אולי מתאים יותר ל"מחשבים וטכנולוגיה" אבל חשוב גם כאן
חלקכם כבר שמעתם על זה כנראה יש במשבים וטלפונים אור מסוים שנקרא "אור כחול" האור הזה הוא שגורם להתמכרות למחשבים וסלולרי בחלק מהחשבים/סמארטפונים יש אופציה שנקראת "מצב קריאה" שהיא באופן רישמי אמורה להוריד את האור הכחול הבעיה היא שכמעט בכל המכשירים זה מוריד במקרה הטוב שלושים אחוז מהאור הכחול כדי להוריד את האור הכחול אפשר לנבור עמוק בהגדרות או לחילופין להשתמש בתוכנה בשם "iris mini" התוכנה מסננת את כל האור הכחול. אחרי שמתקינים את התוכנה המחשב נהיה חשוך. בתוכנה אפשר לשלוט כמה אחוז מהאור הכחול אתה רוצה לסנן. בהתחלה זה קשה, אבל אחרי יום/יומיים מסתדר, מניסיון. יש בבית שלי את זה בכל המחשבים בבית, ובחלק מהטלפונים, (הטלפונים הם של אחים שלי אין לי שליטה עליהם). קישר להורדה :Iris mini | IrisTech
בסמארטפונים: לכתוב בחנות אפליקציות "iris mini". יש לציין שהתוכנה לא מכילה וירוסים וכאלה, מומלצת בחום.
אור כחולמתנחל בראבק
ידוע.תות"ח!
התקנתי מזמן.
הייתי בהרצאה של איתן זימן, אז אני יודע.
אשריך שאתה מפיץ את זה...
איתן זימן תותחחחחחרודף אהבה בימים
כן, לגמרי...!!תות"ח!
אחלה גבר...
מצב לילה זה מספיק?הרמוניה
זה פחות טוב..תות"ח!
אבל זה עדיף משום דבר בוודאי...(החברות חוייבו ע"פ לספק מסנן אור B כחול, אך הם נתנו את האחד הכי גרוע שיש, מה שהוא שלח זה אחד שבאמת איכותי וחוסם את האור B כחול...)
מצב לילה מציג לך בשחור לבן ולא כ"כ ממכר כי זה פחות כיף אבלמתנחל בראבק
במצב לילה יש אור כחול אגב במצב לילה הסינון הרבה פחות מפריע לעיניים אפילו ישר כשמתקינים
לא הבנתי,אמרלד
לא, הוא מסנן רק חלק קטן מהאור, בד"כ30%. מומלץ להוסיף את התוכמתנחל בראבק
מה?? בחיים לא שמעתי את המושג הזהאפרת????
תותח מבין בזה יותר ממנימתנחל בראבק
קיים, קיים..תות"ח!
זה ככה...
השמש מקרינה קרינה אולטרה סגולה וכאשר שוקעת השמש ואין את הקרינה הזאת הגוף קולט את זה ומפריש הורמון שינה.
אחת הבעיות שיש באור B הכחול הוא שיש שם גם את הקרינה הזאת ואז זה יכול להרוס את השינה, ולכן יש המלצה לא להסתכל במסכים סמוך לשינה.(בעיקרון ההמלצה היא שעתיים לפני השינה, אבל...)
עוד בעיה בזה, שזה ממכר.
איתן זימן הראה בהרצאה שלו סרטון של תינוק שנותנים לו פלאפון ואז לוקחים לו את הפלאפון והוא מתחיל לבכות ואז ברגע שמחזירים לו את הפלאפון הוא ישר משתתק...
וזה על מוח של תינוק, מוח נקי..
ומכיוון שזה ממכר, היה אסור לחברות להמשיך למכור פלאפונים בלי מסנן מותקן, אבל הם כמובן לא עשו אחד טוב אלא הביאו את האחד הכי גרוע, שמסנן בצורה נמוכה...
ומכיוון שהמוח מכור לזה, אחרי ששמים מסנן והמוח התרגל לאור B והתמכר אליו, הוא בכוונה הופך את המסך לצהוב/אדום/כתום כדי שיחזירו את האור B כחול, וכשעובר הרבה זמן והוא קולט שהוא לא יקבל בחזרה את מבוקשו, חוזרים לראות כרגיל...(ועל כן, אחד שלא התמכר כלל לאור B כחול ויתנו לו פלאפון עם מסנן, הוא יראה את המסך כרגיל...)
זו התמכרות לכל דבר ועניין, ולמעשה ההתמכרות למסכים היא אחת מההתמכרויות המובילות ואחד מהסיבות העיקריות להתמכרות הזאת היא בעיקר האור B כחול...(לא רק, יש עוד מלא, אבל זה אחד הדברים הבלתי נשלטים בסיפור, אם הבנתם...)
בקיצור, מקווה שעזרתי, ושינה איכותית לכולם...
!!
וואי מעניין... פעם ראשונה שאני שומעת את זהאפרת????
כן, החברות לא טורחות לפרסם את זה, כמובן...תות"ח!
בשמחה...
!!
אה, וראיתי שלא עניתי על כל שאלותייך...תות"ח!אחרונה
לא נראה שיש הבדל בין מכשירים ישנים לחדשים בנושא הזה...
אולי קצת יותר או פחות, אבל תכל'ס לשניהם יש את זה...
מה שכן, הכמות שנפלטת מנוקיה היא לא גבוהה בכלל... (בנוקיה אין אפשרות להתקין מסנן חינמי...
)
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים