התפשרות בערכים וחינוך או הלבנת פני חבר ברבים?Love the world
בחג קפצה לביקור קטן שכנה שהיא חברה טובה שלי,
איך שאבא שלי ראה אותה ראיתי את הפנים שלו נהיות מהורהרות כאלו. יותר נוטות למעט כעוסות.
למה? בגלל שהיא כיום פחות דתית משהייתה והגיעה אלינו בחצאית מיני.
לא שהיא הייתה אצלי הרבה זמן היא הייתה חצי דקה ואז התכוונה ללכת אבל אז אבא שלי פתח את פיהו וצעק שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן שתיכנס לבית שלו יותר! שלא תעז להראות פה את פרצופה כשהיא לובשת כאלו בגדים! שבכלל לא תתקרב לבת שלו (יעני אני) וזה בושה וחרפה שהיא בכלל מעיזה ללכת ככה!
היה שקט כזה המום ואז חברה שלי פתחה את הדלת וברחה בריצה.
ואני עמדתי שם המומה משותקת ולא ידעתי מה לעשות, אם אני יצא עכשיו בעקבות חברתי אבא שלי יכעס עלי יותר ממה שהוא כועס עליה. ואם אני ישאר החברה לא תסלח לי לנצח.
לא יכולתי לסבול את מה שקרה פה אז פתחתי את הדלת ואמרתי שאני יוצאת לנשום אויר ופשוט ברחתי החוצה.
ובחוץ שאלתי את עצמי את השאלה הנל, האם האימרה ”מוטב להשליך את עצמך לכבשן האש מאשר להלבין פני חברך ברבים” יכול להעלות על סולם הערכים והחינוך של הבית.
ואני מסתובבת עם זה כבר יממה פלוס ומנסה למצוא איזה תשובה הגיונית ואני לא מוצאת
תוכלו לעזור לי? תודה ממש
תשמעי אולי לאבא שלך יהיה תשובה טובהכוח חיובי

אם תשאלי אותו כמו שצריך ( בעדינות ) 

...שושיאדית
זה בהחלט מביך, מבייש, עצוב וכואב להיקלע לסיטואציה כזו....
ממש מבינה אותך, את המצב הביש הזה של... חברה טובה אל מול אבא שלך.... בהחלט קונפליקט, במיוחד בגיל הזה.
אבל אני חושבת שצריך להבין את שני הצדדים ולהירגע, בואי נתחיל עם אבא, הייתי ממליצה לך לחשוב קצת למה הוא הגיב בצורה כ"כ קיצונית, לפי התיאור שלך, להבין אותו, את המצב שלו ולנסות לחשוב כמוהו, בשלב שאת מגיעה להבנה, קבלת המצב מתקבלת ביתר קלות.
מצידה של החברה, מובן שההבנה שלה, הפגיעה תהיה לך יותר קלה, את - כאחת שחוותה גם חוויה לא נעימה.
תביני את אבא שלך, תקלי את מה שהוא אומר מתוך הבנה של העמדה שלו, כגבר, וכאבא
(סורי שאני חוזרת כל הזמן על המילה "הבנה" אבל היא מפתח של סוד ההצלחה ביחסים בין אישיים)
תביני גם את החברה, יהיה לך יותר קל לדבר איתה על זה, כי אתן בערך באותו מעמד מבחינת תקשורת.
אוהבת ממש ומעריכה!
בהצלחה בהכל, תהיי חזקה!
וואו איזה מקרה מצעראודך☺
כמו ששושיאדית אמרה אני ממליצה לך לנסות ללמוד זכות על אבא שלך, הוא דואג לך!
אבל תכלס אני נגד זה, אני חושבת שמעשה כמו זה רק מרחיק את הבנאדם, אומרים שכשעסוקים בלהשפיע לא מושפעים, אז אולי אם תנסי להשפיע על חברה שלך לטובה היא לא תשפיע עלייך..
תשמעו, דאג דאג..ציפור מדבר.
יש דרך להגיד דברים, ועזבו אתזה שהוא דואג לבת שלו, מה עם הילדה השניה? זה בסדר לצעוק עליה ככה? היא בת ישראל, אסור לבייש איש מישראל, וזה פשוט עלבון! אני גם בטוחהההה שאם הדברים היו נאמרים בצורה יותר נעימה זה היה נכנס יותר ללב של הבת שלו ושל השכנה ההיא. אבל עזבו אתזה שזה לא חכם. גם באיזו זכות אתה צועק ככה? ואולי היא עברה דברים מזעזעים שמישו נורמאלי היה יוצא הרבה פחות דתי? גם אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו! וגם זה המסר שאתה רוצה להעביר לבת שלך?
לא יודעת.. אני חושבת שאין פה יותר מידי מקום להצדיק את האבא, והכל טוב הוא פשוט עשה טעות.. אבל לנסות להצדיק אותו, זה ממש לא המקום. פשוט נעשתה פה טעות.. ואולי כבר יותר מידי מאוחר בשביל לתקן במלוא התיקון אבל נעשה פה דבר שאני בתור השכנה לא יטדעת אם היה לי כוחות לסלוח לו על כזה דבר. מבחינתי זה ממש מזעזע
תשמעי, אני בשוקציפור מדבר.
חד משמעית שהלבנת פנים לא שווה את ההקפדה הזאת...אבאאבא
לפי מה שזה נשמע אם התגובה כל כך קיצונית יכול להיות שזה מתבשלסודי ביותר

אצלו כבר הרבה זמן וזה פשוט יצא עליה הכל

....כתום עולה????
נשמה!
מצב לא פשוט בכלל...לדעתי התשובה היא חד משמעית לא.
גם עם אתה לא מסכים עם התנהגות או לבוש מסויים וכו לא להגיד ככה לאותה ילדה..
ואיי לא פשוט..
דיברת עם אותה חברה מאז?
תקשיבימתנחל בראבקאחרונה

אין לי מה להגיד לך זה לא החינוך שאני קיבלתי בבית החינוך שקיבלתי הוא לעולם לא להלבין אדם ויותר חשוב לקרב אדם אלינו ככה הוא יחזור בתשובה וצריך ללמד זכות על חברתך אבל צריך גם ללמד זכות על אביך אולי הוא הכיר מקרה כזה שהחברה דירדרה חברה אחרת או שאולי הוא כעס ממשהו אחר וזה הכעיס אותו והוא אמר מה שאמר בכל מקרה כדאי לך לדעתי לדבר עם אמא שלך על זה ולהתייעץ איתה ואם היא תגיד לך גם לדבר עם אביך על הנושא אין לי מושג באיזה גיל את מה החברה ממנה הגעת וכמה חברות שלך חזרו בשאלה או נחלשו אז אני לא יכול להגיד לך כי אני לא מכיר

בהצלחה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך