נמאס ליי (פריקה..)כתום עולה????
בזמן שרוב העולם מתעסק בלנקות,להתכונן לחג או כל דבר אחר נורמלי אני אשכרה רבה עם אח שליי!!! כמו ילדה בת 3!
אני הבכורה ויש בננו 5 שנים..עם שאר האחים של אני ממש בסדר והכל אבל איתו תמיד משהו לא היה בסדר...מאז שאני זוכרת את כצמי הוא היה מתחיל איתי, להציק,לנעול אותי בחדר (כן,הקטן הזה🙄) לגעת לי בדברים ופשוט עושה הכלל כדי לעצבן אותי..ההורים שלי לא עושים עם זה כלום..כבר דיברתי איתם 1000 פעםם וזה או שאני לא יגיב (לא אפשרי כבר) ויתפוצץ והוא ימשיך או שאני יחזיר לו יחטוף מההורים שלי והוא יהיה המסכן..אם זה היה ככה עוד הייתי איכשהוא סובלת בשקט ומחכה לרגע שאני יעוף כבר מהבית, הבעיה היא שההורעם שלי מתנהגים אלי כאילו אני איזה בעייתית וצריכה פסיכולוג ולא יודעת לשלוט בעצמה..לייי!! אוקי? זות שמחרפנים אותה והורסים לה דברים וואיי פשוט אין לי כוחותתת
ושוב, זה לא רק זה🙄 הוא גורר יכשיו את שאר האחים שלי שהייתי איתם באמת בקשר ממש טוב נגדי..ומספר שקרים לכל החברים והמשפחה ואז אני יוצאת השטן והביעיתית...דייי אוךך נמאס לי😭
זה אשכרה כל יוםם ככהה
ונסייתי מיליון שיטות, באמתת
להתעלם ממנו, לקנות לו דברים מהכסף שלי ולהתנהג אליו יפה ושום דבר לא עוזרר
וזה שגם אין לי לאן ללכת באמת..אין בית ספר לברוח אילו וחברות גם לו...במיוחד לא עכשיו שכולם עסוקים..🙄
❤❤אמרלד
מותק, זה קשה ובאמת לא פשוט בכלל!!

נשמע מהשאלה שלך שיש 3 חלקים :
1. איך להפחית מצבים כאלה של ריב.
2. וכשאתם באמצע מריבה - הצורך לשלוט בעצמך
3. את כתבת- מרגישה
"השטן." "הבעייתית"
האמת, אני גם מתמודדת עם משהו נורא דומה.
ובאיזה שהוא שלב פשוט אמרתי לעצמי
אמרלד! את חייבת לשלוט בעצמך יותר.
ובשלב הבא-
אמרלד את צריכה עזרה...
אבל, מצד שני מריבות בין אחים זה דבר נורמלי שקורה
אז תלוי בהרגשה שלך אם זה באמת לא עובר את הגבול.
עוד משהו-
במריבות יש 2 צדדים
בדרך כלל שתיהם לא תמיד בסדר
אבל, לפעמים כדאי לחשוב עם עצמך-
בחיים תמיד יהיו אנשים מעצבנים ולא פיירים
האתגר הוא להתמודד עם זה נכון 💪
1.
זאת אומרת, לשים לב יותר מה מעצבן אותו
להשתדל להמנע מזה,
אולי גם יום אחד שאתם במצב סבבה
להגיד לו-
זה ממש מפריע לי ש...
בבקשה תפסיק ל..
וזה עובד גם עם ילדים קטנים
אלא אם כן הוא מעצבן בשביל תשומת לב
אז כדאי לתת לו בהזדמנויות שונות 🤪
עוד משהו- מפתיע כמה שזה עוזר
פשוט לשנות גישה..
במקום (חצוף! מה הוא מחטט לי במגירה בשביל לקחת מדבקות יהלומים 🤨)
לחשוב בעצמך, וזו עבודה קשה
( איזה חמוד שהוא כך כך משקיע ואפילו מחפש מדבקות..)
מבינה?
2.
📎עוד משהו שחשוב לי לומר🧷
לכל בני האדם יש מנגנון של כעס.
כןכן זה נורמטיבי לגמרי
השאלה לאן אנחנו מנתבים את הרגש הזה
והרבה יותר קשה לשלוט
אחרי שהמנגנון כבר פועל..
ולכן, כשמרגישה עצבות/ עצבנות / רעב
במקרה הזה יותר קל גם כי את בבית
פשוט לטפל בעצמך
לעשות משו משמח / לנסות להרגיע/ לאכול
הרעיון הוא כמה שפחות להגיע למצב של עצבנית יתר
וכל דבר מרגיז.
3.
זה כל כך מתסכל לחשוב שזו התדמית
במיוחד שאת גם קונה דברים/ סובלת בשקט 🥺
תראי, להיות נחמדה זה פיתרון אבל עובר
כי אז שוב מריבה והקשר עם האחים האחרים נפגע
וההורים כועסים..
אני יודעת איך זה.
ואפילו שאמרנו שזה גם בעיה שלו,
חלק גדול מזה רק את תוכלי לשנות
את חזקה ואלופה 😍
מקווה שעזרתי
ומוזמנת לפרטי תמיד.
💜

...כתום עולה????
כן בטח,ברור שגם לי יוצא לעצבן אותי לפעמיים ושזה נורמלי כמו כל אח אבל זה כבר דיי עובר גבול..כי כל שבת זה סיוט ועכשיו היומיום עוד יותר..אני אשכרה לא מצליחה לנקות לפסח בלי שאני מקבלת הערות ואיזה נעל בראש..
ניסתי להסביר לו כמה פעמים מה מעצבןן אותי והוא משתמש בזה נגדי..זה לא שהוא איזה קטן שלא צבין..הוא בן 10 ויודע לחרפן אנשים יותר טוב מכולם בבית..
וממש תודה על כל התגובה!💜💜
וואווקורא ממעמקים

אני ממש מכיר את זה, אחים הם עם קשה

בהצלחה רבה וחיבוק ענקסודי ביותר

חיבוקחיבוקחיבוק

...(לא) סתם ילדה

וואי מזדהה ממש, אני בדיוק כמוך... רק שלי זה שאחשלי שנה מתחתי, בן 12... ככה שיש לו פול תכניקות לעצבן... באמת שאני משתדלת להתעלם, לא לצעוק או להתחיל לריב איתו כי זה לא ייגמר טוב...

וגם בכללי סתם עושה אווירה לא טובה בבית...

וכמובן שגם אם כן זה קורה ואנחנו רבים (יותר נכון אחשלי מעצבן אותי ואז אני מתעצבנת וכו וכו...) אז אני יוצאת הרעה, למה? לאדעת, כי אחשלי מתחיל לפנטז דברים (שזה קורה רוב הפעמים.) , או "שבדיוק" שאמא שלי מגיעה אז היא רואה אותי כאילו מתעצבנת וצועקת עליו אז בתכלס זה נראה שאני הרעה... אפילו שהיא לא ראתה את כל התמונה המלאה... שזה די מעצבן!

וככה זה תמיד, תמיד אני הזאת הבעייתית והרעה בבית שאוהבת לעצבן, אפילו שזה ממש לא נכון. 

וכן אני מנסה לקנות לו דברים ולהתנהג אליו יפה כדי שגם יתנהג אלי ככה אבל לא, ממשיך להתנהג כמו איזה לאדעת מה...

וכמובן שאחשלי בן 10 משתף איתו פעולה אז בכללללל באמת שנמאס וזה קשההה.

טוב אז לא כלכך יכולה לתת לך עצות וזה... כי אני בעצמי לא יודעת איך להתמודד עם זה...

אבל אני כן יכולה לומר לך שאת חזקה ותצליחי להתמודד עם זה אפילו שזה ממש מעצבן.

יאללה בהצלחה נשמה אוהבת אותך♥❤

....כתום עולה????
תודה רבה נשמה❤
בכיף אחותי♥(לא) סתם ילדה

..נעה ונדה

וואי מבינה אותך כ"כ וואו יפה שכ"כ ניסית! את עשית את ההשתדלות שלך, מכאן תני לה'

אוי וי מסכנהסנובול

וואו, קשה מאוד...תות"ח!

אחים זה באמת קשה, אך לא הבנתי למה שאר האחים לא מבינים שהאח הקטן סתם מנסה להסית נגדך...
והרבה פעמים אולי הוא רוצה אקשן וכו'...אז פשוט תזרמי איתו, אבל בצחוק וזה...
כאילו, תנסי להשיב לו דברים וזה אבל שלא יעלב וזה רק יחמיר את המצב אלא דברים מצחיקים ושנונים שבסופו של דבר יאלצו אותו לסגת ולא להשיב על זה ופשוט לעזוב אותך...(ציניות זה מגן מטורף...!! רק חבל שהרבה פעמים לוקחים את זה ומשתמשים במקומות לא טובים ואז זה הכי גרוע שיש.....)
ואם זה לא עובד, אולי יעזור לשאול אותו בצורה ישירה שתשחק לו כמה שיותר על המצפון ואולי זה יגרום לו לעזוב אותך...
ואם הורים לא עזרו, תחשבי אולי על עוד מישהו שקשור אליו שיכול לעזור, זה יכול להיות אפילו מורה/מדריך וכו' ותבקשי שידבר איתו אבל תבקשי שלא יהיה בצורה שקופה אלא בצורה כמה שיותר זורמת ואגבית, וכך אולי ישנה משהו...
מקווה שעזרתי, ובהצלחה רבה עם ההתמודדות הזאת...!!

למה?אחים שלי לפעמים מעצבנים אבל בסך הכול אין עליהםסנובול

נכון, נכון...תות"ח!

גם שלי, ב"ה, אבל היא מתארת מצב שונה....

תודה רבההה!כתום עולה????
בשמחה...!תות"ח!אחרונה

ואגב, אשרייך שאת בקשר טוב עם שאר אחייך...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך