אולי כדאי דרך הפורום הזה, או משהו בסגנון, לעשות קבוצה, שבה יחליפו\ימכרו ספרים..
הרי כל אחד רוצה לרענן את מדף הספרים שלו עם ספרים חדשים, בלי לשלם הרבה כסף, ולפעמים להפטר מספרים ישנים.. אז אולי הפורום הזה זה מקום שיהיה אפשר לעשות את זה?
אולי כדאי דרך הפורום הזה, או משהו בסגנון, לעשות קבוצה, שבה יחליפו\ימכרו ספרים..
הרי כל אחד רוצה לרענן את מדף הספרים שלו עם ספרים חדשים, בלי לשלם הרבה כסף, ולפעמים להפטר מספרים ישנים.. אז אולי הפורום הזה זה מקום שיהיה אפשר לעשות את זה?
דברים שקשורים לספרים..
זה רשת של ספרים, זה מחיר קבוע לכל ספר, זה לא קבוצה של אנשים שאתה יותר מכיר ויכול לשתף מה הספר אומר בדיוק. והמשלוח יכול לבוא בצורה יותר זולה..
כי הבנתי ששם אתה משלם את מחיר המשלוח על כל סניף שממנו בא הספר, ואם יש לך חמש ספרים שכל אחד בא מסניף שונה.. זה עולה קצת יקר..
חוץ מזה, לא לכל אחד נח להכנס לחנויות שיש בהם גם ספרים לא דתיים..
אבל יש כמה בעיות:
א. זה ידרוש חשיפה בינינו (אני למשל מעדיפה לשמור על עילום שם).
ב. די קשה להאמין שנגור קרוב מספיק אחד לשני כדי להחליף ספרים.
ג. אמממ... לא יודעת.
אבל יש לי הצעה חלופית: לשלוח קבצים סרוקים של הספרים. מה דעתכם? (זה דורש הרבה טרחה, אבל אולי לפעמים זה יהיה שווה).
אתה יכול לפתוח קבוצה בלי קשר לפורומים פה, שכל מי שמעוניין בזה יצטרף... קבוצה במייל נגיד
א. העלו את הבעיה הזו בנוג''ה. אני בטוח שאם קצת חושבים אפשר למצוא דרך להשאר באנונימיות למי שמעוניין.. השאלה קודם האם יש מספיק שרוצים ומעוניינים בקבוצה כזו.
ב. אם זו תהיה קבוצה גדולה, אני מאמין שיהיו כאלה שיוכלו להחליף ביניהם, ובכל מקרה תמיד יש טיולים, אנשים שנוסעים, ואין סוף דרכים להעביר דברים ממקום למקום. אם הקבוצה אכן תפתח, אני מאמין שזה לא יהיה בעיה..
ג. אני לא יודע מה לענות..
(אם יעשו את זה, אשמח, אבל מה הכוונה? לצלם עמוד עמוד??? סיוט של החיים..
הספר לא נשאר אצלם ואצלך ביחד, או אצלם או אצלך. זה לא "שכפול". ולהעתיק או לשכפל רשום בפרוש בזכויות יוצרים שזה אסור
לצלם ספר שלם, עמוד עמוד, זה פרוייקט מטורף.. שלא נראה לי שלמשהו יהיה עצבים אליו מתי שהוא בחיים..
אז אני שוב שואל, נגיד שמצאנו אפשרות לשלוח את הספרים אחד לשני, ונגיד שמי שרוצה לשמור על אנונימיות, יוכל לעשות את זה. מי בעניין?
לי אין חשבון, אבל מי שיש לו ויכול להוריד- זה יכול להיות נהדר!
איך עובדות כל החנויות של ספרים יד שניה?
הספר לא נשאר אצלם ואצלך ביחד, או אצלם או אצלך. זה לא "שכפול". ולהעתיק או לשכפל רשום בפרוש בזכויות יוצרים שזה אסור
אנשים נוסעים ממקום למקום, ואפשר להעביר איתם, בכל מקרה לפי עניינו, זה לא מסובך לפי דעתי.
הקטע של האנונימיות, יכול להסתדר באותו אופן.. הרי כל הבעיה היא שמי שבפורום ידע מי השני סוג של?
אז כשאני מעביר דרך משהו חיצוני, אין שום בעיה, לא?
והמשהו חיצוני הזה אפילו לא חייב לדעת את הכתובת שלי או משהו.
אני פוגש אותו בתחנה, או משהו בסגנון..
זה סתם דוגמא, לכך שזה לא כזה מסובך..
אחרים כן חשבו שזה יכול לעבוד.. ובשבילם ובשבילי אני מנסה ליצור את הקבוצה הזאת..
לא לכל אחד יש ספריה, לא כל אחד רוצה רק להשאיל ספרים, ולא שישארו בבית..
והפורום הזה גם ככה שקט.. מי שמפריע לו השרשור, יכול להוריד מעקב ממנו..
וחשיפה שהיא ''אני גר בירושלים'' זה מה זה לא חשיפה...
וזו גם אפשרות.. לבעלי הוואצאפ.
אבל למי שגר במקומות יותר פשוטים.. קבוצה יכולה להיות רעיון מאד טוב.. והרי הרוב גרים במקומות כאלה..
ההצעה שלי כזו:
בואו נפתח פורום ייעודי לנושא (פורום החלפת ספרים או משהו כזה)
וכל אחד שרוצה יכתוב איזה ספרים הוא מחפש ואיזה ספרים יש לו לתת. במקרה שמישהו ירצה להחליף - הם יאמרו אחד לשני בפרטי איפה הם גרים ויתאמו את ההעברה.
מה עוד?
איך פותחים פורום?
אגב, הרעיון לא ירד מהפרק, עדיין מנסה לדחוף את זה.
מי נראה לו שיהיה בעניין וישמח להיות בפורום הזה?
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?
כותב נדיר.
לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת
הערפילאים העידן הראשון מנצח
בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.
קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...
מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.
מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.
1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור
2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.
3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.
4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע
אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו, הוא מגלם אומנות ולא אמנות.
הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב
סרטון קומי להמחשה:
המליצו לי ממש,
וקראתי,
ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?
הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.
(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)
וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה
בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"
בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה
הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית.
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'.
מוזמנים להשתמש:
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי
כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.
אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.
אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!
ימח שם עראפתאחרונהאני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.
מישהו יודע להפנות אותי למקור?
תודה רבה