אני בן אדם שמאוד אוהב לשמוע שירים
אבל איך מפסיקים לשמוע שירים שהם לא הכי מתאימים לשמיעה?
אני לא מדבר דווקא על הפן ההלכתי אלא על המסר שהשירים מנסים להחדיר.
יש כל כך הרבה שירים טובים עם מסר זוועה, איך מפסיקים לשמוע אותם?
אשמח לעצות
אני בן אדם שמאוד אוהב לשמוע שירים
אבל איך מפסיקים לשמוע שירים שהם לא הכי מתאימים לשמיעה?
אני לא מדבר דווקא על הפן ההלכתי אלא על המסר שהשירים מנסים להחדיר.
יש כל כך הרבה שירים טובים עם מסר זוועה, איך מפסיקים לשמוע אותם?
אשמח לעצות
זה לא זמרים בעיתיים ולא מילים בוטות אלא מסרים לא רציונליים ומערביים
ולמצוא לאיזה שירים טובים אתה מתחבר.
לנסות לשמוע אותם ברוב הזמן במקום השירים הלא טובים.
לעשות לעצמך רשימה למה לא כדאי לשמוע את השירים האלה
ואז יהיה יותר קל להתנתק מהם אחרי שמבינים את הנזק שלהם.
וכמה זה חשוב וזך והכי עדין שיש, וכך ממילא לא תרצה לשמוע שירים כאלו, אתה תימנע מהם באופן אוטומטי...
ומהי אותה משמעות...?
שירים זה דבר שמנגן ישר על הנשמה, אם אתה רוצה במלל להחדיר למישהו מסר, באופן פשוט, צריך הרבה מאמץ, ואם יש לך כריזמה, פחות מאמץ, ואם אתה רוצה שזה יעבור יותר בקלות, יש כל מיני דרכי העברה שיותר עקלקלים ועקיפים (ומכיוון שהם לא פוגעים באגו של האדם והוא לא עסוק בלהתגונן, אז הוא יכול לשמוע את הדברים((במקרה שהדברים הם תוכחה))), לדוגמא: סיפור, משל, סרט או אפילו מתודה סתמית שמעודדת לשמוע את הדובר. עוד דברים שיכולים לעזור: שפת גוף(חשוב מאוד...), להיות בטוח במה שאתה אומר-ביטחון עצמי, יציבות, דימויים ומטאפורות, שילוב עם הומור (ולכן בגמרא רבה היה פותח במילתא דבדיחותא, כדי שהדברים אחרי זה יותר יכנסו ללב וימשכו את האנשים בהתחלה, שזה העיקר שקובע אם יקשיבו לך או לא...) וכדו'...
אך כל הדברים האלו, הם שיטות איך לעניין את האדם, המוזיקה לא שואלת את האדם אם הוא רוצה להתחבר או אם הוא מקבל את הדברים, ובמקרים אחרים רק אם הוא יתחבר וכו'...רק אז זה יכנס לו ללב, אך במוזיקה זה ישר אוטומטית נכנס לנפש שלנו, בלי לשאול אותנו אם אנחנו רוצים, בלי משא ומתן, פשוט ככה.
ולכן, מכיוון שזה כ"כ חלק, הסכנה להכניס דברים בעייתים ולא טובים היא עצומה, ולכן צריך לבחור בקפידה איזו מוזיקה שומעים, ויש איסור שמיעת שירת נשים וכן איסור שמיעת שירי עוגב (שירי אהבה).
ולכן בבית המקדש הלווים ניגנו בכלי נגינה, כי בית המקדש שהוא המקום שבו כולם מתחברים לאביהם שבשמיים נשמתית, צריך לנגן בכלי נגינה.
וכן מסופר על שאול שהייתה לו רוח רעה וכאשר דוד היה מנגן לפניו סרה ממנו הרוח הרעה.
וכן ביום הכיפורים אנחנו משתמשים בשופר, שהוא בעצם סוג של כלי נגינה, כדי להתקשר ישירות לאבינו שבשמיים, כי הנגינה היא בלי מילים שמצמצות אותה, היא מעבירה את המסר ומחדירה אותו ישר, בלי עיכובים או מניעות.
וכדי שתדמיין את זה, נגיד שמים מוזיקה קצבית, גם הכי אשכנזים והכי מבוגרים, יתחילו להזיז את האגודלים/הרגליים לפי הקצב, כנראה...(סליחה אם המשל לא היה מספיק ברור...)
בכל מקרה, משום כל זה, הסכנה במוזיקה לא טובה היא עצומה, וחייבים לבחור בקפידה את רשימת ההשמעה שלך...
שכוייח ומקווה שעזרתי...
שבת שלום...
!!
@נשמה כללית
@ציפור שיר.
עזבו...
תודה רבה על כל העזרה ![]()
מדוע לעזוב...?
אני לא נוהג לעזוב מישהו מעם ישראל בעת צרה...
בשמחה רבה...
!!
ונשמח לעזור עוד, אם צריך...
שבת שלום...
!!
זה פשוט שיחה שלא מתאימה לפורום הזה (סטגדיש)
בכולופן תודה על העצות
שבת שלום
בשמחה...
!!
אם אתה רוצה, מוזמן בשמחה לאישי...
שבוע טוב...
!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים