עצוב לי
עצוב לי על מה שהיהודים עברו בשואה,
6 מיליון יהודים!!
על מה ומה לרצוח אותם?
אני פשוט בוכה תחיים עכשיו..
סבא שלי ניצול שואה (הוא נפטר לפני שנה)
ואני פשוט שונאת את היום הזה!!
עצוב לי
עצוב לי על מה שהיהודים עברו בשואה,
6 מיליון יהודים!!
על מה ומה לרצוח אותם?
אני פשוט בוכה תחיים עכשיו..
סבא שלי ניצול שואה (הוא נפטר לפני שנה)
ואני פשוט שונאת את היום הזה!!
השישה מליון שנהרגו-לא...
הקמנו מדינה קיבלנו סיוע ממדינות חזקות (גרמניה ובהמשך בעקבות לחצים מגרמניה גם מצרפת)
ואנחנו הכי טובים בעולם בהרבה תחומים
אסור לתת סיבות למה קרתה השואה!
ובטח שלא לאמר על דברים טובים כאלו שיצאו ממנה.
אבל האדמו"ר מסלונים ועוד הרבה נתנו סיבה אחת מרכזית-
"..התפקיד של גלות זו היתה לזכך את ישראל ולהכשירם להיות היעוד הגדול להיות העם הנבחר."
חיים של שישה מיליון אנשים, ועוד מיליונים שנשארו בחיים אבל החיים שלהם נהרסו, לא שווים שום מדינה ושום התפתחות טכנולוגית. ממש הזוי אפילו שמישהו אומר ככה.
עם כל הכבוד למדינה, החיים זה הדבר כמעט הכי חשוב שקיים.
אין מה לעשות... זה באמת עצוב.
הסתכלתי פה בתגובות שבשרשור, ואגיד משהו בנושא...
קודם כל, ברור שזה עצוב ששישה מליון יהודים מעמנו נרצחו רק משום שהם יהודים, ומי שרצח אותם הוא השטן המכונה היטלר ימ"ש וזכרו, ביחד עם כל הגרמנים ששיתפו פעולה והיללו אותו ואת שלטון העריצות שלו, וגם גויים מעמים אחרים או שיתפו פעולה או לא עשו עם זה כלום.
הסיבה ההיהודים נרצחו ע"י הנאצים ועוזריהם מכל רחבי אירופה, היא משום שהם היו יהודים. אין סיבה אחרת. אנטישמיות בצורתה הכי אכזרית שניתן לתאר. שנאת חינם פשוטו כמשמעו.
הקב"ה ראה לנכון להעביר את העם את השואה, כאיזשהו תהליך היסתורי חשוב, כמובן, זה לא מוריד מהבחירה החופשית של הנאצים ימ"ש, שניצלו את הזמן הזה שהיינו בלי מדינה וטבחו בנו והרגו אותנו, והם רשעים, אך כדי שנבין איך הקב"ה נתן לזה לקרות, או יותר נכון למה הקב"ה סיבב ככה את המציאות ולא מנע מהשואה לבוא, היא זה כי הקב"ה רצה שנעבור תהליך, ואפשר גם לראות שאחרי השואה הוקמה המדינה, אולי בזכות השואה המדינה הוקמה.
אך אביא את דעת הרב סולייביצ'יק בנושא:
מצד אחד, יש שיטה שאומרת "הנסתרות לה' א-לוקינו".
הקב"ה עשה את זה ואין לך רשות להרהר אחריו, עליך לקבל את האמת כמו שהיא ויש דברים שנסתרים מאיתנו.
הבעיה בשיטה הזאת היא שאיננו יכולים לדעת למה הקב"ה נתן לנו את השואה, וזה לא דבר טוב.
ישנה שיטה אחרת שתולה בחטאים ספציפיים את השואה, והדוגמא הכי קיצונית (ומזעזעת בעיניי...) זה אלו שתלו את השואה בכך שדיברו בבתי כנסיות.
החיסרון הגדול מאוד בשיטה הזאת, היא שזה מקטין את הקב"ה, שבגלל חטא כזה או אחר קרתה השואה בנוראה, ולהגיד שכל גדולי העולם שנספו בשואה בגלל החטאים האלו זה פשוט לא נכון.
השיטה שלו אומרת דבר כזה:
מצד אחד, לא תולים בחטא ספציפי ולא מתחילים לחשב חשבונות שמיים, אנחנו לא יכולים לדעת בדיוק על מה באה השואה.
אך מצד שני, הקב"ה הביא את השואה כדי לעשות משהו בעולם, כדי לתקן משהו, הוא לא סתם מביא דברים לעולם, ולכן אנחנו אמנם לא צריכים להבין בדיוק על מה הגיעה השואה, אבל אנחנו כן צריכים לשפר את עצמינו וללמוד מהשואה איך אנחנו יכולים להשתנות לטובה. דהיינו, אחרי שזה קרה, אפשר לקחת את הדברים הטובים, אך להצדיק את השואה ולתלות אותה בדברים הטובים האלו זה לא נכון וקטן.
אז יום השואה הוא הזדמנות נפלאה ללמוד על כך, ולזכור. הם הקריבו את עצמם, הם מתו על קידוש ה', במותם ציוו לנו את החיים, מה שנותר לנו הוא ללמוד מהם ולזכור. פשוט לזכור.
מקווה שעזרתי, יישר כוח על השאלה ויום טוב...
!!
עידוד לניצולי השואה.
תשובתו של הרבי לאנשים אלו ידועה במשל, לאדם הנכנס לחדר ניתוח. אותו אדם, שאינו מבין מאום ברפואה, ינסה להבין את מהלכיהם של הרופאים. אך כאשר יניף אחד הרפאים את ידו לקחת את הסכין, יתפרץ אותו אדם וינסה למנוע את ביצוע הניתוח. "הייתכן" - יצעק הוא, "הרי סכין זה לא רק שלא יוסיף לבריאותו של האיש, אלא אף עלולה להמית אותו ולשים קץ לחייו הקשים בלאו הכי".
הרי כל אחד מבין, ממשיך הרבי ומבאר את נקודת המשל, שסכין זה הוא זה שיציל את האדם השוכב כעת על שולחן הניתוחים. לא יעלה על הדעת לומר שהרופא עושה את מעשיו מתוך הפקרות וחוסר התחשבות בפעולותיו של החולה. כך גם כאן, אמנם איננו מבינים את השואה, ונדמים אנו לאותו אדם המנסה להבין את מעשיו של הרופא. אך כמו שבמשל, ברור שהרופא יודע מה הוא עושה ואנו סומכים עליו, כך גם הקב"ה עשה את השואה. איננו יודעים למה, אך אל לנו להסיק מכאן מסקנות שליליות.
היחס לקדושי השואה.
בעוד בחלק מהחוגים אחרים ניסו להציג את השואה כעונש מהבורא על התנהגות לא רצויה, שלל הרבי בתוקף גישות כאלו ואמר אין יש לראות בשואה עונש או תיקון, וסיבתה אכן אינה מובנת[2].
גם לטענות שאין לראות בחללים מקדשי שם שמיים, מכיון שהרוצחים פגעו גם במתבוללים ומשומדים - התייחס הרבי, וציין שמחוץ לגרמניה היו שהמירו דתם וניצלו. כך שכל מי שנהרג בשואה קידש בכך שם שמיים[3].
אהבתי את המשל, יפה..
אכן, והסיבה העיקרית היא כמו שכתבתי, בשואה מתו גם גדולי עולם...
יפה מאוד...!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים