למה אני לא מצליחה להתחבר לחמותי?האושר שבחלום
היינו אצלם בחג, היה נחמד כי היינו עם הגיסים והגיסות, והילדים המתוקים שלהם.
לאורך כל החג, הרגשתי שחמותי מתייחסת אליי בצורה לא נעימה.
סוגשל עוקצנות.
אני בהריון שבוע 17 ברוך ה, אחרי טיפולים.
בעלי ביקש ממנה אם היא יכולה לא לשים בחרוסת יין כמו שהיא שמה תמיד, בגלל שאני בהריון.
ואני גם קצת חרדתית, ובאמת משתדלת להקפיד.
שמעתי אותה אומרת לבעלי: עברתי כבר עשר לידות והכול היה בסדר, למרות ששמתי יין בחרוסת.
המשפט הזה עצבן אותי ברמות, אבל שתקתי.
וגם כעסתי על בעלי שבכלל ביקש ממנה את זה, לא רוצה שתעשה בשבילי כלום.

אחרי זה, דיברתי עם אבא של בעלי בקשר לויטמין שאני לוקחת.
אם כשר לפסח, או לא.
ואז היא אמרה לי תקחי גם ככה את מאוד חלשה.
מה חלש בי? בגלל שאני קטנה ורזה? אני עדיין מתנהגת רגיל,
וברוך ה לא מרגישה חולשה.
גם לפני ההריון היא זרקה לי יציאות, כמו תחזירי רק עובר אחד.
את לא תצליחי להיות בהריון עם תאומים. שגם המשפט הזה מאוד פגע בי. כי אמא שלי רזה יותר ממני וקטנטונת והחזיקה תאומים!

באופן כללי, היא פשוט לא מתייחסת אליי בצורה נעימה.
לדוגמה שבעלי מכין לי אוכל במטבח שלה, היא תמיד בודקת ומסתכלת. וזה נותן לי הרגשה לא נעימה, ואני מתביישת לאכול שם.
כי היא מסתכלת על כל דבר שאני אוכלת.

זה המשיך, שהמהלך החג גיסי צחק עם בעלי, שכשאישתו הייתה בהריון היא ביקשה פרי מסוים, והוא הלך לחפש את זה בכל מקום.
אז אני הוספתי- שבעלי לא עושה אתזה, ואם כבר אני הולכת לקנות.
אז חמותי אמרה-למה שילך? בדיוק תלכי את.

פשוט הרגשה לא נעימה. ואני הכי מנסה... אפילו קניתי לה מתנה
מאוד יקרה. שידעתי שהיא מאוד רוצה.
ולמרות שאנחנו לא עשירים, קניתי. כדי שהיא תשמח בחג.
היא הגיבה בחיוך, ולא אמרה לי תודה.
לא שאני מצפה לזה, כי לא קניתי כדי לשמוע תודה.
אבל זה היה משמח אותי.

וסתם באופן כללי- אני מרגישה שהיא לא אוהבת אותי.
ופשוט חיה איתי כי אין לה ברירה, והיא אוהבת את בעלי.
וזה כואב לי הלב.
כי אני הכי מנסה ומשתדלת, אבל מרגישה עוקצנות בכל מילה שלה.
לפעמים הייתי רוצה לראות ממנה קצת אכפתיות ודאגה, במקום זה אני מקבלת עקיצות במסווה של נחמדות.

איך מתמודדים?

נשמע ממש לא פשוטאני זה א
אולי פשוט לצמצם הגעות?
גם חמותי לפעמים אומרת כל מיני דברים לא קשורים למדתי להתעלם ממנה ולא להתרגש זה עניין של אימון עצמי אבל עם הזמן בטוחה שתלמדי את זה.
למדתי גם בכנות לא להשקיע מדי ולזכור שהיא לא יותר מדי מודה על מתנות שקונים לה גם אם הם ממש יקרות..
בהצלחה יקירה
יואו קשוח ממשLabba
ומוכר עד כאב..אותה הגבקת אבל בשינוי אדרת. אני פשוט למדתי עם השנים(12) לסנן..לא להתייחס. היום אני מרגישה שאני בעמדת עליונות כי זה נורא מקטין בעיני כל היום לזרוק עקיצות כאלה כשהיא בעצמה מרגישה אחר כך לא משהו עם עצמה. לדעתי חלק מהעניין נובע מקנאה של חמות בכלתה..שזה מבאס אבל זה המצב.נשמע שבעלך לפחות בצד שלך(;
אי אפשראמן וכן
להתמודד.מניסיון שלי.אני במצב מאוד דומה לשלך,קצת יותר קשה אפילו.
פחות קירבה,פחות אינטרקציה.
שום דבר אחר לא יעזור,כי הבעיה בה,לא בך.
ושום תשובה אחרת לא תעזור פה.
פשוט לסנן (לא פשוט בכלל )כל היתר חולף
אין ממש מה לעשות מעבר...
לומדים לסתום את הפה מתי שצריך ולא להגיב על כל דבר ומצד שני לא לשתוק אם היא מגזימה.
הכי הכי הכי חשוב זה שבעלך מבין אותך, תשמרי על זה.

מעבר לזה כמובן לכבד, אבל לא לעשות מעל ומעבר. פערים כנראה תמיד יהיו...

חיבוק גדול!
שמרי על עצמך ועל המשפחה שלך
תגידי, בעלך הוא הבן הקטן שלה?קטני ומתוק
או הבן שיותר קשור אליה?

נשמע איפשהו אולי שהיא מרגישה ש"לקחת" לה את הילד והיא עוד לא קלטה שהוא נשוי ויש לו את החיים שלו..
(אולי אני טועה, אבל זה מה שהיה נראה לי מהזווית שלי)
הוא נחשב מהקטנים.האושר שבחלום
יש לה עוד אחד קטן.. והאמת שהוא עצמו לא קשור אליה.
אבל הוא היה סוגשל עמוד התווך בבית,
היה עוזר לה המון.
ולפעמים מרגיש לי שקצת קשה לה, שהוא כבר לא יכול לעזור לה כמו פעם.
נראלי אז זה יושב לחמותך על המקום הזהקטני ומתוק
ולכן קשה לה לקבל אותך..

בעלך איתך וזה משמעותי,
השאלה אם שייך/יועיל שידבר עם אמא שלו על זה..

ובאמת לצמצם מגע..
יקרה... מבינה אותך ממש ממש. גם אני הייתי במקום דומה לפניהשם בשימוש כבר
שנים. הרגשתי וידעתי בשנים הראשונות לנישואי, שחמותי לא סובלת אותי, ותאמיני לי שחוץ מלשנות סטטוס לבן הבכור שלה-לא עשיתי שום דבר.. בסך הכל הייתי(ועודני) בן אדם נחמד, הבן שלה היה שמח, כל חטאי הסתכם בכך שניתקתי אותו מסינרה והרחקתי אותו ממנה מרחק כשעתיים וחצי שעות נסיעה.. גם אני ספגתי מילים ומשפטים פוגעים ממש, ומעשים שאפילו היום כשאני נזכרת בהם, עדיין צובטים בליבי. היו אמירות שפגעו בי ברמה שגרמו לי לבכות מרורים ולא לרצות לבוא לשם לנצח. היו ימים שאמרתי לעצמי - איפה כל החלומות שלי על קשרי משפחה יפים עם משפחת בעלי, אני מסתדרת עם רוב האנשים בעולם, אז למה איתם לא? למה הם שונאים אותי?
אז פה כדי לעודד ולומר שזה יכול להשתנות.. כן, גם לטובה. כן, גם אם נראה שאין סיכוי.
אני בטוחה שלי עזרו התפילות, אין לי ספק בכלל. התפללתי על זה מעומק הלב ובתחנונים, בקשתי מבורא עולם שהמצב ישתנה לטובה. במקביל גם אני שיניתי את התנהגותי: הפסקתי להיות קיפודית, נשמתי עמוק, שחררתי וזרמתי יותר, ושתקתי ואפילו השתדלתי לחייך ולהתנהג כרגיל גם כשמשפט שנאמר לי לא היה אמור להיאמר. עשיתי דברים שגרמו להם להעריך אותי מאוד, כמו הושטת עזרה רבה מבלי שאתבקש, הגדלתי ראש, והכל בצנעה ובשקט ומבלי לעשות עניין. ואט אט, עם הזמן זה השתפר, והשתפר יותר.. היא התרככה, היא העריכה והוקירה, היא שינתה. זו עבודה, בהחלט, אני לא מקילה ראש. זה תפילות, דם, יזע ודמעות.. אבל יש סיכוי.. היום זה אחרת לגמרי. ברמה שאני מסתכלת אחורה על הדרך שעברתי, שעברנו, ובהחלט שמחה ומודה. לא הכל מושלם, כמובן, אבל אין להשוות את המצב הקודם למצב הנוכחי. בדיוק חזרנו מהם אחרי שבוע שלם שהתארחנו בביתם, ולמעט תקל קטן של ערב חג, שנבע מ"קוצר רוח ומעבודה קשה" 🙂 ככל הנראה, היה טוב וכיף. ב"ה ותודה לה'.
בהצלחה מותק🌷
בויאנה את השראה את!!! מדהימהליהי12
את מדהימה שהיית מוכנה להשקיע ככה!!בת 30
איזה כיף לקרוא אותך ולדעת שאפשר אחרת. תגובה חשובהאמא יקרה לי*

מגיבה לשלושתיכן-השם בשימוש כבר
@ליהי12
@בת 30
@אמא יקרה לי*
תודה, יקרות. לא רשמתי את זה כדי לקבל הערכה, אלא באמת להראות שאפשר אחרת. לא קל בכלל בכלל, אבל אפשרי. אם הייתן אומרות לי לפני 8 שנים שאני א ו ה ב את חמותי, הייתי או צוחקת לכן בפרצוף או מחטיפה לכן נמרצות, תלוי במצב רוחי באותו הרגע...
תודה❤️
יש פה כ"כ הרבה שרשורי חמיותאמא יקרה לי*

ובאמת מדובר בקשר מאד מורכב מטבעו, כך שכיף לראות שאפשר לשפר

והמאמץ שווה את זה. תודה ששיתפת...

ובכלל, מהחוויה שלי כמי שעוסקת בדיני משפחה- אין מפסידים כשמוותרים ומרוויחים משפחה חמה ומלוכדת.

אכן, המאמץ בהחלט שווה🙂 וכן, הרבה פעמים צריך לוותרהשם בשימוש כבר
ולשתוק. כמו בעוד כמה תחומים בחיים, או בכולם...
ו-מותר לשאול מהו תחום עיסוקך? הסתקרנתי🙂
דרך אגב, משהו ששכחתי לכתוב - במהלך כל התקופה הנ"ל,השם בשימוש כבר
שהתפרסה על פני שנים, וזה דבר שאני שמחה בו עד מאוד- הקפדתי מאוד לא "ללכלך" על המשפחה של בעלי בפני משפחתי. לא שתפתי את אמא שלי או אחיותיי בכלום, ואת הכל פרקתי באוזני חברות טובות. שתפתי "רק" 2 חברות. מהן לא החסרתי אף פרט.. גם בזה היה טעם לפגם, אבל עדיין עדיף מלספר דברים לא טובים על משפחת בעלך לבני משפחתך שלא ישכחו לנו ולהם זאת לעולם.
(כמובן שהיום חברותיי מודעות גם לטוב, מטבע הדברים הן היו שותפות גם לתהליך. בדיוק אחת מהן הזכירה לי שבוע שעבר את העבר הדי נשכח, כשאמרתי לה שאנחנו הולכים להתארח שם שבוע..)
דבר אחר שלצערי כן נפלתי בו היה שאת אישי כן הקפדתי לשתף בכ ל, אבל כ ל מה שנאמר/התרחש, כולל אמירות וכינויים לא מחמיאים בכלל, בלשון המעטה, שהצמדתי לבני משפחתו.. אני ממש מתביישת כשאני נזכרת בזה. אני יודעת שגרמתי לו צער ועוול גדול. היום-לו הייתי מסובבת את הגלגל אחורנית גם הייתי משתפת אותו כמובן, אבל ממש לא בצורה המחפירה הזו. זה היה נוראי מצידי. מודה ומתוודה. היום אני מקפידה, כתשובת המשקל, בעיקר לשבח..( טוב נו, כמעט ורק לשבח.. )
בהצלחה לך🌷
ממליצה על זה מאוד!!נוניש
גם לי ההתחלה עם חמותי הייתה קשה מאוד.
כל נסיעה לשם וכל שבת היו סיוט שרק חיכתי שייגמר...
בעלי לקח את זה מאוד מאוד קשה וחוץ מהקושי שהיה לי שם אחרי כל מפגש עם המשפחה שלו הייתה ביננו אווירה מאוד קשה ולא נעימה וזו הייתה קרקע פוריה למריבות.
ברגע שהבנתי את זה החלטתי להפסיק לשתף אותו בתחום הזה והיו לי שתי חברות שהייתי פורקת להם כל פעם לפני שנוסעים לשם שבת וגם במהלך הזמן שהייתי שם-ברמת וואלה אין לי כח לזה, לאחת מהם התקשרתי פעם אחת עשר דקות לפני כניסת שבת לבכות על התנהלות פוגעת של חמותי...
המקום הזה שנפתח לי עם החברות פינה לי מקום עם בעלי שלא לעשות לו ולנו רע ולאט לאט לא במודע שיתפתי אותו בכל דבר טוב שראיתי אצל אמא שלו והמשפחה בכלל והמילים הפכו למציאות!!! ב"ה היום אני בקשר חברי ואוהב עם אמא שלו והמשפחה בכלל. זה לקח זמן דרש עבודה אבל לגמרי היה שווה את זה.
הדברים שהיו לי קשים בהתחלה לאט לאט תפסו הרבה פחות מקום ולאחרונה היה לנו תקל באותו עניין והחלטתי לפתוח את הדברים עם אשת מקצוע שממש עזרה לי להבין ולראות את הדברים בצורה רחבה ועמוקה יותר.

ראיתי את הדברים שכתבת וכ"כ חשוב להעלות את זה למודעות! מלמדים אותנו לספר הכל לבעל ושלא יהיה סודות ושזו זוגיות טובה ואמיתית ואני באמת מאמינה שבסוף גם הוא בנ"א וזו המשפחה שלו. אם הדברים לא עושים לו טוב פריקה של הדברים בחוץ יכולה רק להועיל ולעשות טוב לכולם.

בהצלחה רבה לכולנו!!!
🙂 תודה על החיזוק. אכן, מלמדים אותנו לספר הכל לבעלהשם בשימוש כבר
אבל אני לא מסכימה עם זה. לא ה כ ל - הכל הוא צריך לדעת, ויש להפעיל מחשבה ושיקול דעת לפני שמשתפים אותו בנושאים שונים שלא קשורים אליו ישירות או בעקיפין, ושנועדו נטו כדי לרכל, במחילה, או בנושאים פחות מחמיאים הקשורים למשפחה שלי, לדוגמא, כי אח"כ בשעת כעס או מריבה הוא עלול להזכיר לי את זה, וזה כואב ופוגע.
כן לשתף, גם בנושאים הקשורים למשפחתו, רק בשום שכל ובצורה מושכלת..
לא מתחרטת ששתפתי אותו,
כן מתחרטת - על האופן בו זה נעשה..
ואם שיניתי פה מחשבה או תכנון למישהי - והיה זה שכרי.
את צודקת כ"כ. ומוסיפה:חלונות
כשחמותי ע"ה היתה חיה, עשיתי לעצמי כלל: תמיד כשחוזרים ממנה, הייתי מזכירה לעצמי: עכשיו תספרי ל*** (בעלי) משהו טוב על אמא שלו.
זה עשה אותו כ"כ מ א ו ש ר !!!!!
הייתי מזכירה לעצמי בצורה טכנית ממש. אחרי כל ביקור כשהיינו מדברים איך היה וכו' - הייתי משחילה איזה סיפור טוב או מחמאה עליה.
זה גם גרם לו לאהוב ולהעריך אותי יותר 😜
ממש ממליצה. ראיתי בחוש איך זה עשה *לנו* טוב.
וואו, איזה רעיון מדהים! חכמת נשים בנתה ביתה, מקסים!!השם בשימוש כבר
סליחה אם הובנתי לא נכון!!נוניש
קראתי את התגובה שלך, חזרתי להודעה הקודמת וכנראה מרב התלהבות על השינוי המטורף שעשית הרגשתי שזה דומה לסיפור שלי עם היכולת לבחור שתי חברות ולספר להם ולא לכל העולם ושווה לשתף את זה פה בפורום-מרגיש לי שלפעמים בנות מרב שהם מספרות לכל העולם על החמות שלהם הם מיצרות מפלצת שלא קשורה למציאות ולא מאפשרות לשינוי לקרות.

העניין עם הבעל ממש לא בא בביקורת או משהו אישי מולך, באמת רק לספר מה זה עשה אצלנו.
עכשיו שקראתי שמתי לב שאולי כך נשמעתי-סליחה אם את או מישהי הבינה אותי ככה!!!
זה ממש ממש בסדר, אין על מה להתנצל.. ואני ממש מסכימההשם בשימוש כבר
עם החמות שנהפכת למפלצת בעיני כל העולם מרוב סיפורי זוועה עליה. אני תמיד זוכרת ומכניסה לעצמי לראש שגם כשאני שומעת את אחותי או חברתי בסערת רגשות, הסיפור שהן מספרות לי על החמות( כדוגמא, כן? פשוט לרוב זה החמות.. )אולי קצת יצא מפרופורציות ונופח קצת מתוך סערת רגשות. לרובינו יש נטייה לעשות את זה בשעת סערה.. וכן זוכרת שדברים משתנים ואנשים משתנים, והסיפור שהיה נכון לאתמול, לא בהכרח נכון לעוד חצי שנה..
ככה זהאמאשוני
היא חמות ואת כלה,
לוקחים כמה נשימות עמוקות ומנסים לא לזכור ולא להתייחס לכל משפט שיוצא מהפה.
אמרה אז אמרה.
כן חרוסת לא חרוסת מה זה משנה, העיקר שלום עם בעלך, בריאות.. יש דברים הרבה יותר חשובים.
רוצנ לעמוד ולהסתכל שיהיה לה לבריאות. תכינו מה שאתם רוצים בלי להתחשבן. ככל שתתמידו לא להתייחס למבטים ככה היא תתרגל למה שאת אוכלת ולמה שאתם עושים במטבח. תנו לה את המקום להתרגל.
ב"ה שאת לא צריכה לחיות איתה באופן יומיומי. באמת שהכל טוב. כל עוד זה לא דברים שמשפיעים על היומיום או על הקשר שלכם כזוג- תנסי לא לשמוע, לא לספוג, לא להיפגע.
תביני שקשר חמות-כלה הוא קשר מורכב במהותו.

תתרכזי במה שעושה לך טוב בחיים. תחשבי עליו. תעצימי אותו וממילא הקשיים יתפסו פחות נפח במחשבה.

בהצלחה וחג שמח!
אני רק רוצה להגידבארץ אהבתי
שהרבה פעמים בגלל שהקשר של חמות-כלה הוא כזה רגיש, אז יש לנו נטיה לפרש לרעה אמירות או התנהגות מסויימות, באופן לא מודע.
אני ממש זוכרת איך אחרי שהבכורה שלי נולדה, כשאמא שלי אמרה לי דברים שהיא חושבת שנכון לעשות אז שמחתי לקבל ממנה עזרה, וכשחמותי אמרה לי דברים דומים יכולתי ממש להיעלב מזה ולהרגיש שהיא חושבת שאני לא אמא טובה.
אבל כשהתחלתי להעלות את זה למודעות שלי, ועבדתי על הפרשנויות שלי (ממש הזכרתי לעצמי באופן מודע בכל פעם שהיא אמרה דברים שזה כי אכפת לה) אז באמת הצלחתי עם הזמן כבר להרגיש את זה באופן טבעי. ב"ה יש לי קשר ממש טוב עם חמותי, וממש כיף לי לפגוש אותה (ב"ה זכיתי בחמות באמת מהממת בפני עצמה, אבל זה כן דרש עבודה מצידי לא להיות רגישה מידי עם הפרשנויות שלי שיכלו להזיק ולפגוע בקשר ביננו).

את כותבת את הדברים מתוך החוויה שלך. האם באמת חמותך לא אוהבת אותך? האם היא באמת עוקצנית כלפייך? יכול להיות שכן, אולי זה באמת יושב על הקשר שלה עם בעלך והקושי שלה שהוא התחתן וכבר לא עוזר לה.
אבל יכול להיות שלפחות חלק מהדברים הם בראייה שלך. שהיא סתם אומרת דברים לתומה, ואת מרגישה שזה רומז מעבר, בגלל הרגישות של הקשר.

והקטע עם האוכל - מוכר לי מאוד בתור אשכנזיה שהתחתנה עם ספרדי. היה לי מאוד קשה בהתחלה להתרגל לזה שמסתכלים לי בצלחת ובודקים מה וכמה אכלתי. אבל זה לגמרי עניין של מנטליות (לא יודעת אם גם אצלך זה ככה, אני מדברת מתוך מה שאני חוויתי).
המהפך שאני עברתי בנושא היה כשדיברתי פעם עם חברה שסיפרה שלה היה קשה בהתחלה עם חמיה וחמותה האשכנזים (כשהיא באה מבית ספרדי), ומה שהיא תיארה שהיה קשה לה היה שהיא הרגישה שלא אכפת להם ממנה בגלל שלא התערבו מספיק (לא זוכרת מה בדיוק היא סיפרה, אבל בגדול זה היה אותם הדברים שלי הפריעו כי יותר מידי התערבו לי בחיים). זה מה שגרם לי להבין שזו הדרך שלהם לבטא את האהבה והאכפתיות שלהם, וגם אם לי קשה לקבל את זה, יהיה לי יותר נכון וטוב אם אני אראה את כביטוי אהבה ולא כחדירה לפרטיות שלי. ב"ה היום אני מצליחה באמת להרגיש את זה ככה.
וואי גם אני מכירה מישהי כזאת.. כשאני התלוננתי בפניה שחמותיהשם בשימוש כבר
לא מפסיקה לשגע אותנו בנוגע להריון ו"מה קורה" היא אמרה לי-"תגידי תודה מותק, לפחות היא מראה שאכפת לה, חמה, מעורבת, מתעניינת, חמותי (האשכנזיה, יש לציין, המישהי הזאת היא ספרדיה שנשואה לאשכנזי)- אפס, כלום. לא אומרת מילה, לא מתערבת בגרם, לא שואלת, לא מתעניינת.. נמאס לי מהאדישות שלה ומחוסר האכפתיות!!"
וזו הייתה בהחלט נקודה למחשבה..
אוף איזה מבאס הערות כאלה....דובדובה
ממש כואב לשמוע..
יש חמות שהן כאלה חסרות טקט ומרגיזות..
מרחמת עליכן..
לא מכירה את זה בכלל. יש לי חמות אחרת לגמרי.
כן היא מעירה, אבל כל כך בטקט.. וכן יש לה רגישות... והיא לא מתערבת במה שלא שייך...
הלוואי ואני אהיה כמו חמותי.
הלוואי.
שאהיה חמות טובה כמוה אמן.
ולך אאחל שחמותך תתעשת.. אבל לריב איתם או לענות להן לא יעזור לך...
תזרמי..
תלמדי לא לספור אותה ולהסתכל רק על מה שטוב בה.
אולי זה יעזור לך בהתמודדות איתה.
יש לי חברה שפעם מאוד פגעה בי.. לא באשמתה או כן זה לא משנה נפגעתי.. אבל כל כך זכרתי לה את הטוב שעשתה לי פעם.. אז פשוט בהמשך מחלתי לה.
ועד היום אני נזכרת בטוב שעשתה והרע נמחק לו.
יחס חמות כלהיהושבעט5
גילוי נאות אני גם חמות.יש לנו שני ילדים נשואים.
אבל קודם אני אתחיל מהמקום שלי בתור כלה עם הבדלי מנטליות.משפחה חמה אוהבת שמתגייסת לעזור בכל מצב.למשל כשמתארחים הגיסות מיוזמתן מקלחות את הילדים.
המון מתנות של סבתא,הגיסות.מיליון ממתקים.
אבל מצד שני.
חמות חסרת טארט,משפחה מתערבת.
"נכנסים בורידים"
נפגעתי המון ,בעלי ידע מכל לא ספרתי לאף אחד אחר.
אבל הם התנהגו כך לכל אחד במשפחה.
לי היה קשה במיוחד ,בגלל האופי שלי . המנטליות השונה.
אבל פה האבל הגדול,אין אפשר להפריד את האהבה והנתינה העצומה שלהם.עם הביקורת וכל הצדדים הקשים באופי של חמותי.
רק 2 ילדים שלנו נישאו הם הבינו מה חוויתי מול חמותי.
להגיד ממרחק השנים שהיה קל.לא!היה קשה.
אבל זו המשפחה שלי.הם אוהבים ,אבל זו ההתנהלות שלהם .
בתור חמות לחתן וכלה.
אני מתנהלת מול הילד שלי.
לא מבקשת עזרה מחתן או הכלה.הם האורחים שלי.
כשהם עוזרים מיוזמתם אני מודה בחום.
אני לא מתערבת .
לא שואלת מה שהם בוחרים לא לספר.
אם הם בוחרים או לא בוחרים לבוא להתארח שבתות או חגים.
אנחנו מכבדים את זה.
הילדים מוזמנים ,לפני מה שנכון ומתאים להם.

קשר זה דבראבי גילאחרונה
דינאמי. ומורכב. בטח עם חמות ...
בטח שלא נפגשים בתדירות גבוה..
היית מצפה שתתנהג יפה אבל כנראה משהו מעיק לה והיא לא יכולה לשלוט בדבריה.
תחשבי רק על ההשתדלות שלך. ככה אני עושה...
בטוחה במאה אחוז שהיא רואה ומבינה ומעריכה אבל לא יודעת איך לתווך לעצמה את זה ולשדר משהו אחר מלבד עוקצנות

אני וחמותי התברכנו בקשר מדהים אבל בעלי היה רווק הרבה זמן והוא הבכור אז בהתחלה היא ממש שמחה אחר כך התפוצצה עלי כל כך חזק ששנה לא ביקרתי אותם. שנה שלמה בלי שיחת טלפון בלי כלום אחרי שיצאתי מביתה בבכי מר.
אחרי שנה (!!) שנרגעו הרוחות ניסינו שוב והיום אנחנו בקשר הכי טוב בעולם חושבים שהיא אמא שלי.

מה אני רוצה להגיד? תתרכזי בזוגיות. בהריון. בבריאות.
כל השאר בונוס. גם זה יבוא...
צום גדליהאנונימית בהו"ל

ב"ה לא צמתי הרבה שנים בעקבות הריון והנקה.

כביכול אין לי סיבה לא לצום השנה, סיימתי להניק לפני חודש ומחכה לראות אם בע"ה נקלטתי להריון.

תינוקי מתקרב לגיל שנה.

אבל גם מרגיש לי מוזר ולא שייך לצום..

לא שואלת בקטע הלכתי, יותר מסקרנות.

אתם צמות? מתי יודעות אם לדחוף את עצמכם לצום או לפחות להתחיל את הצום ומתי לשחרר?

אני מכירה שכל עוד יש תינוק מתחצ לגיל שנתיים לא חובאור עולה בבוקר

להבנתי יש בסיס הלכתי משמעותי לא לצום כל עוד יש לך תינוק מתחת לגיל שנתיים.

יש בזה מלא פסקים ושיטות שונות...מחי

הרב שלנו פוסק להתחיל לצום ואם מרגישים קושי שוברים, בלי קשר לגיל התינוק. צום גדליה זה הצום שהכי קל להתיר לשבור

אני עושה לפי הפסיקה שלנוהשם שלי

לא צמה בהריון ועם תינוק עד גיל 24 חודשים, בלי קשר להנקה.

יצא לי לצום עם יונק בן יותר משנתיים.

אחרי הרבה שנים שבהן לא צמתי בכלל את הצומות הקלים, בגלל רצף של לידות.

היה לי מוזר לחזור לצום.

בפועל הצום עבר לי ממש בסדר ולא הרגשתי אותו בכלל.

אני מכירה לא בהריון ולא בהנקהאמא לאוצר❤

וגם לא עד גיל שנתיים של התינוק בלי קשר להנקה..

אבל אם את מניקה תינוק בין יותר משנתיים אז לא צריכה לצום

זאת הפסיקה שלנוהשם שלי

עד 24 חודשים מהלידה, בלי קשר להנקה.

אף פעם לא היה לי מצב עם ילד בן פחות משנתיים שלא יונק ובלי הריון.

אבל צום עם הנקה של בן יותר משנתיים יצא לי.

עד גיל שנתיים לא משנה מה, והנקה לא פוטרת מהצום?אמא לאוצר❤

וואלה

עד 24 חודשיםהשם שלי

אם היתה שנה מעוברת ועברו 24 חודשים לפני גיל שנתיים, אז כבר צריך לצום.

כן???אפונה

ווי הקטנה שלי חגגה שנתיים לפני שבוע ובעלי אמר שראוי שאצום

וואלה לא צמתי צומות קלים שניייים....

טוב

אולי אצום עד חצות אם כבר הגעתי עד הלום.

בעלי אמר שכל עוד מניקה ברור שלא צריכהאמא לאוצר❤

גם אם הוא יותר משנתיים.. חשבתי שזה ברור אבל אולי לא חח כנראה תלוי פסיקה

אצלי יש גם פוסט טראומה ובעיתיות לצום בגלל העבר בהריון אבל זה לא קשור כל עוד אני מניקה גם ככה אמרו לנו שלא צריכה ושכשאני אפסיק אז לפרט ולקבל פסיקה ספיציפית..

אני לא צמהשומשומונית

עד גיל שנתיים, בין אם מניקה ובין אם לא.

יצא לי לפעמים לצום בין הריונות. כשהתינוק היה בן שנתיים ועוד לא הייתי בהריון...

אבל יודעת שלא כולם ככה...

מנסה להניק שנתיים בלי קשר ויוצאת בכל הדעות חחאורוש3

אבל יש גם דעה שבכללי שנתיים. ויש שרק בהנקה.

היו כמה שנים טובות שצמתי עד שמשהו קרה עם הגיל ואולי קצת בגלל הורמונים של טיפולים ונהיה לי קשה מדי. אח''כ אני כמה ימים מרגישה לא טוב בגלל זה אז הפסקתי בהתייעצות עם רב.

בשלב שלך לרוב אני מניקה אבל לרוב הגוף גם לא במצב לצום, עדיין עוד לא עברה שנה. יש לך את מי לשאול?

בכל מקרה אם בצום את עם התינוק והילדים ומתחילה להרגיש רע אז אישית הייתי שוברת בכל מקרה, בצומות הקלים. כי 'חולה' פטור. וזה לא יו''כ שאת אמורה לעשות הכל כולל לשכב ושהבעל לא יתפלל כדי לצום.

אני צמה..שקדי מרק

אם אני לא מניקה ולא בהריון

אני במקרה כזה צמה...מתואמת

וזה אכן מוזר, גם אחרי כמה צומות כאלה (במיוחד שתכננתי להיניק שנתיים לפחות, אבל הקטנה הנוכחית וגם זו שלפניה לא השתתפו איתי ברצון הזה)

אני גם בשיטה של לא לצום אם התינוק מתחת לשנתייםאיזמרגד1

ואני לא רואה שום עניין בצומות, אם יש לי אפשרות לא לצום אני לא יצום. לתפקד עם הילדים זה לא כל כך קל גם כשאני לא בצום ובצומות אני אמורה לתפקד גם במקום בעלי...

אני צמהכנה שנטעה

בהריון ובהנקה עד שמרגישה חולשה ואז שוברת. בהנקה אם התינוק מבוסס רק על זה ולא אוכל עדיין גם מוצקים גם אז יותר קל לשבור.

לא רואה סיבה להקל על עצמי (הצומות שלי סבבה בדכ) ומשתדלת לצום כמה שיכולה..

אני לא צמה בכל מקרהאונמר

באמת שלא יודעת, אבל צומחת קשה לי בטירוף. אני נהיית שבר כלי.

אז יש פעמים שהייתי מתחילה שוברת. הפעם הרגשתי מראש הגדול עלי ממש. כל החסידים בעיקרון הבנות לא צמות צומות קלים, אז מסתמכת על זה.

וואי ממש הכללה🤭Doughnut

ממש לא כל החסידים, נכון שיש הרבה שהבנות לא צמות אבל מלא חסידויות שהבנות צמות את כל הצומות.

מחילה. אז סומכת על המלא שלא צמות..אונמר

האמת תמיד הנקתי עד אחרי גיל שנהבוקר אור

אני לא צמה בהריון ובהנקה, בלי קשר לגיל של התינוק

לפי הפסיקה שלנוכחל

מי שבהריון או שעדיין לא עברו שנתיים מהלידה, לא משנה אם מניקה או לא, לא צריכה לצום צומות קלים

אני הפסקתי להניק בגיל כמה חודשים ועדיין לא צמתי עד שהגיעו לשנתיים

במצב כשלך אני לא צמתי צומות קלים...ממתקית

עד גיל שנתיים- לא צמתי

מגיל שנתיים- עם הנקה- לא צמתי

כמובן כיפור ו 9 באב צמתי גם צמתי בתחילת הריון, בסוף הריון בהנקה מלאה ובלי.

אבל בקלים- יש מקום להקל לידיעתי.

תודה!אנונימית בהו"ל

אז באמת ב 11 כבר שברתי את הצום.

עם קטנטנים בבית ואני כבר בלי כוחות

עוד לא התאוששתי מעייפות של החג, הייתי ערה רוב הלילה כי תינוקי חולה, כאב לי הראש וחלשה אז הרגשתי שזה הדבר הנכון. וילון כיפור נתכונן יותר!

בדרכ צמתי בסדר. נראה לי פשוט שילוב של החג והיום יום.

היה לי משמעותי לשמוע אותכם.

תודה❤️

זו בדיוק הסיבה שאמא לקטנטנים וכו...לא צמה צומות קלממתקית

לא פשוט...

לפני כיפור נערכים מראש, הרבה מים, ענבים, הכנה נפשית...

אצל המשפחה של אמא שלימקרמה

נשים לא צמות צומות קלים...

לא משנה מה הסטטוס שלהם

אני השנה פעם ראשונה מזההרבה זמן שאני לא מניקה/הריון... אבל החצי במילואים

אז הולכת לפי מנהג אמא...

שמעתי פעם על זה.ממתקית

מישהי ממש דתיה שעבדתי איתה בעבר

שאלתי אותה אם צמה, באיזה צום (לא כיפור או 9 באב)

אמרה לי אני אמא, אימהות לא צמות

מעניין אם זה מבוסס על משהו (הלוואי...)

אני צמהרק לרגע9אחרונה

למה מרגיש מוזר ולא שייך לצום?

האמת שאני תמיד מרגישה שאני אחת הנשים הבודדות שצמות ולא מבינה למה זה. אם אני לא בהריון או מניקה למה שלא אצום?

זוכרת תמיד את אמא שלי צמה בכל הצומות ואת כל הנשים שהכרתי. אני חושבת שכל עוד לא הוחלט לבטל את הצומות הקלים אין סיבה שמי שיכולה לא תצום.

כמובן שכל אחת תעשה את המנהג שלה, נראה לי שבציבור החרדי מאוד רווח שנשים לא צמות צומות קלים.

אשמח ממש להמלצה למגן שמיכה וטיפים איך להתנהל עםאוהבת את השבת

3 ילדים מפספסים

אולי חלק בגיל שעדיין עדיף לישון עם טיטול?לב לבן

לא.. הקטן מפספס חצי מהלילות רק חבל לי לשים טיטולאוהבת את השבת

שלא יתרגל..

משתמשת בשמיכות שלא צריך לצפותפאף

אלא ישר מכבסים...

אצלנו עדיין הוא עם שמיכות קיץ, אבל בחורף שעבר קניתי פוך קטן היחסית דק שנכנס למכונה יחד עם המתים, ואני לא מצפה, נוח ממש.

גם כרבולית עבה עובדת.

ואנחנו גרים במקום קר, והיה לו סבבה בחורף

אבל זה גם המוןןאוהבת את השבת

לכבס את הסדין, מגן מזרן, שמיכה*3 פלוס הכביסות מהחג היום זה יוצא לי מלא...

והפעם גם אחת הרטיבה 2 שמיכות

ואני מכבסת את המגן מזרן כי הוא עם בד מצד אחד

והפעם גם עברה למיטה לשי ופספסה גם שם אז בכלל יצא הרבה.....

להחליף למגן מזרן שהוא רק ניילוןאפונה

מגן מרופד לא עובד עם מפספסים... וגם הניילון שלונסדק ומתחורר בכביסות מרובות ופתאום תגלי שהוא חדיר לנוזלים.

איפה קונים מגן שהוא רק ניילון?~מרמלדה

כבר הרבה זמן מחפשת

אשמח גם, וגם הבעיה שבכמות גדולה זה נוזל לצדדים, למאוהבת את השבת

למזרן

ברמי לוי, במכולת, בבזאר שטראוס...אפונה

לגמרי. למפספסים רק ניילוןיראת גאולהאחרונה

הם ילדים, הרשרוש לא מפריע להם לישון...

רק לגדולים שלא מפספסים בכלל אני שמה מגן מזרן עם בד למעלה.

תקני סדינית הקסם ולא תצטרכי לכבס מצעיםהמקורית

אני באמת גם שמה סדינית,פאף

הבן שלי לא מסכים מעל הסדין-אבל זה חוסך את המגן מזרון, אבל כשיש הרבה זה נוזל גם....

והייתה לי חברה שלא הייתה שמה סדין, רק מגן מזרון עם מגבת.

ובאמת זה שלב מתיש ולי יש אחד שמפספס...

את מנסה לקחת אותם לשרותים לפני לכתך לישון?ממתקית

אצלנו זה עזר ברוב הפעמים עם חלק מהילדים.

כל בוקר לגלגל את כלי המיטה על סדיניה וכו ולמכונה ישר, שלא יספג הריח.

ולתלות בשמש

אין מה לעשות

רק תפילה ולחכות שיגדלו. (כמובן לשלול אם זה רפואי או נפשי- שינוי, גן חדש וכו' ואז לחישות לילה יכול להועיל.

תודה! אין לנו מקום נוחי לתלות..אוהבת את השבת

הולכים לפני השינה

ואת הגדולה גם לוקחת לפני שאני הולכת לישון

זה גנטי ממש.......

קודם כל חיבוק, זה באמת ממש מתיש~מרמלדה

אני שמה כרבולית מתחת לשמיכה פוך, ואז רק היא סופגת את הרטיבות ואני מכבסת רק אותה כל יום.

בנוסף, ממליצה בחום על סדינית הפלא, זה משנה חיים! חוסך את הכביסה של הסדין והמגן מזרון, וגם את ההחזרה שלהם למיטה אח"כ שזה החלק השנוי עלי.

הופך את כל הכביסה להרבה יותר קלילה!

אני מבינה שאני כנראה לא זכאית לדרגהשירה_11

כי ההכנסה שלנו גבוהה בגלל כל מיני לוספות של בעלי בחודשים האחרונים

המינוס שלנו גבוה גם הוא אבל את מי זה מעניין.

ואני ארלץ להוציא אותו מהמעון עם כל הקושי שבדבר ובאמת שקשה לי

ודבר שלישי והכי מעצבן!!! שאני משלמת מחיר שלקבוצת גיל 0-15 חודשים בגלל הפרש של חודש בלבד!!! בוא הוא יהפוך מ14 ל15 חודשים!!

למה הכל כל כך לא פייר כאן????

אם זה תוספות זמניותהשם שלי

אולי אפשר לקבל דרגה על סמך חודשים אחרים?

תנסי לבקש שיסתכלו על ממוצע שנתי או על חודשים אחריםכורסא ירוקה.

תפני לחריגים

זה בטח יהיה סיפור ארוך עד שיתייחסו אליישירה_11

ואני לא אשאיר אותו כשאני משלמת 4,500 לחודש

מבאס ממש ממש!!כורסא ירוקה.

איך 4500?שלומית.

מעניין אותי אם זה סכום אחיד בכל המעונות תמת כי אצלינו גם כששילמנו על תינוק קטן בלי הנחה זה היה 3700... ( לא שזה זול אבל זה פער משמעותי)

השנה? זה עולה כל שנה.. המחיר בתמת אחידכורסא ירוקה.

ומשתנה בין קבוצות גיל

והקבוצות גיל האלהשירה_11

על חודש הפרש אני משלמת 1,000 שח יותר

וואי מטורףשלומית.

אני בשוק איך המחיר קופץ!!

זה היה שנה שעברה

אמלינו זה מתחלק ל11 חודשי תשלוםשירה_11

ובחודשים הראשונים גובים עוד כ200-300 שח לא יודעת על מה

או ביטוח או על אוגוסטכורסא ירוקה.

לגבי החודש, מבינה אותך....

תחשבי שילדים שמחכים בבטן עוד 5 דקות במקום לצאת כבר משלמים על עוד שנה שלמה במעון 🙈

מה האפשרויות האחרות שלך?דיאן ד.

כמה עולה אצלכם מעון/ מטפלת פרטית?

אני גם לא שולחת לתמ"ת כי אין לי הנחה והמחירים שלהם פשוט מטורפים בעיניי...

איזה מבאסים התמת האלו יאללה איתם.ממתקיתאחרונה

מה עכשיו תעשי?

מעצבן.

פרימולטנור עם סיכוי להריוןכמהה ליותר

אני אמורה לקבל מחזור עוד 5 ימים, אני לא מונעת ומאוד מעוניינת בהריון.

אני רוצה שנהיה מותרים בסוכות, ולכן אם אין הריון, אני רוצה לדחות את המחזור עם פרימולטנור.

אם נניח כן התחיל הריון שעדיין לא רואים בבדיקה, הלקיחה של הפרימולטנור יכולה להזיק לעובר או להתפתחות ההריון?

מקפיצהכמהה ליותר

קרא אולי למישהי שהיא התחילה עם פרימולטנור ואז גילתה על הריון?

קרה לחברה שלירקאני

הכל היה בסדר

רק לא ידעו לחשב גיל הריון לפי ווסת אחרון...

למה לא?שלומית.אחרונה

מחשבים לפי הוסת הקודם, היא התחילה לקחת את הפרימולוט הרבה אחרי הוסת וגם אחרי הביוץ, זה לא אמור להשפיע...

( חוץ מזה שמן הסתם היא גילתה את ההריון יותר מאוחר)

זו שאלה שחוזרת ונשאלת, ויש תשובות ברשת - אין בעיהאלישבע999
אני לא סמכות רפואית, אבל בעיקרון אין עם זה בעיהפרח חדש

ההורמון של הגלולה הוא בעצם אפילו תומך הריון

איך הייתן מלבישות עכשיו תינוקת בת חודש וחצי?^כיסופים^

אפשר קצר?

דעתיקל"ת

במקום שלא ממוזג הייתי מלבישה שכבה אחת דקה ארוכה.

גם אנישיפור

ובמקום ממוזג אבל לא קר- 2 שכבות למעלה ואחד למטה

תלוי באיזור.מוריהאחרונה

אם אין מזגן, או חם מאוד, אז קצר.

אם יש מזגן חזק, ארוך דק.

ובעיקר להרגיש את התינוק.

מחפשת מאד המלצה על פסיכולוגית/עו"ס מוסמכת לטיפולgilli90

עברתי תקופה מאד לא פשוטה אחרי לידה (שבאו לידי ביטוי בגלל אירועים מהעבר).

כבר כתבתי בקבוצות בפייסבוק ועדין לא מצאתי את האחת...

בבקשה בבקשה!! אם את מכירה פסיכולוגית טובה- מישהי באמת עמוקה וחכמה, מישהי שיודעת להוביל תהליכים ליצירת חוסן, בבקשה תכתבי לי.

• מישהי שתסכים לטפל בי דרך זום כי זו הדרך היחידה שאצליח

• חייבת להיות פסיכולוגית או עו"ס מוסמכת כדי לקבל החזרים

• מעדיפה ממש גיל 45+, ושיש לה זמינות. כמו כן דתיה יראת שמיים חשוב לי מאד

• עדיף כן מישהי מאיזור ירושלים כדי שאולי פגישה אחת או 2 יהיו פרונטלי

תודה מראש, שנה טובה!!

מכירה מישהי בזום שמקבלת פרונטלי בראש העיןמתיכון ועד מעון

דתיה, נעימה, פסיכולוגית קלינית, לדעתי אבל בת פחות מ40, מכירה נשים שהיו אצלה והיו מרוצות מאוד.

קוראים לה דניאלה בן קימון, אם מתאים לך ..

תודה רבהgilli90

אשמח למספר אם יש לך

תשלחי לי הודעה באישימתיכון ועד מעון

יש לי, אני פשוט לא אוהבת לשלוח טלפונים בפורום ציבורי

אנמ מכירה מישהי מצויינת אבל לא דתייהSheela

באיזור ירושלים

מכירה עוס קליני, אלוף עם נסיון וירא שמיים. אם מתאיאביגיל ##

ם לך תפני אלי בפרטי

מנסיון אישי

מירושלים, באזור נגיש

מכירה מישהי שעונה על כל הקריטריונים.אונמראחרונה

תכתבי לי האישי אשלח לך מספר. ממש תותחית.

היתי אצלה אני, עברתי תהליך מהמם ב''ה.

דתיה ומתחשבת בדת בתהליך הטיפול, עמוקה ומהירה וממש טובה.

וגם מקבלת בזום.

קיצור שלחי לי האישי.

התייעצות דחופהקל"ת

תינוק בן חודש יונק ומעל שבוע לא עשה קקי בטיטול. טיטולים כן רטובים. זה תקין? יש מה לעשות כדי לסייע? מתחיל להדאיג אותי..ניסינו לעשות עיסויים ברגליים ולהתמיד לבטן אך ללא שינוי..

קרה אצלי פעםמישהי מאיפשהו

הרופא לא נבהל, הוא כן שאל אם נראה סובל ובגלל שכן סבל הבאתי לו נר משלשל ואז הוקל לו. מציעה לכתוב עכשיו לרופא באפליקציה

אצלי זה קורה הרבהשומשומונית

תינוקות שעושים אחת לשבוע-10 ימים. היה גם אחד שהגיע לשיא של שבועיים😱

כל עוד התינוק רק יונק, זה תקין. ככה הרופאים אמרו לי.

צריך רק לקחת בחשבון שכשסוף סוף הם עושים, זו כמות גדולה ויוצא מהטיטול ומלכלך הכל (אצלי לרוב אהבו לעשות בשבת על הבגדים הלבנים והחגיגיים🤭)

וואו הרגעת אותיקל"ת

תודה!

כל החג הייתי בלחץ ואכלתי סרטים שמשהוא כבר לא תקין שם.. בכל אופן אקפוץ איתו מחר לרופא

לדעתי טיפה מוקדםציונה.

גיל חודש לא לעשות כל כך הרבה זמן יציאות...

אבל זה כן יכול להיות תקין (מרפרוף בגוגל)

אם הוא עושה לפחות 6 פעמים פיפי ביום הייתי הולכת מחר לוודא עם הרופא ילדים שזה סבבה..

בעיקרון כמו שענו לךיראת גאולה

אם הוא יונק בלבד - זה תקין,

אבל כן כדאי לגשת להישקל לוודא עליה תקינה, אז תוכלי להיות רגועה שזה בסדר 😃

משקילה לפני כמה ימיםקל"ת

הרופא אמר שעלה בסדר במשקל. הוא כן בטווח הנמוך אבל לא סטה מהעקומה שלו

אז זה תקין לגמרייראת גאולה

מגיל חודש והלאה, לתינוקות יונקים, תקין יציאה של פעם בשבוע.

רופאים מקלים גם עד 10 ימים, וגם לפני גיל חודש. (כדי שהרופא יוודא שאין סיבה אחרת שיכולים ככה לפספס אם יחשבו שזה תקין בלי לבדוק)

הוא נראה סןבל או סבבה?טארקואחרונה

יש רפלקסולוגיה לשחרור, אני לא ממש מאמינה בזה אבל ניסיתי בבחינת לא יועיל לא יזיק, מצאתי ביוטיוב..

בגדול אם הוא לא עושה קקי אבל רגוע, ישן טוב אוכל רגיל והכל- לא הייתי מתרגשת

אם היה נראה שהוא סובל מכאבים הייתי הולכת לרופא שיעזור לו לשחרר.

מצב זוגי לא משהואלומית

תמיד היה ככה, אבל גם רגעים טובים

עכשיו החמיר

זכינו במחיר למשתכן

אבא של בעלי רוצה לתת לו כסף להון העצמי, גם ההורים שלי.

הכניס לבעלי לראש שחייב הסכם גירושין

לגיטימי?

הכוונה להסכם ממון אני מניחהאפונה

אני אשאל הפוך

למה לא?

הסכם גירושין דווקאאלומית

לא יודעת, זה מציק לי

את מתכוונת הסכם ממון?ירושלמית במקור

אצל מישהי טובה, מגשרת שמנסחת בקשב לשניכם ועוזרת לכם להגדיר חלומות ויעדים, זה עשוי דווקא להיטיב לזוגיות. תגגלי הסכם ממון עם המילה טיפול או משהו. יש שיטה של מדרגות אגב שבסופן, על פי ההסכם, הכסף כבר מקבל מעמד של שניכם.

פרקטית, ממילא גם הצד שלך מביא סכום... שכמובן יחזור אלייך אם חלילה יקרה משהו לפי מה שהגדרתם מראש בהסכם.

אז לא רואה סיבה להתנגד לעצם ההסכם.

כן לדייק את זהות המנסח והתהליך כולו.

ויכוח על עצם ההסכם לא יוביל לשום דבר טוב גם אם תוותרו על הזכייה.

בעיניי זה לגיטימיהמקוריתאחרונה

ההורים שלכם שמים הרבה כסף כנראה

אם המצב לא משו גמככה - למה לא לשמור על הכסף של הורים?

מה הוא מציע שיהיה בהסכם?

ואגב בסוף זו החלטה שלך כן? את לא חייבת להסכים למרות שכדאי לדעתי

ובלי קשר ועם קשר כדאי לטפל בזוגיות. רכישה של בית יכולה להשפיע לרעה על זוגיות מקרטעת כי נאלצים לשתף פעולה ולקבל החלטות משותפות בהרבה דברים ואם השיח והתקשורת לא טובים - זה מדרון חלקלק

חיבוק♥️

אולי יעניין אותך