מסתמא רובכם מעוניינים ביום עצמאות עם תוכן, להרגיש את הסיבה שאנחנו מודים ומהללים לקב"ה ביום זה, שאנחנו מייחסים לו קדושה, ושאנחנו רואים בו שלב משמעותי בגאולה.
לפני כמה שבועות ישבתי לקרוא את "קמעא קמעא" - הספר הנהדר כל כך של הרב דרוקמן שליט"א, ספר מדהים, שממלא בתוכן, שיכול כל כך לעזור לכל מי שרוצה להבין, הצורה מסודרת וקוהרנטית, את תורת רבותינו והסתכלותינו על אירועי תקופתינו, התקופה הגדולה.
הרב דרוקמן אינו צריך כמובן להסכמתי.. אבל בתור עצה טובה לציבור אני יכול לומר.. שאני קראתי והתפעלתי מהספר בצורה שלא רגילה אצלי. הוא פשוט מדהים! ממש!
אני ממש מציע, לכל אחד ואחד שרוצה להרחיב את ידיעותיו בנושא, שרוצה להעמיק, להבין, לרכוש ידע וחכמה בסוגיה הרחבה כ"כ הזו, של גאולתינו ותקופתינו. כל אחד שרוצה שיום העצמאות שלו לא יהיה מנגל ויום חופש, ואפילו לא יום של שמחה "רדודה" כי "יש לנו מדינה" אלא של שמחה והודאה מתוך הבנה תורנית אמיתית ומשמעותית. כל אחד כזה - מוזמן לעבור על הספר בימים הספורים שניתנו, עד כמה שאפשר להספיק (מתנצל שלא כתבתי עד היום, תכננתי ושכחתי...) אפשר לעבור על התוכן ולבחור את הפרקים שנראים יותר יסודיים, משמעותיים, מושכים או טעונים בירור - אצל כל אחד כפי שהוא.

ולנשמ''כ על ההמלצה(;