מה צריך לקנות לפני לידה ראשונה?שמש בשמיים
אז יש עוד שלושה חודשים אבל אני לא רוצה שהכל יהיה בבת אחת...
וגם נחמד שיהיו פתאום דברים של תינוקות בבית ⁦❤️⁩

עשיתי רשימה של דברים והיא נראית לי ענקית! בטח ההורים וגם סבא וסבתא משני הצדדים ירצו לעזור בדברים היקרים אבל לא דיברתי איתם על זה עדיין ואני לא יודעת אם מישהו מתכנן לקנות לנו משהו... ברוך ה' לא חסר לנו כסף לדברים שצריך, אבל בכל זאת לא נראה לי חכם להוציא הכל בבת אחת...

אז אשמח להמלצות מתי כדאי להתחיל להצטייד ואם יש דברים מיותרים ברשימה שלי או דברים שלא כתבתי
הרשימה שעשיתי לישמש בשמיים
כרית הנקה- יש לי בשביל ההריון
עגלה
עריסה- אולי מגמ"ח
כיסא בטיחות (סלקל)
אמבטיה
מנשא
משאבה
בקבוקים
מוצצים
סינר הנקה
משחה להנקה
חיתולי טטרה ופלנל
בגדים nb ו 0-3
טיטולים
משטח החתלה
תיק לעגלה
סדינים
שמיכה
שמפו לתינוקות
בגדול הרשימה די מקיפה את הכלכבתחילה
כמה נקודות-
עריסה- אם בסוף קונים ולא לוקחים מגמח, עדיף כבר לקנות מיטת תינוק ולא עריסה בגלל שהיא משמשת ליותר זמן.

מנשא ומשאבה יכולים לחכות אחרי הלידה. משאבה זה תלוי אם תניקי, ואם כן לא תמיד צריך מיד, אפשר לקנות כשחוזרים לעבודה וצריך לשאוב. אם יקרה מצב שתצטרכי לשאוב אחרי הלידה אפשר לקנות, אבל לא הייתי קונה מראש. (אולי בסוף לא יסתדר ורק תתני תמל וחבל על המשאבה שקנית מראש)
תודה!שמש בשמיים
אני ממש מקווה שאצליח להניק, ואם כן אז כדאי להתחיל לשאוב כבר לפני שאני חוזרת לעבודה, שיהיה מלאי, לא?
חח תפסתי קצת על השרשור שלך.שמלה אדומה
אני ממש עכשיו לקראת סיום חופשת לידה .
מניקה הנקה מלאה.
התחלתי לשאוב לפני כמה שבועות בהתחלה כדי לראות שהוא לוקח בקבוק בצורה טובה ואחר כך כדי שיהיה לי גיבוי כשאנחנו יוצאים מהבית ולא יהיה לי נוח להניק.
הייתי שואבת מנה שומרת אותה טרייה בלי להקפיא.
עכשיו שבועיים לפני סוף החופשת לידה התחלתי להקפיא קצת יותר וגם זה לא בלחץ כי כשאני אחזור לעבודה אהיה חייבת לשאוב את המנות שהוא לא יונק וככה מצטבר מיום ליום.
לימים הראשונים יש לי כמה מנות קפואות
כדאי, אבל זה בכל מקרה יכול לחכות לאחרי הלידהפשיטא
ואם תצטרכי משאבה ועדיין לא קנית, אפשר לשאול מיד שרה, יש להם אחלה משאבה..
אחלה, אז נחכה באמתשמש בשמיים
וכמו שחרדית צעירה כתבה אני אנסה לתפוס מבצעים...
ולגבי סינר הנקהפשיטא
חכי יותר קרוב ללידה, תגששי אם איזה אחות או גיסה או חברה שואלת מה את רוצה מתנה, זה מתנה מצויינת ממליצה על שכמיית הנקה שמכסה טוב מכל הכיוונים.
כן הייתי מבררת איפה יש משאבות להשאלהאמא חדשהה
נגיד לי היה מיעוט חלב והייתי צריכה להשיג ממש ביציאה מהביח כדי להגדיל את הכמות
לגבי העריסהשמלה אדומה
ממש ממליצה למשהו קטן שיכול להיות לך ליד המיטה.
מיטת תינוק יכולה להיות גדולה ולא תכנס לך ליד המיטה ובלילות כשתקומי להניק זה יכול להיות מבאס..
יש הרבה שמעבירים מאחד לשני עריסות כי זה באמת משמש לחודשים בודדים אבל ממש ממש נוח. אם את לא מוצאת תוכלי להעזר ביד שרה , יש להם גם ובעניי זה ממש נוח וחשוב ללילות כשקמים ואין כח לצאת מהמיטה ולהסתובב בחדר .

עוד נקודה ,
בשבועות הראשונים הקטנציק שלנו ישן בכלל בעגלה , רק בערך בגיל חודש וחצי חודשיים הוא עבר לעריסה שקיבלנו .
אצלנו המיטת תינוק בחדר מאז שהוא נולדכבתחילה
זה בסדר גמור לגמרי. כנראה עניין של הרגל..
מחזקת אותך ומוסיפהשמלה אדומה
*שידת החתלה מבחינתי הייתה חובה , ממש נוחה לאיחסון ולהתעסקות עם התינוק בהחתלות ולפני אחרי מקלחת. מבחינת איחסון עכשיו יש קצת יותר בגדים שהם גם יותר גדולים מגיל Nb אז היא נהייתה קצת צפופה אבל לא נורא ואיום.
*לנו נוח שיש 2 שמיכות אחת תמיד במיטה ואחת מסתובבת בבית וביציאות
*כרית הנקה היה לי יותר נוח לקנות אחרי שהתחלתי להניק וראיתי מה הצורך שלי (והיא עדיין לא נוחה לי אבל ניסיתי😅)
*לגבי בקבוקים ומשאבת הנקה - אם את מתכננת להניק לפחות בהתחלה - הצורך הוא לא כל כך דחוף המשאבה ובקבוק, תוכלי לראות אם את מסתדרת עם ההנקה , אם התינוק מסתדר ואז לעשות את השיקולים של מתי והאם כדאי לקנות. יש לי חברה שהניקה ואז עברה ישר למטרנה כי לא רצתה את הכאב ראש של השאיבות .
כנל בקבוק , אם את רוצה להניק כדאי לחכות שההנקה תתבסס בשבועות-החודשים הראשונים ורק אז להתחיל לתת בקבוק.
זה דברים שצריך אבל לא לחוץ לדעתי לקנות עוד לפני הלידה .

זה מה שיש לי בראש עכשיו.
המון מזל טוב ושיהיה בשמחה ובקלות!
תודה!שמש בשמיים
שידת החתלה הכוונה שיש גם מזרון להניח את התינוק בהחתלה? כי שידה עם מקום לבגדים יש לנו... תוהה לעצמי אם יש צורך בעוד שידה
כן זה אותו דבר אם הבנתי אותך נכון.שמלה אדומה
שידת מגירות גדולה שיש מקום גם להניח מזרון החתלה
אם כבר יש מקום לאחסון אולי לא צריך לקנות עוד שידהפשיטא
אבל גם זה יכול לחכות לאחרי הלידה, לראות מה נוח לך, יש כאלה שיותר נוח להן לחתל על שידה, ויש כאלה שממש סבבה להן לחתל על המיטה/ספה...

ככה או ככה, יש ביד 2 מציאות ממש שוות, גם שידות וגם מיטות תינוק..
לגבי משאבהחרדית צעירה
כדאי לחכות לתחילת אוגוסט. זה יוצא 'שבוע הנקה העולמי', ואז תמיד יש מבצעים בקופות חולים על משאבות ומוצרים נלווים
תודה! טוב לדעת!שמש בשמיים
זה גם ממש מסתדר לי אחרי הלידה, שאני אדע כבר אם אני מניקה או לא...
מוסיפה טיפהאנונימיות
מצעים לעריסה
שמן תינוקות
משחה להחתלה
עם משאבה הייתי מחכה לאחרי.
מגבונים
עונה1234אנונימי
מעתיקה את הרשימה, מוסיפה הערות וגם קצת דברים שנראה לי כדאי

עגלה - חיוני לפני הלידה. ממליצה לחפש ביד 2
עריסה- חיוני לפני הלידה, אפשר גמ"ח / יד 2
כיסא בטיחות (סלקל) - חיוני לפני הלידה
אמבטיה + דפני - חיוני לפני הלידה, אם כי אפשר בימים הראשונים לקלח גם בכיור. גם ככה הדפני עוד גדול מידי בשלב זה.
מנשא - לא הייתי קונה לפני הלידה. זו הוצאה יקרה, הילד שלי לא מוכן בכלל להיות למנשא והוא גם ילד נוח, אז אין כל כך צורך. ממליצה לפני שקונים להשאיל ממישהי לראות שאת בכלל מסתדרת עם זה. חבל להוציא מאות שקלים ובסוף לא יהיה לכם נוח.
משאבה - מכיוון שזו לידה ראשונה, את לא יודעת איך יהיה לך. חבל להוציא מאות שקלים בלי לדעת איך ההנקה תזרום. אבל מכיוון שכן חשוב שתהיה משאבה (עוזר לגודש בימים הראשונים), הייתי ממליצה לברר מהיכן אפשר להשאיל. למשל לשאול מיד שרה, בע"ה ההנקה תזרום ותמשיכי להניק ואז תוכלי גם להשקיע המשאבה טובה.
בקבוקים - בתור התחלה מספיק 1.
מוצצים - מספיק 1 בתור התחלה.
סינר הנקה - אפשר לקנות, לא חייב לפני הלידה. גם ככה ההנקות הראשונות הן קצת מסורבלות ויותר קשות, אז להניק עם סינר הנקה בהתחלה זו כמעט ולא אופציה אלא רק בחדר סגור גם ככה. אז אפשר לחכות עם זה לשלב שבו ההנקה יותר זורמת.
משחה להנקה - לקנות לפני הלידה
רפידות הנקה - אפשר לפני הלידה. לרוב לוקח כמה ימים עד שבאמת יש בהם צורך
חזיות הנקה - ממליצה לך בחודש תשיעי ללכת לקנות לך לפחות 1, בלידה של הגדול לא היו לי בכלל ומצאתי את עצמי שבוע אחרי הלידה נאלצת ללכת לקנות. מה גם שקניתי בדיוק בימים של הגודש אחרי הלידה, ואז זה בכלל לא התאים לי להמשך. אני קניתי 1 בערך בחודש שביעי / שמיני נראה לי, והיא מתאימה לי מצויין להנקה.
חיתולי טטרה ופלנל - לקנות לפני הלידה
בגדים nb ו 0-3 - יש פערי מידות מאוד גדולים בין החברות השונות. נגיד הבן שלי השתמש במידה nb של חלק מהחברות עד גיל חודשיים, ומיד 0-3 הייתה ממש גדולה עליו. תתחילו בלקנות מעט בגדים, שיספקו לימים הראשונים, חבל להשקיע הרבה בגדים ובסוף הוא יוולד גדול / קטן ותצטרכו לחדש הכל.
טיטולים - אפשר לפני הלידה
מגבונים - אפשר לפני הלידה
משטח החתלה - אפשר לפני הלידה
תיק לעגלה - אפשר לפני הלידה
סדינים - אפשר לפני הלידה, תקנו יחסית הרבה. לנו יש רק 3 וזה לא מספיק, במיוחד אם את לא רוצה לעשות מכונה כל פעם שהוא פולט.
סדינים לעגלה - כנ"ל
שמיכה - לפני הלידה
שמפו לתינוקות - לפני הלידה
וואו תודה על התגובה המפורטת!שמש בשמיים
שומרת לי...
מצטרפת להמלצות ומוסיפהקפה הפוך

אני שמה חיתול פלנל (גם בעריסה וגם בעגלה) - ואז גם יותר נעים לתינוק, וגם את זה מחליפים בתדירות יותר גבוהה ואין צורך לכבס כל פעם את הסדין...

כמובן כל אחת מה שנוח לה.

ומצטרפת להמלצה לחזיות הנקה- אני לא הספקתי לקנות וילדתי קצת יותר מוקדם ממה שחשבתי ונתקעתי בלי (אחותי הביאה לי לבי"ח, אבל עדיף כמובן שיהיה לך משלך). אז תקני ממש בתחילת תשיעי... שלא תפספסי

תיק לעגלה - אני קניתי רק אחרי 3 חודשים בעלי אקספרס תיק מעולה ובמחיר פגז. זה היה מקל עלי אם היתי קונה לפני הלידה - ולכן ממליצה לך לחפש ולקנות לפני.

בהצלחה ולידה קלה! ותזכרי - גם אם לא תספיקי לקנות הכל  - בלי לחץ, זה לא שאת יולדת על אי בודד בים, מקסימום חסר משהו בעלך יכול ללכת לקנות...

שאלה לגבי1234אנונימי
החיתול בעגלה.
זה לא מלחיץ אותך שזה יסתובב סביב הראש שלו או משהו?
כי באמת זה די מעייף להחליף כל הזמן סדין, אבל הסדין מתוח ויש משהו שיתפוס אותו, ואת החיתול לו.
יש בזה משהוקפה הפוך

אבל החיתול התחיל לזוז רק אחרי 3 חודשים, כשהוא נהיה יותר פעיל...
בהתחלה הוא לא זז יותר מדי בשינה, במיוחד אם הוא ישן על הגב והחיתול לא זז. (כמובן שדואגת תמיד שיהיה מסודר).
רק עכשיו הוא מתחיל לזוז אז כנראה שאאלץ להוציא... 

שלי ישן על הבטן1234אנונימי
אז זה כנראה באמת שונה.
ולכן גם פולט יותר
את שמה חיתול פלנל גם בקיץ?פשיטא
ילד ראשון נולד החורף... אז עוד לא יודעת קפה הפוך

בקיץ עדיף טטרהאפונה
לדעתיYaelL

עריסה ועגלה לא חיוניים שיהיה לפני הלידה, עריסה אפשר להשאיל מיד שרה, הבעל יכול לגשת לקחת מהם אחרי הלידה- ככה תמיד עשינו. עגלה אפשר להזמין לפני אבל לא באמת צריך בימים של האשפוז. גם אמבטיה. בתכלס עד שלא מגיעים הביתה עם התינוק לא צריך כלום.

כן נכון1234אנונימי
רוב הדברים הבעל יכול לארגן אחרי הלידה. לנו היה נוח שהייתה כבר עריסה בבית, הוא רק היה צריך להרכיב.
את האמת שבעגלה השתמשנו מיד שחזרנו הביתה, אז זה כן חשוב בעיניי.
וזה דברים שבעיני גם ככה צריך שיהיה, וזה מוריד לחץ אחרי הלידה. אז זה לא שאם היא תקנה לפני, אחר כך היא עלולה להתחרט (כמו משאבה או בגדים), אז לנו יותר נוח ככה.
ברורשמש בשמיים
עד שאין תינוק לא צריך שום דבר, אבל לקנות את כל הרשימה הזאת ביומיים אחרי הלידה נראה לי קשוח וחבל, לכן אני חושבת מה כדאי לקנות מראש...
בדיוק.. אני אישית העדפתי את בעלי איתיחצילוש
מאשר שילך לארגן ולקנות דברים כשאני באשפוז
דוקא בעגלה השתמשנו בבי"ח כי קנינו כסא בטיחותקפה הפוך

אז בשביל להוציא לכסא בטיחות צריך עגלה...
ובעיני זה ממש כדאי שתהיה עגלה כבר בלידה, אני השתמשתי בה ממש אחרי הלידה שהשתחררנו (נניח שהלכתי לישון / להתקלח וכו' ורציתי שאמא שלי או בעלי ישמרו עליו בנתיים - אז הוא ישן בעגלה לידם ולא בעריסה בחדר לידי)

צודקתYaelL

תכלס זה נורא תלוי כל אחת והצרכים שלה וקשה לפעמים להעריך מראש... לכן כדאי כנראה שגם אם העגלה לא כבר בבית לפני הלידה אז לפחות שאפשר יהיה להשיג מהר (נגיד להזמין ושתמתין כבר בחנות בזמן שמשתחררים הביתה). 

לגבי מנשא- ממליצה על מנשא בד של מילגהחצילוש
אני השאלתי. אבל זה ממש לא יקר- גג 200 שח, וסופר סופר שימושי בשבילי. אפילו אם שואלים אותך מה תרצי מתנה- כדאי לך לבקש את זה
שימי לבמכחול
שזה מתאים בעיקר בחודשים הראשונים. אחר כך כבר כבד מדי במנשא בד, ועדיף מנשא אחר.
אני פחות צריכה מנשא בחודשיים-שלושה הראשונים, ולכן הייתי ממליצה לקנות ישר מנשא מובנה יותר. כמובן שזה תלוי בתינוק.
נכוןחצילוש
לי זה ממש עוזר להרגיע ולהרדים בהתקפי גזים.. זה זול ונשמר לילדים הבאים.. 200 שח שווה את זה בעיני, אם יש ממי להשאיל אז עוד יותר טוב
לגבי סלקל. תלוי אם יש לכם רכב,שגרה ברוכה
אם איח רכב לא רואה נחיצות לזה.. אנחנו היינו בלי רכב ,לשחרור לקחתי מאחותי סלקל וזהו.. לא היינו צריכים. כמובן בהמשך כשצריך לקנות קונים אבל לא רואה צורך דחוף על ההתחלה אם אין רכב זמין כל הזמן. אם זה בן אז לברית מקבלים בגדים וכו'. אס לא הייתי קונה מלא בשלב זה. בקבוקים מוצצים לכי תדעי מה האפרוח ירצה ויאהב(בסוף נתקעים עם סטוקים בשלל סוגים ומינים.) הייתי קונה סוג אחד ומתקדמת משם.. לאחר מכן.
לא קראתי אחרותאורוש3אחרונה
מנשא ומשאבה עדיף להתנסות לפני קניה. משאבה אפשר מיד שרה אם חייב דחוף. חכי עם זה.
בקבוק- סוג אחד ותראי איך הולך. לפעמים לא מסתדר ומחליפים.
מוצצים אני קניתי לרוב שני סוגים. נגיד אחד פיצי ואחד יותר נפוח יחסית. נגיד מאמ ונוק. כל אחד אוהב אחר.
חיתולי פלנל בחיים לא השתמשתי. כאילו שמים נגד פליטות. אבל זה עוד בד מסוכן במיטה. פשוט החלפתי סדין.
מוסיפה דברים קטנים- מברשת שיער רכה, פדי אלכוהול, מספרי ציפורניים, ויטמין די, נובימול, מי מלח לאף.
סדינים- את צריכה גם לעגלה וגם לעריסה. שימי לב. לפחות 3 מכל סוג (אחד הכביסה אחד על ועוד אחד פליטה בלתי צפויה חח).
שמיכה צריך 2 אבל לרוב מקבלים אז תקני אחת.
מגבות גוף
מגבונים
בשבילך- חזיות ורפידות הנקה, תחתוני קוטקס ופדים.
ובבית- אפשרות לחימום נעים לאמבטיה ולחדר.
הרשימה שלך באמת ממש ארוכהבוקר אור
באופן כללי, בדקת אם יש אצל ההורים או אחים או חברות חלק מהדברים כמו נגיד מיטת תינוק שאפשר לשאול לחצי שנה, בגדים זה קלאסי.. אנחנו לא קנינו כמעט כלום. וגם זה גבר שמקבלים מלא מתנות. אם את באזור שלי אני אשמח להשאיל לך את הבגדים שיש לנו שהם במצב מעולה. משחה להנקה הטטמת שאני לא השתמשתי, כל אחת צריכה משהו אחר ז(אני נגיד השתמשתי בשמן קוקוס לפעמים) זה גם דבר שיש להם במחלקה אז אפשר לראות ישר אחרי הלידה ואן יהיה צריך בעלך ילך לקנות, או לקחת קצת מחברה ואם רואים שצריך אז לקנות
כנל משאבה עד איזה חודש אחרי הלידה בעזה לא תצטרכי. ואם תצטרכי אפשר להשאיל מיד שרה בינתיים עד שקונים זה מה שאני עשיתי
סלק צריך כי יש לכם אוטו או בשביל ההורים? אם זה בשביל ההורים רק אז אולי כדאי לקנות עגלה שיש בה גם אופציה לסלקל
סינר הנקה מעולם לא השתמשתי והנקתי שנה וארבע חודשים
תיק לעגלה האמת שיש לי אחד ממש מושקע ובקושי השתמשתי בו.. לא יודעת לא כזה שימושי בעיניי
אבל זה גם משהו שלא דחוף בכלל ואפשר לבקש אותו בתור מתנה פחות שווה להשקיע בו בעצמך
תודה על התגובה!שמש בשמיים
נחשוב על זה באמת...
בדיוקאפונה
כדאי גם לחשוב על זה שכל דבר שאת קונה אחר כך תצטרכי לאחסן... יש לך איפה?
חלק גדול מהציוד זה דברים שמשתמשים בהם חודשים בודדים...
מה שאפשר לשאול ולהחזיר - מצוין. או לקחת מאגורה, להשתמש ולמסור הלאה.
מסכימה לגבי תיק לעגלה כמתנה.,שגרה ברוכה
אצלי גיסותיי היקרות שאלו מה אני רוצה כמתנה. ואמרתמ תיק לעגלה(אמרתי להם את הצבעים של העגלה כך שיתאימו) היה מעולה
בשעה טובהYaelL

קחי בחשבון שבטח תקבלו מתנות, בעיקר אם תהיה ברית.. בדרך כלל מקבלים הרבה בגדים. מה שכנראה תצטרכי לקנות בעצמך זה דברים שקשורים יותר אליך כמו תחבושות/תחתוני קוטקס לאחרי הלידה, דברים שקשורים להנקה, או אם לא תניקי או שתרצי לתת חלב שאוב בקבוקים וכד', חיתולי טטרה- פחות משהו שמקבלים כמתנה.

לגבי בקבוקים ושות'מקקה

אם תראי בבית חולים שההנקה מסתבכת אפשר לקחת מהם כמה בקבוקים של תמל מוכן לגיבוי, הם תמיד נותנים בכיף. ואז לא לחוץ לקנות.

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

אמן!רק רגע קט

נגעת ללבי.

תודה.

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקיתאחרונה

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

מצוייןבשורות משמחות

אם את בכיוון של קושי בעיכול המציאות שהיא חוותה אז כדאי לטפל בטיפול רגשי

אבל במקביל אנשים שנוטים לכך המערכת הפיזית שלהם מקבילה את הנושא הרגשי בקושי עיכול המזונות וכדאי לתמוך אולי רק בהפרדת מזונות, רווחים בין הארוחות, להוסיף לתזונה יותר אוכל שקרוב לטבע ופחות מעובד ולא לגעת בתזונה עד עכשיו -זה קריטי עבורם כדי שהגוף יוכל לפלוט את הרעלים שהצטברו עד עכשיו ובהמשך באופן יעיל שמערכת העיכול ושאר איברים נוספים חשובים יעבדו כמו שצריך בלי לנצל עליהם המון אנרגיה

ורוב האנרגיה תנוצל על ריפוי האטופיק

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1אחרונה

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

אני גם כתבתי, שאנחנו מקפידים שיהיה רשוםטארקו

חלק/מהדרין

אבל לא כשרות מעבר לזה בהכרח...

אופ מה עושים עם קילקול קיבה בהריון?…חמדמדה

אתמול בערב אכלתי משו בחוץ כנראה היה מקולקל מאז כל דבר שאני אוכלת אני בשירותים או מקיאה או שילשול😭🥴

ומהבוקר זה באמת אני לא יכולה לשתות אני תוך חמש דק בשירותים

ואני חלשה

ולא כיף לי

ואני צמאה ורעבה

בה התינוקי זז בבטן

אבל אני במיטה חסרת כוח

והבית הפוך😭😭😭😭😭😭

חיבוק.. מצב מעצבןשמיכת פוך

תנסי לשתות תה כהה מאד ללא סוכר בלגימות קטנות. זה עוצר שלשולים.

ואז תתחילי לשתות בהדרגה מים קפואים עם קוביות קרח. זה ימנע ממך את הבחילה.

כדאי לשתות מיץ פירות כדי לתת לגוף גם מזון וגם שתיה.

אורז טוב גם לשלשולים.

בע''ה יעבור לך מהר...

תרגישי טוב!!!

כשיש קלקול קיבהאמאשוני

וזה לא וירוס, הדרך הכי טובה להבריא זה לאכול ולשתות ולתת לחומרים להתחלף בגוף.

אז כן זה להיות צמוד לשירותים, אבל לפחות תגמרי עם זה.

לי קרה שאכלתי לפני צום אורז מלא כנראה שהיה מקולקל, גם בהריון,

הרב אמר לי לצום לפחות עד הבוקר,

(לפני שידענו על הקלקול קיבה)

כל הלילה סבלתי תופת, ניסיתי למשוך עד הזריחה ללא הצלחה.

וואי זה היה קשוח!!

אז חייבת לדרבן אותך כן לאכול ולשתות.

יש לך בבית בננה, אורז, תפוח ירוק? אפשר גם להכין צינימים, מרק עוף.

וברור להישאר במיטה! בית הפוך לא מעניין, רק שיהיה לכם אוכל לשבת, וטיפול מינימלי בילדה,

אם בעלך עושה אז להישאר במיטה.

הרבה יותר גרוע שתגיעי להתייבשות במיוחד שאת בהריון.

תרגישי טוב. שבת שלום!

בעצם לא בטוחה מרק עם עוףאמאשוני

אולי השומניות פחות טובה, אולי עדיף מרק ירקות בלי עוף, תייעצי עם הצאט

רפואה שלמה

אמאלה אני גם!!מחכה עד מאודאחרונה
המלצות למטפלת- עו"ס קלינית או פסיכולוגיתאנונימית בהו"ל

בירושלים/ הסביבה

אשמח להמלצות מניסיון בלבד .

תודה רבה

מטפלת למי ולמה?...❤️מתואמת
לעצמיאנונימית בהו"ל
ענייני חרדות, מחשבות ועוד
בהצלחה! (לא מכירה...)מתואמת
יש לי המלצה לשתיים מדהימות ממשאמא טובה---דיה!אחרונה
תפני אליי בפרטי
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעייןאחרונה

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

אולי יעניין אותך