מה שאני זוכר כרגע.
אצלנו בבית,.
שרויה כמובן, ז''א שלא אוכלים מצה עם שום דבר, ומחליפים מפה בין אכילת המצה לשאר האוכל, כדי שלא יגע בפירור מצה טיפת מים..
קטניות
לא אוכלים שום דבר שמיוצר במפעל.. מבחוץ, חוץ ממוצרי יסוד בסיסיים, כמו שמן מלח סוכר וכד'.
לא אוכלים את הסוכר כפי שהוא, אלא ממיסים אותו והופכים אותו לנוזל לפני הפסח.
לא משתמשים כמעט בשום תבלין (או בכלל? אני לא בקיא במטבח, אבל נראה לי שבכלל לא.)
מקלפים כל פרי וירק שמשתמשים בו לפסח, (כולל עגבניות..) ומה שלא ניתן לקילוף, לא משתמשים בפסח. (אם הפרי\ירק, נופל באמצע הקילוף, על הרצפה\על ערימת הקילופים, מקלפים שוב את החלק המקולף.. (נראה לי שאהיה קלפן מעולה ועוזר מושלם לאשתי.. אתם יודעים מה זה לקלף שקים של גזר תפו''א ועגבניות? עגבניות זה סיוטטט.. תנסו לקלף רגע עגבניה, ותבינו.. יש שיטה מיוחדת,
כלי של פסח שנפל על הרצפה בפסח, לא משתמשים בו בפסח של אותה שנה.
חלק מהדברים, שניתן לבשל לפני החג, עושים לפני החג, (משהו בשביל הביטול של החמץ.. לא זוכר בדיוק)
נראה לי שיש עוד, אם אזכר אכתוב בעז''ה..