שרשור פאדיחות..
אבל תכתבו הרבה כאלה, בסדר?
מי זורם?
שרשור פאדיחות..
אבל תכתבו הרבה כאלה, בסדר?
מי זורם?
באולפנה היינו במקום חשוך ובאתי כזה לחברה שלי וואי אפשר חיבוק והתקרבתי אליה והיא כולה מתרחקת לא. חיה בסרט.
כולי לא מבינה מה הולך קיצוש זאת היתה שישיסטית...
מביך רצחחחחחחחחחחח
הייתי במקום צפוף (לפני הקורונה) ופחדתי להיאבד ונתתי יד לאחי ואז.. אחרי כמה שניות הרגשתי שזה לא הגודל של היד שלו... וקלטתי שבטעות נתתי יד למישהו אחר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואיי איך נבהלתי.... כבר לא היה אכפת לי להיאבד בין האנשים שם, אדרבה.... רק רציתי להסתתר... כל כך מפדח!! אמאלה!
חסרת טאקט

אוףףף יש לי מלא פאדיחות לא ממש עולה לי עכשיו...
פעם קניתי משהו ויצאתי מהחנות בלי לשלם... והמוכר צעק אחריי שלא שילמתי וכל הקונים הסתכלו עליי במבטים מאיימים... אבל נראה שהם הבינו שסתם לא שמתי לב
זה לא פאדיחה.. זה הרבה יותר גרוע.
ישבתי ליד משהו שחושב שהוא אחד החברים הכי טובים שלי.. בסיטואציה מסויימת. שגרמה להמשך להיות הרבה יותר גרוע..
בפועל האיש הזה הוא איש מציק, שאני לא סובל, מתנשא, חושב שהוא ב''ליגה'' אחרת מכל האנשים סביבו, ותוך כדי הסיטואציה הזו, שהייתי אמור מאד להנות בה, הוא מלחשש לי באוזן, אוכל את השכל, ומדבר בצורה לא נעימה, לדוגמא על היחסים שלי עם אחי הגדול, כן טובים\לא טובים.. ומה דעתו על כך וכו' וכו'.. המבין יבין..
בשלב מסויים, אחרי כמות גדולה של עצבים, באמת התעצבנתי.. והייתי חייב לפרוק.. אז שיגרתי כמה הודעות זועמות, לחבר שלי (באמת חבר.. חבר טוב..) ובטעות את אחת ההודעות שלחתי למי שהתעצבנתי עליו.. ככה זה, כשיש לך משהו בראש, אתה בקלות מתבלבל..
איי, אחרי רגע קלטתי את זה, אבל לא היה מה לעשות, אין איך לבטל הודעה שנשלחה. פשוט יושב עם קוצים..
מקווה שלפחות הוא יתעלם ויעשה לשתינו את הפאדיחה יותר קטנה..
אבל הוא לא, הוא מראה לי את ההודעה... שואל אותי, מה זה?
אמנם בהודעה לא הוזכר השם שלו, אבל זה היה ברורר על מה מדובר..
איכשהוא נמלטתי מתשובה.. אבל אין ספק שזה היה נוראי..
מאז, לא משנה במה מדובר, אני בודק פעמיים אחרי כל הודעה שאני שולח, שנשלחה לאדם הנכון..
חברה שלי שלחה למורה שלי בטעות הודעה שהיא מתעצבנת עליה... לא מוזכר שם המורה אבל בכל זאת...
לא נעים...

יאללה עוד
מושיקו7פדיחה 4 אחת הטובות
חחחחחחחחח
הראשון הכי קורע!!!
אמאאא.... אני צוחקת בקול!!
מזעזע..
מה זה נקרא "מספרת"? צחקה עלייך כאילו?
לא לא סתם ספרה לחברה שלה שאופס מישהיא חשבה שהיא עשתה לה שלום ואז החזירה לה שלום..
זה הקטע הפחות מביך...
עברתי ברחוב חשוך ליד הבית וחשבתי שראיתי את אחותי אז קראתי לה והיא לא ענתה... אז קראתי לה שוב ואז קלטתי שזו בכלל מישהי אחרת מהיישוב. (למזלי נראה לי היא לא שמעה אותי כך שנחסכה פדיחה יותר גדולה)
קלטתי את זה והלכתי לשבת במקום אחר שלא ראו ואז אכלתי מהצלחת שאמורה להיות שלי
דוד שלי אכל מהצלחת שאכלתי בה🤣🤣עד היום אין לי מושג אם מישהו שם לב...

ואני קלטתי בדילאיי שזה לא הרכב שלנו ושיש מישהו אומלל בפנים לא מבין מה קורה

ברחתי משם בבושת פנים...פעם אחת הלכתי אחרי הלימודים בדרכי הביתה, ולא זוכר למה, הייתי עם פנים נפולות ופשוט הייתי עם העיניים במדרכה.
טוב, הגעתי לרחוב שלי וכשהגעתי למדרגות של בניין מגורים התחלתי לעלות.
אני מגיע ופותח את הדלת, ואני רואה שכל הבית חושך, אני לא מבין מה הולך ואז שאלתי: "מי כאן?" ואז קול זר ענה לי וקלטתי שנכנסתי לבניין אחד לפני הבניין שלנו, וזה הבית הלא נכון...
אז פשוט ישר טסתי משם לבית שלי...

היה אצלנו אורח ''מכובד'', שתורם הרבה בדרך כלל.. אבל הוא גם ''ידיד משפחה'' כזה.
תכל'ס, היה בבית, התארח אצלנו כמה ימים. ובאותו זמן היה אצלנו גם אחד מאחיי הגדולים ומשפחתו.
בפועל, אני יושב ליד השולחן, קורא ספר. פתאם מרגיש מס'ז בגב.. מסתובב, רואה את אחי, מבקש, דיי..
אחרי חמש דקות, שוב מס'ז בגב, אומר דייי.
אחרי חצי דקה. עוד פעם מס'ז בגב.. מסתובב, צועק דיייייי.
אופסי.. בפעם השלישית זה בדיוק היה האורח..
אה, והקטעים הרגילים, שקורים הרבה פעמים..
הבית שלנו בזמנו היה מלא אורחים, ויכולים פשוט להכנס אורחים בלי להודיע, אתה הולך לסלון ורואה משהו יושב על הספה. קורא ספר..
אז לפעמים קורה כזה שמזייפים בכיף.. אתם יודעים.. פשוט הולכים בבית, ומזייפים איזה שיר בקולות נוראיים..
ואז פתאם קולטים משהו שיושב על הספה בשוק..
אופסי.. עכשיו אי אפשר לברוח לחדר, כי אתה זה שצריך לארח אותו ולשאול אותו אם הוא רוצה קפה וכו'.. אז בכלל..
שאני כזה איש מפודח.. היחיד בעולם?
יש לנו שכנה שכמה פעמים בטעות נכנסה לבית שלנו בלי לדפוק כי היא לא שמה לב שזה לא הבית שלנו
ופעם אחת שהיא נכנסה לבית שלנו היא מתוך אינסטינקט לקחה את המפתחות של הרכב שלנו שהיו על השולחן 

אבל אין עליה
הייתי אחראי על עלון מסויים שהוציאו בישיבה שלנו, היינו צריכים מחשב להקליד את החומר, היינו בלחץ מטורף של זמן, ולא היה מחשב זמין בישיבה, אז המדריך שלנו, (אחד המדריכים הטובים..) הכניס אותנו בלי רשות מההנהלה, לחדר של המנהל פנימיה.. והושיב אותנו על המחשב שלו, ועבדנו שם.
תכל'ס, היה מלא קטעים מעניינים תוך כדי..
1. חבר שלי רשם ''ראשי פרקים'' לעלון, ועשה את זה בטעות על מסמך חשוב של המנהל פנימיה.. נא לזכור שאנחנו בלי אישור בחדרו.. קיווינו שלא יהיה בעיות, חתכנו את חתיכת הדף וקיוינו לטוב.. בנתיים לא קרה כלום..
2. איכשהוא הצלחנו לשבור לו בטעות את הכסא.. (כסא משרדי טוב כזה.) ואז ניהלנו בניה מהירה, תוך כדי שאחד שומר על הדלת כדי שהמדריך לא יפתיע אותנו פתאם.
[3-4 לא קשורים לשרשור הזה.. אבל יאלה, שיהיה.]
3. המחשב קרס באמצע.. והלך לנו שלשת רבעי מהחומר, וגם קצת נלחצנו, ברוך ה' הצלחנו להפעיל אותו.. אחרי כמה דקות לחוצות.
4. באזור 2-3 בלילה, כשרק אני ועוד חבר שלי היינו שם, חבר שלי התחיל לפרכס חזק.. והתעלף. היה מלחיץ חבל על הזמן, ברגעים הראשונים חשבתי שהוא עובד עליי, כי הוא איש מצחיק כזה.. והתעוותו לו הפנים.. קיצר היה ממש מלחיץ, דפקתי צרחות של החיים לחדר מדריכים.. וזה היה נס, כי זה היה שניה לפני שאחרון המדריכים הלך לשון. פעם ראשונה ואחרונה בנתיים שראיתי משהו מתעלף.. ועוד עם פרכוסים, ובשתיים שלוש בלילה לבד בחדר.. קיצר היה מלחיץ.
הוא שומר בסוד על העניין.. אז אין לי איפה לספר, אז פה, אני גם ככה אנונימי. אז סיפרתי..
אחת שרוצה טוב#הייתי מהזה עצבנית על המורה שלי. כתבתי הודעה לחברה שלי ושלחתי את זה בטעות למורה...
ופדיחה של חברה שלי: הם ישבו כמה בנות לרשום טקסט להצגה, והם עבדו בחדר של המנהלת כי הוא היה ריק. כל שנייה מישהי דפקה להם, וזה שיגע אותם. ואז שוב דפיקות... ושוב... וחברה שלי ישבה עם כיסא על הדלת אז היא הרימה את הכיסא כדי לפתוח את הדלת, ובבת אחת פתחה את הדלת וצרחה "מי זה???!! שיגעתם את המח, מעצבנות, תעופו." (או משהו כזה...) ואז היא גילתה מולה את המנהלת...
התפללתי פעם אחת רק עם תפילין של יד ולא שמתי לב ואנשים מסתכלים עלי ורק בסוף התפילה קלטתי שאני בלי תפילין של ראש
הנחתי תפילין בחול המועד פתאום מישהו כזה בא אלי "לא מניחים תפילין בחול המועד" ועד סוף התפילה אני מנסה להסתיר את התפידנית
עכ"פ, אם בפדיחות עם תפילין עסקינן, כמעט הנחתי פעם תפילין לפני ערבית.
אתה הרי בודאי יכול לנחש מה חשבתי שאני ודאי יכול לנחש שאתה ודאי תכתוב, אז אם אתה טוען שספק אם אצדק - המסקנה היא שאתה לא חושב כמו מה שאתה מנחש שאני מנחש שאתה חושב, 
מפתיע..
אבל כן, טעית.

תות"ח!איזה פלפול...😅
ואני מופתע מעצמי שהבנתי...
זכוכית וזה היה ממש נקי ונתקעתי בזה
נסענו ברכב של סבא שלי והוא שאל למה פתחנו חלון
פעם חברה שלי הייתה חייבת לי שקל קיצר היא עולה לאוטובוס ואישה אחרת עולה אחריה ואז אני חברה שלי בלי להתבלבל מוציאה שקל הינה קחי ודוחפת לתוך הארנק של האישה היא הייתה בוטחה שזה אני קיצר אני עולה לי בשנאטי אני רואה את חברה שלי כולה מובכת ת'חיים צוחקת בקולי קלות ואני כזה מה קרה... קיצר לקח לי איזה שעה להבן
פעם אחת יצאתי לזרוק תזבל ופלאק הכול נפל לי קיצר בואו חיילים וסחבו לי ועזרו לי לאסוף
פעם נפלתי באמצע הרחוב זה היה מביך
לא זוכרת אבל יש מלא!!! חברות שלי כול היום צוחקת עלי הם זוכרות וכול היום מדברות כמה אני גוזרה כזה בטוב!
קיצר שאוזכר עוד אני יוכתב
אה ומלאא פעמים קראתי למורה אמא...
וואי.. זה היה נוראי..
הלכנו למבצעים (לא צריך להסביר, נכון? ואם כן צריך להסביר, אז אני חבדניק. מספיק..)
מבצע מגילה, בפורים האחרון.. שלחו אותי ואת חבר שלי לקרוא מגילה לאיזה אשה, נתנו לנו מספר טלפון, ושלחו אותנו לשכונה שלה, קיצר חבר שלי מנסה לדבר איתה בטלפון, ולהבין איפה בדיוק היא גרה, ולא ממש מצליח, עכשיו הוא טיפוס מאד מאד ביישן, אז חשבתי ''מה הבעיה, בטח הוא סתם נתקע איתה'', ביקשתי ממנו את הטלפון וברגע ששמעתי אותה הבנתי..
אשה מבוגרת. עם קול מאנפף.. שמסבירה לי ''מה כל כך מסובך? יא עיוני.. הבית עם שלשת המדרגות מעבר לעיקול.. ניסיתי להסביר לה שקצת קשה להבין איזה בית זה ככה.. אבל היא לא הבינה את הבעייתיות שבעניין, בסוף נתנו לאיזה משהו תושב השכונה לדבר איתה.. מסתבר שהוא מכיר את החתן שלה.. מדברים כמו שני מרוקאים טובים בטלפון.. מסיים, ונותן לי הנחיות לעבר ביתה..
מגיעים לבית שלה.. מתרגשת.. מתחילים קריאת מגילה, עכשיו יש כמה פעמים במגילה, שנהוג שהקהל אומרים את הפסוק בקול, ואז הבעל קורא קורא את זה.. עכשיו אני ברוב טפשותי עשיתי את זה גם איתה.. אומר מילה, והיא חוזרת אחרי.. יש כמה פסוקים קלים, אוקיי, עברנו אותם, ואז הגעתי.. לעשרת בני המן...
חבר שלי מסמן לי עם העיניים ''אל תעשה את זה''.. אבל לא אחזתי.. אומר ואת פרשנדתא... היא חוזרת אחריי עם כזה זיוף מצחיק של המילה.. ואני נחנקקק מנסה את הבן הבא.. ושוב.. גמרה עלינו.. פרצתי בשאגות של צחוק.. לא נורמלי.. היה כל כך לא נעים!! נס שהיא אשה כל כך נחמדה.. היא לא קלטה שצחקנו מההיגוי שלה.. עודדה אותנו.. לצחוק זה בריא.. תצחקו תצחקו.. זה היה כמו בנזין על הצחוק שלנו.. חבר שלי מסכן, הוא טיפוס ביישן כזה, נהיה אדום כמו סלק, חבל על הזמן.
צחקנו ככה איזה 2 דקות.. עכשיו אני כבר לא יכול להמשיך הלאה, ניסיתי את הבן הבא, ושאחריו, וכל מילה שאני מנסה לאמר, יוצאת לי גניחת צחוק נוראית, זה היה איום, בסוף איכשהוא סיימנו עם זה, ולא יכולתי לעמוד שם בלי לצחוק.. פשוט ברחתי מהבית שלה לחצר, ונרגעתי..
בסוף המגילה יש עוד איזה פסוק שנוהגים לאמר בקול, שתקתי.. לא חזרתי על הטעות שוב..
(זה באמת לא היה יפה.. אבל מצטער, מי שהיה בסיטואציה כזו, רק הוא יכול להבין.. אני לא צחקתי מתוך בחירה.. אתם יכולים לתאר לעצמכם.. הייתי עייף, גמור, אחרי יום שלם של מבצעים בלי לאכול כמעט ארוחת בוקר, וריצות ממקום למקום.. זה פשוט גמר אותנו..)

נשפכתי...
"המורה"
מזעזע שאני יותר מורגלת ב"המורה" מאשר "סבתא"..... מה שהקורונה עושה....
זוועה!
אבל הנה האני יתן אחת נחמדה כזאת
קיצר עשינו בישיבה שלנו איזה טיול ברגל ללכת ממבוא חורון עד לירושלים.
היה גם רכב ליווי של הרמ"ים תמיד לידינו והעצלנים (ואני בתוכם) שמו את התיקים בפנים
אז אחרי שהלכנו ככה כמה שעות טובות הגענו לאפרת ושמה קצת עצרנו וזה. ואח"כ שאלתי איפה הרכב כי אני הייתי צריך את התיק אז הם הצביעו לי בכלליות לעבר האזור של החניה
טוב קיצר אני רואה את הרכב פותח את הבגאז' לוקח את התיק ואז פתאום אני שומע מאחורי איזה מישהו שאני לא מכיר צועק אלי מליד האוטו "מה אתה חושב שאתה עושה???"
ואני כזה. אה לוקח את התיק שלי
ואז הוא מתחיל להתעצבן עלי שאני יחזיר את התיק. אחרי איזה 2 דקות הגיע גם הרכב עם הרמ"ים והם ב"ה סידרו את זה
למי שלא הבין אני פשוט טעיתי ברכב🙈🙈🙈
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
כמו כול דוס ממוצע גם אני עוצר טרמפים.
אז בתחנה אחת שבה אני עוצר טרמפים יש חווה מאחורי. טוב אממ לגיטימי לגמרי
אז פעם אחת פתאום אני קולט שמה פרה שכול הזמן מסתכלת אלי. הלך לצד מסתכלת אלי זז מסתכלת עלי. קייצר שיגעה לי את השכל
מילא הייתה מסתכלת נחמד כמו הפרות שרואות סרטים ולועסות קש
אבל לא היא הסתכלה עלי במבט של |לקחת לי את הבמבה האחרונה ואני לא הספקתי לטעום. התכונן לנקמה|
אז בשלב מסוים אני ממש התחרפנתי וצעקתי לכוון הפרה "יאללה עזבי אתי יפרה תרתי משמע!!"
ואז אני קולט שהיה רכב מאחורי שעצר לי טרמפ וראה ושמע הכול. לא עליתי עליו🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
שושיאדיתיואווו....
הצורה שאתה כותב את זה... עושה את זה מצחיק יותר!

בשיעור אחד הייתי מאד מאד עייפה והלכתי לישון יפה... לא הפרעתי בכלל.
אח"כ, מתוך החלום אני שומעת את המורה נותנת דוגמא מפרקי אבות, על איזושהי משנה... אני לא זוכרת בדיוק מה זה היה כי זה היה מתוך חלום, אבל זכור לי שכשהייתי בכיתה ו' או ז' למדתי את המשנה הזו ממש טוב, והמורה פירשה בכלל פירוש אחר, אז מיד הרמתי את הראש וצעקתי בקול "המורהההההההההה אבל למדתי שזה בכלל בגלל ש...." בקיצור.... כל הבנות הסתכלו עלי, גם המורה, היא אמרה לי "אבל שושיאדית, דבר ראשון בכלל לא מתאים לך להתפרץ ככה אל תוך הדברים שלי, דבר שני זה בכלל פירוש על המשנה בפרקי אבות, ואני בכלל לא דיברתי עליה... מוטב שתמשיכי לישון, לא הפרעת לי עד עכשיו..."
בקיצור, אני לא זוכרת מה היה... פשוט בפעם הראשונה שמעתי למורה וחזרתי לישון...
פעם, כשהייתי קטנה... חזרנו בלילה מאירוע, בשעה מאוחרת מאד וישנתי באוטו, אח שלי תכנן לאסוף אותי מהרכב אבל הוא גילה שאני לא בנמצא... קיצער חיפש בכל החורים... הילדה נעלמה, התחילו צרחות ברחוב, בשעה 3 בלילה...
אח"כ הוא מצא אותי ישנה ליד הדלת של הבניין לידנו, גם טעיתי בכתובת, וגם לא היה לי מספיק כח להרים את היד וללחוץ על הקוד...
"אבל שושיאדית?"

תות"ח!נו, מזל שלא בטעות הסגרת את עצמך...
ואולי המורה שלך קוראת לך בשם של הניק שלך, היתכן...?!

תות"ח!וואו, עד כדי כך...?
טוב, אני הולך להלשין...
אבא שלי ראה אחרי מלאא שנים חבר טוב שלו מהתיכון קיצוש אבא שלי בא עליו במאחורה נותן לו בעיטה חזקה ההוא מסתובב לא מבין מאיפה שזה בא עליו ואבא שלי קולט שזה לא הוא כולו כזה סליחה סליחה וזה....
ראיתי שמישהו סימן לי לעלות חזן לשחרית, עשיתי "לא" עם הראש, והוא המשיך לסמן.. ואז קלטתי שהוא לא סימן לי אלא למישהו שהיה מאחורי...
בעיקרון 6:15. בחוה"מ התפילה ב-6:30.
נסעתי ופתאום ראיתי את בן דוד שלי ... כולי עושה לו "ההיי" וכזה מסתכלת עליו והוא דופק לי מבט מוזר וממשיך ללכת ...
(קיצוש כנראה לא זיהה
)
ועוד אחת- הייתי באוטובוס עם ארטיק אבטיח וחרדי אחד עבר ונמרח לו על החליפה והוא לא שם לב 🙈 אני מדמיינת אותו מגיע הביתה ולא מבין מה זה 🙈
יש לי המוןהמון פדיחות חח
- הייתי בחוג גיטרה,
והשיעורים היו בבית של המורה
ובאחת הפעמים כשיצאתי, הבן שלה [גדול.. בן 20 בערך] בדיוק נכנס
ונתתי לו מכה מהגיטרה🙈
-עשיתי סיבוב עם חברה,
ובאמצע פתאום נהייתה הפסקת חשמל
וזה מקום חשוך כזה, אז עמדנו בלי לזוז..
ואז נדלק אור, רק בחצי רחוב
ופתאום אני קולטת מולי ראש של כלב
דפקתי צרחהה
ואז חזר האור ואני רואה מולי אישה מבוגרת מזה חמודה
היא נלחצה ממני משהוו🙈
- היינו באולפנא, והיה קר,
אז הלכתי לחדראוכל להכין תה
ושתי חברות שלי סינג'רו אותי להכין להן גם..
הסבירו לי כמה סוכר, עיניינים
טוב וזה, אני חוזרת עם כוסות תה,
הן שותות לגימה
והם כזה

כמה סוכר שמת לנו??
אז אני בשיא הרצינות, אהמ, לא היה כפיות, אז שמתי עם כף..
הם שפכו את התה שלהן בכיור והלכו להכין חדש
🙈
- חזרנו כמה חברות הבייתה מאוחר, והיה מלא ערפל
אז הורדתי את המשקפיים ושמתי בכיס של המעיל,
כי לא ראיתי כלום עם כל האדים מהמסיכה..
ובכל היישוב הייתה הפסקת חשמל
באיזשהו שלב עברה מכונית והיא עשתה עלינו אור
ופתאום אני קולטת שאני עוד רגע ונתקעת בעמוד
-ביום הכרות של האולפנא עשו לנו מעגלים עם אנשי צוות
ואני ועוד חברה איבדנו את הדרך לשם🤭 אז הגענו טיפה באיחור..
וכל המקומות כבר היו תפוסים חוץ מהמקום שליד הרב
חברה שלי מהר ברחה והביאה כיסא אחר, והתיישבה רחוק ממנו,
ואני כזה אוופס.. באה להתיישב, והרב בדיוק עמד,
אז הוא זז כדי שאני אשב בכיסא שהוא עמד לידו
ואז זזנו שנינו כזה.. 🙈🙈 עד שהתיישבתי חחח
ואי, זה היה ככ מביך
יש לי מלא, אבל אני לא זוכרת עכשיו..
קולמוס הנפש.

תות"ח!הרגת...

Love the worldעמדתי בכביש כדי לעצור טרמפים.
עוצר איזה רכב, יורדת בחורה מהמושב שליד הנהג, אני כזה כולי ''תודה, תודה,'' נכנס לרכב, מתיישב סוגר את הדלת, הנהג והבחורה מסתכלים עליי בשוק.. ואז אני קולט שהוא עצר רק כדי להוריד אותה, ולא קלט את הבקשת טרמפ שלי.. אז התפרצתי להם לרכב כמו איזה טרוק..
אייי.
טוב, הוא כבר הסיע אותי לאיפה שהייתי צריך, אז באמת הרווחתי טרמפ, לפחות זה..

תות"ח!וואי, חזק...!!
איזו פאדיחה, וואי, וואי...
שאני ארצה את הנכון...
והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …
דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅
אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה
חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)
ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻
ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות
2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח
ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅
אבל רואים תסוף באופק(;
קשוח 5 יחל לא?...
*תגובה לGini פשוט קפץ למטה
המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.
היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.
ותודה על איחולי ההצלחה!
מטורף, תגיע רחוק
אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב
ומעדיפה לזכור (;
לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות
זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם
זה היה ככה עוזר באנגליתת
בטח מתישהו ימצאו מכשיר שמחדיר למח שפות
זיכרון חיצוני למוח, כמו למחשב (דיסק און קי)
ואז אפשר יהיה לטעון באותו רכיב המון מידע שיהיה זמין מיידית למוח שלנו.
(כמו שיש כבר פתרונות טכנולוגיים ביו-רפואיים אחרים שמתחברים למערכות ביולוגיות בגוף, למשל קוצב לב, משאבת אינסולין, רשתית מלאכותית, שתל שבלול באוזן)
ואם לא עכשיו, ערב ראש השנה והאיחולים לשנה החדשה, מתי כן מתאים לפנטז על העתיד?
בטח מתישהו אולי בעתיד הקרוב כבר לא יהיה ביס לאידעת בטח יהיה משו אחר
(לפי איך שהטכנולוגיה מתקדמת בטיס)
ואנחנו נהיה הדור הישן😂
אבל זה דיון ארוך מאוד
אני גם הייתי רוצה שיישאר ככה
למרות שנגיד מבחינה רפואית אני הכי רוצה שיתקדם וישתכלל ובעוד תחומים
שיהיה אפשר להכניס את החומר ישר למוח
(כרגע יש מחקרים על זה ששימוש בבינה מלאכותית דווקא מזיק לציונים, מה שהגיוני מאוד)
העולם יותר מורכב מזה, גם אם זה יקרה

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר
ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅
לשרשור הזה
(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)
לילה טוב ובהצלחה לכולנו !
זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב
לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

חטיף?
צומח מהאדמה?
היה פעם הולך על האדמה?
מטוגן?
מבושל?
מטוגן
יענו על זה תענה:
לא
כן
לא
מכינים את זה בבית?
זה ארוז בדרך כלל?
שניצלים?
זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)
מורכב מירקות?
מפירות?
עם פירורי לחם?
לביבות?
חציל מטוגן?
ירק כלשהוא מטוגן?
אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.
שום
כמו סופגנייה

ל המשוגע היחידיאבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.
היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה
אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈
כאילו כי יהיה חופש
לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...
או בוואצאפ או באסמס
וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק
ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן
פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער
ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.
תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי
ל המשוגע היחידיאבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.
ואולי לא
חח אז אולי התכוונו לפה😅
להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….
אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה
ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי
ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף
למה צריך לימודים? אוףףףף
שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):
הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:
מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת
• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.
• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.
• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.
• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.
• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.
ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:
• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.
• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.
• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.
• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.
במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂
נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם
טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו
אז..... חייב (:
וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅
ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.
(המשך תשובה מ Gemini)
לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.
התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:
• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.
• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".
• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.
• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.
השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.
תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.
חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן
אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול 
גמני מתחילה עוד רגע😬
נו אז איך להתחיל?
אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,
זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.
חח זה יתרונות וחסרונות..
ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:
מה עובד במאפייה?
חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית
והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן
אני רואה פשוט שאתם פעילים...
אמת או חובה
אסוציאציות
שרשור שירים
ועוד...
איזה מהרר עבר החודש הזה🙈
רעיונות?🙏
ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות
המומלצים, בוחרים לאן ללכת.
(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)
(אפילו שאת פחות
)
פה אין כמעט מגיבים,
יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.
וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.
בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.
בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...
צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.
אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,
כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.
אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר
זה מה שעלה לי עכשיו בראש.
טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו
למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃
ל המשוגע היחידיאז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈
ולא צריך לפרט עוד
פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט
(כמוני, אני מהמחשב
)
לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב
מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...
מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,
אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.
בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול
(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)
אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅
בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם 
בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות
וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅
למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה
אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...
אבל העיקר הרצון
חחחח
אם לקרוא לזה בעיה,
אבל בשביל זה יש את בין הזמנים 
אין על ביה"ז
אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה
לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה
אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו
ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע
שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?
יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.
באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)
לא מכיר את העגלה קפה האמת
נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו" 
מתוך כמה,
שקשורה לכותרת.