בעקבות שיחה עם חברה-עד עלות השחר.
אינטרס של שני הצדדיםadvfb
ולכן אין פה עניין של 'אחריות' של מישהו אחד.
מקובל (בצדק) שהבן יותר יוזם וזה אחלה אבל גם לזרום ולפתח שיחה מצד הבת זה מצויין
למה מקובל יותר?כלי פשוט
מה אכפת לי מה מקובל?
אלא אם אתה מתכוון לגמרא שהגבר צריך לחזר? או מקור אחר?
ה''עוילם'' אומרים שהזכרחצילים
ואולי לא אתחרפן חחחחח תלוי גדול בה' יתברך
גם אני אתחרפן ממישהי שרק תצפה לקבלכלי פשוט
צריך שיהיה אחד שיכולנוגע, לא נוגע
יש בנות שצריכות להרגיש את הנתינה של הבחור לאו דווקא בהובלה של קשר אלא בדברים אחרים.
הובלה נתפסת בצדק כמראה על התעניינות, אבל יש מקרים שאדם נפתח להוביל יותר ולהראות רצון רק כשרואה שהצד השני רוצה ואז הוא מקבל בטחון.
אני מדבר על מקרה של אדם שבאמת רוצה להתחתן והסיבה שאינו מוביל זה לא בגלל חוסר רצון אלא בגלל אופי או בגלל מה שכתבתי לפני וכדומה.
קשר בונים ביחד, ומתוך כך מובילים אותו יחד.סתרי המדרגה
למשל:
אחד שיותר קל לו לבחור (אפילו איפה נפגשים, מתי, מה עושים וכו') הוא יותר יוביל בקטע הזה.
אחד שיותר קל לו לפתוח שיח יותר רגשי/ עמוק/ מורכב - הוא יוביל את השיח בתחום הזה.
מי צריך להוביל בשיחה? או מצריך להוביל לשיחההפי
מלא כותבים פה ששני הצדדים צריכים, וזה צפוי.כלי פשוט
יש הסבר?
ואם אין הסבר, ואין למוסכמה הזאת איזשהו בסיס-
אז האם אתם בעד לבטל אותה?
תודה..
העניין של הגבר בתור משפיעadvfb
הוא יותר יסודי מאשר להרים טלפון או לשלם בסוף הדייט.
אני חושב (בצורה לא ודאית כלל) שאיפשהו אצל הרבה גברים העניין של ה'הובלה' יופיע בצורות שונות ואין עניין להתעקש על איזה נוהג מסויים של 'גבריות' המקובל כיום אלא למצוא איך באופן אישי בנאדם מביע את ה'גבריות' שלו במהלך הקשר.
אז אתה בעד לשנות את המוסכמהכלי פשוט
כל מוסכמה היא דרשת שינוי במובן מסוייםadvfb
עצם הרעיון שלקחת תבנית פעולה מסויימת ולהשתמש בה באירועים שונים הוא לוקה בחסר.
כל מוסכמה מצריכה התאמה אישית.
הרעיון מאחורי המוסכמה מבורך.
הנטייה האישית שלי באמת להתייחס למוסכמות בצורה פחות רצינית בפרקטיקה (וואלה באופן אישי אני יכול להגיד לך שזה משפיע עלי אבל זאת עבודה אישית להשתחרר ממוסכמות).
מה לדעתך הכוונה בדברי חז''ל שהגבר משפיע?כלי פשוט
יש עניין כללי שעל גביו מופיע האישיadvfb
מאוד מזכיר לי את העולת ראיה על "שלא עשני אישה" ו"שעשני כרצונו".
כמו שאתה מזהה בצדק, העניין הכללי הוא לא רחב כ"כ עד שהוא מוחק את האישי. הוא מאוד עדין.
ועל גביו העניין האישי.
הממשק של נשים וגברים המציאות הוא שונה.
אי אפשר להשוות אבא רגיש ככל שיהיה, לאמא. ככה נראה לי מאינטואיציה אישית על המציאות.
בזוגיות - הגבר יהיה גב תומך, יותר עניין של יציבות, של 'נוקשות' (אין לי את המילה המתאימה) בקשר.
גב תומך בדברים משמעותיים. לא בלשלם במסעדה.
ז"א גם גבר צריך גב תומך אך זה יהיה יותר קשור לצד העדין של האישה ולא צד היציב.
לדוגמא משהי הסבירה לי שאישה רוצה 'הגנה' בקשר. זאת נקודת מוצא שונה לגמרי.
כולם ככה? כל הגברים אמורים להיות ככה?כלי פשוט
כלומר- מי אמר שהמקום האישי הוא על גבי הכללי, אולי האישי משנה את הכללי עצמו בפרטים מסוימים?..
ואולי האישי הוא על הכללי, אבל הכללי הוא מאוד מאוד רזה כך שהוא יכול להכיל את המקום האישי של כל אחד על גביו?
המודל הכללי זה שכבה ע"ג שכבה. וכל פרט מגיע לשכבה מסויימתנוגע, לא נוגע
כלומר אישה מסויימת יכולה להפיק את הצורך שלה בקבלה גם אם הגבר לא יעשה כלום (אני לא מדבר על עבודות הבית כמובן אלא על העניין הזה), רק יהיה שם. ואפילו יפרוק אצלה יותר משהיא אצלו.
עצם היותו איתה יכול לתת לה את התחושה שמרגיעה אותה ואז היא יכולה להיות שם בשבילו הרבה יותר משהוא בשבילה.
אני לא מצליח עכשיו להסביר יותר.
זה כח עמוק של "לזאת יקרא אישה כי מאיש לוקחה זאת". וכמו שאתה בוודאי מבין בגבר יש את הכח ההפוך, להחזיר אותה אליו. זה יכול להתבטא ב"דרכו של איש לחזר", זה יכול להתבטא כמעט רק בצורה פנימית בהתחלה ולהיבנות תוך כדי הנישואין (כמו שהרבה נשים אחרי הנשואין גם מגלות יותר את הכח שלהן דלעיל), זה יכול להיות חסום ומודחק מסיבות שונות ואפילו עמוקות מאוד ולא ברות שינוי כמעט- אבל זה שם.
אם אתה רוצה דוגמא פיזית לזה- יצר של בן. זה שם כחלק ממהותו, גם אם יכול להתבטא בצורה לא נכונה או להיות מודחק.
מה שחז"ל אמרו דרכו של איש לחזר זה על הרוב (ובפרט בזמנם). אבל לעולם לא תהיה מציאות שהיוצרות יתהפכו. הקצוות אולי יגדלו, אבל ה"מודל" אינו יכול להישאר רק עם הלב ובלי שאצל הרוב יהיה ביטוי ברמה סבירה שלו.
יש גם כח של "אם כל חי" שם האישה היא הנותנת (אני מתכוון לביטוי של זה בקשר הזוגי) אבל לא פיתחתי את זה מספיק עדיין.
אני לא מבין פשוט, איך אפשר לדבר על דגם כללי של גברכלי פשוט
או דגם כללי של אשה,
כשיש הרבה מאוד אנשים שלא עונים פשוט על הדגם הזה, בגלל הטבע העצמי שלהם. בלי קשר להשפעות תרבותיות למיניהם?
מה שאני כן מבין זה שיש מכנים משותפים, אבל הם נראים לי מאוד רזים. והסקלות רחבות מאוד, הן אצל גברים והן אצל נשים, הסקלה מראה על כך שיש הרבה מאוד סוגי אופי ושלא כולם באותו הדגם
אני לא מבין למה חז"ל מדברים על גבר כ'משפיע' ועל אשה כ'מקבלת', כאילו זהו- בזה מסתכמת גבריותו או נשיותה,
באופן כזה שמרגיש כאילו דוחק את המקום האישי. ומי שלא עונה על הדבר הזה- אז הוא לא מספיק 'גבר' או לא מספיק 'אשה'..
וגם 'אוי לו למי שבניו נקבות'. ועוד אמירות של חז''ל הקדושים, שאני מאוד מאוד הייתי שמח להבין. אבל כרגע אני לא מבין לגמריי.
וסליחה @עד עלות השחר. על הניצלו''ש..
בדיוק אתמול בערב הנושא מאוד בער לי ובדיוק פתחת את השרשור..
זה מה שניסיתי להסבירנוגע, לא נוגע
חז"ל דיברו על מודל שורשי. הם הרי אלו שאמרו כשם שפרצופיהם שונים וכו אז איך מתיישבת הסתירה? אלא ע"כ כדלעיל.
אוי לי למי שבניו נקבות- בעולם של פעם, להיות זכר עם מחוייבות לעשות את כל התפקידים וכו הנלווים לזה, כשיש אופי של נקבה (של פעם)- זה באמת אוי.
המאירי (קידושין פ"ב: ) כתבכלי פשוט
"אשרי מי שבניו זכרים ואוי לו למי שבניו נקבות. ואף על פי שפשוטו של דבר כך הוא, יש להוסיף בפירושו שבניו נקבות- שהזכרים פחותים וחסירים ואשרי מי שבניו זכרים שנמצא בהם השלמות המכוון בהם"
לגבי משפיע ומקבל-
בכל אדם יש גם צד השפעה וגם צד של קבלה, בין איש ובין אשה.
אז אם אצל גבר מסוים צד הקבלה יותר דומיננטי מצד ההשפעה, ואצל אשה מסויימת צד ההשפעה יותר דומיננטי מצד הקבלה- איפה מגיע לידי ביטוי זה שהאיש הוא משפיע והאשה מקבלת?
מה קשה לך עם זה?נוגע, לא נוגע
אני מנסה להבין מה זה אומר שהאיש הוא משפיע והאשה מקבלת,כלי פשוט
עד כמה זה חד משמעי ועד כמה זה כללי או יורד לפרטים.
כי בסוף כיום זה מה שמקובל בד"כ, השאלה עד כמה זה נכון,
שאשה תצפה מגבר להוביל ולהעניק וכו' וכו' וכו'- אין בזה פרופורציות (ברמת הציפיה..) בין הגבר לבין האשה.
אם באמת אין לזה משמעות מאוד גדולה עבורנו, כי זה בסה"כ ענין של אופי (גם אם הרבה כן עונים על הקריטריונים האלה של גברים כ'משפיעים')- אז אולי כדאי לשנות את הגישה...
ומה קשה לך עם ההסבר שכתבתי?נוגע, לא נוגע
שהוא מציב את ההשפעה כקריטריון שמבטא יותר מכל את הגבריותכלי פשוט
(וממילא את הקבלה- בצד הנשי)
השפעה לא חייבת להיות ע"י מעשהנוגע, לא נוגע
וקבלה אינה פסיביות אלא מילוי צורך ובעצם נקודת פתיחה לנתינה גדולה (כמו לאכול כדי שיהיה כח לעשות דברים).
זה לדעתי השורש וככה הבעיות עם העניין נפתרות.
לגבי היחס של בני אדם לעניין, זה כבר עניין אחר.
יש גם את העניין של אם כל חי ממנו לומדים שנטבע באישה כח נתינה עצמי שמתבטא בהרבה דברים.
זו סוגיא. וכמו בכל סוגיא צריך ללמוד עם ראש פתוח, להעמיק, לא לעבוד עם אקסיומות. וכ"ש בענייני מחשבה זה ככה.
תודה על ההסבר! מבין אותך יותר טובכלי פשוט
אתמול שמעתי רב מרצה שפשוט לקח את זה ממש למעשה באופן גורף, וזה גרם לי לחשוב על זה הרבה.
מה שאתה אומר הרבה יותר מתקבל אצלי האמת (אבל הרוב מורידים את זה באופן גורף לפרקטיקה... ובד"כ זה באמת משקף את האופי של הדוברים...)
בדיוקנוגע, לא נוגע
שמח לשמוע
בבקשה
האפשרות השנייהadvfb
"ואולי האישי הוא על הכללי, אבל הכללי הוא מאוד מאוד רזה כך שהוא יכול להכיל את המקום האישי של כל אחד על גביו?" - זה מה שהתכוונתי.
תודה רבה!כלי פשוט
דווקא בגלל שזה עניין רחבadvfb
אי אפשר לצמצם אותו להתנהגות כזאת או אחרת.
אני חושב שעצם זה שאתה מצביע על זה שאין התנהגות שצריך לומר עליה 'כזה ראה וקדש' זאת עובדה חשובה.
'הרצון להוביל' (בהשאלה, אני לא יודע בדיוק מה זה) יכול לבוא לידי ביטוי באין ספור אפשרויות לכן אין מעשה פרקטי אחד שיכול להיות מתאים לכל הגברים.
השאלה שלי- כשנשים אומרות שהן מחפשות הובלה שלכלי פשוט
למה הן מתכוונות?
יש הגדרות בסיסיות, שפחות או יותר משותפות לרוב מוחלט של הנשים?
כי אם כן- אז לאמירה שלהובלה בקשר יש אינסוף אפשרויות ביטוי- אין ממש ביטוי בהקשר של פגישות...
אין לי מושגadvfb
זה מאוד משתנה
יהיו כאלה שירצו בעל מצ'ואיסט ויהיו כאלה שירצו קצת יותר בטחון. ובין לבין - יש סקאלה רחבה.
נכון אבל אני חושב שיהיו גם כמה הגדרות כלליות משותפותכלי פשוט
מז"א?advfb
תשאל בחורות, כל אחת בפני עצמה, מה זה אומר בחור מובילכלי פשוט
או מה זה גבר,
אני חושב שאם תעשה סקר כזה אתה תגלה- הרבה תשובות מאוד קרובות אחת לשניה
אני חושב שלאadvfb
יהיה עקרון בסיסי משותף אבל בצורת הביטוי המעשי יהיו קבוצות שונות של ביטויים.
תחשוב על מישהי שהאופי שלה שקט, כנראה שהיא לא תרצה איזה 'ראמבו'..
בהתחלה הגברחיים של
ובהמשך, מי שזה יותר בטבע שלו.
ומי שזה יותר טבעי לו.
מה שיתאים לזוג על-מנת לפתח זוגיות בריאהאלבוo דמבלדוראחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳