כבר כתבתי את זה, אבל נראה לי חשוב להדגיש את זה..
יש לנו רצון לפעמים להיות בשביל מישהו אחר, לעזור לו, אנחנו נכנסים מאוד חזק לסיפור..
ומצד אחד, יש בזה משהו מאוד טוב- כי באמת הצד השני מרגיש שנמצאים בשבילו, שלמישהו אכפת...
אבל מצד שני, יש לזה גם השפעה רגשית עליך.
זה מכניס ללחץ, נותן הרגשה של אחריות מאוד מאוד כבדה, הקושי של הצד השני יכול להיות מאוד קשה ומטלטל וזה עלול להשפיע רגשית.
חוויתי את זה באופן אישי, ואני חושבת שהייתי שמחה שמישהו היה אומר לי את זה אז-
חשוב לשמור על הנפש שלנו. חשוב לראות כמה העזרה לאחר לא רק נותנת לו- אלא גם כמה היא לא פוגעת בנו.
יש רצון הרבה פעמים לגונן על החברה, ואז נשארים עם הסוד הזה עמוק בפנים ולא מוציאים אותו החוצה, כי היא לא רוצה שנספר, אבל זה בסוף סוד שמשפיע רגשית, כי הסיפור הוא קשה וכואב.
לכן, גם אם את עוזרת לה ותומכת בה- חשוב ממש שתשמרי על עצמך. את לא חייבת לדוגמא לשמוע את כל הסיפור של מה שהיא חוותה, בשביל זה יש אנשי מקצוע שהם מיומנים בסיפורים מהסוג הזה ויודעים להקשיב, לתמוך ולטפל, את לא צריכה לקחת על עצמך את האחריות למה יקרה אם- אם אני אספר, אם ההורים שלה ישמעו... זה לא בידיים שלך.
חשוב לעשות את הצעד של לפנות למישהו שיכול לטפל בזה, אבל מעבר חזה- לא להעמיס על עצמך רגשית.
וגם, תנסי לחפש מישהו לספר לו את מה שהיא סיפרה לך. את יכולה לטשטש פרטים, אבל מן הסתם הסיפור הזה כבד וכדאי שהוא לא ישאר אצלך ויכביד. אם היא מטופלת, יהיה לה איפה לפרוק, חשוב שתשימי לב שגם לך יש איפה...
בהצלחה רבה!