אזהרה מפני אחד [ויותר] מהניקים שהשתמשו בערוץרבקה ל.

כל אחד שיבוא ויכתוב לי אישי - יקבל זפטה לפנים.
תשאלו למה?!
אז ככה.

לפני שנה, בתחילת הקורונה, פנה אליי בחור שהכיר אותי מקבוצה שכונתה; "ווביקס".
בתחילה רציתי לחסום, כי אישי עם גברים כבר מזמן אינו הז'אנר שלי – אולם הלה החל עם הדרך המנצחת – מניפולציה.

'אני בחור מסכן. את לא מבינה מה עברתי. הייתי השפיץ של הישיבה. נכנסתי לערוץ כלשהו והכרתי שם מישהי. הייתה נשמעת סבבה. אמנם לא נהגתי נכון וחטאתי, אבל לא בדיוק חשבתי על זה. הלכתי אחרי היצר השטני שבי בעיניים עיוורות'.

לא אלאה אתכם במה שפברק לי המנוול אולם שורה תחתונה הוא זרק לי ת'פצצה שהיא פגעה בו... 'אני לא רציתי בזה. מבטיח לך. ניסיתי להילחם אך ללא הצלחה'.
חה. אויה לאותה התמימות שאחזה בי אז.

האמנתי לו. כן. ואני, בתור בחורה עם לב רך, הלכתי אחרי הרגש המטורף שהשתלט עליי.
עליי לעזור לו להשתקם. הוא בחור אומלל. הוא לא אשם במה שקרה. הרי הוא כל  כך עדין-----
וכאן החלה מסכת סחיטה רגשית מטורפת. הייתי מוצאת את עצמי מכילה דברים שאוזנה של בת נורמטיבית מן השורה אינה אמורה לשמוע. מקרים מזעזעים שלא קרו מעולם והבחור ה מ צ י א הכל ע"מ ש"אשאר לצידו" ואתן לדמיונכם להתפרע מהי מטרתו האמתית של הרשע.

לאט לאט הבחור גלש למיניות. ככה, כמו בעל המאה העיניים, ב'פה מפיק מרגליות'. אני לא אפשרתי לו לנהוג ככל העולה על רוחו והתקפתי כשהייה צריך.
עכשיו תאמרו 'את אשמה. מה את ממשיכה עם החמור הזה? בעייתך! היית צריכה לחתוך!'.
אבל אתם טועים. "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו". ואת זה אמרו חז"ל, לא אני. מכריי יעידו כי אני הבחורה עם העמוד שדרה הכי זקוף בסביבה. אני לא מאחלת לאף אחת לעבור את פריטת הרגשות שסבלתי בגינו.

לא רציתי להישאר. נמרחתי אתו בכח כי ריחמתי עליו. כל כך ריחמתי. כל יום אמרתי היום אני חותכת, אבל בא סיפור חדש שגרם לי להמשיך בצ'אט.
יעיד גם אותו הבחור, מקצת ממה שהתקפתי אותו. ואני מתפללת לאלוקים שיקרא אף הוא הודעה זו.
הוא אמר לי שהוא מתכתב רק איתי. אלא מה?!

'את האחת והיחידה!!!!!!!!!! אני אוהב רק אותך!!!!!!!!'
רק שאני לא ממש האמנתי. תחושת בטן כזו. ומה התברר?!
שהוא מתכתב גם עם חברה שלי... (!!)

תווי המקלדת יגמרו, דפי הוורד ייכלו ומה שקרה אחר כך לא יישק לתומו.

אומר רק בתמצות – הוכחתי אותו על השקרים שלו – ועזבתי.
ואז קרה הדבר הבא.

הוא החל בסחיטת רגש עקיפה דרך חברה שלי. היא רק אמרה את שמי הוא החל לבכות ולומר שאלמלא אני – הוא מתאבד. אין לו מה לעשות בחיים יותר. בחור ישיבה הוא לא יחזור להיות כי רק אני החזקתי אותו חזק לפני נפילה לתהום חלולה...
ואני?!

אני חזרתי על ארבע. בדיוק כפי שתכנן המרושע הלז.
אבל שוב, חתכתי אחרי שבוע כיוון שמצפוני מעולם לא שוקט. הן לצידו והן לצידי. גרמתי לחברה שלי לשחרר גם אחרי קצת זמן.
חברתי נפגעה קשות. הבחור - הלא ראוי לכינוי - דיבר על הדברים הכי אינטימיים בגוף. אני לא מאשימה אותה בשיתוף פעולה – הוא שיחק בה בדרגת שחקן-על. מה שלא העז איתי – הוא פתח איתה.

שפנית ניסיון הייתי קוראת לזה.
כל מה שרצה לדעת על עולם הבחורות, בירור מעמיק יותר על סרטוני תועבה בהם היה צופה, תיאור האזורים הכי מביישים – בקיצור - הכבוד היה ממנו והלאה!
שפך אצלה כל מה שבער לו לדעת כבחור ישיבה ולא יכול היה להגיע לזה ממקורותיו הסביבתיים.
כלפי חוץ הוא נותר ה"צדיק".

לקראת ר"ה קראו לי להזהיר אותו מפנייה למשטרה כיוון שהגיעו שמועות על התכתבויות מחרידות של הבחור – והבחורות החכמות חפצו לעצור את הקטסטרופה. אני עברתי את ה18, בידי להגיש תלונה ללא ההורים – ומשום כך 'נבחרתי לתפקיד'.

ומה הוא עונה לי?!
שהוא חולה בסרטן. מה אני רוצה מהחיים שלו? הוא עובר טיפולים כימותרפיים. הוא סובל יום יום. ומה אני באה אליו עם איומיי משטרות? הכל טוב איתי?!?!

תחילה לא האמנתי. אבל אחר כך... אחרי כן התחיל החשש לקנן בי שאם המצב שלו אכן נורא כפי שהוא מתרפס – אני אכזרית.

הורדנו פרופיל. נטשנו אותו לנפשו. הדומינו נפל בדיוק מושלם במשבצת בה חשק החצוף.
בין השאר – ההשלכות הנפשיות שעברתי היו קשות מנשוא.
בכיתי הרבה. חלפו עליי ימים נוראיים, תרתי משמע. הכרית שלי ספגה מה שלא ספגה מימייה. מצפונים דוקרניים, רוצחים.

את-גרמת-לו-סבל.

כן. חזרתי להתכתב אתו לעוד כמה ימים כדי ל'חזק אותו'. הוא הרי ממש-ממש זקוק לי. מה גם שליבי הלקה אותי שרק כך אנקה את הכתם שיצרתי; הבהלה שאולי גרמתי לו עם שיחת הטלפון אודות הגשת התלונה. ולא רק אני 'שבתי לסורי' אלא גם חברה שלי.

הכל התהפך לטובתו. השטן עשה את מלאכתו נאמנה.
אחרי שעזבנו אותו סופית התחלנו לפקפק בעניין המחלה אולם לא בדקנו את העניין לחודו.
לפני שבוע נודע לי שהכל היה פייק אחד גדול. הוא שיקר עלינו במצח נחושה, וברור למה. כעת אני באה להזהיר אתכם מהבן אדם, ולהרתיע בנות בכלל.

אל תענו לכל אישי. בבקשה!!!!!!!!!!
לטובתכן!!!!!!!!!!!
אל תחכו למישהו שיערער לכן את הביטחון והאמון בבני אדם. אני את אמוני, כבר איבדתי. וקשה עד בלתי הפיך להחזירו.
שמו של הבחור הוא יונתן כהן. שם משפחתו בדוי כמובן – את האמתי הוא לא חשף. הניקים בהם הוא השתמש הינם:  @בחור אחד @יוניייי @yoni cohennnn  ועוד...

נ.ב
אני לא אחראית לניק זה. ע"מ להעביר תגובות וליצירת קשר ניתן להגיע אליי דרך הניקיות הבאות:

@שושיאדית @שפרינצא בוזגלו .

תודה לכולכם על ההקשבה, מקווה שלא נצטרך להיות לעזר...

@רבקה ל. 

כל מילה פה שאני קוראת אני נחרדתנועה גבריאל
גם אותי הוא הטריד ועוד המון בנות כאן.
יצרנו קשר כמה פעמים עם ההנהלה של הערוץ( @נשמה כללית יעיד על זה) ,ושום דבר לא נעשה בנושא.
אני באמת בהלם תרבות, גם הוא פני אלי דרך @שושיאדית כדי לבקש סליחה כי הוא קיבל את המחלה, וישר אמרתי לה לעלות אותו לועידה כדי להרגיע אותו, כמו סתומה..

טוב, אין לי מילים, רק באה להגיד שכל מילה כאן בסלע, וכל הסיפור הזה הוא לא פייק, הוא אמיתי לגמרי!
בנות, פליז תפתחו עיניים..
אכן.הָיוֹ הָיָה

לא שצריך אותי, אתן מספיק אמינות. אבל כיוון שתייגת - אכן כן. והמסופר פה הוא כאין וכאפס ליד מה שהיה באמת. עוד ועוד ועוד בלי סוף. 

וכמה, כמה התחננתי לבנות לא להאמין ולא להתרגש מהמניפולציות שלו. 

ולא הצלחתי.

כי מדובר בבנות עם לב טוב, עם טהרת נפש, שנותנות אמון באנושות, אמון רב מידי...

והנה...

אני מבקש לנצל את השרשור הזה לחזור ולהתחנן מכל הלב לכל בת ובת:

אל תאמינו לשום מניפולציה של מישהו שמטריד אתכן

לא שהוא נפל בלימודים, לא שזרקו אותו מהישיבה, לא שאמא שלו מתה ולא שהוא קיבל את המחלה.

אל תאמינו לכלום. אם מישהו מטריד - לחסום ולדווח.

ואם אתן מפחדות ויש לכן מצפון - נעשה ביזנס:

על הצד שזה טוב לחסום ולדווח - תיקחו את הזכות הזו לעולם הבא שלכן

ואם אתן חוששות שאתן פוגעות וכדו' - העבירה עלי, סבבה? אני לוקח הכל איתי לגהינם שלי.

העיקר, ששום בת בעולם, לא תרגיש מצפון שהיא "פוגעת" במי שפוגע בה. בבקשה ממכן. אנא.

ולא רק בשעת מעשה - שחובה להטריד ולחסום.

גם אם אחר כך הוא פונה אליכן בדרך כלשהיא ומפעיל מניפולציות - תטרקו לו את הטלפון!

בן הטריד אתכן ואחר כך מספר שקיבל את המחלה? תברכו "ברוך הטוב והמיטיב"! לא תתחילו להתפלל עליו ולמחול לו בפה מלא ומתמלא.  המרחם על אכזרים...

אין מצפון בסיפורים כאלו, ושלשום בת לא יהיה מצפון. ל-ע-ו-ל-ם! מלעשות את הדבר הנכון.

אנא, למענכן.

צודק לגמרי!נועה גבריאל
העיקר כיוונתי עליו ביוה"כ ובראש השנה..
אי אי אי
הפעם אני איתך לגמרי לגמרי!
ובאמת אף בת לא אמורה לקחת על עצמה את העול הזה והמצפון הזה, תחסמו! כל בן אדם שאתן מוטרדות ממנו! פשוט לחסום! וגם לדווח-האמת שאני כבר לא מאמינה שזה מועיל, אבל לפחות תעשו השתדלות.
תודה על הדברים החשובים!שפרינצא בוזגלו
עבר עריכה על ידי שפרינצא בוזגלו בתאריך כ"ג בניסן תשפ"א 11:37

אני רוצה להדגיש ולפנות לכל בת ובת:

את לא אשמה!!!!!!!!!
את בת של ה' שמנסה להיות טובה, את לא צריכות להרגיש בושה ופחד ואשמה בגלל משהו שגבר חולני עשה!
חשוב שתרגישי מוגנת ואהובה ובטוחה! אם את מרגישה שעשית משהו רע- חשוב שתפנימי, זה הוא! לא את! 
את טוב גמור! ואסור לך לתת לגבר מקום לנצל את טוב הלב שלך! יש לך לב והוא מיועד לָאחד שלך, לא לאף אחד אחר!
ה' נתן לך תבונה ואינטואיציה, תסמכי עליהן! אם את חוששת מגבר- פשוט תתרחקי ממנו, כי המציאות הוכיחה שאנשים כאלו לא מהססים לפגוע, תתני לעצמך את החופש לבחור עם מי לדבר ולתקשר, אל תתני לאחרים לכפות עליך קשר!

כולי תפילה שתצליחי לשמור על עצמך תמימה ושמורה תמיד!
באהבה אחות! ❤

וואו, פשוט הזוי הסיפור הזה...תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ג בניסן תשפ"א 12:00
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ג בניסן תשפ"א 11:43

אין לי כ"כ מה להוסיף, אך משהו קטן...
אני מכיר אישית סיפור של מישהו (בן, לא בת...) שנתן לאיזה סוטה מטומטם וכל הקללות העסיסיות שאני אתן לכל אחד לדמיין בעצמו, לשחק לו בלב.
במשך חצי שנה הוא היה מתכתב איתו מכל מיני חשבונות מפוברקים, והיה מאמת סיפורים של עצמו מחשבונות אחרים, אך בעצם היה מדובר על אותו בן אדם...
הבן הקרבן היה עם לב טוב והיה תמים, וקנה את הדברים שלו, ומה שהוא עבר פשוט קשה לתאר.
אין מילים.
בסופו של דבר יצרו קשר עם המשטרה ועם להב 443, אך לא הצליחו לתפוס את הנוכל(אולי מחוסר מאמץ של המשטרה ושל להב 443...), ויכול להיות שברגע זה הוא מפתה עוד אנשים ליפול קרבנות לסיפורים המטומטמים שלו.(אגב, גם הייתה מישהי שנפלה קרבן לשטויות שלו...וזה מה שידוע, אני משער שיש עוד הרבה שאנחנו לא יודעים...)
ואותו אחד קיבל שמות מאחד החשבונות המפוברקים להתפלל עליהם ברפאנו. אוי, כמה שזה הזוי.
לא יודע למה סיפרתי את זה, אבל זה הזכיר לי את הסיפור וחשתי צורך לכתוב אותו...
בכל מקרה, מה שאני רוצה להגיד, זה שכל מי שהוא "חולה בסרטן" כנראה לא יגיד את זה, במיוחד לא על תחילת שיחה עם בן אדם, בדר"כ זה מידע שאדם אוהב לשמור לעצמו, מכיוון שהוא לא רוצה שאחרים ירגישו כלפיו רחמים, שזה בדר"כ בן שונא להרגיש והוא רוצה להרגיש שהוא כרגיל עם כולם, אז אם זה קורה, כנראה זו תרמית. אל תקנו את השטויות האלו. הנזקים מסיפורים כאלו עצומים וזה נזקים ארוכי טווח שיהיו להם השלכות ותוצאות למשך כל חייהם של הנפגעים.
אז אנא מכן, בנות, וגם בנים(בעיקר בנות, אך במקרה שסיפרתי מדובר בבן...), תיזהרו משרלטנים נוכלים, וכשצצה לכם נורה אדומה ישר תחתכו, בלי להסס. (ובמקרה הצורך גם לדווח, כמובן...)
שיחה עם בן אדם לא אמורה לתת לכם הרגשה לא נעימה, ואם יש לכן הרגשה כזאת, פשוט תחתכו.
ותמיד תזכרו למדוד, מה עדיף לכן. מצד אחד, אם לא מדובר בחרטטן, נניח, מה תרוויחו...? שיחה נחמדה עם עוד איזה ניק, בסדר...מצד שני, אם הוא חרטטן, תפסידו כ"כ הרבה ויהיו לכן נזקים בלתי הפיכים שישרטו את הנפש הטהורה שלכן. אז מה עדיף...? הסיכון פשוט לא משתלם.. ואם מדובר במישהו מסכן, אתן לא אמורות לחוש רגשות אשמה שאתן לא עוזרות לו, יש אנשים מסכנים בעולם, אך מכיוון שאי אפשר לדעת, אנחנו נאלצים לא לעזור לאותו בן אדם, כי תמיד תזכרו: "אבידתך ואבידת אביך-אבידתך קודמת". אפילו אם השאלה היא האם אביך או אתה-התשובה היא אתה, אז ק"ו על מישהו שאנחנו לא מכירים ויש סיכוי שהוא נוכל.
ואני חושב שבכללי מי שיכולה לא לדבר עם בנים בכלל, תבוא על שכרהּ וגם תרוויח שלא תיקח סיכונים בנושאים האלו.
חבל פשוט שישבר האמון בגברים, בסופו של דבר אתן אמורות להקים בית נאמן בישראל, לצאת לדייטים וכו'...ואז תצטרכו תהליך שיקום אמון בגברים ארוך וקשה כדי להחזיר את האמון, פשוט חבל.
וגם אם ריחמתן עליו בהתחלה, כאשר אתן מרגישות לא נעים, אתן לא אמורות לסבול מהסיפור שלו, גם אם הוא אמיתי. הוא סובל, בסדר, יש אנשים מסכנים בעולם, אך זו לא סיבה שעוד אנשים יסבלו בגללו ולא צריכים שיהיה להם מטען שלילי רגשי בגלל אותו האדם שסובל.
אה, ועוד משהו קטן...
בנות שנפגע אמונן בגברים, אגיד לכן משפט אחד...
זה תהליך שצריך לעבור ואני לא מאמין שבזכות המשפט הזה בבת אחת ישתנה היחס שלכן והאמון שלכן יבנה, אבל לפחות מקווה שיתן את ההתחלה של ההבנה ושל התהליך של הבנייה והשיקום מחדש של אמונכן.
אותם הסוטים המגעילים האלו אינם מייצגים את המין הגברי. על כל אחד סוטה מגעיל שמקומו בכלא, יש כל כך הרבה גברים טובים ונורמלים שלא רוצים ברעת אף אדם וסולדים מאותם סוטים.
אל תקחו את הסוטים האלו בתור דוגמא, בבקשה, הם לא דוגמא לכלום, הם דוגמא לאיך לא להתנהג...
מדובר באנשים שמנצלים תמימות של אנשים (ולכן הקרבנות בסיפורים האלו הם בעיקר בנות...) כדי לשחק ברגשות של קרבנותיהם והם נהנים מהסבל ומהצער שהם גורמים לאנשים. אלו לא אנשים, אלו מפלצות. אל תתנו להם לעשות את חפצם, הם גרועים ממפלצות.
כידוע, יש חמש רמות בבריאה: דומם, צומח, חי, מדבר ויהודי.(עיינו בכוזרי שהיהודי הוא סוג שונה ועלינו נאמר: "ומי יתן כל עם ה' נביאים כי יתן ה' את רוחו עליהם", זה סוג שונה של בריאה...)
בכל מקרה, כל דרגה יותר גבוהה מחברתה. השוני בין דרגת החי לדרגת המדבר והיהודי (בלי להתייחס לשוני של היהודי, אני מדבר עכשיו בכללי על מה שמאחד את כל בני האנוש...) זה שלדרגת מדבר יש בחירה חופשית. (ע"פ אחד מהפירושים לפסוק "בצלם א-לוקים ברא אותו").
יש בהמות יותר טובות, בהמות פחות טובות, חיות יותר טובות, חיות פחות טובות, אך את כולן מאפיין דבר אחד: אין להם בחירה. וגם אם יש חיה בדרגה יותר נעלה, זה לא כי היא בחרה בטוב, זה כי זה הטבע שלה וכך הקב"ה ברא אותה.
אך לאדם יש בחירה.
מכיוון שלאדם יש בחירה, הוא יכול לבחור בטוב ויכול לבחור ברע.
"בְּשָׁעָה שֶׁבָּרָא הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא אֶת אָדָם הָרִאשׁוֹן

נְטָלוֹ וְהֶחֱזִירוֹ עַל כָּל אִילָנֵי גַּן עֵדֶן

וְאָמַר לוֹ: רְאֵה מַעֲשַׂי כַּמָּה נָאִים וּמְשׁוּבָּחִין הֵן וְכָל מָה שֶׁבָּרָאתִי-

בִּשְׁבִילְךָ בָּרָאתִי,

תַּן דַּעְתְּךָ שֶׁלֹּא תְּקַלְקֵל וְתַחֲרִיב אֶת עוֹלָמִי,

שֶׁאִם קִלְקַלְתָּ אֵין מִי שֶׁיְּתַקֵּן אַחֲרֶיךָ."

האדם נברא טוב במהותו, אבל מכיוון שיש בחירה חופשית ויש יצר הרע, האדם יכול לבחור ברע ולגרום לקלקולים.
וכאשר האדם בוחר ברע, הוא יכול להיות יותר גרוע מן פחותי הבהמות והחיות.
הוא יכול להגיע לשפל המדרגה, כי החיה אין לה בחירה, והוא בחר ברע ועושה רע כי הוא בוחר, הוא גרוע מן החיות והבהמות.
כי אם חיה הורגת חיה אחרת, זה כי זה הטבע שלה, ואפילו לדוגמא צבועים (סתם דוגמא שעלתה לי...) שכשהם הורגים זברה הם לא הורגים רק כדי לאכול אותה, הם מתעללים בה ואוכלים אותה חיה, עדיין אין להם בחירה וזה טבעם, ואילו אדם רוצח הוא בוחר לרצוח ועושה את זה לשם הרצח, לשם התענוג הטהור בלרצוח, שזה דבר שלא יעלה על הדעת והאדם הזה גרוע מן פחותי הבהמות ומגיע לו מוות.
כך גם אותם הפושעים ברשת, הם עושים את כל זה כי הם אוהבים לגרום סבל לאנשים, אוהבים להתעלל באנשים ולגרום להם צער, הם נהנים מזה, וזה פשוט מבחיל, הם ירדו מדרגת אדם. (לא אמרתי שאין להם תקנה ומגיע להם מיתה, אך בהחלט במצב הנוכחי, אם נניח שהם לא ישתנו כל החיים, מגיע להם למות...).
הם אינם מייצגים כלל את המין הגברי ופשוט בושה בשבילי ובשביל כל הבנים שיש אנשים כאלו.
כמובן, זה מובן מאוד שאמונכן נשבר, אני באמת מבין, אך רק תדעו את זה...
וכמובן, כל הדברים לא נאמרו ברוח של ביקורת או משהו כזה, אלא בתור מקום שמבין ורוצה לעזור...(כמובן, לא מתיימר להבין את כאבכן, מקום שמבין את זה משום שאני מכיר סיפור אישי...)
מקווה שעזרתי, יום טוב לכולם...

כל מילה בסלע. מי שלא קראה שתקרא!!!!שושיאדית
נכון. תדווחו ומקסימום תגידו שאתן/ם לא בטוחים אבל מדווחיםהיום הוא היום
אפילו מספק. כי זה נושא חמור ומסובך
נכון ממש...שושיאדית
ועוד בערב יו"כ התחנן אלי שאשכנע את כולם לסלוח...
אין גבול לתחמנות ושקר גס.
לא מובן לי למה הוא חשב שסליחה שהושגה במרמה קרויה סליחה...שפרינצא בוזגלו

כשהוא יקרא את זה-שושיאדית
אני גאה בכך שלא האמתני לשטו הזו בהתחלה...

ובגלל ההמשך...
אני מפה מאחלת לו.
שהטיפולים הכימותרפיים שהוא פינטז לנו
יקרו באמיתי וכמה שיותר מייסר, ארוך, כואב, מתיש וממית.
אמן...!!!תות"ח!

מחילה שיבקש מריבונו של עולם שיקל עליו את הייסורים בגיהנם.

אשרייך!שפרינצא בוזגלו

וואו, אני כ"כ שמחה שהפנמת ש'כל שנעשה רחמן על האכזרים, לסוף נעשה אכזר על רחמנים'...

צריך להתפלל על רפואת הנפש.באמונה תמיד

ושיחזור בתשובה. כמו הסיפור בגמרא עם ברוריה ובעלה... נראלי גמרא ברכות דך י' עמוד א'. 

כתוב "יתמו חטאים" יתמו חטאים ולא חוטאים!

אנו מתפללים שלא יהיה רוע ונילחם ברוע בכל דרך אפשרית. אבל לא באדם אלא במעשים שלו.

וראו גם במידות הראי"ה בחלק של אהבה. 

אהבת הבריות צריכה להיות חיה בלב ובנשמה, אהבת כל האדם ביחוד. ואהבת כל העמים כולם ח), חפץ עילוים ותקומתם הרוחנית והחמרית, והשנאה צריכה להיות רק על הרשעה והזוהמא שבעולם. אי-אפשר כלל לבא לידי רום-הרוח של "הודו לד' קראו בשמו הודיעו בעמים עלילותיו"‏[4] בלא אהבה פנימית, מעמקי לב ונפש, להיטיב לעמים כולם, לשפר את קניניהם, לאשר את חייהם. תכונה זו היא שמסגלת את רוחא דמלכא משיחא‏[5] לחול על ישראל. בכל מקום שאנו מוצאים רמזי שנאה (שבת פט, א), הרינו יודעים ברור שהכונה רק על הרשעה, שהיא מרתקת בחזקה את האיגוד של עמים רבים, גם בהוה וביחוד בימים מקדם שהיתה זוהמת העולם יותר מסואבת יא). אבל עלינו לדעת כי נקודת חיים, אור וקודש, תמיד לא זזה מהצלם האלהי שנחנן בו האדם בכללו, וחוננו בו כל עם ולשון, כל אחד לפי ערכו, וגרעין קודש זה ירומם את הכל. ומתוך נקודת-חיים זו אנו חפצים את העילוי הגמור שיחול בעולם, את אור הצדק והמישרים, המתאחד עם ההוד והתפארת, עם הגבורה והנצח, והשלמת היצור כולו, והאדם וכל אגפיו בתחילה. ואת הנשמה הפנימית המונחת בעומק הדעת של כנסת ישראל, שברוח ד' עלינו הננו הולכים ומעוררים אותה לחיים מעשיים ורוחניים.

כן אבל תסלח לישושיאדית
אם לא בא לי להתפלל עליו...
אני אשמור את התפילות לאנשים שבאמת מגיע להם.
‏‏מתנחל בראבק

כבר אמרו חז"ל בפרק ח' מ"ט פאה: וכל מי שאינו לא חיגר, ולא סומא, ולא פיסחכח, ועושה עצמו כט כאחד מהם, אינו מת מן הזקנה עד שיהיה כאחד מהם, שנאמר [(משלי יא) ודורש רעה תבואנו, ונאמר] (דברים טז): "צדק צדק תרדוף".
לכן חז"ל אמרו לאותו אדם: שיהיה לך כימותרפיה ושזה מה שיקרה לך!!!!!!

בדיוקשושיאדית
נו... אז לא הבנתע, זה שאיחלתי לו את זה מכל הלב, זה רע או טוב?
לא משנה, חזל אמרו שכל מי שמציג את עצמו חולה ואינו חולהמתנחל בראבק

יהיה חולה בערוב ימיו

אה אז מעולה!שושיאדית
יש לך הבטחה מחז"ל
אפשר להיות רגועים
את לא חייבצ להתפלל עליו.באמונה תמיד

אבל לקלל לא כדאי. יותר בשביל הנשמה שלך מאשר בשבילו...

ואגב, אני בת!

טויב... מה שבטוחשושיאדית
אין לי זמן מיות
ר להקדיש לן.
וזה גם הניקים הנ"לנועה גבריאל
@בחור אחד
@יונתן המקורי
@סתם בחור אחד

יש גם עוד, אחד מהם אני לא מוצאת, אבל באמת מתחננת לפניכן שתזהרו, אני חצי נפלתי בפח כבר, אז לפחות שאתן לא..
ואם אתן רוצות גם אני יכולה לאיימן את הסיפר
וגם@שושיאדית
@מגובלת-
@שפרינצא בוזגלו
@נשמה כללית
^^😶. ומוסיפהאמרלד
נכון!נועה גבריאל
שעה ניסיתי למצוא אותו ולא מצאתי.
דביל.
אופ.
רק שימו לב זה לא הוא.מגובלת-

זה בחורציק עם יותר ק' בסוף.

שלא יפול על מישהו אחר...

@בחורציקקק

משו כזה

ניק שנמחק בגלל סיפור שלם

ואוו אם הצלחנו לגרור אותך לפה....שושיאדית
באמת שברנו שיא.
צודקת, תודה!( לא מצליחה לערוך )אמרלד
את חסרה כאן .
טוב לראות אותך מידי פעם
עוד ניקים לחגיגהנועה גבריאל
@שירה123-כןכן, גם פתח פצלשים של בת ברב חוכמתו.
@שלום וברכה

אלו נראלי שלחו רק לי הודעות, אבל אם שלחו לעוד מישהי אז שתדע..

והמפורסם מכולם-
@יונייי
יש למעלה עוד רשימה של ניקים😏נועה גבריאל
היי רק שאל תתבלבלו בין הניק המזויף שירה123 אלייי!שירה 333

כמעט התבלבלתי.באמונה תמיד

הסתכלתי פה ושם, איזה 3 פעמים עד שקלטתי שזה לא אותו אחד

היא נמחקה נראלי..אז אין לכם מה לדאוג, רק תפקחו עיןנועה גבריאל
כן באמת נבהלתי לרגע...גלקסיה

מעידהמגובלת-

ואווו ב"ה!באולפנה...

שעשעיתם עם המנוול הרשע הזה משהוא, באמת חשוב מאוד להזהר ממנו! 
רשע מרושע וסוטה! 

ממש לא הצלחנו כל כך...שושיאדית
ניסינו הכל...

העיקר שניסינו.
היה מורכב, מסובך ומורט עצבים!

בקיצור, לא תמיד כדאי לחשוף.
אז...
לא אפרט יותר מדי בפורום.
וגם.באולפנה...

עליו אני גם שמעתי, ושמעתי שהוא הטריד בנות גם באמיתי. 
וניצל אותם.. ובאמת שכבר תקופה מנסים לתפוס את המנוול הזה. 
באמת חשוב להזהר! 
ולא להיות תמימות, ולנפנף אותם בקלות..

באמת כואב שככה מנצלים פה את השיחות אישיות, לדברים רעים ומגעילים. 

צודקת לגמרינועה גבריאל
סתום ברמ"ח אבריו😤
ושס"א גידיותות"ח!

סתום זו לא מילה.

לגמרי😡נועה גבריאל
שלא תדעו...שושיאדית
מה היה כתוב בטקסט הזה לפני הביקורת שהעברתי עליו....
כך שבאמת כל כינוי יתקבל בברכה...
אבל שלא ינעלו לנו פה...
כן אהה😏נועה גבריאל
ואווו זה קשה כול כך לשומע דברים כאלה...הכול לטובה!
שומעים כול יום.... זה לא נגמר...
גם אני נפלתי ובן אחד עשה לי ... לא פו אבל מבינה כול כך את הרגשה... זה כול כך קשה לצאת מזה להפסיק גם במציאות וגם ברוח להפסיק לחושב... ולבכות ,קיצר שיהיה לכולנו בהצלחה!!!
ברור...שושיאדית
כזה סיפור לא נשמר בסוד....
צריך להוקיע ולהזהיר.
ואווו וכול הכבוד!!! מעירצה!!הכול לטובה!
שהוצאת את זה החוצה!!!
לא אני הכותבת.שושיאדית
אז מי שהכותבת!!!!הכול לטובה!
אני שהיה לי מקרה בעבר ...לא העזתי לספר בקושי לחברה ולאמא שלי בכלל לא... בסוף חברות גילו את זה... פושט..
מזדהה איתך כמעטשושיאדית
יש לי אליבי דומה...
פעם הייתי שופכת הכל אל תוך סיפור ארוך ומפורט...(כמו שעשתה @רבקה ל. ) ואני מצדיעה לה על המסוגלות, אבל כנראה שאין זה מכוחי.... שיתפתי בנות בודדות ממש
וכשממש רציתי כתבתי שירון קצר....

ואולי יש על שמי כמה בפרוזה, אם יהיה שייך, אעלה אחד או שניים ממה שאצליח למצוא.

רק עזרתי לחברה להעלות את הטקסט לפהשושיאדית
האינטרנט שלה חסום.

בדרך קראנו ביחד והשמטתי כמה דברים שלא מתאימים לנוגה.
כל הכבוד לכןברוקולי

ותזכורת כללית-  

בהתלבטות הכי קטנה בין להמשיך או לא להמשיך להתכתב 

כנראה התשובה הנכונה היא שצריך להפסיק 

גם מול ניקים "מוכרים" וידועים 

לא נעים לך, 

תפסיקו במקום 

תחסמו

ותלחצו על דווח 

אתן לא צריכות לכתוב / לדבר / לשמוע על שום דבר שגולש 

או מרגיש לכן לא טוב 

חיזוק לכל הבנות היקרות שנפגעו. 

תודה על החיזוק!שושיאדית
🤗
מה הדיווח בעצם עושה?Love the world
מעביר למנהלים, לכן לא לפחד מנהלים מפעילים שיקול דעתמתנחל בראבק

^^ בדיוק !ברוקולי
וואו מחריד! אני שוקלת להתנתק מהפורומים גם בגלל זהשירה 333
אבל לא רק בגלל זה..... גם בגלל הזמן האבוד והלימודים....נראה.....בכל מקרה יש לי כלל. אם מישהו פונה אלי ומתחיל לחרטש שהוא צריך עזרה נפשית אני אפנה אותו לגורם מקצועי. אני לא פסיכולוגית והוא לא יכול להשען עלי. מיש שצריך עזרה מסוג זה לא מחפש אותה פה נקודה. אין מה להאמין לסיפורים האלה זה פשוט אנשים רעיםםם או משוגעים או גם וגםוגם אם אמיתיים את לא יכולה לעזור.....
מתכתבת רק אם אנשים שראיתי בהודעות פחות או יותר שהם נורמטייבים ולא טרולים ואם אני חושדת במישהו-ישר לחסום!!! אם חמור ממש אז לדווח....
בכל מקרה, מבינה אותך לגמרי אל תאשימי את עצמך...
העיקר שעכשיו הכל מאחוריך
יש מצב פנה אלי לאחרונה טרול, משהו מאד חשוד בשיחה איתו..קולמוס הנפש.

איך בודקים את זה?

אתה פונה למנהלים, נראה לי...תות"ח!

@חצילוש @ענבל...
אבל לא בטוח, תדבר עם @נשמה כללית, הוא ידע לענות לך על השאלה...

אם יש משהו חשוד בשיחה אישיתברוקולי

קודם כל חוסמים 

אתה יכול לדווח למנהלי הפורום הנ"ל

אתה יכול לדווח ל @ימ''ל @ענבל

או כל מנהל כאן בצוות באתר. 

זה לא חשוד בקטע שאמר משהו לא מתאים.קולמוס הנפש.

במקרה כזה לא הייתי צריך לשאול.

סתם, הרגשה מוזרה.\התנהלות מוזרה של השיחה.

ועוד איזה משהו מוזר, ביחד זהז קצת חשוד

לכן שואל, איך אני יכול לבדוק בצורה טובה את העניין.. (עדיף תגובות בפרטי, כיוון שגם המתחזים קוראים את התגובות בפורום...

אז תדבר עם המנהלים הנ"ל.תות"ח!

ותראה מה דעתם על כך וכיצד לנהוג...
וממליץ גם להיוועץ ב@נשמה כללית...

שכוייח על השטעל'ע.. הָיוֹ הָיָה

אין צורך להודות.תות"ח!

זה אתה שעושה עבודת קודש, לא אני...

לא נעים לך זה לא רק דברים חשודים ולא ראוייםברוקולי

לא זורם לך השיחה, תפסיק אותה. מה הבעיה?

עם ניקים אחריםשושיאדית
מבררים...
יוצרים קשר, בודקים, מרכלים קצת עד שקולטים נקודות רגישות ומתחילים לשאול שאלות.
תסתכל בכרטיס אישי שלושירה 333

ותראה גם איזה הודעות הוא כתב בפורומים. על סמך מה אתה חושד בו?, כאילו קצת קשה להבין במה מדובר...

אם מתחיל להיות לא נעים פשוט תחסום בלי להתבלבל

חשוב לקרוא!!!!!!!שושיאדית
אז בהתחשב בתגובות למה שנכתב.

בגדול-
כל בת עם גישה למידע ויצירת קשרים תיתקל בכזה דבר...
מי יותר ומי פחות...
לכן צריך להעלות את הסיפורים למודעות.
כמו שהעלו למודעות הציבורית את המקרים של ערבים עם יהודיחת וכל אחת חושבת אלף פעמים ואולי גם מספיקה פעם אחת כדי לזהות את עצמה בסיטואציה כזו ולהחליט חד וחלק.
לאט לאט בעזרת השם נצליח גם בזה, רק צריך כמה שיותר לפרסם ולהזהיר.

נשים הן עם רגיש, לכן אפשר לקנות אותן ע"י רגש, וזו דרך העולם, שיש מנוולים שמצאו בזה פרצה לניצול ע"י קניה שלהן באמצעות רגש... אבל רגד כל כך מזוהם.... פוי!

אז בנות אהובות, בואו נעלה את זה למודעות.

נכון, הכח שלנו הוא הרגש.
הוא נועד בשביל מטרות טובות!
סליחה על הדוגמה המקובעת אבל זה כמו לחצן שמקליקים עליו, ומתחילה לרוץ תוכנית משוכללת ומדהימה, עם המון תכונות ויכולות בלעדיות, משהו עצום וגדול ממש!!

אבל צריך לאבטח את התוכנה כדי שפורצים זרים לא יטמנו בכפתור הזה סוס טרויאני מלא מרץ ותשוקה.

אז ככל שהתוכנה תהיה יותר משוכללת ובלעדית, כך היא מקור נחשק יותר לפריצה, את צריכה להיות ההאקרית של עצמך.
ככל שאת מעריכה את עצמך כך תאבטחי את עצמך.

אוהבת אתכן מאד!
בקריאת Protect yuor self
@שושיאדית .
אחיות יקרות, חשוב שתדענה מה נכלל תחת ההגדרה 'פגיעה מינית'שפרינצא בוזגלו

תקיפה מינית היא שם כולל לקשת רחבה של מעשים בעלי אופי מיני, הנעשים בניגוד לרצונו החופשי של אדם, ללא הסכמתו ושלא מבחירתו ו/או לחילופין, ו/או תוך ניצול חולשתו.

בעצם ישנם 6 דברים שנחשבים להטרדה:

* סחיטת אדם לביצוע מעשה בעל אופי מיני.
* מעשה מגונה.
* הצעות חוזרות בעלות אופי מיני אף שהאדם שאליו מופנות ההצעות הראה שאינו מעוניין בהן.
* התייחסויות חוזרות למיניותו של אדם, אף שהאדם שאליו מופנות ההתייחסויות הראה שאינו מעוניין בהן.
* התייחסות מבזה או משפילה למינו או לנטייתו המינית של אדם, בין אם הוא הראה שהדבר מפריע לו ובין אם לאו.
* שליחת/בקשת שליחת סרטון, תמונה, הקלטה בעל אופי מיני.

לאחר שהנכן מודעות למה שנכלל תחת הטייטל הטרדה מינית- חשוב שתדעו, אתן לא אשמות- אל תתביישו לספר!

אם הוטרדתן מינית (כל מה שנכלל בהגדרות לעיל)- אל תשתקו!

הגוף שלך שייך לכך, ואסור לאף אחד לגעת בו שלא ברצונך.

אסור לאף אחד להגיד לכן דברים שאתן לא רוצות לשמוע, אסור לאף אחד להראות לכן דברים ללא רשותכן.

אסור שתהייה לגיטימציה למישהו להטריד אתכן!

בתור נשים אנחנו צריכות לדעת את ערכינו- אנחנו לא זולות!

כמובן שחשוב שנשמור על עצמינו- לא נצא החוצה בלילה, נתרחק מאנשים מפוקפקים,

והכי חשוב- אם מישהו מרגיש לי חשוד פשוט לנתק קשר, ללא כל נקיפות מצפון.

זכותך להיות עם מי שכיף לך, ברגע שאת מרגישה חוסר נעימות- פשוט תתחפפי!

זה לגיטימי לחשוד באנשים- עדיף לחשוד בכשרים מאשר להיפגע מנצלנים.

אם את מרגישה שהשיח נגרר לדברים שהשתיקה יפה להם-פשוט תפסיקי את זה.

העולם כיום מלא ברוע, חשוב שתשמרנה על עצמכן.

והיה ונפגעתן, הכלל: ת ש ת פ ו! תדברו על זה עם מישהו שאפשר לסמוך עליו.

תשקלו את צעדיכן, יש לכן שתי אופציות: או להדחיק או לפנות למשטרה.

לכן אין מה לעשות בנידון! תפנו למבוגר ותספרו!

תדאגנה לעצמכן אחיות!

אכן, חשוב מאוד! כל הכבוד...תקראושירה 333

תזכרו דבר אחד: את לא פסיכולוגית! מי שצריך עזרה נפשית וחברהשירה 333

שיפנה לגורמים מקצועיים. פה זה מקום לפרוק נכון אבל את לא אמורה בשום פנים ואופן להיות  הפסיכולוגית וחברת הנפש של בן בודד...ועוד להיפגע...חס ושלום! גם אם את חוששת שזה נכון אין לך מה לחשוש לפגוע כי את לא יכולה לעזור לו, וזה לטובתו אפילו אם זה אמיתי כי אסור שהוא יפתח תלות רגשית ונפשית בך! זה רק יזיק לו ומזיק לך! שלא תצטרכי בסוף עזרה נפשית בעצמך חס ושלום.... ושיחפש עזרה וחברה במקומות אחרים ולא פה

ברגע שמישהו מתחיל להגזים תשלחי לו מספר של ער"ן ותחסמי 

לא מדברת ספציפית למקרה שלך ולא מעבירה ביקורת...באמת שאי אפשר לשפוט אותך וזה נוראי מה שעברת...

אמאלהההה רצינייייי איזה מפחידדאפרת????
כל הכבוד שפתחתן את זה והעלתן את המודעות!
לא שופט אף אחת ולא הכרתי את המציאות ומאחל לאף אחת ואחד:מתנחל בראבק

לא ליפול לדברים האלו ושלא תעמדו בניסיון.

אבל כמה דברים שהפקתי מהשירשור
1. ברגע שמתחילות מוניפולציות ריגשיות: לחתוך.
2. לא לגלוש לדברים אישיים ורצוי גם לא לגלות שם בשום אופן, ואם יש צורך מיוחד אפשר לנסות את "דתיים שלובים" בלי לגלות את הפרטים אלא דרך קישורים כלשהם: אתה מכיר קומונר מתנועת נוער פלונית? מכיר בחור/ר"מ בישיבה/אולפנה אלמונית? וכד'.
3.לא לעלות לזום בלי עוד מישהו, ורצוי גם למעט ככל הניתן בשיחות כאלו.
4. ברגע שגולש לנושאים לא נעימים, להעיר ואם לא מקשיב: חד וחלק לחתוך. 
5. גם ניק "מוכר" צריך להיזהר ממנו ק"ו בניק שלא כ"כ מוכר פעיל וכותב בפורומים.
6. לא להסס אם לדווח, אפשר אם רוצים להגיד ש"לא בטוחים" ויכולים לבדוק את שאר השיחות שלו.
7. גם אם הניק לא פעיל יותר לדווח כדי שיוכלו להסתכל על הIP שלו ולזהות פצל"שים, ובמקרים חמורים יוכלו לערב משטרה שתזהה את האדם ע"פ הIP

כבר אמרו חז"ל בפרק ח' מ"ט פאה: וכל מי שאינו לא חיגר, ולא סומא, ולא פיסחכח, ועושה עצמו כט כאחד מהם, אינו מת מן הזקנה עד שיהיה כאחד מהם, שנאמר [(משלי יא) ודורש רעה תבואנו, ונאמר] (דברים טז): "צדק צדק תרדוף".
לכן חז"ל איחלו לאותו אדם: שיהיה לך כימותרפיה ושזה מה שיקרה לך!!!!!!

משהו שלא הבנתי: לא מכיר את המקרה לפרטים, אמרתן שהוא פעל בשם בדוי אז איך דיווחתן עליו למשטרה?
ולסיום שלא תדעו עוד צער.

אם עזרתי למישהו או למישהי היה שווה להשקיע את כל הזמן בלכתוב את זה, אבל כתבתי את זה לא רק בשביל אחרים אלא בשביל עצמי שאני אבין מה לעשות ומה לא. מאחל המון בהצלחה לכולם ושלא תעמדו בדבר ניסיון.

בנות!Love the world
יש עוד משהו חשוב צריך להוסיף לפה....
אם בתחילת השיחה זה מרגיש לכם מוזר ומשהו חשוד,
אל תהססו להבהיר מאוד ברור שאתם לא מדברות על מין! תבהירו את עצמכם מאוד ברור ואל תיפלו בבורות שהוא ינסה לחפור לכם בעקבות ההצהרה הזו.
באמת לי זה קרה כמה פעמים פשוט כתבתי לו בהתחלה שאני לא מדברת על מי והוא יכול לדבר על דברים אחרים, הוא ניסה להתחיל שיחה כזו או אחרת בנושא מין אבל אני כתבתי לו ברור מאוד שאופס הוא גלש לנושא שאמרתי שאני לא מדברת עליו.
תהיו ערות למה שקורה ואל תהססו להביע ברור מאוד את העמדה שלכן!
גאה בכולכן מאוד!
מחרידהמלך 1

עברתי אל כל השמות שלו פה ועברתי כעל התגובות של ואפשר להגיד שניתן לזהות דפוס פעולה ועוד דברים

משהו חשוב מאדשושיאדית
מי שכבר נפגעה בעבר, בדקתי איפה אפשר לקבל מענה וסיוע, בעזרת @שפרינצא בוזגלו ב"ה השגתי מספר של ארגון תה"ל.
בדקתי את זה ושווה לכל אחת להתייעץ שם!!!
ניסיתי את זה וזה ממש טוב!
מומלץ!!
שפרינצא, מוזמנת לכתוב את המספר.
אפשר גם ער"ןמתנחל בראבק

מי שהוטרדה מוזמנת לפנות לארגון תה"ל,שפרינצא בוזגלו

יש בו מתנדבות דתיות שנותנות יעוץ ומענה טלפוני במספר: 

תגידו את האמת.. רק לי התחשק לבדוק איך מרגישה זפטה וירטואלית?קולמוס הנפש.

קורץ

אחרי שקראתי את זה.קולמוס הנפש.

הלכתי לבדוק בהיסטוריה שלי.. וגיליתי שהיה לי איזה התכתבות עם הניק ''יונייייי'' (לא דיקדקתי במספר הי'...)

ועכשיו, אחרי שקראתי את התגובה שפתחה את השרשור.. אני קולט כמה דברים הייתי צריך לשים לב אליהם.. איךך איך לא קלטתי שאני צריך לדווח..

באמת צריך להזהר..

מוסיפה ניק לחגיגה:שפרינצא בוזגלו
של יוני?מתנחל בראבק

אז של מי?שפרינצא בוזגלו

שלי?
ברור ששל יוני.

אולי ניק שנפגע ממנומתנחל בראבק

יישר כחנקדימון
באמת צריך לעורר על כך. שום שחנ"ש לא אמור להתנהל בין בנים לבנות ברחבי הפורום ובפרטי. נורת אזהרה ראשונה היא העובדה שמישהו סתם כך פונה אליך להשתפך. מי שצריך עזרה אמור לפנות לארגונים או לאנשי מקצוע - שום אנונימי לא אמור להיכנס למקום כזה. אפילו אם מדובר בסיפור אמיתי, אף נערה לא אמורה להיות פסיכולוגית לאדם זר.
כל הכבוד על השיתוף של הנושא הזה. חשוב מאוד.
שימרו על עצמכן/ם.
חיבוק גדול בשבילך על כל מה שעברתהנורמלית האחרונה

אמאלה מפחיד!!!!גלקסיהאחרונה

אבל תודה שהעלית את הנושא, שנדע להיזהר

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך