פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
מה אתם אומרים על חינוך בייתי?הכול לטובה!
..bahu12
לדעתי זה נחמד כי אתה יכול להיות בן 9 וללמוד חומר של כיתה ח'
זה תלויהפילוסופית
יש ילדים שזה ממש יעזור להם שכל השיעורים הם פרטיים ואם לא מבינים משו אז אין בעיה לשאול, ואם מבינים במהירות אפשר לרוץ הלאה, אבל ללימודים עם עוד אנשים יש יתרונות בס"כ כמו שהילדים האחרים לפעמים שואלים שאלות שמחדדות את הנושא או מוסיפים לדברים של המורה, ויש ילדים שזה יותר מתאים להם ללמוד עם עוד אנשים שלא כל תשומת הלב עליהם...
במצב של מערכת החינוך כיום עדיף חינוך ביתיכוח חיובי
או ווה איזה דיכאוןהיום יהיה שמח✨
מה הבעיה בה?נעה ונדה
צריך לבחון מה המטרה שלהכוח חיובי
וכך אפשר לדעת אם היא מצליחה או לא ...
2 מטרותנעה ונדה
1. להעביר אותך בגרויות.
2. להוות בשבילך מסגרת וליצור בשבילך הווי חברתי
מה המטרה של בגרות ?כוח חיובי
כי אם זה רק בשביל בגרות וחברה היו יכולים לעשות יותר פעלויות חברתיות ולימודים מרוכזים כמו באקסטרני
זה לא אותו דבר, זה מסגרת מסודרתנעה ונדה
לבוא אליה בכל יום. מן משהו בטוח לילד
או בשביל שהורים יוכלו ללכת לעבודה ( ביביסיטר )כוח חיובי
ואנחנו מהמדינות שמשקיעות בין הכי הרבה מהתקציב לחינוך
אבל בסוף התוצאות בין הכי נמוכות אז יש שם משהוא רקוב במערכת עצמה שגורם גם לאנטי ללמידה במקום ההיפך
מה רקוב?נעה ונדה
מה הבעיה? אתה יכול הגדיר אותה?
שהמטרה זה בגרות ולא למידהכוח חיובי
הבית ספר צריך להיות מקום שגורם לך לרצות ללמוד
ושיתן לך כלים ללמוד כל החיים ושלא יעצר רק בבית ספר
אה, זה כבר תלוי במוסד הספציפי שאתה לומד בונעה ונדה
אני נגיד מאוד נהניתי בבי"ס ובאולפנה. כמובן שהיה לי את הקטע הזה שלא רציתי ללכת לבי"ס אבל סתם לא היה לי מושג על מה אני מדברת
נוראאא!להיות יהודי טוב
חלק מההתפתחות זה לפגוש חברים ולהיות איתם
ממש מסכימה, חברים זה משו ככ עיקרי בחייםאולפנסיטיתתת
ומתישהוא הם גם יצאו מהבועה של הבית...צריך להיפגש עם אנשים שונים להתמודד...ממש חושבת שצריך חברה.
אני יודעתהפילוסופית
על כאלה שלומדים בחינוך ביתי ויש להם ימים שהם נפגשים עם חברים שגם לומדים בחינוך ביתי ועושים פעילויות וכאלה, או לילדים קטנים יותר יש יומיים בשבוע בערך שהם הולכים למין גן כזה של ילדים מחינוך ביתי ולומדים להכיר אותם... זה לא כמו לחיות חצי יום עם החברים שלך אבל זה גם משהו, ויש ילדים שזה יותר טוב להם ככה...
תלוי למיהממממממממ
באופן כולל אני חושבת שלא כדאי כי ילד צריך להיות בחברה כדי להתפתח חברתית
אבל יש ילדים שזה מתאים להם והם מתפתחים גם אם הם בבית
אבל יש ילדים שזה מתאים להם והם מתפתחים גם אם הם בבית
נו באמת?!להיות יהודי טוב
מי יכול להתפתח לבד
מה הבעיה אפשר לפגוש חבריםהממממממממ
לא רק בבית ספר
זה לא אותו דבר אתה מרגיש מנותק...להיות יהודי טוב
חניך שלי נגיד לומד בבי''ס אחר מכולם והוא נפגש איתם וזה אבל הוא מרגיש מנותק יותר...
ברור שהוא יכול להרגיש מנותקהממממממממ
אבל יש ילדים שלא דחוף להם להיות במרכז העניינים עם מלא חברים.. מספיק להם גם האחים או החברים מהשכונה למשל
ואני מדברת על חינוך ביתי..
ואני מדברת על חינוך ביתי..
לדעתי גרוע מבחינה חברתיתנעה ונדה
גרוע מבחינת הכול לדעתי ואתן לכך כמה הסברים..ג'וני כמוני
א) הילד לא מתחנך למסגרת שאחר כך בחיים הוא יתחייב מסגרת צבא עבודה ישיבה גבוהה בית וכו
ב) מבחינה חברתית הילד ישאר מופנם לרוב עם בעיות תקשורת ( כי הוא לא למד להתמודד עם ילדים חוץ מהאחים
ג) העניין של הכול היום בבית לא ברי לשום בן אדם במיוחד לילד
ד) חסכים-הילד חסוך משטויות וקונצים שבריאים לילד במהלך ההתפתחות
ה ואחרונה מבחינה לימודתית הילד לא יבין שכשהוא לא מקשיב הוא לא ידע ולא יצליח בבית מקסימום אמא תסביר לא עוד פעם .וחבל .כי ככה הוא לא ידע להתאמץ ולהצליח
שמח לכול מי שהיה את הסבלנות לקרוא את כול זה
ב) מבחינה חברתית הילד ישאר מופנם לרוב עם בעיות תקשורת ( כי הוא לא למד להתמודד עם ילדים חוץ מהאחים
ג) העניין של הכול היום בבית לא ברי לשום בן אדם במיוחד לילד
ד) חסכים-הילד חסוך משטויות וקונצים שבריאים לילד במהלך ההתפתחות
ה ואחרונה מבחינה לימודתית הילד לא יבין שכשהוא לא מקשיב הוא לא ידע ולא יצליח בבית מקסימום אמא תסביר לא עוד פעם .וחבל .כי ככה הוא לא ידע להתאמץ ולהצליח
שמח לכול מי שהיה את הסבלנות לקרוא את כול זה

נכון לגמרינעה ונדה
קראתי הכל 
תלוי.ניק כמעט בלי ראש
עבר עריכה על ידי ניק כמעט בלי ראש בתאריך ו' בניסן תשפ"א 11:42
בתי ספר הם מקום גרוע ללמוד בהם. זה לא ככה רק בקורונה.אפשר ללמוד מהבית לבד הרבה יותר טוב מאשר בבית הספר.
הולכים לבית הספר בעיקר בגלל החברים, ולכן חינוך ביתי בד"כ זה נורא..
אבל עכשיו בקורונה, שגם ככה אין חברים, אין הבדל מבחינת החברה אם לומדים בחינוך ביתי או בזום, ואפשר ללמוד הרבה יותר מהאינטרנט מאשר בזומים (מנסיון), אז חינוך ביתי זה בסדר..
תלוי מאיזו בחינה-אני :)
מבחינה חברתית זה נורא. הוא לא נפגש עם חברים וגם אם הוא נפגש הוא ירגיש מנותק כי רוב החוויות שלהם יהיו מבית הספר.
יש עוד בחינה אבל זה ממש תלוי בילד- יש ילדים שהם לא ילדים של בית ולא טוב להם להישאר כל הזמן בבית (מעבר ללצאת ולהכיר אנשים חדשים, יש ילדים שפשוט לא טוב להם להיות יותר מדי בבית)
מבחינה לימודית זה מצוין. מערכת החינוך היום לא משהו ואת החומר לבגרויות אפשר ללמוד בהרבה פחות מ12 שנים (לדוגמא את החומר של התיכון אפשר ללמוד בחצי שנה-שנה במקום בארבע שנים) ולמידה בבית גם תתאים הרבה יותר לרמה וליכולת של הילד
לפי דעתי גרוע ממש, אולי חוץ מיחידי סגולה שיעשה להם טוב...תות"ח!
וכמובן, לא מדבר על תלמודי תורה פרטיים, זה דבר ממש מבורך וטוב, מדבר על חינוך ביתי אורגינל.
באופן כללי, הילד שמתחנך בבית, מאוד משועמם ואין לו מערכת לכל היום כי אין להורים זמן ללמד אותו כל היום ולמצוא לו תעסוקה, וזה מתכון לשעמום ולחטאים.("שעמום מביא לידי חטא"{בבא קמא דף צ"ז עמוד א')
וגם, הילד מאוד מנותק חברתית ואין לו חברה וחברים שהוא יכול לשחק איתם, ואולי זה גם מתכון שהוא ימצא את החברים שלו ברחוב, מה שפחות עדיף...
ואחרי זה, גם אם הוא לא הדרדר, יכולים להיות לו חסכים חברתיים שיכולים לפגוע בו מאוד, וכמו כן, מכיוון שהוא לא היה עם חברה בריאה ומסודרת הרבה זמן, כשהוא כן יהיה עם חברים הוא יתחבר לכל אחד ולא ידע לעשות הפרדה בין חבר טוב לחבר רע.(ופגשתי אחד כזה, הוא התחבר לכל אחד שהוא ראה ולא עשה סינון בכלל, מזל שהוא לא נפל על אחד זבל שהיה שובר אותו...)
בקיצור, זה מתכון להרבה דברים גרועים שיכולים להיות, ואפילו לפעמים יכול להגיע לכפירה ולנטישת הדת, לצערינו.
בקיצור, זה נראה לי, למרות שאם המצב באופן ספציפי לא כמו שתיארתי, זה יכול להיות ממש טוב לחנך בעצמך את הילד.
לא יודעת... ואם כזה הורים מלמדים טובהכול לטובה!
ואומרים כזה מה טוב ומה לא?
אוףףף זה באמת קשה לי!!!! הנושא הזה
כי וואלה כול המשפחה שלי נגד
חוץ מאח שלי שאחינים שלי בחינוך בייתי והם כיאלו מותקים וישרים!!וכול משחקים יפה! ומתנהגים כמו ילדים!!
ומשחקים עם השכנים!!
ויש לך ראש טוב!!
ואני באמת חושבת לעצמי למה כולם נגד?
וואלה אני רואה כמה טוב להם הם שלווים כול כך!! הם יודעים הרבה!! הם נהנהים!
וכזה יודעים להיזהר וואלה יודעים!
קיצר הייתי אצלם עכשיו וכול הזה התלבטתי לעצמי כי באמת אימתי אני רואה שטוב לכולם...
אבל באמת מצד שני מפחיד אותי העתיד ואני כול כך אוהבת אותם!!!!
ואני ממש לא יודעת איפה לאוכל את עצמי
כן\ לא
....תות"ח!
וואלה, אני לא מספיק מכיר אנשים כאלו....
מכיר רק אחד כזה, הוא לא באמת מעיד על הכלל...
אם באמת המצב טוב, וואלה, זה ממש חלום...🤩!!
ואשרי ההורים, לא ברור מאליו ממש...!!
זה פשוט נראה לי איפה גרים(יישוב/עיר..) ובסגנון של היישוב/עיר...
וגם תלוי בילדים עצמם..
ונראה לי תלוי עד איזה גיל...
כאילו, נראה לי להשאיר ילד עד כיתה ו' בבית זה עוד נשמע סביר, אחרי זה לפי דעתי זה סתם יעשה לו רע להישאר...
ולא יודע, יש הרבה סכנות וחששות ודברים שיכולים לקרות מזה, אבל אם באמת מחליטים שזו ההחלטה הנכונה וכו'...אז אפשר ללכת על זה ולא לחשוש מה יקרה וכו'...
וואו, באמת התלבטות...
נ.ב. זה שיש לי "ראש טוב" לא אומר שכל דבר שאני אומר נכון, אני יכול לטעות, כמו כולם, וכבר קרה פה בפורומים שטעיתי ובגדול בעמדה שנקטתי, ב"ה שהקב"ה נתן בי ענווה והתנצלתי...
תלוי מה החינוך...סטלנית בפעולה
בכול דבר זנ תלוי מה החינוך
הכול לטובה!אחרונה
לפעמים אני מריגשה שיש רק התנגדות לכך ואפשר להבין מאיפה היא מיגעה בעיקר בגלל החברים
אבל כן באמת זה ממש תלוי
...ב"ש
לדעתי ילד צריך חברה לידוו
ט"ו באבניגון🌿
חוגגים אכשהו? או סתם יום רגיל?
הלוואי והיתה לי סיבה לחגוג אותו... 😔😔אברהם יאיר שטרן
או אם לא היה חרם דרבינו גרשום אז שתי סיבות...😜😜
חח מבינה כל כךךךךךךךךךךניגון🌿
יאללה עוד מעטט חח רציני הייתה רוצה 2?
אממ, לא.... הייתי רוצה רק אחת שאני אהיה כולי שלהאברהם יאיר שטרן
והיא תהיה כולה שלי...
אופסס אז לא הבנתי נכון מה שכתבתניגון🌿
אז.. כן גם אני גם ממש רוצה זה
זה הדבר היפה בלחכות עד לחתונה ולשמור למרות שזה קשה רצח....
לא לא, הבנת נכון.... אני רוצה רק אחת ולא שתייםאברהם יאיר שטרן
והאחת הזאת היא תהיה כולה רק שלי, ואני אהיה כולי רק שלה ולא של עוד אחת...
אה... ואי הלואייי. כנלניגון🌿
בהצלחה ענקית ענקית! עם מי שמתאים...אברהם יאיר שטרן
גם בלי הגזירה של רבינו גרשום, זה לא היה קיים כיוםפ.א.
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך י"ד באב תשפ"ו 8:13
אצל אף אומה ועם בעולם, מלבד מי שחיים בתרבות של העולם העתיק, באורח חיים של שבטים, חמולות…
לא פשוט בכלל לתחזק זוגיות ומשפחה רגילה, נדרשת השקעה יומיומית, אז להחזיק משפחה של יותר מאישה אחת?
אם תצאי במחולות בכרמים, בלבוש לבן, נבוא לצפות בך…פ.א.
חג טו באב שמח
לא ראוי
ל המשוגע היחידי
חכה, יש המשך:פ.א.
ומה היו אומרות הבנות לבחורים? התלמוד מחלק אותן ל-3 קבוצות:
יפהפיות – הבנות הנאות היו אומרות: "בחור, שא נא עיניך וראה מה אתה בורר לך. תן עיניך ליופי, שאין האישה אלא ליופי…".
מיוחסות – הבנות המיוחסות היו אומרות: "בחור, אל תיתן עיניך בנוי, תן עיניך במשפחה. שאין האישה אלא לבנים…".
מכוערות – הבנות המכוערות היו אומרות: "שקר החן והבל היופי" – אל תלכו אחר החן של המיוחסות ולא אחר היופי של היפהפיות, אלא "אשה יראת ה' היא תתהלל" – תלכו אחרינו, יראות השמיים, בתנאי שתעטרו אותנו בתכשיטים אחר החתונה…".
יצוין כי חג ט"ו באב נחגג במתכונת המלאה רק בתקופה שבית המקדש השני היה קיים. כיום אין הוא נחשב ליום טוב, אולם לא אומרים בו תחנון.
את סוגיית 'מחוללות בכרמים' התלמוד חותם במחול אחר שצפוי להיות לעתיד לבא: "עתיד הקב"ה לעשות מחול (=מעגל) לצדיקים והוא יושב בתוך המעגל בגן עדן, וכל אחד ואחד מהצדיקים מצביע על הקב"ה ואומר: "הִנֵּה אֱלֹהֵינוּ זֶה קִוִּינוּ לוֹ וְיוֹשִׁיעֵנוּ זֶה יְהוָה קִוִּינוּ לוֹ נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בִּישׁוּעָתוֹ".
לשמחתי כבר למדתי את זה
ל המשוגע היחידי
אם יעשו את זה יהיו ישר פמינסטיות שידרשו שגם הבנים יחוללו בכרמים והבנות תבחר אותם,
והחרדים יגידו שזה שיקצע ואם משהו כתוב בגמרא זה לא אומר שצריך לעשות אותו, והשתנו הטבעים.
ב"ה אכשר דראחתול זמני
וזכינו לצניעות מרובה על־ידי השדכנים העוסקים במלאכת הקודש
"אני בחור נחמד מחפש בחורה נחמדה"
"וואו, שמע, אין לי ממש רעיונות בשבילך..."
חחח, שומע מצאתי לך אחת; מה יש בה?; אממממל המשוגע היחידי
דופק?
בתלמוד הירושלמיחתול זמני
"הכאורות היו אומרות אל תתן עיניך בנוי והנאות היו אומרות תן עיניך במשפחה."
קרבן העדה: "אל תתן עיניך בנוי. אלא באשה שתמצא חן בעיניך מחמת מעשיה."
"תן עיניך במשפחה. כלומר היופי הוא לבנות מחמת שאביהן עשירים כדנתן בנדרים בנות ישראל נאות הן אלא שהעניות מנוולתן הרי היפות מסתמא בנות עשירים הן."
גם ראיתי אי־שם באמרי אמת שאחת הטעויות "שלח לך אנשים" הייתה שהיה צריך לשלוח בנות במקום בנים כי מסתמא הייתה להן עין טובה (אולי לכן בט"ו באב שזה התיקון של ט' באב זה יותר חג של הבנות. ונראה לי שזה גם קשור למחולות של יוה"כ.)
יפה מאודל המשוגע היחידי
אבל זה היה בכלל אפשרי בזמנם לשלוח בנות לדבר כזה?
ובנים כן?חתול זמני
היו נכנסות עם ויזת תייר
מסתבר שכן, עובדה
ל המשוגע היחידי
אולי זה לא היה בעיה כי זה הענקים מהגובה שלהם לא הבדילו בין גבר לאישה
הכנענים כמעט התחרפנו מהם גם אלמלאחתול זמניאחרונה
הקטע של הלוויות כו' המדרש הידוע
המרגלים יכלו לקחת את הבנות איתם 
למשהו יש את שבאבניקים עונה 3 בדרייב חייב דחוף!!!!מאירקוש
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל?
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד