היי! חזרתי.. יש לי שאלה בנוגע יחס לבנות ביהדות (ולא רק....שירה 333

בהמשך לשרשורים קודמים.....

מדגישה מראש, ייתכן שהניסוח שלי יהיה קיצוני קצת....

אז ככה:

יש הרבה דברים בנוגע ליחס לנשים ביהדות שמה שהבנתי מהם זה שאישה פחותה מגבר.

- "נשים דעתן קלות", "נשים פסולות לעדות", נשים לא יכולות לפסוק הלכה, נשים לא יכולות להשתתף בבחירות (בטח שמעתם על פסיקה זו של הרב קוק) ואסור להם ללמוד גמרא....

ששאלתי על זה  (לא בפורומים...) ענו לי שנשים "מדומינות" ו"רגשניות" לכן קל להטות את דעתן. ממש נחמד לשמוע. 

רק מציינת שתקופת הגמרא נשים היו רק בבית ולא למדו לכן ייחסו להם בתרבות הכללית בכל העולם טיפשות בורות ורגשניות.

כשנתנו להם ללמוד בתקופתנו, ראו מתוצאות מחקריות מוכחות שבנות מאופן כללי מצליחות בלימודים יותר מבנים. עובדתית...

ובנוגע ללימודי גמרא, אבא שלי אמר לי שמותר באופן כללי, הבת של רש"י למדה, ברוריה אשת רבי מאיר למדה, ובכלל יש הלכה שאישה שיש בה תורה צריך לכבד אותה, אבל זה לא חובה ואפילו לא רצוי....אני אישית לא מעונינת ללמוד כי עם ללמוד הלכה נטו שאת זה אני חייבת אני בקושי מסתדרת, אבל עדיין.... אם הייתי בו- הייתי ממש רוצה ללמוד. שסבא שלי היה אומר דבר תורה בשבת הייתי מקשיבה מרותקת מאז שאני ילדה קטנה, והוא כל הזמן אמר לי שאם הייתי בן הייתי תלמיד חכם...(בהמשך לשרשור קודם)

- נכון, כתוב שהבעל צריך לכבד את אשתו יותר מגופו , אבל יש הלכה בהלכות כיבוד הורים שאם האבא והאמא מצווים ביחד אז קודם ממלאים את בקשת האב, כי האישה חייבת בכבוד בעלה...מבולבל

- "עשרה קבין של דיבור ירדו לעולם ותשעה נטלו הנשים", אחורי ארי ולא אחורי אישה", אסור להרבות שיחה עם האישה ומי שמרבה שיחה עם האישה סופו יורש גיהנום....אפילו עם אישתו... אישית אני לא כל כך דברנית, אבל לאחרונה שיש נושא עמוק בוער לי אני אכן חופרת...בעיקר בפורומים... . היום אני מדברת יותר אבל לפני שנים ספורות הייתי יכולה לעבור יום שלם ולהחליף שתיים או שלוש או עשר מילים ביום עם אנשים אחרים. רצינית!!!! התחלטתי להכריח את עצמי לדבר יותר כי זה לא טוב אבל עדיין אני אוהבת יותר להקשיב מאשר לדבר ואני מרגישה במהירות "וואי כמה דיברתי איזה חופרת אני" ולא כל כך נהנית מלדבר שאני שומעת שמדברים על דברים בעלמא כמו בגדים וכולי

רק בזמן האחרון נפתחתי יותר, ויש גברים לידי שיכולים לדבר פי תשע או יותר ממני....

וגם לפעמים אני מדברת על עניינים חשובים כמו שאלות עמוקות שאני רוצה לברר עם אבא שלי ואז אני מדברת איתו די הרבה או אח שלי רוצה שאדבר איתו כי זה עוזר לו לדבר איתי ואני"מייעצת" לו. אז מה, זה אסור?

- גברים מברכים בשם ומלכות על היותם גברים. נשים לא, אלא אומרת "שעשני כרצונו", סוג של "קבלת הדין".....

- שנולד בן אז מברכים "הטוב והמטיב". שנולדת בת אז לא. 

- בקשר לדבורה הנביאה- היו חכמים שהביעו דעה שלילית (מאוד) נגדה ובכלל איך זה הגיוני שהייתה לישראל- שופטת אם לנשים אסור לפסוק הלכה? וכתוב בגמרא  ש: "אשה חמת מלא צואה, ופיה מלא דם - והכל רצין אחריה" (שבת קנב ע"א) . 

ראיתי את זה בפרסומת שפירסמו נגד הדת. והאמת לא ידעתי מה לחשוב.... מבולבל  הגוף שלי הוא חמת מלא צואה עם פה מלא דם???

אבל אולי היה אסור לי להגיע לזה כי זה העמקה בדברים שכתובים בתורה שבעל פה ולכן פירשתי את כל הדברים האלה לא נכון כי אני אישה אז המוח שלי לא יכול לקלוט דברים שכתובים בגמרא והוא מעוות אותם ואני סתם הרגשתי גוש בגרון שפתאום אספתי לי בראש את כל הנקודות האלה  בגלל שאני אישה אז אני רגישה ולא מבינה שום דבר ברגש, רק בשכל.... או אולי זה בגלל שאסור לי ללמוד את הדברים האלה לעומק כי אני בת ולא נותנים לי תשובות רציניות אז אני נשארת עם השאלות המעיקות.... אני לא כופרת ואני מאמינה שאם אני מגדירה את עצמי מאמינה אז אני אמורה להאמין בהכל.

ובנימה כללית:

- בימי הביינים (ואף לפני) הייתה אפליה נוראית נגד נשים. הנשים בבית, לא עבדו לא למדו ולא הגיעו לשום עמדה חשובה ומשפיעה חוץ מיחידות סגולה. הנצרות האמינה בעקבות התנ"ך שהאישה היא נחותה  יותר כי היא נבראה מצלע הגבר וגם היא מקור הרע בעולם וכל הנשים אשמות בזה שחווה האכילה את אדם תפוח....(לא לקפוץ עלי, אני יודעת, "חווה לא אכלה תפוח", אבל הנוצרים מאמינים שכן...) ובכללי מתייחסים לקיום יחסים אישה כדבר פסול. המוסלמים מתייחסים לנשים כשפחות ומתנהגים כלפיהם באלימות ואני חושבת שאני לא צריכה להרחיב יותר מדיי על מה שקורה שם, שאלו יהודיות שיצאו משם...

ואני שואלת: מה נראה לכם? ככה להתייחס  למי שבזכותן ממשיך קיום המין האנושי??? בכזה השפלה וזלזול???

אתם יודעים בכלל איזה סבל נשים עוברות בשביל זה??? אתם מעריכים אותנו על זה?? או רק מאשימים אותם בכל חטאי העולם ושולטים בהם?? במה אתם יותר טובים מהם? הלוואי והיה לכם טיפה מהרגישות שלהם שהתעללתם בהן באכזריות ואפילו הרגתם אותם. יש משפט שאישהי סופרת דתיה אמרה (מ. קינן, ציטוט לא מדויק) : אם נשים היו מנהלות את העולם היו הרבה פחות מלחמות  והרבה פחות הרוגים, אבל יותר דמעות..."

סליחה על החפירות פשוט זה ממש בוער לי. אני לא מאמינה כמה כתבתי....

...הָיוֹ הָיָה

על היחס והמעמד הכללי של אשה ביהדות כבר כתבתי אני, וכתבו אחרים, המון בפורומים, ואין טעם לחזור כאן שוב. וכמובן גם יש על זה אינספור דיונים בכל חור.

רק מה, הציטוט הזה שכל כך הרתיח אותך, בגללו אני כן מגיב, פשוט להסביר לך אותו ולהראות לך שחבל על הזעם והעצבים והאמוציות שמתעוררות בך רק בגלל איזה פרסומת מסולפת שמנסה לגרום בדיוק את זה.

ובכן, ההקשר של הגמרא ההיא הוא מאוד פשוט, ואין בו שום זלזול באשה. אלא שהשקצים שעושים את הפרסומות האלו מוציאים דברים מהקשרם בדיוק בשביל להרגיז ולהציג את היהדות באור שלילי.

הגמרא שם מדברת על המושג של תאוות המין, ועל זה היא אומרת - שזו "גזירת מלך" - כלומר - נס ממש של הקב"ה. ומה הנס? הנס הוא שבדרך הטבע לא היה אמור להיות משיכה ליחסי מין, באמת מבחינה שכלית טהורה זה דבר מגעיל ודוחה. אלא שהקב"ה רצה שכך יתנהל העולם, ולכן הוא יצר בעולם מציאות מחודשת שכזו - שיש יצר למין.

ועל זה הגמרא אומרת - שהגוף האנושי הוא בעצם "חמת מלא צואה". זה לא משהו מיוחד על אשה יותר מאשר על גבר. כולנו - כל גוף וגוף עונה להגדרה הזו באותה מידה. אלא שהגמרא שם דנה נקודתית על המשיכה שיש לגברים וגברים כמובן - נמשכים לנשים, ועל זה הגמרא  אומרת - שזה פלא, שיש משיכה מינית, גופנית, כשגוף האשה (שאליו נמשך הגבר)  הוא בעצם כזה. 

אם הגמרא היתה מדברת על משיכה מינית של נשים היא היתה מתפלאת איך הן נמשכות לגוף של גבר שהוא "חמת מלא צואה".. באותה מידה בדיוק.

קיצר, אין כאן שום ביזיון לאשה, שום זלזול, שום כלום. הכל טוב.

וזהו, אני מניח שעכשיו הבנת כמה אמון צריך לייחס לפרסומות המטומטמות האלו.

תודה!שירה 333

אשמח לקישורים לדברים האחרים שכתבת, אם יש לך כוח....אם לא לא משנה

קראתי מה כתבו בפורומים אחרים על הנושא בכללי והתשובות שם ממש לא סיפקו אותי אלא עוררו לי שאלות נוספות

והאמת שאני באמת לוקחת את הפרסומות בעירבון מוגבל

ראיתי כמה פרסומות אחרות של כפירה באלוקים שאני בעצמי הצלחתי לענות עליהם והתרגזתי על כמה חילול ה' וכפירה זה עושה שיד תשובה כל כך פשוטה על זה. פרסומות מטומטמות, אכן, מסכימה איתך. מעניין כמה הם הפילו בפח...לכן ניסיתי לברר כי בטח יש לזה הסבר ולא להאמין לאיך שהם מנסים להציג ישר 

אבל אם כוונת הגמרא היא לא רק לגוף של נשים, אז למה לא הזכירו באופן כללי על נושא המשיכה המינית?

טוב האמת שאבא שלי די ענה לי על זה שלגברים יש משיכה מינית לנשים הרבה יותר גדולה מאשר נשים נמשכות לגברים והגמרא אמרה את זה כדי שידמינו את זה ככה אם יגיע למצב אסור...זה מתחבר עם התשובה שלך

בשמחה.הָיוֹ הָיָה

האמת שאין לי כ"כ כח לחפש...

לגבי הנידון דנן - אני אגיד דבר דומה למה שאבא שלך אמר:

זה לא קשור דווקא ל"להרחיק", אלא כי באמת המשיכה הגברית היא הרבה יותר חזקה מהנשית, ממילא כשהגמרא באה לדון על החידוש המפתיע בסיפור - היא דנה על המשיכה הגברית.

סיום המימרא ההיא (ששכחתי לכתוב קודם) היא "והכל רצין אחריה" - כלומר - היא מדברת על הליהטות הגברית שלא מוסברת בהיגיון מחמת הנ"ל.

רשי במקום כותבשהלרואמש

מאי דכתיב (תהלים לג, ט) כי הוא אמר ויהי זו אשה הוא צוה ויעמוד אלו בנים תנא אשה חמת מלא צואה ופיה מלא דם והכל רצין אחריה 

רש"י

זו אשה - אם לא על פי גזרת המלך לא היתה ראויה להתאוות לה שהיא כחמת מלאה מיאוס והכל רצים אחריה:

רשי בעצם אומר שהגמרא כולא אמרה עובדה שלכאורה לא מובן איך אנשים נמשכים לנשים אם לא ע"פ גזרת המלך. נתון נוסף שכדאי להתייחס אליו הוא מה הדיבור המתחיל של רש"י "זו אשה" והוא מפרש את המימרא  בהמשך "תנא אשה וכו'". היוצא מן האמור הוא שהגמרא בעצם מפרשת ואומרת כך:

יש את הפסוק "כי הוא אמר ויהי" כלומר בגלל גזרת מלך (אמר ויהי) קרה משהו והגמרא מפרשת: זו אשה כלומר בגלל גזרת מלך קרה משהו שהוא קשור לאשה. הגמרא בהמשך "תנא וכו'" מפרשת מה המשהו הזה: לכאורה גוף האשה הוא חמת מלא צואה ופיה מלא דם ואע"פ כן הכל רצין אחריה, איך זה קורה? כי הוא אמר ויהי -בגלל גזירת מלך בלשון רשי האדם נמשך לאשתו.

לשאלתך מדוע דברו דווקא לגבי גברים כי אצל הגברים האבסורד הוא יותר גדול שכן האיש מחזר בד"כ אחרי האשה ורץ אחריה ולכן התיחסו מהבחינה הזאת  

דומה למה שנשמה כללית כתב...תודה!שירה 333

אז קודם כל חזל לא טעו ויש על זה משהו של הרב יוני לביא והואסודי ביותר

פשוט ציטוט אחרי ציטוט הפריח את הטענות אני לא זוכר הכל אבללדוגמא בנשים דעתן קלה הכוונה שהן יותר רגישות ומבינות וגברים פחות והם יותר קשוחים לרוב

רעיון יפה!שירה 333

בכללי לרב יוני לביא יש תשובות לשאלות האלהאחד הגברים!!!
אם זה נושא שככ בוער לך ממליץ שתשאלי אותו, הוא יודע קצת יותר מכמה חברה משועממים מתבגרים...
הרב יוני לביא -0546702313
תודה! שירה 333

מה זה משנהגלקסיה

העיקר שבתכלס לא סומכים עליהן

ת'כלס צודקת...זה לא עונה,אבל זה טיפה מעדן את המסקנה של המשפטשירה 333

מאשר מה שמבינים מהמשפט ---שנשים טיפשות....

מממ כןגלקסיה

זה גם משהו

וואוואפרת????
תשובה יפה... אף פעם לא שמעתי את זה..
זה אפילו לא "תשובה", זה פשט פשוט בגמרא.הָיוֹ הָיָה

וכל מי שלמד אותה מבפנים יודע את זה.

ה"שאלה" כביכול, שמייצרים בעלי אינטרסים שונים, כגון אותם אלו שיצרו את הסרטון שהיא דיברה עליו, היא איננה כלום מלבד סילוף מרושע.

עם כל הפמיניסטיות הרבה שלי (ויש לי המון) אני ארגיע אותך.שושיאדית

כשהתחלתי לקרוא את המגילה (הארוכה) והמושקעת שלך, צידדתי בדברייך, כמו תמיד, שאני בעד להדגיש את מעלת האישה, את כמה שהיא המקור לשלמות, בה טמונים המון סודות יפים מאד, אם רק תתבונני, תקראי ותתענייני בתחום, תמצאי המון אור וגאווה בכך שאת אישה.

אבל... כשראיתי שהטענה שלך מגיעה אחרי שצפית בפרסומת שמטרתה להסיט ולעורר בך את הרגשות האלו, אני אגיד לך... פשוט אל תתני להם לעשות לך את זה, אל תשחקי לפי הכללים שלהם, הם רוצים שירד לך הביטחון בעצמך ותצטרפי אל הדעות שלהם...

ובואי, בצד שלהם אין טיפת כבוד לנשים, בכלל.

אישה אצלם היא יצור יפה, נחמד, של "השתמש וזרוק" - זה נראה לך כמו כבוד?

כי לי ממש לא...

את אמת, כואב לי מאד על כל הנשים בעולם שמקבלות יחס משפיל כזה על אף שאולי זה נראה להם הכי נחמד בעולם כי הם יצור נחשק - אבל זה בכלל לא כבוד, לא מתיחסים אליהם כבן אדם, חי נושם עם רצונות ותחושות, אלא...

כמו סוכריה אולי... לא יודעת כמו מה... פשוטמזעזע.

אז לא נותר לי אלא לעודד אותך, תשמחי במקום שלך, במי שאת\ שב"ה את זוכה ובעז"ה תזכי ליחס הולם, מכבד ע"פ התורה הקדושה!

תודה לך ששיתפת אותנו, חשוב ממש!

תודה על העידודשירה 333

אם יש לך כוח אשמח אם תקראי את התגובה שלי למטה: "טוב, דעתי על פמיניזם והבהרה חשובה של דברי"

מה שנקרא: החפצת נשים!!!!מתנחל בראבק

איזו פרסומת? פספסתי משהו?חושבת בקופסא

את יוצאת מנקודת הנחה לא נכונהאחד הגברים!!!
אני לא יודע בדיוק מה חזל אמרו ומה ממה שהם אמרו נכון ( כן גם הם טועים) אבל אני יכול להגיד שמב שהם אמרו אז לא נכון לגבי היום, אז תעזבי את מה שהם אמרו ותלכי לפי מה שקורה עכשו
בימנו האישה לא נחשבת כזאת פחותה ומאוסה כמו שכתבת, האישה היום מאוד נחשבת!!!
אז אם חזל זילזלו זה טעות שלהם, ואולי אפשר לתרץ את זה בדור ההוא. אבל אין סיסה שתרגישי כהה בביום
מה זאת אומרתגלקסיה

אנחנו אמורים לפעול לפי מה שחז"ל כתבו

אני חושב שזה שחזל זילזלו לא מחייבאחד הגברים!!!
אותנו להתיחס לזה
ה' ירחם, חס ושלום. אלו דברי כפירה.הָיוֹ הָיָה

אם היית אומר שהם דיברו מה שרלוונטי לדור שלהם ולא התכוונו לשלנו - יש מה לדבר.

אבל להכריז שהם טעו ושלא צריך להתייחס אליהם? מה? איבדנו את היהדות? מכרנו אותה בשוק?

אני אומר שבנושא הזה לא צריך להקשיבאחד הגברים!!!
מאותה סיבה שהזכרת שזה לא ראלי לדור שלנו
לא אמרתי שבכללי הם טועים תמיד
לא משנה.הָיוֹ הָיָה

הנקודה היא לא ש"לא ריאלי" ולכן אתה "מצפצף" על חז"ל.

מקסימום יש מקום לדון אם חז"ל התכוונו להיום או לא.

כפירה זה לא רק להגיד ש"תמיד הם טועים"

כפירה זה גם על מקום בודד.

חס וחלילה! תקרא בי"ג עיקרי האמונה של הרמב"םשירה 333

מי שלא מאמין שהתורה כולה כולל זו שבע"פ אמת וצריך לנהוג על פיה הוא כופר, נקודה.

אני חייבת להאמין בהכל, כמו שכתבתי אז זה בעצם מה שקשה לי- אני מאמינה בזה....

הכל רלוונטי גם לדורנו!

אני מסייגת את דברי ואומרת שאני לא כופרת בדברים אלו חס ושלום, אלא אשמח לנסות להבין למה באמת הם התכוונו...

הדברים השתנואחד הגברים!!!
אני יודע שאנשים ישר סוטמים תאוזנים שהם שומעחם תביטוי הזה, אבל מה לעשות פעם הכול מה שהאישה היתה זה מכונה שמביאה ילדים ומגדלת אותם
היום אישה מנהלת מדינות
הדברים הישתנו וכך גם היחס אליהם
אתה צודק שפעם האישה היתה מה שרשמת והיום הדברים השתנו אבלשירה 333

על הלכות של חז"ל אסור אסור אסור לעבור ואסור לכפור בהם!  כי גם אם נראה לך שיש תקנות חז"ל שהיום זה לא רלוונטי יש סיבות נסתרות  שהם לא ציינו לתקנה וכל מיני דברים לכן זה ממש בעייתי על גבול הבלתי אפשרי לבטל דברים שחז"ל קבעו 

במיוחד היום שאין הסמכה מדור לדור וסנהדרין 

וחוץ מזה זה לא קשור לרלוונטיות  ולעבר הווה ועתיד. רבנים אמרו את הדברים האלה, וזה עורר בי שאלה אילו אם היום (נדמה לך....) שהיחס לנשים שונה.

איך זה עונה על מה שהיא כתבה?הָיוֹ הָיָה

היא מסבירה לך שדיבורים כמו שלך זו כפירה, אז אתה חוזר שוב על מה שאמרת? איך זה עונה על מה שהיא כתבה?

ממשמתנחל בראבק

אבל ממש לא נכון היו את מרים הנביאה את דבורה היו מנהיגות יהודיות האישה לא הייתה מכונה היו אנשים שהתייחסו אליהן כמו מכונות וגם היום כבר כתבתי זה נקרא החפצת נשים כל מיני נשים שמספקות שרותי זנות כמו מכונה שמוכרת פחיות אתה מכניס כסף ומקבל את זה ככה גם בעולם העתיק וגם היום יש אנשים שמתחתנים והנשים הן בישבילם כמו מכונה

איך אתה מסוגל לישון בשקט עם מה שאתה אומר????????שהלרואמש

בתור בן אדם ירא אלוקים שרוצה ללכת בדרך השם ורואה את חזל בתור אלו שאומרים לו איך וכיצד לעשות זאת איך אתה מסוגל להמשיך לישון בשקט???

חזל לא טועים!!!!!! תבדוק את המקור, תסתכל שוב אם הבנת נכון, תסתכל מה הפרשנים אומרים במקום זה  לעזוב הכל ולומר בפשטות חזל טועים?????????????

אם את חבר שלך אתה לפעמים לא מבין טוב ואז אתה מגלה שלא הבנת באיזה הקשר או למה או בדיוק מה הוא אמר אז אתה רוצה להמשיך כך כלפי חז"ל???.

האמת, מצטרפת אלייך כמעט לכל מה ששאלת....אפרת????
לגבי הברכה של "שלא עשני אישה" הכוונה במובן של תודה על כך שלא הצטווה בפחות מצוות... כי הרי לגבר יש יותר מצוות מלאישה...
דווקא על שלא עשני שמעתי שהאישה עדיפהאחד הגברים!!!
כאילו האישה מברכת על זה שהיא מושלמת מבחינת אלוקים- כרצונו
בטח יש על זה מלא פירושיםאפרת????
אבל יפה מה שכתבת!אפרת????
לפני כמה חודשים פתחתי שרשור הפוךחושבת בקופסא

מבקש מאנשים למצוא מקורות על ערך הנשים ביהדות כדי לסתור את הטענות לאפליה.

נשים ביהדות - נוער וגיל ההתבגרות

הגיבו בו פחות אנשים ממה שציפיתי, אבל אני מקווה שזה יענה לך על השאלות מכיוון אחר.

תודה רבה רבה!!!שירה 333

טוב, דעתי על פמיניזם והבהרה חשובה של דברישירה 333

שפעם היה לי דיון בנושא (לא בפורומים כאן) אמרו לי בפרצוף שלהיות אישה זה קללה, מה שדי נכון...אפאטי כי זה מלווה בסבל....

ודי מחנכים אותי שבתור אישה תפקידי בעולם הוא לטפל בבית כלומר לשטוף כלים, כביסה וכולי 

ואומרים לי בעקיפין שאני בעצם נועדתי לשרת את הגברים ולטפל כדי שיהיה להם זמן ללמוד תורה. 

אני יותר מאשמח לגדל ילדים ולטפל בהם ולנקות את הבית בזמן שבעלי בעז"ה ילמד תורה ואני לגמרי חושבת שזה תפקיד גדול ונעלה אבל אין לי שום ערך כלשהוא בפני עצמי? אני רק משרתת של הבנים??

מכל הנקודות שהזכרתי למעלה עולה שזו גישת היהדות- להיות אישה זה קללה והגבר שווה יותר. אני בטוח לא הבנתי נכון את דברי חז"ל, ולכן אשמח להסבר של הדברים למעלה וגם מקורות שמתייחסים למעלת האישה ביהדות שמוכיחים ההפך.

אני טוענת שאישה וגבר שווים. אבל שונים. והפמיניסטיות הרדיקליות שמתכחשות לזה והתקיפו אישהי  ביולוגית שהעזה לומר להם את הברור מאליו, שלפי מחקרים יש הבדל ביכולות הפיזיות של נשים וגברים, פשוט אומללות ומבזות את הנשים.

הם בעצם מנסות להיות כמו גברים וטוענות שהם כמו גברים ומתכחשות  להבדל הביולוגי וכמובן למנטלי והנפשי. בעצם הם בכך מראות כביכול שגברים שוום יותר אז הם מנסות להדמות להם ולטשטש את ההבדלים ביניהם. זה לא עושה את הנשים נחותות יותר שהם חלשות יותר בשרירים (יש נשים חזקות יותר מבנים אבל אם הם היו בן הם היו חזקות עוד יותר....) וההורמונים בגוף שלהם גורמים להם להיות יותר רגישות (מי שמטפלת בילדים כל כך מקרוב חייבת הרבה רגישות, וזה יתרון. לא חיסרון) ויש להם גם יתרון ביולוגי- הם חזקות יותר מגברים מבחינת כוח סבל. 

כאבים פיזים שבן לא יוכל לסבול בנות כן יכולות לחיות איתו. אישה יכולה לתפקד שהיא חולה מאוד עם כאבים מטורפים בצורה יותר גבוהה וטובה מגברים במצב כזה ודי מובן למה לנשים יש את היתרון הזה.

צריך להבין שנשים וגברים שונים ולכל מין יש את הייחודיות שלו ולא להתכחש לנשיות.... 

אבל לחלוטין מסכימה איתם שיש לתקן את האפליה בנוגע לשכר של הנשים במקומות עבודה שהוא נמוך יותר משל גברים

והזלזול בנשים שנגמר לעיתים באלימות. 

מצטערת אבל... לפי מה שכתוב זה נכוןגלקסיה

שנועדנו לשרת את הבנים.

למדנו את זה מתישהו בתיכון, זה כתוב מצטערת שאני לא זוכרת איפה. אני זוכרת שהייתי ממש מזועזעת... אבל כן, אפשר לומר ככה. האישה היא עזר כנגדו, כלומר באה לעזור לו, להוליד לו ילדים, להוליד אותו... בפני עצמה היא לא שווה (אני אומרת את מה שהתרשמתי ממה שכתוב בנושא, כן? לא את השקפתי האישית). נשים במאי זכיין? שהן גורמות לבעלים שלהן ולילדים שלהן ללמוד תורה... (כלומר, אין להן זכות בפני עצמן).

מקומם מאוד, אבל לא מצאתי הסבר מניח את הדעת בנושא.

אז אני עכשיו שואלת...אלוקים, למה בראת אותי?שירה 333

כיום יש רחם מלאכותית. יש מדיחי כלים ורובוטים שמנקים. אז אני פשוט שפחה? אני לא שווה יותר מהם?

באתי לעולם רק בשביל זה??....מבולבלעצוב איך בכלל אני מברכת שלא עשני שפחה אם כך...

בנוסף לאישה נשואה גם אין רכוש פרטישירה 333

כי היא נחשבת רכוש הבעל או משהו כזה...אז בכלל....

צודקתגלקסיה

אני שואלת את אותה שאלה

ונראה לי שאין הבדל אם היא נשואה או לאגלקסיה

כי לפני הנישואין היא באחריות של אבא שלה.

נראה לי שלא לעניין הרכוש...שירה 333

אבל לא בקיאה בהלכות האלה....

למרות שאולי הם בעצם אומרות מי שולט בי?מבולבלאפאטי סליחה, אחראי עלי....

וואי אבל שזה לא ישמע שאני חס ושלום מזלזלת בהלכה

אני לא באה מתוך התרסה וכפירה, מתוך באמת רצון להבין

yepגלקסיה

העניין מציק גם לי...

..צ'יאל

מעל גיל 12 וחצי, אם היא לא נשואה, היא ברשות עצמה.

סליחה אבל זה ממש לא נכוןחושבת בקופסא

אישה לא נחשבת רכוש הבעל ולראיה אין שום דעה שבעל יכול למכור את אשתו. 

נישואין הם הם גם איחוד כלכלי, ואם כבר הוא יוצא ממש לטובת האישה- לגבר יש רשימה של חובות לאישה ויש איזה תנאי בגמרא שאני ממש לא מבינה בו שהגבר יכול להנות מהכנסים ששייכים לאישה אבל הם עדיין נרשמים בבעלותה. ("נכסי מילוג" או משהו כזה)

תפקיד האישה הוא ממש לא להיות עזר כנגדו- להוליד ילדים ולנהל את הבית, זאת אמירה של סמינרים חרדים וממש לא ייצוג אמיתי.

עכשיו אחת בלילה, אין לי זמן להסביר כמו שצריך, בבוקר יבואו עוד אנשים יותר מוסמכים ממני, אבל רק שתדעו שאתן מתלוננות על אפליה שפשוט לא קיימת וזו רק הבנה מוטעת.

מעולהגלקסיה

כי אני לומדת בסמינר חרדי...

אז הבנתי את הגישה שלך.שושיאדית

ואת לא ריאלית...

את פשוט למודה בשיטת הסמינרים החרדים.

אני ריאלית בלי קשר לזה...גלקסיה

אבל אשמח שתסבירי לי איך את רואה את הדברים.

הסברתי...שושיאדית

את הדעה שלי בנוגע לתכונות נשיות.

לאמבינה אותךגלקסיה

איפה לדעתך ההסתכלות שלי לא נכונה? (כתוצאה מההשקפה של המקום שבו אני לומדת?)

הסגנון בו את לומדת...שושיאדית

או הרמה....

שהמטרה שלך בחיים היא לא לשרת את הבעלמתנחל בראבק

ככה נשמע מהציטוטים שכתבו פהגלקסיה

ממש לא כל מה שהסבירו זה שאישה לא זאת המטרה שלהמתנחל בראבק

כל השירשור הזה מסביר למה זה לא נכון

נווווגלקסיה

זה מה שאמרתי!

לא נכוןצ'יאל

לאשה אין רכוש פרטי כי בעלה חייב לפרנס אותה - אז כדי לאזן חכמים תיקנו שהכסף שהיא מרוויחה יהיה שלו. אם היא לא רוצה (למשל, אם היא מרויחה יותר), היא יכולה לומר "איני ניזונית ואיני עושה" - ואז הבעל לא צריך לפרנס אותה, והכסף שלה נשאר אצלה.

עוד שטות שמוכרים לכן הנשיםמתנחל בראבק

אישה בחתונה מגיע לה זכויות ממוניות מהבעל ויש לה גם חובות ממוניות אם היא רוצה היא יכולה לוותר על הזכויות והיא לא תהיה חייבת את החובות מה שהיא תמצא היא תזכה בו ולא בעלה אבל בעלה לא יהיה מחויב לספק לה אוכל בגדים ועוד זכויות ממוניות

...קלוג

לא באת לעולם כדי לשרת גברים אלא כדי לדאוג שילמדו תורה, לעבוד את ה' לתקן את המידות. בדיוק כמו שגברים באו לעולם ללמוד תורה לעבוד את ה' לתקן את המידות. תחשבי מהכיוון השני גם, אנו באנו לעשות את רצון ה' ע"י לימוד תורה ואתן באתן לעשות רצון ה' ע"י הדאגה שאנו נלמד תורה כי אנחנו לא מצליחים בלעדיכן. וחוץ מזה יש רכוש לאישה פשוט מכיוון שהבעל מטפל ברכושה הפירות שלו, אבל הקרן כמובן נשארת שלה.

המטרה של יהודי בעולם היא לקיים מצוותצ'יאל

כדי להתקרב לה' - מדיח כלים יכול טכנית לשטוף כלים, אבל אין בזה מצווה בשבילו.

בתכלסאפרת????
כל העניין שהאשה צריכה לשרת את הגבר זה כדי שהוא ישב ללמוד תורה... בסופו של דבר נועדנו לשרת את התורה - שהגבר לומד אותה. זאת אומרת שגבר שלא לומד תורה בכלל, אז גם הוא לא "שווה"... (כל יהודי הוא שווה מעצם היותו בנו של השם אבל נזרום עם הרעיון) זאת אומרת שכל מה שהופך כביכול את הגברים ליותר חשובים מהנשים זו התורה, ולא כי הם באמת יותר חשובים בפני עצמם.... אני טועה?
מעניין... יכול להיותגלקסיה

לעניין ה'נשים במאי זכיין'

איכס, אני לא יכולה לקרוא את זה!שושיאדית

תגידי???

מה זה "לשרת" ???

למה את רואה את זה ככה??

"במה נשים זכיין"

ואת ממש לא חייבת לשרת, פשוט לך יש תכונות שמתאימות יותר לניהול בית, ואני לא צריכה ללמד אותך, תסתכלי על גברים היום ותביני לבד.

מה שנותר לנו,הנשים הצעירות (הנערות, הבחורות) לעשות, הוא להתפלל שנזכה בזיווג הגון, בעל מתחשב, עם לב טוב ומידות טובות.

ונתפלל גם על עצמנו שנהיה נשים טובות חרוצות וחכמות, שנדע ונקפיד לעבוד על המידות ולתקן אותם כדי שיהיו לנו חיים מאושרים באמת!

אני ממש ממש לא ראה את זה כלשרת...אפרת????
פשוט זרמתי עם הלשון שהן השתמשו בה בתגובה לפני....
תקראי שורה אחת לפני "לא טוב היות האדם לבדו"מתנחל בראבק

מה שמדברים כאן זה לא שהאישה צריכה לשרת את הבעל אלא מאמר חז"ל המפורסם "טובים השניים מן האחד"

זה עצוב וכואב שהפמיניסטיות הקונוונציונאליות דוגלות בשיוויןשושיאדית
כי דווקא בגלל כל מה שכתבת למעלה (הרתחת אותי לגמרי...)
דווקא בגלל זה הן צריכות לא רק שווין, ממש לא, צריך להעריך אותן הרבה הרבה יותר!!!

וזה פשוט עצוב לי ממש שאלימות עלפי נשים הרבה יותר מצויה היום למה? כי אנשים נטולי השכלה רואים בהן את "המין החלש" ולא את שאר המעלות הבולטות שבהן.

אם אני אמשיך להביע את דעתי בנידון זה לא יגמר לעולם.
לא הבנתי מה בדברי הרתיח אותך....שירה 333

על היחס כלפי נשיםשושיאדית
מה כבר יכול להרתיח...
אה מה שכתבתי על איך שלפעמים גברים מתייחסים לנשים?שירה 333

חשבי שהתכוונת לדעה שהזכרתי שהרתיחה אותך אבל נראה שאת מסכימה איתי....

*הערה עובדתית*יהודי עם דעה
כל המחקרים מראים שהאלימות בין בני זוג היא הדדית ואין צד שזה נפוץ אצלו יותר.. פשוט אלימות נגד נשים מסוקרת הרבה יותר.
או בניסוח אחר- אלימות קיימת הן קלפי נשים והן כלפי גברים באותה תדירות, אבל מטבע הדברים זה בא בצורות שונות.. לגברים אלימים קל יותר לרוב לפרוק את זה באלימות פיזית ולנשים אלימות קל יותר לרוב לפרוק את זה באלימות מילולית.. שניהם גרועים באותה מידה, ובאנשים אלימים צריך כמובן לטפל, אז למה נראה שאלימות נגד נשים נפוצה יותר? אני מניח שיש כמה סיבות אבל הבולטות שבהן זה שלגברים הרבה יותר קשה להתלונן או לחשוף את זה שמתעללים בהם כי זה 'פוגע בגבריות שלהם', לגברים יש הרבה פחות פלטפורמות ועמותות שעוזרות לאנשים במצבם, וכמובן הפרסום החזק של אירגוני השנים נגד גברים אלימים שמציגה את התופעה כחד צדדית..
רק חשוב לציין פה שזה לא שאני מזלזל או משהו באלימות נגד נשים, וזה באמת דבר שצריך להכנס בו חזק אבל כואב לי לראות שהשקרים והעיוותים האלה של אירגוני הנשים מחלחלים גם בצביר שלנו בתת מודע..
עובדתית: הרבה אבל הרבה יותר נשים נרצחות בידי בעליהןשירה 333

מאשר ההיפך.

וכמובן שצריך להילחם באלימות באופן כללי גם אצל נשים  וגם אצל גברים.

"רצח נשים" מושג שמוקצן ומשחק בסטטיסטיקהמתנחל בראבק

כי כמעט כל רציחות הנשים מגיעות מהמגזר הערבי והן רוב הפעמים רצח על רקע "כבוד המשפחה" ועוד חלק קטן הם הרבה פעמים עולים שחלקם הגדול לא יהודים ואין באמת כ"כ הרבה נשים יהודיות שנרצחות וכשקורה להיפך כל ארגוני הנשים מהללות את הנשים שרצחו לפעמים ביחד עם המאהב שלהן כנקמה על משהו שהוא עשה לה 

אתה מתכוון לרצח נשיםגלקסיה

על ידי בעליהן, או רצח נשים באופן כללי?

על ידי בעליהןמתנחל בראבק

אההגלקסיה

אז אתה צודק

זו "עובדה" מסולפת ומוטה על ידי בעלי אג'נדות....הָיוֹ הָיָה

הנה דברים נחמדים לעיין בהם:

אלימות בתוך המשפחה – ומה עם הגברים הנפגעים?

הקמפיין שמזהיר מפני רצח נשים מבוסס על נתונים מופרכים

קרדיט ל@מישהו איתי שכתב זאת אתמול בפורום הסמוך.

זכרתי דברים כאלו מיד כשקראתי את התגובה שלך אבל לא מצאתי את הנתונים, והנה משמים התגלגל...

איזה פורום סמוך?מתנחל בראבק

צמ"ע כמדומניהָיוֹ הָיָה

חצוף...!!!תות"ח!

אוף, לא פייר....!!
לא הוגן...!!
מתי אני כבר אהיה בן עשרים...??

בשיעור ב?מתנחל בראבק

בלי התחכמויות...!!תות"ח!

תודה מראש.

בבקשה אני אשתדל לא להתחכם עוד פעם (בשירשור הזה לפחות)מתנחל בראבק

יופי...תות"ח!

טוב...אבל זה לא משנה בת'כלס...שירה 333
אלימות במשפחה זה משהו שלא צריך להיות לא מצד האב ולא מצד האם, לא מילולית ולא פיזית....בטח לא רצח. לא משנה מאיזה כיוון צריך להלחם באלימות הזו
זה משנה מאוד.הָיוֹ הָיָה

דווקא כי צריך להלחם בזה, ולא להתבחבחבש בפוליטיקות של ארגוני הנשים

מסכימה איתךשירה 333
אני אנסה להגיב לכל טענה אחת אחת מהידע שיש ליחושבת בקופסא

חלק אני עונה לפי ההסברים שנתנו בשרשור שקישרתי אליו בתגובה הקודמת שלי, חלק מהראש של מה שאני זוכרת ששמעתי פעם, וקצת גיגלתי במה שלא הייתי בטוחה.

רוב הנושאים האלה בנפרד יכולים להצית שרשור שלם, חבל שדחסת אותם ביחד ועכשיו רובם לא יקבלו מענה ראוי.

נשים דעתן קלה- יש לכך הרבה פרושים- נשים נוטות לרהיות רגשיות יותר לעומת גברים שנוטים להיות יותר שכליים. נשים עוברות בקלות בין נושא לנושא, ויכולות להשלים הרבה מטלות בו זמנית.

פסולות לעדות -שמעתי שנשים פטורות מהחוויה הרגשית לספר על מקרה העוול שנעשה להן. אבל ההסבר הזה לא מספק אותי, אם למישהו יש הסבר יותר טוב אני אשמח.

לא יכולות לפסוק הלכה -זה עניין של ידע, נשים לא מצוות ללמוד תורה ברמה של גברים, אלא שלומדות עושות זאת מתוך החלטות אידאולוגיות שונות שמתפתחות בשלבים מאוחרים של החיים, וממילא בגלל אותן האידאולוגיות נשים "למדניות" לרוב לא בדיוק הולכות לפי ההלכה האורתודוקסית. ככה שפרקטית לנשים אין מספיק ידע לפסוק הלכה כמו גבר. יש קבוצות שרוצות שנשים יפסקו בסוגיות של טהרת המשפחה, אבל אין לי שום מושג בנושא הזה ואני לא יכולה להרחיב עליו.

לא אמורות להצביע בבחירות ע"פ הרב קוק- לפי מה ששמעתי הכוונה היא שהוא ראה את ההצבעה בבחירות בתור הגבר מייצג את דעת המשפחה שלו, והצבעת נשים מפרקת את המבנה הזה ועושה שכל אחד קובע לעצמו במקום דעת המשפחה. בכל מקרה בימינו כשהצבעת נשים היא עובדה גמורה, לא מצאתי רב שטען שנשים צריכות להמנע מלהצביע בגלל שהן נשים.

אסור ללמוד גמרא- זה נושא שלם שנחפר המון בפורום הזה, בגדול הלימוד הזה לא מצווה על נשים ולא מתאים למבנה הנפשי שלנו, ש עוד המון מה להרחיב על זה.

רגשניות -אני לא רואה מה מעליב בזה, אצל  רוב הבנות הצד החזק יותר הוא הצד הרגשי, בין אם זה רגש אמפתי, רגש של שמחה, של עצבות, של כעס, או המון רגשות אחרים. זה ממש לא אומר שכל הנשים מתפרצות בסערת רגשות, זו פשוט תצפית כללית על העולם. אני בעצמי מאוד לא רגשית ועדיין אני יכולה לראות שאני ביוצאים מן הכלל.

הבת של רש"י למדה גמרא -את מבלבלת עם האמרה שבנותיו של רש"י הניחו תפילין. האמירה הזאת כ"כ מעורפלת ומיוחסת ל"פמיניזם ביהדות" על שהצלחת לבלבל אותה עם תחום שונה לגמרי, זה אומר משהו על האמינות שלה.

ברוריה אשת רבי מאיר למדה גמרא -היא מקרה מיוחד שאני לא יודעת עליה כמעט, חוץ מהסיפור שהיא חכתה עד צאת שבת להגיד לבעלה שהבנים שלהם נפטרו כדי לא לצער את שמחת השבת שלו. את זה אשאיר לבן שמכיר את הדמות שלה יותר ממני.

קודם ממלאים את בקשת האב, כי האישה חייבת בכבוד בעלה מה המקור לזה? אני זוכרת שבשני המקומות שמוזכרת מצות כיבוד הורים (“כַּבֵּד אֶת אָבִיךָ וְאֶת אִמֶּךָ” “אִישׁ אִמּוֹ וְאָבִיו תִּירָאוּ”) האב והאם מוחלפים בסדר כדי להראות שאין להעדיף אחד על פני השני.

"עשרה קבין של שיחה ירדו לעולם ותשעה נטלה אישה" -פרוש שראיתי ששיחה היא תפילה, ונשים יכולות להתפלל ביותר קלות והן מחוברות יותר לקב"ה.

"שעשני כרצונו" - אצל אשכנזים מברכים את זה בשם ומלכות, זה עניין של מנהג. בכל מקרה, הפירוש הוא . והגבר מברך שלא "עשני אישה", כי מה שהוא אמור להיות, בתור שורש הנשמה שלו, היא נשמת גבר, ועל זה הוא מודה. אישה מודה על הדבר הזה בדיוק, רק במילים אחרות- יותר מפורטות, שהיא עשויה יותר קרובה לרצון של ה' מאשר האיש וצריכה פחות מצוות כדי להתחבר ל-ה'.

כשנולד בן אז מברכים "הטוב והמטיב". כשנולדת בת לא. - לא מברכים הטוב והמטיב על בת, אבל כן מברכים שהחיינו. (יג – ברכה על לידת בן ועל לידת בת – פניני הלכה) זה שוב העיקרון שגברים ונשים הם שונים ומתייחסים אליהם באופן שונה, זה לא אומר שמישהו נחות פה.

אני חושבת שאין משהו יותר טוב לתייג כדי שירחיב עם מקורות ומידע שפשוט אין לי, מאשר @נשמה כללית. אבל התיוגים בזמן האחרון לא עובדים לי אז אשמח שמישהו יתייג אותו במקומי. (או שהוא ממלא יקבל התראה על השרשור שהוא כבר הגיב בו.)

אבלגלקסיה

אני רוצה הוכחה שבנות יותר רגשיות מבנים!

אני באופן אישי בנאדם ריאלי מאוד, הרבה יותר מאחים שלי לדוגמה...

וזה לא נשמע לי הגיוני לומר ש"כל הנשים רגשניות". לא!

אם תביאי מחקר רציני שמוכיח שנשים נוטות להיות רגשניות יותר מבנים אז אולי...

ובכל מקרה, למה לא להתייחס לכל מקרה לגופו? אפילו אם יש בת אחת שהיא לא רגשנית, היא צריכה לסבול כי הרוב כן?

אבל למה לסבול?אפרת????
זה דבר רע להיות רגשני?
אין לי מחקרים להביא לךאפרת????
אבל יש בזה משהו ממש הגיוני שאשה יותר רגשית מגבר... כי האשה היא זו שבתכלס מתפקדת עם ילדים ותינוקות, היא צריכה להיות כזו, אחרת השם ישמןר איך היו גדלים כולם...
זה לא ברובד הזהשושיאדית
הבחינה הזו היא ממש שטחית
אישה ריאלית היא ממש לא אישה לא רגישה...
לאישה יש תכונות של אישה שברובן מתבססות על יכולות נפשיות ורגשיות, אינטואיציה, הבנה, קבלה, הכלה, חינוך מאהבה ועוד ועוד...
יש לזה הוכחות?גלקסיה

מצטערת שאני מנדנדת... אני טיפוס כזה שחייב לראות הוכחות הגיוניות 

אני לא חושבת שצריך הוכחות ממששושיאדית
אוי... כמה שאת אנליטית...
את יכולה לחפש ומלצוא המון נשים שכלו, זה הוכחה טובה.
תחקרי בעצמך.
למה אני אמורה לחקור בשבילך על מסקנה שאת רוצה להסיק?
את שלי ביססתי, עכשיו תורך
ההוכחה על הטוען...גלקסיה

כתבת שלאישה יש תכונות מסוימות, שאלתי אם זה משהו מוכח... מי אמר שזו לא סתם דעה קדומה

ברור שזה מוכח, זו מסקנה!שושיאדית

לא צריך דעות קדומות בשביל לאבחן נשים של הימים האלו!

תביטי במה שרשמטי, תחשבי בעצמך, בהגיון בריא - ותביני שזה מאד נכון.

סלחי לי, אולי יש נשים שאין להם בכלל את התכונות הנ"ל, אז הם לא נשיות.

התכונות הנ"ל ועוד דומות להן, הן תכונות נשיות.

לא הבנתיצ'יאל

איפה היהדות אומרת שנשים רגשיות יותר?

מלא כתבו את זה פהגלקסיה

תקרא תתגובות

@חושבת בקופסא כתבה שזה לא דבר רע בהכרחצ'יאל

אבל מראש לא נראה לי שיש לדבר הזה מקור ביהדות.

אני מצטטת מהתגובה שלה (הארוכה)גלקסיה

נשים דעתן קלה- יש לכך הרבה פרושים- נשים נוטות לרהיות רגשיות יותר לעומת גברים שנוטים להיות יותר שכליים. נשים עוברות בקלות בין נושא לנושא, ויכולות להשלים הרבה מטלות בו זמנית.

לא יודע מה המקור של הפירוש הזה,צ'יאל

אבל זה לא נראה לי הפשט של "נשים דעתן קלה".

זה לא החלק שבו דיברתי בתגובה הזו על נשים רגשיותחושבת בקופסא

זה החלק:

רגשניות -אני לא רואה מה מעליב בזה, אצל  רוב הבנות הצד החזק יותר הוא הצד הרגשי, בין אם זה רגש אמפתי, רגש של שמחה, של עצבות, של כעס, או המון רגשות אחרים. זה ממש לא אומר שכל הנשים מתפרצות בסערת רגשות, זו פשוט תצפית כללית על העולם. אני בעצמי מאוד לא רגשית ועדיין אני יכולה לראות שאני ביוצאים מן הכלל.

ובתור בחורה שכלית, את לא רואה לפי הסביבה שלך שאת יוצאת מן הכלל?

נגיד כשמישהי תספר על בעיה שעש לה רוב הבנות יתרכזו במה שהיא מרגישה כלפי הבעיה או איך שהן מרגישות כמוה, במקום להתמקד בפתרון.

או אחרי איזו פעילות המורות עושות "סיכום" ומדברות על איך היה "מדהים" "מרגש" "מלא באנרגיות" "מה הרגשת?" במקום מה הייתה בכלל הפואנטה בפעילות הזאת.

(או שאני פשוט לא אוהבת פעילויות כאלה בכללי, לא שאני מעדיפה ללמוד, אבל זה פשוט חופר)

יש עוד הרבה דוגמאות, את לא רואה אותן בעצמך בחיים שלך?

פשוט אין מה לקחת אמירות כלליות בתור תקיפה אישית. יש דפוסי התנהגות בחיים, הגיוני שאת לא מתאימה לחלקם, אין פה שום בעיה.

יכול להיות אבלגלקסיה

מציק לי שסתם אומרים 'כל הנשים רגשניות'.

בסדר, לא משנה, זה לא לגמרי קשור לדיון. 

לא הבנתיהָיוֹ הָיָה

אין שום דבר רע בלהיות רגשנית, נכון?

ככה שזה כבר לא דיון של "זלזול" וכדו'.

אלא מה, את רוצה הוכחה מדעית לזה שחז"ל צדקו.

למה בעצם?

למה באותה מידה את לא דורשת עכשיו ראיה על כל שורה בגמרא?

בעיני ה"ראיה" היא זה שחז"ל אמרו את זה. זה יותר טוב מכל ראיה אחרת.

הא?גלקסיה

מה פתאום?

כלומר - כתוב בגמרא שנשים רגשניות?

הביאו את זה פה כהסבר לציטוט כלשהו, אז שאלתי אם זה משהו מוכח! לא מבינה למה כולם קופצים...

..הָיוֹ הָיָה

בגמרא לא כתוב את המילה "רגשניות", אבל זה אכן הובא כאן כפשט בגמרא מסויימת, ואת קפצת.. שימי לב מה כתבת.

טוב...גלקסיה

הגעתי למסקנה שזה לא קשור לדיון.

גם אני!תיכוניסטית:(

שכלית... יותר מאחים שלי ויש לי הרבה. הם טוענים שלא כמובן...למרות כל ההוכחות שהבאתי...

פשוט ממילא לא מתייחסים אלי ברצינות כי אני קטנה יותר. מה את בעצם מתכוונת כשאת יותר ריאלית?

כאילו יותר שכלית או שהתכוונת מציאותית? במה זה מתבטא?

פחות נוטה לרגשנויות ומעדיפה להסתכל על הדברים מהצד השכליגלקסיה

אפשר אפילו לומר שרגשנות נתפסת אצלי כסוג של חולשה, אני משתדלת לשלוט ברגשות שלי, ולא שהם ישלטו בי...

אהםםםתיכוניסטית:(

האמת שגם הגברים אצלינו לא נוטים לרגשנויות...אבל אולי יותר פועלים לפי רגש...ואני יותר לפי שכל...

דווקא גברים ממש רגשנים לא הכרתי הרבה...שלך רגשנים יותר?

יש לי אח אחד די רגשןגלקסיה

אבל מה שבאתי להגיד זה לא שיש גברים רגשנים (למרות שבטוח שיש) אלא שיש נשים שכליות.

זה ברורררתיכוניסטית:(

אפילו אם אני מסתכלת רק במשפחה שלי יש לי 2 גיסות שכלתניות ממש, אולי יותר מהבעלים שלהן. ויש עוד מלא...

יופי... כי פה בפורום היו כאלה שחלקו עליי...גלקסיה

סתם לא פגשו את הנשים הנכונות...תיכוניסטית:(

גם את בטוח מכירה עוד בנות כאלו... מי שמראש מניח שאין לא רואה את זה פשוט

נכוןגלקסיהאחרונה

גם...תיכוניסטית:(

שכלית... יותר מאחים שלי ויש לי הרבה. הם טוענים שלא כמובן...למרות כל ההוכחות שהבאתי...

פשוט ממילא לא מתייחסים אלי ברצינות כי אני קטנה יותר. מה את בעצם מתכוונת כשאת יותר ריאלית?

כאילו יותר שכלית או שהתכוונת מציאותית? במה זה מתבטא?

(יצא לי קודם בטעות כתגובה למישהו אחר מקווה שעכשיו יצא טוב)

בטעות פעמיים סוריתיכוניסטית:(

תודה רבה! אלופה!שירה 333

חלק מהתשובות שהזכרת לא מספיקות לי ואכן אשמח למישהו שמבין שינסה לפרט וחלק "הניחו את דעתי".

אמנם, אם האב והאם נשואים, קודם כבודו של האב לכבודה של האם. הסיבה לכך היא "שאתה ואמך חייבים בכבוד אביך" (בתלמוד בבלימסכת קידושיןדף ל"א, עמוד א'). אך כאמור, התלמוד קובע מפורשות כי אם ההורים גרושים אין כל הבדל בין חובת כיבוד האב לחובת כיבוד האם, ורק אם הם נשואים קודמת חובת כיבוד האב, מכיוון שגם האם חייבת בכבודו של בעלה - האב. (ויקיפדיה...)

תודה

ויקיפדיה היא לא מקור אמיןחושבת בקופסא

כותבים אותה אנשים חילונים שמנסים להיות הכי נייטרלים שאפשר.

כןן לא ראיתי את זה משם ראיתי מספר הלכה פשוט היה לי נוחשירה 333

להעתיק משם את הנושא.

שכחתי מה הספר שראיתי את זה בו...אבל פשוט חפשי בהלכה.....

ביררתי בקשר לבת של רש"ישירה 333

וגם האמירה שהן הניחו תפילין וגם הטענה שהן למדו גמרא עברו מפה לאוזן בעבר ולא מעוגנות במקור כמו ספר או משהו כזה 

בכל מקרה, אחת מבנותיו של רש"י לפי סיפור ששמעתי עזרה לו לכתוב את דבריו שנחלש כוחו שהיה זקן

וידעה לקרוא ולכתוב ועוד בעברית, דבר שהיה מאוד נדיר אז אצל נשים 

הבת של רש"י כן למדה גמרא ולא הניחה תפיליןקלוג

לגבי הנחת תפילין רש"י ודאי אוסר על נשים וגם שאר המצוות הוא לא מתיר לנשים לברך עליהם (כמנהג הספרדים היום), תוס' לעומת זאת התיר לברך על המצוות אבל תפילין ודאי אסר (כמנהג האשכנזים היום). כך שלכ"ע אסור להניח תפילין משום נקיות.

דרך אגב הציטוט של: "אחורי ארי ולא אחורי אישה" ו: "אשה חמת מלא צואה, ופיה מלא דם - והכל רצין אחריה" זה שטויות! מדובר בשניהם על הרהור וגלוי עריות, הוצאת דבר מהקשרו. לגבי הבחירות הרב אלי סדן מסביר שהכוונה הצבעה אחת של כל המשפחה בכל מקרה הרב קוק הוא דעת יחיד שם.

לפי הבנתי, ברמה העקרונית לאישה מותר מבחינת ההלכה טכנית אבלשירה 333

בגלל עניין של נקיות ונידה והשיער שחוצץ וכל זה זה ממש ממש בעייתי, אז למה להניח שיש חשש איסור?

כמו בערך שמבחינת ההלכה-טכנית רעיונית אישה יכולה לקרוא בתורה, אבל זה לא ראוי ולא צנוע ומבזה את הציבור

לכן הלכה למעשה נשים לא קוראות בתורה 

בגלל נקיות אסור, ולרש"י בלי קשר אסורקלוג

הבהרה כי נראה לי זה לא מנוסח טובשירה 333

התכונתי במשפט אז למה להניח שיש חשש איסור ללמה להניח תפילין שיש חשש איסור...

הבנתי רק אמרתי שזה לא כמו קריאה בתורהקלוג

אלא בתפילין זה איסור לגמרי לתוס' בגלל נקיות ולרש"י בכל מקרה

טויב....אני יודעת? ת'כלס זה לא משנה....שירה 333

יש לי הרבה מה להגיד...באמונה תמיד

אבל ממש אין לי כח לפרט עכשיו.

פשוט ממליצה לך לקרוא את הספר "מלחמת התרבות" של הרב אלי הורביץ הי"ד. את החלק שמדבר על מעמד האישה

מי קישקש לך את זה?!אודך☺
ההיפך הוא הנכון!
האישה יכולה להגיע לדרגה הרבה יותר גבוה של קרבת השם מגבר, ודווקא בגלל שהיא יותר רגשנית.
גבר לא משנה כמה תורה הוא ילמד הוא בחיים לא יזכה לקרבת השם של אישה בהריון שמכילה בתוכה נשמה קדושה וטהורה שלומדת מפי מלאך...
שמעתי משו ממש מתוק פעם... התפקיד של האבא הוא ללמד את הבן תורה והתפקיד של האמא זה למלא את הבן באהבת התורה, איזה מתוק זה!! בנאדם יכול לאהוב רק את התורה גם בלי ללמוד ועדיין הוא מגיע לשלמות, כי הוא יכול לעבוד אבל בתוך הלב לזכור תמיד כמה התורה אמיתית ומתוקה, לעומת זאת יכול להיות בנאדם שכל החיים שלו ילמד תורה אבל לא יאהב את זה ואז הוא בחיים לא יגיע לשלמות ולתכלית שלו...
לכן התפקיד של האישה הרבה יותר חשוב..
תהיי גאה במי שאת!
מעניין....תודהשירה 333

לצערי אני דווקא נתקלתי בהרבה אמירות שוביניסטיות עם "ביסוסים הלכתיים" כפי שראית במה שכתבתי למעלה....

אוקימתנחל בראבק

יש נשים שיותר מוצלחות בלימודים, אבל אין חולק על זה שנשים הרבה יותר היסטריות ובמצבי לחץ רוב הבנות פועלת בצורה נמוכה מרוב הבנים.
 כשהרב פסק שנשים לא יכולות להצביע זה היה קשור למצב פה בארץ בחוץ לארץ.
לגבי לימוד גמרא הרבה רבנים רשים לבנות ללמוד גמרא (אמא שלי לומדת גמרא דף יומי עם אבא שלי ואנחנו די דוסים).
ושעשני כרצונו זה לא קבלת הדין. (שמעתי על זה הסבר יפה לא זוכר אותו בדיוק).
נשים בד"כ מדברות יותר מגברים וגם כל מדרש כאן הוא לא כפשוטו אלא בא להעביר מסר, אני לא מבין גדול בדרש אבל אולי זה בא להגיד שנשים צריכות להיזהר בשמירת הלשון כי הן נוטות יותר לרכל לפעמים, (שוב אני לא יודע אני רק מסביר שהמדרש הוא לא כפשוטו.)
הנצרות האמינה בזה שהאישה היא מקור הרוע בעולם בלי שום קשר לתנ"ך, וכל האמונות הארחות לא קשורות לתנ"ך הן קשורות להמצאות של הנצרות.
כשנולד בן מברכים הטוב והמטיב כי שמחים שיש מישהו שישא את זכר המשפחה ויתן כבוד למשפחה. לגבי המקור בשבת לא למדתי צ"ע שם, אני אשתדל בלי נדר להסתכל שם ולהגיד לך.

קיום יחסים עם אישה אינו דבר פסול בתרבות היהודית ולכן גם כוהנים ונזירים (בניגוד לדתות אחרות שם הנזירים, נזירות, וכוהנים בד"כ לא מקיימים יחסים עם אישה) ביהדות הם מקיימים ולא רואים בדבר זה שום דבר פסול. 
לגבי המוסלמים: למנהג המוסלמים אין קשר ליהדות ובאיסלאם היחס לאישה באמת מזעזע הנה לך הוכחה שהיחס לאישה ביהדות הוא הכי טוב: הנצרות רואה באישה מקור הרוע בעולם ובאיסלאם הן כמו שפחות באיזה מקום אז היחס לאישה יותר טוב????
ברור שנשים הן יותר רגישות ואם הן היו מנהלות את העולם לא היו הרבה מלחמות, עד שמגיע מישהו גבר שירצה כסף ויתקוף בכל הכוח וגם נגדו לא ידעו איך להפעיל כח.
מאוד מעריכים נשים על סבל שכל אימא של כל אחד מאיתנו עברה כדי להביא אותנו לעולם ו"ביזבזה" עלינו זמן.

אם לא נגעתי בנושה מסויים תכתבו לי כי כתבתי בצורה קצת  מבולגנת אז לא שמתי לב למה עניתי בדיוק ולמה לא 
בברכה מתנחל בראבק  

וואו! תודה רבה!שירה 333

ציינתי את היחס ש דתות אחרות בנוסף כדי הראות שבאופן כללי מזלזלים בנשים מנימוקים דתיים (בלי קשר ליהדות) וכל הכבוד שאתה מעריך את הנשים!חיוך גדול

ואכן, מזל שאני יהודיה 

לא התייחסת לנושא כיבוד ההורים (אמנם, אם האב והאם נשואים, קודם כבודו של האב לכבודה של האם. הסיבה לכך היא "שאתה ואמך חייבים בכבוד אביך" (בתלמוד בבלימסכת קידושיןדף ל"א, עמוד א'). אך כאמור, התלמוד קובע מפורשות כי אם ההורים גרושים אין כל הבדל בין חובת כיבוד האב לחובת כיבוד האם, ורק אם הם נשואים קודמת חובת כיבוד האב, מכיוון שגם האם חייבת בכבודו של בעלה - האב. מתוך ויקפדיה כי נוח להעתיק משם לפה אבל בקלות תמצא את זה בהלכה),על זה שהנשים הם בעצם רכוש של הבעל (אבל על זה ענו לי תשובות טובות אז אין צורך שתחפש)

על מה עוד? אני בעצמי לא זוכרת לא משנה תודה

לפי מה שהבנתי בזמן הקצר שראיתי שםמתנחל בראבק

הבן חייב בכבוד אביו כי אביו הוא גם אביו וגם רבו ואמו היא רק אמו

וואו יפה לא חשבתי על הכיוון הזה....שירה 333

תודה! אז למה הם רשמו זה כי גם האישה חייבת בכבוד הרב?

אני צריך ללמוד יותר לעומק לפני שאני עונה לךמתנחל בראבק

חלק ענו פה תשובות יפות ונכונותא-מ-ת

@שירה 333

אבל אוסיף משהו שלא ראיתי אם הדגישו- (יצא לי ארוך אבל מבקש שתשקיעי, כי אני השקעתי בשבילך  

אדם יסודו מעפר וסופו לעפר. מניין באת? מטיפה סרוחה. ולאן אתה הולך? למקום רימה ותולעה. (מסכת אבות, ג,א)  עבד של הקב"ה. "עבדי הם"-עבדים היינו לפרעה במצרים ועכשיו אנו עבדים לה'. "ואנוכי עפר ואפר"  "תולעת ולא איש" "ונחנו מה (=פחות מכלום)" (נאמר ע"י אברהם אבינו, דוד המלך, משה ואהרן, בהתאמה)

מה? זה מה שאני? תולעת? משרת? עבד לה'? נעלבתי! (בתור גבר), איזה באסה שאני אדם ולא מלאך, אדם ולא אלוקים..

מאיפה מגיעה המחשבה שמגיע לנו משהו?? מי אמר שמגיע לך שוויון?? את כלום, אפס, הרי יכלת לא לבוא לעולם, להיות תולעת או עפר או צמח, והנה את אישה, מה זה אומר? זה תפקיד! (אני גבר, גם לי יש תפקיד, "להתגבר" למשל..) 

אלא-חלילה, כמובן שאת יראת שמיים, ופשוט ראית שכתוב בתורה (שמי שברא אותנו נתן לנו אותה כדי שנדע מה תפקידנו ואיך לעשות רצונו) "בצלם אלוקים ברא אותו" "זכר ונקבה ברא אותם" ומשם הבנת (יש לי תחושה שלא הגעת לבד להבנה הזאת מהפסוקים, כי מי אמר שזה בא לומר שיש שוויון? תלמידי חכמים, ולכן את חושבת כך) שיש שוויון בסיסי בין איש לאישה, הם שני חצאים של נשמה אחת, ובכל אחד מהם גם אחרי הנסירה יש נשמה גברית ונשית, אלא שאצל אישה יותר דומיננטי הצד הנשי ואצל גבר הצד הגברי (בדרך כלל, לא תמיד) ומה זה אומר?-צריך ללמוד (ממליץ על שיחות הרצי"ה "איש ואישה" כמו שאכתוב בסוף)

אז אם אנחנו באים מתוך התורה, רואים בתורה שיש תפקידים שונים, אז כדאי להתמקד בתפקיד שלך וללמוד אותו במקום להסתכל על אחרים, כי כך תעשי את תפקידך (=רצון ה') פחות טוב, אני חושב שזה דומה לקורח ועדתו שרוצים את התפקיד ה"יותר חשוב" ולא מבינים שזה עניין של "לא מתאים", זה ה' קבע ולא משה ואהרן.  למה שבט זבולון צריך לעשות כסף ושבט יששכר לומד? זה נראה לי הרבה יותר חשוב ללמוד תורה, אני מזבולון ויכול ללמוד יותר ממישהו מיששכר שאני מכיר! למה הוא כהן ואני לא? אני יותר זריז ממנו! וכו' וכדו'..

להיות מלך ביהדות זה להיות עבד לעם קדוש. להיות חשוב זה לקבל אחריות כבדה יותר, קשה יותר. ואם את רוצה לקבל משימה קשה יותר לא בגלל המעמד אלא כדי למלא יותר את רצון ה' ("אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות", מלאכה=עמל, רבנות=שררה,מעמד)-אפשר להגדיל ראש בתחומך (חסידות, אמנם זה מסוכן ודורש הרבה לימוד, ראי במסילת ישרים) ולהתאמץ לעשות מושלם ואף מעבר. את ה"בורג הקטן" שאת בעולם-אף אחד אחר לא יכול להחליף.

במקרה למדתי קצת על מעמד האישה למרות שזה לא התפקיד שלי כי גם לי זה הפריע ה"נחיתות" הזאת, אבל הנקודת מוצא שלי היתה-התורה קובעת, ולכן אם ראיתי משהו בה שלא מצא חן בעיני-ניסיתי להבין בענווה ולא בהתרסה, ואם בסוף עדיין לא הסכמתי-אז הבנתי שאני המעוות ולא היא, ושאני מושפע מתרבות מערבית שאין לערכים שלה שום בסיס כמו שפתחתי-"מי אמר ש..?" 

כתבתי מעט ולא עניתי על כל מיני מקורות שהביאו פה, חלק ענו כבר. באמת יש פירושים יפים (ונכונים! לא רק כדי ש"תרגישי טוב",  למשל אני שמעתי בשם הרב אברהם יהושע צוקרמן שהגמרא "כל המלמד בתו תורה כאילו מלמדה תפלות" תפלות=זנות, והכוונה היא שבאותם ימים חכמים ויתרו על המעלה של הלימוד וההשכלה לנשים כי מי שלא יודע לא יכול להסתדר בחוץ, וכך הנשים נשארו בבית ולמדו מאמם והרבה זנות נמנעה (לא לגמרי) וכמו שערך הצניעות גובר על ערך השלום ולא לוחצים יד לאישה. אך היום שהנשים משכילות ויוצאות החוצה ממילא (ואכן הזנות עלתה באחוזים מזעזעים-מה שמראה על חכמתם של חז"ל)-חייבים ללמדן תורה!! שלא כל מה שידעו זה השכלה ותרבות מערבית! והרבה רבנים אומרים היום שצריך ללמד בנות תורה) אבל כתבתי עקרונות. צריך ללמוד את הנושא, במיוחד אם את אישה.

מאד ממליץ על שיחות הרב צבי יהודה "איש ואישה" שלמדתי חלק מזה פעם, זה ממש מסביר עקרונות חשובים והבדלים נשמתיים אלוקיים בין איש לאישה ומתייחס גם ליוצאי דופן ולהמון סוגיות. כדאי ללמוד עם תלמיד חכם ולבוא ללימוד בהקשבה וענווה מה יש לתורה להגיד ולא איך זה מסתדר עם תפיסותיי. 

בהצלחה!

וואו תודה רבה רבה! אכן השקעת שירה 333

אני חס ושלום לא באה ממקום של כפירה והתרסה, באמת ממקום של לרצות להבין דברים ששמעתי והתפרשו בשכל שלי כזלזול בנשים ונשים נחותות יותר ואכן די ענו לי על רוב הדברים

אכן, יש מימד של צניעות, אבל נשים לא יכולות להכלא לנצח בבית נכון? אישה צריכה לא להיות פרוצה ולהסתובב כל היום זה ברור והסכנה לפריצות שנשים יוצאות אבל עם כל הכבוד גם הגברים  צריכים להזהר ואי אפשר לכלוא נשים בגלל התאוות שלהם...

ובריאות הנפש של הנשים גם חשובה....ושהם יוצאות יתנהגו בצניעות ולא באופן מושך ותר מידי תשומת לב

שלא תבין לא נכון, אני לא מזלזלת בזה שנשים עוסקות בטיפול בילדים ובבית בעוד הבנים לומדים תורה

והלוואי ואזכה לבעל תלמיד חכם שלומד תורה ולבנים כאלה ואני מקבלת חצי מהשכר של הבעל ואפילו אם שלחתי אותו ללמוד והוא לא לומד אני מקבלת שכר

אני שאלתי על העניין שנראה מכול הדברים הנ"ל שלאישה אין שום ערך בפני עצמה רק בתור משרתת של הגבר או צל של הגבר....

אוקי מצויןא-מ-ת

מי שקובע את ה"מימד של הצניעות" זה התורה, ובאמת-תבררי את הגבולות, אבל אל תתעלמי מרוח ההלכה, לכן חשוב שיהיה לך רב ירא שמיים שידריך אותך לא רק "על פי ההלכה נטו וזהו" אלא על פי רצון ה'.

וכמו שאמרתי-מתפקידך ולא מתפקידי לברר את מעמדך והערך העצמי שלך, אלא שהסברתי ש"לשרת" מישהו זה לא אומר שאין לך ערך, ואם תבררי ותגיעי למסקנה (לא אומר שזאת המסקנה..) ש "האישה היא כלי" "האישה היא "מקבל" והגבר "נותן" "  -גם הגבר הוא כלי, כלי לרצון ה', זה אומר שאין לו ערך? ואם ה' רוצה שתהיי כלי אז זה הכי טוב והכי שווה..

ואולי האישה היא לא משרתת או צל אלא שורש, גזע, משהו שמחזיק את הגבר במקום ולא נותן לו לנדוד למקומות רעים? אולי בלעדיה אין לו סיכוי, אין לו עזר כנגדו וטוב לו שלא נברא? אז מי פה המסכן?  לפעמים זה שאלה של נקודת מבט. המלך הכי חשוב אבל מי שנותן לו את הערך, משמעות לשם "מלך", זה הנתינים שלו. ה' הוא המלך אבל אם לא נעשה לו "נחת רוח"=להנחית את הרוח שלו,הרצון שלו-פה בארץ, אם לא "נמליך" אותו, אז לא תהיה לו פה משמעות, לא יהיה לו ביטוי בעולם הזה, וזה תפקידנו, כלים עלובים שכמותנו..

וואו יפה מאוד מה שכתבת! תודהשירה 333

הבהרת לי נקודה חשובה מאוד

תודה רבה!

נקודה חשובה:הָיוֹ הָיָה

צניעות של נשים זה ממש לא רק כדי "לעזור לגברים עם התאוות שלהם".

גם על זה כבר כתבתי וכתבו כ"כ הרבה...

כמובן...אבל נשים לא צריכות להכלא בבית כל ימי חייהם בגלל חשששירה 333

לפריצות....וגם בנים צריכים להיות צנועים ולשלוט בתאוות שלהם

אף אחד לא אמר שהן צריכות להיות כלואות בבית.הָיוֹ הָיָה

ולא הבנתי מה באת לומר כשאת שוב חוזרת על המשך המשפט "שגברים ישלטו בתאוות שלהם"

אני הרגע הסברתי, שצניעות לא קשורה לתאוות של בנים.

נכון....שירה 333

כתבתי את זה בהקשר להמשך של התגובה של א-מ-ת שאמר שחכמים בעבר לא לימדו בנות תורה כדי שהם לא יצאו הרבה  לעולם בחוץ כדי שלא תהיה זנות...לא משנה....

וואו יפהגלקסיה

תודה.

איזה כיףיהודי עם דעה
וואלה התגובה הזאת לא עונה לדיון, אבל פשוט הייתי חייב-
איזה כיף! אני עובר על התגובות, וזה פשוט מדהים כמה יראת שמיים! כמה רצון להגיע לאמת! כמה רצון להתקרב לקב''ה ממקום שלם! כמה בגרות וכמה כבוד יש פה
זה ככ משמח לראות שזה עם ישראל וזה הציבור שאני משתייך אליו! המשך יום מקסים;)
תודה על הפרגוןמתנחל בראבק

וואי ממש! אין כמו עם ישראל...שירה 333

ממליץ... כפתרון לכל השאלות האלה ודומיהןשמינייייייסט

לדבוק בתמימות ובאמונה במסורת ישראל סבא כיוון שאנחנו לא יותר חכמים מהסבתות שלנו והן לא יותר חכמות מהסבתות שלהן.. וע"י אמונה זוכים להבין כמו שמפורש בספר המידות (ר' נחמן מברסלב)- מִי שֶׁיֵּשׁ לוֹ אֱמוּנָה, זוֹכֶה אַחַר כָּךְ לַעֲבד אֶת הַשֵּׁם בְּדַעַת גָּדוֹל. (דעת אות י"ז).

ובקצרה אומר שהפוטציאל הנשמתי של כל אחד מבוטא דווקא בתפקיד מאוד מסוים וספציפי בעולם הזה אחרת האור הגדול הזה לא יכול להתגלות כמו למשל מזלג. יש לו תפקיד מאוד גדול להאכיל את האדם אבל אם הוא ירצה להיות סכין יהיה חסר הרבה בארוחה..

מי שיודע את התפקיד הם הצדיקים האמיתיים בכל דור ודור. אז נא ללכת אליהם ללמוד..

בהצלחה

ברסלבר חזק אתה אה? שירה 333

שאלה על הגישה של ברסלב לחקירה של שאלות באמונה ועל מה שאמרת:

נכון, יש כאלה שיכולים להאמין ברגש, להרגיש רגש של אמונה בלב מבלי לחקור ובלי שום סיבה הגיונית כביכול

אבל אתה יודע גם יש דתות אחרות וכולי ויש להם נימוקים משלהם ויש אפיקורסות

"דע מה שתשיב לאפיקורס" חילוני שלא מאמין ויש לו הוכחות מדעיות ורציונליות למה לא להאמין והוא מראה לך דברים שכתובים בורה שכביכול (חס וחלילה) הם שקר או סותרים את עצמם מה תגיד לו? תאמין בלב כי ככה ה' ציווה?

מבחינתו הוא לא מאמין בה' בכלל.....

שאתה אומר לבנאדם אל תחקור זה מראה שיש מה להסתיר....זה מחשיד עוד יותר....וזה עוד סיבה מבחינת האדם למה לא להאמין.... 

אז ככה..שמינייייייסט

בודאי שיש שאלות שמותר וצריך לדעת את התשובה עליהם וזה נכלל ב"דע מה שתשיב לאפיקורס" אבל יש שאלות שאסור להיכנס אליהם כי הדעת של ה' היא אינסופית ואי אפשר להבין עד הסוף (ואפילו לא עד ההתחלה) איך המערכת עובדת ובאיזה היגיון- זה היגיון אלוקי! 

את האמת שהאנשים שהכי הרבה נפגשים עם חילונים (חוץ מחילונים) הם ננחים! כן, ברסלבים מסורים שהולכים להפיץ כמעט כל יום, יש כאלה שרוקדים (וגם שם פוגשים הרבה ומדברים הרבה עם חילונים) ויש כאלה שהולכים ממש בית בית ומוכרים ספרים ובודאי שהם כבר פגשו את כל סוגי השאלות.. איך זה קורה? רבי נחמן מגלה שלמקום של אפיקורסות גמורה, כפירה מוחלטת, יכול להגיע רק ניגון של הצדיק. ואם את באמת רוצה תשובות לשאלות- מומלץ לעיין במאמר ס"ד בליקוטי מוהר"ן ששם יש את כל התשובות ואפילו הסברים למושגים שאלה ותשובה! (עיון הכוונה תקופה מסוימת שלומדים את המאמר כל יום ומתפללים לקיים את האמור בו). ובאת יוצא שהננחים התמימים והמתוקים האלה מקרבים המון יהודים אפילו כאלה שלא נראה כאילו יש תשובה לשאלות שלהם...

כשאתה אומר לבנאדם "אל תחקור" זה פוגע באגו ובגאווה שלו כי זה בעצם אומר לו- תשמע נשמה, אתה מתוק מאוד אבל ה' הוא פשוט אינסוף! אפשר להבין את זה? אם היה אפשר להבין את זה אז ה' כבר לא היה כ"כ אינסוף, הנה, הצלחנו להכניס אותו בתוך השכל שלנו... רק על ידי אמונה שהיא ביטול האגו אפשר להתחבר לחלק אלוק ממעל שבנו- שהוא כן אינסופי, ואיתו להתחיל להבין קצת...

איזה שאלות אסור להיכנס אליהם? כמו מה ששאלתי, לדוגמא?שירה 333

שמעתי על כאלה שחזרו בשאלה אחרי שחזרו בתשובה בגלל שהאמונה שלהם הייתה מבוססת רק על רגש ועל טיעון של המשך המסורת.

ושהוא נשחק והאורות של החזרה בתשובה ירדו הם הרגישו כאילו הם מתפכחים משיכרון וברחו....

ומה תענה לחילוני ששואל אותך שאלות שאסור לשאול?

האמת נראה לי אפשר פתוח על זה שרשור אחר  כי זה לא כל כך קשור לכאן אבל לא משנה 

בדיוק למה אני חושבת שחסידות ואמונה תמימה לא מתאימה בימינוחושבת בקופסא

במה אנחנו שונים מהמוסלמים או הנוצרים או הקומוניסטים אם התשובה להכל היא "כי ככה" ואסור לשאול שאלות?

סבתות שלנו שייכות לדור אחר ולהן אולי הספיקה האמירה "כי ככה", אבל זה ממש לא מתאים למי ששואל שאלות בימינו.

יש תשובות. ואנשים שמחפשים אותן מראים שיש להם עומק ורצון להכיר את ה' ואין מה להאשים אותם בגאווה,

ולומר שהוא כלום לעומת הצדיק הגדול שמחולל ניסים, והוא היחיד שמותר להקשיב לו. ואם תחפש תשובות או תשמע אחרים (אפילו ביהדות עצמה) יש בך איזה פגם.

אז רק תרקוד ואל תעז לפקפק בכלום.

אי אפשר לחיות כל הזמן על אורות, כמו ש@שירה333 אמרה, עם אצבעות בתוך האוזניים בשירים וריקודים שאתה כזה צדיק טהור. זה אולי עובד לחלק מהאנשים, אבל בימינו לרובם זה ממש לא.

ובקשר לפוגע באגו ובגאווהשירה 333

אמשיל לך משל: יש ילד קטן בן ארבע שעומד מול קבוצת מדענים מבוגרים שטוענים טענות ותיאוריות סותרות שיש להם השלכה מרובה בפועל והילד לא מבין כלום, פשוט כלום אבל כלום.

רק אחד צודק ואומר אמת. השאר מתחזים שקרנים שהם לא מדענים באמת וגם לא מבינים כלום. הילד מאמין למה שאבא שלו האמין בו.

למה? ככה אבא שלי מאמין. הוא בטח צודק ואני לא מבין. ואם הוא משקר??? גם למדענים האחרים יש בנים שמאמינים בהם

עכשיו תכפיל את הפער באינסוף ותבין בערך מה הבעיתיות שבלנסות לחקור ומה הבעיתיות שבלהאמין ללא חקירה

קיצר בעיה....אז צריך איזון

מסכימה, ניסחת את זה ממש טובחושבת בקופסא

האמתא-מ-ת

@שמינייייייסט @שירה 333

שבאתי לכתוב תגובה לפנייך על שמינייייסט ולהתנגד ל"תמימות" שהוא בעדה, אבל המשכתי לקרוא וראיתי שהוא לא אומר לא לשאול אלא ש-"על ידי אמונה זוכים להבין"  וש-"מי שיודע את התפקיד הם הצדיקים האמיתיים בכל דור ודור. אז נא ללכת אליהם ללמוד.." (הפריע לי "הצדיקים האמיתיים" אבל אז הוא כתב "שבכל דור ודור"-משמע שהוא לא מהמוזרים שחושבים שמאז רבי נחמן אין ממי ללמוד..) 

להיות תמים לא הכוונה להיות טיפש, אני הבנתי את הכוזרי שאומר שהתמימות עדיפה שהכוונה "מצב התמימות עדיף על פני מצב השאלה" כלומר שילד שנמצא בתוך חדר עדיף על פני פילוסוף גאון שמנסה להבין מה יש בתוך החדר אבל עומד בחוץ,(ואולי זאת כוונת ר' נחמן שכל הזמן אומרים שהוא בעד תמימות, אבל לא למדתי, לא יודע..) אבל אם כבר יש שאלה ואינך יודע זאת ב"תמימות"=מתוכך, כמו שאתה יודע שאתה חי או שאבא שלך הוא אבא שלך-וודאי צריך לענות על השאלה, אל תנסו להיות מישהו שאתם לא, אם אתם לא במצב של סבתא אל תעבדו על עצמכם.

אם הכוונה-"תשתוק ואל תשאל" אני לא מסכים, גם שאלות שאי אפשר לענות עליהם-תסביר למה אי אפשר לענות וזו תהיה התשובה.. (כמו הרמב"ם בשמונה פרקים (הקדמה למסכת אבות) בפרק השמיני שמעלה את שאלת סתירת הידיעה והבחירה של האדם ופשוט עונה שהשאלה לא לוגית, כלומר שלא שייך לשייך לה' מושגים שלנו שאצלנו הם סותרים וכך להקשות עליו, שידיעתו וידיעתנו אינן שוות והוא וידיעתו אחד, לעומתינו שהידיעה חיצונית לנו ואפשר "לרכוש" אותה..)

מסכימה שעדיף לא לחפש בכוח שאלות....שירה 333

א. זה תלוי בגישה שאתה בא ממנה. אם אתה בא מתוך מקום של רצון להבין והרבה ענווה  אז סבבה אבל אם אתה בא מתוך מקום של התרסה וכפירה זה ממש לא טוב

ב. צריך להבדיל בין אמונה בלב והביטוי המעשי שלה בקיום המצוות לבין ידיעת ה' בשכל

יש מצווה "וידעת את ה' אלוקיך" לא זוכרת במדויק ציטוט... ומזה הרמב"ם מסיק שיש מצווה ממש לחקור בשכל

אבל תמיד צריך גם אם מבינים הכל וגם אם לא להאמין בה' ברגש ולקיים מצוות 

ג. נכון, השכל שלנו מוגבל ואף פעם לא נוכל להיות בטוחים מבחינת השכל במאה אחוז שאנחנו צודקים במשהו

תמיד אתה יכול לומר שיש עוד משהו שפספסת שמשנה את התמונה, וגם אי אפשר לקלוט את כל הנושאים הכל כך גבוהים של אלוקות אינסופית בשכל באופן מוחלט  אז באופן כללי אתה חוקר ומגיע למסקנה שהיהדות אמת גם בשכל (זה שהשכל שלך מוגבל ואתה אפילו לא כמו תינוק שמנסה להבין את תכניותיו של מדען אלא הפער גדול באינסוף מזה ...אבל עדיין זה לא אומר לך שאתה צריך לבחור ביהדות) ואת הספק הכללי שכל הזמן מציק לך "ואולי אתה טועה?" אתה צריך למחות כמו שמוחים את עמלק (עמלק בגימטריה ספק) אז את הפער הזה צריך להשלים באמונה ברגש ואז האמונה תהיה אמונה תמימה- אמונה שלימה (תמים בתורה זה שלם, מושלם ללא פגם)

הנה הסרטון שהרב יוני לביא מסביר בו את זה...תות"ח!

וזה בדיוק על הפרסומת הזאת שראית...

ואם את רוצה, סרטון אחר של הרב יוני לביא על האשה ביהדות:

וכבר הסבירו פה את העניין, נראה לי...
אם עדיין לא מובן, אשמח להסביר כמה שאני יודע...

וואו תודה ממש! אין על הרב זמיר כהןשירה 333

הוא חכם ממש ומסביר את הדברים בצורה מעולה

אבל זה הרב יוני לביא ולא הרב זמיר כהןמתנחל בראבק

זה לא הרב יוני לביא....לא הבנתי למה הוא רשם הרב יוני לביא...שירה 333

זה הרב זמיר כהן, מהידברות

סליחה אני לא יכול לראות את זה (אינטרנט רימון) ואין לי אלא מהמתנחל בראבק

שעיני רואות

כן, טעות שלי...תות"ח!

כתבתי בטעות הרב יוני לביא במקום הרב זמיר כהן.

דרך אגב זה לא נראה לי אותה פרסומת...שירה 333

והסרטון ענה לי רק על חלק מהטענות הרבות שהוזכרו בפרסומת....

יש לי קישור לזה אבל לא שולחת פה כי זה אתר של כפירה ממש ממש.

נגד התושב"ע.

וזה לא קשור למסיון, ד"ר יהודיים מאישהי אוניברסיטה שחיברו כאילו ספר שכביכול מפריך את התושב"ע + טענות שהוא שובניסטי וגזעני עם הוכחות מדעיות ובצורה אקדמאית.

האמת? שאני רואה כל הזמן את הפרסומות שלהם אני מרגישה ממש לא בנוח...

אל תרגישי כך זה חשוב "דע מה שתשיב לאפיקורס"מתנחל בראבק

רק שימי לב אם את מספיק חזקה בשביל לעמוד בפני זה

לא יודעת אם אני מספיק חזקה....שירה 333

אבל אני לא בכיוון של לעזוב את הדת. אפילו לא קראתי את כל הטענות שלהם כי פחדתי לשמוע עוד... 

בכל מקרה לא שלחתי פה כי זה באמת הרבה טענות מסודרות ומנומקות שלא כל אחד יכול להתמודד איתם

צריך ממש להבין בנושאים האלה וגם יש הם מלאאא טענות 

אז...לא חושבת שהפורום הזה של בני נוער שממילא לרובם יש הרבה ספיקות זה המקום המתאים לשלוח את זה...

ד"א הטענות שהבאתי הם חלקם בעקבות הפרסומת (שמזכירה רק חלק מהטענות שיש באתר שהפרסומת מובילה אליה...)

ועוד שאלות שעלו לי בכללי....

....תות"ח!

ממליץ לך מאוד (וגם לכולם...) להתקין את חוסם הפרסומות על המחשב וכך לא יהיו לך כלל פרסומות ביוטיוב...
תכתבי בגוגל: "U BLOCK", תלחצי על התוצאה הראשונה ותלחצי על "הוספה לכרום" ולא יהיו לך יותר פרסומות.
כך לא תקבלי את הפרסומות שלהם...
וצריך לדעת, יש לנו גדולי עולם, והרמב"ם התווכח עם גדול הפילוסופים וכן תמיד בויכוחים בין הרבנים היהודים לגדולי הכמרים הנוצרים יצאו כשידם על התחתונה והיהודים ניצחו ובגדול. כמובן, זה לא עזר והכנסייה אחרי אירוע כזה הייתה רודפת את הרב ש"לא עלינו" אמר את האמת ולא התבייש לתקוף את הנוצרים ולהגיד את האמת באופן גלוי.
תמיד ניצחנו בויכוחים האלו. הנצרות והאסלאם הם חרטא אחת גדולה שבאמת קשה להאמין איך אנשים כ"כ חכמים ופלספנים, כשמגיעים לרמה אמונית הם בוּרים ופשוט לא מפעילים את השכל והטענות שלהם כ"כ מגוחכות וילדותיות לעומת האמת הא-לוקית והנצחית שלנו.
אבל, לא כל אחד מכיר את כל הטענות ויודע להשיב על כל הטענות הללו, וזה הגיוני מאוד, ולכן כשהוא ישמע דברים כאלו זה יכול להביא אותו לידי כפירה. לא כי חלילה זו לא האמת, אלא כי כרגע האדם לא בשל להתמודד עם זה, ורק כאשר הוא יבנה ויבסס יותר את אמונתו הוא יוכל להתמודד עם דעות כפרניות ושקריות. לדוגמא, הרב שרקי שליט"א, יכול להתווכח עם אנשים כאלו ולקטול אותם בלי להתאמץ.
בקיצור, כל מה שהם אומרים, שתדעי שלהכל יש תשובות, וכשתשמעי את התשובות השאלות ישמעו לך מגוחכות, אך כרגע מכיוון שאת לא בשלב הזה, כדאי שלא תכנסי לדברים כאלו.
ואין בזה בושה, זה כמו שיש סיווג גילים לצפייה בתכנים. אדם שלא הגיע לגיל מסויים, לא יכול לצפות בתוכן הספציפי הזה כי הוא אלים מדי. האם אין אלימות בעולם...? ואם יש, למה כשהוא יגדל ויגיע לגיל הזה הוא יוכל לצפות ולפני כן לא...? כי יש שלבים לאדם, ובגיל מסויים הנפש של האדם לא יכולה לעכל דברים מסויימים(אגב, אני חושב שזה בכלל לא בריא לראות רצח, לא משנה באיזה גיל, אבל דיברתי באופן כללי וזו הייתה רק דוגמא...) והיא לא בשלב שהיא מוכנה לזה, ולכן אסור להפגיש אותה עם מציאויות כאלו, למרות שהן אמת.
וכן אסור ללמוד ספרי קבלה מאותה הסיבה הנ"ל, כי האדם צריך להיות בשל ובשלב מסויים כדי להגיע לכך, ורק כאשר האדם בגיל מבוגר מאוד וזכה לעבור על התנ"ך, ש"ס ופוסקים, לא את הכל, אבל באופן כללי, רק אז הוא יכול ללמוד קבלה, ואומרים שמי שלומד קבלה לפני כן יכול להגיע לידי כפירה. והיה לי דיון עם בן דוד שלי שמגדיר את עצמו אתאיסט, והוא אמר לי שמסתירים את ספרי הקבלה ולא נותנים ללמוד מהם כי מפחדים להוציא את האמת לאור ואם הייתי לומד קבלה והייתי מגלה את האמת אז הייתי נוטש את הדת. ואז שאלתי אותו: "אז למה המבוגרים שלומדים קבלה לא נוטשים את הדת?" ואז הוא אמר שהם כבר היו רגילים לזה הרבה שנים ולכן הם לא נוטשים את הדת. ובסוף התברר שבגלל מה שהוא אמר הוא פתח ספרי קבלה, ולפי דעתי זו אחת הסיבות שהוא הגיע לידי כפירה.
בקיצור, מה שבאתי לומר, זה שלא מפחדים להוציא את האמת לאור, אלא שיש שלבים של נפש האדם, ורק כשהאדם בנוי לכך הוא יבין את המשמעות האמיתית של הדברים, ואם הוא יחשף לדברים לפני כן, הוא עשוי לא להבין אותם בצורה הראויה וכך יצא נזק גדול מאוד.
מקווה שהייתי מובן...😅
שכוייח וערב טוב...!!

אינטרנט זה דבר ארורשירה 333

הלוואי והייתי יכולה להיות בו בכלל...

לא הצלחתי להבין- החוסם פרסומות עולה כסף?

אני בגיל תשע או עשר ראיתי פרסומות שכופרות בדת או מיסיונריות

ומאז התחלתי לחקור ווואלה מצאתי תשובות מעולות להרבה דברים. אני מכירה הרבה דעות של מיסיונרים ודתות אחרות וידעת תשובות עליהם, לא מדברת על זה אלא על ספר כפירה חילוני שאני לא רוצה להזכיר כאן את שמו...

אפילו עניתי תשובות להרבה אנשים (לא רק בפורומים) והתווכחתי בנושאים האלה. אכן, למדתי ממש שצריך לבוא מתוך ענווה וזה שאתה לא חושב שיש תשובה או לא מבין אותה זה לא אומר שהיהדות לא אמת, אז אני באמת משתדלת לעשות הפרדה בין האמונה בלב וקיום המצוות בפועל לבין הנושא של ידיעת ה' בשכל

הבעיה שהם הזכירו ציטוטים מהגמרא שלא בהקשרם (כמה כאלה שמכירים את הגמרא הסבירו לי את ההקשר...) ולפעמים מצגים אותם לא כ"כ מדויק

הם גם מתבססים על "נתונים מדעיים" שסותרים דברים שכתובים....קשה להסביר במה מדובר למי שלא ראה. הייתי שולחת לך בש"א אבל נראה לי עדיף שלא....

הם מפריכים הוכחות של רבנים ונימוקים ששמעתי ויודעים אותם טוב מאוד...לחלק מהדברים אני ראיתי שהם מתייחסים אבל פחדתי לפתוח אותם ולראות את הטענות שלהם....זה גם נראה לי אסור. בגלל זה נשארתי עם השאלה בלי יכולת בכלל לנסות להשיג תשובה כי ראיתי רק את הטענות מוצגות בצד באופן כללי

הלוואי ומישהו היה כותב להם ספר תגובה...

אני קראתי את זה ואמרתי לעצמי שבטח יש תשובה על זה גם אבל אני לא יודעת אותה

אני לא חושבת לכפור, זה פשוט מלחיץ.

רק מציינת שנשמה כללית שעבר איתי על חלק (קטן) מהטענות על נקודה ספציפית שלהם על היחס לנשים

הראה לי שיש קטעים שהם הוציאו דברים מהקשרם ו/או פירשו אותם לא נכון.....

אכן.תות"ח!

ואתמול הייתי ב"צומת ספרים" וראיתי איזה משפט שהיה כתוב על הקיר שם ומה זה התחברתי, אעתיק אותו שנייה:

"אין לך דרך טובה יותר להשחית צעיר, מאשר ללמדו שיכבד את המסכים לדעותיו יותר מאשר את הנבדל מהן..."(פרידריך ניטשה)

עכשיו, בהתחלה קראתי את זה מָסַכִים, וכאילו שצריך יותר לסנן באינטרנט מאשר לקלוט...
אז למרות שהכוונה המקורית לא כך, זה אכן משפט נכון מאוד איך שקראתי אותו...

ולשאלתך, חוסם הפרסומות חינמי לגמרי...!!
לא צריך לשלם שקל...!!
יוטיוב לא רוצה שתדעי את זה, והוא מציע לך לשלם כסף כל חודש כדי לרכוש את גרסת הפרימיום שהיא ללא פרסומות, אך אפשר פשוט להתקין את התוסף הזה והוא חינמי לגמרי ואין פרסומות...!!

והבנתי, ואכן הם מסלפים ומשקרים ומוציאים דברים מהקשרם, אל תכנסי לזה...!!
כמו שאמרתי, רק כאשר מגיעים לשלב מסויים של ביסוס אמוני והכרת הטענות וכו'...רק אז אפשר להתמודד עם כל הטענות הכפרניות, לפני כן זה יכול להוביל להרס האמונה שלך וחבל....
וק"ו בגיל עשר שלא צריך לראות את זה, פשוט כואב הלב וזועק על הבושה שהם ככה מפרסמים פרסומות כפרניות בלי ביקורת ובלי סינון והמדינה לא עושה עם זה כלום...!! את יודעת, יש מלחמות על הדברים האלו וצריך ששר התקשורת והממשלה באופן כללי תיקח אחריות ולא תיתן למחדלים כאלו לקרות ולארגונים מתועבים שונאי ישראל שמראים דעות כפירה נגד א-לוקי ישראל ומחרפים ומגדפים בלי אף אבחנה או מצפון של לשקר ולעוות, העיקר-לגרום בלבול בליבותיהם של ישראל ולהחליש את האמונה בבורא עולם ובתורה שבע"פ בעיקר...
ואם כבר ראית את הטענות לגמרי, אולי כדאי שכן תחפשי תשובות אליהן, לא יודע...

מסכימה איתך ממש!שירה 333

תודה רבה על התגובה ועל וההסבר להתקנת חוסם פרסומות חינמי אנסה....

האמת בגלל ההקשר שהבאת את זה גם אני בהתחלה קראתי מָסַכִים

אבל בין כך ובין כך המשפט הזה עם משמעות חזקה ממש.....

תודה לה' שלא נשברתי והפכתי לכופרת בגלל הפרסומות האלה והיה לי שכל לחפש תשובות ולא לקבל את הפרסומות כאמת (אפילו שהייתי בת עשר והתביישתי לשאול את ההורים חקרתי בספרים לבד...)

אבל התחושות של יחדה סקרנית בת עשר שמטילה ספק בדרך החיים שלה ומתביישת לשאול את ההורים זה טראומה שזכורה לי עד עכשיו.

לא יודעת מה אני אעשה...כי לספר שלם של טענות מסודרות בתור ספר אקדמאי שכביכול מפריך לך תשובות קודמות זה בעייתי להשיג תשובות.

זה לא כמו שאלה נקודתית שאתה משיג תשובה ...

ואני יודעת שאני ממש חופרת עם שירים אבל ממש אוהבת לכתוב, זה הדרך שלי להעביר מה אני רוצה הכי טוב

כתבתי משהו קצר על הנושא...קיצר תקרא אם בא לך ואם לא הכל בסדר  ממש לא חייב וסליחה ששיגעתי...

ריבונו של עולם
תן לי לדעת שאתה קיים
שאני הולכת בדרך שלך
לעולם לא אוכל להיות בטוחה
אבל בוטחת בך
כוכבים לבנים מאירים נופלים בשמיים
כבר אין שחור ולבן
יש רק שחור
אתה א-ל מסתתר ואני בתוך הבור
ואם אלך מכאן לאן אחזור?
בעולם של ספק אין שום דבר בטוח
הנשמה מזועזעת ואין לה זמן לנוח
מה היא עושה פה? זה לא בשבילה
מלחמות אינסוף, לחומריות ולשקר כבולה
היא מתגעגעת לשם
כל כך רוצה לחזור
לעולם האמת
לחוש את האור
לראות את הקולות
להרגיש אלוקות בלי מגבלות
והיא כאן טובעת וזועקת וואי
ירידה זו צורך עליה עד שכל זה הוא כדאי
אבל ריבונו של עולם, עד מתי???
ואולי הלוואי ולא הייתי ודי
אנא א-ל נא תקן עולם במלכות ש-ד-י
שוב בולעת את הגלולה
וממשיכה לגשש כעיוור באפילה
מתי תבוא לנפשי גאלה
מתי תבוא הגאולה

בשמחה...!!!תות"ח!

וואלה, חחחחח...
אכן.
וואו, אכן ב"ה שה' היה בעזרך ונתן לך כוח לחקור ולבדוק ואשרייך שאזרת אומץ ובדקת, ממש לא מובן מאליו, יישר כוח ענק...!!! (כנאמר: "אגרויסה שכוייח...!!")
והכל טוב, את ממש לא חופרת, אני ממש אוהב את השירים שלך וקראתי את הכל, כמובן... יפה מאוד...!!
וואו, איזו כתיבה, מקנא בך, באמת...!!

תודה! הכל סיעתא דשמיא...שירה 333

דרך אגב לא סתם קוראים לי שירה... זה חלק מהמהות שלי....ואין מה לקנא, הכל משמיים... חוץ מזה שיש כאלה שכותבים פי אלף יותר יפה (אההמ ישי ריבו... לדוגמא)אני סתם חובבנית, לא משהו מקצועי....

תות"ח!

אכן, לאמא שלי קוראים כך והיא באמת אִשה מיוחדת במינה, אין מה להגיד...
כן, צודקת...
ולא, את כותבת ממש יפה...
ואכן, אוהב מאוד את ישי ריבו...🤩!!
וטוב, אני גם קצת יודע לכתוב, ובאמת אני צריך להתחיל יותר לכתוב שירים...
סתם שאלה מתוך סקרנות, כמה זמן לקח לך לכתוב את השיר הזה...?

משהו כמו בין עשר לחמש דקות...שירה 333
עבר עריכה על ידי שירה 333 בתאריך י"ח בניסן תשפ"א 23:06

תודה על המחמאות, עושה חשק להמשיך... לכתוב זה ממש כיף! זה מסוג התחביבים שאם לא יועיל- בטוח לא יזיק וגם אם לא יוצא יפה מה אכפת לך? העיקר שפרקת מהלב... 

את הבסיס לקח לי נראה לי לא יותר מרבע שעה בטוח...לא ממש בדקתי כי "שנוחתת עלי הרוח" ובא לי לכתוב זה פשוט נכתב מהר. זה אחד הפחות מושקעים שלי...כתבתי את זה אתמול בהקשר לשרשור ושלחתי את זה למישהי ואז אמרתי אולי אני אשנה ואז שלחתי לעוד מישהו ואמרתי אולי אשנה גם פה וככה יוצא שיש לשיר בערך שש גרסאות (עם שינויים ממש בקטנה, מילה או שניים בערך)  וזאת הסופית  

מעניין אותי ממש לקרוא מה שכתבת...אם באלך יכול לשלוח פה? אולי בש"א? אם אין לך בעיה...

וואו, יפה מאוד...!!תות"ח!

בשמחה...!!
ואדרבה, אשמח מאוד שתכתבי עוד....
ונכון, צודקת לגמרי, אימצתי...
וואו, יפה, אהבתי גם את הרעיון הזה, נראה לי גם אותו אאמץ...

אתה יכול לשלוח קישור להתקנה של U BLOCK?מתנחל בראבק

...תות"ח!

הנה:
uBlock Origin
תיכנס לשם ותלחץ על הוספה לכרום.

התקנתי u block בזכותך...תודה רבה!!!שירה 333

הרבה זמן רצינו לעשות בבית אפילו לא בחינם אבל בגלל העניין של הכסף כל פעם זה נדחה...

לפחות משהו טוב יוצא מהשרשורים האלה, לא רק השחתת זמן

בשמחה...!!!תות"ח!

שמח לעזור...!!!
אגב, הקרדיט הוא לאיתן זימן ששמעתי את ההרצאה שלו והוא זה שהמליץ להתקין את זה...
כן, ב"ה...!!

עונה (ארוך קצת אבל שווה את זה לדעתי...)-קורא נלהב לשעבר

אכתוב בקצרה ממש (יחסית...) מה נראה לי בנושא:

ואומר כבר עכשיו שהדרך הכי טובה זה פשוט לפתוח ספרים בנושא (מכל הזמנים, אבל בדורינו הרבה פעמים ייגעו בנושא בצורה יותר ברורה) ולהעמיק בנושא הזה מכל הכיוונים- מהבסיס של איש ואשה מהותם ועניינם ועבור למימרות חז"ל ובגמרא ועד לאיך נכון לאשה בדורות אלו לנהוג וכו' וכו'. להקיף כמה שיותר...

אפילו בתור בן הנושא מאד מעסיק אותי ובטח שלבת ראוי ונכון עוד יותר לברר נושא זה כמה שיכולה...

קודם כל האדם נברא בתחילה 'אחור וקדם צרתני' כגוף אחד ואח"כ היתה נסירה- איש ואישה.

שניהם נבראו לעשות רצון ד' בעולם והם משלימים אחד את השני ועוזרים זה לזה לעשות יחד רצון ד'.

נמשיל לצורך העניין האיש הוא השכל והאישה הלב (במובן של רגש). שניהם יחד יוצרים איש שלם. שניהם חשובים וקריטיים רק לכל איבר יש את המיוחדות שלו והחיוניות המיוחדת שלו וא"א לאחד בלי השני.

כך האיש והאשה משלימים אחד את השני כשהכח הייחודי באיש זה השכל ובאשה זה הרגש והם מאזנים זה את זה "עזר כנגדו".

ואעיר שהדרך הנכונה זה שהשכל יוביל וינתב נכון את הרגש. ולכן זה נראה כאלו הגבר הוא 'חשוב' יותר אבל זה לא העניין אלא זה פשוט כוחות משלימים שמופיעים בשני גופים (איש ואשה).

זה בכללי ומאד בקצרה. וכמו שאמרתי צריך להרחיב את זה בדרך הארוכה שהיא קצרה...

אשתדל לענות על המקרים הספציפיים שהזכרת:

-"נשים דעתן קלה"- שמעתי הסבר שאצל אשה הרגש הוא הדומיננטי ואם נדמיין מאזניים אז הרגש מטה כלפי מטה את הדעת כי זה הכח העיקרי שלה. לא שיש לה פחות שכל ח"ו.

-"נשים פסולות לעדות"- כי עדות זה רק ראיות מוחלטות ואסור לערב בהם רגש. ובגלל כח הרגש של האשה חוששים שבאופן לא מודע היא לא תדייק מספיק. וראוי להרחיב..

-'נשים לא יכולות לפסוק הלכה'- לא שמעתי (אולי מדיני צניעות אבל אז זה עניין אחר ולא שהם 'לא יכולות לפסוק')

-'נשים לא יכולות להשתתף בבחירות'- כי איש ואישה זה יחידה אחת ומה שיחליטו אמור לשקף את שניהם.

-'אסור להם ללמוד גמרא'- כתוב 'כל המלמד ביתו גמרא מלמדה טיפלות'- ושמעתי שזה מי שמלמד בעל כורחה אבל אם זה מגיע מרצונה אז זה בסדר. בגדול אומרים שצורת הלימוד של הגמרא פחות מתאימה באופיה לאשה. אבל מי שרוצה ורואה שלה זה כן טוב אז יכולה.  

-'מזלזל בנשים לומר שהם מדמיינות ורגשניות'- להיפך! מזלזל בנשים לומר שהם צריכות להיות 'גבריות' יותר! הרגש של האשה והעדינות שלה זה כל היופי שלה ואת זה היא צריכה לפתח ואם כולם יהיו 'גבר' זה יהיה אסון גדול. וזה הבעיה הגדולה בצורה שקיבלה הפמיניזם היום. וארחיב עוד קצת בסוף.

-'בתקופת הגמרא הם היו בבית'- זה נכון, ויש נפ"מ לדברים שיהיה הבדל ביניהם אז והיום. אבל אנחנו דיברנו על היסוד הנפשי של איש ואישה שלא משתנה ממצבים שונים אלא היא בריאה אלוקית של אופיים המיוחד.

-'נשים מיוחדות כדבורה ברוריה ובת רש"י וכדו' '- נכון שיש כאלה וגם מראה שיש לזה מקום ואפשרות. אבל חשוב שזה ישאר כדבר מיוחד ולא רגיל. שזה יבוא רק מרצונה האישי ולא דחיפה חברתית/ תרבותית וכדו'.

-'אם היית בן היית ת"ח'- אבל ד' רצה שתהי בת, לא סתם כנראה, וכבת יש לך עבודת ד' אחרת חשובה לא פחות כמו שהארכנו פה.

-'אם האבא והאמא מצווים ביחד אז קודם ממלאים את בקשת האב, כי האישה חייבת בכבוד בעלה'- זה לימוד קל וחומר פשוט. השאלה למה האישה חייבת בכבוד בעלה ועוד ברמה שזה גובר על הכבוד שגם הבעל חייב לאשתו- וזה עוד יסוד חשוב שגם צריך להאריך בו שהבעל הוא יסוד הבית ומעצב הכיוון והאשה תומכת ונותנת צבע וחיים לכל זה. וראוי להרחיב.. 

-"עשרה קבין של דיבור ירדו לעולם ותשעה נטלו הנשים"- זה עובדה כללית- תסתכלי סביב ותראי מי מדבר יותר ... וזה מאד מובן אם רואים את זה מתוך ידיעה בהבדל הנפשי שבין איש לאישה. (אפילו גוים מסכימים על הנקודה הזאת עייני 'גברים ממאדים ונשים מנוגה'. זה עובדה פשוט. והיהדות מסבירה אותה מאד יפה.)

-"אחורי ארי ולא אחורי אישה"- מדיני צניעות פשוטים.

-'אסור להרבות שיחה עם האישה ומי שמרבה שיחה עם האישה סופו יורש גיהנום... אפילו עם אישתו'- שיחה בטלה זה בעייתי באמת כי מביא לידי חטא. אבל לצורך להרבות שלום ביניהם ירבה וירבה. והא ראיה מרב (האמורא) שעשה כך להרבות שלום בינהם.

-'אישית אני לא כל כך דברנית'- זה תכונה כללית נשית, לא חייב על כל פרט ופרט כמובן. ואגב גם אשה שמאד שכלית וגבר שמאד רגשן בד"כ זה עדיין מתבטא בצורה שונה מסתם אשה רגשנית וגבר שכלי. 

-'גברים מברכים בשם ומלכות על היותם גברים. נשים לא, אלא אומרת "שעשני כרצונו", סוג של "קבלת הדין" '- גברים זה בדרך מלחמתית של שלילה ונשים זה בנעם. ויש המון תירוצים והסברים. וראוי להרחיב עוד.

-'כשנולד בן אז מברכים "הטוב והמטיב". שנולדת בת אז לא'- לא מכיר, ראיתי שנתנו כמה הסברים...

-'בקשר לדבורה הנביאה- היו חכמים שהביעו דעה שלילית (מאוד) נגדה'- לא כי היתה צדקת, אלא על דברים שליליים שהיו בה. (זוכר בכללי משהו כזה). וגם שיבחו אותה שם ובמקומות אחרים.

-"אשה חמת מלא צואה, ופיה מלא דם - והכל רצין אחריה"- גם גבר הוא כלי מלא צואה והדם שמעתי אומרים שזה דם נידה- ובכל מקרה ההקשר שם זה להראות כמה גדול חסד השם איתנו שעשה תאוה גדולה כדי לקיים העולם, למרות שמי שחושב על זה, זה ממש לא מובן מאליו.

-'יחס לנשים בימי הביניים ועכשיו (לא הזכרת את דורינו אבל בחלק מהמובנים המצב אפילו גרוע יותר) ביהדות ובאומות העולם'- נושא מאד ארוך וחשוב. אגיד בקצרה שהיהדות תמיד היתה קרן אור של הנשים. מהעולם הישן שהתייחסו אליהם כמו לשפחות, ובאה הנצרות בזוהמתה והגדירה אותה שטן ומקור הרע. אבל היהדות אמרה אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו. וכל הרבנים הגדולים תולים גדולתם בזכות נשיהם. והיא יסוד הבית ועוד כל מה שהזכרנו כבר.
ובדורינו מנסים לתקן ולעשות שיויון ומטשטשים את חשיבות האשה ומנסים שהיא תהיה כמו האיש (במקביל לפריצות נוראה והחפצת נשים ברשת שזה גם קשור- כשלא מכירים בחשיבותם העצמית.). אבל היהדות מכירה בערכה האמיתי של האשה ובמעלותיה. אולי אפשר בזהירות לקחת דברים גם מהפמיניזם אבל להם יש מה לקחת ממנו עשרת מונים...

לא היה לי הרבה זמן וכתבתי כל פעם קצת אז לקח זמן מחילה...

וחוזר שוב- ממליץ מאד לפתוח ספרים בנושא החשוב הזה וליישב לעצמך את הדברים לאט וביסודיות... לדעתי לא סתם ד' עשה שנושא זה יהיה כ"כ חשוב לאנשים ויותקף מכ"כ הרבה כיוונים אלא כדי שנברר ונאיר אותו... בהצלחה רבה! 

וואו תודה רבה! אלוף!שירה 333

האמת שיש עדיין דברים שלא ממש התיישבו על דעתי מה שנקרא ואני צריכה לברר אותם יותר אבל זה כר באמת הרחבה שקשה לעשות פה בפורומים. באמת שוקלת בעזרת השם לחקור את הנושא לעומק כי זה נושא שמאוד בוער בתקופה האחרונה...

תודה רבה, מרתק!מתנחל בראבק

תודה על ההשקעה!תיכוניסטית:(

באמת קשה!תיכוניסטית:(

גם לי מציק...פעם ראיתי על זה תשובות באתר הידברות שעזרו לי אבל כבר שכחתי אותן חחח

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך