תקלטו!!!!!!!!!!!! תבינו!!!!!!!!!!!!!!!!!באמונה תמיד

הוא נזרק! שוב, ושוב... ושוב!  מוטח בעוצמות פעם לימין, ופעם לשמאל... ושוב! הוא מורם אל על, נוסק גבוה לשמיים, ושוב... כן. שוב. נופל! נזרק!!!

הוא מורם על ידי מאן דהוא, ותקווה קטנה עולה וצפה... אולי... אולי הפעם יגיע למקום בטוח... אולי עכשיו מישהו ירצה אותו באמת, בתור מי שהוא. עם השריטות, המכות, והשפשופים. עם הצלקות, והחסרונות. וכן, גם עם המעלות... ויש מעלות! הן קיימות! אבל קבורות עמוק עמוק... ולמצוא אותם עכשיו זה עבודה... ניתן לומר, אפילו עבודה קשה.

אותו אחד הרים אותו עליו והעיף עליו מבט. "העיף עליו מבט!" לא התבונן! לא הסתכל לעומק! רק זרק מבט קצר, שטחי. הוא הסתכל וראה את כל השריטות השפשופים והמכות. הסתכל ואמר "כזה... כזה אני ממש לא רוצה!"

ושוב, הרים אותו אל על וזרק בחוזקה למרחקים. ושוב הוא נפל, ועוד שריטה נצרבה בו. ושוב הוא נזרק, והוטח, ונחבל, והועף, ונשרט, ונסדק.

הרי זה מטרתו של כדור פינג פונג... לא??!??

אבל לא!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה לא כדור פינג פונג!! זה הלב שלי...!!!

נזרק, ומיטלטל, נשרט ונחבל,

נכון. זה מבלבל. כי הוא שותק, ונראה כדומם. אך כל זאת למראית עין בלבד.

הוא לא בוכה, כי עיניו יבשו מדמעות.

הוא לא צועק- כי פיו נאטם ע"י אחרים.

אבל במעמקים, הוא בוכה. הוא צורח. וצעקתו מהדהדת מקצה העולם ועד סופו.

אך כדי לשמוע אותה צריך לב. לב בשר. לב שומע.

כי זה לא משחק!!!!!!!!! זה הלב!!!!! הלב שלי... שמוטח, ונזרק, ומתרסק. שוב, ושוב, ושוב.

הצילוווווווווו!!!!!!! דייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!

עד מתי????? כמה אפשר להיזרק ולהיטלטל??! בין אדם למשנהו, ובין מקום אחד, לאחר...

תקלטו!!!! תבינו!!!! זה לב! זה לא כדור משחק! זה הלב שלי!!!

אויייייייייייייייגלקסיה

הצלחת לרגש אותי בשלוש לפנות בוקר...

אין לי מה לייעץ לך... יש פה חכמים ונבונים יותר ממני... אבל... קבלי חיבוק חיבוק

תודה...באמונה תמיד

אם יש למישהו עידודים ו/עצות. או סתם מה להגיד על זה יתקבל בשמחה...

..משתדלת לשמוח
וואו כאב לי ממש לקרוא את זה!
אל תתני עוד לאף אחד לשחק עם הלב שלך!
חיבוק גדול נשמה❤
פה אם את צריכה משהו
אל תתני???????????באמונה תמיד

מי שואל אותי בכלל?

ברור ליימשתדלת לשמוח
לא חשבתי ששאלו אם אפשר לפגוע בך,
התכוונתי שתנסי להגן עליו כמה שאת יכולה.
הגנה מראש, לפני הפגיעה הבאה.
הלב שלך הוא לא משחק!לעבור את הנהר
הוא לא פינג פונג!
מה פתאום! אל תתני לאף אחד להתיח אותו בקרקע.
לשרוט אותו, לשפשף אל תתני לאלה שלא ראויים לגעת בו,
כי מי שראוי לקחת ולאהוב את הלב שלך הם אלו שגם יאמרו לך שבלב הזה המשופשף הזה, החבול המיוסר המוכה הוא גם זך נקי וטהור מפנים, הם יראו אותו מבעד לשכבות של הבוץ והליכלוך הם יאו את היהלום המלוטש ויפיפה הזה וירצו רק אותו.
אז יפה שלי. יהיה בסדר,תנסי לשרוד להרים את הראש מעל המים כי זה רק מה שאת מצליחה וזה בסדר, ואין לאף אחד לתלונות.
תשמרי את היהלום הזה אצלך שמור שמור. אל תתני לו לטבוע ביחד איתך, הוא יהיה הגלגל הצלה שלך ולבסוף גם יבואו אנשים ויראו את היצירה המושלמת הזו שנוצרה מתוך כאב וסבל וירצו לתת לה יד. יעזרו לה לצאת מהבוץ, ינקו אותה, ילטשו אותה ויעשו ממנה מלכה כמו שצריך היה להיות.

אז רק תחכי, רק עוד טיפה ואני מבטיחה לך שיהיה ללב החבול הזה טוב
אף אחד לא שואל אותי. מתנהגים בדיוק כמו לכדורבאמונה תמיד

בדיוק כמו שלכדור פינג פונג אין בחירה, גם לי אין.

לפחות לא בקטע הזה...

פה הטעות שלךלעבור את הנהר
גם לכדור הזה יש בחירה.
האם לתת את מיטב הגמישות שלו ולהישלח במהירות לצד השני,
או להרפות מעט ואומנם להישלח גם לצד השני אבל במהרות פחותה.
גמלך יש את הבחירה הזו ואם את חושבת שאין לך אותה תייצרי אותה! אל תתני לזה לשחק לבד בלי להתחשב בך
מרגש שולח חיבוק ענקסודי ביותר

עידוד ועוד עידוד ונחמה וכו' בעזרת ה'שמינייייייסט

כל החרפות והבזיונות שאנחנו סובלים בדור הזה עם כל הכשלונות (שזה גם סוג של ביזיון כשהמציאות מראה לך- אתה לא המלך כאן) והחוסר רגישות של אנשים מסביב זה בכלל לא שייך אלינו! לא מדברים אלינו בכלל הייתם מאמינים? זה בכלל לא קורה לנו אלא למעטפת החיצונית, לקליפה שלנו שנקראת אגו והבעיה הגדולה שלנו שאנחנו משייכים את עצמנו (העצם, העצמיות שלנו) אל הקליםה הזאת... אנחנו לא יודעים כמה שאנחנו נפלאים! אז נא לשמוח מאוד! אנחנו נשמות טהורות, קדושות, בנים אהובים של מלך מלכי המלכים, מישהו יכול לפגוע בנו? דרך משל- האם יפריע לי אם ג'וק יקלל או יעליב אותי מלמטה? לא ולא! אגב חשוב לזכור שגם מי שמעליב ופוגע- זה גם לא הוא אלא רק הקליפה החיצונית שלו אז במקום לכעוס, עדיף לרחם ולהתפלל עליו ולנסות לראות איך בכל זאת מופיעה הנשמה שלו בכל מיני נקודות קטנות וגם כמובן כדאי לשבת מידי פעם לראות איפה מופיעה הנשמה שלנו בנו, איפה בכל זאת טוב..

העיקר לשכוח מהעבר! ה' מחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית ושוכח מכל העברות שלנו אז גם לנו מותר לשכוח מהעברות שלנו וק"ו מהעבירות של אנשים אחרים...

כתוב שזה הסוד של המשיח- התחדשות. "בני אתה אני היום ילדתיך."

המקור נמצא במאמר ו' בליקוטי מוהר"ן בעיקר ואם תעייני שם ותתפללי את התפילה על התורה (בליקוטי תפילות סימן ו') אז מובטחות ישועות..

בהצלחה!

הייתי מוסיפה בקטע היפה הזה, בשורה האחרונהשושיאדית

לב של מתבגר\ת....

הוא ימשיך לנוע ולנוד

בחיפוש אחר מרגוע...

עד שימצא אותו,

את החלק החסר שלו,

אז הוא יושלם

לנצח.

אה וגם...שושיאדית

וואוו...באמונה תמיד

אהבתי את התוספת.

וואו, איזה מטלטל...תות"ח!

ואכן, תמיד החיים שלנו לא יהיו מושלמים ותמיד יהיו בהם תהפוכות, לטוב ולרע, ואנחנו צריכים מצד אחד לפתח עמידות כלפי הדברים הללו ולהבין שהדברים האלו הם חלק מהחיים ולמרות הכאב הגדול אנחנו צריכים לאחות את השברים מחדש, ומצד שני לא לאבד את הרגש ולסתום אותו, אלא לקחת את הרגש הזה ולהתגבר, לקחת את הרגש הזה למקומות של בנייה ושל צמיחה מחדש, למקום של אנרגיות ושל עידוד ושמחה, ולפעם הבאה תנסי לקחת את הלב הזה שלך, ולנסות לשפצר אותו, לנסות לתת לו מנגנון דומה למה שכתבתי כמה שאת יכולה, להפוך אותו יותר עמיד לדברים כאלו ויותר יציב ולא שכל טלטלה תהפוך אותו ומצד שני לא לסתום אותו ולא להתייחס אליו, אלא להשאיר אותו ופשוט לקחת את האנרגיה הזאת למקומות טובים.
ואני אתן משל קטנטן: "לפעמים, כשאדם נמצא במצב לא טוב והלב שלו לא פועם כמו שצריך, צריך לשלח אנרגיה חשמלית, זרם חשמלי, הלם חשמלי כדי לעורר את הלב מחדש ולהחיות אותו, למרות שסתם ככה לא נחשמל מישהו וניתן לו הלם חשמלי, אך מכיוון שהגוף זקוק לכך, צריך לתת לו הלם חשמלי כדי להחיות את הלב. ומקווה שהבנת את הנמשל, אם לא אשמח להסביר.
ואכן, הרבה פעמים אנשים לא מסתכלים לעומקם של דברים, משום שהרבה יותר נוח להם לסדר הכל בתבניות, ככה הם לא צריכים להתאמץ בלשמור על פתיחוּת, אבל את לא צריכה להתרגש מהם, וצריך לדעת שאם את יודעת שאת כזו, את לא צריכה את האנשים המקובעים האלו שיגידו לך ויאספו את כדור הפינג פונג, הם לא ראויים לכך ואת צריכה לחפש מישהו שיודע באמת לראות לעומק, ושהוא ידע את החשיבות של אותו כדור פינג פונג. אל תתני להם לשחק בפינג פינג שלך. את חמישה כוכבים, רק מקצוענים ראויים לקבל את כדור הפינג פונג שלך.
בהצלחה רבה...!!

תודה. אפשר הסבר לנמשל? לא הבנתי מספיקבאמונה תמיד

כן, בשמחה...!!תות"ח!

הזרם החשמלי הוא בעצם התהפוכה בחיים שחווית, ההלם שחטפת, כמו ההלם החשמלי, אך הקב"ה יודע שאת צריכה את הכוחות הללו, את האנרגיה הזאת, כדי להשתפר ולהיות יותר טובה, יותר קרובה לקב"ה, ולכן הוא גלגל את זה. למרות שסתם כך הקב"ה מעדיף שפשוט נעבוד אותו ונשתפר, אך לפעמים אנחנו צריכים איזו כאפה מצלצלת, איזה הלם חשמלי, כדי להתעורר ולהשתנות.
את הכוחות הללו הקב"ה מצפה ממך שתקחי אותן לכוחות של חיים, שתתעוררי ולא תמשיכי איך שאת ותתעלמי מזה, אחרת גם סתם סבלת וגם הקב"ה אולי יאלץ עוד פעם לתת לך הלם חשמלי ח"ו, רק הפעם אולי אפילו עם יותר וט.
שנזכה להתקרב אליו יתברך מעצמינו ולא נצטרך אף טלטלות או "כאפות" כדי להתעורר ולשוב אליו בלב שלם...!!
מקווה שעכשיו היה מובן ובהצלחה...!!

הרבה הצלחה אחותנו!!!צ'יקטנה...אחרונה
אתן עצה קטנה ועידוד קטן.
אני גרוע בהתנסחויות, אז מקווה שלא יצא מסורבל מידי ושכן יצא מובן. ובעיקר מקווה שיצא מועיל.

א. אל תתלי תקוות סתם ככה. על כל אחד שבא להריםמאת הכדור-הלב- תסתכלי טוב טוב ותבחני כמה שאת רק יכולה עד כמה הכוונות שלו טובות וכנות.

יש כאלו שלא באמת באים לדאוג למי שמולם, לעודד אותו, או למצוא בו את הטוב שבו. וכדאי להבדיל בינם לבין אלו שרוצים לדאוג לך. אלו שרוצים את הלב שלך, או שרוצים לעזור ללב שלך..

כשבוחנים טוב, ונותנים אמון ותולים תקווה רק במי שיש למה לתלות תקווה- זה כבר יותר פשוט.

וההוא השני? בסדר, אז הוא לא מצא את הטוב. אז הוא ראה רק את השריטות. ואז מה? הוא ניסה לראות משהו מעבר? לא. אז ברור שהוא לא ימצא!
את יודעת ותמשיכי לדעת על עצמך שיש בך כל כך הרבה..

ב. מי שרואה רק את השריטות- כנראה שלא ראוי. וממילא אין מה להיפגע, ואין צורך לבחון לפיו..

הרבה הצלחה!!! מחכים לניצחונך...
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך