יאושששעצמי החביבה

דיון דומה למה שהולך בתוכי לעיתים קרובות:

-דיי! דיי כבר עם הצביעות הזאת! את טובה או לא? אם כן, אז די לחטוא ולהצדיק את עצמך כל הזמן! אם לא, תשלימי עם זה ואל תעבדי על עצמך!

-לא! לא נכון! אני טובה, וגם נופלת, למה זה סותר?? ואני ממש לא מצדיקה את החטאים שלי! אני בסה"כ מפרידה בין החטאים לביני באמת, אני זה לא הנפילות, אני זה השאיפות, הרצונות, אני זה הנשמה שבי!!

-מה את אומרת... את מקשקשת ואת יודעת את זה! מאד יפה המנטרות האלה אבל הן לא עובדות עלי, את יכולה להתכחש, תהני! אבל אם את מחפשת אמת אז תפסיקי לבלבל בשכל!

-טוב טוב שמענו אותך.. בינינו, אתה מנסה להפיל אותי, להוריד את הדבר האחרון שעוד יש לי והוא הרצון הטהור! אז דיי לבוא ככה במילים גבוהות!

-את מתחמקת נהדר!! את יודעת שהצדק איתי, תתעמתי עם זה! אי אפשר לומר 'אני רוצה, אני רוצה' וללכת, בתכלס, את לא עושה, ומילא זה היה חד פעמי, או אפילו אם היה קורה לך פעם בשבוע שאת נופלת במשהו, אבל בואי, על מי את עובדת? את לא מצליחה להחזיק מעמד אפילו שעה!

-אתה באמת לא מבין או שאתה עושה את עצמך? אתה לא רואה את ההבדל בין מישהו שרוצה ומשתדל(!) אבל נופל ומתאמץ לקום כמה שיותר מהר, לבין מישהו שאומר 'אני רוצה' ויותר מזה העניין לא מזיז לו??

- אהה אז את עכשיו אומרת שאת לא רק רוצה אלא גם משתדלת ומתאמצת וזה ממש בוער בך... אני ממש רואה את זה אצלך שתדעי לך! ועל זה נאמר: בחרי אצבע..

-טוב, אני לא מתכוונת להמשיך להגרר ככה, זה סתם מוריד אותי ומשיג את המטרה שלך. תהנה עם הציניות הזאת שלך, שיערב לך.. 

- ערב לי, בטח שערב לי! לפחות כמו שערב לך לעבוד על עצמך...

-וואי לפעמים אתה מעייף כל כך.. הלכתי לישון..

-אל תשכחי קריאת שמע!

-אין לי כחחח

-אממ.. טוב לא נורא, העיקר תתאמצי ותשתדלי ותירצי, זה כבר יחשב לך...

-דיי כבר איתךךךך

מה עושים עם זה???עצמי החביבה

ברור לי לחלוטין מי הרע ומי הטוב פה, אבל א'. זה קשה כל כך לעמוד מולו גם כשיודעים שהוא הרע!

ב. לפעמים הוא אומר טענות צודקות.

ג. מה כן? לא טוב ככה ליאש את עצמי שאו הכל או כלום, אבל בתכלס, מה אומרים לעצמי אחרי נפילה? זה באמת מרגיש שאני קצת יותר מידי מרחמם עלי ומרגיעה אותי כזה... לפעמים בא לי לנער את עצמי! ואז אני נשמעת כמוהו... וזה כל כך מבלבל..

זה בטח משפט שאת מכירה אבלסודי ביותר

1 החיים הם כמו אופניים אם קשה סימן שאתה בעליה אם קל אתה יורד

והשני פחות מוכר והוא של מייקל גורדן 

2החטאתי מעל 9000 זריקות בקריירה שלי. הפסדתי כמעט 300 משחקים. ב-26 הזדמנויות סמכו עלי לקחת את הזריקה המכרעת במשחק... ופספסתי. נכשלתי שוב ושוב ושוב בחיי וזו בדיוק הסיבה להצלחתי.

והכי חשוב על תוותרי

אני חושבת שכול אדם שחיי כל כודר הארץ יש לו את הדיון הזההכול לטובה!

בתוכו

כול אדם ברמה מסיומת וגם בתוקפות מסיומת זה ממש יום , יום , יום 

ובתוקפת אחרות זה פעם ב... זה ממש תלוי בתוקפה..

אני למדתי עם הזמן פושט כול פעם שזה קורה לי להיגד לעצמי  שאוסר להיאשם את עצמי נוקדה!!!

אם זה לא היה אני זה לא היה כזה נראה עם משיהי אחרת הייתה ככה לא הייתי צועקת אליה ומאישמה אותה וכמו שאני מתנהגת עם אחרים במובן הזה אני צריכה להתנהג עם עצמי

ואני לא יובא לחברה ויאשם אותה  אני ינסה להבין אותה וינסה גם לחבק ולעוזר ככה אני צריכה להיות עם עצמי!1

ככה אני עושה!

זה ממש קשה לעשות את זה אבל עם הזמן לומדים..

אבל עדין הנפילות ממשיכות להיות... ואני צריכה לחיות ואם כול פעם מחדש זה יקרה לי אני לא יצלח לחיות ואכנס שוב לדיכאון 

אני עושה כול הזמן השתדלות ככה להתנהל עם עצמי!

לפעמים זה לא מצליח כמובן ואיפלו הרבה אבל אני לא מתייאישת ומנסה עוד ועוד 

וכך ולפעמים בוכה מרוב קושי וממשיכה אלה... זה החיים!

ייאלה שיהיה לנו בהצחלה עם ההתמודדות הזאת ולדעת תמיד להיאמן בעצמנו!!!

כן... מן הסתם...עצמי החביבה

את צודקת רק שלפעמים זה כבר קשה רק להבין את עצמי כי תכלס, אני לא בסדר...

אוסר להיגד לעצמך שאת לא בסדר!!!!!הכול לטובה!

אוסר להישאים את עצמך!!!

יפה!עצמי החביבה

באמת לא הכרתי את המשפט השני והוא חזק!

העיקר לא להתייאש!!!שמינייייייסט

בדורות האלה כיוון שהסט"א כ" כ חזק רבי נתן כותב שעכשיו המשימה שלנו היא (כמובן גם להצליח לשמור את התורה אבל בעיקר אם לא הצלחנו-) לא להתייאש! אז לא הצלחנו אז מה? אז עכשיו ה' לא רוצה אותנו חס ושלום?העיקר להמשיך לרצות ולדעת ולהאמין ש"אין רצון טוב שנאבד" (רשב"י בזוהר)- אז מה אם לא הצלחנו לקיים איזה מצווה- רצינו? זה הכי טוב. 

" והעיקר הוא הרצון והכיסופין, ואף על פי שאין לצאת בזה [כמבאר במאמר ויהיו נא פי שנים (לקוטי מוהר"ן, חלק א', סימן סו)]; כי צריכין להוציא מכח אל הפועל דוקא. כי אף על פי שאונס רחמנא פטריה עם כל זה זהו למי שרוצה לצאת החוב. אבל צריך שלא לקרר דעתו בזה במה שהוא פטור מחמת האונס רק לעשות עבודת ה' בפועל (כמבאר כל זה במאמר הנזכר לעיל עיין שם), אף על פי כן גם זה טוב כשאוחזין בזה שאין רוצין לצאת עם האונס רק שכיסופו חזק ורצונו תקיף מאד לזכות לעשות עבודת ה' בפועל. וזה הרצון בעצמו טוב מאד. ואם אף על פי כן הוא אנוס ואינו זוכה אל העבודה, הרצון הנזכר לעיל בעצמו הוא טוב מאד:" שיחה י"ד בשיחות הר"ן.

רואים כאן שר' נחמן לא מוותר לנו.. תמיד אפשר לעבוד את ה'. לא יכול לעשות כלום? תרצה. יכול לעשות? תעשה. לא עשית? תתחיל מהתחלה. מעכשיו- מתקנים.

אין שום ייאוש בעולם כלל! כל סוג של ייאוש שנדמה שיש הוא הזיה ודמיון חסר קשר למציאות... באמת אנחנו יכולים לחזור בתשובה אז נא להיות בשמחה גדולה כי לרחמי ה' אין שום גבול והכל- גם חוסר ההצלחה- הוא לטובתנו.

וואו יפה!!עצמי החביבה

ומחזק!! הלוואי שאני אזכה ליישם באמת...

תודה!!

משו קטן, שהארכתי כי אנלידע לכתוב קצרצ'יקטנה...
בעיקרון אני יכול לשתף אותך שנראלי כולנו, אבל בטוח שאני- מכירים את הדו שיח המציק והבלתי נגמר הזה מקרוב.

אבל אוסיף משפט, נראלי של בעל התניא. במילים שלי: אפשר לרצות לרצות לרצות לרצות, ועוד אלף פעם לרצות לרצות. כן, זה עדיין נחשב רצון!

נרחיב שנייה: החלק הכאילו טוב שלך, זה שמנסה בכל הכוח לשכנע אותך שאת גרועה ועובדת על עצמך- טוען שלא באמת כואב לך ושאת לא באמת רוצה.
אבל.. שימי לב- את מתווכחת איתו. ועוד. ועוד פעם.
ואני כן טובה! וכן רוצה! ולא רק רוצה- אלא גם משתדלת ומתאמצת!

אז הוא יכול להמשיך לצחוק עליך ולנסות להגחיך אותך.. אבל אם לא מוכנה לקבל את זה- כנראה שאכפת לך. כנראה שאת לא מוכנה לקבל את זה שאת לא טובה.
והסיבה לזה יכולה להיות רק אחת: כי את טובה.

הרי אם היית רעה- מכ'פת לך שיגידו את זה עליך? הרי בעיניך זה הטוב...

האם את הכי טובה שיש? הכי צדיקה והכי קדושה? כנראה שעוד לא.
האם את הכי הכי רוצה שיש? גם זה לא בטוח.
אבל את רוצה לרצות. או לרצות לרצות. או לרצות לרצות לרצות...

÷÷÷
יש עוד הרבה מה להגיד, אבל לצערי אני לא מספיק
חכם, לא מספיק מונח ולא מספיק מקשיב לשיעורי אמונה של הרב ...

קיצר- בהצלחה אחות יקרה!!!
תמשיכי לרצות, ולשאוף, ולהשתוקק!
ובהמשך גם להתקדם בצורה מטורפת.
בלי להתייחס לכל מיני רעשי רקע...

בהצלחה לכולנו..

וואי חיזקת אותי!!עצמי החביבה

באמת שזה מעודד ונותן כח! והמשפט הזה ממש יפה!

שמח לעזור😁צ'יקטנה...אחרונה
אני מחזק גם את עצמי הרבה עם זה (בזהירות כמובן לא להישען על זה כל החיים..). ממליץ לך לשמור לעצמך אותו (המשפט) בראש..

שוב הרבה בהצלחה!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך