מה אתם אומרים על חינוך בייתי?הכול לטובה!

..bahu12

לדעתי זה נחמד כי אתה יכול להיות בן 9 וללמוד חומר של כיתה ח'

זה תלויהפילוסופית

יש ילדים שזה ממש יעזור להם שכל השיעורים הם פרטיים ואם לא מבינים משו אז אין בעיה לשאול, ואם מבינים במהירות אפשר לרוץ הלאה, אבל ללימודים עם עוד אנשים יש יתרונות בס"כ כמו שהילדים האחרים לפעמים שואלים שאלות שמחדדות את הנושא או מוסיפים לדברים של המורה, ויש ילדים שזה יותר מתאים להם ללמוד עם עוד אנשים שלא כל תשומת הלב עליהם... 

במצב של מערכת החינוך כיום עדיף חינוך ביתיכוח חיובי

או ווה איזה דיכאוןהיום יהיה שמח✨
מה הבעיה בה?נעה ונדה

צריך לבחון מה המטרה שלהכוח חיובי

וכך אפשר לדעת אם היא מצליחה או לא ...

2 מטרותנעה ונדה

1. להעביר אותך בגרויות.

2. להוות בשבילך מסגרת וליצור בשבילך הווי חברתי

מה המטרה של בגרות ?כוח חיובי

כי  אם זה רק בשביל בגרות וחברה   היו יכולים לעשות יותר פעלויות חברתיות ולימודים מרוכזים כמו באקסטרני 

זה לא אותו דבר, זה מסגרת מסודרתנעה ונדה

לבוא אליה בכל יום. מן משהו בטוח לילד

או בשביל שהורים יוכלו ללכת לעבודה ( ביביסיטר )כוח חיובי

ואנחנו מהמדינות  שמשקיעות  בין הכי  הרבה  מהתקציב לחינוך  

אבל בסוף  התוצאות  בין הכי נמוכות  אז יש שם משהוא רקוב   במערכת עצמה  שגורם גם לאנטי ללמידה במקום ההיפך 

מה רקוב?נעה ונדה

מה הבעיה? אתה יכול הגדיר אותה?

שהמטרה זה בגרות ולא למידהכוח חיובי

הבית ספר צריך להיות מקום  שגורם לך לרצות ללמוד 

ושיתן  לך כלים ללמוד כל החיים ושלא יעצר רק בבית ספר       

אה, זה כבר תלוי במוסד הספציפי שאתה לומד בונעה ונדה

אני נגיד מאוד נהניתי בבי"ס ובאולפנה. כמובן שהיה לי את הקטע הזה שלא רציתי ללכת לבי"ס אבל סתם לא היה לי מושג על מה אני מדברת

נוראאא!להיות יהודי טוב

חלק מההתפתחות זה לפגוש חברים ולהיות איתם

ממש מסכימה, חברים זה משו ככ עיקרי בחייםאולפנסיטיתתת

ומתישהוא הם גם יצאו מהבועה של הבית...צריך להיפגש עם אנשים שונים להתמודד...ממש חושבת שצריך חברה. 

אני יודעתהפילוסופית

על כאלה שלומדים בחינוך ביתי ויש להם ימים שהם נפגשים עם חברים שגם לומדים בחינוך ביתי ועושים פעילויות וכאלה, או לילדים קטנים יותר יש יומיים בשבוע בערך שהם הולכים למין גן כזה של ילדים מחינוך ביתי ולומדים להכיר אותם... זה לא כמו לחיות חצי יום עם החברים שלך אבל זה גם משהו, ויש ילדים שזה יותר טוב להם ככה...

תלוי למיהממממממממ
באופן כולל אני חושבת שלא כדאי כי ילד צריך להיות בחברה כדי להתפתח חברתית
אבל יש ילדים שזה מתאים להם והם מתפתחים גם אם הם בבית
נו באמת?!להיות יהודי טוב

מי יכול להתפתח לבד

מה הבעיה אפשר לפגוש חבריםהממממממממ
לא רק בבית ספר
זה לא אותו דבר אתה מרגיש מנותק...להיות יהודי טוב

חניך שלי נגיד לומד בבי''ס אחר מכולם והוא נפגש איתם וזה אבל הוא מרגיש מנותק יותר...

ברור שהוא יכול להרגיש מנותקהממממממממ
אבל יש ילדים שלא דחוף להם להיות במרכז העניינים עם מלא חברים.. מספיק להם גם האחים או החברים מהשכונה למשל
ואני מדברת על חינוך ביתי..
לדעתי גרוע מבחינה חברתיתנעה ונדה

גרוע מבחינת הכול לדעתי ואתן לכך כמה הסברים..ג'וני כמוני
א) הילד לא מתחנך למסגרת שאחר כך בחיים הוא יתחייב מסגרת צבא עבודה ישיבה גבוהה בית וכו
ב) מבחינה חברתית הילד ישאר מופנם לרוב עם בעיות תקשורת ( כי הוא לא למד להתמודד עם ילדים חוץ מהאחים
ג) העניין של הכול היום בבית לא ברי לשום בן אדם במיוחד לילד
ד) חסכים-הילד חסוך משטויות וקונצים שבריאים לילד במהלך ההתפתחות
ה ואחרונה מבחינה לימודתית הילד לא יבין שכשהוא לא מקשיב הוא לא ידע ולא יצליח בבית מקסימום אמא תסביר לא עוד פעם .וחבל .כי ככה הוא לא ידע להתאמץ ולהצליח
שמח לכול מי שהיה את הסבלנות לקרוא את כול זה
נכון לגמרינעה ונדה

קראתי הכל

תלוי.ניק כמעט בלי ראש
עבר עריכה על ידי ניק כמעט בלי ראש בתאריך ו' בניסן תשפ"א 11:42
בתי ספר הם מקום גרוע ללמוד בהם. זה לא ככה רק בקורונה.
אפשר ללמוד מהבית לבד הרבה יותר טוב מאשר בבית הספר.
הולכים לבית הספר בעיקר בגלל החברים, ולכן חינוך ביתי בד"כ זה נורא..

אבל עכשיו בקורונה, שגם ככה אין חברים, אין הבדל מבחינת החברה אם לומדים בחינוך ביתי או בזום, ואפשר ללמוד הרבה יותר מהאינטרנט מאשר בזומים (מנסיון), אז חינוך ביתי זה בסדר..
תלוי מאיזו בחינה-אני :)

מבחינה חברתית זה נורא. הוא לא נפגש עם חברים וגם אם הוא נפגש הוא ירגיש מנותק כי רוב החוויות שלהם יהיו מבית הספר.

יש עוד בחינה אבל זה ממש תלוי בילד- יש ילדים שהם לא ילדים של בית ולא טוב להם להישאר כל הזמן בבית (מעבר ללצאת ולהכיר אנשים חדשים, יש ילדים שפשוט לא טוב להם להיות יותר מדי בבית)

מבחינה לימודית זה מצוין. מערכת החינוך היום לא משהו ואת החומר לבגרויות אפשר ללמוד בהרבה פחות מ12 שנים (לדוגמא את החומר של התיכון אפשר ללמוד בחצי שנה-שנה במקום בארבע שנים) ולמידה בבית גם תתאים הרבה יותר לרמה וליכולת של הילד

לפי דעתי גרוע ממש, אולי חוץ מיחידי סגולה שיעשה להם טוב...תות"ח!

וכמובן, לא מדבר על תלמודי תורה פרטיים, זה דבר ממש מבורך וטוב, מדבר על חינוך ביתי אורגינל.
באופן כללי, הילד שמתחנך בבית, מאוד משועמם ואין לו מערכת לכל היום כי אין להורים זמן ללמד אותו כל היום ולמצוא לו תעסוקה, וזה מתכון לשעמום ולחטאים.("שעמום מביא לידי חטא"{בבא קמא דף צ"ז עמוד א')
וגם, הילד מאוד מנותק חברתית ואין לו חברה וחברים שהוא יכול לשחק איתם, ואולי זה גם מתכון שהוא ימצא את החברים שלו ברחוב, מה שפחות עדיף...
ואחרי זה, גם אם הוא לא הדרדר, יכולים להיות לו חסכים חברתיים שיכולים לפגוע בו מאוד, וכמו כן, מכיוון שהוא לא היה עם חברה בריאה ומסודרת הרבה זמן, כשהוא כן יהיה עם חברים הוא יתחבר לכל אחד ולא ידע לעשות הפרדה בין חבר טוב לחבר רע.(ופגשתי אחד כזה, הוא התחבר לכל אחד שהוא ראה ולא עשה סינון בכלל, מזל שהוא לא נפל על אחד זבל שהיה שובר אותו...)
בקיצור, זה מתכון להרבה דברים גרועים שיכולים להיות, ואפילו לפעמים יכול להגיע לכפירה ולנטישת הדת, לצערינו.
בקיצור, זה נראה לי, למרות שאם המצב באופן ספציפי לא כמו שתיארתי, זה יכול להיות ממש טוב לחנך בעצמך את הילד.

לא יודעת... ואם כזה הורים מלמדים טובהכול לטובה!

ואומרים כזה מה טוב ומה לא?

אוףףף זה באמת קשה לי!!!! הנושא הזה

כי וואלה כול המשפחה שלי נגד

חוץ מאח שלי שאחינים שלי בחינוך בייתי והם כיאלו מותקים וישרים!!וכול משחקים יפה! ומתנהגים כמו ילדים!!

ומשחקים עם השכנים!!

ויש לך ראש טוב!!

ואני באמת חושבת לעצמי למה כולם נגד?

וואלה אני רואה כמה טוב להם הם שלווים כול כך!! הם יודעים הרבה!! הם נהנהים!

וכזה יודעים להיזהר וואלה יודעים!

קיצר הייתי אצלם עכשיו וכול הזה התלבטתי  לעצמי כי באמת אימתי אני רואה שטוב לכולם...

אבל באמת מצד שני מפחיד אותי העתיד ואני כול כך אוהבת אותם!!!!

ואני ממש לא יודעת איפה לאוכל את עצמי

כן\ לא

....תות"ח!

וואלה, אני לא מספיק מכיר אנשים כאלו....
מכיר רק אחד כזה, הוא לא באמת מעיד על הכלל...
אם באמת המצב טוב, וואלה, זה ממש חלום...🤩!!
ואשרי ההורים, לא ברור מאליו ממש...!!
זה פשוט נראה לי איפה גרים(יישוב/עיר..) ובסגנון של היישוב/עיר...
וגם תלוי בילדים עצמם..
ונראה לי תלוי עד איזה גיל...
כאילו, נראה לי להשאיר ילד עד כיתה ו' בבית זה עוד נשמע סביר, אחרי זה לפי דעתי זה סתם יעשה לו רע להישאר...
ולא יודע, יש הרבה סכנות וחששות ודברים שיכולים לקרות מזה, אבל אם באמת מחליטים שזו ההחלטה הנכונה וכו'...אז אפשר ללכת על זה ולא לחשוש מה יקרה וכו'...
וואו, באמת התלבטות...
נ.ב. זה שיש לי "ראש טוב" לא אומר שכל דבר שאני אומר נכון, אני יכול לטעות, כמו כולם, וכבר קרה פה בפורומים שטעיתי ובגדול בעמדה שנקטתי, ב"ה שהקב"ה נתן בי ענווה והתנצלתי...

תלוי מה החינוך...סטלנית בפעולה

בכול דבר זנ תלוי מה החינוךהכול לטובה!אחרונה

לפעמים אני מריגשה שיש רק התנגדות לכך ואפשר להבין מאיפה היא מיגעה בעיקר בגלל החברים

אבל כן באמת זה ממש תלוי

...ב"ש

לדעתי ילד צריך חברה לידוו

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך