לפני כמה שנים עברתי טיפול (CBT) בOCD, וב"ה הוא היה די מוצלח. בחודשים האחרונים נראה לי שמשהו מזה חזר בצורה קצת שונה ובמובן מסוים בעוצמה חזקה מאוד (יחד עם סטרס ומצב רוח לא טוב לאורך זמן, מה שמעלה גם כיוון של דיכאון אבל אשאיר את זה בצד כרגע).
וביתר פירוט - לגבי חלק משמעותי מהקומפולסיות ומהאובססיות אני לא יודע אם הן קשורות לOCD ואם באמת יש לסווג אותן כאובססיות וכקומפולסיות, ולכן גם אין לי מושג מה לעשות ולאן להתקדם בהקשר של טיפול וכד'. אני מתכוון לשתי תופעות בעיקר:
1. תחושות ודמיונות של כאב חזק (כשהרבה פעמים הוא מלווה באיזושהי תמונה חזותית בראש שקשה להשתחרר ממנה) או של מגע מעיק כשאין כזה וכד'.
2. ספירה בלתי רצונית של מילים, הברות וכד'. אני יודע שהרבה פעמים ספירות מכל מיני סוגים נחשבות לטקסים (קומפולסיות) אבל ממה שזכור לי, גם ממה שקראתי וגם מהחוויה האישית שלי, מדובר בספירות "רצוניות" - דהיינו, כדי להתמודד עם איזושהי מועקה אדם מתחיל לספור חפצים, מילים או דברים אחרים. מה שאני חווה בחודשים האחרונים הוא ספירה "כפויה" - ללא איזושהי מועקה מוקדמת, בראש שלי מתחילות להיספר מילים, הברות, תוך נסיונות כושלים להיפטר מהעניין הזה. הספירות האלו מקשות על התפקוד בצורה די משמעותית.
למישהו כאן יש רעיון במה מדובר? האם אולי יש קשר לאוסידי? מאיפה כדאי להתחיל מבחינת טיפול וכו'?
תודה רבה רבה וחג שמח