האם אתם נותנים לילדכן אוכל בריא? ועם התאמה ביולוגית?לחם מלא
בריא הכוונה חומרים טבעיים קמח מלא תחליפי חלב וללא ג'אנק.
התאמה ביולגית:
לבנים- מזון עשיר בסידן, כמו גבינה צהובה וטחינה גולמית מלאה בשביל שיהיו גבוהים
לבנות- דגנים מלאים וקטניות ובעיקר שיבולת שועל, וכמות מאוזנת של ירקות כתומים ובעיקר מרק כתום, בשביל שיער ארוך שגם יצמח מאוד מהר
(כמות מאוזנת, גבוהה אבל לא יותר מידי של ירקות כתומים מגיברה צמיחת שיער אך כמות גבוהה מידי גורמת לנשירה)
מוזמנים לשתף לפרט ולחלוק
נותנים אוכל סביר. הדוגמאות כאן לא שמיעא לן. כלומר לא סביר לןהעני ממעש
משתדליםבת 30
כולם אוכלים ביחד, לא רואה ענין לתזונה שונה בין בנים לבנות.
אופים רק עם קמח מלא, אבל כן קונים פיתות מקמח לבן לשלוח לגן ולבי'ס לפעמים..
אוכלים המון ירקות. מבחינתם שאני אכין גיגית כביסה מלאה סלט לארוחת ערב
אוכלים אוכל ביתי ולא תעשייתי.
חטיף רק בשבת בדר''כ, קורנפלקס פעמיים בשנה בערך, נקניקיות רק לכבוד מנגל, קרטיבים מנסים להכין לבד.
הדוגמאות שהבאת לא רלוונטיות. וצריך לזכור שכל ילד עם ההעדפות שלו, ומה שהוא לא אוהב, ובכלל, ילדים מאוד רואים מה יש אצל אחרים אז קשה להימנע לגמרי.
מה הבעיה לקנות פיתה מקמח מלא??לחם מלא
יש את זה בכל מאפיה וכמעט בכל סופר ואפילו לפעמים במקומות שמוכרים פלאפל...
לא טעים...בת 30
ניסינו, לא הלך.
פיתות כוסמין זה סבבה אבל זה יקר ממש.
מאוד טעים, אבל אינדיבידואלילחם מלא
לא טעים בכלל ושמעת מרופא שזה לא מומלץ לילדיםאור123456
כל הזמן ממליצים קמח מלא או דברים אחרים מלאים...
יש מלא אנשים( אני בתוכם) שזה עושה לנו רע מאד בבטן...שלשולים ללא הפסקה!!
אתה יוצא מנקודות הנחה שאינן ברורותפשוט אני..

"תחליפי חלב" - הקונצנזוס המדעי אומר שהחלב מאוד בריא, נכון שיש כמה אנשים שטוענים אחרת אבל הם כאמור מחוץ לקונצנזוס.

התאמה ביולוגית של מזון - עד כמה שאני יודע, אין אף המלצה רשמית של זה מטעם ארגון בריאות כלשהו. אני טועה? 

מבחינה מהותית:

בתא משפחתי, לא מכינים לכל אחד אוכל לפי התכונות שלו. לא מכינים מרק כתום למי שיש לה שיער ארוך ולא מכינים טחינה לבנים.

מכינים אוכל לכל המשפחה, מגישים אותו לשולחן, וכל דכפין ייתי ויקח.

כמובן השאיפה היא שיהיה בשולחן אוכל מגוון ובריא, אבל האוכל חייב להיות גם טעים - אחרת הוא יילך לפח. למשל ילדים לא תמיד אוהבים אוכל מקמח מלא, ויש דרכים אחרות להפוך את התזונה שלהם לבריאה (או לכל הפחות לא מזיקה).

כמה דבריםלחם מלא
ברור שאף אחד לא מכריח בן או בת לקחת משהו שהוא לא רוצה, מציעים לו מתוך התחשבות ממה שטוב לו אלא אם יעדיף אחרת. (סך הכל ממליצים לאכול יותר דברים מסוימים שכנראה יעדיף אבל לא חייבים ...)
דבר שני, גם בכללית וגם בתאגיד כאן 11 ממליצים להימנע מחלב בגלל חוסר יכולת של רובנו המכריע לפרק לקטוז אחרי גיל הינקות. אני מניח שהם לא לבד.
אם היטלר שנא קומוניזם שנאת מוות כאשר הקומוניזם הרג עשרות מיליונים, והוא אפילו טיפל במסירות באימו החולה, קל וחומר שלא צריך לפחד פחד מוות מכל הטענות של אריה אבני או יובל אשרוב, במיוחד אם הם ממש לא לבד כשבודקים את הדברים בצורה שכלתנית
כמה תשובותפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ג בניסן תשפ"א 13:36
אני לא יודע מי זה כאן 11 ומה ההסמכה הרפואית שלו, אבל ההמלצה הרשמית של משרד הבריאות היא לצרוך חלב - והרבה.
הנה למשל כאן, מתוך אתר הכללית:

לחלב יש יתרונות בריאותיים עצומים, ראה למשל סקירה כאן:
חלב מוצרי חלב והשפעותיהם על בריאות האדם - חלק א' - האגודה לבריאות הציבור

חוסר יכולת *של רובנו המכריע* לפרק לקטוז? זה פשוט לא שייך. יש אנשים עם רגישות ללקטוז ויש גם אלרגיים, אבל אצל רוב האנשים הלקטוז מתקבל בשמחה ובאהבה על ידי הגוף, אפילו אם הוא לא מתפרק כראוי. מי שסובל מכאב בטן אחרי אכילת חלב באמת צריך להפסיק לצרוך חלב עם לקטוז (יש גם חלב בלי לקטוז ובהגדרה יוגורטים וגבינות קשות יהיו בלי לקטוז)

לגבי היטלר,
מה?! איך זה קשור לדיון בכלל? אני מדבר על מחקרים בנוגע לחלב, ואתה טוען שצריך להקשיב לשרלטנים שקרנים בגלל שגם היטלר לפעמים צדק? על סמך מה? שיביאו מחקר ואז יהיה אפשר להתייחס אליהם ברצינות, הטיעון ''גם היטלר צדק לפעמים'' ממש לא שייך.

עונהלחם מלא

אגב דיברתי על חלב נוזלי בלבד ולא על מוצרי חלב. אפשר לראות שאני בעד גבינה צהובה, וגם חמאה שאין בהם לקטוז.
אגב, אם תאכל ביום כיכר לחם שלם או 40 ביצים, לא יקרה לך כלום מנסיון. אבל אם תשתה ליטר וחצי חלב שזה לא הרבה אתה תהיה מרותק למיטה ותתפתל מכאבי בטן, וזה אומר משהו (לא כולם אבל רובנו המכריע, כמפורט בסרטון)
אתה מבין שזאת כתבת מגזין, ואין בה המלצה כלשהי להימנע מחלב?פשוט אני..
זה רחוק שנות אור ממה שהצגת, כאילו בכללית ''ממליצים להימנע מחלב''.
ערכתי והוספתי סרטון של התאגיד ועוד מלל, תרענן את הדףלחם מלא
שוב, זה פשוט לא רלוונטיפשוט אני..
א. בסרטון אין ולו מחקר אחד, לפיו לא בריא לשתות חלב. מי שחלב עושה לו כאב בטן, שלא ישתה אותו.
בכל מקרה, הכאב הזה לא מסוכן ולא עושה שום נזק לטווח הרחוק, לעומת זאת היתרונות של החלב בהחלט בולטים לטווח הרחוק.

ב. לא הבנתי את הטענה שלך. אתה ממשיך להתבלבל בין כאב לבין בעיות בריאות. אם ליטר וחצי של חלב יגרמו לך לכאב, אז אל תשתה ליטר וחצי. בין זה לבין ההמלצה לא להביא לילדים חלב - יש מרחק רב מאוד. החלב בריא מאוד, במיוחד לילדים, ואם הם לא סובלים מכאב אחרי שתייתו/אכילתו אז אין שום סיבה להחליף אותו.

ג. שים לב, אתה טענת עוד שתי טענות שגויות:

1. כללית ממליצים להימנע מחלב - לא נכון. אתה הבאת כתבת מגזין עם דירוג תחליפי החלב. אין כאן המלצה להימנע מחלב, ובכל מקרה זאת כתבת מגזין ולא הדעה הרשמית של קופת החולים.

2. בתאגיד כאן 11 ממליצים להימנע מחלב - לא נכון. אם יש בחורה חביבה שעושה כתבה שמשודרת בערוץ מסוים, זה לא הופך להמלצה של הערוץ. זה לא שהתאגיד ממליץ משהו. אחרת, כל מאמר דעה של עמית סגל יהפוך להיות ''המלצה של ידיעות אחרונות''...

לא סתם כתבתי ''אני לא יודע מה ההסמכה הרפואית של כאן 11''. לדברים שהבאת אין כל תוקף.
אזלחם מלא
אם ענת קורול היתה מציינת את דעתה היה כתוב בפירוש שזה טור דעה
בתמונה שהבאתי כתוב "סיבות לא חסר" בהקשר של הימנעות מחלב.
אפילו בתמונה שהבאת ממליצים להימנע לרגישים ללקטוז ומציינים בסוגריים שזה הרוב.
ואגב גם אם הכאב בטן של החלב לא מעיד על נזק בריאותי הוא עדיין לא נעים. ויש את כל היתרונות של החלב בגבינה הצהובה נטולת הלקטוז, ואגב סידן יש בשפע גם בטחינה גולמית
קשה לי לנהל דיון בצורה כזאתפשוט אני..
אני מביא מחקרים, ואתה נעזר ב''סיבות לא חסר'' ובכתבה של בחורה צעירה (וגם היה משהו עם היטלר...). זה בדיוק כמו ויכוח עם מתנגדי חיסונים: אתה מביא מחקר, הם מביאים ציטוט מיוטיוב. אתה מראה את המלצות הגופים הרשמיים, הם מביאים את ההמלצות של אשרוב השקרן השרלטן. אי אפשר לנהל דיון בצורה הזאת, ולכן אפרוש.

בנוסף, ב-אי סבילות הכוונה היא לאנשים שכואבת להם הבטן אחרי האוכל, ואלה בפירוש לא רוב האנשים.
או שכולם מזוכיסטים, לא יודע.. תראה כמה אנשים קונים בסופר חלב, וכמה קונים תחליפים טבעוניים (וחלק מסוים ממי שקונה טבעוני עושה זאת מסיבות מוסריות ולא בריאותיות).
לכולם כמעט יש איזה כאב בטן אחרי איזה כמות חלבלחם מלא
אבל:
היא לפעמים לא מורגשת או מורגשת מעט בהתאם לאדם ולכמות
הם מפחדים מטבעונות או רפואה טבעית פחד מוות ומתרחקים ממנה כמו מקרינה רדיואקטיבית
לכולם כמעט? באמת? לפי מה? לפי מי?פשוט אני..
A comparison of symptoms after the consumption of milk or lactose-hydrolyzed milk by people with self-reported severe lactose intolerance - PubMed

אמנם לרובנו איך יכולת לפרק לקטוז, אבל רק אצל מיעוט קטן החלב גורם לכאב בטן, נפיחות, שלשולים, או כל חוסר נעימות אחר בקיבה.
לפי הסרטוןלחם מלא
ושוב אם הוא היה טור דעה של ענת קורול היו מציינים את זה
הוא אשר אמרתיפשוט אני..
זה בדיוק כמו ויכוח עם מתנגדי חיסונים: אתה מביא מחקר, הם מביאים ציטוט מיוטיוב
גם את הערוץ של מכון דוידסון ביוטוב אתה שונא שנאת מוות?לחם מלא
סתם סקרנות...
לא שונא סרטונים, אבל זוכר את מקומםפשוט אני..

אותי הנטורופטיה כמעט הרגה...לא להתקרב 😐אור123456
מכיר אישית אנשים שהנטורופתיה מחקה אלרגיהלחם מלא
אבל בענייני חיים- לא להתקרב!
לדוד שלי יש סרטן שהכימותרפיה מרפאת בקלות ובדייקנות אך ה"רופא" שלו הוא ד"ר אבני, והוא הורה לו לאכול חסה עם אבקת סודה כל יום.
והוא נבדק והגידול שלו לא השתפר ואף החמיר
אנחנו מנסים לשכנע אותו לרדת מזה
אבני, לא ד''ר אבניפשוט אני..
הוא לא רופא, אבל אי אפשר למחוק את הידע מראשולחם מלא
מעולה, אבל הוא לא ד''רפשוט אני..אחרונה
דוקטור לרפואה נצמד לרישיון. לימודי רפואה לא כוללים עבודת דוקטורט אלא הם שקולים לתואר שני, ולכן הרישיון מתקבל אחרי הסטאז' ולא אחרי סיום הלימודים.
מי שאינו מורשה לעבוד במקצוע - לא נקרא ד''ר.
אתה רציני?בת 30
זה הטיפול שהוא נתן לו?
שום דבר אחר, מסביב, ויטמינים, צמחי מרפא וכד'?
געוואלד!!
יש להתמודדהעני ממעש
עניינית
לא לפי סיפורים.

ואני כידוע בעד רפואה קונבנציונאלית
אתה רציני?בוקר אור
או שזה בצחוק?
זה ממש לא מאמר..
סיבות, אגב, יכולות להיות גם שלא טעים להם או שהם ספציפית רגישים ללקטוז
מה לא מאמר?לחם מלא
ולמה הסרטון לא מאמר? למה לערך כתוב יש עליונות על ערך מצולם?
מחקר כתוב עובר ביקורת עמיתים, ומתפרסם בכתב עת מדעיפשוט אני..
אחרת, לא צריך לקחת אותו ברצינות.

סרטון - לא.
יש מניעה לוגיסטית לפרסם ממצאי מחקר בתוך סרטון?לחם מלא
הערוץ של מכון דוידסון ביוטוב עושה את זה הרבה.
אשרוב מפרסם בסרטונים שלו המצאות שלו ולא ממצאי מחקר. זה ההבדל
עכשיו אני יודע שאתה לא רציני, שזה בצחוקפשוט אני..
הרי ראיתי את הדברים הקשים שכתבת על אשרוב, אני יודע שאתה מבין את ההבדל בין מחקר לבין סרטון.
מה שפשוט אני כתבבוקר אור
זה שמשהו מחוץ לקונצנזוסבת 30
לא אומר שאין בו אמת.
אנקדוטה: ראיתי פעם בקופ''ח פלייר בנושא צריכת סידן. כל הפלייר שיבח מוצרי חלב עד בלי די, והיתה רשימה בסוף של מוצרים עשירים בסידן. בראש הרשימה - 5-6 מוצרי חלב.
ותהיתי לעצמי, הרי ידוע שטחינה מלאה וסרדינים הם המוצרים הכי עשירים בסידן, אז למה הם לא מופיעים פה?
הצצה קטנה לקצה הפלייר סיפקה לי את התשובה : מוגש מטעם מועצת החלב.

אני ממש לא חושבת שחלב זה אחד המוצרים החשובים והמזינים. אני חושבת שיש הגזמה ביחס לחלב, ואפשר להסתדר מצוין בלעדיו. מי שאוכל הרבה פירות וירקות חיים, מקבל מהם מספיק סידן, ולעומת זאת, הסידן בחלב הוא לא תמיד זמין לגוף.

עוד אנקדוטה:
הבת שלי, מגיל צעיר לא כ''כ הסתדרה עם חלב. שוקו עשה לה רע, כנ''ל פיצה וכו'.
לפני שנה הופיעה לה אקזמה בידיים שהלכה והחריפה. הרופא בהתחלה נתן לה משחה שרק החמירה את המצב, ואחרי שביקשתי בדיקת אלרגיה הוא אמר שלא כדאי, אבל המליץ לנסות להימנע שבועיים מחלב. ולמרות שבכל מקרה אנחנו כמעט לא אוכלים מוצרי חלב, אכן הפסקנו. וראה זה פלא, האקזמה נעלמה כלא הייתה, ב''ה.
אז ברור שלא כולם רגישים לחלב, אבל כנראה שיש יאנשים רגישים או לחלבון החלב או לסוכר החלב, יותר ממה שנראה לנו.
נכון, ואני מכירה הרבה אנשים שחלב לא עשה להם טובבוקר אור
ועכשיו יותר טוב
אבל ללמוד מפלייר של מועצת החלב זה באמת לא חכמה גדולה..
אין לי בעיה עם אנשים שמתנזרים מחלב אבל לא נכון להגיד שבגלל שמישהי כתבה באתר של כללית שיש סיבות להתנזר מחלב אז חלב הוא לא מומלץ זה קצת צעד אחד קדימה
רק שהפלייר הזה הוא רשמי מטעם הקופ'חבת 30
באמת? היה שם סמל של קופ"ח?בוקר אור
הם עושים לפעמים שיתופים כאלה עם מקומות, אבל ברור שהם לא היו מחלקים פלייר כזה על חטיפים נגיד
אכןבת 30
לא מכינים לכל אחד אוכל שונה בהגדרהנפשי תערוג
לא נצא מזה
לא דיברתי על הכנת ארוחות שונות לחלוטיןלחם מלא
אלא על המלצה לחלק מהילדים לצרוך בכמות גבוהה או נמוכה יותר מאכלים מסוימים.
(המלצה בלבד. יש בנות שרוצות להיות גבוהות וזה נורמלי)
זה פשוט לא עובד ככהבת 30
כולם אוכלים ביחד. ובסוף-, ילדים אוכלים מה שיש ומה שטעים להם. לא רק ילדים, גם מבוגרים...
מבוגרים לא מצליחים לעמוד בהמלצות של דיאטניםנפשי תערוג
אז ילדים, ועוד בתור המלצה?
דווקא חינוך מגיל קטן הרבה יותר עובד. וגםלחם מלא
זה המלצה להרבות מוצר מסוים, לא להימנע לחלוטין ממוצר מסוים.
וגם, אני מניח שמי שיתרגל אגב לא לאכול מתוק, ממתקים יהיו מתוקים לו מידי, כמו שקרה לי
הדרך היאבת 30
לתת לילד הרגלים טובים.
ילד שמעולם לא ראה קמח מלא, בטח ירתע מזה.
ילד שלא אכל שעועית ירוקה מימיו, לא יעוף על זה.
אז צריך לנסות כמה שאפשר.
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך