התחלהאנונימי (פותח)

שלום לכם, קוראים לי חנה, אני שומרת מצוות, ואני פמיניסטית.קראתי קצת את השרשורים בפורום ונדמה לי שצריך לפתוח ולומר: אני רגילה לגמרי, הייתי מדריכה בבני עקיבא, יש לי ב"ה ארבעה ילדים: חייל, בוגרת אולפנה ועוד שנים צעירים יותר, אני גרה בהתנחלות, אני בת 45. אני מאמינה שהאיש והאשה נבראו בצלם אלוקים. ואני מאמינה שהשיחה הפמיניסטית מאפשרת תיקון עולם.להלכה ולמחשבה היהודית יש את הכלים ויש גם חובה לעשות את התיקון הזה. לטובת כולם גברים ונשים.

את תודה על ההזמנה לפורום הזה. בשבילי זו הזדמנות "לפגוש חבר'ה שבד"כ אני לא פוגשת. יאללה, מה תרצו לשאול?

ברוהכ הבאה אלינו! הסנה-בוער
בס"ד
[איזה דיוק בזמנים!]
קודם כל- איך את מגדירה את הפמיניזם? 
האם לדעתך לפמיניזם ערך רק יותר משל ההלכה?
עוד שאלה>הסנה-בוער
בס"ד
בתור אמא ואשה- איך בעלך מקבל את זה? איך את מחנכת את הבנים שלך? במה את שונה מאמא 'רגילה'?
איזה אמא? בת זוג?אנונימי (פותח)
שאלה מצויינת. הבת שלי יושבת עכשיו מולי, ותוהה - במה אני שונה..אעיד בצניעות שבין החברים של הילדים שלי אני מחשבת אמא לא רעה.. באופן כללי,  כמו פמיניסטיות רבות אני מוותרת על הרבה דברים בבית כדי לשמור על המסגרת.. אבל הילדים שלי יודעים היטב את מה שחשוב לי והם שואלים ומחליטים בעצמם מה עמדתם. ובעלי (איזו מילה נהדרת ) אנחנו נשואים 20 שנה - והוא מכיר הכל, השיהח הפמיניסטית היא חלק מהחיים שלנו, וכמו כל זוג יש ביננו השלמה כעסים על חלוקת תפקידים, על אחריויות.. אני בטוחה שזה מוכר לכולכם. בתחום היהודי: אני מקדשת, מבדילה, אומרת דברי תורה בשולחן שבת, נאבקת בבית הכנסת שלי על מקומן של נשים,אני הרבה על העיין: הנה הטור האחרון שלי: :    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3812031,00.html
פמיניזם והלכהאנונימי (פותח)
פמיניסטיות דתית מחוייבות להלכה. הם יכולות לשאול, לבקר לרצות לדעת וגם לבקש לשנות, אבל הן מחוייבות. היהדות היא נשמת אפי, לכן אני נאבקת בתוכה על תיקון עולם.
אני מעריך את הרעיון שמאחורי קולך אבלהרועה
קראתי קצת באתר קולך כרקע לדיון ונראה כאילו הכותבים שם לא ממש מחויבים להלכה או להסבר הרגיל של הכתובים אם את צריכה דוגמאות לא חסר..
http://www.kolech.org.il/show.asp?id=35379 התיחסות להגר כאל קדושה בניגוד ליחס של חז"ל ואפילו של הקב"ה..
http://www.kolech.org.il/show.asp?id=35467 התייחסות אל שרה בצורה "קצת" זולה
http://www.kolech.org.il/show.asp?id=21551 כזבי בת צור-צדיקה

למה קולך מחויבות?

קישורים מאתר "קולך"אנונימי (פותח)
הדברים שלך אומרים הכל: "ההסבר הרגיל" חסר לך.  הכתיבה על כזבי בת צור למשל היא מחאה על המצב בבתי הדין הרבניים. האם אין זה עניין ראוי? האם אין מקום לבקר את האופן בו מתנהלים החיים היהודיים בארץ? נכון, זה אחר וזה מטלטל ולפעמים שואל שאלות קשות. אבל העולם האמוני הוא שלימד את הפמיניסטיות הדתיות לשאול. הודות לקב"ה שחנן לאדם דעת. 
אבל,הסנה-בוער
בס"ד
האם יש עניין 'לעוות' סיפורים בתנ"ך לטובת הבעיות האחרות? אני לא אומרת שמסורבות גט הן לא בעיה, אבל למה לעוות סיפורים בתנ"ך בשביל זה?
עיוות?אנונימי (פותח)
האם, להבדיל, למאמרי חז"ל אתה קורא עיוות? כתר תורה מוטל ומי שרוצה יבוא ויטול. מי שמך להחליט מה עיוות ומה דברי טעם?
יש הבדל..הרועה
חז"ל ממעוותים את המקרא כדי להמחיש רעיון שכבר נמצא במקרא, הדוגמאות מציגות רעיונות שלא מופיעים שם בכלל ואפילו קצת מנוגדים..
כל מה שאמרו חז"ל נמצא במקרא?אנונימי (פותח)
אין זה המקום לפרט אבל מי שיודע רק קצת - מבין זה לא מדויק
הם מדגישים מגמות שקיימותהרועה
גם אם הסיפור לא קרה המדרש מעביר רעיון שקשור לסיפור.
חכמים דרשואלישע בן אבויה
בס"ד

ועומק הדרש מובן כשלומדים לעומק את הפשט. לא שהמדרש אמיתי, אבל הרעיון שלו קשור לפשט. אין שום רמז בתנ"ך למשהו בעד כזבי.
ובכל זאת אין שום קריאה לרפורמה הילכתית?הרועה
רפורמה הלכתיתאנונימי (פותח)
המילה רפורמה מכשילה. האם לדעתך נכון שתוכל במדינת ישראל להיות שופטת עליונה אשה ובבית דין רבני עדות אשה לא תהיה קבילה? יש צורך בשינוי.והוא כבר התרחש. הרב קוק פסק שלנשים אסור להשתתף בחירות. האם יש לדעתכם ללכת בעקבות הפסק הזה?
סתם משהו שעלה במוחי.קוגל ירושלמי
|לא כתבתי את זה כדי ח"ו לפגוע, לא אישית ולא כלום, אז סליחה אם זה לא נשמע טוב|

לדעתי כל העניין של הפמניסטיות באה קצת מרגשי נחיתות.
מרגישים שאנחנו לא שווים, אז מעלים את זה כל הזמן למודעות, אפילו בשיטות מגוכחות קצת.
זו דעתי.

מה דעתכם?
נחיתות?אנונימי (פותח)
זה לא רגש נחיתות, אלא תיאור של מצב חברתי מעוות. אין לי שום רגש נחיתות כלפיך - אני יודעת שהחברה בכלל והעולם היהודי בפרט לא מתייחס אלי כשווה. וכל מה שתכתב באופן מכובד לא פוגע בי אלא מוביל לשיחה טובה.
אני חולק עלייך.. העולם היהודי קצת מפלה את הגבר<אריאל>
תורת ישראל הפקידה את חינוך הילדים,שזו ההמשכיות, ההמשכיות של התורה, של הערכים ,ושל האידיאלים.
בידי האשה, ולא בידי הגבר! הכל תלוי בכן! נשים יקרות! העתיד של עם ישראל תלוי בחינוך שאתם מנחילים לילד בזמן שהגבר עובד ומביא לכן ולילדים אוכל (ע"פ התפיסה היהודית הישנה..כמובן)
הלוואי שזה היה הפוך! הלוואי! שעליי היה מוטל התפקיד החשוב הזה. האחריות הגדולה הזאת מאת הקב"ה.
הגבר סתם עובד, לומד,רק לעצמו.. אבל אתן?. אתן מטפלות בעתיד.. 

אני ישנה את ההלכה בגלל זה? כי אני אידיאליסט ורוצה לחנך את ילדיי?  לא!.. זה התפקיד החשוב שמוטל על האשה, שרק לה יש את הכשרון והגשה לעשות את זה בצורה הטובה ביותר. אתן בכלל לא מופלות, אתן מועדפות!

(אבל זה כבר נושא אחר...)
חינוך ילדיםאנונימי (פותח)
תגיד, אבא שלך לא חינך אותך לערכים ולתורה?? אמא שלך בוודאי בשלה והחליפה לך חיתולים גם דאכגהל חוגים שלך ולמחברות..יש לי רושם לשסוג הדברים האלה אתה מתכוון כשאתה מדבר גבוהה על העתיד של עם ישראל, לא?  וחוץ מזה אם הולכים  עם העמדה שלך עד הסוף אפשר להסייק שנראה לך שאסור שאמהות יעבדו? הלא כן? צריך שהן תשארנה בבית. האם זה מה שאתה רואה סביבך? זה מה שאתה חושב שנכון לאחיותך?
אני מצטער אם לא הבנת אותי נכון<אריאל>

דיברתי בשם ה"עולם היהודי שאת חושבת שהוא מפלה נשים" לא בשמי, ולא ביחס לתקופה הנוכחית. העולם התפיסה היהודית ה"ישנה" .(במרכאות)  שלא תביני אותי לא נכון: אפשר להתאים את החיים לתקופה הנוכחית אך מבלי לפגוע בתפקידים הבסיסים ובהלכה.

התשובה על אם נשים צריכות לעבוד,התשובה שלי: זה אפשרי, אך בלי שום הזנחה של הילדים.
שאלה הראשונה:
האבא תרם מהצד
 האמא עשתה את העיקר! ואני מעריץ את שניהם במידה שווה!
את חושבת שבנות צריכות ללכת לצבא?בת מלך<=
צבאאנונימי (פותח)
אני עצמי שרתתי בצבא, וזו היתה תקופה משמעותית בחיי. הבת שלי מתגייסת בע"ה ותהיה מש"קית ת"ש. (כמו עובדת סוציאלית) בנות שמתאים להן, שיכולות למצא תפקידים טובים יכולות ללכת לצבא. שרות לאומי ראוי בעיני באותו אופן. הכל תלוי במידת המחוייבות והתרומה.
האידיאל שלך הוא לשמור מצוות חלקית.יהודי מרמ"ג
וההוכחה לזה היא שאת מתגייסת לצבא כאידיאל.
עוד על צבאאנונימי (פותח)
איזה קשר יש בין שרות צבאי בתפקיד מוגדר ותורם לבין שמירת מצוות חלקית?? בעיני זו יוהרה לקבוע קביעה כזאת. אולי זה דווקא קידוש ה' להיות דתית בין חילונים?
דוגמה להסתה לרפורמה שמצאתי באתר קולך<אריאל>
ציטוט של רבקה לוביץ´

גם דתיים שמתפללים "להשיב שופטיך כבראשונה" התחלחלו מהרעיון של השר נאמן להחיל את דיני התורה על המשפט הישראלי. רבים חושבים שניתן לאמץ את דעת ההלכה, אך לא לפני שייערכו בה התאמות לדורנו

אני ממש מתחלחל לקרוא שורות אלו. ההלכה היא אחת, ההלכה היא קדושה, ההלכה נאמרה מפי אנשים גדולים וחכמים ממה שאנחנו יכולים להבין!. אני מסכים שהאשה אז, והאשה היום אלו דברים שונים, אך  כיום, אין לנו את הכח ההלכתי לשנות דברים שכאלו! זאת עובדה! שהיא אפשר להתכחש לה! נשנה את ההלכה שתתאים לנו? האחרונים שאמרו את זה, אלו הרפורמים בטענה שאם לא יהיה נוח יעזבו את היהדות. לא נוח? מתפללים שנסתדר, מנסים להבין את הסיבות העמוקות של ההלכה ולא ישר מתלוננים!

אך אנו גם מתפללים ומקווים שכל יום יגיע המשיח, שלו יהיה את הכח ההלכתי שחסר לנו היום.

לענ"ד אין להקדים את המאוחר. אף על פי שיתמהמה אם כל זה אחכה לו.

בתקווה שהבנתם אותי.. כי לפעמים אני לא ברור

נשים פסולות לעדותאנונימי (פותח)
אתה לא מתחלחל מהמחשבה שאמא שלך פסולה לעדות בבית דין רבני ואחיך בן ה-13 יכול להעיד ועדותו קבילה??
ממש לא! אני מבין<אריאל>
.אני מבין שההלכה הזאת נפסקה ממחשבה עמוקה של אנשים חכמים מאיתנו. ממני וממך
ואם אני לא מבין, זאת כנראה בעיה שלי!.. .
שאלה... בהמשך למה שכתוב.<אריאל>
האם את מזלזלת בחמתם של התנאים? של האמוראים? שאמרו דברים מסוג זה? האם את חושבת שההלכה
לא מותאמת לעם ישראל בכל הזמנים? כמו שאמרו החכמים?
לא עניתאנונימי (פותח)
אני מבקשת שתענה לי ישירות - אתה חושב שנכון שאמא שלך תהיה פסולה לעדות ואחיך בן 13 יעיד. בעיניך זה נכון?
זה נכון! אמנם אני לא מבין למה זה נכון! אבל>>><אריאל>
אבל אני מאמין, באמונה שלמה שזה נכון!. זו לא סתם אמונה תמימה! זו אמונה שנובעת מהידיעה שהתנאים הם אנשים חכמים,נבונים וקדושים. ושהתורה לא מתיישנת. התורה נשארת אחת! היא נבראה לפני העולם. ותמשיך עד לסופו.
אני מצטערתאנונימי (פותח)
על העמדה הזאת שלך, ואני תוהה אם בני המשפחה שלך חושבים כמוך. תראה, התורה התירה למשל אשת יפת תואר, לאנוס נשים במלחמה (רמב"ם מפורש) ואנחנו יודעם שהיום זה דבר אסור. ר' אליעזר אמר שכל המלמד בתו תורה כאילו למדה תפלות - והיום זה השתנה, גם רבנו גרשום אסר על ריבוי נשים רק לפני אלף שנה. בקיצור יש שינויים, ועוד יהיו. אנחנו צריכים ביחד לפעול כדי שאלה שמתבקשים כלכך יתרחשו עוד בימינו.
קיים דבר שניקראאנונימי (פותח)
הוראת שעה.

ולענ"ד.
לעולם לא יהיה ניתן לשנות דיברי תנאים.

נוכיח לך שרק אז הייתה הדרך נכונה ואמיתית?
זה פשוט..
פעם היה בי"מק..
היום אנחנו כניראה עדיין לא ראויים לו..

התורה "התירה" התורה לא אסרה<אריאל>
את הבאת דוגמאות לדברים מותרים שחכמים אסרו. הם הוסיפו סייגים ואיסורים. זה מותר לכל הדעות! אך בין זה לבין להתיר דברים אסורים זה שני עולמות שונים!! 

ויש דברים מסוימים שאסור לבת ללמוד. כתוב מפורש בגמרא שנשים צריכות ללמוד דברים שחיונים אליהן.
למשל אז: בתקופת הגמרא, נשים למדו הלכות שחיוניות לתפקידן. גם היום זה כך.חוץ מזה שישנם דברים עמוקים יותר: שלפיהן נשים לא לומדות מסכתות מסוימות בגמרא.

אני הרבה מדבר שיש דברים עמוקים. אינני רב, או אדם כ"כ חכם שיש באפשרותו לחקור אותם ולהבינם. בעז"ה שאהיה גדול אני אבין את כל הדברים האלה. העומס כיום לא מאפשר לי להתחיל. אני בטוח שאם תחפשי את הסיבות לדברים העמוקים האלה אצל האנשים נכונים, במקום לחשוב שזה בא מאטימות/מחשבה לתקופה אחרת תמצאי את התשובה שמתאימה להלכה. יש רבנים שישמחו לדבר איתך על זה.
מה זה למי שמתאים?!בת מלך<=
מה כבר בנות עושות בצבא?! מכינות קפה למפקד..
חילול ה'אנונימי (פותח)
הבוז שלך הוא חילול ה'. בנות עושות עבודת קודש במודיעין, בהדרכה, החינוך, בעבודת ת"ש  (עבודה סוציאלית צבאית) האם את ערבה לכך שכל מי שעושה שרות לאומי ממלאת את יעודה?לעניות דעתיאת צריכה לבקש מחילה ממאות בנות חילוניות ודתיות שלוקחות חלק בגנה עליך ועלי.
טוב, איזה עבודת קודש הם עושות?בת מלך<=
כל עבודה בצבא היא עבודת קודש כי זו תרומה<אריאל>
אבל לדעתי, לא שווה לבנות דתיות בכלל להפקיר את צניעותן במסגרת כ"כ גברית, מלוכלכת, מלאה הטרדות
כמו הצבא. למה בנות צריכות לעשות ש"ל ולא בגלל שהצבא לא מתאים פיזית לבנות.
לא לא לא לאאנונימי (פותח)
עבודה בצבא היא לא עבודת קודש אישה יהודיה שהולכת לשרת לצבא עושה את החילול ה' הגדול ביותר שיכול להיות
עין... תקראי את התוכן של התגובה שלי..<אריאל>
לא הבנת אותי נכון.
אנונימי (פותח)
סליחהאנונימי (פותח)
הגנה? רובן מזכירות במקרה הטוב.הסנה-בוער
ממש לאהרועה
רוב הבנות של ברוריה וכאלה הולכות למודיעין וכדו'.
בורותאנונימי (פותח)
מי שלא מכיר שלא ידבר. אני לא חושבת שכל הבנות בצבא עושות עבודת קודש. דווקא בנות דתיות מתגייסות ברובן לתפקידים חיוניים מאד. אלה עובדות. שום דיבור על "קפה למפקד" לא יעזור.
דוברת צה"ל עצמה אמרה שאין מקום משמעותי לבנות בצבא.הסנה-בוער
מצטערת אולי את נדירה, אבל רוב הבנות שהלכו לצבאבת מלך<=
   ניהיו חילוניות. או בערך דתיות,  אני לא רואה קידוש ה'. 
בשביל זה יש את הבנים הדתיים שעושים שם קידוש ה'
מאיפה את יודעת?אנונימי (פותח)
שבנות הופכות חילוניות? אני מכירהדברים אחרים. אני גם מכירה דתל"שיות שהיו בשרות לאומי. לא הצבא אחראי על האמונה והמחוייבות למצוות אלא הבית והאישיות. לא?
אוקיי, עוד כמה שאלות-הסנה-בוער
בס"ד
[לא להעליב, אבל אם תוכלי לענות בצורה קצת יותר מפורטת]

* האם זה נראה לך הוגן להתפתח בחוץ על חשבון הילדים שלך?
* ואם לך זה נראה הוגן, למה ליצור נורמה חברתית כזו? למה אם אני חושבת שזה אידיאלי להשאר לחנך את הילדים שלי בבית יסתכלו עלי כעצלנית? תפקיד האם הוא לא מספיק קשה ומשמעותי גם ככה?
* לגבי הבחירות- את לא חושבת שבמשפחה אידיאלית הבעל והאשה מצדדים באותה מפלגה?
* הצבא לנשים- אם נתעלם מהעניין של ש"ל/צבא וכו'- מה עם בעיות צניעות בצבא? הצניעות היא במעלה פחותה פה?
* אמרת שאת נלחמת למען קידום הנשים בביכנ"ס- שאלה בשביל העניין, את הולכת לביכנ"ס יותר מפעם אחת ביום? אם לא, מאיפה את חושבת שמגיעה לך הזכות לקבוע עליה?
אנסה לענותאנונימי (פותח)
מה זאת אומרת "הוגן להתפתח בחוץ" - זו החובה שלי בעולמי. וזה המסר שלי גם לבנות שלי, שיחיו את חייהן באופן מלא שחייהן יהיו ראויים. וכך גם לבנים. גם הן צריכים לדעת שמשפחה היא ערך נעלה ושצריך להשקיע בה ולעיתים גם לוותר למענה, וחשוב שעולמם המקצועי יהיה עשיר.
בחירות: בעולם אידיאלי - אין הסכמה בין בעל לאשה בעניין הבחירות , יש קבלה של השונות. לפעמים זה להיפך: אני מכירה הרבה זוגות שאחד הצביע בית לאומי והשני איחוד לאומי, ועוד קומבינציות.
צבא- למה שוב ושוב נדמה שהצבא מאגא את הצניעות של הבנות יותר מכל מקום אחר? אם בת משרתת בשרות לאומי והיא קומונרית בבני עקיבא בסניף פיתוח היא לא נצבת מול אתגרים גם אלה שקשורים בצניעות?
בית כנסת: בית כנסת הוא הבית של הקהילה - לקהילה צריך להיות חשוב שיהיו מעורבים בו כמה שיותר חברים. אני הולכת לבית הכנסת רק בשבת. ובכל-זאת, אני מרגישה שהוא שלי.
אוף, בקושי התפתחה שיחה, וכל שנייה עוברים נושא.בת מלך<=
פשוט תזרקי מה שבוער לך.. אח"כ יסכמו פה בדיון חדש..הסנה-בוער
כי צריך להגיבהרועה
אך שוב בסופו של דבר האם הילדים נפגעיםכחול כהה
מיצאת האישה לעבודה? שלך?
פגיעה של ילדיםאנונימי (פותח)
אם ההורים מבינים שכל אחד מבינ הזוג צריכים להיות חיים מלאים, וושהעבודה תהפוך אותם לאנשים מלאים יותר ולכן חיים בזוגיות טובה יותר - זה לא לקוח מהלידים אלא רק נותן להם. צריכה  גם להיות דוגמא לבנות ולבנים - שילמדו לכבד את הצרכים הרשיים הרוחניים והמעשיים של כל אחד ואחת
זוגיות?אנונימי (פותח)
בטח זוגיות..
כשבני זוג כמעט לא רואים אחד את השני יש זוגיות מצויינת..
הקטע של כל אחד עם עצמו בכלל לא ניראה לי..
והעבודה לא תמיד ממלאה
איפה ההווי המשפחתי?
זה מה שהילדים צריכים לראות.
ילדים צריכים חום..זה מה שעוזר להם לצמוח טוב.
אני לא מאמינה שילדים שלא רואים כמעט אמא, חיים בצורה נורמלית
אמא ואבאאנונימי (פותח)
בואי נסכים שילדים צריכים הורים: אמא ואבא ושניהם צריכים להיות עם נוכחות משמעותית. איך מחלקים, זה תלוי בבני הזוג באמצעים בכלכלים והצרכים שיכולים להשתנות לאורך החיים. אני חושבת שצריך  שהעולם יהיה פתוח לשני בני הזוג ושביחד יקחו אחריות על חייהם ועל משפחתם.
אז-אנונימי (פותח)
את רוצה לאמר שאם המצב הכלכלי לא כ"כ טוב..
הילדים ניזנחים?
חס וחלילה!אנונימי (פותח)
האם אין זה נכון שכשצריך לפרנס לעיתים זה על חשבון זמן עם הילדים?? אתה לא מכירה מצבים כאלה מה זה קשור לענייני נשים וגברים?
יש הבדל בין "צריך לפרנס" לבין תאוות הון<אריאל>
שפשוט לא נצרך, כל אחד יעשה את החשבון הפנימי מה יותר חשוב לו:

מכונית/בית חדש אפילו שקנית אחת לפני שנתיים או עוד זמן איכות/חינוך של ילדיך. 

נכוןאנונימי (פותח)
~הסנה-בוער
בס"ד
*את מביאה ילדים לעולם- את לא חושבת שזו החובה שלך לחנך אותם? זה לא נראה אבסורדי שנשות הייטק עובדות כ12 שעות ביממה, משקיעות את הנשמה באיזה מחשב מסכן, וזונחות את הילדים שלהן? אשה יכולה להתפתח בהמון תחומים גם מבלי לפגוע בילדיה.
*צבא- כי כן! זו פשוט עיוורות לומר שבנות לא מתקלקלות מבחינת צניעות בצבא. אם בת היא בקרבי וכו'- אז מן הסתם היא צריכה להתאמן מול גבירם, שזו עבירה. ואם היא מזכירה- למה לבזבז על זה שנתיים? ואם היא מורה חיילת וכו'- למה לא לעשות את זה במסגרת דתית?
את מבינה את התחושה שלי? שהפמיניזם הוא כאילו קודם לרוח ההלכה.
* ביהכנ"ס: את לא חושבת שזו פשוט קטנוניות? תארי לך שהיה לך מקום מסויים שהוא שלך למשך כל החיים, ואת משקיעה בו יום יום וכו', והיה בא איזה אורח לפעם בשבוע- ומתחיל לדרוש שיתייחסו אליו כאילו הוא בעל הבית! זו לא חוצפה?
מצטערת שאני ממשיכה קצת בדיון הקודםבת מלך<=
פשוט זה נושא שתמיד רציתי לדבר על זה עם אנשים שחושבים כמוה..

ברור שבכל חברה יהיו את הבנות שהתקלקלו, וגם בשירות לאומי, אבל אני מדברת על הרוב.
את חושבת שבנות צריכות להיות בקרבי?

מתלבטת?אנונימי (פותח)
אני רואה שאת מוטרדתמהעניין. תבדקי את העניין ב"אלומה" הן נהדרות ויתנו לך את כל המידע.
דעתי: מי שמתאים לה קרבי, רגשית דתית חברתית - שתלך על זה. זו יכולה להיות חוויה בונה מאד.
ה' יעזוראנונימי (פותח)
קרבי?
איפה צניעות האישה?
ממתי אישה יוצאת למלחמה?

לדעתי זה ממש בכללאנונימי (פותח)
לא ילבש..
כמובן שמכיוונים אחרים.

בקשר לא'דבירוש=]
ומה עם האבא?? אתה חושב שהורים שמזניחים את הילדים שלהם זה רק אשמת האמא?!
האמא היא דמות יותר חשובה לילדיםאנונימי (פותח)
ילדים זקוקים יותר לאמא.
בית הכנסת הוא הבית של הקהילה?שיראל.
מצטערת,אבל בכלל לא!
בית הכנסת הוא הבית של ה' בלבד.
ואם את באה פעם בשבוע לבית הכנסת אני לא חושבת שיש לך הרבה זכות להתלונן.
את רוצה לבוא 3 פעמים ביום?
אני בטוחה ב100 אחוז שלא.לגמרי לא.
למה? הרי גברים ונשים אמורים להיות שווים,לא?
אז אולי את מציעה שגם הגברים יבואו רק פעם בשבוע?
אם את חושבת ככה רואים פה בפירוש שאת כופרת בהלכות ברורות.
בתי כנסתאנונימי (פותח)
אם בתי הכנסת הוא הבית של ה' הוא צריך להיות מזמין לכל יהודי ויהודיה. את בטח מכירה לא מעט סיפורים חסידיים על בעלי בתים שלא הבינו שצריך לפנות מקום לכולם/ן. האם בקהילה שלך מי שבא לבית הכנסת רק בשבת לא מרגיש נח, ונותנים לו הרגשה - כמו שאת נותנת לי שהוא לא שייך ויש מי ש"יותר ממנו"? אני מקוה שלא.
ההתנשאות הזו ,בעיני, פוגעת בתפילה של הציבור - כולו.
אני לא מבינה מה את מצפה?אורושקוש
שלאישה וגבר יהיה בדיוק אותו מעמד בבית הכנסת? שהנשים יהיו חזניות? אם ככה אז צריך לחלק את התפקידים שווה:
הבעל-עושה את עבודות העקרת בית
האישה- תתפלל 3 תפילות כל יום,תפרנס את המשפחה..
מה? ככה טוב? שנהם יעשו את הכל ואז את חושבת שהכל יהיה טוב?
אם באמת את כ"כ רוצה שיוויון-הסנה-בוער
בס"ד
למה שלא תקחי גם את הדברים המבאסים של הבנים?
3 תפילות ביום, לישון בסוכה שבוע, להתחייב להם בכתובה שאם את עוזבת אותם את חייבת להם המון כסף, להתחייב לכלכל אותם וכו'?
אני מאוד לא מסכימה אם הנקודה הראשונהאורושקוש
נכון, הקב"ה נתן לך כשרון ואת צריכה לפתח אוו ולעשות איתו מה שרק אפשר. אבל לא על חשבון הילדים שלך. הסנה שאלה אותך-האם זה נראה לך הוגן להתפתח בחוץ על חשבון הילדים שלך? על חשבון הילדים שלך! זה אומר שאת נמצאת איתם פחות בבית-נכון? ילדים צריכים לגדול עם אמא בבית, לקבל ממנה חום ואהבה והיא מחנכת אותם, אבל יותר חשוב מלחנך אותם לעבוד ולפתח את עולמם זה להיות מסורים למשפחה להיות עקרת בבית טובה, נכון שזה לא קל, לנקות,לסדר,לבשל,לחנך...בעצם להתמודד עם כל הקושי שיש בבית. בעצם אמא היא בד"כ זאת שרואה מה קורה עם הילדים שלה,איך הם מרגישים, היא זאת שיודעת עליהם הכל-אבל רק כשהיא נמצאת איתם מספיק זמן. אני מכירה מישהי שעובדת בערבים עד שעות מטורפות בלילה,נכון היא מפתחת את כשרונתיה אבל למה הילדים צריכים לסבול?! למה הבת הגדולה היא זאת שמשכיבה את הילדים לישון-זה נשמע לך תקין? כי לי לא.
[נראה לי שלא ראית בשרשור הקודם-]באג2000
כן, זה נכון! לא צריך להיות שיוויון בבית!
לאשה יש את המקום שלה ולגבר את שלו. אם כל אחד ינסה להיות כמו השני, הם יאבדו בעצם את עצמם.
אני מאמינה שלראש המשפחה, שהוא הגבר, יש סמכות גדולה יותר שנובעת מזה שהוא גבר- לא בגלל שהוא נולד בן, אלא בגלל שהתכונות שלו, נובעות מעצם היותו גבר, הן יותר של מנהיג, של ללכת אחרי השכל, של לקבוע.
הנשים-ברובן, הן לא מובילות כמו הגבר- חוץ מיוצאות דופן, ואין מה לעשות- צריך ללכת לפי הנורמה, הרוב- האשה היא בד"כ אחרי הגבר.
ואם נסתכל על ספר בראשית [לא על המדרשים!] "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך"- האשה היא המרגישה, שרוצה את הגבר- יותר בצורה רגשית. וכן, הגבר הוא הקובע- לא במובן של האשה היא עבד של הגבר, אלא במובן של הוא יודע להחליט את ההחלטות וכו'.
שוביניזם לא אומר שיש לרמוס את הנשים, זה אומר שלכל אחד יש את התפקיד שלו. אם אשה היא פמיניסטית זה פשוט אומר שהיא לא מבינה את התפקיד שלה בתור אשה, אם היא כמו גבר היא בעצם מיותרת- כי יש כבר גברים.
ובסופו של דבר- לא משנה כמה האשה תתפתח בחוץ- עול הבית יהיה מוטל עליה. וגם אם הגבר יעזור המון במטלות הבית, זה עדיין ישאר בגדר עזרה לאשה ולא בתור תפקיד אידיאלי.
האמא מטבעה קשורה יותר לילדים. כשהאשה נקרעת בין קריירה לבית זו בעיה חמורה, כי את הבית היא בכל מקרה תעשה ולא תוותר, ובימנו אשה שהיא רק בבית ולא עובדת בחוץ נראה דבר נחות, כאילו התפקיד בבית לא מספיק קשה. 
העולם התעוות, זה אומר שאנחנו צריכים ללכת אחריו?!
שאלות - מצטערת אם לא ראיתי שרשור קודםאנונימי (פותח)
איזה תכונות יש לגבר שאין לאשה?? האם יש לך פחות שכל? האם נשים חכמות פחות מגברים- זו קביעה גורפת. אני מקווה שאת לא עומדת מאחורי האמירה הזאת.
נכון הלרבה גברים יש יכולת רגשית פחות טובה מנשים אבל היא נובעת מחינוך ולא מתכונות מולדות. ובאמת הגברים של היום אחרים מאלה שהיו לפני שנים וב"ה שאבא שלי יכול לבטא רגש יותר מסבא שלי והבן שלי יותר מאבא שלו. העולם משתנה וטוב שכך. השינוי הזה טוב גם לזוגיות שבה יש דיבור קרוב יותר
האמא מטבעה קשורה יותר לילדים? את חושבת שלנעם שליט פחות כואב על גלעד מאשר לאביבה שליט? אבא שלך אוהב אותך פחות מאמא שלך בגלל שהוא אבא?
><><><><באג2000

-זה לא שהתכונות אחרות, זה המינון אחר. אם אני עקשנית ואת לא זה לא אומר שאין בך עקשנות, זה לא אומר שאת עומדת על העקרונות שלך, זה פשוט שיש כאלו שניחנו בכמות אחרת של מידה מסוימת. ז לא אומר שלגברי םאין רגש, זה פשוט שאצליהם זה במינון פחות. זה לא אומר שלאשה אין שכל, זה לא שהיא איזו טפשה, היא משתמשת בו בצורה אחרת, ובד"כ היא תחליט ותכריע לפי הרגש. [כמובן שאני מדברת על הרוב ולא כולם]. הגבר בד"כ יחליט החלטות בצורה ריאלית ושקולה יותר. זה שיש אי אלו פמיניסטיות יותר שכלתניות, לא אומר שכל הנשים כאלו. [ושוב, להבהיר: לא אמרתי שלגבר אין שכל/לאשה אין רגז. פשוט השימוש בהם הוא שונה].
זה לא נובע מחינוך. תמיד היו גברים רגשניים ותמיד היו נשים ריאליות יותר, זה סוג של אופי. [יכול להיוולד ילד למשפחת רוח ושירה ולהיות ריאלי ביותר. זה חינוך?]. את לא יכולה להכריח גברים להביע את הרגשות שלהם, זה פשוט לא באופי שלהם! רק בשביל שאת תרגישי שאת לא שונה מהם. זה לא ככה, את שונה!

-הפמיניזם לא גרם שום דבר טוב לזוגיות. האשה נקרעת בין הבית, הילדים ,הקריירה. לכן אין היום בתים טובים! ההורים- בעדיפות ראשונה האשה חייבת לגמור לפחות תואר נחשב אחד, ורק אח"כ להתחתן, ללדת [אולי] ולשים אותם מול הטלויזיה שתחנך אותם.

-אם האשה תשמח בתפקיד שלה ולא תרגיש נחותה, לא יהיו כ"כ הרבה מחלוקות. לכל אחד יש את התפקיד שלו. זה לא תפקיד אחד יותר ואחד פחות, זה שניים שמשלימים זה את זה. ה' חנן אותנו בתכונות מסויימות ותפקידים מסויימים, א"א להתכחש לטבע!

-לגבי אבא/אמא שאוהבים יותר: לאבא יש רגש, וכאמור- הוא פשוט מבטא אותו בצורה אחרת. ברור שאבא אוהב אוהב את הילדים שלו בדיוק כמו אמא, אבל זה מתבטא בצורה אחרת. אני לאר מדברת על אהבה, אני מדברת על זה שהילד זקוק לידו במהלך הגדילה יותר לאמא. הגבר מטבעו לא צריך להיות כל היום עם הילד.

להתכחש לטבע?אנונימי (פותח)
אני מודה שהפמיניזם יצר מצב לא פשוט לנשים אבל הרומנטיקה של יים עברו גם היא לא במקומה: היית רוצה לחזור לימים בהם לנשים לא היה חשבון בנק, לא יכלו ללמוד באוניברסיטה? ולמה כל הרמזים שלך בוטים כל כך: הילדים רואים טלוויזה - זה קשור לפמיניזם? האם לנשים פמיניסטיות דתיות יש פחות ילדים מהממוצע בעולם הדתי? (לא מי שאני מכירה)
ותשאלי את עצמך:האם אלמן עם ארבעה ילדים  יתפקד בהכרח פחות טוב או אפילו יכשל בגידול ילדים מאשר ואלמנה עם ארבעה ילדים אם לשניהם אותם משאבים כלכליים? מי טבעי באמת, ומה גדלו אותך לחשוב על תפקידים של גברים ונשים?
~באג2000
# זה היה מצב בהרבה יותר טבעי. אני אישית חושבת שאני אלמד באוניברסיטה בדיעבד- כי כדי לחיות צריך לעבוד. זה נורא שמחייבים ללמוד, ומי שלא לומדת כיום נקראת פחותה.
חשבון בנק- זה משהו משותף, מה בעיה? זו משפחה אחת, למה צריך להפריד? זה שיהיה לך חשבון בנק על שמך באמת יגרום לך כ"כ עונש? איך אתם אחד כאיש אחד אם כ"כ חשוב לך חשבון משלך? אולי תעשי גם בית משלך?
אין לי בעיה שאשה תלך אן היא רוצה לעבוד, אבל הגענו לנורמה שמי שלא עובדת נקראת עצלנית!

# לא התכוונתי לילדים רואים טלויזיה. התכוונתי לה שהם מתחנכים ע"י הטלויזיה/ע"י החברים/ע"י הבייביסיטר במקום להתחנך על ידי האמא. [אפילו אומנת לא תמצאי, שתחנתך אותם במקרה הטוב.]

#למה להתפס לגבר ואשה כדבר שאם יהיו לו אותם משאבים כלכליים יהיו שווים? גבר ואשה הם לא אותו דבר!
אולי הם יוכלו לעשות אותו הדבר, גבר מסוגל לגדל את הילדים שלו לבד, אם הוא יצטרך להיות אמא הוא ישמש כאמא> אבל זה לא אידיאלי!
סיכום:קוגל ירושלמי
לילה טוב לכולם! 
מקפיץדבירוש=]אחרונה
תקפיצו, שזה יחזור לדף הראשי
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך