פאן חדש במאבק על ארץ-ישראל:
אתמול הייתי בקבר רחל עם משפחתי. ככל שיותר התקרבנו לבית לחם, ראינו יותר ויותר בטונדות כאלה, המקיפות את העיר. להערכתי הן התנוססו לגובה של בית בעל 3 קומות! (את העובי לא יכולתי לראות..) כשהגענו סמוך למתחם של הקבר עצמו, הזדעזענו לראות איך הכל חסום, אותן בטונדות ממשיכות גם שם, אך ביתר שאת, ושער ענק מימדים, כמו שיש ביישובים, אך במקום סורגים הוא היה סגור ומסוגר בפלדה, חוסם את הכניסה לשביל המוביל לקבר, וגם הוא כמובן התנוסס לגובה רב מאוד, ולצידו כמובן, מגדל שמירה גבוה במיוחד. ממש כמו בגטו, אולי גרוע יותר.
ניסינו להיכנס לקבר. ביקשנו מהחיילים מהמגדל לפתוח לנו את השער. להפתעתנו הרבה הם אמרו שהכניסה למתחם הקבר היא רק בהסעות מאורגנות, ולא נותנים לאנשים פרטיים להיכנס (למרות שאבא שלי בירר מראש ואמרו לו שאפשר להיכנס עם רכבים פרטיים). בצר לנו פנינו לעשות אחורה פנה.. כשהגענו לירושלים, ראינו שם אוטובוס ממוגן וכששאלנו לאן פניו מועדות אמרו לנו שזו הסעה לקבר רחל. לא היו לנו שום תיכנונים להוציא כסף על הסעה, בעוד שמרחק הנסיעה לא עולה על דקה וחצי. מה גם שאני היחידה שהיה לה כסף מזומן איתה (ההורים שלי מסתובבים רק עם אשראי..), אבל ברוב גורף של קולות הוחלט שאם עשינו את המאמץ ובאנו עד כאן- ניסע בהסעה. וכאן אני מתחילה לעשות בעיות, ואני לא מוכנה לתרום את כספי למען מטרה נעלה זו... (תחשבו- כסף שאני עומלת עליו כ"כ הרבה? זה כואב לבזבז! למרות שתמיד מחזירים לי..).
בסופו של דבר, הסכמתי ללוות מכספי, ונסענו במשך דקה וחצי עד לקבר.
בדרך הקצרה הזו אמא שלי הסבירה לי את החשיבות של הביקור בקבר רחל.. ובשביל זה סיפרתי את כל ההקדמה הזו..
היא אמרה לי שודאי שמתי לב לכל הבטונדות שיש מסביב ולשמירה החזקה. היא הסבירה לי שאם לא יהיו 'לקוחות' ואנשים לא יבואו לפקוד את הקבר, בגלל כל הסיבוך להגיע אליו (בעיקר משפחות, שזה פי מיליון יותר מסובך), ולאו דווקא בגלל הסכנה.. בכל מקום מסוכן בימינו- המדינה תבין שכל השמירה שם מיותרת, ותחליט לעזוב את המקום!! וכך תינטש רחל אימנו, שכה מבכה עלינו, ותישאר בודדה בין 'בני דודינו הערבים', ואנחנו נבכה על העובדה שלא עשינו די כדי לשמור על נוכחות יהודית גבוהה במקום.
אז המסקנה שלי בעניין- המאבק על ארץ ישראל לא מתבטא רק במלחמה ביס"מניקים שבאים לגרש אותנו ממאחזים וכו', אלא גם בשמירה על נוכחות יהודית גבוהה במקומות כמו קבר רחל! וההוכחה הטובה לכך זה מערת המכפלה- כמה שהמקום מסוכן ונמצא ממש בתוך לב ליבו של כפר ערבי, הנוכחות שם עצומה! וגם אנשים שם דואגים ליישב כלמיני מקומות נטושים, כדי לשמור על הנוכחות, ולכן אפחד לא מעלה בדעתו להפסיק את השמירה שם!
אז הכל תלוי בנו.. אני מקווה ללכת למקומות כגון אלה בתדירות גבוהה יותר. מוזמנים להצטרף!