לסיים חת''ת.. בקטנה
אחרי זה רמב''ם שלוש פרקים.. יש לי השלמות מטורפות.. אבל אין כזה דבר.. השנה אני מסיים את הרמב''ם ויהי מה..
ועכשיו גם סוטה.. אוף. שכחתי אתמול, אז אני כבר בהשלמה..
לסיים חת''ת.. בקטנה
אחרי זה רמב''ם שלוש פרקים.. יש לי השלמות מטורפות.. אבל אין כזה דבר.. השנה אני מסיים את הרמב''ם ויהי מה..
ועכשיו גם סוטה.. אוף. שכחתי אתמול, אז אני כבר בהשלמה..
כי אני לא חבדניקית...
אבל לכל מגזר יש את הרווחים שלו 
ומעצבן אותי שיש כזה שם של מסכת...
כאילו... למה אין מסכת "נזיר, ממזר, סוטה" לא יודעת... מתנצלת על הביטויים, זה פשוט קצת צורם לי ומתסכל, כי תכלס, אם ככה גדולי עולם החליטו שקוראים לזה, אז אין לי אפילו הישג להרהר או לערער על זה... אבל סתם, שאלית\פריקית.
למה, מה הבעיה בשם הזה...?
ולא הבנתי מה המשפט: "למה אין מסכת נזיר, ממזר, סוטה" אומר...
ואכן, אין לערער על זה אבל את יכולה לשאול כדי להבין...
ובאופן כללי בעברית אין ביטויים "גסים" וכל הקללות באות משפות אחרות...
ויש גמרות מפורשות על זה, לדוגמא פסחים דף ג' עמוד א':
"דאמר ר' יהושע בן לוי לעולם אל יוציא אדם דבר מגונה מפיו שהרי עקם הכתוב שמונה אותיות ולא הוציא דבר מגונה מפיו שנאמר (בראשית ז, ח) מן הבהמה הטהורה ומן הבהמה אשר איננה טהורה"
המילה "סוטה" היא שם של פרשייה בתורה, פרשייה שעוסקת במקרה מסויים שהוא חלק מהחיים שלנו וצריך גם לעסוק בו.
מקווה שעזרתי ואם עדיין לא מובן אשמח לנסות לעזור במה שאוכל...
מצויין, כל הכבוד...
ורק מוסיף משהו קטן, הביטוי "סוטה" איננו ביטוי גס מעיקרו, שכן משמעו הוא "לסטות מדרך הישר" ורק כשזה בא במובן של סטייה במקרה ספציפי, זה מקבל משמעות "גסה" אך המילה עצמה ומשמעותה איננה גסה כלל.
אולי זה יספק אותך...
הרב יגאל לוינשטיין שקרא לסוטים סוטים 
על מי הוא אמר "סוטים"?
ושוב, אמרתי, כאשר מתכוונים למציאות מסויימת זה אכן עשוי להיות גנאי לאותו אדם, אך מה שבאתי לומר שעצם המילה היא אינה "גסה" במשמעותה, וכמוה כל המילים בעברית, שהם אינן גסות במשמעותן הפשוטה.
כמובן, בעולם יש מציאויות לא טובות, ואז באופן טבעי כשאתה מתאר את המציאות הזאת ההקשר הוא הקשר "גס", אך מקורן של המילים אינו גס...
לעומת זאת, בשפות אחרות יש מלא מילים לקללות...
ואולי אפשר לומר שהסיבה הפשוטה היא שהעברית בנויה על משקלים, ועל כן, משום כך, לא יהיה משקל מיוחד לקללות...
טוב, לא משנה....
הוא אמר על להט"בים

בקצרה שבקצרה שבקצרה.. כי אין לי כח כרגע להאריך, רק בנוגע למעשה בפועל.. (לא מאיפה התקנה, למה ואיך וכו'..)
חת''ת ר''ת - חומש תהילים תניא.
החומש מחולק הרי לימים? כל יום אומרים ולומדים את הפסוקים של אותו יום+ רש''י, וכך מסיימים את התורה בכל שנה.
התהילים מחולק לימי החודש, בכל יום אומרים את שיעור הפרקים של אותו היום, וכך מסיימים את התהילים בכל חודש.
התניא, ספר היסוד של חסידות חב''ד, מחולק אף הוא לחלקים לפי ימות השנה, ולומדים אותו בכל יום, וכך מסיימים בכל שנה את כל התניא.
נוהגים גם ללמוד את לוח היום יום. להסבר= לוח היום יום – חב"דפדיה
רמב''ם, תקנת הרמב''ם, תקנה של הרבי מה''מ שליט''א, שבה יש שלוש 'דרגות'
לנשים וילדים בעיקר, ספר המצוות, מחולק לימות השנה, כך שעד סוף השנה מסיימים את ספר המצוות.
דרגה מעל, לימוד פרק אחד ליום, בי''ד החזקה, כך שבמשך 3 שנים מסיימים את היד החזקה.
דרגה מעל, לימוד שלושה פרקים ליום, שכך מסיימים את הרמב''ם במשך שנה אחת..
וכעת גם מסכת סוטה, כנ''ל, לא מסביר מה מי מו. כי אין לי כח כרגע.
הוראה של הרבי, ללמוד את מסכת סוטה, דף גמרא אחד כנגד כל יום של ספירת העומר, עד שבסוף ספירת העומר מסיימים את מסכת סוטה.
ובאמת כולם עושים זאת?
ובכלל גם לומדים ספרי מוסר חוץ מתניא? כיאלו למשל מסילת ישירים
בכללי לומדים עוד חוץ מזה?
אבל באמת כול הכבוד!!!
א: משתדלים, קשה מאד, אבל בעז''ה.. כמו שכתבתי להלן, אני בפיגור של דף אחד בסוטה, ובהשלמות מטורפות ברמב''ם.. אבל אני הולך לסיים השנה את הרמב''ם לא משנה מה יקרה.. בעזרת ה' כמובן...
ב: ספר התניא, אינו ספר מוסר כלל וכלל.. זאת ממש לא ההגדרה שלו, אם השאלה הייתה האם לומדים ספרי מוסר בחב''ד, זו שאלה אחרת, אני לא יודע מה ''לומדים בחב''ד''.. אני יודע מה אני לומד..
ג: לא הבנתי כ''כ, מה זאת אומרת ''לומדים עוד חוץ מזה''?
ברור, מה חשבת, שלא לומדים עוד כלום חוץ מזה? לא ממש הבנתי את השאלה..
אבל באמת השאלה אתה לומד ספרי מוסר? זה מוקבל בחב"ד?
שוב, לא יודע מה ''מקובל בחב''ד'', זו הגדרה גדולה מדי בשביל להגדיר אותה.. במיוחד לילד בן 16..
אם רוצים לשאול מה אני לומד, חופשי..
וממתי 'האדם מחפש משמעות' הפך לספר מוסר? (אא"כ את מדברת על משהו אחר)
יוכל להיות שטיעיתי....
אבל, אם אני מבין למה כוונתך..
אין קשר בין המחבר לבין רב.
ובין ספרו לבין ספר מוסר..
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים