איך ניתן להתחבר לא”י גם ללא מגורים בה?Love the world
נגיד אני גרה בחו”ל איך אני יכולה להרגיש מחוברת וקרובה לא”י?
כי ברור שא”י היא הבסיס שלנו ואליו אנחנו תמיד חוזרים, אבל בזמן שהותינו בגולה איך ניתן להרגיש שא”י היא הבית שלי ושם לבי נימצא ולא בארץ אחרת?
אם אץ גרה בחול סתם מרצונךאודך☺
אז את לגמרי סותרת את עצמך...
אבל אם נגיד הוכרחת אז לדעתי כשאת לומדת עליה את מתחברת אליה ואז את כוספת אליה ורוצה לבוא אליה זה אולי גם יותר גדול..
שוב, תלוי..
למה סותרת?Love the world
אם נגיד אני בשליחות בחו”ל, אני עושה דבר גדול ומיוחד ואני רוצה גם להמשיך אותו
אבל אני גם רוצה להרגיש קרובה יותר לא”י גם אם לא פיזית
סבבה לכן אמרתי תלויאודך☺
לקרב יהודים זה דבר גדול!
פשוט גם כשרחוקים צריך להמשיך ולזכור שתכלס אנחנו הכי רוצים להיות בארץ ישראל וברגע שתסתיים השליחות שתמיד זה יהיה ברור שישר חוזרים לארץ הקודש מקור החיות האמת והקדושה
אם כך...תות"ח!

אז אפשר פשוט להישאר ברצון ובאידיאל בארץ ישראל, כמו שנאמר: "ליבי במזרח ואנוכי בסוף המערב"(ומי שלא הבין, ארץ ישראל מכונה בגמרא "מערבא" כי היא במערב מבבל...), להיות בנשמה שם, לכסוף אליה כל הזמן ולדעת ששם צריך לגור ואת בחו"ל רק זמנית ורק מסיבות מסויימות, ואל תשכחי שכל המצוות שאת עושה לאחת מהדעות זה רק משום "הציבי לך ציונים", רק כדי לא לשכוח, ולכן כל פעם שאת עושה מצווה תאמרי זאת בליבך. וכן אפשר לדבר עם אנשים מחו"ל על חשיבות ארץ ישראל ועל כמה היא הלב של האומה ורק שם אנחנו יכולים לחיות וכשמדברים על חשיבות של משהו ומסבירים למישהו אחר, גם משהו נכנס לנו ללב.
בקיצור, מקווה שעזרתי ויישר כוח...!!

לא יודעת למה אולי אני חייה בסרטהכול לטובה!
אבל אני חושבת שלעושת שליחות בחול
וואלה לא עוזר בעליל ...עדיף להיות בארץ ישראל!
זה כמו שיש מערה ויש מלא נרות קטנים וואלה זה לא מאיר אבל שיש נר אחד גדול!! זה מאיר ועוד חצי!
כן זה נשמע כזה רחוק אבל אני באמת באמת חושבת ששליחות בחול זה לברוח ממציאות את עושה שליחות הרבה יותר גדולה שאת בארץ ישראל!
וכן אני באמת חושבת שכול מי שיוצא מארץ מרצונו שליחות ,טיול,אפילו קברי צידיקים וואלה מאבד את עצמו מאבד את המשמעות העמוקה של ארץ ישראל רק המחשבה שהוא מסכים לעצמו לעוזב אותה???
זה הוזי בעיני כמה חיכינו כמה כמה רצנו בה ופותאם ככה נעזוב כי ...לא יודעת מה...
וכן יש פעמים שצריך אבל רק שצריך! וואלה לדעתי האמתית מי שעוזב את הארץ הוא גם לא רוצה להתחבר לארץ ישראל כי הוא מסיכם לחושב לעוזב אותה?!?!
כן זה קיצוני ,אם זה מעליב משהו אני מצטערת
אני מבינה את מה שאת אומרתLove the world
אבל תחשיב על מישהי שכל חייה גדלה על רצון ואוירה של קירוב רחוקים, חיזוק.
וזה מה שהיא רוצה בחיים זה איך שהיא רוצה שהבית שלה יראה,
ובארץ ברוך ה’ ישנם הרבה נשמות טובות שעוסקות בזה אבל בחו”ל? שם אין אף אחד מבלבד האלו שמחליטים לעצוב את הארץ וצאת לגולה לקרב את האלו שהתבוללו, את האלו שנשרו לחזק את האלו שקשה להם למול הניסיונות שם. זה מפעל חייהם.
אבל גם הם אוהבים מאוד את ארץ ישראל ורוצים להרגיש מחוברים אליה.
אומנם הם עזבו אותה, כי הם רצו לעזור לעוד ועוד יהודים להגיע גם לארץ המובטחת, לתת גם להם את תחושת הקירבה לעם היהודי בכלל לא”י
לא יודעתהכול לטובה!אחרונה

אני מרגישה שאם הוא עוזב את ארץ ישראל מטרת קירוב רחוקים זה גם הוזי...

זה באה מרגש לא משכל משכל אני מבינה מה את אומרת אבל מרגש אני מרגישה וואלה בנאדם אם אתם רוצים באמת שיהודים יעלו לארץ והתקרבו לארץ ואתם באמת רוצים אתם ציריכם להיות דוגמא אישית ולהישאר בארץ ולהפיץ אץ האור שלכם בארץ!! וזה אפשרי מי שזה חושב לו יוכל!

אבל באמת אני יותר ויותר חושבת , כן זה אולי ישמע חי בסרט וכולם יקפצו אלי , למה בכלל צריך לקרב רחוקים , כול החיים חופרים לך כמה שזה חושב וכו... אבל אנחנו במוקם שאנחנו יכולים לקרב משהו?

ולמשל אדם לא ידע משהו מסיום ועכשיו בזכותך הוא יודע אך לא עושה אז אתה גורם לו לעובר עווברה? וואלה זה עדיף? אולי עדיף שקודם כול ננסה לתקן את עצמנו?

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך