עצה טובה להכנה רוחנית ליום העצמאות: הָיוֹ הָיָה

מסתמא רובכם מעוניינים ביום עצמאות עם תוכן, להרגיש את הסיבה שאנחנו מודים ומהללים לקב"ה ביום זה, שאנחנו מייחסים לו קדושה, ושאנחנו רואים בו שלב משמעותי בגאולה.

לפני כמה שבועות ישבתי לקרוא את "קמעא קמעא" - הספר הנהדר כל כך של הרב דרוקמן שליט"א, ספר מדהים, שממלא בתוכן, שיכול כל כך לעזור לכל מי שרוצה להבין, הצורה מסודרת וקוהרנטית, את תורת רבותינו והסתכלותינו על אירועי תקופתינו, התקופה הגדולה. 

הרב דרוקמן אינו צריך כמובן להסכמתי.. אבל בתור עצה טובה לציבור אני יכול לומר.. שאני קראתי והתפעלתי מהספר בצורה שלא רגילה אצלי. הוא פשוט מדהים! ממש!

אני ממש מציע, לכל אחד ואחד שרוצה להרחיב את ידיעותיו בנושא, שרוצה להעמיק, להבין, לרכוש ידע וחכמה בסוגיה הרחבה כ"כ הזו, של גאולתינו ותקופתינו. כל אחד שרוצה שיום העצמאות שלו לא יהיה מנגל ויום חופש, ואפילו לא יום של שמחה "רדודה" כי "יש לנו מדינה" אלא של שמחה והודאה מתוך הבנה תורנית אמיתית ומשמעותית. כל אחד כזה - מוזמן לעבור על הספר בימים הספורים שניתנו, עד כמה שאפשר להספיק (מתנצל שלא כתבתי עד היום, תכננתי ושכחתי...) אפשר לעבור על התוכן ולבחור את הפרקים שנראים יותר יסודיים, משמעותיים, מושכים או טעונים בירור - אצל כל אחד כפי שהוא. 

יש אותו ב- PDF?שפרינצא בוזגלו

תודה רבה! ולנשמ''כ על ההמלצה(;אני ועצמי:)
(זה עד עמ' 35 ד.א..)
חח אהבתי את הר"תשושיאדית
זה לא כל הספר.ניק כמעט בלי ראש
רק כמה פרקים..
באסה לכולנו!שפרינצא בוזגלו

אם למישהו יש טלגרם אשמח שיחפש.

תודה לך עח מה שהשגת!שושיאדית
בהחלט.ניק כמעט בלי ראש
ספר חשוב מאוד.

אני לא חושב שיש איפושהו באינטרנט pdf של כל הספר..
ואוו תודה רבה על ההארה.שושיאדית
באמת חשבתי על זה.
תודה שכיוונת.
פעם כתבתי משהו בנושא. מעין שרשרת של מאורעות העבר וההווהנפש חיה.
אולי תקפיצי לנו משהו?שושיאדית
אני אשתדל מחר בעזרת ה', זה לא נמצא אצלי....נפש חיה.
תודה! 🤗שושיאדית
אז ככהנפש חיה.
טווח הזמן נותן להבין
שאנחנו משתייכים
בדורנו
לשרשרת מיוחדת
עשויה חוליות חוליות
מבשרת התגלויות
מושכת גאולות ו פדוּיוֹת....
שירת הלל לנורא תהִלוֹת

אז ככה (נעשה תקציר הסטוריה קטן)
#בריאת העולם
#אברהם אבינו מפרסם את ה', מקדש את שמו בעלותו על המוקד (אור השדים, כבשן האש- הויכוח עם נמרוד)
# עשרת הנסיונות, ונסיון עקידת בנו הנולד לו, יצחק
# ברית בין הביתרים והבטחות ה' לאברהם -
הבטחת הזרע -"זרעך היוצא ממעיך הוא יירשך" וירושת הארץ "לזרעך נתתי את הארץ הזאת"
"... ואחרי כן יצאו ברכוש גדול...וגם את הגוי אשר יעבֹדו דן אנֹכי..."
"אל תירא מרדה מצריימה" אברהם אבינו יורד למצרים... קורות אברהם ויצחק..
# יעקב ובניו יורדים למצרים
# שיעבוד 210 שנים במקום 400, ואילו לא הוציא ה' את אבותינו מארץ מצריים אנחנו ובנינו ובני בנינו משועבדים היינו לפרעה במצרים -
# הודאה לה' בניסן ("חודש אשר בו ישועות מקיפות"- כדברי הפייטן) - על אילני דמלבלבי ועל היציאה ממצרים- בט"ו בו נולד יצחק אבינו, ובתאריך זה יצאנו ממצרים- ובאמת לפני שבועיים ישבנו בנעימת הלל הגדול על פדות נפשנו.
[וכאן הבן שואל- לשם מה ה' פדה אותנו וגאלנו וגאל את אבותינו ממצרים?
התשובה כידוע "בהוציאך את העם ממצרים תעבדון את האלקים על ההר הזה"- על מנת כן, כדי שנזכה לקבלת התורה ונועם עול המצוות כעם הנבחר , ממלכת כוֹהנים וגוי קדוש , סגולת ה' בקרב האומות.]
# ספירת העומר - להראות את ציפייתנו להבאת העומר, ה' יזכנו לחזרה לעבודת בית המקדש בטהרה, במהרה.
- אייר - אני ה רופאך. רפואת הנפש, רפואת הגוף מחולאי מצריים, חולי השיעבוד, חולי הגלות... (למעין שיעבוד נוכחנו בימים הנוראים של השואה- שזכרנו אותה ממש לפני כמה ימים בכ"ז ניסן)
והנה הימים באים-
# מדינה הוכרזה בה' באייר-מלכות שבתפארת, כל בית ישראל מקובצים מכל ארבע כנפות בבקעה המלאה עצמות יבשות ... וככבשה בין 70 זאבים עמדנו על נפשנו והקב"ה הצילנו מידם (המחיר יקר... ה' יקום דמם לעינינו במהרה)
# רפואת הנשמה- ל"ג בעומר הוד שבהוד, יום פטירת רשב"י התנא שגילה סודות טמירים בשבתו עם חברים , שגילה לנו כי בכח לימוד ספר הזוהר יצאו ישראל מן הגלות ברחמים... מגלות הנשמה של כל יחיד, והגלות הנשמתית של אומתנו...
# "כי הוא הנותן לך כֹּח" והנה בזמן הזה- סיוון
קרבנו ה' עצם אל עצמו- לפני הר סיני ( מלחמת ששת הימים שהייתה כ"ו אייר- ב' סיוון ה'תשכ"ז)
בה שוחררו בתשועה מופלאה
חבלי ארץ חמדה- סיני, יש"ע רמת הגולן וירושלים- מתוך אידאל ברור של עבודת ה' על ההר, הר המוריה, הר שהוא בית...)
# וכל זה ... לקראת קבלת התורה בשישי בו -
מלכות שבמלכות
לגילוי מלכותו
גילוי אהבתו
מורא שכינתו
בבית מקדשו שהוא תפארתו
ואנו תפילה שאדיר הוא , יבנה בקרוב ביתו.

ועוד - "משה ואהרן בכהניו ושמואל בקוראי שמו.."..נפש חיה.
כ"ח אייר לצד היותו יום שחרור ירושלים (שיש הנוהגים בו אמירת הלל בברכה)
זהו יום פטירת שמואל הנביא שנאמר עליו ו"וּתְשֻׁבָתוֹ הָרָמָתָה כִּי שָׁם בֵּיתוֹ וְשָׁם שָׁפָט אֶת יִשְׂרָאֵל וַיִּבֶן שָׁם מִזְבֵּחַ לַה':"

לא חיכה שיבואו אליו, אלא סובב בערי ישראל ללמדם תורה ולדון אותם בבית דין אם הוצרכו לכך.
מדהים!שושיאדית

זה מרגש לראות בימינו את דברי הנבואות מתגשמים אט-אט כתחילתה של גאולה בעז"ה.

מרגש ומצמרר!

איזה יופי! תודה לך!!שושיאדית

בשמחה רבהנפש חיה.
וואו, לגמרי...!!תות"ח!אחרונה

ספר מדהים...!!
תודה רבה על ההמלצה..!!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך