בעקבות המקרה שהתפרסם בפורום-אשמח שתכתבו תובנות מהנושא והמקרהמתנחל בראבק

בשביל שנוכל כולנו להתגונן אני ליקטתי כאן כמה

1. ברגע שמתחילות מוניפולציות ריגשיות: לחתוך.
2. לא לגלוש לדברים אישיים ורצוי גם לא לגלות שם בשום אופן אם זה לא נצרך, ואם יש צורך מיוחד אפשר לנסות את "דתיים שלובים" בלי לגלות את הפרטים אלא דרך קישורים כלשהם: אתה מכיר קומונר מתנועת נוער פלונית? מכיר בחור/ר"מ בישיבה/אולפנה אלמונית? מכיר מישהו מישוב שלמוני? וכד'.
3.לא לעלות לזום/שיחת וידאו בלי עוד מישהו, ורצוי גם למעט ככל הניתן בשיחות כאלו, ולהיכנס עם שם בדוי.
4. ברגע שגולש לנושאים לא נעימים, להעיר ואם לא מקשיב: חד וחלק לחתוך. 
5. גם ניק "מוכר" צריך להיזהר ממנו ק"ו בניק שלא כ"כ מוכר פעיל וכותב בפורומים.
6. לא להסס אם לדווח, אפשר אם רוצים להגיד ש"לא בטוחים" ויכולים לבדוק את שאר השיחות שלו.
7. גם אם הניק לא פעיל יותר לדווח כדי שיוכלו להסתכל על הIP שלו ולזהות פצל"שים, ובמקרים חמורים יוכלו לערב משטרה שתזהה את האדם ע"פ הIP

מסכים זה חשוב מאודסודי ביותר

יש לך משהו להוסיף? אשמח שכל אחד יוסיף מה שיכולמתנחל בראבק

כדי לעזור לעצמו ולכולנו

אם יש חשד או סתם רוצים להיות יותר רגועים כדאי להסתכל בכ"אשירה 333

כרטיס אישי ריק ובלי הודעות למטה אמור להחשיד...

אפשר להסתכל למטה על ההודעות שהוא כתב בפורומים ולקבל  קצת רקע על האדם 

כמובן שזה לא בהכרח אומר אבל זה ממש יכול לתת ביסוס או הפרכה לחשד

תודה רבה! עצה מועילה ממש! דרך לבדוק אם האדם רק טרול/מטרידמתנחל בראבק

אבל כמו שאמרנו כבר גם ניק מוכר יכול להיות שסטה מהדרך או שהוא כזה בנוסף, אבל עצה טובה! תודה רבה.

זה לא הגיוני, ש"א צריכים 25 הודעות כדי להיכנססוורוס סנייפ

א. יכול להיות הודעות בלי הרבה תוכן ב. כבר אמרתי לכמהמתנחל בראבק

משום מה לא הייתה לי הגבלה כזאת

מסכים עם כל מילהסוורוס סנייפ

להקשיב לאינטואיציההיום הוא היום
אם למישהו תמיד יש תירוצים לכל דבר, הוא מספר על עצמו דברים מאד קיצוניים כל הזמן- פחות אמין ונותן תחושה מוזרה- זה הזמן להתרחק ולשתף אנשים קרובים ולהתייעץ.

באופן כללי אם קשר כזה או אחר בחיים שלכם הופך להיות לא נעים, לא מאוזן וכדומה- חשוב לדבר על זה עם אנשים שקרובים לכם ולהתייעץ, אפשר גם אנשי מקצוע במקרה שברור שזה סיפור שצריך עזרה גדולה
..משבצת ‏‎

בקשר ל -1, הרבה פעמים בכלל לא מזהים שמפעלים עליך מניפולציות ריגשיות. זה לא כזה פשוט

מסכים, אבל אם שמים לב להפסיק.מתנחל בראבק

אדרבה, זה עצמו דבר שצריך לקחת לתשומת לבהָיוֹ הָיָה

לזהות מניפולציות.

מציע לכל מי שלא בטוחה שהיא מזהה - לקרוא את ההודעה שפרסמה כאן "רבקה ל." והאחרות - בתיאורים של מה שהוא אמר, לזהות את המכנה המשותף ולהבין את העיקרון

אוקי ראיתי שבעיקר כתבו על הפגיעה כתבו מבנות על כמה לבת חשובמתנחל בראבק

לשמור על עצמה וכו'. אז בנים גם אתם עלולים להיות תחת לחץ והטרדה מצד פדופילים, או אנשים מטרידים עם נטיות הפוכות סחיטה רגשית, וכספית וכד'. ובמקרה כזה אפילו יותר קשה לזהות כי גבר שמדבר איתך השיחה יותר חופשית וקולחת, ויותר קשה לשים לב לגבולות. וגם יש מקרים רחוקים של בנות מטרידות, או גברים שמתחפשים לבנות, ומזה-שני המינים צריכים להיזהר.

נראה שדווקא לא נדיר שגברים מטרידים מתחזים לבנות באינטרנט.אדם כל שהוא

נדיר כתבתי על בנות שמטרידות ולא על בנים שמתחזים לבנותמתנחל בראבק

נכון, מסכים...תות"ח!

כתבתי בתגובה בשרשור שם, על מקרה של מישהו שהוטרד ע"י גבר...
וזה לאו דווקא מישהו עם נטיות הפוכות, אלא פשוט מדובר בבן אדם סדיסט שאוהב ונהנה מזה שהוא עובד על אנשים ומזה שבגללו אנשים סובלים רגשית/נפשית וכו'...ואם הוא יכול גם לסחוט ולנצל את המצב הזה שלהם בשביל לקבל כסף, מה טוב, ולכן הם יכולים לשלוח לאותו קרבן תמונות לא צנועות, תכנים לא ראויים ולא צנועים, לדבר איתו בצורה מינית ועל דברים לא ראויים, כי זה מה שעובר לאותו פסיכופת שירד ממנו תואר אדם בראש כל היום, ומשום מה הוא מוצא סיבה לשלוח את זה...
ולא, אני לא מנסה להיכנס לראש של אותו חולה נפש, זה נועד לכישלון....
ואמנם בנות מטרידות אין הרבה, אך בנות פרוצות שמפרסמות דברים לא צנועים לצערינו לא חסר, ומזה צריך להימנע, כמובן...
לא באישי, באופן כללי...
ואכן, זה שאותו אדם הוא ממין זכר, אין זה אומר שהוא לא יכול להיות טרול, ודווקא סיכוי גבוה יותר שהוא טרול, ולכן צריך להיזהר מהדברים האלו ולא לחשוף פרטים אישיים אלא אם כן אתה מאמת את זהותו של אותו אדם או מוודא שהוא אכן לא טרול בצורה כלשהי, וכל נורה אדומה ישר לחתוך ולדווח במקרה הצורך...
טוב, כתבתי שם תגובה ארוכה, אין מה להאריך פה...
שכוייח על שימת הלב, העיקר זה לעורר את הנושאים האלו ולהכניס אותם למודעוּת, שאנשים יפקחו עיניים ולא יקלעו למצבים כאלו, ואנשים לא ירגישו רגשות אשם ויחשבו שרק להם זה קורה, כמו הרבה דברים, לצערינו הרב...
שבוע טוב...!!

תבורך ההודעה בראש השרשור.שושיאדית

רק ש IP זה לא חוקי לגלות..

וזה לא פשוט...

...תות"ח!

אכן, תבורך.
לא פשוט-נכון.
לא חוקי-להטריד זה לא חוקי, בריונות ברשת זה לא חוקי, אז לגלות את ה-IP של אותו האדם, זו מצווה.

ברורררררררררר שזה לא חוקישושיאדית

וכל מה שכתוב שם מעולה ונכון!!!!!!!

אבל מבחינה טכנית, בשביל IP צריך קצת סייבר, וזה לא חוקי, אפשר פנות למשטרה או גורם חוק מסייע אחר.

חבל סתם להסתבך.

אה, הבנתי...תות"ח!

כן, צודקת, ברור...
כן, היה לי פשוט שמדובר על פנייה למשטרה או לגורם אחר ולא למצוא בעצמך כתובת IP.
אכן, צודקת.

לכל אי ההבנות שהיומתנחל בראבק

דובר על פניה למשה או כל מנהל אחר שיאתר פצל"שים של אותו אדם, ויחסום אותם ע"פ הIP שגלוי לו. במקרים של מטרידים שממשיכים, לפנות למשטרה ולמסור IP בשביל שהמשטרה תזהה אותו ע"פ הIP.

תות"ח!אחרונה

ידעתי...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך