אני לא יודעת מה העיסוק של כל מי שכתבה לא להכניס למעון, אבל לא חושבת שרוב הנשים יכולות להרשות את זה לעצמן.
במדינת ישראל חופשת הלידה נגמרת בגיל שלשה חודשים ואז הילדים צריכים להיכנס למסגרת כדי שההורים יוכלו לעבוד.
האם זה אידיאלי? כנראה שלא.
ברור שהייתי מעדיפה להישאר עם הבן שלי, או שאם לא שתהיה מטפלת אחת על אחת, מקסימום שתיים על שתיים. אבל מה נעשה שבמצבנו הכלכלי כרגע זה לא אפשרי?
כשהבכור שלי היה בן ארבעה חודשים אני הייתי סטודנטית, לא יכולתי ללמוד איתו כשהוא בבית והוא נכנס למעון של התמת.
מטפלת אחת על שישה ילדים, היו איתו בכיתה עוד שש קבוצות כאלו.
האם יכול להיות שהיו רגעים שהוא בכה? היו.
אבל זה לא היה ככה רוב היום, והוא אכל וקיבל חיבוקים וחום והמטפלת הייתה משוגעת עליו. הילד גדל והתפתח לילד מקסים וחייכן, והוא למד במעון לאכול כמו שצריך ואנחנו בתור הורים לילד ראשון קיבלנו שם המון טיפים. זוכרת שהייתה שם ילדה אחת שלא הסכימה לאכול מבקבוק,בכלל. והמטפלת במסירות הייתה מנסה להאכיל אותה בכפית.
בזמן ההאכלה זה באמת זמן יותר מאתגר, אז היו משתדלים להביא עוד כוח עזר שיעזור וגם זה רק בתחילת שנה, כי כשהם גדלים הם כבר יכולים קצת יותר לאכול לבד.
וכשהיינו מגיעים לקחת אותו היינו מקבלים ילד נקי ורגוע ושמח.
הוא ממש אהב את המטפלת שלו, הלך אחריה לכל מקום, לא נתן לה ללכת לשירותים 
אז נכון, הוא כנראה לא תמיד קיבל מענה מייד לבכי שלו, אבל רק בעולם אידיאלי ילד מקבל מענה מיידי לבכי שלו. אבל החוויה הכללית שלנו ושלו הייתה טובה.
אז אם כרגע זה האופציות שלך, לא חושבת שיש לך מה לייסר את עצמך.הוא ילך למעון וכמו הרבה ילדים יגדל ויתפתח וימשיך להיות חמוד ומקסים. וכשאת תבואי לקחת אותו בסוף היום, תתני לו מלא חיבוקים ונשיקות ותעטפי אותו בחום ואהבה של אמא.
בקיצור, בעיניי זה לא כל כך נורא כמו שתואר כאן. ובסוף, הילד שלך גם צריך שתהיה לך משכורת, לא רק אהבה וחום של אמא