הרב פשוט גאון
אין מה להגיד
"כשאדם רוצה להיות דוקא צדיק גמור, קשה לו להיות בעל תשובה. על כן ראוי לו לאדם שתמיד ישים אל לבו את השאיפה להיות בעל תשובה שקוע ברעיון התשובה ושואף להתגשמותה המעשית, ואז תוכל תשובתו להרים אותו למעלה, עד מדת צדיקים גמורים, ולמעלה מזה." (אורות התשובה, י"ד, ל"ו)
שמישהו יתייג את @תות"ח!, לא עובדים פה התיוגים ואני חושב שהוא י'הנה מזה (בעיקר כי זו פסקה של הרב...)
בעל תשובה מוכרח ללכת בדרכים עליונים, בארחות חסידות ומחשבה קדושה. אכן ישנם אנשים כאלה שנולדים בטבע להיות אפשר להם להיות צדיקים מעיקרם. והם גם אם נזדמן שחטאו ועושים תשובה יכולים אחר תשובתם להיות כארחות חייהם בדרך צדיקים דמעיקרא, לא בתגבורת להבת קדושה ניכרת וחושקת תדירה, אבל אותם שמטבעם יש בהם נשמות כאלה שתמיד הם צריכים לתשובה, הם הם הקרואים להיות חסידים ואנשי קודש (שם ל"ז)
בכלל, כל פרק יד הוא נפלא, די שובר, אבל להישבר זה טוב...
וואונבוכי הדור
שמישהו יתייג את @תות"ח!,נבוכי הדור
תודה רבהנבוכי הדור
וואו, איזו פסקה!ילדה של אבא
ללא ספק.
והנה עוד אחת-
"מיעוט מתיקות נעימת התורה בא מחסרון הטבע הישאלי של הנשמה שצריכין לתקנה על ידי תשובה מכוונת לחסרון זה,
וכוין שנותנים את הדעת לתקן את החסרון, מיד חוזר האור העליון של הטבע הקדוש של הנשמה לזרוח, וחוזרת מתיקות התורה להיגלות."
אורות התשובה, פרק י"ד, פסקה כו.
אכן...תות"ח!
וואו, גם זו מופלאה ביותר...!!
תודה רבה...!!
נפלא ביותר, הוא אומר שכאשר אנחנו רק מבינים שאנחנו חסרים את האור הא-לוקי ויודעים שהתורה כוללת כל הטובות שבעולם ורוצים את אותן הטובות וגם מגלים נכונוּת לתקן את אותו חיסרון ולעשות שינוי אמיתי שדורש מאמצים בשביל זה, כבר אז חוזר האור העליון של קודשא בריך הוא לזרוח ומתיקות התורה חוזרת להתגלות.
(כמובן, את כל זה אני אומר לעצמי, סליחה על זה שאני סתם מסביר דברים שמובנים לכם כבר...)
וואו, נפלא ביותר...!!תות"ח!
וואו, דברים מופלאים...!!
וזה מזכיר גם את מחלוקת רבי שמעון בר יוחאי ורבי ישמעאל, שהגמרא אמרה על דעת רשב"י ש"הרבה "אמר אביי הרבה עשו כרבי ישמעאל ועלתה כידם, כרשב"י ולא עלתה בידם".
והרב זצ"ל אומר על הקטע הזה בגמרא שהבאתי:
"מפני שהמחלוקת היא בעצם טבע האדם, אם הוא עלול להיות בלתי עסוק בשום דבר מעשי כ"א בהשכל ודעת או שהוא דבר שלמעלה מטבעו. ואם ימצאו אנשים נעלים שהם ירגישו בעצמם כי לגדולות נוצרו והעסק בחכמה ושכל היא להם לעונג טבעי באין הפסק וחילוף כלל, הם למעלה מן הטבע האנושי. אבל משפט התורה צריך שיהיה רק לפי טבע האנושי הנוהג ברוב ולא נתנה למלאכי השרת. ע"כ אמר שמהעיון יקשה להבחין דבר זה, כ"א מהניסיון נדע שהדבר הנוהג ברוב הוא מורה על היסוד הטבעי. ע"כ באשר אנו רואים שהרבה עשו כרבי ישמעאל ועלתה כידם, ומצאו קורת רוח בין בתורתם וחכמתם, בין בעמלם בחיי החברה וכשרון המעשה. כר"ש ולא עלתה כידם, כי ירדו כשרונותיהם מסבת ההתנגדות הפנימית שמצאו בנפשם מעסק העיון ועבודת השכל הבלתי מתחלף בעסק גופני, מזה אנו רואים שלפי טבע האדם הוא ראוי להתנהג במדת ד"א עם התורה כמדת רבי ישמעאל, ומדתו של רבי שמעון היא לפי מעלת המעולים שבאנשים שהם למעלה מטבע האנושי, שלהם יאתה להתנהג לפי מעלת טבע רוממות נפשם ולא לרדת ממעלתם בודאי." (עין אי"ה על ברכות ו' ט')
זאת אומרת, לכל אחד יש נקודת בחירה משלו.
אך יש שני סוגים שהרב זצ"ל מאפיין אותם, סוג אחד של אנשים שנקודת בחירתם היא גבוהה מאוד כך שהם אינם צריכים להתעורר ולשוב בתשובה כל הזמן, שהם בדרכם באופן טבעי מחוברים לקב"ה ועושים רצונו, וכאשר הם נופלים, אזי עושים תשובה וקמים, אך הנושא בוער בהם שיצטרכו לשוב בתשובה כל יום, ועל זה נאמר: "תנא דבי ר' ישמעאל אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה אל תהרהר אחריו ביום שמא עשה תשובה שמא סלקא דעתך אלא ודאי עשה תשובה" (ברכות דף י"ט עמוד א').
ואילו יש אנשים, כמוני למשל, שצריכים להתעורר ולשוב בתשובה כל הזמן, כי זו עדיין נקודת בחירתם, בזה, ולא התעלו עדיין מעל זה.
כמובן, גם הסוג הראשון, אינם התעלו לגמרי מזה, שהרי הם עדיין יכולים לחטוא, אך נקודת הבחירה שלהם לא עסוקה בזה האם לעשות רצונו או לעשות רצונו, רק שלפעמים נסוגים אחור מכל מיני סיבות, אך את היעד הזה הם כבשו.
ובעצם, כשאני חושב על כך, אפשר להגיד כך:
כתוב: "וא"ר חייא בר אבא א"ר יוחנן כל הנביאים כולן לא נתנבאו אלא לבעלי תשובה אבל צדיקים גמורים עין לא ראתה אלהים זולתך ופליגא דר' אבהו דא"ר אבהו מקום שבעלי תשובה עומדין צדיקים גמורים אינם עומדין שנאמר (ישעיהו נז, יט) שלום שלום לרחוק ולקרוב לרחוק ברישא והדר לקרוב" (ברכות ל"ד עמוד ב')
והרב זצ"ל אומר על זה בעין אי"ה:
"הנבואה באה מהתעלות נפש הנביא אל רוממות מעלת החכמה האלהית, עד שהסיבות הרחוקות יושקפו לו ע"י מסיביהם כפי כח נבואתו מיד ד' שעליו ישכיל. א"כ אין יד הנבואה משגת כ"א עד אותו המקום שסדרי הסיבות הולכים בסידור של הדרגה, שסבה מולדת סבה הקרובה לה והיא אחרת עד שהדברים יתרבו ויתרחקו. וע"פ הנבואה האמתית יושקפו בדיוק כל הפרטים הרחוקים ואל יפול מדבר ד' ארצה דבר קטן. אמנם באשר ליכולת אדון כל אין קץ וערך, וישנם דברים שהם מתנהגים למעלה מכל הדרגה כפי חק החכמה העליונה, א"כ שם לא תגיע יד הנבואה, ע"כ יאמר ע"ז "עין לא ראתה אלהים זולתיך". והנה דבר זה יש להסתפק, אם כפי תכונת האדם הוא ראוי שיחטא, א"כ חק התשובה הוא כפי הסידור של ההדרגה, ומעלת הצדיקים הגמורים היא שהתנשאו מעל להסידור הנהוג בכלל המציאות ע"פ הכח הניתן להם, שבזה הם מתדמים לקונם, היא החופש הגמור, שעל ידו עלו מעל כל הדרגה וסידור, ע"כ אין כח הנבואה מגעת להשכיל את האשר הגדול הזה. וזהו דעת ריו"ח שאמר דלא נתנבאו הנביאים כ"א לבע"ת, אבל צדיקים עצמם, המתנשאים מעל כל סדר כ"א לפי היכולת הגמור של שלימות חופש הבחירה, מדתם היא כעין פעולתם, דבר שהוא נעלה מכל סידור והדרגה, "אלהים זולתיך". ור"א סבר שמעלת כל אדם ישר לפי הסידור של ההדרגה הוא להיות צדיק מעיקרו. וממילא מובן שהמקלקל דרכו, ששיחת סדר ההדרגה, אין בסידור ההדרגה הכנה לו שישוב ויתקן עותתו, כ"א בהתנשאו בבחירתו בכח החופש שבו למעלה מכל הדרגה, ע"כ רק שכר בע"ת ראוי שיהי' "עין לא ראתה אלהים זולתיך". וצדיקים גמורים המה מטבע ההנהגה של ההדרכה השלמה המוטבעת מראש ע"פ מדתו של יוצר בראשית יתברך בסדרי הסבות."
זאת אומרת, כמו שאמרתי, אך יוצא מהרב זצ"ל שזה לא אומר חלילה שכאילו יש שתי רמות, ויש כאלו שנמצאים ברמה היותר קטנה ויש כאלו שהתעלו לרמה יותר גבוהה, אלא זה שני סוגי אנשים, שני אפיונים של בני אדם, והסוג הראשון הוא אכן בדרגה יותר גבוהה מבחינה מסויימת, אך יש גם מעלות לסוג השני, כמו שנאמר בגמרא, ואין הסוג הראשון צריך להיות כמו השני ואין הסוג השני צריך להיות כראשון....
נראה לענ"ד להגיד כך...
מה אתה אומר...?
@נשמה כללית
אוהוהָיוֹ הָיָה
אין לי כח לעיין כל כך, אבל על פניו נראים הדברים נאים.
(לא בהכרח שאלו ההגדרות המדוייקות, אבל משמעות הדברים)
תות"ח!אחרונה
ואם יהיה לך כוח, אשמח לדעת אם אלו ההגדרות המדוייקות ואם לא מה כן ההגדרות המדוייקות...
תודה רבה...
!!
עוד יש פה חיים???יאיר_
לא כ"כזית שמן ודבשאחרונה
..זית שמן ודבש
זה חרא
יש מתאםזית שמן ודבשאחרונה
פעם היו מסקנות. אתם לא זוכרים אני זוכרת.שִׁירָה
היום יש תהיות.
תהיותשִׁירָה
למה אני קוראת הודעות מפעם
למה כבר בשני ספרים גדליה הוא גבר חסון גבוה ומושך שכל קוראת רוצה כמוהו ואז באמצע הספר הוא מאכזב למה
למה אני מרגישה שהכל עליי
למה קשה להיות עצמאית (לא בעסק)
למה אני לא הולכת לישון בכאלה שעות
איך החיים הולכים להשתנות מסוף השבוע הזה ואני מקווה ממש שישתנו לטובה
למה תמיד אבא עוזר ועוזר ועוזר ואז בסוף אני כועסת עליו
למה הוא כאילו עוזר לי אבל באמת נראה לי שהוא עושה את זה בשבילו
למה כל התהיות שהיו לי בראש שבשבילם נכנסתי, כדי להוציא ותם, נעלמו פתאום וחוץ מגדליה אני לא זוכרת מה עוד הפריע לי
למה החיים כאלה עליות וירידות
ולמה גם דברים פשוטים מסתבכים לפעמים
לא תמיד, אבל לפעמים כן
למה אי אפשר להרוויח 20 אלף שח לגדל ילדים בנחת לאפשר לבעלך לגדול בתורה להיות רגועה עם בית מסודר בגדים מקופלים בארונות כיורים ריקים בלי שימוש בחדפ ארוחצ מוכנה חמה כל יום למה
תהיות נוספותשִׁירָה
איך יכול להיות שכל כך הרבה הודעת ורק אחת שלי
אני זוכרת שהיו הרבה יותר
ללכת ביישוב בלילות מזכיר לי את פעם
מעניין אם יגיעו אנשים מעניינים בקיץשִׁירָה
מעניין
אולי בקיץ יהיה מעניין יותר? אולי לא
תהיות נוספות נוספותשִׁירָה
למה הפסיקו לייצר נוקיה208
למה לא המציאו עוד טלפון חדש בדיור כמו נוקיה 208
למה אני בטלפון הרביעי או החמישי ב7 שנים האחרונות זה לא תקיןןןןן
ואין לי מספרים של אנשים מפעם ואין איך לשחזר
אפילו בנות מפה שפעם היו לי
שתדעי שאני ממש זוכרת אותך.אונמר
מה שלומך?
ואת עדיין כותבת באותו סגנון שהיית לפני מאה שנה.
היי גם אני זוכרת אותך. את הניק כאילושִׁירָה
עוד תהיות? דברים על החייםשִׁירָה
ללכת עם אילה בלילה ולדבר על חשופיות ישר הזכיר לי את האולפנא
למה אני האישה היחידה בגילי שעדיין מתגעגעת לאולפנא
למה אני אומרת בגילי וזה נשמע שאני זקנה אני לא זקנה
אני רוצה להיות קשורה לבנות המתוקות הצדיקות קדושות צנועות האלה
אני רוצה לחזור לאולפנא ואני מוכנה להתפקשר גם אם זאת לא ה- אולפנא
אני רוצה להיות עצמאית
אני רוצה שירים זמינים בלי לפתוח מחשב
עקיבא בחור שנוןשִׁירָהאחרונה
הגנהיצחק מזרחי
דחוף!!!! ההגנה הזאת תוקעת לי את הטלפון...
מעניין אם יש פה אנשים שעוד זוכרים אותידי"מ
קודם תתחיל - מעניין אם יש פה אנשיםל המשוגע היחידי
אח"כ אם זוכרים אותך 
חחחדי"מ
כןסביון
כןזית שמן ודבשאחרונה
קישור לשטיסל עונה 3 מישהו?הרהמורניקית
חחח מת פה, תנסי בפורומים אחריםל המשוגע היחידיאחרונה
אולי בהודעה הנעוצה של נוג"ה יש משו על סרטים
..זית שמן ודבש
הייתי איתה ביחד
טוב, נראה לי שהבנתי. אחלה. דרישת שלום!אלעזר300
מכל הסרטונים של אנדרדוס דווקא את זה?😅תמימלה..?
דווקא סרטון חמוד מאוד
ל המשוגע היחידי
נכון... פשוט יש עוד כל כך הרבה שלדעתי לפחות-טוביםתמימלה..?
פי מאה....
אבל כן, מערכון נחמד .....
ומה שהוא עשה פה בכללל המשוגע היחידיאחרונה
זה בדיקה אם הקישור של אמצע הסרטון עובד...
תפתחי את הסרטון הראשון בתוך ההודעה.