המצפון דוקרררחצילוש
הוא נרדם רק על הבטן. ובאמת שניסיתי. על הגב זה צווחות עד לב שמיים כל הלילה. הוא מרים את הראש יפה ומתהפך (בגיל 3 שבועות!!) בצורה רצונית מהבטן לגב.. הסדין מתוח, הידיים למטה רחוק מהפנים ואני קמה בלילה כל כמה זמן לבדוק. ועדיין. זה אוכל אותי.. מפחדת ממש ממש ממש. אבל זה או על הבטן- או שהוא לא ישן. בנוסף כבר כמה פעמים הוא הקיא כשהוא בעגלה על הגב וכמעט נחנק. בנס זה קרה תמיד כשהיה מישהו לידו. וזה אחרי שמחזיקים אחרי ארוחה הרבה זמן... אז תכלס אני יודעת שזה מסכן אותו גם. על הבטן זה לא קורה. אוף
אולי-האור שבלב
אחרי שהוא נרדם עמוק תנסי להפוך על הצד?

אצלי גם לפעמים זה המצב...

ואיזה כיף לנו שהוא כבר בן 3 שבועות👏
מחכה לגיל חודש ..
חודש וחצי..
חודשיים.,.

לחזור לשפיות...

גם את חושבת כבר על אמצעי מניעה?
תמיד זה כזה מורכב...
כלום. ניסיתי. הוא מתעוררחצילוש
אחרת אין לי לילה. אמא שלי אומרת שכולנו היינו על הבטן כי גם היה בלתי אפשרי..
הצעת כפירה...מצטרפת למועדון
אולי תעיפי את המצפון?
מבינה שזאת ההנחיה והכל, אבל תכלס בהתאם לנתונים שכתבת נשמע שכל הסיבות לחשוש מזה לא קימות אצלך.. שומר פתאים ה. מוות בעריסה לא עלינו זאת גזירה. יש דרכים לצמצם את המקרים אבל זה לא איזה קשר ישיר. וכמו שכתבת גם על הגב יש סכנות..
גם אני השכבתי על הבטן והשתדלתי לא לאכול סרטים מזה.
אגב תינוקות שישנים על הבטן מתפתחים מאד יפה לגילם!
תודה💜חצילוש
חיזקת
תודה שכתבת במקומימשמעת עצמית
משכיבה על הבטן ודי.
אגב, היא בת 4 חודשים ומרימה ראש כמו מנוף😁
שימי לב לכל הדברים האחרים, בלי בדים וכו

ותתפללי שהשם ישמור אותו. עכשיו ובכיתה א ובגיל 15.
כתבת יפהקמה ש.
בס״ד

@חצילוש ♥️ מבינה מאד, אני ממש כמוך, הייתי יכולה לכתוב הודעה כזאת. אבל נשמע שהקפת את כל הסוגייה והגעת למסקנה הגיונית...

אולי תתני קצת צדקה? נגיד לנו היה מקרה אחד אחרי חיסון של אחד הילדים ומאז אני מרגישה מאד לא בטוחה לחסן. אבל בשקלול הנתונים יוצא שאנחנו עדיין מחסנים אותם (לפחות באופן חלקי). כל פעם זה מעלה לי אמוציות וחששות. אז לפני חיסון אנחנו נותנים צדקה, זה עוזר לי עם ההרגשה הזאת... בהצלחה מותק!!! שה׳ ישמור על כל המשפחה היקרה שלכם ❤️
רעיון מעולה!! תודה קמה❤❤❤חצילוש
קמה את מאמי ברמות על🤗משמעת עצמית
נזכרתי פתאום בהודעה הזאת שלך 💗קמה ש.
בס״ד

ובזאת של @קטני ומתוק 💗

אז חזרתי להגיד תודה!!
שמחת! תודהקטני ומתוקאחרונה
התחברתי לגישה, תודה שכתבת!קטני ומתוק
לי עוזר גם להגיד פרק-שניים בתהילים,
מרגיש לי ככה נתיב פתוח לקב"ה שמחזק אותי..
וגם להתפלל במילים שלי.
חושבת קצת אחרת..קול ברמה
גם תאונה זה גזרה, אבל שמים חגורות בטיחות...

ולפותחת - מבינה ממש את הקושי העצום... לא יודעת אם הייתי עומדת בלהשכיב על הגב אלמלא החרדות שלי, אבל תכל'ס גם מאמינה שזה מה שנכון.
מעניין אם בייביסנס יכול לסייע במצב כזהקול ברמה
שלא מצליחים לעמוד בלהשכיב על הגב...
אני חושבת שזה שונה מתאונהמצטרפת למועדון
ואני אסביר. מוות בעריסה הוא דבר שקורה. יש כך וכך אחוזים בשנה של תינוקות שלא עלינו מתים בשנתם. האם כל התינוקןת מתו משכיבה על הבטן?? ברור שלא. יש מלא סיבות והרבה פעמים גם אין סיבה ממשית. כשאני אומרת גזירה אני מתכונת שאם זה הוחלט שזה יקרה לא משנה כמה נזהר וזה יקרה..
מה כן הקשר? מצאו שהשכבה על הגב מורידה את הסיכוייים. לא מבטלת לחלוטין. לא מונעת בעיות אחרות. מפחיתה.
אם זה היה אפשרי לפותחת למה לא לנסות למזער סיכונים? אבל במקרה שהיא תארה זה או שינה על הבטן או בכלל לא... בעיני התשובה ברורה. כמובן עם שמירה מירבית על כל אמצעי הבטיחות.
את לא יכולה להשוות את זה לתאונה או יותר מכך נגיד להשארת ילד ברכב לבד שאז יש קשר ישיר ואחרי פרק זמן מסויים התינוק בסכנת חיים וודאית. שם לא מתאים להגיד גזירה.
אני לא כ"כ מבינה את החלוקה.קול ברמה
אולי בגלל שהראש שלי פעיל ב50% בשעות האלה...

אבל אני רואה את המשוואה כך:

נסיעה בלי חגורה יכולה להעלות אחוזים למוות (למרות שזה בכלל לא מחייב, ב"ה ברוב הנסיעות אנחנו לא עושים תאונות...)

שינה על הבטן יכולה להעלות אחוזים למוות (למרות שזה בכלל לא מחייב, ב"ה רוב התינוקות שישנים על הבטן נשארים בחיים).

יש מחקרים שזה מעלה את הסיכון בעשרות אחוזים. בעלי שמע בעצמו רופא שאנחנו נורא נורא מעריכים שהזדעק על זה שהוא לא מבין איך אנשים עדיין משכיבים על הבטן (רופא שלא ממש הולך 'לפי הספר', ועדיין טוען כך חד משמעית).

אז אני יכולה להבין את זה שעושים כך (ממש, באמת...), אבל נראה לי שמאוד חשוב שלא להכשיר את זה, כי זה הופך ללגיטימי (שלא באישור מוסמך כלשהו)...
זה לא אותו דברמשמעת עצמית
כי לחגור ילד לא קשה לאפחד.
ולהשכיב על הגב בלי לישון, זה לאבד שפיות.
🤷‍♀️
ברור שמצד זה זה שונה...קול ברמה
דיברתי על הרעיון של מה ש*ראוי* להיעשות ולא על רמת הקושי או על מה שקשה בפועל.

יש סיכוי שאם היו מתייחסים אל זזה אותו דבר מבחינה מהותית, אז עוד כמה אימהות היו משכיבות על הגב.

שוב - מזדהה ומבינה מאוד. היו לי שני ילדים מאוד מורכבים מהבחינה הזו, והייתי על סף שיגעון. כמה חודשים טובים בכל אחד מהם.
בטח שכן.. את יודעת כמה ילדים צורחים כשהם חגורים?מתחדשת11
לכאורה הכי קל לא לחגור, ולהרויח שקט
ברשותך אאיר עוד נקודה בדיוןרק טוב!
אבל בנחת. שלא יהפך לדיון תוקף.

תאונות דרכים מתרחשות בארץ באלפים בשבוע!! (על חלקם נשמע רק כדיווח תנועה. על רובם לא נשמע בכלל, כי ב"ה נגמרו בלי שום פגיעה משמעותית). כמעט כל נסיעה באוטו כוללת בלימות כגון רמזורים, עקיפה פתאומית וכו'. חגורה מגינה מהדברים האלה.

מוות בעריסה, לפי מה ששאלתי פעם איש מד"א (אם הוא צודק) אמר שיש בערך 8 מקרים בשנה והם בד"כ מתפרסמים בחדשות. שימי לב שאחוז גבוה מהם קורה בימים הכי קרים בשנה או בכלל בחודשי החורף. הסיבה- חימום יתר (תינוקות קטנים לא יודעים לווסת את גופם וחמום שלנו יהיה נעים-חם להם זה סכנת נפשות).

עוד דבר אחרון- כאמא שמשכיבה על הבטן וגם מניקה בלילה. כבר קרה לי שמרוב עייפות נרדמתי עם תינוק בישיבה (גם באמצע היום) כשהוא על הידיים שלי. זה הרבה יותר סכנה בעייני אם תינוק קטן ח"ו נופל מגובה כזה בפתאומיות. שינה חשובה גם לתינוק וגם לאמא.

מה שכן, בעיניי, צריך לשים לב שמקפידים על שאר ההנחיות ואז זה השתדלות מצד אחר.
(ודבר אחרון גם הנקה מונעת מוות בעריסה ובכ"ז לא כל הנשים יבחרו להניק בגלל זה. אנחנו עושות מה שאנחנו יכולות. השאר משאירות לרבש"ע)
מתחברת למה שכתבתקול ברמה
מצד אחוזי המקרים. סטטיסטיקה זה דבר שנכון להתחשב בו מצד ההשתדלות.

ממה שאני ראיתי באינטרנט - יש כמה עשרות מקרים בשנה ( 40-60, ועדיין זה הרבה פחות מתאונות).

יש עוד המון גורמים שמסייעים להפחית מוות בעריסה. אני לא יודעת כמה כל אחד מהם מסייע להפחית את התופעה (ולכן גם לא אמנה אותם בנשימה אחת ולא אשווה אותם לשינה על הבטן ), אבל מספיק מבחינתי שאומרים ששינה על הבטן מפחיתה בעשרות אחוזים כדי לעשות את ההשתדלות.
עישון משמעותי מאודבת 30
לפי מה שראיתי, 90% מהמקרים היו תינוקות של אמהות מעשנות.
מוות בעריסהשירוש16
זה נושא מעניין כי אין לו גורמים.
תינוק בריא שמת באמצע השינה ללא גורם נראה לעין נקבע כמוות בעריסה. שזה לא דומה למוות בעקבות חנק בעריסה שזה סיפור בפני עצמו.

מצאו לתופעה הזו גורמי סיכון. אבל לגורמי הסיכון הללו אין קשר ישיר.
זאת אומרת, גם אם לתינוק יהיו את כל הגורמי סיכון האפשריים למוות בעריסה זה לא גזר דין מוות. ולהפך, אמא שמקפידה על כל הכללים לא מבטיחה לתינוק שלה חיים. לצערי.

הסיבה לכך היא שלא מצאו גורם (גורמים) למוות בעריסה. להפך, כאשר מוצאים גורם למוות הוא אוטומטית הופך להיות סיבת המוות והוא לא מוגדר כמוות בעריסה.

ברגע שתינוק יכול להרים את הראש אפשר להשכיב אותו על הבטן.
אגב, אפשר להשכיב תינוק על הבטן בכל מקרה כשאר הוא בהשגחה של הורה. כלומר, במשך היום. לא בלילה כשכולם ישנים.

בהצלחה
למה את מתכוונתבת 30
שתינוק מרים את הראש?
כי כשמשכיבים על הבטן אז מאוד מהר הם מרימים את הראש. התינוק שלי הרים ראש כבר בגיל חודש או פחות.
כןשירוש16
מהרגע שהם מרימים את הראש ומסוגלים להחזיר אותו למעלה.

הבעיה בתינוק קטן מאוד שאם עולה תוכן קיבה לפה הוא לא יכול לסובב את הראש הצידה או להרים את הראש מהמיטה ואז יש חנק. ברגע שתינוק יכול לעשות את זה הסיכון יורד משמעותית.

שוב, מדובר בגורם סיכון. לא באמת יודעים איך הגורמים הללו משפיעים על המוות בפועל. יש השערות אבל הן לא הוכחות חד משמעיות. אין קשר ישיר בין השכבה על הגב למוות בעריסה, הוא נמצא כגורם סיכון ויש השערה כזו שהתינוק לא מסוגל להרים את הראש בזמן שתוכן קיבה עולה ולכן נחנק.
אבל בגדול, מוות בעריסה נחשב לקריסת מערכות מסיבה לא ברורה. (ולכן אגב הוא יותר נפוץ אצל פגים או תינוקות שנולדו במשקל נמוך או כחלק מהריון מרובה עוברים. המערכות שלהם יותר קטנות ועדינות ויש יותר סיכוי לכשל)
מקרה כזה הוא לא מוות בעריסהאפונה
הוא נחשבשירוש16
כגורם אפשרי למוות בעריסה.

חנק בתינוקות בשינה הכוונה לחנק משמיכה או חפץ חיצוני. לא אספירציה.
מוות בעריסה מוגדר ככזה שאין סיבהאפונה
ידועה שיכלה לגרום לו.
מצטרפת למה שכתבת1234אנונימי
כנ''ל גם עושה את זה. מאותה הסיבה שזה או זה או להתחרפןזהר מרים
סוג של ניהול סיכונים
הסכנה המוחשית אצלי הרבה יותר גבוהה מלילות לבנים גדר קבע
ואצלי זה מממש ממש לבנים וממש יום יום
ברמה שהיו תקופות שישנתי כל לילה אולי שעתיים מפוצלות לרבע שעה
לא אנושי לחיות ככה ולהיות אימא לעוד ילדים
ומי שנתן לי את הילד בעז''ה ישמור לי עליו גם ככה אם רק ככה הוא ישן
מאמינה בזה שהכל מדוייק
לא מזלזלת ומלכתחילה תמיד מנסה על הגב
אבל יש לכל מידת הזהירות גם גבול בריא
ולאבד שפיות זה בטוח לא בריא לי ולא לילדים שלי
מזדהה כ"כ עם כל מה שכתבת⁦❤️⁩M-P-4
אני כמעט תמיד נשברת ומשכיבה על בסוף על הבטן🙈

בילדה הראשונה, האחות טיפת חלב שאלה איך אנחנו משכיבים אותה וכשגמגמתי עמוקות היא הבינה🤦 ואמרה לי להקפיד ממש על שאר הדברים: שלא יהיו עוד חפצים במיטה (הרבה שמיכות, בובות, מגן ראש משוחרר) שהחדר יהיה מאוד מאוורר, כמובן- לא לעשן או שלא תהיה בסביבה של עישון.

ממה שאני זוכרת, אחד הדברים הבעייתיים בשינה על הבטן, זה שהם נרדמים חזק מידי ולפעמים מפסיקים לנשום בגלל זה. היו תקופות שאני אישית הייתי שמה באמצע הלילה שעון כדי להתעורר מידי פעם כדי לראות שהכל בסדר🤷

חשוב לי להדגיש, שכל מה שכתבתי לא בא לתת לגיטימציה להשכבה על הבטן. גם אני אמא מלאת שאלות ומצפון...

וחיבוק, המצפון לא עובר אחרי הילד הראשון, הוא רק גדל😵🙈😵🙈😵🙈😵
אני בגלל המצפון הזה *לא* השכבתי על הבטן ולכן לא ישנתיאנונימיות
ולכן השתרשו לה הרגלים אחרים גרועים מאוד שקשה לי עד היום להפסיק אותם.
בילד הבא אם אצטרך אשכיב על הבטן כמובן עם כל הזהירות...
תירגעי מהראמא ל2 אוצרות
ממה שראיתי יש תינוקות שלא מצליחים אחרת, הידיים והרגליים המשוחררים באוויר מבלבלים אותם ומעירים אותם, אחד הילדים שלי היה כזה ובאמת ישן על הבטן והכל היה בסדר!! את מקשיבה לילד ולמה מרגיע אותו ואת בסדר גמור!
תודה יקרה❤חצילוש
במקרה כזה ממש ממליצה לגגל משהו שנקרא "עיטוף"ציפיה.
דוקא בשרשור אחר בנושאבת 30
לפני כמה חודשים הביאו מחקר שגם עיטוף מגביר את הסיכוי ח''ו.
אם עושות את העיטוף נכון, זה אמור להיות בסדר.ציפיה.
בבית חולים הזהירו אותי שעיטוף זה מסוכן ממש...פשיטא
במקומות אחרים אמרו לי שזה מעולה.
בסוף, אני מאמינה שכל אמא בעולם הכי רוצה שהילד שלה יישן מעולה על הגב, והכי רוצה להגן עליו מפני הגרוע מכל ח"ו,
ועדיין לפעמים המציאות מאלצת אותנו לקחת סיכון מסויים מתוך שיקול דעת והפחתת הסיכון למינימום.

אומרת בתור אחת שהבת שלה ישנה מקסים על הגב ב"ה, ועדיין יודעת שממש לא כל התינוקות ככה ויש סיכוי שבעתיד אקלע גם לסיטואציה של בחירה בין שינה על הבטן או שפיות....
ברור לי שיש עניין של ניהול סיכונים, ורצונות שלא מתממשים במציציפיה.
במציאות. גם לא ילדתי עדיין, אז יש הרבה מאוד דברים שאני לא יודעת עדיין.
אצלי רק על הבטןסימן שאלה?
מניחה מתחת למזרון משהוא שיגביהה אותו קצת באלכסון.
ככה הם ישנים בצורה בטוחה וטובה...
וככה גם אני ישנה
מה את שמה מתחת למזרון?חצילוש
אפשר קלסרפשיטא
מגבת/ שמיכה מקפלת ככה זה בדיוק בגובה שאני רוצהסימן שאלה?
עשיץי את זה עם הפג שלי וזה חולל פלאים
על הבטן כשהראש יותר גבוה? אני לא בטוחהציפיה.
שזו תנוחה מוצלחת, לפי מה שיצא לי לקרוא.
תני למצפון שבוע שבועייםבת 30
הוא יפסיק לדקור. פשוט כי תהיה נורמליות בחיים!! תינוק ישן ואמא שלו ישנה.
ממני, שכמו תמיד, נשברתי אחרי שבועיים, השכבתי על הבטן והתחלתי לחזור לשפיות.
גם אניחגהבגה
עם כל ילדה מחדש, מנסה להרגיל על הגב, אבל אז פשוט לא ישנה
כאילו אני כתבתי.. אחרי שבועיים נשברת,שגרה ברוכה
ומתחילה לישון לראשונה מהלידה(לא מתכוונת ללילה שלם.. כן? אבל יש שעה וחצי רצופות מה שלא היה לפני כן)
וואו ממש נפתחה פה תיבת פנדורהמשמעת עצמית
עם כמויות של משכיבות על הבטן במחתרת.
בואו נקים תנועה, נרוץ לממשלה וזהו🤣
לא כזאת פנדורה...בת 30
זה די ברור שזאת המציאות...
חח שיעשעת!!קטני ומתוק
לנו לקח זמן אבל מתישהו עברנו שישן על הבטן (גיל גדול יותר לדעתי לקראת 3 חודשים)
דיברתי עם מישהי שבערך בגיל שנה התלבטה על זה, ופשוט אחרי שהבינו שבאמת זה הצלה לא הבינה איך הצליחו לשרוד עד אז
בגיל שנה??? הוא לא התהפך לבד כבר?אנונימיות
אופס, התכוונתי חצי שנהקטני ומתוק
תודה!
ונראלי כן התהפך כבר קודם
אבל עדיין שמו לישון על הגב.
האמת שזה לא כזה ברור ששכיבה על הבטן מסוכנת יותרמיקי מאוס
פעם אמרו להשכיב על הבטן, אז הרבה ממקרי מוות בעריסה קרו על הבטן,ואז נתנו הנחיה לשים על הגב אני לא בטוחה שהצליחו למצוא משהו מובהק שזה מפחית את הסיכון.

חשוב להקפיד על סביבה בטוחה כמו שכתבת, שלא יהיה שום דבר רך או מסתרבל וגם אם היא ישנה לידך זה בטוח יותר אבל הייתי משכיבה אם ככה נרדמת טוב יותר.
היא מעלה את הסיכוי למוות בעריסה. בהחלט. לכן מסוכנת יותר.ציפיה.
לפי כל המחקרים זה מסוכן יותרתמיד להודות
ומאז שהתחילה ההנחיה להשכיב לשון על הגב מקרי המוות בעריסה ירדו בצורה דרסטית ולמרות שהרבה משכיבים על הגב ברוב מוחץ של המקרים התינוק שכב על הבטן.

זה מאד קשה אמא ותינוק שלא ישנים וייתכן ויש מקרים שאין ברירה אבל חייבים לדעת שזה מסוכן ולהשכיב על הבטן רק כמוצא אחרון (ממני שסובלת תמיד בשלושה שבועות הראשונים מאד עד שהילדים מתרגלים לישון על הגב ואם הייתי קוראת הודעות כאלו בפורום בלי לדעת את הסיכון יתכן שהייתי משתכנעת לוותר ולהשכיב על הבטן)
זהו שיש כאן שאלהבת 30
אכן זו ההנחיה, ואילו הממצאים.
השאלה היא מה הקשר בין ההנחיה לממצאים, אם כ''כ הרבה אמהות לא פועלות בהתאם להנחיה.
הרי יש עוד גורמים שקשורים למוות בעריסה. אולי אחד מהם השתנה וגרם גם כן לשינוי בממצאים?
אולי יותר אמהות מניקות?
אולי יותר אמהות ישנות קרוב לתינוק?
אולי פחות אמהות מעשנות?
לכי תדעי.
יש בדבר הזה איזו חוליה חסרה בין ההנחיה לבין כביכול התוצאות שלה. והחוליה הזו היא המציאות בשטח- מה אחוז האמהות שאכן פועלות לפי ההנחיה.
לפי הרושם שלי- אחוז לא מבוטל אכן משכיבות על הבטן. אני רואה כאן וגם בסביבה שלי.
את כל הדברים האלו בודקים במחקריםתמיד להודות
והמסקנות הן חד משמעיות שהשכבה על הגב מורידה את הסיכון ובוודאי שהחוקרים יודעים להתייחס לסיבות נוספות שמשפיעות ועדיין ההמלצה להשכבה על הגב היא גורפת.

כמובן שיש הרבה שלא שומרים על זה אבל יש הרבה יותר שכן שומרים ועובדה שעדיין רוב מוחץ של הנפטרים ישנו על הבטן.

אם את מכירה מחקר מסודר שנעשה והוכח שדברים אחרים הם אלו שהורידו את אחוזי התמותה את מוזמנת לשטף אני לא מכירה כזה.

חשוב לדעת ולהפנים את זה, אני שוב חוזרת שיש מקרי קצה שאולי שווה לוותר ולהשכיב על הבטן אבל בעניי זה מאד חמור להתייחס לזה בשוויון נפש ולתת את ההרגשה כאילו זה בסדר גמור כאשר בין גורמי המקצוע יש תמימות דעים על כך שזה לא בסדר.

אני לא כותבת חלילה ספציפית נגד אף אחת שבחרה בזה, אני רק חושבת שחשוב להיית מודעים לסכנה שבזה ושזה יכול להגיע רק כמוצא אחרון.
אני לא מכירה מחקרבת 30
רק העליתי את זה בתור הצעה.
אבל גם לא שמעתי שעשו מחקר כדי לברר כמה באמת פועלים לפי ההנחיות.
נניח שמחר בבוקר יבדקו את זה ויגלו שברחבי העולם רק 50 אחוז מהאמהות משכיבות על הגב.
אז יצטרכו לתת איזה הסבר נוסף לירידה הדרסטית במספר המקרים, נכון?
אז יסתכלו במחקר ההוא הגדול ויזכרו שיש עוד גורמים...ואולי ינסו לראות אם היה גורם נוסף שהשתנה לטובה, חוץ מגורם ההשכבה על הגב.
אז אני לא יודעת מה האחוזים...אני רק רואה סביבי , לא בפורום, שהרוב משכיבות על הבטן. והנה גם בפורום הנושא הזה עולה.
ואני לא חושבת שאף אחת מתייחסת לזה בשוויון נפש. כולן כותבות שהן מנסות כל ילד מחדש עד שהן פשוט לא עומדות בזה יותר. יותר נכון, לא ישנות עם זה יותר...
ולגבי גורמי המקצוע- האם הם מודעים לקושי של האמהות? האם הם מבינים עד כמה זאת הנחיה שלפעמים היא כמעט בלתי אפשרית ליישום? אני תוהה לגבי זה לפעמים.
לפי מה שאת כותבתתמיד להודות
זה נשמע שאת לא יודעת איך מבצעים מחקר בוודאי שכל הדברים האלו נבדקו והמסקנה שהגיעו אליה היא שהשכבה על הגב מונעת באחוזים גבוהים מוות.

בהודעה שאני הגבתי לה בהחלט השתמע (לי לפחות) שהיא מדברת על זה בשויון נפש. לכתוב שלא בטוח שזה מוריד את הסיכון כאשר כל גורמי המקצוע מסכימים עם זה שזה מוריד זה זלזול בעניי וחוסר אחריות. בכוונה הגבתי להודעה הזו ולא להודעות אחרות שכתבו על קושי גדול ובלית ברירה השכבה על הבטן.

ורק הערה קטנה, בעניי ברגע שמוותרים פעם אחת יותר קל לוותר פעם שניה ולכן לא מפתיע אותי לראות נשים שכל הילדים שלהם נרדמו רק על הבטן. חשוב לבחון כל ילד מחדש ולא מיד להרים ידיים.
אין גורם ישירשירוש16
יש רק גורמי סיכון.
כך שאי אפשר לבודד כל גורם סיכון בנפרד ולבדוק אותו. זה בלתי אפשרי מבחינה טכנית ומבחינה מוסרית.

על פי מחקרים שבוצעו בעבר יצאו הנחיות - בגלל שלא ניתן לבצע ניסיונות בילדים/תינוקות ונשים בהריון זה מסובך להוציא מחקר חדש.

אגב, הנחייה לא להשכיב על הבטן רלוונטי רק בלילה כשאין השגחה של הורים. במשך היום אפשר ואף מומלץ להשכיב על הבטן.
דודה של בעלי הייתה בשבעה של תינוק פיציחצילוש
שאמא שלו נרדמה בהנקת לילה והוא נחנק מהחזה שלה. אם האמא לא יכולה לישון וסוחבת עייפות, זה לא פחות מסוכן בעיני.. ועדיין- המחקרים וההמלצות זה לא סתם. קשה!
ברור שעייפות קיצונית היא גם מסוכנתתמיד להודות
ולכן חזרתי וכתבתי שיש מקרים שאולי עדיף להשכיב על הבטן אבל חייבים להיות מודעים לכך שזה מסוכן ולא פשוט.

מאחלת לך שתגיעי להחלטה הנכונה ותזכי לשפע שעות שינה ושפיות.
תודה מותק❤חצילוש
בהחלט הגעתי לקצה לפני כן. ברמה שלא ישנתי יותר מ24 שעות כמה פעמים רצופות בשבוע שאחרי הלידה.. פשוט קרסתי. ממש ככה. וגם הבעית אותי זה שהוא מקיא על הגב. 4 פעמים כאלה שבניסי ניסים היה מישהו שראה כי זה קורה בשקט!! הוא מנופף בידיים וברגליים ולא מצליח לבכות. ה' ישמור
באמת לא פשוטתמיד להודות
וברור שאסור להגיע לרמות כאלו קצינויות של חוסר שינה.

לפחות סיכוי גדול שהרוב מאוחרייך כי אם אין בעיה ספציפית רוב התינוקות מתחילים להסתדר עם השינה סביב גיל שלושה שבועות - חודש (אני כל לידה מזכירה את זה לעצמי מחדש וסופרת את הימים עד שהשינה מתחילה להסתדר)

חשבת אולי ללכת להית החלמה לצבור כמה לילות של שינה?
אני עדיין אצל ההוריםחצילוש
ב"ה צוברת שעות שינה... אבל היו לילות שכבר הרגשתי לא נעים שההורים שלי קמים לעזור לי, ובעלי גם לא היה כאן כל הלילות כי היו לו כל מיני דברים לא באיזור.. כמובן שבסוף נכנעתי. אמא שלי הסבירה לי שהיא לקחה חופש במיוחד כדי לעזוד לי לצבור כוחות ויותר שחררתי..
אני חושבתבת 30
שההנחיה הנ''ל מחריגה תינוקות שעלולים להיחנק על הגב- ריפלוקס וכד'.
באמת זה נשמע הרבה יותר הגיוניחצילוש
גם הגדול שלי היה ככהמישהי11
היה פולט בכמויות גם תוך כדי שינה, וסבל ממש מגזים, הייתי מרדימה אותו על הבטן ואז הופכת אותו כשהוא ישן על הצד עם תמיכה בגב, החזקתי ככה שלושה חודשים (הוא היה מתעורר המון) ואז נכנעתי ושמתי רק על הבטן
אין כאן שום חוליה חסרהמחכה_ומצפה
המחקרים מאוד חד משמעיים. גם אחרי ששונו ההנחיות, אצל אוכלוסיות שלא שינו את התנהלותן והמשיכו להשכיב על הבטן לא ירדו אחוזי התמותה. עשו מחקרים כאלה בארה״ב.

כל ההשערות שאת מציגה לירידה באחוזי התמותה הן המצאות שלך ואין להן שום בסיס מחקרי (והמחקרים שציינתי למעלה אף סותרים את התיאוריות שלך). המחקרים אומרים דברים אחרים לגמרי, שאת מתעלמת מהם.

ומה שאת והסביבה שלך עושה הוא לא רלוונטי, מה שמעניין זה מחקרים ומספרים והוכחות ולא ״גם שכנה שלי אמרה לי בגינה שהיא משכיבה על הבטן והכל בסדר״. ואגב בסביבה שלי אף אחת לא משכיבה על הבטן.

להתייחס לזה בשיוויון נפש כמו שמוצג בשרשור הזה וכאילו כולן עושות את זה (לא נכון!) זה ממש מסוכן.
צריך לדעת את העובדות ושכל אחת תעשה את ההחלטות שלה. והעובדות, כמו שאמרתי, הן מאוד חד משמעיות.
אני לא מתעלמתבת 30
אני מעלה שאלות.
והן לא מופרכות, לדעתי לפחות.🙂
האמת שזה מענין שעשו מחקר על אוכלוסיות שהמשיכו להשכיב על הבטן. איך הגיעו אליהם?

אגב, אני חושבת שזה מאוד רלוונטי מה שקורה בסביבה שלי. אני לא חושבת שזה מה שקובע את הנתונים העולמיים, אבל אם רואים אחוזים ניכרים שלא עושים לפי ההנחיה, אז בוודאי שיש לזה משמעות.
ואני לא חושבת שזה נכון להגיד שהשכבה על הבטן היא מסוכנת.
ה' ישמור את כל ילדי ישראל, אבל תגידי גם שלתת תמ''ל זה מסוכן? שלא לישון ליד התינוק זה מסוכן? לא. ממש לא.
את באמת חושבת שכשעושים מחקרתמיד להודות
לא מבודדים את הסיבות? לא יודעים לבדוק איזה שינוי בהתנהלות השפיע על התוצאות?

הנושא הזה נחקר בצורה מקצועית לא מעט פעמים והתוצאות הן חד משמעיות וברורות.
נראה לי שלא הבנת מה כתבתיבת 30
ההנחיה הזו מבוססת על מחקר גדול שנערך לפני הרבה שנים. תוצאות המחקר הראו קשר בין מוות בעריסה לבין כמה גורמים.
לא רק השכבה על הבטן.
ולכן כתבתי שאם השכבה על הבטן מוגדרת כ''מסוכנת'', אז גם תמ''ל יהיה מוגדר כ''מסוכן''. כי מה לעשות, במחקר ההוא ראו שהנקה מורידה את הסיכון.
עדיף לכתוב ''מעלה את הסיכון'' מאשר ''מסוכן''. לקפוץ מקומה שלישית זה מסוכן. להיכנס לים סוער זה מסוכן. להשכיב על הבטן זה לא מסוכן. זה מעלה סיכון.
ובנוסף, שוב, לפי הרושם שלי, תקני אותי אם אני טועה, אין היום הבנה מוחלטת של המקרים האלו. יודעים לקשור לגורמים מסוימים. לא יודעים להסביר.
ההנחיה הזו מבוססת על כמה וכמהתמיד להודות
מחקרים שנעשו לאורך השנים ולא רק מחקר אחד שנעשה לפני הרבה שנים.

המחקרים בדקו מה יכול להוריד מוות בעריסה והגיעו למסקנה שיש כמה וכמה דברים והדבר הכי דומנטטי והכי משפיע זה שינה על הגב.

לגבי הטרמנולוגיה אני לא נכנסת לזה ולא מסכימה אתך. בעניי מעלה את הסיכון = מסוכן בדיוק כמו שאני חושבת שזה מסוכן לסוע בלי חגורת ביטוח למרות מליוני נסיעות כאלו שמסתיימות בשלום.

ואכן מוות בעריסה הוא מוות מסיבה לא ידועה ועדיין בדקו וראו שלמרות שלא יודעים בדיוק למה שינה על הגב הורידה את התמותה
את לא חושבת שזה נכון להגיד שהשכבה על הבטן היא מסוכנת?מחכה_ומצפה
וואלה, עשרות (אם לא יותר) מחקרים הוכיחו אחרת.
באמת שאחרי משפט כזה אין מה להמשיך את הדיון.
נודיע לעורכי המחקרים (שאין להם שום אינטרס כלכלי כזה או אחר, זה אפילו לא תמ״ל או חיסונים של חברות התרופות המרושעות והחמדניות רחמנא לצלן) שאת חושבת שזה לא נכון שהשכבה על הבטן היא מסוכנת.

ושוב - את והסביבה שלך לא רלוונטיים, אתם לא מייצגים כלום. זה מדגם מאוד קטן בסביבה מאוד ספציפית ולכן לא רלוונטי לכלום. יש כללים לאיך בוחרים קבוצה למחקר, ואת והמשפחה שלך וחברות שלך לא יכולים להוות קבוצה.

המחקרים מאוד מאוד חד משמעיים, וכל התיאוריות שלך לגבי גורמים אחרים הן שלך בלבד, כי המחקרים הוכיחו אחרת לגמרי. וכן, כשעושים מחקר מבודדים את הגורמים, שזה משהו שאת לא עושה.
אני חושבת שלא הבנת אותי נכוןבת 30
בהצלחה.
אני ממליצה בחום שתלמדי מה זה מחקר ואיך עושים אותומחכה_ומצפה
לפני שאת מפריחה לאוויר כל מיני תיאוריות שכבר הוכחו כלא נכונות (לגבי זה שאולי המספרים ירדו בגלל יותר הנקה (מי בכלל אמר שמניקים יותר?) או אי עישון (מי בכלל אמר שמעשנים פחות?) או לא יודעת מה).
זה גם נכון לגבי מחקרים בתחומים אחרים (חיסונים נניח).

לענייננו: הוכח מעבר לכל ספק סביר הקשר בין שינה על הבטן למוות בעריסה.
זכותך לעשות מה שבא לך עם הילדים שלך, אבל לפחות תודי שזה בניגוד להנחיות וכן - זה מסוכן.

ולכל שאר הקוראות: מבטיחה לכן שלכל הארגונים שממליצים על שינה על הגב (שזה בערך כל ארגון בריאות כלשהו בעולם) אין שום אינטרס נסתר. הרי אינטרסים כלכליים אין כאן, וגם אין להם מטרה שלא תישנו ותהיו עייפות, מבטיחה לכן.
ההנחיות האלה מצילות חיים, פשוט ככה. ולבטל אותן כלאחר יד כמו שעשו בשרשור הזה כי גם אותנו השכיבו על הבטן והכל בסדר (גם חגורות בטיחות ברכבים לא היו פעם) או כי השכנה/חברה/אחות משכיבה על הבטן עד היום וגם אצלה הכל בסדר זה פשוט חוסר אחריות.

רק בריאות לכולם.
שובבת 30
לא המצאתי תיאוריות. העליתי שאלות.
ותודה, קראתי לא מעט מחקרים בחיי.
לא, אני לא חושבת שזה מסוכן.
זה עלול להיות מסוכן.
ויש הבדל.
''מסוכן'' זה משהו שבוודאות מסכן את החיים.
מי שקופץ מקומה עשירית זה מסוכן.
להשכיב על הבטן זה רחוק מלהיות וודאי. בעיקר משום שלמרות שיש קשר מובהק, לא יודעים להסביר אותו. אולי זה בגלל חוסר הסרוטונין אצל תינוקות מסוימים. אולי בגלל סיבות אחרות.
יתכן מאוד שיש תינוקות מסוימים שהם בסיכון גבוה יותר בשינה על הבטן וכאלה שהם בכלל לא בסיכון. אין לנו היום איך לדעת מי כן ומי לא.
אבל אם זה אכן כך (לא המצאתי את זה...) אז זה אומר שאין וודאות בסיכון.
לכן, להגיד לאמא שקרסה מעייפות שזה מסוכן להשכיב על הגב זה בעייתי בעיני.
כמו להגיד לאמא שלא מצליחה להניק שזה מסוכן לתת תמ''ל, כי זה מעלה את הסיכון ב36% (גם את זה לא המצאתי).

אני מעדיפה שהמינוח יהיה מדויק יותר ''עלול לסכן'' או ''מעלה את הסיכון''.

ואם זה לא מוצא חן בעינייך - לא נורא.
בסך הכל הרוב המוחלט של הקוראות כאן הן נשים אינטלגנטיות דיין כדי לבחון את הנושא ואת המציאות שלהן ולקבל החלטה.
וואי...איפה ראית את האחוזים על ההנקה?קול ברמה
אם באינטרנט, אז אשמח לקישור

מחזק אותי על ההתמסרות שלי לתת לילדים חלב אם למרות שלא מצליחה להיניק.

נראה לי שמה שרצו לומר לך בנוגע למחקרים זה שכל השאלות שאת שואלת מן הסתם כבר הועלו כשעשו את המחקרים, ותוצאת המחקרים נשארה אותה תוצאה.

לדעתי, ההגדרה 'עלול להיות מסוכן' היא קצת עדינה למשהו שהוגדר שמגביר סיכון בעשרות אחוזים. אבל את באמת צודקת שההגדרה לא ממש חשובה כל עוד מבינים באמת את רמת הסיכון...
יש פה קישורבת 30
לאתר של מחקרים, פתוח בדף של מחקרים בנושא. יש שם מחקר שמראה שהנקה מלאה מורידה ב70% את הסיכון.
אני אחפש באתר אחר את המאמר על ה36%...
מוות בעריסה
תודה!!קול ברמה
מה יש שם שנטספארק לא פותח?..קול ברמה
אנסה אח"כ במחשב.

בכל אופן - ממש משמח, ובאמת שלא חשבתי שזה עד כדי כך מועיל.

באמת לא ברור למה יש כזה שיימינג רק על שכיבה על הבטן אם גם זה כ"כ משמעותי.
וואלה לא יודעת...בת 30
אני חושבתבת 30
שלהגיד לאישה שזה לא טוב שהיא לא תניק זה בעייתי יותר.
א. כי זה נוגע לגוף שלה.
ב. כי זה נוגע בחופש הבחירה לגבי הגוף שלה.
ואלו שני דברים רגישים מאוד. גם אישית וגם תרבותית.

שכיבה על הבטן או הגב זה לא נוגע בעניינים מהותיים רגישים כאלה.
מעניין מה הסיבה באמת?חצילוש
כי שרירי הלסת והצוואר מתפתחים בהנקה?
אני חושבת שזה בגלל שהשינה שלהם יותר קלה בהנקהסמיילי12
תמל כבד. מרדים חזק.
אצלי בתמ"ל והנקה ישנו אותו הדבר.קול ברמה
אולי זה רק אצלי, אבל תמיד אני שומעת את הטיעון הזה, וחושבת לעצמי שזה ממש לא תקף אצלנו. ההבדל היחיד שעשה את השינוי זה הכמות שהייתה בבקבוק, אבל זה לא שינה אם זה היה חלב או תחליף.
האמת שאני חא זוכרת.סמיילי12
אבל התמל לעולם לא גרם להם לישון ברצף.
הם היו קמים גם עם זה וגם עם זה.

אבל מניחה שאם הרבה אומרים כנראה זה קורה אצל הרבה.
יכול להיות שזה בגלל שבבקבוקקול ברמה
יש יותר ממה שיונקים.

יועצת הנקה אמרה לי שאצל נשים שמבורכות בכמויות של חלב התינוקות צוברים פער גדול יותר בין הארוחות וממילא ישנים יותר זמן (ואז שוב - זה תלוי כמות ולא תלוי חלב/תחליף). כמובן שזה לא רק תלוי בכמויות שיש לאם, אלא גם בכמה התינוק יונק.
אולי בגלל שנהיים רעבים יותר מהרבת 30
כי חלב אם מתעכל מהר יותר.
אולי יש עוד איזה מרכיב בחלב אם שאין בתמ'ל שקשור לויסות המנגנון שקשור למוות בעריסה.
אולי תינוקות עם תמ''ל פחות ישנים ליד ההורים.
אין לי מושג...
מענייןחצילוש
אני קראתי פעם השערה שההנקה מפתחת אינסטיקט אימהילא מחוברת
קצת יותר בהנהקה..
לא יודעת כמה זה נכון..
מה זאת אומרת?חצילוש
שלכאורה האמא יותר עירנית אם קורה משהו ח"ו?
יכול להיותאפונה
תינוקות יונקים ישנים קרוב יותר לאמא בד"כ בהשוואה לתינוקות שניזונים מתמ"ל.
ראיתי באיזה מקום השערה שתינוקות "מסנכרנים" את הנשימה בהתאם למשימות של האם, וכך הסיכון ש"ישכחו לנשום" פוחת.
יכול להיות שזה קשור למרכיבים חיסוניים בחלב האם (שאין בתמ"ל)
בגלל שלא יודעים מה הסיבה למוות בעריסה אפשר רק לעשות ניתוחים סטטיסטיים...
ממש מענייןחצילוש
הנקות תחופותשירוש16
ותמ"ל גורם לתחושת מלאות - שינה יותר ארוכה - יותר עמוקה- פחות סיכוי שיתעורר במקרה ומתרחשת בעיה/כשל.

שוב, זו תיאוריה.
כל מה שסובב את הנושא של מוות בעריסה הוא לא חד משמעי כמו במקרים אחרים. אבל כן חשוב.
סליחה.לא עקבתי על כל ההודעות פה שלך ושל בת_30מיקי מאוס
אז אולי כבר ענית על זה
אבל-
ראית את המחקרים האלה?
יכולה להפנות אותי למקור?

לא אמרתי שזה בהכרח לא נכון. אלא שזה לא מובהק מספיק מבחינה מחקרית כי קשה מאוד לבודד פרמטרים.
זה לא אומר להתעלם לחלוטין מההנחיה אלא לקחת אותה בפרופורציות, לקרוא, להתייעץ, ולהפעיל שיקול דעת

כי זה שההנחיות התקבלו כך, לא אומר שזה מעודכן לכל המחקרים ;) זה כבר עניין של מדיניות ציבורית וכו (ע"ע זה שההנחיות משתנות כל כמה שנים לפעמים אפילו מקצה לקצה)
בנוגע לזה שההנחיות משתנות -קול ברמה
הן כבר לא השתנו 20 שנה.
לא מסכימה...אין לי הסבר
אמא שלי אמרה שכל כמה ילדים שינו את ההנחיות. לפחות 4 פעמים...
ו... היא אמא כבר 24 שנים🤷
תראי -קול ברמה
מצרפת קישור עם כתבה חשובה של מעייני הישועה.
מסבירים שם את היקף הסיכון שבהשכבה על הבטן (ולא רק), וכן כתוב שם שההנחייה החלה בשנת תשנ"ח (23 שנים).
ייתכן שאימא שלך זוכרת את ההנחייה מתחילת דרכה או ששמעה הנחיות מאנשים לא מעודכנים (או שהכתבה לא מעודכנת? פחות סביר...).

עשרת כללי הזהב למניעת מוות בעריסה | מרכז רפואי מעיני הישועה

בכל אופן - בכל מקום מוסמך שתקראי על הנושא, תמצאי מידע שלא משתמע לשתי פנים.
לא דיברתי בעד או נגד השכבה על הבטןאין לי הסבר
אני משתדלת לא להביע את דעתי בדברים שאין לי מושג😅

אחרי הלידה שלי אמא אמרה שכל כמה שנים משנים את ההנחייה לגבי השכבה (הנחייה מטעם ביה''ח וטיפת חלב)
פעם על הבטן
פעם על הצד
שוב על הבטן
על הגב...

אז אני באמת לא מבינה בזה, רק שמעתי ממקור ראשון שאת ההנחיה משנים בבתי החולים כל כמה שנים...
(הלידה הראשונה כאמור לפני 24 שנים והלידה האחרונה שלה הייתה לפני פחות מ3 שנים...)
מבינה...קול ברמה
בעיקר ניסיתי להבהיר שההנחייה לא באמת משתנית כל הזמן, ולכן צירפתי את הכתבה.
באמת אין לי מושג איך זה הגיוני...בהודעה הקודמת הסברתי את ההנחות שלי לאיך זה יכול לקרות...
בכל אופן, אני אימא כבר עשר שנים ב"הקול ברמה
כך שיכולה להעיד שעשר שנים זה בטוח לא השתנה .
ההנחיה להשכיב על הגב בישראל היא לפחות בת שני עשורים 😊מחכה_ומצפה
אולי אמא זוכרת מה שהיא רוצה לזכור (זה בסדר, גם אמא שלי כזו ).

בארה״ב אגב ההנחיה הזו הגיעה כבר בתחילת שנות ה-90. לא סגורה מתי בדיוק בדיוק בישראל, אבל לפני לפחות 20 שנה (ואני אישית זוכרת את דודה שלי משכיבה את הבן שלה על הגב כי אמרה שבטיפת חלב אמרו לה שאסור על הבטן, והוא כבר בן 24).
אולי היא התכוונה שההנחיה לגבי טעימות משתנה כל שנה בטיפת חלבמתחדשת11

לגבי זה באמת אין שינויים

חחחח נכון, לגבי טעימות זה באמת משתנה הרבהמחכה_ומצפה
לגמרי.. ומאז- אני מאכילה כשמתאים לי מתחדשת11

אני אמא כבר קרוב ל20 שנהתמיד להודות
ומאז הלידה הראשונה זו הייתה ההנחיה והיא לא הייתה חדשה כשילדתי הכרתי את זה מאחיינים שלי
ההנחיה האחרונהבת 30
היא בתוקף כבר מלא זמן
ראיתי הרבה מחקרים בנושאתמיד להודות
לא אחד ולא שניים (כרגע אין לי זמן לחפש) ואכן גילו קשר מובהק ובודדו בין הפרמטרים.

כשיש המלצה כל כך ברורה של כל ארגוני הבריאות ללא יוצא מן הכלל בעקבות הרבה מחקרים שנעשו ואז כותבים בפורום שזה לא ברור ומי אמר שזה מעלה את הסיכון זה בעניי חסר אחריות.

את נותנת המלצות בפורום אבל משתמע מדברייך שלא באמת קראת ובדקת כי כתבת דברים מאד לא נכונים ולכן הערתי את תשומת לבך ותשומת לב אחרות שזה לא נכון ושינה על הבטן בהחלט מעלה את הסיכון למוות לא עלינו.
ברור שהשכבה על הגב מורידה סיכון למוות בעריסהאפונה
אין שום ספק בזה.
הרי מוות בעריסה הכוונה למוות בזמן השינה, ובאופן סטטיסטי תינוקות המושכבים על הגב ישנים פחות מתינוקות המושכבים על הבטן - פחות שעות ופחות עמוק, ולכן הסיכוי לאירוע של מוות בזמן זה יורד. (ממש כמו שהסיכון להפגע בתאונת דרכים עולה ככל שמבלים יותר שעות על הכביש).

שינה בריאה של התינוק (וכן גם שלי) חשובה בעיני יותר מהורדה של הסיכון הנמוך למוות בעריסה לסיכון נמוך עוד יותר, ולכן אני משכיבה את התינוקות שלי על הבטן.

יש כמה גורמי סיכון למוות בעריסה. אני שומרת על התינוקות שלי במה שמיטיב איתם, או לפחות לא מזיק: הנקה, שינה בקרבת ההורים, מניעת חשיפה לעישון ולמעשנים, הימנעות מחימום יתר, שימוש במוצץ ועוד. פגיעה בשינה לצורך הורדת סיכון למוות בעריסה היא בעיני סדר עדיפויות מוטעה.

אגב, וזה משהו שלא ברור לי למה לא אומרים במסע ההפחדות בטיפת חלב, ילדים שמושכבים תמיד על הגב, אם באופן חד"פ הם ישנים על הבטן הסיכון למוות בעריסה אצלם עולה בכמה מאות אחוזים!!! (ראיתי במקום אחד פי 7, ובמקום אחר פי 20 בערך). וזה יכול להסביר למה כ"כ הרבה מקרים של מוות בעריסה מתרחשים כשילד בדיוק נכנס למטפלת חדשה. אז ההמלצה שלי היא גם אם בוחרים להרגיל ילד לישון על הגב, חשוב מידי פעם לתת לו להתנסות בשינה על הבטן. זה עשוי להציל חיים.
יש פה בסוף מסר חשובאפונה
בעיקר לאמהות שמקפידות להשכיב על הגב
זה ממש לא נכון מה שאת כותבתתמיד להודות
ילדים יכולים לישון מעולה על הגב. לעשו משוואה כאילו תינוק ישן על הגב = ישן פחות טוב זה לא נכון.

אני ברוך ה אמא למספר ילדים, כולם אצלי בהתחלה היה קשה להרגיל לישון על הגב והתעקשתי על זה היות והורדת הסיכון למוות חשוב בעניי ואחרי בערך חודש העניינים הסתדרו וישנו מעולה גם ביום וגם בלילה.

אני יכולה להבין אמאהות שמגיעות לקצה ומחליטות להשכיב על הבטן בשביל לשמור על שפיות ועל מנת שהתינוק ישן. לא יכולה להבין הודעה כמו שלך שנכתבת בניגוד לכל המלצות אנשי המקצוע ויכולה לגרום לאמאהות מראש לא לנסות להשכיב על הגב זה בעניי חסר אחריות.

אני מעדיפה לגדל את יילדי בהתאם להמלצת אנשי מקצוע ולעשות מה שאפשר כדי לשומר עליהם בריאים ושלמים (ושוב לא מדברת על מקרה כמו שחצילוש מתארת אלא מדברת על הודעה כמו שלך שמקבלת את זה בשוויון נפש ומלווה בהסברים למה זה בעצם עדיף ומלכתכילה)

ומשהו שלא הבנתי בהודעה שלך, את כותבת שהשכבה חד פעמית מעלה את הסיכון במאות אחוזים!! ואז כותבת שראית במקום אחד פי 7 ומקום אחד פי 20. למיטב ידעתי 7 ואפילו 20 זה לא מאות.
להגדיל פי 7אפונה
זה להגדיל ב700%
פי 20 זה 2,000%

יש לך פה כמה וכמה הודעות השרשור שמתארות מצבים קיצוניים של חוסר שינה. אני לא חושבת שצריך להגיע לשם. אני אפילו לא חושבת שצריך להתקרב לשם.

והנחת שלי חשובה א. כי זה החיים, ב. גם הלחץ לכיוון השני הוא מסוכן. אמהות שמרוב הפחדות מקפידות להשכיב רק על הגב חושפות את הילד לסיכון מוגבר בפעם ההיא שמישהו ישעיה אותו על הבטן או בפעמים הראשונות שיתהפך.
אגב מה תגידי על זה שחלק גדול מהמקרים קורה אצל מטפלת? תכלס זה גם גורם סיכון, עדיף להשאיר בבית עד גיל שנה.
ניסית עיטוף?מתחדשת11
וזה לא עוזר לשינה על הגב?מתחדשת11
לא חצילוש
כאמור על הגב הוא כמעט נחנק מקיא של עצמו כמה פעמים. מפחיד אותי מאוד
אוי... ועל הבטן זה לא מלחיץ אם יקיא?מתחדשת11
אולי עדיף שינה על הצד?
על הבטן הוא לא מקיא..חצילוש
גם הבת שלי הקיאה על עצמה ונחנקה מזהאמאשוני
האמת לא מבינה בכלל את ההתלבטות,
לראות את התינוקת שלי נחנקת לי מול העיניים, משנה צבע, זועקת לעזרה עם תזוזת הידיים והרגליים ללא יכולת להוציא הגה יותר מפעם אחת חד פעמית,
לעומת סטטיסטיקה של כמה אי אלו מקרים נדירים בשנה.

מעניין שלאמהות שלא מניקות לא עושים מצפון שזה מעלה את הסיכויים למוות בעריסה.
עיטוף גם אצלי לא עבד,שגרה ברוכה
אני גם משכיבה על הבטן.חלונות
על הגב - אני והוא לא ישנים.
*בעיני* - אמא שחוטה מעייפות זה מסוכן לא פחות.
אני השכבתי את כולם על הבטן, אבל משתדלת שיהיה להםתודה לך ה' 🙏
לפחות בשבועות הראשונים מוצץ בפה.
הרופא פעם הסביר לי שהסכנה בשכיבה על הבטן זה שהתימוק לא יוגע לסובב את הראש טוב מצד לצג ואז נתקע עם הפרצוף על המיטה. ברגע שיש לו מוצץ, תמיד יהיה איזה רווח לאף לנשום אויר.....
יפה!! לא חשבתי על זהחגהבגה
יפה! הבעיה שהוא לא חובב מוצץחצילוש
גם אצלי לר כולן רצן מוצץחגהבגה
אבל שלושתן ישנו על הבטן.
כשראיתי שהן מסובבות את הראש כמו שצריך הנחתי עם פחות ייסורי מצפון...
מה עם על הצד, בעיטוף?
לא עובד...חצילוש
זה או על הבטן או על הידיים כל הלילה בצרחות. אבל המצפוןןן
המצפון נולד ביחד עם האמא שנולדה בךפשיטא
לאט לאט תלמדו אחד את השני (את והמצפון) וכל אחד ילמד את מקומו ויעשה את התפקיד שלו בצורה הכי מתאימה❤❤
מהממת פשיטוש💜חצילוש
נראה לי שמה שכתבו כאן על ניהול סיכונים יכולקול ברמה
לתת לך כיוון חשיבה...
תראי עד כמה את עייפה ברמה שהיא כבר מסוכנת...

דילמה קשה.
בהצלחה אהובה❤
תודה!חצילוש
מבינה רותך, ממש אבל!!!חגהבגה
אבל אם נשכבים על הפנים עם מוצץ בפה סגורמתחדשת11
אז גם אין אוויר
מוזר ליבת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך כ"ה בניסן תשפ"א 00:54
א. תינוק קטן לא יודע תמיד להחזיק את המוצץ בפה כשהוא הופך את הראש מצד לצד. אם הוא ישן עמוק, ממילא זה יהיה בלי המוצץ.
ב. תינוק, קטן ככל שיהיה, יש לו אינסטינקט. אם אין לו אויר הוא ירים את הראש, יזוז, יבעט. הראש לא ישאר תקוע במזרון.

האמת, שאני בכלל לא יודעת אם רופאים יודעים מה גורם למוות בעריסה. האם זה נגרם מחנק? או מסיבה אחרת?
אני שמעתי על 2 מקרים של מוות כתוצאה מדלקת במוח שהתפתחה אחרי חיסון. לא רוצה לפתוח פה את הנושא הרגיייייייש הזה, אבל אולי זה בכלל לא מחנק. אולי המקרים העצובים האלה קורים מכל מיני סיבות שפשוט אנחנו לא יודעים אותן.
תינוק קטן מאוד לא בהכרח ירים את הראש כשאין לו אווירציפיה.
אני מבינה שאת מסתכלת על השכבה על הבטן והמחקרים לגבי מוות בעריסה בעיניים ביקורתיות, אבל מכיוון שיש הרבה נשים שקוראות כאן חשוב לחזור ולהגיד שיש קשר מובהק.
וכל עוד אין עניין אחר, להשכיב על הבטן זה משהו שממש ממש ממש כדאי להמנע ממנו.
אני שוב אומרתבת 30
שאני חושבת שאת לא מבינה. לא אותי, ולא את מה שאני אומרת.

ומה זה ''כל עוד אין ענין אחר''. הרוב המוחלט של מי שמשכיבה על הבטן עושה את זה לא מתוך זלזול או חוסר הבנה של מחקרים...אבל מתוך חוסר ברירה.
זה מה שכמעט כולן כאן כותבות.
כל עוד אין עניין אחר, למשל תינוק שלא נרדם. ושוב, היהציפיה.
לי חשוב לכתוב את זה עבור קוראות שקטות וכו.
אם זה חנקאפונה
זה לא מוות בעריסה.
מוות בעריסה הוא מוות שאי אפשר להסביר אותו בדרך אחרת.
בארץ, בגלל ההתנגדות לנתיחות של גופות, כנראה שחלק מהמקרים של מוות בעריסה הם באמת חנק או אחרים אבל אי אפשר לדעת בדיוק כמה.
אני גם משכיבה רק על הבטן!!!פעםשלישית????

רק ככה הם ישנים אצלי מגיל 0 הם מצליחים לישון 6 שעות בלילה!!!

ובמהלך היום בעיך 2-3 שעות כל שינה!

6 שעות?? את קוסמת?חצילוש
יש כאלה תינוקות...בת 30
אבל בהחלט יכול להיות שגם שלך יתחיל לדלג על הנקה מידי פעם בלילה, או להאריך את הזמן בין הנקות בלילה.
זה פשןט תלוי אופי של תינוק.אנונימיות
שלי בת שנה ועדיין לא ישנה 6 ברצף
אני יאזן ויגיד שאצלי ישנים 6 שעות על הגבתב
אצלי הקסם הוא עיטוף מהלידה
אשרייךבת 30
איכשהו תמיד מצליחיםמשמעת עצמית
לשחרר יד או רגל.
ואז זה כבר לא עיטוף 🙄
אז אני ממש מתעללת אם הם לא מצליחים להוציא כלום;)תב
טוב, לרמה הזאת עוד לא הגעתי...משמעת עצמית
😜
אני מפחדת לעטוף בלילה..עוטפת ביוםפעםשלישית????

וכן יש לי תינוקות ממש נוחים אבל מגיל שנה.....הם מחזירים לי מטורלל

לא יושבים לרגע! הקטנה שלי הייתה התינוקת הכי מדהימה בעולם.."בגללה" בגיל שנה החלטתי על עוד אחד

ועכשיו בגיל שנה ו-4 היא מחרפנת את הביתבוכה/צוחק

עיטוף זה נהדראפונה
אבל למה עיטוף כן ושינה על הבטן לא?
שניהם מעלים סיכון למוות בעריסה.
כמוני כמוךאנייי12
הוא בן חןדש וקצת ורק על הבטן ישן ממש טוב.
מרים את הראש יפה וכבר מראה סימני התהפכות..
התהפך לי כבר לפני כמה פעמים..
מצרפת כאן קישור לכתבה חשובה בנושאקול ברמה
השכבה על הבטן (ולא רק על זה) מהאתר של מנייני הישועה, למי שמעוניינת:

עשרת כללי הזהב למניעת מוות בעריסה | מרכז רפואי מעיני הישועה
אני באותו תסכולילד בכור
רק שהבן שלי בן 4 חודשים ולפני חודש נשברתי סופית והוא ישן על הבטן.. יש תינוקות שמצליחים לישון על הגב וראיתי כאלה אבל הבן שלי לא מצליחה בכלל לא משנה מה ניסינו... אחרי כמה דקות של שינה על הגב מתעורר כי הוא לא מפסיק לזוז.
אני לא מנסה להתווכח עם המחקרים, באמת והלוואי ויכולתי לשים אותו לישון על הגב אבל זה לא עובד. ויש לי ייסורי מצפון כל הזמן אבל אני מרגישה שבאמת אין לי הרבה ברירות, זה או על הבטן או לילות לבנים כשהוא ישן עלי מה שקרה עד עכשיו
לישון עלי הרבה יותר מפחיד אותיחצילוש
מלישון על הבטן באמת..
התכוונתי שהוא ישן עלי כשאני ערה..ילד בכור
כן כן הבנתיחצילוש
מפחיד שהעייפות תכריע אותי והוא יפול חס וחלילה. וחיבוק. על זה ששרדת עד עכשיו!! לא מובן מאליו בכלל
צודקתילד בכור
כן זה גם מפחיד.. רוצה להגיד לך שאצלנו זה משתפר לאט לאט בלי קשר.ללשים על הבטן, עם הגיל השינה אמורה להסתדר. מקווה שתכף הוא יתהפך מהגב לבטן בשינה ואז מותר להשאיר אותם ככה.. עד אז נשאר עם מצפון ענק ולבדוק כל שניה אם הוא נושם מהלחץ
בנוגע לתזוזות של התינוק -קול ברמה
מניחה שכבר ניסית כל מיני דברים, אני שמה על התינוק שמיכה ומותחת אותה לשני הצדדים עד מתחת למזרן שיהיה צמוד לתינוק, אבל לא ממש הדוק. אולי זה יכול להפחית תזוזות...
רעיון.. אולי ננסה אבל אני פסימיתילד בכור
הבן שלי זז בלילה שיהיה בריא כאילו הוא באמצע משחק כדורגל
חח... איזו מתיקות!קול ברמה
אני משאירה ידיים בחוץ כדי שלא יתחפר פנימה ואז ח"ו אפשר להיתקע מתחת לשמיכה.
נראה לי שכשהשמיכה די צמודה עליהם זה נותן להם הרגשה של ביטחון.
פשוט לא!!!יעל2020
בהלם מזה שכמעט כולן כאן ממליצות להשכיב על הבטן...
ואני לגמרי מבינה את הקושי עברתי את זה עם ילדה שהייתה צווחות מכאבי בטן במשך 3 חודשים וישנה כל יום לפנות בוקר.
שינה על הבטן זה אחד הגורמים המסוכנים!עם כל הקושי הגדול לדעתי אין ברירה אחרת
לא ראיתי המלצות אלא שיתופיםפעםשלישית????

גם אני בילד הראשון פחדתי אבל בסוף הקשבתי לעצמי וגם לו וזה מה שעשה לו טוב.

אני לא חושבת שעדיף לצווח כמה חודשים או לא לישון אבל כל אחת והשיקול שלה..

צריך לזכור שלמרות הכל,  הסיכוי למוות בעריסה נמוך ועומד על 0.02%.

וגם נתון זה לא מושפע רק משינה על הבטן כמו עישון האם , חפצים במיטה , גורם לא ידוע ועוד ועוד...

אז כנראה יש ברירה אחרת. לחלק מאיתנו. 

שיתופים בליווי המלצותיעל2020
שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה אבל להמעיט מהסיכון זה בעייתי ועוד יותר כלפי אחרות. לדעתי.
וכן אני העדפתי לילות לבנים עד חמש בבוקר ולא לעשות משהו שהוא מסוכן. ולגבי השאר הסיכונים ברור גם מהם צריך להיזהר זה לא סותר שלהשכיב על הבטן בלילה זה מסוכן כשלעצמו גם אם האחוזים קטנים.
לילות לבנים עד חמש בבוקר?בת 30
ומתי ישנת?
יש לך עוד ילדים שאת צריכה לקום בשבילם, לשלוח אותם לגן ולבי'ס, להתייחס אליהם כשהם חוזרים, לבשל עבורם וכד'?
ישנתי בבוקריעל2020
אפשר לארגן אותם וללכת לישון. קל זה בטוח לא. זה פשוט לא אופציה בעיניי.
וברור שזה יבוא גם על חשבון דברים אחרים שלמשל שביום כזה אסתפק בארוחות פשוטות יותר והבית יהיה בלאגן יותר וכו'. בסוף זה סדרי עדיפויות
אכן סדרי עדיפויות.בת 30
וכל זה בהנחה שביום התינוק לא צורח גם ונותן לישוןפשיטא
לא אצל כולם זה ככה.
וכבר כתבו פה מלא- שלפעמים אמא עייפה מסוכן הרבה הרבה יותר משינה על הבטן.
וכל אחת שתעשה מה שנכון לה, כי כל אחת מכירה את עצמה ואת הכוחות שלה.
הלוואי שהיתה אפשרות להשלים בבוקר.סמיילי12
הרבה מהתינוקות ממש לא ככה.

אם היתה אפשרות כזו הרבה בעיות היו נפתרות
שלנו היה תינוק מאתגר ברוך השם.
למיטב זכרוני בחודשים הראשונים לחייו לא תפס שינה של יותר משעה וחצי שעתיים ברצף. לא ביום ולא בלילה
ברמה שיחלתי ליום שאחזור לעבודה כי הוא היה צורח ודורש המון המון.
אז כן. נתתי לן גם לישון על הבטן בזמנים שהרגשתי שאני על הקצה.
בדכ בשעות ערות שלנו. בשביל זמן שניה לנשום להתקלח לאכול להתפנות.

לפעמים היו מצבים שבעלי הפך אותו לישון על הבטן בלי שאשים לב כדי שאשן קצת.

זה לא אומר שהסיכון מופחת. זה אומר שבניהול סיכונים שעשינו הסכנה בשינה על הבטן בסיטואציות מסוימת היתה פחותה מהסכנה במציאות בה אני עייפה בצורה מזעזעת.
ומה עשית? לא ישנת 3 חודשים?חצילוש
בהחלט זה לא היה פשוטיעל2020
יכולה להגיד לך שאם האחרים זה היה יותר קל ב"ה אבל הגדולה שלי ממש סבלה מכאבי בטן ולא רציתי לשים אותה על הבטן אז היו לילות של עד חמש בבוקר. הייתי משלימה שעות בבוקר ומחזיקה את עצמי בלילה עם אטבים בערך. בעיניי זה לא משהו שאפשר לשחק איתו וכמו שלא אסכים לילד שלי לא לחזור חגורה גם אם יצרח בלי סוף אותו הדבר כאן. בשביל להקל עליה הייתי משכיבה אותה לפעמים על הבטן כשאני ערה (אבל אז לא יכולתי לישון) לפעמים עזר שסתם הייתי שוכבת לידה שהיא במתחברת זה גם היה מרגיע , עזר לי גם בנדנוד של העריסה ולפעמים שום דבר לא היה עוזר והיו לילות לבנים. שזה הגיע למצבים קיצוניים בעלי היה איתה. אגב אם הוא לא נרדם לא בגלל כאבי בטן לדעתי זה עניין של הרגל. ככל שתשימי פחות על הבטן ככה יהיה לו יותר קל להתרגל לשינה על הגב.
אבל את מבינהבת 30
שברור שלא כל אחת יכולה להחזיק כמו שאת החזקת.
ולכן ההנחיה הזו היא חשובה, אבל מנותקת מהמציאות של המון אמהות.
זה לא כמו טעימות- באיזה גיל להתחיל- שתכל'ס זה לא כזה משנה לאמהות כך או כך ולא משנה באופן כללי...
זו הנחיה שהיא כמעט בלתי אפשרית לאחוז גבוה של אמהות.
כי את מניחה שזה לא כזה נורא...יעל2020
אם משהו מסוכן בעינייך את לא תעשי אותו בכל מחיר.
אם לא תעלי את זה כאפשרות תמצאי דרכים להתמודד עם זה
זה לא ממש מדויק וסליחה על ההתערבות.סמיילי12
אני לא בעד להשכיב על הבטן. אבל יש מצבים שאין ברירה.
לא פחות מסוכן אמא חצי מעולפת מעייפות משינה על הבטן.
לא מלכתחילה כמובן.

אגב, לעלות על הרכב וליסוע מחוץ לעיר זה ממש מסוכן.
ועדיין אני לוקחת סיכון ונוסעת. גם עם הילדים.
ונראלי סטטיסטית זה סיכוי יותר גבוה להיפגע מאשר מוות בעריסה בגלל שינה על הבטן.

אגב. זה לא מתחיל ונגמר בעייפות.סמיילי12
קרו מקרים שאמא עייפה בטעות חנקה עם החזה את התינוק.
ועייפות עלולה להוביל לדיכאון אחרי לידה וכבר קרה מקרה במדינה שאמא שרפה את הבית על תכולתו וילדיה בגלל דיכאון.

זה לא כזה פשוט.
לשום כיוון.

אני בעמדה שכל אחת תעשה מה שהיא מרגישה נכון וטוב לתינוק שלה.
תוך התחשבות בהמלצות משרד הבריאות והתחשבות במצב שלה.
לגדל ילדים עלול להיות מאוד מעייףמתחדשת11
זה לא אומר שבשם זה הכל מותר
וסליחה שאני מגיבה דוקא לך אני פשוט שומעת את הטענה הזו בכל על הרבה הקשרים
וסליחה שחרגתי קצת מהנושא
בוודאי שלא. אני מסכימה איתך לחלוטין!סמיילי12
אני עייפה כמצב תמידי מאז שהגדול נולד.
הילדים שלי מאד מאתגרים בלילות. ורוב הלילות השכבתי על הגב למרות שסבלתי. רוב. לא כל. היו לילות שהרגשתי שזה פשוט מסוכן ולא בריא לי ולמשפחה שלי עוד לילה לבן. אז השכבתי כמה שעות על הבטן כדי שאתפוס תנומה.

ואני עייפה ובכל זאת יש לי עקרונות מול הילדים. למשל בסגרים ובבידודים הם לא ישבו מול מסכים. כי זה לא בריא להם. למרות העייפות שלי. סתם כדוגמא.

אבל יש עייםות מגידול ילדים ויש עייפות כי לא ישנת כמה לילות
זה שונה. וזה הרבה יותר קשה.

וכתבתי גם שלא מלכתחילה. אבל יש מצבים שעייפות קיצונית עלולה להיות מסוכנת יותר משכיבה על הבטן.
מסכימה איתךמתחדשת11
גם מסכימה...קול ברמה
פשוט נראה לי שחשוב מאוד להשמיע את הקול המאזן בגלל הלגיטימיות שזה מקבל.

עם הילד האחרון המצב שלנו היה קשה יותר ממה שיעל2020 מתארת, כי גם בבוקר לא היה אפשר להשלים שעות. וחוץ מזה שהיה ער, הוא גם היה צורח ומתקשה באכילה... לא הצליח לאכול, כל פעם היה אוכל 30-40 גג וצורח שעותתת....היה פשוט סרט.
אבל מה - בעלי יכל לעזור לי די הרבה, ולכן שרדתי עם השכבה על הגב... ואני מניחה שהנקודה הזו שונה מאצל הרבה נשים פה.
לא מבינה איך זה עדיף באמת..מחילהפעםשלישית????
אני כבר לא מדברת על עצמי או על עייפות שלי. אני אסתדר.
מה איתו? בגיל הזה שינה איכותית זה לא מותרות הם חייבים את זה.
אני לא אתן לתינוק שלי לצרוח או לא לישון שעות מהחשש שאולי אולי הוא יפול על 0.02%!!
לנסוע בכביש יותר מסוכן.
מבחינתי ההשתדלות שלי היא להקשיבקול ברמה
להנחיות המאוד ברורות של הגורמים שמבינים בזה.
האמת שבמקרה שלו - אני לא יודעת אם אפילו שינה על הבטן הייתה עוזרת... באמת שזה היה משהו קיצוני.
גם אני מופתעת ששינה של התינוק היא לא שיקולאפונה
שינה איכותית היא קריטית להתפתחות בגיל הזה!!
ואם כדי להעניק לתינוק שינה טובה (או אפילו סבירה) צריך לסכן אותו קצת בהשכבה על הבטן - אז זה מה שעושים.
אני גם נותנת לילדים לאכול מוצקים למרות שזה מעלה את הסיכון לחנק, אני לוקחת את הסיכון ולא ממשיכה על הנקה בלבד עד גיל שנתיים.
הרבה פעמים תינוק לא ישן בלילהקול ברמה
ואח"כ משלים ביום.

תינוק שלא ישן רבע שעה רצוף, כנראה שיש לו איזושהי בעיה חוץ מזה שלא משכיבים אותו על הבטן, וכנראה ששינה על הבטן לא כ"כ הייתה מועילה במקרה שלו. מה גם, שאפשר להשכיב על הבטן במהלך היום בהשגחה, ובכך לאפשר שינה עמוקה יותר (במידה וזה עוזר..).
לגמרימתחדשת11
ממש מסכימה. פתאום עולה כאן הטיעון ״אמא עייפה יותר מסוכן״מחכה_ומצפה
וכל מי שבעד שינה על הבטן מיד קופצת על השלל של ״עדיף שיישן על הבטן מאשר אמא עייפה שמפילה את התינוק שלה מהידיים״. נו, באמת. כאילו שכל אמא עייפה תפיל את התינוק שלה או תחנוק אותו בהנקה או לא יודעת איזה עוד תרחישי אימה הביאו כאן. אתן לא חושבות שאם זה היה המצב היו למשל מגלים במחקרים שעשו בכל העולם ששינה על הגב דווקא תורמת לאחוזי התמותה של תינוקות, אם כל אמא עייפה מסכנת את התינוק שלה עד כדי סכנת חיים?

לגדל ילדים זה מעייף, מה לעשות. אז בשם העייפות מותר לעשות הכל כדי שהתינוק יישן? כי אם כן, יש לי רעיונות לעוד כמה דברים מסוכנים שיתנו לאמא עוד קצת זמן לנוח בשקט (לא, לא באמת...)
יש להיות 'עייפה' כי לא ישנת לילה או שנייםזהר מרים
ויש עייפות כרונית ומצטברת של לילה אחרי לילה בלי שינה
זה מביא לעייפות מסוג אחר
גם בגוף
אבל בעיקר
בנפש

וכאמא לעוד ילדים אני לא יכולה להרשות לעצמי לפגוע בהם אפילו בשביל עקרון חשוב עבור אחד
כי בפועל
אמא עייפה מאודדדד
משפיע על כוחות הנפש
על הסבלנות
הפניות הרגשית
העצבים
מעלה חשש לדכאון
על שיקול הדעת

לא מדברת מחקרית
מציאותית
מנסיון
אני לא מלאך
אם אני עייפה באופן חריג אני לא אימא טובה לילדים שלי

אם זה יום אחד זה לא נורא
אבל אם זה חודשים ארוכים?
של דכאון וצעקות וחוסר פניות אליהם?
אם הם חוזרים לבית עם אימא כבויה,חסרת סבלנות, בלי אור בעיניים שבקושי מצליחה להתעניין בשלומם ולא מגיבה נעים בכל כך הרבה סיטואציות
ילדים דורשים המון כוחות נפש
אני צריכה לתדלק ולחזק את עצמי עבורם
אני לא אדם פרטי
וזה לא אנושי לחיות על 2-3 שעות מקוטעות בלילה ולהיות בתפקוד נורמלי ותקין כשזה מתמשך לאוקך זמן

זה לא תרחישים דמיוניים או נדירים
אמהות טובה זה לא נס משמיים
זה תוצאה

וכן לפעמים סדרי העדיפויות ישתנו כי כרגע הכוחות הם במקום הראשון בסולם.

מי דיבר על ״עקרון”? שינה על הגב זה לא ״עקרון״מחכה_ומצפה
את מדברת כאילו זו איזו שיטת חינוך או לא יודעת מה.
יקרה, תינוקות מתים. שלא נדע. אין כאן עניין של להשכיב על הגב בגלל עקרון, משכיבים על הגב כי זה מציל חיים של תינוקות, חד וחלק.
זה כמו שתגידי שחגורת בטיחות ברכב זה ״עקרון״. או שחוגרים בכלל שהחוק אומר.
את יכולה גם לא לחגור, 99% מהפעמים הכל יהיה בסדר. את מוכנה לקחת את הסיכון שבפעם אחת לא יהיה בסדר?

תעשי מה שאת רוצה עם הילדים שלך, אבל לתת לזה לגיטימציה ולהתנהג כאילו כולן עושות את זה (לא נכון) או כאילו זו הצורה היחידה בה תינוקות ישנים (גם לא נכון, וגם לי הייתה תינוקות בעייתית מאוד בשינה, ועדיין בעייתית. מוצאים פתרונות אחרים או ש... אמממ... פשוט לא ישנים יותר מדי... מה לעשות, נגמרו חיי הרווקות שהיה אפשר לישון כמה שרוצים) זה ממש לא לעניין.

בעיניי זה פשוט לקחת סיכון מיותר. תינוקות לא ישנים טוב, האמהות שלהן עייפות, זו דרכו של עולם. אנחנו מדברות כאן על תקופה יחסית קצרה של עד שנה שבה קיים הסיכון למוות בעריסה. תקופה קשה, אולי אפילו מאוד מאוד קשה, אבל תקופה שעוברת. לא מדובר על כל החיים.

בעיניי הנוחות שלי בתקופה הקצרה הזו לא שווה את הסיכון. פשוט לא.

שינה של תינוקות זה דבר בעייתי ומייאש ומתסכל. תאמיני לי שגם אני יודעת מה זה להגיע לרמות עייפות קיצוניות. אבל זה לא אומר שמותר בשם העייפות לעשות דברים שיסכנו את התינוק.
זה לא נכוןאפונה
תינוקות בריאים ישנים. הם זקוקים לשינה טובה ממש כשם שהם זקוקים למגע, אוכל וגירויים מותאמים לשלב ההתפתחות שלהם.
האמא היא גורם שולי בסיפור הזה. מניעת שינה איכותית מתינוק במשך חודשי החיים הראשונים שלו היא דבר גרוע מאד להתפתחות.
מי דיבר על למנוע שינה מתינוק? אתן נורמליות?מחכה_ומצפה
ברצינות שהשרשור הזה הולך ומדרדר.

בפעם המאה בערך (ובתקווה האחרונה כי נמאס לי): מאות מחקרים שנעשו בעשורים האחרונים הוכיחו קשר מובהק בין שינה על הבטן למוות בעריסה.
אף אחד מהמחקרים האלה לא דיבר על סכנה לבריאותו הפיזית או הנפשית של התינוק כי ״מנעו״ ממנו שינה איכותית (שהיא לשיטת הרבה מהכותבות כאן רק על הבטן) או כי הוא לא ישן ולכן אמא שלו עייפה מאוד ועלולה להרוג אותו בטעות מסתבר.
כל ההקשרים הביזאריים האלה הן פרי מוחכן הקודח ואמצעי להשקיט את המצפון שלכן כי אתן עושות משהו שהוא חד משמעית בניגוד להנחיות וכן - הוא בהחלט מסוכן. האמת היא שאני ממש בשוק לראות את הצידוקים ההזויים שהובאו כאן לזה שמשכיבים תינוקות על הבטן. אם זה ה״חשש״ שאחרת האמא תפיל את התינוק או תחנוק אותו בהנקה ועכשיו הטיעון שמונעים מהתינוק שינה ולכן זה בעצם מסוכן לו.

בפעם המאה: אף ארגון בריאות, אף רופא ילדים ואף אחות טיפת חלב לא רוצים לפגוע בכן או בתינוק שלכם כשהם אומרים לכן חד משמעית שהשכבה על הבטן מסוכנת. אין כאן שום אינטרס נסתר, כלכלי או אחר, ואחוזי תמותת תינוקות לא עלו כשעברו להשכיב על הגב כי האמהות שלהם פגעו בהם בטעות כי היו עייפות, אלא להיפך - הם ירדו. ובצורה דרסטית. גם לא הייתה פגיעה בבריאות התינוקות כי ״מנעו״ מהם שינה.

רוצות לעשות משהו שמנוגד באופן נחרץ לכל מחקר אפשרי בערך? בכיף, ילדים שלכן, תעשו מה שבא לכן. אבל לפחות אל תנסו למצוא לזה תירוצים הזויים ומופרכים שלא מגובים בשום הוכחות רק כדי שתוכלו להרגיש טוב יותר עם עצמכן.

*אני טורחת וכותבת את זה לטובת אמהות טריות שקוראות כאן ויסיקו מהשרשור הזה שזה בסדר להשכיב תינוקות על הבטן (זה לא), כי כל האמהות עושות את זה (גם לא), כי זה בעצם בריא יותר לתינוק כי אמא שלו לא תהיה עייפה והוא יהיה בריא יותר כי ישן יותר טוב, אז בעצם עדיף בכלל מראש להשכיב על הבטן בניגוד מוחלט לכל מחקר אפשרי (ממש ממש לא).
סליחה, אבלאפונה
כשמישהי כותבת "התינוק שלי ישן יותר מרבע שעה ברצף רק אם הוא על הבטן" אז להמשיך להשכיב על הגב זה, בפשטות, למנוע ממנו שינה איכותית ורצופה.
אחוזי תמותת תינוקות *ממוות בעריסה* ירדו. אף אחד לא מכניס לסטטיסטיקה של מוות בעריסה תינוק שמת בתאונת דרכים בגלל עייפות יתר של ההורים. אבל זה לא העניין.
ברור לי ששינה על הגב מורידה סיכון למוות בעריסה, אבל אני לא חושבת שנכון לשלם את המחיר הכרוך בהורדת גורם הסיכון הזה. עבור התינוק. ולא, מחקרים שבודקים את הקשר בין שינה על הגב למוות בעריסה לא בודקים השפעות נוספות של שינה על הגב פשוט כי זה לא העניין שלהם, לא כי הם מתחמנים או משקרים או שיש להם אינטרסים. האם זה אומר שאין השלכות נוספות? לא.
אדרבה, הייתי שמחה למצוא מחקר סטטיסטי שבדק את הקשר בין תנוחת בהשכבה למספר שעות השינה ביממה, אצל תינוקות.

בואי נחזור לתאונות דרכים - מי שלא יוצא אל הכביש הסיכון שלו להפגע בתאונת דרכים הוא אפס. איך את עם זה?
את כותבתמשמעת עצמית
כאילו שבשניה שמשכיבים על הבטן התינוק ימות.
זה מוקצן ומוגזם.
כל מי שכתבה פה שמשכיבה על הבטן כתבה שהיא עושה את זה מחוסר ברירה. אפחת לא המליצה על זה וצויין שיש על זה מצפון. מה שמראה על בדיעבד.
יש הרבה דברים נוספים שאנחנו עושים והם לא אידיאלים ומעלים סיכון להרבה דברים: אכילת סוכר לבן, אי עשיית פעילות גופנית ועוד מיליון.

הקצנה לא נכונה לשום כיוון.🤷‍♀️

זה לא שמי שתקרא את השרשור תרוץ להשכיב על הבטן כי בפורום כתבו שזה בסדר. הכי הרבה אמא מלאה בנקיפות מצפון שזו הדרך היחידה שלה לשרוד, תרגיש טיפה פחות אשמה שיש עוד כמה כמוה.
רק לצייןקול ברמה
שנקיפות המצפון שאת מתארת פה היו די שוליות בתוך הלגיטימציה הרחבה לתופעה.

גם הסיבות שנכתבו פה - שינה איכותית לתינוק וסכנת הירדמות עם התינוק - הגיעו קצת מאוחר ורק מחלק מהניקים.

לגמרי מסכימה איתךיעל2020
ולא מבינה איך הפכו פה המלצה שהיא כ"כ גורפת ושאין עליה שום מחלוקת למשהו כזה של הולך סבבה לא הולך לא נורא.
נראה לי שלא רצית להגיב לי...בת 30
סליחה כנראה שפספסתייעל2020
הגבתי עכשיו
רק אומרת1234אנונימי
קראתי דו"ח שכתבו עבור הכנסת בנוגע למוות בעריסה. מתוך עשרות מקרים של תינוקות שמתו ללא הסבר מובהק, רק שניים מהם נותחו.
אחת מההגדרות כדי לקבוע שהתינוק אכן מת ממוות בעריסה ולא טלטול למשל, או גורם אחר, היא שתהיה נתיחה לאחר המוות. כל עוד אין נתיחה, אי אפשר להגיד בוודאות שזה מוות בעריסה. כך שייתכן שכמות המקרים גם נמוכה יותר ממה שנראה לנו.

בנוסף לזה, חוץ מהשכבה על הגב יש עוד גורמי סיכון של מוות בעריסה - אמא מעשנת למשל, חימום יתר, מהצד השני, הנקה מפחיתה את הסיכוי למוות בעריסה, שינה עם מוצץ וכך גם שינה משותפת עם ההורים באותו החדר.
מבחינתי, אם אני מניקה, לא מעשנת, החדר לא חם מידי, הוא ישן איתנו בחדר והוא עם מוצץ, הורדתי כאן מספיק גורמי סיכון אחרים כדי שאוכל להשכיב על הבטן.

האם זה וודאי? לא. אני תמיד מתפללת שה' ישמור על הילד שלי.
אבל בעיניי זה מספיק בשביל לקחת את ההחלטה הזו.

אם היה כאן משהו מובהק באופן ברור, לא הייתי משכיבה על הבטן.
אבל זה לא מובהק. עובדה שיש גם רופאים שמשכיבים על הבטן, עובדה שהגעתי חטיפת חלב והאחות ראתה שהוא ישן על הבטן היא לא אמרה כלום.
סתם שתדעי שבהרבה מדינות בעולם יש חובת נתיחהמחכה_ומצפה
בישראל לא (מסיבות דתיות בעיקר), ולכן בישראל באמת מתפספסים גם מקרים פליליים (נניח תינוקות שטולטלו) פשוט כי לא יודעים ומתייגים את המוות כמוות לא מוסבר והתיק נסגר (שזו כבר בעיה במישור אחר לגמרי).

ברוב המדינות המערביות, מחייבים נתיחה ויודעים להגיד בודאות אם תינוק מת מוות בעריסה או מת מסיבה אחרת (מכוונת או לא).
שינה של תינוקות זה דבר בעייתי מתסכל ומייאש??בת 30
זה כשמשכיבים אותם על הגב...
היתה לי ילדה אחת שלא היתה מוכנה לישון או להיות על הבטן. והיא לא ישנה יותר מעשר דקות כל פעם.
זה היה סיוט.
מזל שהיא היתה השניה ולא השישית כי לא הייתי מצליחה לשרוד עם עוד חבורה שלימה בבית.
זו ממש לא דרכו של עולם שתינוק לא ישן טוב.
בכנות, אני ממש לא חווה שינה של תינוקות כדבר מייאש ומתסכל.
אם מזהים מתי תינוק עייף (שזה בערך רוב הזמן...) ומשכיבים אותו לישון (על הבטן..) לפני שהוא נהיה עיף מידי, הוא נרדם בקלות וישן טוב.
כי מה לעשותסמיילי12
זה באמת יותר מסוכן.
כנראה לא חווית עייפות קיצונית של חוסר שינה ואני שמחה בשבילך.
אבל כן. עייפות קשה עלולה לגרום לאמא להפיל תינוק מהידיים. מה לעשות. זה קורה.
זה לא תרחיש אימה זה תרחיש מציאותי מאד. וכבר כמעט קרה לי פעם בילד השני.

ויש מצבים מסוימים, לא כל הזמן, שעדיף שישן על הבטן. כי באותם מצבים, סטטיסטית, הסיכוי שיקרה לו משהו מהעייפות של האמא גדול מהסיכוי שיקרה לו משהו אם הוא ישכב על הבטן.

תאמיני לי שחוויתימחכה_ומצפה
מצחיק שחושבים שהתינוקת שלי ישנה טוב כשזה מה זה לא המצב... ירשה לצערי את השינה הגרועה של אמא שלה, את יכולה להסתכל על השעות שאני כותבת כאן הודעות.

אבל להציג את זה כאילו אוי ואבוי, זה או שאני אשכיב על הבטן ואשן בעצמי או שהתינוק יפול לי מהידיים וימות כי אני עייפה מדי זה ממש ממש חוטא לאמת.
וכמו שאמרתי, איכשהו למרות שתינוקות ישנים טוב רק על הבטן לדעתכן והאמהות שלהם עייפות ומסכנות את חייהם מדי יום - עדיין המספרים של תמותת תינוקות ירדו משמעותית! ברגע שהתחילו להנחות להשכיב על הגב. מן קסם שכזה.

אני אעצור את הדיון כאן כי אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי. שכל אחת תעשה מה שבא לה ורק בריאות לכולנו.
זה לא או אוסמיילי12
כל אחת צריכה לעשוצ את הניהול סיכונים שלה.
ההנחיה שח משרד הבריאות היא מאד ברורה. וגם אני משכיבה על הגב.
אבל יש מצבים, שאני שמחה שאת לא מכירה אותם, שהניהול סיכונים דורש דבר אחר.

זה לא אומר שזה בסדר. זה אומר שהאמא חשבה והחליטה שזה מה שהכי טוב כרגע. לא כדרך חיים.

אנחנו הולכים לפי המלצות משרד הבריאות בהכל.
אבל ואלה יש מצבים קיצוניים.
תהיי כנה עם עצמך אם הגעת אליהם.
הבכור שלי היה קם בלילה עד גיל שנה ו9. וכן. הייתי עייפה וחשבתי שזה עייפות קיצונית.

ברגע שהגיע השני הבנתי מה זו עייפות אמיתית. הילד היה קם כל שעתיים!!!! בלילה וביום להנקה של חצי שעה ואז עוד רבע שעה 20 דקות של הרדמה על הידיים. אני לא ישנתי יותר משעה ברצף המון זמן. לא בלילה לא ביום.
זו עייפות קיצונית.
ובמצב כזה, כן, כמעט הפלתי אותו מהידיים.

ועדיין. לא השכבתי לישון על הבטן בזמן שאני ישנה. אלא בזמן שאני ערה (וגם זה לא כל הזמן) שלפחות אוכל לעשות דברים כדי שאמשיך לחיות. לאכול למשל.
ורק בריאות לכולן.סמיילי12
עבר עריכה על ידי סמיילי12 בתאריך כ"ז בניסן תשפ"א 07:52
כל אחת תעשה את ההחלטות שלה.
לטוב ולרע .

אבל אנחנו לא יכולים לשפוט.
הייתה מישהי ששפטה אותי על דרך הגידול של הילד שלי ועכשיו קיבלה ילד מאתגר כמוהו. והיא מתקשרת אלי להתנצל כל כמה זמן כשהיא מרגישה קושי עצום בגידול שלו.

אז אנחנו לא במקום של אף אחת.
וטוב שכך..בהצלחה!
חבל שאין מצב שלחמי יהיה ילד מאתגר ...אנונימיות
אולי הוא היה מבין שאני לא הרגלתי אותה להיות על הידיים כל הזמן ואני לא מפנקת אותה יותר מידי וזו בעיה שלי
אני מסכימה בעיקרון עם כל מה שאת אומרתקול ברמה
כמו שאפשר לראות לאורך הדיון...

רק רוצה לציין - שבאמת יש מצבי קיצון של עייפות שזו ממש סכנה לילד. חוויתי בעצמי... ובאמת במצב כזה צריך לעשות ניהול סיכונים... אם כי אני לא בטוחה שהייתי מסוגלת להשכיב על הבטן. מפחיד אותי.
מסכימה לגבי מצב מסוכן של עייפות,שגרה ברוכה
מנסיון שלי. הייתי עם הילד על הידיים במיטה כבר מעולפת אחרי מלא שעות ללא שינה. בנס שבעלי בדיוק התעורר (לא יכל להיות איתו כי היה צריך ללכת לעבוד מוקדם) וברגע האחרון תפס את הילד שכמעט עף לי מהידיים. לא היה לי שום שליטה .
כל עוד אין לי אפשרות להחזיק מידו בתשלום,שגרה ברוכה
ללילה עם הילד.. אני לוקחת בחשבון גם את הסיכון של העייפות שלי. שמסוכנת מאוד מאוד(לא מדברת על זה שכבר יש עוד ילדים ואת אמורה לטפל בהם גם.. )
זה הגורם מספר אחד במוות בתינוקותיעל2020
לא משהו זניח. ואם יש אפשרות להימנע ממנה צריך לעשות כל מה שאפשר.
וזה כמו שתעלי לאוטו ותסעי ללא חגורת בטיחות. אם יש דרך להיזהר אז צריך לעשות כל מה שאפשר לדעתי. גם כשזה מגיע למצבי קיצון תנסי קודם לחשוב על כל האופציות האחרות.
ובכלל מה שעולה מההודעות כאן זה לא איזה מצב קיצון אלא הפכו את זה לאיזשהי המלצה שאף אחד לא אמור לשים עליה...
זה לאאפונה
הגורם מספר אחת לתמותת תינוקות הוא פגות.
אחד מגורמי הסיכון ללידה מוקדמת הוא הריונות צפופים מאד. האם שמעת אי פעם המלצה מטעם משרד הבריאות לרווח היריונות כדי לא לסכן את התינוק במוות בעריסה?

ואם זה זניח או לא תשפטי בעצמך: בישראל הסטטיסטיקה מדברת על סיכון של 0.25% למוות בעריסה. חשוב לציין שבגלל שלא עושים בירור מלא (כולל נתיחה) ככל הנראה חלק מהמקרים הם לא מוות בעריסה אלא מסיבות אחרות.
אולי כדאי גם לדעת שתינוקות יהודים נהנים מסיכון נמוך פי 4 בערך ביחס לתינוקות ערבים, כך שהתינוקות המדוברים פה בסיכון נמוך אפילו יותר.
בכמה בדיוק השכבה על הגב מורידה את הסיכון ביחס להשכבה על הבטן? לא הצלחתי למצוא נתונים ברורים. אזכור מעניין שמצאתי היה כי מתשאול של הורים שילדיהם מתו ממוות בעריסה, עלה כי 48% מהם לא השכיבו על הגב כפי ההמלצות. כלומר ממה שאני מבינה 52% כן הושכבו על הגב, ובכל זאת מתו.
עכשיו נניח שהשכבה על הגב מורידה את הסיכון למוות בעריסה פי 5, סבבה?
האם הייתי משכיבה על הגב כדי להוריד את הסיכון מ0.25% ל0.05%?
התשובה היא לא.
כי אני לא מנהלת את ההורות שלי רק לפי סיכונים.
להיפך, כחלק מההורות אני מכניסה את הילדים להמון סיכונים. לגמרי מבחירה. דוגמאות על קצה המזלג: אכילת מוצקים, נסיעה ברכב (גם לצרכים לא חיוניים ובטח שלא רק במצבי קיצון), טיפוס, שימוש בסכין, שחיה ועוד ועוד.
אני עושה זאת משיקולי עלות מול תועלת, כאשר התועלת שבן 3 שלי מפיק מחיתוך ירקות באמצעות סכין חדה עולה בעיני עשרת מונים על הסיכון הקיים אך הנמוך יחסית מאותה פעילות.
כך אני מתייחסת גם לתנוחת שינה. השכבה על הבטן מעניקה שינה רצופה ואיכותית יותר לתינוק. גם לתינוק רגוע, קל וחומר לתינוק צרחן. תינוקות שישנים על הבטן מתפתחים טוב יותר מבחינה מוטורית וחברתית. שינה טובה של האם מורידה סיכון לדיכאון אחרי לידה על כל ההשלכות שלו, משפרת ייצור חלב אם ולכן תומכת בהנקה וכו' וכו'.
האם שווה לוותר על חלק מכל הטוב הזה כדי להוריד סיכון למוות בעריסה מ0.25% ל0.05%? במערכת השיקולים שלי ממש לא.

בכלל, אני לא מתחברת לשיטות ההפחדה. כמו שאני לא נוסעת באוטו בפחד מתמיד שמא פתאום יחרבו לי הבלמים או יגיח מולי רכב בעקיפה (דבריך שיש סיכוי נמוך שיקרו) ככה אני לא פוחדת ולא מפחידה נשים אחרות לגבי השכבה על הבטן.
בכלל, לא ככה מנהלים הורות.
אם נשים מגיעות למצב שהן משכיבות בחוסר ברירה על הבטן כדי לאפשר לילד התשוש שלהן קצת שינה רצופה ואז במקום ללכת לישון בעצמן הן יושבות להסתכל עליו!! או מכוונות שעון מעורר כדי להשגיח עליו בסכנה הזאת שהכניסו אותו אליה, אז בואי מישהו פה הלך קצת רחוק מידי עם ההפחדה.
אהבתי מה שכתבתבת 30
לגבי המשפט האחרוןבת 30
זאת לא המלצה שאף אחד לא אמור לשים עליה.
אבל נראה לי, שמבין כל ההמלצות של מוסדות הבריאות, זו פשוט ההמלצה היחידה שהיא כ''כ קשה ליישום, קשה עד בלתי אפשרית, ולכן זה לא מפתיע בכלל שאחוז גבוה של אמהות מחליטות שלא להקשיב לה.
יותר מזה, ההמלצה הזו נותנת תחושה כאילו מי שנתן אותה ממש, אבל ממש, מנותק מהמציאות של יולדות ויילודים.

אז זה לא שלא אמורים לשים על ההמלצה אלא שפשוט אי אפשר...לפחות בגבולות ה''אפשר''של רוב הכותבות כאן.

וכמו שמי שנותנת תמ''ל, למרות שההמלצה היא להניק, בגלל שהיא לא יכולה להניק, משלל סיבות, לא עושים לה מצפון, אלא להפך- מעודדים אותה שזה הדבר הנכון,
אז אולי צריך,
שגם מי שמשכיבה על הבטן, למרות שזה הפך ההמלצה, בגלל שהיא לא יכולה להשכיב על הגב, משלל סיבות, אז כדאי שיעודדו אותה שזה הדבר הנכון ולא יעשו לה מצפון נוסף על המצפון שממילא יש לה!!
יש הבדל בין המלצה לבין הנחיה שאוסרתמתחדשת11
ממליצים להניק, זה לא אסור לא להניק
פה המקרה שונה. ממש לא נכנסת לדיון, אבל חשוב לציין שיש הבדל
כמובן שכל אחת תעשה את מערך השיקולים שלה והעיקר שיהיה בבריאות לכולן
מה זה אוסרת?בת 30
כל עוד לא משהו מעוגן בחוק, אין לזה שום משמעות.
ובכל זאת.. זה לא בר השוואה..מתחדשת11
האמתבת 30
שעוד לא הבנתי למה.
כימתחדשת11
זה לא שיש הנחיה ברורה: אסור להניק
יש המלצה כן להניק
ולכן לא דומה מי שלא מניקה, למי שמשכיבה על הבטן.

שוב, לא נכנסת לדיון ושכל אחת תעשה את מערך השיקולים
כיבת 30
א''א שתהיה הנחיה: אסור לתת תמ''ל.
זה לא מציאותי. יש נשים שלא יכולות להניק.

אני חושבת שההנחיה: אסור להשכיב על הבטן, היא לא מציאותית להרבה נשים, בערך באותה מידה.
לא, כי זה פשוט לא אותו הדברמתחדשת11
בהצלחה!
רק שמחה ובריאות לכולםבת 30
אין שום הבדלאפונה
משרד הבריאות ממליץ ומעודד הנקה, וכן השכבת תינוקות על הגב.
אדרבה, את מוזמנת לשאול אחות טיפת חלב מה מפחית סיכון למוות בעריסה יותר - השכבה על הגב או הנקה. אני אשמח לשמוע, לצערי לא מצאתי נתונים סטטיסטיים ברורים.
אגב למשרד הבריאות יש הרבה המלצות: הוא גם ממליץ להשכיב על הבטן בזמן הערות, לצרוך מזון ביתי ולהמעיט בצריכת מזון מעובד, ממליץ להרבות בפעילות גופנית, להימנע ממזונות עתירי סוכר ועוד המלצות רבות.
האם זה אומר שאסור לתת ממתק לילד? לצערי הרב לא.
גם לא להיניק זה מותר, לא בגלל שזה מסכן את התינוק פחות מהשכבה על הבטן ולא מפני שיש נשים שלא מצליחות להיניק. זה מותר מכיוון שברור לכולם שאי אפשר להתערב ברמה כזו באופן שבו הורה מגדל את הילד שלו.
גם להשכיב על הבטן זה לא אסור, וטוב שכך.
זו המשמעות של המלצה, ומאיתנו ההורים מצופה לפעול בשיקול דעת ולהחליט אילו מה המלצות לאמץ ואיזה לא.

אגב, למה משרד הבריאות לא ממליץ להשאיר את הילד עם האמא בכל שנת החיים הראשונה? הרי ידוע שיותר ממחצית ממקרי המוות בעריסה מתרחשים כאשר הילד נמצא בהשגחת מטפל שאינו ההורה שלו.
אין קשר מדובר על תינוקות בריאיםיעל2020
לא כאלה שנולדו מראש עם בעיות בריאותיות.
וסליחה אבל 1 מכל 400 תינוקות זה סיכוי נמוך בעינייך?
ואת יכולה לראות באתר של משרד הבריאות ש80 אחוז מהתינוקות שנבדקו היו על הבטן. אבל נשמע ממך שאת לא כ"כ מאמינה למשרד הבריאות. בהודעה אחרת שלך כאן תארת את אחיות טיפת חלב כעובדות שמבצעות מסעות הפחדה.
לא מצליחה להבין איזה אינטרסים את חושבת שיש להם, אני בכל אופן לא חושבת שהמטרה שלהם היא להפוך אותנו לאמהות אומללות.

עונה לךאפונה
א. לא הבנתי על מה ענית בכותרת ובשורה הראשונה.
ב. 1 ל400 זה סיכון נמוך בעיני, בשביל לוותר על השכבה על הבטן ושינה איכותית לתינוק.
ג. הסיכון של הילדים שלי ושל רוב הנשים כאן הוא ממילא נמוך יותר: הנקה, הימנעות מעישון בזמן ההיריון ומחשיפה למעשנים אחרי הלידה, הימנעות מחימום יתר, שינה בקרבת ההורים, שימוש במוצץ - לכל אחד מאלה יש אפקט מגן שמקטין את הסיכון הסטטיסטי עבור הילד שלי ושלך.
ד. תודה על הנתון שהבאת. האמת שאני לא יודעת איך לנתח אותו כי זה כמובן תלוי כמה מהתינוקות באוכלוסיה ישנים על הבטן וכמה על הגב.
ה. אני לא "לא מאמינה" למשרד הבריאות. אני בטוחה שהאנשים במשרד הבריאות עושים כל שביכולתם ובכלים שלהם לשמור על הבריאות שלנו. אני גם נעזרת בו רבות אבל יש לי מערכת שיקולים רחבה שבה ההמלצות של משרד הבריאות הם חלק מהתמונה הכללית ולא הכל. לכן אני מאמינה שאם הם כתבו ש80% מהתינוקות נמצאו על הבטן הם לא משקרים, זה עדיין לא יגרום לי להשכיב על הגב. חוץ מזה שהשכבה קבועה על הבטן היא מפחיתה סיכון ביחס להשכבה חד"פ על הבטן.
ו. אמהות פה תיארו פחד מאד גדול להשכיב על הבטן, פחד שהוא בלתי רציונלי.
לא ראיתי אמהות שפוחדות להחליף הנקה בתמ"ל. מצטערות כן, פוחדות לא.
לא ראיתי, לצערי, אמהות שפוחדות להשכיב את הילד באותו חדר עם האבא המעשן שלו.
כל הדברים האלה מגבירים משמעותית סיכון למוות בעריסה. ובכל זאת אמהות לא ישבו טרוטות עיניים ליד ילד התמ"ל שלהן כשהוא ישן כדי להשגיח עליו שלא ימות פתאום.
אז למה השכבה על הבטן כן? כי זה מפחיד, ולהפחדה הזו אחראיות עד כמה שאני מבינה אחיות טיפת חלב.
את ממש מטעה! אלו לא הנתונים סליחה.פעםשלישית????

זה ממש לא 1 ל-400 תינוקות !

יחס של 1 ל400 הוא 0.25%

לפי הנתונים שלך בישראל מתים כל שנה 450 תינוקות ( אם מחשבים 0.25 מתוך ממוצע של 180 אלף לידות) ואת מודעת לזה שזה לא נכון ? 

הנתונים בישראל מבדיקה שעשו במשך 9 שנים עומדים על 0.03%.

מתוך 180,000 לידות בכל שנה!

מספיק עם ההפחדות האלה לפחות תגבו בנתוני אמת.

סליחה זה אני הטעיתיאפונה
ראיתי את הנתון הזה ובאמת לא טרחתי לעשות את החישוב.
אני אגיד לךבת 30
את מרגישה שאם את תשכיבי על הבטן את עושה דבר נורא ואיום, וח''ו יקרה אסון.
אני מרגישה שאני עושה דבר נורמטיבי, ושהסיכויים לאסון הם נמוכים מאוד מאוד, אולי כמו סיכונים אחרים בחיינו.

מסוכן לנסוע בכבישים. מסוכן לנסוע ביו''ש, מסוכן ללכת לים.
אבל יש חיים. והכל מה' בסופו של דבר.
זהו שאני רואה הבדל ענק בין הסיכונים שהזכרת לסיכון הזהיעל2020
עובדה שאף פעם לא תשמעי י מרופא המלצה להימנע מנסיעה ברכב או מללכת לים ואגב אם הייתי יכולה ליסוע בסוס ועגלה הייתי עושה את זה אבל זה לא ממש פרקטי אז נוסעת ומנסה להפחית את כל הסיכונים האפשריים. כנל גם עם ללכת לים. הולכים לחוף עם מציל ולא נכנסים עמוק והסיכונים במצבים כאלה הם ממש כלום. לגבי יו"ש פה כן יש איזשהו סיכון מסויים שמוכנים לקחת בשביל מצוות יישוב ארץ ישראל. אם לא היתה מצווה כזאת לא הייתי נוסעת שם.
בקיצור מה שאני באה להגיד שכל סיכון שאני יכולה להימנע ממנו אני ממש משתדלת להימנע.
אני לא יודעת אם יש הבדל ענקבת 30
ואני לא חושבת שבכלל אפשר לברוח מסיכונים בחיים.
יש מלא סכנות, בכל מקום.
אני בגישה של לעשות השתדלות הגיונית במקום שיש בו סיכון, בלי להיות מונעת מפחד ובלי לשבש את החיים הסבירים.
במקום שיש סכנה ודאית- זה דבר אחר. זה חד משמעי.
אבל במקום של סיכון מסוים- השתדלות הגיונית.
בנושא שלנו- מבחינתי זה פשוט לא הגיוני לסבול שבועות שלמים אחרי לידה מעייפות, מחוסר סבלנות כלפי כל בני הבית, מחוסר תפקוד שפוגע בי ובכולם.
ובאמת, שה' ישמור על הילדים של כולנו, מכל מיני מרעין בישין.
טוב כנראה שהגישות שלנו מאד שונותיעל2020
מצטרפת לסיכום שלך,רק בריאות לכולם!
אם הוא מתהפך (וואו!) לדעתי מותר לשים על הבטןשמעונה
אני לא חושבת שמותר יהיה לשים בגיל הזה.קול ברמה
הרבה פעמים טונוס השרירים לא מאוזן בגיל הזה, ולכן הם מתהפכים כ"כ מוקדם. לא נראה לי שההנחיות התכוונו לזה..
אצלי כולם ישנים על הבטן...דבורית
לא ישנים טוב על הגב
על הבטן אם מפריע להם גרעפס הם מרימים את הראש מגיל ממש אפס עושים גרפס וממשיכים לישון
הוא לא רואה שאני קורסתתתתתמולהבולה

מרגישה בקריסה של עייפות תשישות דיכאון

אני רק חודשיים אחרי לידה בקיסרי שעברתי ממש לא בקלות כולל הריון קשוח

חורף.. אז גם מצטרפות מחלות החורף ואני אחרי שבוע הזוי עם חוסר שינה מטורף

שהתינוק בעצמו היה חולה ועוד כמה כאן

דמעות בעיניים ועוד מנקה שהבריזה ....

בעלי התמודד ממש יפה אחרי הלידה עם הבית והילדים. הייתי מאושפזת גם קודם אז זה הוסיף לקושי

שבועיים וחצי אחרי הלידה הוא מעדכן שהבוס שלו מתכנן טיסה לחו"ל שקשורה לעבודה, אך כמובן גם פינוקים על הדרך.. רק הוא והבוס שתבינו, שזה תמוה אבל לא משנה...

הייתי כל כך מבולבלת כי הוא כל כך השתדל והראה נכונות לעזור (מה שלא היה באף לידה האמת בצורה כזו) שהרגשתי צורך לפצות  אותו על כל התמיכה ואמרתי אוקיי.

הטיסה אוטוטו ואני בקריסה.. לא מסוגלת להישאר לבד שבוע.פשוט לא.

הוא כל הזמן נותן לי הרגשה כאילו הוא בכלל לא רוצה ולא יודע איך לרדת מזה (לא מאמינה)

ועוד הכי עצבן אותי שאמר שכשיחזור יקנה לי משהו שמלא זמן אני מדברת עליו

אז עניתי שכשיחזור יאסוף אותי מגהה...

אני לא מסוגלת 😭😭😭

אין אופציה של עזרה יומיומית אז פליז אל תציעו את זה,לא מההורים ולא משכנות וגם לא בתשלום.אין פשוט אין.

מה אני אמורה לעשות במצב הזה?

הקטע הוא שהילדים מרגישים את החולשה שלי מנצלים את זה בכל המובנים. ועוד להישאר לבד כך שבוע

העניין הוא שזו נסיעה לא כזו קריטית כי אין משהו שאי אפשר לעשות מרחוק היום והם עובדים מלא זמן כך אז מה הקטע???

ועכשיו הוא כועס כי התפרצתי עליו ממש כי למה הוא לא קולט ומה הוא מציע לי מתנות למההההה

אמא שלי יש כועסת עליו שהוא בכלל חושב לטוס, היא אישה לא בריאה והוא יודע שאין לה דרך לעזור לי בשום צורה ואין לי תמיכה משום כיוון

תעזרו לי חברות אני מרגישה שמשתגעתכבר

אם זה היה זמן רגיל יתכן שהייתי זורמת

אבל לא מצליחה להבין איך הוא- שהכי יודע מה אני עוברת וכמה קשה לי, מתעלם שפשוט בורח כביכול. מה הוא חושב לעצמו?!

מתנצלת ממש אם אני פוגעת ברגשות נשות המילאומיניקים ועוד מעזה להתלונן על שבוע ... אבל אני במצב נפשי לא קל בכלל וגם לא יכולה לפרט עוד למה מחשש לאאוטינג

תגידי לו שאת מבקשת שלא יילךהמקורית

כי את לא מסוגלת להתמודד

נכון לעכשיו את צריכה עזרה וזה אקוטי, אז זה לא בא בחשבון. ושיתמודד

הם גם צריכים להתפרנס ואי אפשר ככה לשגע את הבוס1112
זו דעתיהמקורית

פרנסה לא מעל הכל. לדעתי.

גם הבוס לא

ואם היא הייתה מאושפזת חלילה? החיים קורים, יש בלתמים

זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן

זה לא שהוא מתפטר. פרנסה תהיה גם אם יעבוד בארץיעל מהדרום
אחרי שהבוס סגר את הטיסה והפגישות1112

הוא יראה כעובד מאוד לא רציני אם יבטל פתאום בלי סיבה.

אבל יש סיבההמקורית
^^^^ אשה אחרי לידה שלא מרגישה טוביעל מהדרום

לק"י

יודעת מה?

שינסה לפחות.. אולי אפשר לקחת עובד אחר?

מצד אחדoo

מבאס שהוא רוצה לנסוע בזמן כזה

מצד שני

אולי יש הרבה זמני השרדות בבית וזה לא מאפשר מרווח נשימה

כדאי באופן כללי בלי קשר למקרה הספציפי הזה

לבדוק איך לנהל את החיים בצורה פחות הישרדותית (אולי מניעה של תקופה ארוכה עד להתייצבות)

אני חושבת שחודשיים אחרי קיסריהמקורית

ברור שהיא מונעת

מסכימה עם המסר הכללי לגבי ניהול אנרגיה וכוח, אבל נשמע שהיא רגע לפני קריסה רצינית. כבר הרבה זמן. זהכבר מצב נתון, תכנון קדימה מעבר לשעות הקרובות/ ליום הבא זה משהו שכנראה אין לו היתכנות כרגע

בגלל שזה הרבה זמןoo

כדאי למצוא כוחות פנימיים לנהל את החיים בצורה פחות הישרדותית

גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך

כדאי לבקש ממנו מפורשות להישאר

אבל אם הוא מתעקש לנסוע

כדאי לשחרר

כי תלותיות כזו כנראה לא תשפר את המצב

גם אם הוא בפועל יעזור בעשיה הטכנית

וואאא...קשוחיעל מהדרום

לק"י

מבינה שקשה לך להגיד לו בפירוש שלא יטוס. גם לי לפעמים לא נעים להגיד לבקש מבעלי בפירוש שלא יעשה משהו מסויים. אבל לפעמים אין ברירה.

כמו שאת לא תשאירי אותו עם דלקת ריאות לשבוע עם הילדים ותסעי לבלות או לא יודעת מה.

אני ממש חושבת שאת צריכה להגיד לו שלא יטוס. בטח אם הוא אומר שהוא לא באמת רוצה. שיגיד לבוס- שאשתו לא מצליחה להתאושש מהלידה. 

מסכימהנעומית

לא להתעצבן וא בכעס שהוא לא מבין.

'' נחום, אני יודעת שהחלטנו שתסע, המצב בבית לא מאפשר את זה ולכן אני מבקשת שתישאר בבית ולא תטוס, אני יודעת שזה קשה. אבל זה מה שאני והבית צריכים'' 

אולי כבר מאוחר מדי או לא נעים לבטל את הנסיעהדיאט ספרייט

עם הבוס?

ואולי גם היא מרגיש צורך להתאוורר קצת.

כשאני ילדתי ואמא שלי בדיוק עברה ניתוח,

שכנה המליצה לי לבקש ממנה כסף לבייביסיטר כי היא לא יכלה לעזור.

התביישתי מאוד,

אבל אמא שלי עשתה את זה בשמחה רבה ממש.

היא גם כעסה על עצמה שלא חשבה להציע את זה מיוזמתה- אולי שייך לבקש מאמא כסף?

ואולי אם אמא לא יכולה לעזור מסיבה רפואית היא יכולה להיות איתך בבית?

עצם הנוכחות של גורם נוסף, ובמיוחד אמא,

זה דבר שממש מקל, אפילו נפשית.

היא יכולה אולי לעשות דברים כמו לקפל כביסה,

לשחק מונופול עם הילדים, להחזיק קצת את התינוק,

ואפילו סתם להיות שם להכין לך כוס תה ולהחזיק לך את היד.

אני לא יודעת אם זה רק אצלנו,

אבל הסיכוי שבעלי יגיד לבוס שלו או למישהו מהעבודה שאשתו לא מאפשרת לו משהו שהוא מאוד רוצה הוא קלוש מאוד, במיוחד אם הוא כבר אישר והבטיח.

זה לא אומר שבבית הוא לא ישאל את דעתי.

הוא ישאל את דעתי ויעשה לבקשתי.

אבל בחוץ גבר אוהב להיות קצת גבר.

בבית הם חוזרים להיות עצמם.

זה לא עניין של בורח1112
עבר עריכה על ידי 1112 בתאריך ו' בטבת תשפ"ו 11:52

זה עניין שגם אם הוא היה רוצה הוא לא יכול לבטל ברגע האחרון.

אולי זו הזדמנות בשבילך למצוא מה יכול להקל עלייך כדי שהיום יום יהיה אפשרי יותר?

אני ממש מבינה את הקושי. אני חודשיים אחרי לידה בלי קיסרי ואני ממש מרגישה שהחיים בבלגן.

אבל אני חושבת שכדאי למצוא דרך. זה רק שבוע.

תגידי לו שילך וישתדל גם להנות ויחזור לעזור לך יותר ואת בנתיים תנסי למצוא כל דבר שיעזור לך לעבור בשלום את הזמן הזה.

וואי קשוח ממשדרשתי קרבתךך

אולי באמת כמו שמישהי. כתבה כאן כבר לא נעים לבטל טיסה ברגע האחרון ..

אם באמת אין אפשרות כזו אז הייתי משחררת מכל הבחינות , מה זה אומר ? לקנות אוכל מוכן ואם את ביישוב שאין בו אופציות כאלה אז לקנות אוכל מוכן מהסופר- צ'יפס, נקניקיות , בורקסים קנויים , פיצות דברים שרק לזרוק לתנור !  

לוותר על מקלחות כל יום לילדים אם הם לא מטונפים מידי וגם התינוק כמובן אפשר לקלח בבוקר ולא להעמיס על ערב שגם ככה עמוס  ,לנוח בבקרים ולא לנסות להספיק דברים כי המשימה הכי חשובה בשבוע כזה זה לאגור כוחות לקראת הזמן עם הילדים.

כמובן חד פעמי כדי לא לצבור לך כלים.

סמרטוט חד פעמי לתת הרגשה טובה רק אם חייב ובאזורים שחייב.

סרטים לילדים למקרים שצריך.

עכשיו ברור שכל הדברים האלו זה לא לכתחילה וזה דברים שאני אישית נמנעת מהם ביום יום אבל בתקופות כאלה בעיניי זה לכתחילה.

בהצלחה וחיבוק גדול גדול!!!! 

עכשיו רואה שכתבתיאפרסקה
בדיוק מה שאת כתבת
במידה ואכן יטוסאפרסקה

הייתי מתכוננת כמה שאפשר לשהיה בלעדיו ורק לשרוד. תגידי לו שיקנה הרבה אוכל שקצר להכין כמו שניצל תירס צ'יפס וכאלה, ואם הוא יודע לבשל שיעמיד כמה סירים ותקפיאי. או לחלופין שיחליף אותך ויתן לך פנאי להעמיד סירים ולהקפיא לפני הטיסה.

שיקנה פרסים קטנים לילדים. תעשו אפילו טבלה שמי שמקשיב לאמא ואוסף/ הולך לישון/ נכנס להתקלח מקבל מדבקה ובסוף הוא יביא להם הפתעה מחו"ל.

לא חייבים לקלח את הילדים כל יום, עכשיו בחורף בכלל סבבה.

שידאג שכל הכביסה תהיה מכובסת ומקופלת כדי שהכל יהיה זמין כמה שיותר זמן. וכל דבר אחר שאת מצליחה לחשוב עליו שיחסוך לך עבודה.

אפשר לקבוע עם אמהות של חברים שיאספו את הילדים אחרי הגן ויהיו אצלם איזה שעה שעתיים כדי שתוכלי קצת לנוח.

מה שלא יהיה, גם אם יטוס וגם אם לא, אני יודעת שאת תעברי את זה כמו גדולה!!

ואם הוא הולך שלא ילך בהרגשה רעה1112
שירגיש שמפרגנים לו
ומוסיפה עלייךאפרסקה
שגם היא לא תצא בהרגשה רעה כשהוא הולך. נגיד והוחלט שהוא הולך, שתהיה שלימה עם עצמה, תקנה גם לעצמה דברים מפנקים, שתצא מנקודת מבט של זמן איכות עם הילדים ובלה בלה. כי אם כבר זה קורה, שהוא ירגיש טוב והיא תרגיש טוב
את ממש צודקת1112
עונה בתור מגוייסתאנונימית בהו"ל

א. זה מובן ולא פוגע ולכולן מותר להתלונן בשמחה..אין מכסה לתלונות..חח

ב. אני עונה בתור מגוייסת כי כשאני קוראת אותך אני שומעת את התחושות שלי ואולי לא רק שלי בשנתיים האחרונות -

בהלה

פתאם יש אין ברירה כזה

שמגיע בהפתעה גמורה

חוסר אונים גדול

תחושה דל אני לא מסוגלת

אין מצב.

לא יכולה

חייבת איזו תמיכה

ומלא מחשבות של-אבל איך אסתדר עם...ועם..ואם...

וברקע הכי כואב זה

אבל איך הוא מסוגל

איך הוא לא רואה כמה קשה לי

וכמה אני לא יכולה

אני בחיים לא היתי עושה לו דבר כזה

גם אם הסיבה מוצדקת

בגדול אלו הם החיים לפחות שלי בצל המילואים כבר שנתיים וחצי..

ולכן מאודדדד מבינה את ההצפה

פוגשת אותה מחדש עם כל צו שמגיע

מה המסקנה

הסיבה הרגשית העלבון תחושת השקיפות- זה הלב של הסערה

יכולה להגיד לך שעברנו טיפולים..ומלא טלטלות עד שהגענו למצב הנוכחי שב''ה שנינו חזרנו להרגיש בטוחים שרואים אותנו..

זה לא היה ככה בכלל

והרגשתי בול כמוך

אפילו שלכאורה סיבה כמו מלחמה היא אכן מוצדקת והכרחית

ועדיין..

עכשיו כשהוא מגוייס וזה בבחירה משותפת ובטוב ביננו אז הקושי הוא בעיקר ההתמודדות עם הלבד והבית והילדים והאחריות

אבל כשהלב פגוע זה הההכיי קשה ועושה הכל קשה

אז ממליצה לעבוד בעיקר על זה

יש פה הנחות יסוד של שניכם לא מדויקות ובעיקר לא מדוברות נכון בינכם..

לדבר לדבר לשקף מה זה גורם לך להרגיש

ולשמוע אותו גם

ושוב לדבר

לא להאשים לדרוש לבקר

לשתף וללבן עד שמגיעים למרחב שהלב כן מרגיש שרואים אותו

ג.

באמת המצב שלך נשמע מורכב מאוד

אני לא יודעת מה יהיה בסוף אבל אם הוא יסע רוצה להרגיע גם..כי מה שאת מרגישה עכשיו סה הבהלה הסירה הפחד העלבון העייפות והעומס בעיקר

מנסיוני תוך כדי..מתגלים בנו כוחות שלא הכרנו

באמת היו לי מצבי קצה הזויים בשנתיים האחרונות בחיים לא דמיינתי שאהיה מסוגלת להם

הם היו קשוחים גם תוך כדי אבל התגלו בי המון כוחות שלא ידעתי שישנם

זה לא משהו שיודעים מראש

וגם כשהבהלה יורדת תמיד אפשר לחשוב פרקטי יותר

ואני לא מסכימה שאין שום אופציה לשום דבר

גם אני לבד בעולם בלי מדפחה או קהילה לעז'רה..אף אחד

ומינוס ענק בבנק אז לא שיש לי תקציבים

גם אני לרוב לא נעזרת במנקה או בייביסיטר..

אבל חושבת שלחשוב מגביל זה עצת היצר

גם התוך המרחב התקוע יש איזה ברירה ובחירה

כמו שענו לך להתנהל אחרת ..

לא לקפל כביסות למיין לסלים ושיקחו משם 🫣

חד פעמי

מדיח

ג'אנק פוד

לחם עם שוקולד זה אחלה

אין לשטוף רצפה

לשים את הילדים מול סיפורים או מסך -אני אומרת כאחת שאף פעם אין אצלינו מסכים ובמצבי קצה כאלה לפעמים מצווה בעיני

לקנות ערכות יצירה או משחק חדש מעניין

ואולי לחפש שפרה ופועה או ארגון תמיכה ליולדות

או כן להשקיע בבייביסיטר או מנקה .כן גם אם אין כסף

וזה באמת רק שבוע

זה בסוף יגמר

אז לאט לאט נסי לאסוף לפרופורציה

אבל עכשיו

חיבוק לעצמך וללב הפגוע

תנסי עדיין להסביר ולשקף אולי לא יסע בסוף

אבל גם אם לא יסע

הכי חשוב ללבן בינכם

שלא ישארו משקעים גם אצלו

וגם אצלך

וואו, לא פשוט.שוקולד פרה.

לא יודעת מה הייתי עושה במקומך.

נראה לי שאם הוא יישאר, הוא לא יעזור "כמו שצריך" ואולי גם יעשה פרצופים, ורגשי, ומתח...

את בטוחה שהוא יעזור לך אם הוא לא יטוס?

שלא תצאי קרחת מכאן ומכאן...

מצד שני- אם הוא יטוס ויהיה לך קשה, את בטח ממש ממש תכעסי עליו.

אני חושבת שהייתי מפרגנת לי משהו גדול, כדי לאזן.

ואני חושבת שבאמת צריך פה הרבה רגישות ועדינות בסיטואציה, כי אף אחד מכם לא רוצה לוותר....

לא לחפור בזה הרבה, כי הוא יודע את עמדתך ואת יודעת את עמדתו. כל חפירה היא מתכון לפיצוץ.

לדבר לדבר לדבראוהבת את השבת

ובמקביל להכין את עצמך שאחרי תקופה שנתן הרבה, יכול להיות ששווה "לפרגן" לו בשבוע הזה שימלא מצברים להמשך...

תחשבי איך אפשר לשרוד את זה בכל זאת

כי יכול להיות שישאיר אצלו הרבה משקעים אם הוא ככ רוצה לנסוע ואת תכריחי אותו להישאר

שייסע לקניות גדולות למלא את כל הבית בדברים לפני הנסיעה

או שיכין אוכל ויקפיא אם הוא בתחום

שידאג לך לעזרה כלשהי לפי ימים או לחלק מהשבוע

תדברו איכשהו, חייבים למצוא זמן לדבר ואז לפתוח את הדברים וראות מה על אחד יכול לעשות בשביל השני

וכן לשקף לשקף לשקף שוב ושוב ושוב את המצב שלך

לא לייפות ולא להדחיק...

בהצלחההה

יכולה לשתף מה עזר לי ב7.10אמאשוני

קודם כל, לשחרר אותו.

לשחרר אותו במחשבות, ברגשות בהכל.

הוא לא קיים.

לא כועסת, לא דואגת, לא שופטת.

הבן אדם נעלם מהרדאר.

למה זה שלב ראשון? כי זה חוסך מלא אנרגיה שהולכת לאיבוד.

אם הטיסה היא עובדה, אז היא עובדה. זהו נקסט.

אז מה שעשיתי:

אספתי את הילדים והסברתי להם שמעכשיו זה רק אני והם.

זהו.

אם הם רוצים שניצלח את זה, הם חייבים להיות חלק.

לא לריב האם החלוקה הוגנת או לא,

אלא שכל אחד יעשה את המקסימום האפשרי..

דיברתי איתם על גודל השעה והשליחות והכל,

אבל בסוף מה שהכי עזר, להבין שאנחנו במצב "מלחמה על הבית"

ואם אין אני לי, מי לי.

זהו.

שיחררתי את כל מה שהוא לא קריטי

יש לך שבוע, יש לך הרבה מה לשחרר שהןא לא קריטי.

כביסות, לא חייב

מקלחות, מי שדואג לעצמו ירוויח, מי שלא, בעיה שלו. תבהירי להם שאת מציעה פעם אחת, מי שנכנס יופיב מי שלא, הולך לישון בלי מקלחת.

תאמיני לי גם ילד בן 5 מבין מצויין את המסר בכזו סיטואציה. ומי שלא נכנס, בלי כעס רמצ בהשלמה לומר, אני מאודממבינה שאתה מתחרט שלא נכנסת להתקלח בזמן והיית מאוד רוצה לעשות זאת עכשיות לצערי אני לא פנויה לעזור לך להתקלח, נתקלח מחר. לילה טוב חמוד.

אוכל תכיני סיר מרק אחד גדול עם עוף וירקות.

שאר השבוע:

נקנקיקיות

שניצל תירס

פיצה

פסטה

לחם עם ממרח

קרונפלקס

ירקות שלמים/ חצויים.

תבקשי מבעלך שיעשה קניות לפני הנסיעה, שיהיה מספיק אוכל קנוי בשפע

שלא תצטרכי בכלל לצאת לקניות.

שיעורי בית, אסיפות הורים שחררי.

ימי הולדת, חוגים- שהילדים (יסודי ומעלה מן הסתם) ידאגו לעצמם או יוותרו שבוע אחד.

שירותים אם אין ילד משלשל או מקיא- שיתמודדו.

תנקי רק את שלך.

מצעים אין צורך להחליך דווקא בשבוע הזה..

סדר ושטיפת חדרים- גם אפשר לוותר או להסביר לילדים שמי ששומר יהיה לו נעים, ומי שלא, לא..

נראה לי הבנת את הרעיון.

הכי חשוב תיאום ציפיות עם הילדים מראש, מי שלא מתעלה על עצמו, שלא יצפה לתפקוד רגיל של הבית.

הבית יוצא לשבוע הישרדות, שיחליפו דיסקט.

מי שמתקשה לעשות זאת, הכל בסדר. אפשר לחיות בתת תנאים שבוע.

ואם יש לך שכנה שאפשר לבקש ממנה כל יום לפנות את הזבל זו הצלה..

לגהי כל ה:"מה הוא חושב לעצמו"

את כל זה אפשר אחרי החזרה לשגרה. שוב דבר לא בורח. כמובן שצריך לטפל בזה, אבל אי אפשר במקביל גם לשרוד, וגם לחפש אותו על הרדאר.

בהצלחה!!

רק לגבי מה הוא חושב לעצמו1112

כשהם החליטו שהוא הולך הם חשבו שהיא כבר תתאושש ויהיה בסדר.

לבטל ברגע האחרון זה ממש לא פשוט 

אם לא יבטלמולהבולה

אני לא יודעת איך אוכל להחזיק מעמד לבד

זה נשמע יותר אבל יש עוד סיבה מהותית מאוד שאני לא יכולה לפרט מחשש לאאוטינג

אני רוצה עצה איך לומר לו פשוט לא מבלי לפגוע

הבוס יודע על המגבלה ועל הסביבה עדיין החליט להתעלם

בעלי כמובן לא אמר לו שזה מגביל אותו.נאבל זה הגביל בכל כך הרבה דברים אחרים,אז איך טיסה יכולה להיות אופציה

למה לא צריך להיות פוגע?נעומית

את יודעת מה הצרכים שלך ושל הבית ואומרת לו.

אין לו סיבה להפגע (אלא אם כן, תהיי מאוד כועסת, מאשימה, תוקפנית וכו').

אם קשה לך להגיד לא בלי כל זה, אולי כדאי לכתוב.

תזכרי שהלא הזה הוא גם בשבילו, בשביל התינוק והילדים שלו, בשביל שלמות הבית שלו, בשביל בריאות הנפש של האישה שלו

מצורפת להצעה לכתובאוהבת את השבת
אם נפיץ מדי ביניכם- לנסות לכתוב הודעה ארוכה ארוכה ומפורטת

יש בזה יתרון שיש לו זמן לעכל את זה בלי שהוא רציך להגיב מיידית כמו פנים אל פנים

אין פה שום פגיעהoo

יש פה צורך שלך שהוא יהיה בבית

כדאי לומר את זה בפשטות

אני צריכה אותך ואני מבקשת שלא תסע

אוקי אז לא הבנתי נכון את השאלהאמאשוני
חשבתי שאת שואלת איך להתמודד עם היעדרו במצב שכרגע את לא רואה איך אפשר לעשות את זה.
לדעתי אז ממש להגיד- אני לא יכולה לא יכולה לא יכולהאוהבת את השבת

במילים

לא בעקיפין ולא ברמיזות

זה אך שיש לי בעיה עם הרעיון אם לא היה *** אז אין בעיה שהיית נוסע אבל בגלל *** אני פשוט לא מסוגלת

זה יעזור לדעתך?

ולהשאיר את אשתו בלי יכול להסתדר זה פשוט?יעל מהדרום
לק"י

מהפותחת אני מבינה שזה המצב. לא שקשה לה והיא מסתדרת.

עונה על המשפט פתיחהבשורות משמחות

לא הוא לא יודעת שאת קורסת

כולם לא יודעים את זה חוץ ממך

להיות בקריסה זו תחושה אישית אינטימית עם עצמך

אם אין אני לי מי לי

אם את יודעת שאת קורסת תביעי רצונות באופן קונקרטי

אם מבחינתך יעזור לך שהוא לא ייסע אז תגידי לו את זה באופן ברור ולא מהסתכלות של אני מסכנה מה אתה לא רואה??

את לא מסכנה את פשוט רוצה עזרה תכל'ס, אז פשוט תגידי לו אני צריכה עזרה במה תוכל לעזור לי? ומכאן זה בידיים שלו להחליט איך לתת לך פתרון

האמת שבתור אשת מילואימניק אני ממש מבינה אותךלפניו ברננה!

אם היה מרגיש לי שהמילואים שלו מיותרים גם אני הייתי כועסת ומתבאסת שהוא ילך

ובמיוחד שאת בכזה מצב קשוח ורגיש, נשמע שיותר מאשר אחרי לידה רגילה.

חיבוק 🩷🩷

תשתפי אותו ברגשות.

לא בהטלת וטו אלא בבקשה שימצא לך מעגל תמיכה.

אולי סטודנטית שתבוא לגור איתכם בשבוע הזה?

תטוסי איתו. עם התינוקסיהאחרונה

ואפילו עם יש עוד קטנים שלא יכולים להשאר אצל קרובים תקחי איתך.

את תוכלי להתארגן ולהתסדר עם הנסיעה לפחות לא תהיה ממורמרת

אם לא היה את הענין הדתיממצולות

הייתן מעדיפות ללכת לרופא

מאשר לרופאה

או שזה לא משנה לכן 

האמת שבגלל שחשבתי על זה לא הצלחתי להבין אותוממצולות

כי אני חושבת שאם הוא היה צריך לעבור איזה הליך רפואי

שיכול להיות כואב ולא נעים

דבר אחרון שאני אחשוב עליו זה מי יגע בו

הכי אכפת לי שרק יהיה לו נעים וטוב

ושיעבור את זה בקלות

ואפילו הייתי ממליצה לו ללכת לאישה

כי אני חושבת

שנשים יותר עדינות לגברים

אבל אני לא דוגמה

כי אני לא אישה קנאית בכלל

ובכללי אני מאוד בעד

שמה שהוא רוצה לראות שיראה

ומה שהוא רוצה לעשות שיעשה

בגבול הנורמה כמובן

אני מאוד בטוחה במקום שלי

ואני בטוחה שבכל העולם

הוא לא ימצא אישה כמוני

סליחה אם זה נשמע שאני עפה על עצמי

יותר מידי אבל זאת המחשבה שלי

לא בגלל שאני מושלמת בגלל שאני מושלמת בשבילו

פריקה- בעל שלא מסתדר עם המשפחה שליאנונימית בהו"ל

טוב האמת שאני בוכה פה כבר שעה ומחפשת לפרוק, אולי זה יעזור לי גם להבין טוב יותר את הסיטואציה .אז תודה על המקום.

כמה הקדמות:

קודם כל יש לי בעל מיוחד. נשואים ארבע שנים וכל יום מחדש מגלה עד כמה זכיתי. תודה לה' אלף פעמים. הוא באמת מיוחד.

מהרגע הראשון שהם נפגשו היה ברור שהוא מאוד שונה מהמשפחה שלי במנטליות, בהשקפת עולם, באורח החיים.

בשנה הראשונה אחרי החתונה כל שבת אצל ההורים שלי הייתה הופכת לסיוט כי הוא היה סובל שם ולא מוצא את עצמו ואחכ היינו רבים.

ב"ה לאט לאט זה התאזן, למדנו להיות שם בלי לריב ולהגיע עם אפס ציפיות.

בפועל יוצא שאני מוותרת הרבה, כי כל מה שקשור למשפחה שלי מאוד רגיש אצל בעלי ואני מעדיפה לוותר על אירועים שאני יודעת שיהיו לו קשים.

תודה לה' אצל המשפחה שלו זה הפוך. אני שונה מהם מאוד בהרבה מובנים אבל אני נהנת שם, גם במשפחה המצומצמת וגם במורחבת. ברור שלא תמיד אני מוצאת את עצמי ישר אבל אני טיפוס די זורם וחברותי אז אני משתלבת.

עוד רקע חשוב: יש המון מפגשים של המשפחה שלו (המצומצמת והמורחבת). המוןןן. סביב כל חג, אזכרה, סתם יום. כמובן שנהיה ברובם (לאו דווקא בגלל בעלי, אלא בגלל חמותי). כשמגיעים לחול המועד נגיד, זה תמיד מינימום שלושה ימים. בבין הזמנים נהיה שם בטיול, שבוע אחכ ניסע לעוד יומיים ושבוע אחכ ניסע למפגש של הבני דודים.

להלן הסיפור:

מתוכננת שבת משפחתית של הצד שלי. יש לסבתא שלי יומולדת ומארגנים שבת של כל הצאצאים שלה אצלה בבית (25 איש כולל ילדים. זה לא המון אבל זה בלי עין הרע).

זה אירוע די נדיר שבת יחד כל הבני דודים, הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני שש שנים. באופן כללי פחות יוצא להיפגש כולם יחד, אולי פעמיים בשנה לשעה - שעתיים כל פעם.

אני ממש רציתי לנסוע.

א. זו המשפחה שלי. שונה ואחרת מאיך שאני רוצה לחנך את הילדים שלי, אבל זו המשפחה. שם גדלתי.

ב. זו הזדמנות ממש נדירה. יש לי בני דודים שאני בקושי מכירה ואין ככ הזדמנויות להכיר, עכשיו סוף סוף נוכל להיות יחד שבת שלמה.

ג. נחת לסבתא שלי המתוקה.

בעלי הסכים ואמרתי שנגיע והתחלתי להתלהב ולהתחלק בבישולים והכל.

ועכשיו פתאום הוא אומר לי שהוא חשב על זה שוב אבל הוא לא רוצה להגיע.

הוא מפחד שלא יהיה לו מה לעשות שם, לא יהיה לו עם מי לדבר,  לא יהיה שם נוח, שנריב מלא. הוא מסכים איתי ששבת שלמה עם אנשים שלא מכירים יכולה להיות הזדמנות מעולה אבל זה חמישים חמישים והוא ממש ממש ממש ממש מעדיף לא לנסוע.

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה.

א. אכזבה מהתוכנית שמשתנה.

ב. לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלי.

ג. התחלתי להשוות בראש את כמות הפעמים שאני הגעתי והתגמשתי למשפחה שלו ולעומת המעט פעמים שהוא הגיע למפגשים של המשפחה שלי. אני מרגישה שזה פשוט לא הוגן לוותר! מצד שני באמת לי הרבה יותר טוב אצלם.

ד. אני לא רוצה לפספס את השבת הזו שלכו תדעו מתי תהיה עוד אחת כזאת.

ה. אני מרגישה שאני מוותרת המון לאחרונה וזה ויתור גדול בשבילי כרגע.

מצד שני- אני לא רוצה שהוא יסבול. זה באמת הימור אם יהיה טוב.

אוף. מה עושים??

ברור שהוא יותר חשוב מהבני דודים שרואים פעם בשנה.

אבל זה קשה קשה קשה לוותר.

ואני גם יודעת שאני אוותר בסוף ושזה כנראה לא יהיה בלב שלם וזה יתפוצץ בסוף.

אבל מה אפשר לעשות?

מבאס ממש ממשנעמי28

אני חושבת שזה בסדר שפעם ב לא תהיה לו את השבת המושלמת.

אם הם לא מתנהגים אליו יפה, זאת סיבה הגיונית לוותר, אבל אם רק משעמם לו או אין לו עם מי לדבר - שיקח ספר או משהו.

גם אני לא מוצאת את עצמי בכל מיני מפגשים חברתיים / משפחתיים מהצד של בעלי, ואמנם הורדתי תדירות אבל פעם ב כשחשוב לו, אני יושבת עם עצמי וקוראת או עם הילדים.

בכל מקרה אל תוותרי על זה, גם אם הוא לא מגיע, תסעי עם הילדים.

מסכימה. שיסדר לו מראש תעסוקה.נקודה טובה

ותדברו מראש על הדברים הבוערים ותחשבו איך אפשר להמנע מהם/להסתדר איתם.

זה בהחלט חבל לוותר.. סהכ זה משפחה שלך, וגם אם לא תמיד הכל מושלם צריך להסתדר ולהפגש..

אני ממש לא חושבת שאת צריכה לוותרבורות המים

לא כמאבק כוחות או אטימות לרגשות שלו

ממ שלא

אבל בעיני אם זה חשוב לך מאוד כמו שתיארת

את צריכה לדבר גם את זה

בלי האשמה

לומר שאת זקוקה לזה שזה מאוד מאכזב אותך לפספס ולא להיות חלק

ושאת מבקשת ממנו כן להגיע הפעם

אבל שתשמחי שתחשבו יחד מראש מה יכל להקל

ושיבקש מה בוא זקוק ממך כדי להרגי שטוב יותר ותמשחי לעזור לו

ככה אני ביתי עושה לפחות

מאמינה שבקשר זוגי לא נכון לוותר בכזה לב חצוי בלי לנסות לפחות לדבר את הצורך

אבל באופן מחבר ולא מפריד 

ממש באסה, אבל לא רואה סיבה לוותררקלתשוהנ

אלא לחשוב מראש על פתרונות

ספרים לחדר

שתקבעו מראש נגיד מתי הולכים לישון שלא תיתקעי בשיחות וילך לישון לבד

תקבעו שיוצאים יחד לסיבוב

יש לו חרדה חברתית או משהו כזה?רוני 1234

אחרת לא הבנתי את הסיפור…

אפשר פעם בשנה לעבור שבת לא מהנה.

באותה מידה שהיא לא יהנה אם תסעו, את לא תהני להישאר בבית.

אבל כנראה שיש פה משהו שפספסתי, אולי תתני עוד קצת רקע… המשפחה שלך שיכת למגזר שונה מהמגזר שלכם?

לאלא ממש לאאנונימית בהו"ל

הוא סופר חברתי

איפה שתשימי אותו הוא יסתדר חוץ מעם אופי מאוד ספציפי של אנשים

ומה לעשות המשפחה שלי היא בדיוק האופי הזה...

הם כבר בנו עליו סטיגמה כזאת והוא נכנס אליה תמיד אז זה יותר קשה.

זה עוד יותר מתסבך אותי, כי אני יודעת שהוא יכול להיות כוכב האירוע תוך שניה, אז למה אתה לא מתאמץ על זה יותר?

אבל הוא באמת לא מסוגל כרגע.. הוא היה נראה ככ כנה ואמיתי כשדיברנו

אין דבר כזה.זווית אחרת

אין דבר כזה לא מסוגל.

בצבא אומרים- אין לא יכול

יש לא רוצה.

בחור צעיר, בריא בנפשו, מיוחד במינו וסופר חברתי כמו שאת אומרת- יתכבד ויתגבר על עצמו בדבר שחשוב כל כך לאישתו.

אפילו לכי לבד.

שילך למשפחה שלו ויהיה שם מסמר ההשבת.

לצערי אין לי שום הערכה לאמירה- לא יכול.

אם חייל יכול לשכב במארב בלבנון בקור ובבוץ שעות ארוכות,ואם נשים יכולות לתפקד חודשים ארוכים לבד כשהבעל במילואיןם אז גם בעלך יכול לעשות שבת עם משפחתך.

ומחילה על ההשוואה.

אפשר להזדהותבשורות משמחות

עם הקושי שלו. את מרגישה שזה רק מול המשפחה שלך או שזה דפוס שלו באופן כללי שמקומות המוניים שהוא לעיתים לא מוצא מקום בטוח בסיטואציה כזו

אני מציעה שכן כדאי ללכת לשבת אבל זה ידרוש ממך להיות איתו במחשבה עליו ולדאוג לו לכל מה שהוא שצריך כדי שהוא לא ירגיש לבד

אל תדרשי ממנו להביא לו תעסוקה כי זה לא העניין

אלא לתת לו הרגשה שהוא לא יהיה 'רואה ובלתי נראה'

תייצרי לי הרגשה של ביטחון במהלך השבת שהוא לא לבד ריגשית, ומנטלית שיש לו מקום, תכניסי אותו בשיח, תדאגי לו שיהיה לו נוח, אוכל וכד'

תני לו הרגשה שאת רואה אותו והוא חשוב לך

מידי פעם תשאלי אותו- למזוג לך לשתות? להביא לך משו טעים?

לא חושבת שאת צריכה לוותר על זה.שלומית.

תדברו. תסבירי לו שאת רואה אותו, ומבינה כמה קשה לו, אבל זו הזדמנות נדירה וחשוב לך להיות עם המשפחה שלך. תחשבו על דברים שיקלו עליו שם. אולי לבקש את החדר הכי צדדי או אפילו לישון בדירה נפרדת? אולי שישתתף רק בסעודות עצמן ובכל המסביב יסתגר? אולי שיקנה לעצמו ספר חדש?

זה שזוגיות מעל הכל לא אומר בעיניי לוותר על עצמך ועל כל מה שחשוב לך בשבילו. גם את חלק מהזכויות הזו,  ואם זה יתפוצץ בסוף גם תריבו...

תתכונני לבוא עם נשימה עמוקה, ולהיות סבלנית מעבר לרגיל ולהכיל את הקושי שלו, ועם זה לא לוותר על המשפחה שלך ועל מה שחשוב לך 

סליחה אם אני לא מספיק רגישהזווית אחרת

קוראת את מה שאת כותבת ומרגישה שהכעס מתחיל לפעפע בי. הכעס על בעלך.מרגישה שהוא ממש קטנוני ומתנהג בצביעות.

יופי טופי שהוא איש מיוחד.הכי קל להיות מיוחד ורגיש במקום המתאים לך.אם אנשים שחושבים כמוך, שנעים לך בחברתם, שהם במנטליות שלך וכו...

אדם נמדד גם בדברים אחרים.אדם שיודע לצאת מאזור הנוחות שלו למען האחר.שרואה ורוצה בטובת אישתו ומוכן לוותר על רווחתו לשבת אחת.שרואה כמה אישתו נותנת יחס טוב למשפחתו.

אדם מיוחד נמדד גם ביחס שהוא נותן לבני משפחתה של האישה שהוא אוהב.ושהם גידלו אותה למענו.

הרי לא מדובר חלילה במשפחה של עברייני צמרת, אוכלי טריפות ונבלות.

זו המשפחה של אשתו.

הוא אדם בוגר.

יהיה לו משעמם? שימצא תעסוקה.

לא רוצה לשבת ולדבר איתם? שישאר בחדר.

ששבת אחת יעשה למען אשתו.

את מתוקה כל כך, לא רוצה שיסבול....

מבינה שהוא אדם צעיר.

אם הוא יסבול זו בחירה שלו.

שיעבוד על מידותיו.

את- חייבת להיות שם.

את באמת מיוחדת.

מאחלת לך הרבה הצלחה.

מחילה אם הייתי בוטה.

הממ לא היתי מתנסחת ככה על בעל של מישהיבורות המים

אפשר לנסח אחרת

נכון אבל...זווית אחרת

התנצלתי מראש על המילים שהן חריפות.אבל גם המצב שהוא מעמיד אותה הוא מאוד מאוד קיצוני.ולפעמים צריך להעמיד מראה מול הפנים ולקוא לילד בשמו.זה באמת לא כל כך יפה והתנצלתי מראש.

אני לא מבינה מה הטעם לכתוב תגובה כזובארץ אהבתי

מספיק קשה לה עכשיו עם הסיטואציה.

היא לא צריכה שיסבירו לה למה לכעוס על בעלה. את זה היא כבר מבינה בעצמה.

למה את חושבת שזה עוזר שתוסיפי עוד מילים חריפות נגד בעלה? גם אם את מתנצלת שאת בוטה, בסוף את כותבת מילים חריפות, והשאלה הם זה באמת מוסיף פה משהו...

האמת לא ראיתי מילים חריפות מדיאמאשוני

יש דקויות שזה עניין של סגנון, אבל לא ראיתי מילים מתלהמות שאינן ראויות מצד עצמן.

ולגבי זה שהיא ממילא כועסת עליו, תראי למשל מה אפונה כתבה,

כשמסתכלים עח כל הדינמיקה של הקשר

בעל- משפחה מורחבת,

הכף תמיד נטה לכיוון מסויים וזה כנראה לא סתם, ולכן גם הפעם לא בטוח ש"הכעס" בהודעה הפותחת, יחזיק מעצמו בקונפליקט בסופו של דבר.

ולכן דווקא נראה לי שיש מקום לתת תמונת מצב מבחוץ כדי לחזק את העמדה הנפשית ולא לוותר עליה כמו שבד"כ בסוף קורה.

(לגבי המונח עצמו של כעס מצד עצמו הוא שלילי, אבל כעס שמביא לידי בירור ואמת בסופו של דבר יכול להיות חיובי, כלומר התחושה הראשונית היא אמנם כעס, אבל אפשר להפוך את הכעס למנוע שמזיז את הגבינה בסופו של דבר)

לכתוב למישהי על בעלה בזלזול לא יוסיף טוביעל מהדרום

לק"י

מצטטת: "מרגישה שהוא ממש קטנוני ומתנהג בצביעות.

יופי טופי שהוא איש מיוחד..."

אפשר היה לכתוב את זה בצורה אחרת.

תודה שהגבתבארץ אהבתי

אני לא מרגישה נעים לדון על התגובה הזו באופן ספציפי ככה בפומבי.

באופן עקרוני אני חושבת שכשמישהי כותבת על קושי מול בעלה - אפשר לשקף לה איך זה נראה מבחוץ (כמו שהרבה פה כתבו), אבל לא הייתי כותבת למישהי אחרת כמה אני כועסת על בעלה, כי בעיני זה לא מה שיועיל להם.

בכל מקרה, נראה לי אפשר נעצור את הדיון פה.

מקבלתאמאשוני

גם את ההסתייגות וגם את עצירת הדיון

וגם @יעל מהדרום

נכון. אין טעם לגרום לה לכעוס עליויעל מהדרום

לק"י

ולפותחת- אני מסכימה פה עם כולן, שאל תוותרי על השבת.

שימצא מראש תעסוקה ושיהיה כל השבת בחדר אם זה מה שנוח לו.

האמת שלא הייתי מוותרתעל הנס

אבל כן הייתי משחררת אותו משבת כזו.

שיסע לחבר רווק,או להורים שלו....

לאן שעושה לו טוב.

או מבקשת מפורש שיבוא לעשות לי טובה.

האמת שממש מבינה אותו כי זה דומה ליחסים שלי עם הצד של בעלי,

וכן זה נפשית ממש קשה לו ולך וזה משאיר משקעים אבל אם באים עם הכנה מראש הכרה בקושי והבנה בלי צפיות ליצור מקום של הכלה,אפשר למזער נזקים.

ובסופו של דבר אי אפשר כל פעם לברוח ולהמנע ממפגשים כאלו ואחרים.כן אפשר ללמוד להפיק לקחים לא לברוח מהבעיה אלא להתמןדד איתה פעם במלא זמן.

ומה שחשוב שהוא ירגיש שיש לו גיבוי מלא ממך ולא משנה מה יקרה או מה יעשה או איך אחריח יגיבו.

אני בגישה שבן זוג לא יכול לגרום לבן הזוג לוותר עלממשיכה לחלום

המשפחה שלו

לא האיש לאישה

ולא האישה לאיש

אלא אם כן יש מקרה קיצוני ביותר

אני מאמינה שצריך להתאמץ בשביל המשפחה של בן הזוג, וזה צריך להיות הדדי

אם לא נוח לו הוא יכול להביא ספרים או לישון הרבה או דבר אחר

אבל לגיטימי מאוד מאוד שתרצי להיות באירוע כזה של המשפחה שלך

מוסיפהאפונה

נקודה שכדאי להתעכב עליה -

נשמע שאת ממש לא מסוגלת לשאת את הקושי שלו

ומרגישה חייבת לרפד ולמנוע ממנו את הקושי.

אם הוא אומר שיהיה לו קשה -

או אפילו אולי יהיה לו קשה, 50 50 כמו שכתבת -

את כבר באכזבה על התכניות שמשתנות.

קשה לך לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלך -

בודאי שקשה, כי בחוויה שלך זו אשמתך, כי מתפקידך למנוע ממנו את הקושי ולרצות אותו.

ברור שככה את לא יכולה להיות אמפתית...

שימי לב לרגע לפני

שניה לפני שאת מוותרת או מחפשת פתרון לעזור לו ולרצות אותו ולדאוג שיהיה לו טוב -

איך את מרגישה?

יש שם איזה רגע של חוסר נוחות, חוסר ודאות, פחד,

יש שם משהו קשה ולא נעים

משהו שאת לא רוצה לפגוש

ואת ממהרת לברוח ממנו עם ויתור, פשרות או כעס.

מציעה לך לחפש את הרגע הזה

לתת לו להיות, לא לברוח

לשהות בו

להתבונן מה יש בפנים

לתת לרגש הזה להציף אותך

לזהות אותו בשם

לחפש את המחשבה שעומדת מאחוריו

להבין מה הרצון המהותי שמניע אותך באירוע הזה (ובאחרים).

כדאי לעשות את זה בכתב...

מצטרפת ממשתקומה

באופן כללי לתגובות כאן, וספציפית גם לתגובה הזו.

תנסי לעשות את ההפרדה בין הקושי שלו, לבין האחריות שלך למצוא פתרון.

או בין הקושי לבין תחושת האשמה שזה מעלה בך.

ברור שאת רוצה שיהיה לו טוב, אבל אנחנו לא אחראים על השמחה או האושר של בני הזוג שלנו.

וכמובן שנרצה לא לעשות דברים שייפגעו בהם או יגרמו להם אי נוחות, אבל זה עדיין לא הופך את זה לאחריות שלנו.

לי בהתחלה היה קשה עם המשפחה של בעלי

זה מאוד העציב אותו והוא ניסה לחשוב איך לגרום לי להרגיש יותר בנוח

אבל בסוף בסוף, השינוי הגיע מעבודה שעשיתי עם עצמי, מאחריות שלי על המצב.

ואת יודעת מה, אפילו אם לא היה שינוי, זה גם בסדר. ואפילו אם אני לא תמיד מרגישה בנוח, זה גם בסדר. זה מספיק חשוב בשביל להשקיע בזה. לא תמיד אנחנו מרגישים בנוח בכל סיטואציה. החיים לא מושלמים.

אז אותו דבר כאן, בהנחה שאין משהו חריג שעומד מאחורי חוסר הרצון של בעלך להגיע לשבת, זה לא נורא. באמת. זה לא נורא שתהיה לו שבת פחות כיפית.

זה לא נורא, וזה בוודאי לא אחריות שלך. בטח אחרי כל הוויתורים שלך.

לא תמיד הכל מסתדר כמו שאנחנו רוצים, לא תמיד לבן הזוג תמיד הכי נוח ונעים. אנחנו נעשה מה שאפשר בשביל שיהיה טוב, אבל אם זה לא אפשרי - זו לא אחריות שלנו ולא אשמתנו.

ואני כן אגיד אופן כללי, אני לא יודעת מה בדיוק הסיפור בין בעלך לבין המשפחה שלך, אבל לצד זה שאת מוותרת לו כדי שמרגיש בנוח, חשוב ממש לחשוב איפה הגבול כדי שלא תוותרי על עצמך ועל המשפחה שלך.

קשר עם משפחה זה דבר חשוב, מכל מיני בחינות.

זה יכול להיות עוגן בזמנים מאתגרים, זו שייכות, זה כיבוד הורים (וסבתות) ועוד הרבה דברים.

כדאי לשים לב שבשביל הנוחות שלו, את לא מוותרת לגמרי גם על כל מה שהמשפחה בשבילך.

בלתק. בעלך הוא בנאדם בוגרכורסא ירוקה

והוא מסוגל לשרוד 30 שעות במקום שלא בא לו בטוב.

שיביא ספרים, שישלים שעות שינה, שינשום עמוק לפני הארוחות ויהנהן בנימוס לאנשים וישתדל להגיע למינימום שיחות שיעשו לו רע.

אבל לוותר לגמרי נשמע לא סביר. ממה שאת מתארת אתם גם ככה בקושי אצל המשפחה שלך. עזבי שניה מה קורה עם המשפחה שלו - את המשפחה שלך הוא לא פוגש הרבה.

אז יפה שהוא מעדיף לא לפגוש אותם בכלל. אני הייתי גם מעדיפה לזכות בלוטו ולא לצאת לעבוד. אבל החיים הם לא רק מה שמעדיפים, והוא ממש מסוגל להתגבר על זה.

מסכימה עם כל מה שכתבוזמינה

אבל חשוב לי להדגיש-

זה ממש מסוכן לזוגיות ההקרבה שעשית עד עכשיו

זה עלול להתפוצץ בצורה מאוד כואבת

ולמעשה זה מתחיל להתפוצץ לפי התיאור של הבכי והכאב שאת חווה עכשיו

לדעתי תעצרו את זה עכשיו!

הוא לא סובל ואת לא סובלת

שניכם מתמודדים יחד

ומנסים לגשר על הפערים

לא רק בעלך רגיש כלפי הצד שלך גם את רגישה לגבי הצד שלך וחשוב להתייחס לזה לא פחות מהחשיבות שניתנה לרגישות שלו

גם אצלינו בעלי לא הכי מתלהב מפגשים משפחתיים בצד שלי והיו לא מעט מקרים שבאתי לבד ואם היה נחוץ בעיני שיגיע עדכנתי אותו שזה חשוב והוא התמודד, גם אם זה היה לשבת בצד, הכל בסדר, המשפחה שלי למדה לקבל אותו ככה, באהבה.

גם בשבתות משפחתיות הוא הביא לו ערימת ספרים או מצא לו חברים באזור שהשבתות התקיימו ונפגש איתם

התחתנתם זה אומר שמתמודדים גם עם מצבים לא הכי נעימים, לא רק בהקשרים משפחתיים יכולים להיות סתם ארועים שלך הם חשובים ולו לא אבל הוא יעשה זאת בשבילך וכן ההפך

לא יתכן שיהיה רק צד אחד שיקריב

בעיני זה הכח של זוגיות שרואים אחד את השני גם אם לא עושים הכל ביחד כל הזמן, מאפשרים לכל אחד מהצדדים להתפתח ולעשות דברים שהוא אוהב ככל שניתן.

בעיני חובה שתתקיים פה שיחה זוגית שבה אתם רואים איך אתם מתמודדים יחד לא רק לגבי השבת הזו אלא בכלל לגבי ביקורים ומפגשים בצד שלך

(ויכולים להיות מצבים שבהם לא תגיע חג או חוה"מ לצד שלו כי תבלו עם הצד שלך, הם משפחה לא פחות...)

בהצלחה

מאחלת לכם לצמוח יחד מהמצב הזה🙏🏻

קודם כל וואו את מדהימה. שתדעי.. כמה מוותרת בשבילואמא לאוצר❤

זה ממש מעורר השראה

לגבי השאלה וואלה האמת שלדעתי את לא צריכה שוב לוותר.

זה לא נשמע שהוא סובל שם כי מישהו פוגע בו כי ממש רע לו אלא כי הוא פחות מוצא את עצמו שם ופחות יהיה לו מה לעשות ואולי יהיה לו קצת משעמם.

ולדעתי זה ממש בסדר והוא ממש יכול להתמודד עם זה שבת אחת.

כמות הפעמים שאני עשיתי דברים כאלה בשביל בעלי והוא עשה דברים כאלה בשבילי היא לא יכולה להיספר כמעט... וזה חלק מהדברים שעושים בשביל הזוגיות ודווקא לדעתי פה את ממש לא צריכה לוותר והוא יכול להסתדר שבת אחת והכל טוב...

מוסיפה על כיבוד סבתות. ממש חשוב, לא לוותרמרגול

ב"ה שיש עדיין את האפשרות לעשות ככה שבת מורחבת איתה.

זה מביא המון נחת לראות את הצאצאים יחד, שמחים ונהנים אחד עם השני. וגם כיבוד הורי-הןרים וגם סבתות לא חיות לנצח.

וזה גם פעם בכמה שנים, מניחה שבין לבין זה מפגשים קצרים יותר. אפשר להתמודד. לא חייב להנות (בעלך), אבל ברור שלא למנוע ממך.

תלכי! אפילו בלעדיו.

ואם הוא בא תעשו סימן. נניח שהוא נוגע לך בברך כשהוא רוצה ללכת.

(אצלנו היה קושי ממש של סבתא והאיש שלי. לא היה לו כיף, אבל היינו מגיעים אליה לקצת גם רק שנינו, גם לו היה חשוב לכבד אותה).

בעינייoo

שני הצדדים מובנים

הוא לא רוצה להיות שבת שלמה במקום שלא נוח לו

ואת לא רוצה להפסיד בגללו

אממה את לא חייבת להפסיד כי את יכולה לנסוע לבד

זה אמנם פחות נעים

אבל גם אם הוא יגיע

לו יהיה פחות נעים

אני תמיד נוטה לתת לאנשים לבחור ולא לכפות

אז הייתי מעדיפה לנסוע לבד

(יש נטיה לחשוב שבזוגיות הפתרונות מגיעים מויתורים

בעיניי רוב הפתרונות מגיעים מהבנת המצב של שני הצדדים ובחירת הפתרון המתאים ביותר)

אני חושבת ששבת אחתשירה_11

בשבילך

לא יקרה לו כלום

חי ושלם ובריא

שבת כזו להפסיד?? פעם בכמה שנים?

שיתגבר על החששות

לא הייתי מכילה את זה 

קודם כל תביניאמאשוני

שהמחשבה שלך:

"תמיד אני מוותרת והולכת לצד שלו, שפעם אחת הוא יוותר"

זה לא עובד ככה.

אנשים הולכים אחרי ההרגל.

אם אין לו מספיק חיכוך עם המשפחה שלך, ההקרבה שלו להיות איתם יותר גדולה למעשה, כי זה לצאת יותר מאיזור הנוחות שלו.

אז שחררי את המאזניים,

הן לא שוות, ובדיוק בגלל זה קשה מאוד לאזן אותם.

עכשיו נסתכל רק על השבת הזאת בלי כל הרקע.

יש לך הזדמנות פז לפגוש את המשפחה שלך אבל את חוששת שבעלך לא ימצא את עצמו שם.

האם הוא לא אדם מבוגר מספיק בשביל להתמודד עם שבתות "שהוא לא מוצא את עצמו"

ובכלל, מה זה אומר לא מוצא את עצמו?

תפרקו את החשש:

חושש שלא יהיה לו עם מי לדבר?

חושש שהילדים שלכם יתחרפנו?

בעיות צניעות?

בעיות פרטיות?

כשרות?

קדושת שבת?

לכל בעיה אפשר למצוא מענה, אבל חשוב להבין שהוא ילד גדול ויכול להתמודד.

לדוגמה,

מה היה עושה אם היה צריך להתפנות על ילד לבי"ח חילוני לגמרי בשבת?

מה היה עושה אם היה נתקע בחו"ל?

מה היה עושה בצבא עם חבר'ה שהוא "לא מוצא את עצמו"?

אנשים מצאו את עצמם גם בתוך המנהרות של עזה..

כלומר, אין דבר כזה שאדם מבוגר "לא מוצא את עצמו"

עם הכל אפשר להתמודד. צריך רק להבין למה מראש להיכנס לזה- ופה את זאת שצריכה לעמוד מול המראה ולפתח שריר ולעמוד על שלך.

(אם ההכנות מלחיצות אותו כדאי לעשות זאת בצנעה)

טיפים פרקטיים:

לברר מראש על בית כנסת בסגנון שלו בקרבת מקום

אם יש בעיות כשרות, לקחת על עצמך לבשל/ לקנות את האוכל העיקרי שאפשר לשבוע ממנו

להביא הרבה נשנושים לחדר: קרקרים, עוגיות, פירות, פיצוחים..

לדאוג לתעסוקות: ספרי קריאה, משחקים, עלוני שבת וכד'

אם יש חוסר פרטיות קיצוני כדאי לבדוק דירת אירוח באיזור.

אם יש בעיות צניעות: אפשר להפריד בין הארוחות לבין הזמן החברתי.

כלומר ברכת המזון אחרי האוכל העיקרי. ואח"כ מוציאים עוגות ופיצוחים ועושים פעילויות חברתיות, ובזמן הזה לא כולם חייבים להיות נוכחים.

אם יש הרבה חילול שבת (טלפונים של המשתתפים, טלויזיה וכו') אז לבקש מראש ואפילו להציע לכתוב כללים חברתיים לשבת.

חוץ משמירת שבת, יש ערך גדול מאוד בשבת משפחתית נטולת טכנולוגיה..

אם עושים כללים, תכניסו רשימת תפקידים לשבת ותכניסו גם דברים מצחיקים כדי להקליל.

אם כלום לא עוזר, בכנות, הייתי נוסעת בלעדיו. לא הייתי מוותרת על ההזדמנות שהילדים שלי יפגשו את המשפחה שלי, וגם בשבילי, מותר מדי פעם להעדיף את טובתי האישית, ומי שלא מצליח להשתלב בתוכנית, לא חייב להצטרף. זה לא שאת עושה את זה בתדירות גבוהה, הכל טוב.

מהצד של בעלך רגעהמקורית

סביר להניח שגם לי היה מאוד קשה לזרום לשבת כזו, מטעמים אחרים אבל בכל זאת.

אני מציעה שתתפצלו והאמת והשלום אהבו

שייסע להורים שלו או משהו. לא הייתי רוצה שבעלי יפסיד בגללי וזה פתרון שהייתי מציעה

בעומק הדברים אני מניחה שהיית רוצה שהוא יהיה שם בשבילך ויירתם למה שחשוב לך וכדאי לדבר על זה. אבל בפרקטיקה - לבחור את המלחמות

החלטות טובות יקרה❤️

אני חושבתבתאל1

שאם זה מאד חשוב לך. תדברו על זה.

מצידך תגידי שאת לא רוצה לוותר על ההזדמנות, במיוחד שאין הרבה כאלה כמעט

ואתם תעשו יחד מה שאפשר שירגיש בנח, או שלפחות לא יסבול. תבקשי ממנו לבוא לקראתך ולהתכונן כבר עכשיו.

זוגיות זה שניים ואי אפשר שרק צד אחד יוותר... 

חושבת שזה הזמן לתרגל כלפי עצמךשוקולד פרה.אחרונה

קודם כל אמירה כלפיי עצמך- הייתי מעדיפה שבעלי ייהנה ויבוא איתי בשמחה, אבל לאור המצב אני מבינה שהןא יצטרך להקריב מהנוחות שלו. אני מאמינה בו שהוא יוכל להסתדר.

וגם כלפיו- להגיד לו שמבחינתך אתם זוג, ושאת מצפה ממנו להזיז הצידה את התחושות השליליות, ולבוא למענך.

שאת רוצה שהוא ייהנה, אבל לא יכולה להבטיח לו את זה.

אני חושבת שזה יפה מאוד שאת מרגישה אותו ומתחשבת בו,

אבל תחשבי מה יקרה אם באמת לא תסעו.

את מאוד תעלבי ותכעסי, והאמת שבצדק.

כי בצדק את אומרת- זוגיות זה מקום שבו אני מוכן לספוג דברים על מנת שלבן הזוג שלי יהיה טוב.

וזה צריך להיות הדדי, כי אם זה לא הדדי, יש תחושה קשה של פגיעה, של אכזבה, ושל חוסר יחד.

בקיצור, לא ללכת זו אופציה שיכולה להשאיר חותם שלילי על חייכם הזוגיים, ולא כדאי

סתם שאלה...גם אתן מרגישות שבדור שלנו תמיד יש מחסורממתקית

בצוות חינוכי של מעון
במורים
בגננות
ברופאים 
באחיות
מטפלים רגשיים
אנשי טיפול וכו וכו

אולי רק אני נתקלת בזה?
כבר רגילה לתשובה של כרגע אין לנו, המתנה של שנה. 
נגיד מורים, מטפלות אני מבינה, אבל רופאים? למה חסר תמיד? 
סתם תוהה לעצמי אם לפני 40-50 שנה הייתה פחות ילודה, ולכן עכשיו פחות עובדים.
כן יודעת שבעקבות המלחמה הרבה ירדו לחו"ל (בעיקר רופאים), אבל עד כדי כך?

היאoo

למדה שנים ועשתה התמחות במגזר הציבורי

רק כדי לעבוד פרטי ולהרוויח

ואז היא גלתה שזה לא כזה משתלם וגם משעמם

נכון שהיום אנשים מעיזים יותר

וזה טוב

אבל הרבה חולמים חלומות שגדולים עליהם/ לא מציאותיים

מאשר מממשים את עצמם

מה דעתכן על קלקסן?אנונימית בהו"ל
נותנים פה לכל אישה מלידה 4 והלאה
אני לקחתי רק בלידה האחרונהמתואמת

(לידה שמינית, קיסרי רביעי)

ורק בחמשת הימים של האשפוז.

זה מה שהרופאה שלי (פרטית ומקצועית) אמרה לי לעשות.

בלידה השישית (קיסרי שני) רצו שאקח קלקסן (צוות בית החולים) וסירבתי.

**אין בדבריי התוויה רפואית, רק מספרת מה אני עשיתי.**

אם מתחילים לקחת, לא חייבים לסיים 10 מים?אנונימית בהו"ל
מסתבר שלא בהכרח... אבל תשאלי רופא מומחה.מתואמת
נכון. לי אמרו שבועיעל מהדרום

לק"י

ונראה לי שהאחות אמרה לי שמקסימום נתחיל ונראה. אז הבנתי שאין חובה לסיים.

אולי תתייעצי עם רופא הנשים שלך בקופ"ח?

זה רק לקבוע תור וייקח זמן...אנונימית בהו"ל
אין לי טלפון שלה
אה. את אחרי לידה?יעל מהדרום
אני לקחתי 6 ימים (את השביעי שכחתי).יעל מהדרום

לק"י

לא סגורה על כמה זה נצרך בכל מצב.

אבל העדפתי לקחת וזהו.

(אבל הייתי מאושפזת 5 ימים. אז רק זריקה אחת הזרקתי לעצמי. ודוקא אז נראה לי שלא כאב כמעט. בבית חולים חלק כאבו וחלק לא).

הם אומרים שצריך 10 ימיםאנונימית בהו"ל
כמה זה כואב?
אז לי אמרו שבוע. כואב או לא זה תלוייעל מהדרום

לק"י

לפעמים כאב לי ולפעמים לא.

בעין כרם לא הזכירו את זה..אוהבת את השבת
גישה חופשית לרחםהמקורית

אתמול מישהי שאלה אותי כמה ילדים יש לי ובני כמה הם

עניתי, ואזזז

נוו מה עם עוד אחד?

בת כמה את? זה בדיוק הזמן!

אני: זמן למה..? 🧐 את תסחבי ותגדלי אותו?

אין לי כח, אמרתי לה. א-י-ן   ל-י  כ-ח🤷

מסתבר שזה סותם פיות אחלה.

עוד קצת חפירה והייתי מורידה עליה טיל

ומנצלשת לעצמי בשביל טיפ חשובהמקורית

מכירות את זה שאתן אומרות - היום אבשל רק את זה לשבת ואז מגזימות?

אז היום בישלתי "רק את זה" והכנסתי את הכירות למדיח

אין איך לבשל עוד!

ממליצה בחום

וואי חיבוק!אמאשוני

איזה קשה זה ההסתכלות העקומה..

זוג לא מביא עוד ילד או כי היא לא יכול

או כי הוא לא רוצה

ושניהם סיטואציות מוצדקות לחלוטין, אז מה העניין לשאול??

מה זה משנה אם זה על רקע זוגיות, פוריות או נפשי או כלכלי או דתי או וואטבר.

צאו לאנשים מהרחם! אנשים מספיק בוגרים כדי לקבל החלטות בכוחות עצמם.

ולגבי השאלות, זה כאילו סשן שאלות ידוע מראש.

אולי כדאי לנסח את התשובה באופן שיסתום את השאלה הבאה..

בעלי נגיד אומר ואני מוכן לנכדים חח (למרות שהבכור רק בן 14)

אז נגיד אפשר לומר זה בדיוק הזמן לנוח/ לבלות/ לדאוג לעצמי או משהו כזה..

תודה❤️המקורית

צודקת

בדרכ אני משיבה שלא להיכנס לי לרחם/ מה זה עניינך כי יש כאלה שכבר אוכלות לי תראש

הפעם זו מישהי שאני לא ממש מכירה וזה היה בפורום של עוד אנשים...

מוכן לנכדים זה טוב🤣

אני למדתיoo

שהתגובה הכי טובה לאנשים טפשים/ חסרי מודעות זו שתיקה מביכה

אני פשוט לא עונה

מקסימום מהמהמת

והשיחה מתמוססת

(וכנראה לא תחזור שוב כי זה היה מביך עבורם)

יווו זה רעיון טוווובזריחה123

מאמצת חח

איך לא חשבנו על זה קודם... שאפשר פשוט לשתוק

אני למדתיאוהבת את השבת

מ @אם מאושרת שכלכך חסרה כאן בפורום...

היא כתבה פעם אחת שצוות רפואי ממש חפר לה על הצעה לא רלוונטית אז היאמפשןט החליטה לא לענות והסתכל עליהם בעיני עגל.. מקסימום לחייך... אמרה שמאוד יעיל, הם לא חוזרים.. רעיון דומה של להביך את המביך

ולי זה עוזר ההבנה הזאת שלא חייבים לענות.. לפעמים גם כשאנחנו בטוח צודקים אין דרך להסביר את זה במענה לשון ושתיקה זו תשובה מאוד חזקה..

יואוווו איזה סיוט תגובות כאלה... ענית לה פצצה!!!אוהבת את השבת
אני באמת לא מבינה את השאלה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

אם אני רוצה ולא הולך, אז מה את מציעה שנעשה?

ואם אני לא רוצה/ לא יכולה- אז השאלה שלך לא תגרום לי ללכת על זה.

ושמעתי את ההמלצות להביא עוד ילד אחרי הלידה הראשונה.

אויי לא נעים 🙄פאף
קרה לי שהייתי בגן משחקים עם איזה אמא, וכשאמרתי שיש לי ילד אחד היא שאלה אותי אם אני רוצה עוד ואז בירכה אותי בעוד... לא הבנתי מזה עניינך😅אבל אחר כך הבנתי שהחא לא העיפרון הכי מחודד בקלמר🤭
וואו זה פשוט בלתי נסבלחצי שניאחרונה

נשים משום מה מרגישות חופשי להגיב ולהעיר לכל הכיוונים

למרות שהן נשים ואמורות איכשהו להבין כמה שזה לא שייך!!

התקפות זעם (?) אצל פעוטותבת.

היי, התינוק שלי בן שנה וחצי. תינוק מקסים, חכם ופעיל.

לפעמים, כשהוא מתעורר באמצע הלילה ולא מקבל את מה שהוא רוצה/ לא ניגשים אליו אחרי שתי דקות הוא מתחיל לצרוח כמו בהתקף. ושום דבר לא עוזר. גם לא הבקבוק שזה מה שהוא רצה..

אנחנו מנסים לצאת איתו החוצה, להראות לו דברים מעניינים, להשכיב אותו עלינו, להביא לו משחקים ושום דבר לא עוזר. מה שקורה בסוף שהוא נרדם מעייפות מתוך צרחות.

זה לא קורה הרבה, בערך אחת לשבועיים / שלוש, אז לא ייחסתי לזה חשיבות.

לאחרונה הוא התחיל לעשות את זה באמצע היום, בסיטואציה אחת לפני כשהלך לישון (היה עייף והיינו בבית לא שלנו) ניסיתי להשכיב אותו בעגלה והוא פשוט צרח כמו משוגע למעלה משעה וחצי.. בסוף אחרי חודש שגמלתי אותו מהנקה ולא ינק בכלל הבאתי לו לינוק וזה מה שהרגיע אותו

בפעם השניה קם פשוט עייף בבוקר והתחיל את הצרחות האלה פשוט מתוך עייפות נראלי, אבל שום דבר לא הרגיע אותו. הפעם זה היה קצר יותר "רק" ארבעים וחמש דקות אבל זה היה נורא (המסך הרגיע אותו בסוף)

אז רוצה לשאול איך אפשר להגדיר את זה? האם זה נקרא התקפות זעם?

ובעיקר האם יש לתינוק שליטה על זה ואיך נכון להגיב. בגיל גדול יותר הייתי נותנת לו להירגע לבד כדי לא ללמד אותו שהוא "מרוויח" מזה. אבל לא יותר מה אפשרי בגיל שלו.

ביעותי לילה?מרימוש!
ילדים צריכים שנעזור להם בוויסות לפעמים.  זה לא נראה לי עניין של "להרוויח ", זה לקבל עזרה ללמוד איך לווסת את הרגשות שלי 
זה קורה גם ביום..בת.אחרונה
אני מצליחה לזהות מתי זה ביעותי לילה ואז הוא צריך חיבוק ומילים ונרגע. זה גם סוגי בכי אחרים, בביעותי לילה זה בכי מפוחד ובנה שתיארתי זה בכי עצבני, צרחות עד הוא נחנק.
לא נשמע כמו התקפת זעםכורסא ירוקה

יותר כמו ילד שצריך משהו וצועק עד שיתנו לו. הגיוני לגמרי בגילו.

כשאת כותבת לא ניגשים אליו או לא מקבל מה שהוא רוצה הכוונה שזה לא קורה מספיק מהר לטעמו (נגיד הוא רעב והאוכל לא מגיע מיידית כשהתעורר) או בכללי (נגיד שהוא רעב אבל את לא רוצה שיאכל בלילה אז לא מביאה לו)? כי זה פער די משמעותי, אם זה סתם לא מספיק מהר אז בדכ הם נרגעים כשמקבלים מה שהם צריכים, אם הוא ממשיך לצרוח יכול להיות שרצה משהו אחר, או שפשוט התעורר מחלום רע והיה צריך חיבוק. אם באופן כללי לא רציתם לתת לו אז הגיוני שיצרח כמו שאת מתארת. הוא קטן ועדיין עם צורך בכל מיני דברים גם בלילה.

לא הבנתי מה הכוונה שלא יחשוב שהוא מרוויח משהו מהבכי, זו הדרך שלו לדבר.. זה כמו לא לתת לילד אוכל כשהוא מבקש כדי שלא יחשוב שהוא מרוויח מהבקשה. אמנם הוא עושה את זה בצורה קצת מטריפה אבל זו פשוט הדרך שלו לתקשר..

אגב זה גם די הגיל שמתחילים טנטרומים שזה מה שאת מתארת אבל כי משהו לא קורה כמו שהם רוצים. אבל בגלל שאת מתארת שזה רק סביב שינה אז נשמע שבעיקר יש לו צרכים סביב השינה שכדאי להבין מה הם וזה יעזור

זה לא קשור לצורך שלובת.
זה מרגיש כמו עצבים כאלה. לא קיבלתי את מה שהייתי צריך או שאני לא יודע לסוות את מה שאני מרגיש עכשיו, זה מעצבן אותי ואני אצרח ברצף. זה לא פרקי זמן רגילים שהתינוק בוכה, וגם שום דבר לא עוזר לו בזמן הזה.. וניסינו הכל. זה פשוט מרגיש כמו התקף צרחות
תגידו לי אם אני מגזימה אולי באמת הוא צודקחמדמדה

אז אני מזכירה ששברתי את הרגל לפני חודשיים, בשבועיים האחרונים מותר לי לדרוך (עם מגף דריכה) וברוך ה' בשבוע האחרון כבר לא כואב כשדורכת

אממה

בעלי אחראי על פיזורים ואיסופים של הילדות מים הסתם

ובשבוע האחרון כל יום בבוקר עושה לי סרט, תלכי את, תקחי לפחות את הקטנה, היום ממש עשה לי מצפונים

עכשיו הגן של הקטנה קרוב מאוד, תגידו מאתיים מטר מהבית, אבל עם מדרגות

ושל הגדולה זה איזה שבע דקות ברגל אבל גם יש מדרגות

וגם הוא אומר לי פסדר קחי את הרכב

אבל חוקית אסור לי לנהוג עם המגף (נהגתי כשלא היתה לי ברירה נגיד לראיון עבודה שאין מי שיסיע אבל משתדלת שלא כי לא באלי קנס)

אני לא מוכנה

גם מרגיש לי לא ממש אחראי לא יודעת פתאום חס וחלילה קורה משו אני לא יכולה נגיד להרים את שתיהן, או לרוץ לאחת אם רצה לכביש או ווטאבר

והוא מרגיש שאני כאילו 'מורחת' את התירוץ שלי כי בבית יאמר לזכותי שאני כן עושה כבר הכל

לא יודעת מבאס אותי

מה אומרות?…

אויש. איזה מעצבן שזה קורהיעל מהדרום

לק"י

באותה מידה שאת לוקחת תמיד, גם הוא יכול.

אולי תציעי לו להתחלק- קחי את מי שקרובה. וככה אולי הוא ירגיש שהוא לא לבד בזה. וגם לך זה יהיה בסדר

שניכם צודקיםאמאשוני

המצב הגבולי הזה יכול לגרום לתנודות, כי זה לא שממש אסור, אבל גם לא שממש מותר.

מכיוון שכם הוא כבר אחרי תקופה ארוכה שהוא סוחב את האלונקה,

העצה שלי- תהיה חכמה, אל תהיי צודקת.

כלומר את צודקת, עקרונית הוא עדיין אמור לתמוך בתהליכים כמו לפני כן כדי להבטיח החלמה מלאה לרגל.

אבל שחררי את זה.

הוא מרגיש פראייר או שכבא מיצה?

תשאלי אותו (או שאת יודעת) מה הנקודות שהכי קשה לו, ותעבירי למיקור חוץ.

עוד קצת ואתם חוזרים לשגרה, חבל חבל חבל

לצבור משקעים בזוגיות בגלל תקופה כ"כ קצרה.

הכי חשוב לגלות אמפטיה אמיתית כלפי התחושות שלו,

זה באמת מבאס שגם אחרי חודשיים הוא עוד צריך להמשיך לתת פול טיים כשהפתרון נראה ממש בהישג יד (אבל מה לעשות שהוא לא בהישג יד.. אבל זה נראה שכמעט כמעט כן, וזה מבאססס)

חשוב להביע הערכה כלפי מה שעשה ועוד עושה,

לנסות לחפש איפה את יכולה להקל עליו בתוך הבית (נניח לשבת על שרפרף בזמן שאת מקלחת את הילדות)

שיראה שמשהו מתחיל לזוז..

לגבי איסופים ופיזורים, אם הגן כ"כ קרוב אולי אפשר למצוא הורה שמוכן להסיע את הילדות או לאסוף ברגל.

תחכי להם למטה,

או אולי אפילו אל תרדי במדרגות אלא תבקשי מהורה מזדמן להוציא/ להכניס את הילדה מהמדרגות ועד הגן עצמו.

בטוחה שתמצאי פתרון לטובת כל הצדדים,

ותשמרי על עצמך. הרגל צריכה להחלים כמו שצריך

בהצלחה ורפואה שלמה!!

אני בשוק כרגע. ואני מתוסכלתחמדמדה

התחלנו לדבר

מפה לשם הזכרתי שיומיים אלרי הלידה שטפתי כלים

תגובתו:

מה הבעיה בזה? למה שלא תשטפי כלים?

אין לי עם מה לעבוד אפילו אחרי תגובה כזו

די נו

מה נדפק איתו

אין לי כוח לפרט אץ כל הדיון אבל פשוט לא באלי להמשיך את השיח הזה

תקשיביאנונימית בהו"ל

לפני כמה שנים, בעלי היה עם גבס לתקופה.

לא היה יכול לעשות כלום בבית

רמת המתח שזה הכניס לזוגיות שלנו, הייתה נוראית

ברמה שזה כמעט פירק אותנו

אני טורטרתי ללא הפסקה

טיפלתי בילדים קטנטנים, כולל ניקיונות לפסח ועבודה

כולל לדאוג לו

הוא מצידו, היה בבית כל הזמן אבל לא יכל לעשות כמעט כלום ולעזור לי

זה סיר לחץ מבעבע

ממש ניסיתי לעזור לו ולהבין אותו

אבל בפועל כנראה שכמעט לא הבנתי כלום

וכל הכוונות לטובה שלי יצאו הפוך

ובאמת באמת עמדנו על פסע מעוד רגע הבית שלנו מתפרק

בסוף הגבס ירד

עשיתי עבודה עם עצמי בכל מיני מישורים

גם הוא

והיום ב"ה אנחנו שמחים ומאושרים

למה אני כותבת את זה?

קודם כל, כי גם אתם על הקצה.

לא משנה אם המקרה שלכם והזוגיות שלכם היא לא כמו שלנו.

בן זוג שנפצע וכל העומס עובר לבן הזוג השני, זה ממש ממש מאתגר.

גם אם את מנסה כמה שיותר עכשיו

אני בטוחה שהוא עבר / עובר תקופה לא פשוטה

וברגע הזה, זה לא הזמן לוויכוחים עקרוניים.

וגם לא לשאלה מי צודק

כי את האמת?

שניכם צודקים

אבל אתם לא צריכים צדק

אתם צריכים (כל אחד מכם), שהשני יראה אותו ויכיר בקושי שלו.

עזבי ויכוחים עקרוניים

הוא בעצם בא ואומר שכבר קשה לו מידי. הוא לא יכול.

הוא אומר את זה בצורה לא נחמדה אולי, לא נעימה.

אבל זה המסר.

תנסי קודם כל להקשיב למסר.

אחר כך אפשר לחשוב פרקטית מה עושים כדי שגם את תשמרי על עצמך.

אבל אני חושבת שמה שחשוב כאן זה היכולת לראות אחד את הקושי של השני

וכן, ברגעי קצה, זה קשה מאוד

אבל אם לומדים, זו מתמה

אםoo

רוצים לפתור קונפליקט

זה לא עוזר שכל אחד יציג ויראה את הצד של עצמו

אלא חייבים לראות ולהבין את הצד של האחר

הוא רואה שהלכת ונהגת לראיון

אז הוא מצפה שתעזרי לו עם הפיזורים

הוא רואה שאת שוטפת כלים אחרי לידה (לא רואה שום סיבה בעולם לעשות את זה גם שבוע אחרי לידה)

אז הוא מבין שאת יכולה לתפקד יומיים אחרי לידה

המחשבות שלו די הגיוניות בהתחשב בהתנהלות שלך

אם את רוצה שינוי כדאי לך להתחיל בהתנהלות שונה שלך

או לחילופין להבין שהמחשבה שלו הגיונית וצריך להתחשב גם בה

מסכימההמקוריתאחרונה

אם ראיון חשוב, למה הצורך שלו לא?

פשוט לא להיות גיבורה!

תחשבי שבעלך, כמה שהוא בעלך, מסתכל עלייך מבחוץ בסהכ. לא להרבה יש את היכולת להבין בכמה מאמץ זה כרוך או שזה לא מובן מאליו או שזה היה דחוף והגן והצורך שלו לא

(בעיניי אגב, היה עדיף לנסוע במונית כי זה מסוכן)

נשמע שבאמת הוא מרגיש שנגמר לו אחרי חודשייםאוהבת את השבת

עזבי עכשיו את המשכב לידה חבל לריב על זה אם לא רלוונטי עכשיו..

בפעם הבאה בע"ה תתני לו לקרוא על משכב לידה, יותר קל להם להבין שמישהו איר מסביר

לגבי הגבס תשבו רגע תדברו מסודר ותחליטו איך לחלק ביניכם... חבל שנשאר ככה תת קרקעי ועושה לכם הרבה מתח...

ומבינה ממש ממש את התסכול שלך!!!!!♡♡♡

חיבוק!!

אולי יעניין אותך