מה דעתכם?אנונימי (פותח)
מה הייתם חושבים על ילדה\ילד שרוצה ישיבה\אולפנה עם פנימייה?
כי לפעמים נדמה, שישר מקשרים אתזה שיש לו\לה בעיות בבית, אפילו שזה ממש אבל ממש לא נכון...

ולאלה שנמצאים\אות בפנימיה, מה גרם לכם לרצות ללכת לשם..

אני בפנימייהלולה=]
ורציתי ללכת כי זה מלמד עצמאות. וכי האולפנה שהכי התאימה לי היא עם פנימייה, אז אין בררה, אם היא הייתה בלי פנימייה הייתי הולכת אליה בכל מקרה, אבל הפנמייה, השהיה המשותפת עם החברות כל הזמן ממש מוסיפה, ומלמדת דברים חשובים...

שאלה-אנונימי (פותח)
לא קשה להיות עם חברות כל הזמן, זה נראה לי מחרפן.
כשרבים לדוג', אין לאן לברוח. תקועים איתן כל היום..
וגם, הפרידה מההורים והאחים, זה לא קשה?

אני בפנימיה כי אצלנו אין כזה דבר אקסטרניות..בת מלך =)
(למרות שזה בערך רבע שעה מהבית שלי..)
לא שווה לך לוותר על זה כי זה פשוט חוויה ומלמד אותך המון !!!!!
מזה לא נכון..איתיאל ש
אני בפנימיה, בהתחלה לא אהבתי תרעיון, אבל ההורים שלי רצו, ואמרו לי שאם אני ארצה אחרי חצי שנה אני אחזור, אבל שאני אנסה.. ניסיתי, ואין מצב בחיים שאני חוזר הבייתה.. פנימיה זה ה-דבר!
אבא שלי לא אוהב פנימיות.....אביה...
כשהוא היה צעיר, סבא וסבתא שלי רשמו אותו לפנימיה, הוא לא אהבת את הרעיון - אז הוא מחק את עצמו משם ונרשם לבית ספר אחר בלי שהם ידעו. יום לפני תחילת הלימודים הוא סיפר להם את זה.....הם היו בשוק של החיים!
הוא היה רק בן 13 וכבר מימן לעצמו את הלימודים.

לי אישית, אין בעיה עם פנימיות, אבל טוב לי איפה שאני - וזה רק 20 דק' הליכה מהבית.
אביה...חצי שעהלביאה...
אבא שלי היה..ובשבועיים הראשונים הוא הסתגר בחדר והיה בדיכאון אבל אח"כ הוא ממש הסתדר והיה מקובל
אה..ושכחתי לציין הוא הצטרף ב י"ב!!(כי הוא חזר משליחות..)
ובכל זאת יש כאלה שלא מתאים להם פנימייהכחול כהה
עם כל הכיף שבעניין אני רואה אנשים ,שהמצב הזה של פנימייה ללא הורים ואוירה ליפעמים לא הכי טובה ,
לקחה אותם למקומות מאוד רדודים ולא לטעות הם הגיעו מבתים טובים ושל רבנים חלקם...
אחי אני מכיר ת'פנימייה שלך ואני מסכים!! like =]]אנונימי (פותח)
טעות זה היתה תגובה למישהו אחר...=]]אנונימי (פותח)
פנימייה זה חובה!!!חוויה מטורפת שחבל לפספס.........דניאל91
אני הייתי בפנימייה והיה לי ממש כיף.האווירה שיש ממש טובה ונחמדה....אתה עם חברים שלך כל הזמן.אתה לא משתעמם בבית כמו כל מיני חבר'ה שאחרי ביה"ס הולכים הביתה[מכיר חברים כאלה].
חבל להפסיד את זה...שווה כל רגע!!!!
ממש ממש בעד.שלומי20104
אבל מודע לזה שיש כאלה שזה לא מתאים להם.
לא מוכן לוותר על אף יום בפנימייה(במבט לאחור, ברור שכשהייתי בפנמייה היו ימים שהיה בא לי ללכת)
מבגר מאוד.
נושא אחר קצתקוגל ירושלמי
למי אתם חושבים שלא מתאים פנימייה?
לכאלה שאוהבים מסגרת מלאהנועמיק
כלומר,אנשים שטוב להם עם זה שיש להם סדר יום מסודר שהמורים מכתיבים להם.
הם פשוט יכולים להתבלבל מזה שיש להם עכשיו זמן חופשי שהם צריכים לנהל בעצמם.
כל בנאדם בסופו של דבר יצטרך לנהל לעצמו את החיים,אבל אם מישהו נאלץ להתחיל לעשות את זה רק כשהוא עובר לפנימייה,רחוק מהבית,הוא יכול להגיע למקומות לא טובים,או שהוא לא יצליח להשתלט על הזמן שלו ויהפוך לעצלן ובטלן.
כל זה רק יכול להיות,יש כאלה שמתמודדים עם זה נהדר.
ויש גם פנימיות עם מסגרת מאד קשוחה,שאליהם אני בכלל לא מבין למה מישהו ירצה ללכת,או למה זה טוב.
בדיוק אחשלי ממש מתווכח עם ההורים שלי אם הוא ילךאביה =)
לפנימייה או לא...
אמא לי ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש נגד
ואחשלי שיייייייייייייייייייייייייא הרוצה....
זה פשוט מצחיק לראותותם רבים על זה...
אני בפנימייהאנונימי (פותח)
וזה סבבה לי..
חוצמיזה..מה הקשר לבעיות בבית?
אנ בפנימייה כי אני אוהבת להיות עצמאית..(נידמה לי..)
וגם..
זאת האפשרות ה(כמעט)יחידה שהייתה לי והייתה ניראת הכי טובה..

אחי בישיבה כי הוא צדיק..
הוא רוצה ללמוד תורה כל היום מבלי הפרעות..
נכון שאני לא כ"כ מסקימה עם זה שהוא בא כל שבועים שלוש.. אבל..ניחא..

*מסכימהאנונימי (פותח)
ברור פנימיה..בת מלך<=
אני חושבת שפנימיה ממש בונה.
איך להסתדר בחיים ולא להיות רק תלויים באבא ואמא.
וזה עוזר לך להסתדר בחברה בגלל שאת\ה חי איתם.
הפנימייה...אבישי רחובות
זה אחד הדברים שקשה לשכוח זה כיף רצח וזה מלמד להסתדר בלי הורים אבל יש כאלה שזה לא מתאים להם אם מתאים לך באמת שכדאי לך חוץ מזה שצריך לשמור על עצמך אני שנה רביעית בפנימייה וחושב שזה אחד הדברים(בעיקר שאפשר להגיע ממאוחר כל יום לפנימייה מהכיתה או בית מדרש)

לא ידע לא אכפת לי מה דעתכם?_חמודויינת_
/הקיסר נפל על הראש
אני בפנימיהסולי הגינגי"
כי אצלנו כולם הולכים וגם זה בונה אותך הרבה להסתדר לבד
וואיאנונימי (פותח)
אני הייתי מת ללכת לישיבה אפילו אם לא היתה שם פנימייה רק כי גם לי יש בעיות בבית ואני רוצה להתחזק ולחזור בתשובה שלמה...הלוואי
וואי נושא מוכר..מיכלCOC
בסיעתא דשמיא
אני למדתי עד שנה שעברה באולפנה בלי פנימיה וההורים שלי בחיים לא חשבו שהם יישלחו את הבת שלהם לפנימיה כי מבחינתם באמת הדבר הכי חשוב זה לגדול בבית ואני גם הסכמתי איתם אבל ממש לא היה לי טוב מבחינה דתית באולפנה שלמדתי בה..
ובמשך שנה וחצי שכנעתי את הוריי לעבור לאולפנה אחרת עם פנימיה והם ממש ממש ממש אבל ממש לא הסכימו ובסוף הם נשברו ו.... עכשיו הם מאוד מרוצים!!
ולא בגלל הפנימיה אלא בגלל רמת האולפנה.. עדיין קשה להם עם הפנימיה.. וגם לי
את אח שלי... =)לוחמת תמורות
בס"ד!

את אח שלי בראיון לקראת הגיוס איפה הוא לומד... ואז היא שאלה אותו אם פנימיה, הוא השיב בחיוב, ואז ישר היא אמרה (נראלי שזאת היתה פקצה כזאתי): "יש בעיות בבית?!" כאילו, לכן שהוא בפנימיה... והוא בפנימיה כדי באמת לשקוע בתורה... היא לא הצליחה להבין את זה שהוא פשוט רוצה ללמוד...
אין קשר בכלל! תקראו!בעזרת ה'!!
אני בפנימיה למרות שאני חולה על המשפחה שלי וממש אוהבת להיות בבית
כי אצלנו זה מגניב להיות בפנימיה וכל החברות
שלי נמצאות שם ואני שיא הנהנת!!!
אני בפנימיה..שבלולון
ולפעמים זה לא כזה פשוט.
אין לך את אמא שתשב לך על הראש להכין שיעורים וללמוד למבחנים..
וגם סתם לפעמים מתגעגעים הביתה..!!
ולא פעם יש מריבות בחדר וכאסח!! אבל בת'כלס, אין כמו פנימיה!!!
אני כ"כ רוצה פנימיה!!!שלבוקית
זה לא קשור כ"כ אבל מהלעשות?
כן גם אני רוצה...זכוכית מגדלת
שמעי..-adi-
אוליי פנימייה נשמע לך שיא המאגניב.. אבל יש מלא רגעים מדכאים כאלה .. אוכל של בית ,מיטה משלך! פרטיות!!
תחשבי על מוצאי שבת שחושך.. ואת צריכה להיות עוש שבוע בפנימייה... כאילו את מבזבזת את כל החיים שלך על לא להיות בבית..
מכיתה ט' עד י"ב אח"כ שירות ואז.. לימודים חתונה..
תנצלי תזמן הזה על להיות בבית!!

עזבו שטויות.דאץ
תלכו לפנימייה העיקר עם חברים.
מה אתם אומרים על...גם וגם...=)פיסטוק
סבב"ה!

מממ... דבר ראשון נפצו סטיגמות.... מזמן...אבל מזמן..נגמר הקטע שמי שיש לו בעיות בבית הולך ל"פנימיה"...
רוב החבר'ה שנמצאים היום בישיבות והאולפנות (ה"פנימיות...") סבב"ה להם בבית...
פנימיה...זה לא! בית יתומים....(ממ...הגזמתי...)

ולעיניננו...
כככה... אני ב"פנימיה"... וזה רק בתאוריה... למה אני מתכוון....
שהאפשרות הזאת של לצאת מהבית... לפנמיה, אפשרה לי לרקוד על הרבה חתונות....(גם וגם...)
כי אני "נמצא" בישיבה, ורוב הפעמים אני יוצא שלישי... או לפעמים בימים אחרים... ואני גם לומד.... ואני יוצא לטייל, ויש לי הרבה דברים מחוץ לשישיבה, והרברה דברים בתוך הישיבה....
קיצור... מה שאני בא להגיד... זה שאם נמצאים בשיבה, אז זה לא כלא, וזה יכול להיות מפתח למליון דברים! (חוץ מכל הקטע שזה ממש עוזר בהתבגרות, ומכין לחיים...וכו')
וזה יכול להיות ממש כיף! ולא מפספסים את הבית... כי אם מתגעגעים, אז נוסעים הביתה!...
ממ...אולי צבעתי אתזה יותר מידי בוורוד... כי נכון, לפעמים יש קשיים... (ואם קשה לך זה סימן שאתה בעליה..בלה..בלה...) אבל בתחל'ס הכל בידים שלנו...

מה פתאום בעיות בביתשלוה!אחרונה
פנמיה זה דבר טוב שעושה טוב לנפש. באמת. מפתח ומרחיב מגדיל ת'אינטלגנציה הריגשית והחברתית ולא יודעת איך לומר- עושה טוב. רואים את זה על מי שיצא משם. אך לבית יש תחום מאד חשוב ולכן האידיאל זה חצי פנימיה. גם לנוער יש את הקטע של המרידה בגיל הזה ןיכול למרות בבית אל הפנמיה ושם יקבלו אותו באהבה שאותה מחפש ואילו אם הילד בתיכון ללא פנימיה זה כמו בית ספר יסודי זה מעצבן ונותן תחושה שהם ביחד עם ההורים נגדו ואז הוא גם שונא אותם. ומתרחק מכל דמות חינוכית.

לדעתי הקטנה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך