לחיות ככה!!

זה דברים מהותיים וכל היום אנחנו בויכוחים אם אמרתי או לא אמרתי

הוא ממש לא זוכר

כאילו זה באמת לא היה

לא יודעת מה כבר אפשר לעשות

נשמע מתסכל מאודמחי
אולי להתחיל לרשום לו את זה בוואטסאפ/הודעות?
נשמע מוזר האמת. חוץ מהעניין הזה - הקשר טוב?ירושלמית במקור
בעלי גם ככה, אבל הוא באמת לא זוכרזוית חדשה
אחרי כמה פעמים שהוכחתי לו את זה הוא פשוט למד שלי יש זיכרון יותר טוב 
תכתבי הכלאיזמרגד1
לעצמך או לו. יהיה יותר קל להבין ככה מה קורה איתכם, אם זה באמת קצר בתקשורת או בזיכרון של אחד ממכם
לא יכולה לכתוב לו הכלהריון ולידה

בסוף יש הרבה זמן שמדברים בע"פ

וגם זה יכול להיות גם בדברים קטנים וטיפשיים

שנינו מאוד עייפים לאחרונה אבל לא יודעת אם זו הסיבה

ברור שזה משפיע העייפותאמאשוניאחרונה

וגם התזמון. את מדברת בזמן שהנושא מעסיק אותך.

הוא צריך לקטוע את המחשבה שלו כדי להכניס את המידע החדש.

כדאי לחזק תקשורת ע"י קשר עין, שיקוף וסיכום נושאים חשובים, אפשר גם אקשן אייטמס.

נניח את אומרת צריך לקבוע תור לטיפת חלב.

אם התגובה היא "טוב" עלול להתפספס יותר מאשר תגובה:

מחר בבוקר אתקשר לקבוע תור לטיפת חלב ואשלח לך זימון ביומן.

ככה את יודעת למה לצפות.

אם זה באוויר מלא פעמים זה מתפספס.

זאת תקופה כזאת של ניסיון לחזור לשגרה אבל המוח עוד לא שם.

יש מלא טרדות וחוסר וודאות, הכל טוב איתכם, פשוט צריך עוד כלים כדי להחזיק עוד דברים חשובים.

ואולי כדאי מהצד שלך לעשות חושבים אם את לא נותנת תיעדוף גבוה להרבה מדי נושאים שמביאים להצפה.

אפשר גם להגיד מפורשות אני רואה את העייפות העומס והחוסר קשב. בנושא הזה אני לוקחת אותו לבד קדימה כרגע.

את יכולה לכתוב לי בפרטי?כורסא ירוקה
אפשר דרך המנהלות. יש לי כיוון לומר לך, אולי זה יעזור
קורה גם אצלינו שהוא מפספס דברים שאמרתי לויעל מהדרום

לק"י

אצלינו זה קורה כי הוא עסוק בפלאפון, ולא תמיד מקשיב בקשב רב.

אז כדי לוודא שהוא אכן מקשיב, אני צריכה לבקש ממנו להקשיב/ לא להיות בפלאפון וכדומה.

אולי גם אצליכם?

(וזה מעצבן. אין ספק).

הציפיות שלי מהקטנה שלי מוגזמות מדי?...מתואמת

אסביר למה אני מתכוונת:

היא בת שנה וחצי (כמעט ושבעה חודשים), עוד לא מדברת בכלל, למעט שלוש-ארבע מילים לא מספיק עקביות.

לרוב היא יודעת לבטא את עצמה היטב בלי מילים (למשל - יודעת לדרוש ממני שאשיר לה שירים וגם יודעת לבקש איזה שיר בדיוק היא רוצה).

אבל לא תמיד היא מצליחה...

למשל עכשיו -

ישבתי על הספה ואכלתי לחמנייה עם חמאה (בכל פעם מרחתי עוד קצת - החמאה הייתה לידי).

היא נעמדה לידי בבכי ומשכה לי בשרוול, ולא הצלחתי בשום פנים להבין מה בדיוק היא רוצה: לאכול מהלחמנייה שלי? היא תסתפק בחתיכה? או שאולי היא רוצה מהחמאה? ואולי בכלל היא רוצה שארים אותה? או שאקום ואביא לה משהו אחר?

עשיתי ניסיונות של כל מיני, אבל מודה שהייתי רעבה ועייפה וחסרת סבלנות בשביל לנסות יותר מדי...

אם היא הייתה יודעת לומר מילים היא הייתה מצליחה לבטא טוב יותר את הרצון שלה...

או לפחות כך נראה לי.

אני לא יודעת אם הציפייה הזו ממנה הגיונית לגיל או שמוגזמת.

השתיים שלפניה, שהכי טריות לי בזיכרון, היו הפוכות זו מזו - אחת דיברה שוטף מגיל צעיר למדי והשנייה גם הייתה עם עיכוב בדיבור, כמו הקטנה... אז אני כבר לא ממש יודעת להשוות למה שתקין בגיל הזה.

אני מתלבטת אם נכון "לדרוש" ממנה לבטא את עצמה בצורה של מילים, או שפשוט לקבל את זה שככה היא וזהו (אף שזה מתסכל נורא - אותנו ואותה)...

סלילה שחפרתי🙈

ותתפללו עלינו שנקבל כבר טיפול אצל קלינאית תקשורת...

את שואלת אותה ממש מה היא רוצה?המקורית

שאלת אם היא רוצה לחם עם חמאה?

אם היא יודעת לבטא את עצמה, היא הייתה "עונה" לך איכשהו לא?

כן, לרוב שואלת אותהמתואמת

היום יש מצב שרק הגשתי לה את מה שחשבתי שהיא רוצה, כי אני באמת עייפה ולא הכי מרגישה טוב🙈

היא יודעת לבטא את ה'לא' (פשוט מעיפה את מה שמציעים לה🤦‍♀️), אבל לא מספיק יודעת לבטא מה כן...

יכול לקרות והגיוני שאם את נורא עייפההמקורית

ולא במיטבך את מתקשה "לקרוא" אותה במה שכן

תרגישי טוב♥️

כנראה שעכשיו זה תסכל אותי יותר מהרגילמתואמת

אבל הרבה פעמים זה מתסכל, ולא רק אותי...

ותודה!

לדעתי את מכירה אותהפילה

ולפי זה את מנחשת מה היא רוצה

גם אם היא הייתה יודעת לדבר , לא בטוח שהיא הייתה יכולה לבטא את עצמה .

אי-אפשר לדרוש לבדר במילים אם היא לא יכולה.

בגדול בגיל הזה כן אמורים לדבר אבל היא לא לא שם...

בגיל הזה לא נראה ליאיזמרגד1

הילד שלי בן שנה וחצי (ילדתי 3 שבועות אחרייך אם אני זוכרת נכון😅) ומדבר 15-20 מילים קבועות- שזה לגמרי יפה לגיל, ועדיין זה לא ממש עוזר לו לבטא את עצמו. חוץ ממים ולינוק הוא לא מבקש שום דבר במילים אלא רק- בדיוק כמו שאת מתארת בקריאות נואשות לכיוון הדבר שהוא רוצה והעפה או לא עם הראש כשאני מנסה משהו שהוא לא רוצה...

קיצור נראה לי רק בגיל שנתיים בערך מצופה מהם כר מ''מ לבטא את הרצונות שלהם במילים, לא?

ככה אני יודעת ומקווה שלט טועהשושנושי

הבן שלי נולד בכ''ג אב , הם גם בערך בגיל הזה

יש לו 10 מילים אבל כשרוצה ממש ממש לא מתבטא במילים אלא יותר בצעקות לכיוון בפריט

לפעמיםרקאני

היא בעצמה לא יודעת מה היא רוצה

ולפעמים קשה לה להסביר

הבת שלי בגיל שלה אפילו גדולה ממנה בחודש וזה נשמע לי כמו סיטואציה שיכולה לקרות מידי פעם

היא גם רק מתחילה לדבר 

ונשמע שהיא פחות או יותר בקצב של הבת של ואפילו אחריה (עוד לא הולכת אבל זה באמת עיכוב רציני)

לא יודעת אם אני סתם אדישה אבל זה לא מדאיג אותי

אני רואה התקדמות

מידי פעם מדברת עוד קצת ומתקשרת יותר טוב

ומבינה המון המון

זה מתסכל אבל אני חושבת שתקיןכורסא ירוקה
יש ילדים שהשפה שלהם מתפתחת יותר לאט. תקין (עד רמה מסוימת) ומתיש, בעיקר שמיומנות הצרחה מתפתחת במהירות רבה אצל הילדים האלה...
שלי בן שנה ושמונהאין לי הסבר

הוא יודע בד''כ להביע את עצמו ללא מילים או במילים ספורות.

אבל יש פעמים שרוצה משהו ואני לא מבינה, ואני מציעה דברים ועל הכל הוא עונה ''לא'' ''דייייי'' או בכי עצבני.

אז אין לי כל כך מה לעשות.

אני מציעה, ואם מתעצבן ממשיכה בשלי.

נשמע לי מאוד תואם גיל...

תודה לכולכן! נרמלתן אותי לגמרי...מתואמת
נמשיך לחכות בסבלנות שתגדל יותר (ואז בטח אתגעגע להיותה תינוקת🤦‍♀️) ובינתיים ננסה ליצור מילון סימנים שלה
לא זוכרת מה מצופה בגיל הזהרק טוב!

מניחה שלפחות כמה מילים בסיסיות.

אבל טיפ קטן שאולי יעזור לקדם דיבור-

לדבר איתה במשפטים קצרצרים או אפילו רק מילים.

תביאי בובה. רוצה מים? כמו אמא? הנה בקבוק. זה מלמד אותה להתחיל לבטא שפה ללא צורך במשפטים מורכבים. 

תודה רבה!מתואמתאחרונה

אנחנו אומרים לה משפטים כאלו בעיקרון, זה די טבעי לנו כבר...

מקווה שהיא תצליח בקרוב לגבור על הקושי שלה (ושאני לא אלחץ יותר מדי בדרך)

אולי יעניין אותך